» »

Podpirate vstop Slovenije v EU in NATO?

Podpirate vstop Slovenije v EU in NATO?

««
6 / 10
»»

Vlady ::

Glej.. države z lastno proizvodnjo nafte ne kupujejo in plačujejo na Wall Street-u. Rusija ima dosti svoje nafte in ne rabi kupvat drugje. Še izvaža. Nihče nas ne sili tam kupovat, saj tudi slovenija ne kupuje tam, VENDAR slovenske naftne družbe večino nafte kupijo od družb, ki so kupile nafto na Wall Street-u. Kot pa sem reku, slovenske naftne družbe iščejo tudi drugje za cenejše variante. (Zato je bencin toliko cenejši kot v Nemčiji ali drugod) In nafta in zemeljski plin nista isto! Oboje ima svojo ceno, in nafta je pomembnejša kot plin.
Zamisl si Wall Street kot eno veliko tržnico. Na veliki tržnici kupujejo in prodajajo veliki "kmetje" (pridelovalci in porabniki). Obstajajo še manjši trgi, ki pa ne morejo vplivat na ceno na veliki tržnici. Velika tržnica pa lahko še pošteno vpliva na majhne! Res da je tu v igri tudi količina načrpane nafte, vendar je prvi vzrok POVPRAŠEVANJE po nafti, ki pa je iz dneva v dan večji. To vse ti že ene 5-tič razlagam in sorry.. ne mislim ti več. Če ne razumeš tega. Pač... pa živi v nevednosti >:D

MUC ::

Prosim odgovori, kar te vprašam :

1.) Zakaj gredo Slo in Rusi podpisat pogodbo in sporazum o prodaji nafte in plina sSloveniji v ZDA in jim tam še plačat "ogromne denarje"
2.) Kaj je tvoj vir informacij?

Kratko in jedrnato, brez spisov! :)

Vlady ::

MUC.. tuki ne gre za veliko količino nafte. To kar Slovenija dobi od rusov nafte je kaplja v morje. Kar se pa plina tiče, se pa drugače prodaja kot nafta. Seveda pa plačijemo enako ceno za nafto rusom, kot je cena na Wall Street-u za sodček!
Vir informacij mi je sam CNN (če kdaj gledaš), poglej si na netu, beri mladino, beri življenje in tehnika... beri ber beri... Drugače pa si oglej poslovanje Wall Street-a na internetu... :)

MUC ::

Aja, mogoče te še nisem vprašal: :) :)

Zakaj ZDA plačamo denar, če nafto in plin kupimo od Rusije. CNN ne piše nič o tem. MI pastaš točen URL prosm? :)

Vlady ::

kako vplivajo na proizvodnjo in ceno...
še en dokaz...
upam da maš dost.... če ne... peace out!

MUC ::

Zakaj pa plačat provizijo ZDA, ki si tako kuje velike denarje? To me zanima :)

Vlady ::

Lej vsak "preprodajalec" rad kaj zase potegne. Primerjaj ceno OPEC-a in ceno na Wall Street-u! 27 $ OPEC na sod, Wall Street 34 $ na sod!!! Kam gre razlika? :D

Vlady ::

Tension in the Middle East always has an effect on prices --Chris Trenerry, of CPS Fuels

Vlady ::

Share prices on Wall Street and in Europe have been under pressure for the past two months amid signs of a slowdown in the booming US economy, and dealers believe that dearer energy costs could turn the moderation in growth into a recession. Neil MacKinnon, senior strategist at Merrill Lynch in London, said: "This increases the risks of a hard landing for the major economies." He warned of "a deadly brew of higher oil prices, investor uncertainty and stock market weakness".
več si preber tuki...!!!

Vlady ::

Ravno to kar hočejo američani dosečt. Kolk denarja so že pridobil z podražitvami??? Tolk, da so plačal vojsko in odobril davčne olajšave za folk. Od kje jim denar? Iz proračuna 100% ne. Busha pa tud ni iz lastnega žepa dal keša. Torej... znajdi se pa višaj cene tam kjer lahko in zasluži kolikor moreš :) Sicer mam pa že dost te tvoje nafte, k itak verjameš samo v svoje. Vstop v Nato nam ne bo prinesel nižjih cen. Prav nasprotno!

Jinxy ::

Absolutno sem ZA OBOJE!

Tisti, ki ste gledali današnja trenja, ste lahko videli, da so vsi razlogi zagovornikov ne-pridružitve natu nekaksna sanjarjenja o lepem in pravicnem svetu, brez vojn in nasilja. Tega si tudi jaz zelim, ampak NA ZALOST ni tako :(

Tudi avtomobili bi bili dosti cenejši, če ne bi bilo prometnih nesreč. Nobenih airbagov in ostale opreme, namenjene osebni varnosti. VARNOST je pri meni vedno na prvem mestu in osebno se bom v Natu počutil veliko bolj varnega. Poleg tega gre tukaj za večje stvari in to je nacionalna varnost. Kot majhna država si preprosto ne moremo privoščiti, da bi se na tem področju osamili.
ZDA recimo Nata ne potrebujejo in...to je samo moje mnenje...veliko boljše bi bilo, če bi kar izstopili iz Nata, vsaj na druge članice ne bi metali slabe luči s svojimi dejanji.

P.S.
Najboljša stvar bi bila, če bi nekdo že enkrat pihnil tega kavboja iz Teksasa, pa bi bilo vsaj nekaj časa bolj varno na tem svetu!

iration ::

... pa bi bilo vsaj nekaj časa bolj varno na tem svetu!


Tole si dobro povedal, ja. Vsi, vsi diktatorji na tem svetu so v nevarnosti, dokler je Bush na oblasti.

In za razliko od tebe, se meni zdi to fino :D
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iration ()

undefined ::

> Tudi avtomobili bi bili dosti cenejši, če ne bi bilo prometnih nesreč. Nobenih airbagov in ostale opreme, namenjene osebni varnosti.

Nikjer ne piše, da je varnostna oprema nujna pri nakupu. To kupiš po želji kot dodatek. Je pa dejstvo, da ta carnostna oprema ne bo terjala življenj, tako kot jih terja vojna. Ti tukaj očitno ne vidiš razlike. :)

[Spremenjeno zaradi posrednega žaljenja. IceMan, žaljenje z evfemizmi je še vedno žaljenje. Drži se pod kontrolo. Hvala. S.]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sketch ()

sebastjan v ::

VLADY ... DEJ odgovor na tole? Kam gre razlika med prodajno ceno nafte oz.njenih derivatov v Zda in EU? V ZDA je približno 14 dni nazaj povprečno stala galona bencina 0.84$(galona je 3.8-3.9 litra) v nemčiji pa stane liter bencina več kot en evro. Kdo svoj folk bolj za jajca vleče?ZDA ali EU?:D :D

Vlady ::

Sebastjan.. vsak mal potegne. Na velikih količinah se pa to pozna. Pa čeprav potegne recimo samo 10 centov na sod je že velik, če vsak dan tak posel obrne!!! Ravno to sm govoru, kako ZDA recimo pri preprodaji nafte zaslužjo ogromne denarce. Zato pa so taka velesila, od česa jim pa tolk keša kot ne od borze z nafto??? :) No res imajo še druge prihodke, ampak ta je največji. Predlagam ti da primerjaš cene OPEC-a in cene nafte na Wall Street-u. Razlika je očitna. Samo tam trguje s sodčki.
Pa še to.. vsi nejeverneži... kje je potem ZDA pobrala tolk keša za davčne olajšave in vojsko? (od preprodaje nafte) Že sedaj jih podpiramo, če gremo pa v EU jih bomo pa še bol, saj bo šla cena gor za 30-40%!
Pa sram jih je lahko k doma majo pa revščino. Jinxy... lepo povedano... :) samo pa pozabljaš, da je vodstvo Nata pod velikim vplivom tega kavboja iz Texasa!!! Torej če gremo not bomo njemu v r*t lezl in ga podpiral. Drugač pa.. a se ne počutite folk varne v naši državi? Al se bojite da nas bojo nezemljani napadl :D
Kar se pa glede Irak-a tiče... sm bral. Američani ga misljo razdelit na tri cone, kar bo zelo vplivalo na Iraško gospodasrtvo. Američani bodo dobil nadzor nad nafto (koliko nafte bodo načrpali v Irak-u), sami Iračani pa jim bodo kot poceni delovna sila. Vse skupaj me spominja na suženjstvo čeprav ne zgleda... Poglejte si slike kako je tm... še američani jim bojo sesul tist kar majo. ;((
Irak se je začel razoroževat, američani pa še vedno siljo v vojno... kje je smisel se pogovarjat s takimi (ne bom povedu, ker bi koga užalu in ne mislm na cel narod samo na tiste izrodke naše civilizcije k se jim gre samo za denar in ""varnost"")? Mi bi jih pa radi še podpiral.
Kar se pa tiče EU. Res bomo dobil denar iz EU, ampak SAMO prvih 7 let!!! Potem pa bo mogla Slovenija dajat prispevke v skupno blagajno. Tega verjetn niso povedat na Trenjih. In ti prispevki, bodo šli iz davkoplačevalskega denarja!!! Potem cene bencina bodo enake kot v EU. Za primerjavo jih imamo zdej manjše (okoli za 30-40%!!! kar se bo poznal). Največji vzrok za vstop v EU je seveda znižanje naše inflacije (s zamenjavo valute). Italjani so se lepo znajdl samo nimajo velike koristi.

iration ::

Veselim se vstopa Slovenije v NATO in EU.

8-)
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Thomas ::

Kako "pametni" so bili nasprotniki NATO (in EU) včeraj na TV!

Peče se je skoraj razjokal nad tem, da imamo sploh kakšno orožje.

Močnik je pa sploh en živ fosil iz komunizma.

:D

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Da ne govorimo o tistih, ki so za NATO.

Thomas bodi objektiven, upam da si lahko, nobena stran ni bila ravno prepričljiva, če si slučajno še v dilemi glede odločitve na referendumu.

Tisti za vpijejo, da smo potencialno ogroženi(kar je edini "trden" argument), nasprotna stran pa vpije po svoje o podpiranju Busha ipd.

Je pa bilo lepo videti pripadnike strani. ZA - politiki, PROTI - malo mešano. Zanimiva situacija. Bi se dalo sklepati kdo bo na najslabšem če ne gremo v NATO.

Slovenija-prebivalci ob zavrnitvi nata ne bo občutila nobenih posledic. Edini, ki bo po celi liniji propadel je v tem primeru naša vlada.

Najbolj žalostno je pa bilo, ko so začeli vpiti, da ni res, da Evropa snuje lastno vojsko. Sramota, da vodilni v naši državi lažejo svojim delodajalcem.
Vsaj Janša(ja, celo Janša) je na koncu rekel, da vojska v Evropi ne bo še kmalu oblikovana je pa v procesu oblikovanja. Čeprav imajo direktive oblikovati te enote do konca 2004.


Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Evropske sile za hitro posredovanje ki nastajajo, naj bi imele 60 tisoč vojakov.

Ko in če.

A to mislite, je EU nadomestek za NATO?

Za Slovensko vojsko?

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Sebastjan:

> VLADY ... DEJ odgovor na tole? Kam gre razlika med prodajno ceno nafte oz.njenih derivatov v Zda in EU? V ZDA je približno 14 dni nazaj povprečno stala galona bencina 0.84$(galona je 3.8-3.9 litra) v nemčiji pa stane liter bencina več kot en evro. Kdo svoj folk bolj za jajca vleče?ZDA ali EU?

Vlady:

> Vsak mal potegne.

:D >:D

Odgovori na vprašanje, Vlady! :|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vlady ::

Ja sej kot sm reku... vsak mal potegne.. davki, marže... pa sej sm že nekje prej napisu kaj vse sestavlja ceno nafte (bolj v grobem). Osnovna cena je cena v ZDA čeprav ni najnižja na svetu. Z vključitvijo Slovenije v EU bomo prevzel evropske cene bencina in nafte, kar bo pomenil 30-40% podražitev. ZDA ima lahko poceni nafto, saj imajo največ posla z njo. To pomeni ta nizka cena na galono. V EU je pa mal drgač glede oblikovanja cene. Res pa je, da ZDA velik zasluž s preprodajo nafte, in preko trga na Wall Street-u. Tuki američani služjo. Zakaj je pa tako visoka cena nafte si pa oglej na domačih straneh dobivateljev v EU. V grobem gre za marže dobivateljev, in davke države. Evropske države od teg akr dobro živijo (z visokimi davki na naftne derivate). Slovenija ima zaenkrat še srečo, da kupujejo naši dobivatelji od manjših firm. Morš pa tud gledat konkurenco. Ta se vedno pojav, kjer se da recimo z delnim zaslužkom že kr dobr zaslužt ali tam, kjer se eno stvar zelo dobro prodaja.
Drgač pa jest že ene 10x vprašal zagovornike Nata, kako smo ogroženi in kdo nas ogroža. Zakaj tega ne poveste, če se tolk ogrožene počutite. >:D Pa evropska vojska 60 tisoč mož... :D LOL To so pomoje povedal najmanjši možni sestav. V resnici bo 10x večja, že zarad vojne, ki se bliža. (ne samo ta v Irak-u!)

Thomas ::

Hehe ... ti trdiš, da gre koliko tolarjev od litra v Ameriko? >:D


Švoh, švoh Vlady.

Kdo tukaj sploh resno jemlje Vladyeve poste?

:\

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vlady ::

Glej Thomas, jest nism šu računat, kolk keša američani pokasirajo zase. Si pač pikolovski, ker hočš na vsak način v lepi luči prikazat te tvoje "ljube" američane. >:D Če bi pa rad, pa kar pejt računat. Sicer sm pa že dost prej dal linke, kjer si lahko prebereš več. Vem pa da mastno služjo s tem, če nebi keša kar z "zraka pobiral". Če pa lahko dokažeš, od kje jim denar za davčne olajšave in vojsko, pa kar lepo napostaj linke. Jest sm jih.

Keyser Soze ::

Thomas zdej mi pa povej koliko mož obsegajo sile za hitro posredovanje NATA in njihovo stanje pripravljenosti??

iration ::

Bolje vrabec v roki, kot golob na strehi.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Thomas ::

Vlady - svoje "privide" moraš ti kar sam izračunat. Ker tolarji za Ameriko iz bencina ki ga tankaš pri nas - so res privid.

MatrixMPI - sile za hitro posredovanje EU imajo 0 vojakov.

Podobne sile NATO - pa vsaj enega.

:))
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jeb ::

Pocetje Amerike iz Icemanovega linka o pomfritu je krasen primer obnasanja primitivca, ko ne gre vse po njegovem.

Spomnim se, kako smo se zgrazali, ko so Srbi pred razpadom Juge pozivali k bojkotu nasih izdelkov, pa kako smo cudno gledali, ko so angleski kmetje pljuvali po Franciji, ker ni hotela uvazat njihovega oporecnega mesa. To so najbolj primitivni prijemi, prijemi obupancev, ki nimajo argumentov. Na njihovi strani ni moci argumentov, ampak le argumenti moci. Kot sem ze rekel, Ameri se obnasajo kot razvajen, histericen otrok. Ki je povrhu vsega se pokvarjen. Ki ni imel nikakrsne "moralne vzgoje".

Tragicno je pa to, da Slovenci kljub temu, da vidijo, kaj pocne Amerika, kako se obnasa do se vcerajsnjih zaveznic, se vedno slepo rinejo v NATO. Da bomo kao "sedeli za mizo, kjer se odloca". Yeah, dokler se odloca v skladu z ameriskimi zeljami. Le do takrat. Ce si pridemo navzkriz, pa postanemo "irrelevant". Tko kot so vsi nasprotniki Amerike danes. Postali so nepomembni. Demokraticnost Nata je totalna iluzija. Zdejle bo Nato Amerika zvlekla v vojno, vse nasprotovanje gor al dol. Ne ozirajoc se na ostale partnerje.
Ce si Ameri dovolijo tak odnos do "pomembnih" partnerjev, si lahko samo mislimo, koliko "besede" bomo imeli, ko bomo "zraven". Zalostno naivno. In prekleto pokvarjeno s strani pro-Natovcev, da prepricujejo folk, kako pomembno je "biti zraven". In "so-odlocati". Fuj!

Hlapci smo, in to bomo tudi ostali. Postajamo navadni ameriski ritolizci. Tako zelo gorecni, da si po lizanju njihove zavaljene, celuliticne riti niti znabljev ne bomo sli oprat. Se enkrat - Fuj!

sebastjan v ::

JA Vlady - še zmeraj nisi odgovoril na moje vprašanje. Pa nikar ne misli, da ZDA dobijo nafto kaj ceneje kot EU. Pred približno 1/2 leta sem bral v Dnevniku o ropotanju nemške vladne opozicije, ki so hoteli naj vlada razloži to razliko v ceni nafte ZDA/EU pa so rekli, da jih to ne briga in da jim gre samo za predvolilne točke--Vlady, mislim da veš kdo tu pobaše denar. Pa sicer tudi druge stvari so cenejše(V Zda, ne bo pomote!): ves prevoz(vlaki.avtobusi,letala...), hrana ,elektrika , avtomobili , skratka vsa široka potrošnja . Kolikor vem so dražja samo zemljišča v večjih mestih, davki na bogate so večji -čeprav jih je Bush znižal=kratkoročno neugodno (za gosp.), dolgoročno ugodno(večja vlaganja). V ZDA ne molzejo folka tako kot v EU z davki, trošarinami inpd. zadevami- tam sistem laufa po "ponudbi in povpraševanju" , ampak dobesedno. EU v tem ZDA ni ni niti do kolen. :D :D Kateri sistem je po tvoje bolj ugoden za normalnega državljana oz.potrošnoka?

sebastjan v ::

JEB--- Pa kaj če pozivajo k bojkotu? Tud Japonci in Američani so se pred leti jebali med sabo(mislim da zaradi avtobobilskega uvoza-izvoza).Pa tisto o primitvnih prijemih-bolj kot primitivni se mi zdijo otročji! Ti in tebi podobni vsako stvar ,ki jo najdete na netu obračaš proti Američanom.;( Pa kjub temu nisem pro-natovec , ker mislim , da nato ni nujno potreben(kdo nas bo pa napadu?!?):D :D

jeb ::

Eh, ne gre za bojkotiranje pastete pa sampanjca. Gre za celoten odnos najmocnejse clanice zveze. Kakor zadeve tecejo zdaj, vse kaze, da si bo Amerika jemala pravico ignorirati vse ostale, ko ji bo to ustrezalo. Kaj tukaj ni ocitno? Kaj nam bo clanstvo v organizaciji, kjer bo na koncu vedno obveljala beseda ene drzave? Sploh pa postane zoprno, ce nas tale drzava vsake tolk casa misli peljat v vojno.

Ce pogledam, koliko folka pri nas je proti posegu v Irak, pa koliko se jih vseeno odloca ZA Nato, me slika ujezi, ja. Priznam. Pocutimo se ogrozeni, hocemo se vkljucit v "obrambno" organizacijo, hkrati pa njena odlocilna sila to organizacijo vpleta v vojno. Mi bi se pa radi skrili pod kiklo te iste drzave. Ccc... Ki gre v vojno ne ozirajoc se na mnenja vecine drzav sveta, ne ozirajoc se na clanice atlantske zveze... Preventivno vojno. Nova doktrina, pa to... In ko bodo to storili, bodo ocitno ze pripravljali naslednjo "pravicno" vojno.
Eni se tolazijo, da Bush pac ne bo vecno vladal, da se bodo Ameri scasoma "skulirali", da bo (kratek) poseg blagodejno vplival na stabilizacijo sveta, itd... Ne verjamem, da bi bila politika Amerov danes dosti drugacna, ce bi vladal kdo drug. Tudi Clinton ni bil nikakrsna cvetka, kot nekateri radi verjamejo.
Turki, zvesta clanica pakta, so mirno lahko potolkli Kurde, no questions asked. Eni so enakopravnejsi, ce lepo sodelujejo z mocnimi.

Svet danes ni prav varen kraj. In nimam obcutka, da ga Nato dela varnejsega. Kako naj potem na glasovnici obkrozim ZA?

Keyser Soze ::

MatrixMPI - sile za hitro posredovanje EU imajo 0 vojakov.

Podobne sile NATO - pa vsaj enega.


:D

Hahaha. Za mene ni smešno če nečesa ne znam in me tudi ni sram vprašati. Tebe?

Svoji nevednosti se inteligentni ljudje ne smejejo, ampak se potrudijo to nadokanditi.

In ve kar dobiš je :)) . :'(


Sicer pa je postala jasna vloga Slovenije v NATU. Izsiljevanje s strani močnejših za naš glas. Torej še ena karta v rokavu američanov. Upam da bomo zadovoljni v vlogi hlapca, ker ne bo nič drugače.

Grožnje s katerimi ZDA izsiljuje glasove v VS je znak njihove diplomatske nesposobnosti in pomankanja intelekta.

madonch ::

NATO - ODLOČNO PROTI
EU - ZA

Za kakršnokoli aktivnost NATO-a je potrebno strinjanje Amerike. (izključno - vsaj v praksi). Kakršnokoli nestrinjanje Slovenije v zvezi s kakršnokoli aktivnostjo NATO-a (ko bi bili člani) bi bilo scanje proti vetru.
(Ameriška diplomacija: strinjanjte se z nami ali pa so možne resne dolgoročne posledice)

Glasovanje ZA NATO bi bilo smiselno samo ob predpostavki, da imajo Američani vedno prav. (Se pravi, če nisi glih nek Thomas, je glasovanje za NATO popolnoma brezpredmetno)

Luka Percic ::

madonich: Utopično bi bilo pričakovat da imajo Američani zmeraj prav. Seveda delajo napake- to pa zato ker ¨delajo¨. Francija pa samo gobca, tako kot so gobcali, da bo Evropa sama urihtala razmere na balkanu. Se dobro da se je Amerika takrat ¨vtikala¨ (da ne govorimo o njenem tako osovraženem ¨vtikanju¨ v tuje zadeve za časa svetovnih vojn..). Takrat je OZN povsem zgubil svojo vlogo, kar je tudi prav: če je pač neka organizacija nesposobna, se pac priklopi na drugo. O nemcih pa ne bom zgubljal besed; vlada je proti vojni, nihovi gospodarstveniki pa se hodijo opravičevat v Ameriko, kao da sej ni tako hudo..
Kar se pa tiče Ameriške vloge v natu; če bi držlo Amerika=NATO, potem bi zdaj Nato napadal Iraq in ne Amerika! Kolikor vem imajo večje članice v NATU možnost veta..
Pravite naj ostanemo se napšrej neuvrščeni; potem pa vsi vriščete le zakaj smo tako nerazpoznavni.
kdo nas bo pa napadu?!?

Trenutno nobeden, čez 10 lčet tudi nobeden, verjetno tudi čez 50 let nobeden. Vendar prej ali slej bo nekaj počlo in kaj bomo takrat ko nam bo napovedana vojna prosili za zavežništvo?!?

madonch ::

Čez 100 let bo mogoče Amerika napadla Veliko Britanijo, če bo to v njihovem interesu.
Če nisi v NATO nisi neuvrščen.
Močnejše države bodo Slovenijo vedno branile, če bo to v njihovem interesu, če pa ne bo, si lahko včlanjen v prav vse možne organizacije, pa te ne bo nihče niti povohal.

Keyser Soze ::

Luka ne gre se zato da mora ZDA vedno delat prav. Gre se zato ker sami ne priznajo neuspeha. Uspeh je vedno treba obesit na veliki zvon, o neuspehih se pa molči. Riba ni vedno riba. Je lahko tudi postrv ali pa delfin..pardon to ni riba ampak sesalec. Če uporabim tvoj podpis kot primer za to, da stvari niso vedeno takšne kot se zdijo na prvi pogled oz. prvi namen.

Drugače pa je vsakomur, ki se zanima za te zadeve jasno, da Slovenija ni ne gospodarsko ne varnostno nič bolj osamljena in izpostavljena če zavrne NATO.

Bo vsaj dala velesilam manj možnosti za manipuliranje z malimi državami.

Thomas, v pomoč. NATO RF sile obsegajo 20000 mož, ki imajo reakcijski čas od 7-30 dni(odvisno od položaja) Njihov čas delovanja pa obsega približno 30 dni(odvisno od razmer). Kar zagotovi dovolj časa za obsežnejše posege.

Pa ti ne mislim dajat linkov v potrditev ker ne vem kje je to na internetu. Če ne verjameš pa lahko pokličeš kakšnega strokovnjaka s področja NATA pa ga vprašaš.

Thomas ::

> Bo vsaj dala velesilam manj možnosti za manipuliranje z malimi državami.

To je pa "zanimiv" "argument", ki je pravzaprav skozi prisoten, pa nikoli jasno izrečen.

"Izrazimo podporo Sadamu in podobnim s tem, da zavrnemo NATO!"

Interesi (daljnih) diktatorjev pred interesi Slovenije.

Lepo, da priznaš.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MUC ::

Mene veseli dejstvo, daj je podpora NATU od 22.2. na 6.3 narastla za povprečno 9%. V to še ni bilo upoštevano tistih dodatnih nekaj %, ki so se odločili za NATO, ko so gledali soočenje na TVS1, kjer NATO skeptiki razen "bedarij" niso predstavili nobene alternative in so si po mojem mnenju s premalo uskaljenim delovanjem naredili še celo škodo. (BTW. EU vojska ni alternativa, ker že milslim da 12 let obstaja le na papirju, nima pa niti enega vojaka ali bog ne daj, kakšne puške:))

Čudi me tudi to, da so vsi politiki in nepolitiki ZA NATO, tisti, ki pa ste volili na volitvah pa sedaj ne zaupate ne svojim opozicijskim ali koalicijskim izvoljencem. Sprašujem vas, zakaj volite ljudi, če jim ne zaupate, ko vam "tupijo" v glavo, kaj je pametno?

:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

ksmith ::

jeb: "Yeah, dokler se odloca v skladu z ameriskimi zeljami. " Turčija se je odločila proti namestitvi Ameriških sil na lastnem ozemlju in tako bo veljalo.
"Pocutimo se ogrozeni, hocemo se vkljucit v "obrambno" organizacijo, hkrati pa njena odlocilna sila to organizacijo vpleta v vojno. " Nato ne bo sodeloval v vojni proti Iraqu.

Matrix MPI: "Sicer pa je postala jasna vloga Slovenije v NATU. Izsiljevanje s strani močnejših za naš glas." Zakaj bi močnejši rabili naš glas?
"Drugače pa je vsakomur, ki se zanima za te zadeve jasno, da Slovenija ni ne gospodarsko ne varnostno nič bolj osamljena in izpostavljena če zavrne NATO." To je mogoče jasno tebi. Jaz vem, da so včeraj v atentatu ubili premjera Jugoslavije in da je ta država močno nestabilna. Tudi Hrvati začnejo govoriti o topnjačah, ko se zatakne pri reševanju kakega problema z nami. Italiji rešvanja problemov s pomočjo vojske ne omenjajo.

madonch: "Za kakršnokoli aktivnost NATO-a je potrebno strinjanje Amerike. (izključno - vsaj v praksi). Kakršnokoli nestrinjanje Slovenije v zvezi s kakršnokoli aktivnostjo NATO-a (ko bi bili člani) bi bilo scanje proti vetru.
(Ameriška diplomacija: strinjanjte se z nami ali pa so možne resne dolgoročne posledice)"
Šeenkrat navajam primer Turčije: Turčija se je odločila proti namestitvi Ameriških sil na lastnem ozemlju in tako bo veljalo. To je praksa.Torej ta tvoja trditev:
"Glasovanje ZA NATO bi bilo smiselno samo ob predpostavki, da imajo Američani vedno prav. (Se pravi, če nisi glih nek Thomas, je glasovanje za NATO popolnoma brezpredmetno) " ne velja.

Vlady ::

Thomas, jest nimam nobenih prividov. Zgoraj sem postal par strani in si oglej preden kaj komentiraš. Če so cene tako različne, kaže na to, da nekdo fino jemle keš. Preprosto in logično. Če si pa tolk pametn, pa mi povej od kje američanom tolk keša. Vedno se izogibaš odgovora, ker ga ne veš, jest sm ti povedu kje ga vlečejo. Če boš kej najdu, predloži dokaz in postaj! Drugače ne komentiraj, ker nimaš dokazov, da keša ne jemlejo. Kar se pa tiče sveta, vam pa povem da ni prav več daleč od 3 svetovne vojne. Čeprav se zdi zaenkrat situacija malo nemogoča, bo recimo napad na Korejo (če bo) izzovel druge velesile (Rusija, Kitajska) Potem pa ne bo več vprašanja malih in velikih, niti vprašanja navadno ali jedrsko orožje. Vsi se bomo lepo poklal pa bo mir. Ne bo več vprašanja o Natu. >:D
Drugič: če anrediš vojno zaposliš folk to je blo in tko zmeri bo. Tako so nekak v zadne pol leta američani znižal brezposelnost za skoraj 10%!!! In enako je blo pred 2 svetovno vojno v Nemčiji.
Sicer, pa če je folk slep, pa glasujte kakor hočete. Res bi pa blo lepo, da bi imel slovenci naprimer saj takojšno možno izbiro za takojšen iztop iz zveze, če bi začel "veliki" kaj srat okrog.

Thomas ::

> Če si pa tolk pametn, pa mi povej od kje američanom tolk keša.

Prodajajo sojo in računalnike. Poleg tega imajo še turizem in krave.

>:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vlady ::

In ti verjameš, da od tega tolk dobijo? Pa računalnike prodajajo firme, ki pa ne prispevajo velikih denarcev v državno blagajno. S sojo pa je nemogoče tolk zaslužt. Vidš da nimaš dokazov, od kje jim tolk keša. Jest sm ti povedu da ga dobijo od nafte, ker je to najbolj donosno. In zato se jim gre v Iraku. Itak pa ti je brez veze razlagat, ker itak verjameš v tisto kar sam hočeš.

Thomas ::

Komu pa prodajo toliko nafte? :\

Svetovna potrošnja nafte je 80 milijonov sodčkov na dan. Če si ZDA odtrgajo 10$ od vsakega sodčka, je to skoraj milijarda dolarjev na dan. Okoli 300 milijrd dolarjev letno.

Zdej mi moraš povedati samo še to, od kod jim razlika do 10 tisoč milijard dolarjev letno.

A zdej vidiš kako bluziš, Vlady?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MUC ::

Vlady: Večina stvari se dogaja v ZDA, primer:


Intel, AMD, Microfost, NASA, McDonalds, Cisco ipd. Oz. Oni nam prodajajo znanje, ki se DRAGO plačuje. Poleg tega, so Američani delavni in znajo z denarjem.

Znajo tudi financirat v tiste panoge, podjetja in države, ki so perspektivne, znajo tvegat.. (V Sloveniji recimo Sava Tires, VEGA, ..) pa sej poznaš pregovor, kdor ne reskira, ta ne profitira.

Dokler bomo mi prodajali samo "šraube" in "matice", oz stvari, ki jih lahko primemo, toliko časa ne bomo bogata država. Dokler ne bomo šli s kapitalom v druge države, ne bomo uspešni ipd.

Ravno zato sta EU in NATO tako strateški instituciji. Ko bommo v njh, bomo v mednarodni skupnosti deležni večjega ugleda in zaupanja in bomo lažje prodirali na tuje trge.

sebastjan v ::

:D .8-O :O :\ VLADY--- Vidim, da ti tisto o kešu in nafti še zmeraj ni povsem jasno!:D >:D :8) :)) Pa tisto o brezposelnosti v ZDA tudi ne!=to je samo na račun državne varnosti, zdaj so ti ljudje na tisth mestih(varnost), ki pred 11.sept niso bila potrebna. Kaj pa je tistih 10% toliko pomembnih(pri brezposelnost) ,da jih primerjaš z Hitlerjevimi "javnimi deli". Preden je Hitler prišel na oblast je bilo v Nemčiji brezposelnost skoraj 100%.POL je pa uvedel javna dela in so delali skoraj vsi. Primerjava med teh 10 in onih blizu 100 je rezultat nepoznavanja zgodovine in sedanjosti in mirno ti lahko rečem da "samo kozle strelaš":D :D :D :D :D :D :D :D :D :D >:D :D >:D :D >:D
Tud Clinton je imel skoraj nično brezposelnost in ni bila rezultat kakšne vojne ali pd. pizdarij( veš Amerika ima izrazit(bolj kot EU in Japonska) ciklus gospodarskih nihanj, kjer se nekaj letom gosp.razcveta pridruži nekaj let gosp.recesije.
P.S Clinton je moral delovno silo še uvažati iz Mehike, da so zadostovali gosp.potrebam. Bush je pa zasedel prestol ob neugodnih razmerah(recesija,11.9,...)

Vlady ::

Intel, AMD, in ostale firme so privat firme in nimajo z državo nobenga večjiga vpliva. Kar se pa tiče znanja... dolker američani ne bojo vedl kje je slovenija ne bodo pametnejši od nas!!! Sram jih je lahko. Itak pa kar oni investirajo, to oni po večini kupjo. Kar pomen da segajo po tujih trgih. Jamlejo drugim. In Slovenia ne prodaja samo šraufov in matic, ampak tud kej druzga. Itak pa zakaj bi bili veliki in bogati? Kdor z majhnim ni zadovoljen mu večji ne bo zrastel. Kar se pa tiče prodiranja na tuje.. hm.. to misleš da bojo tujci prodiral lažje na naš trg ane? >:D
Dokler ne bomo imel v Sloveniji enakih plač kot v EU, tam nimamo kej iskat! Dokler ne bomo imel enakega standarda nimamo kaj iskat tm. In dokler ne bo konc tazga "balkanskega" (oprostite izrazu, sam ta je najprimernejši) razmišljanja kot je, nimamo kaj iskat tm. Slovenija je del balkana in tega ne boš spremenil. Balkan pa nikol ni bil in nikol ne bo za v EU. Sorry.. ne mislm nobenga žalt, sam tko je. Mal civilizaije bi blo potrebno uvest. Pa tist slovenski pohlep mal pa privoščljivost... Drgač pa sam velik raj žvim na balkanu, kot pa v EU, kjer si pod komando "velikih" >:D
Za Nato smo pa itak odkril da nismo ogroženi in ga ne potrebujemo.

sebastjan v ::

Vlady, a ti veš vseh 51 ali 52 ameriških držav(kje so,glavna mesta inpd)?8-O :D

Vlady ::

sebastjan... ti vidm da nimaš zgodovine počiščene. Itak ti ameriko vidš kot največjo svetnico na svetu, kar to sploh ni! Nism govoru o procentih, ampak o tem na kak način zaposluje folk, ki slepo hod za njim kot so za Hitlerjem!
Itak pa sta samo dva načina kako na zelo hitr način zaposliš ogromno množico ljudi. Eden je da daš moške posebej na en otok, ženske pa na drugega.. pa bojo zidal ladice >:D (banaln primer ampak zate mogoče mal težk za razumet..), drugi pa da nardiš vojno in folk pošleš u vojsko in tovarne. Simpl k pasulj. Tko se manipulira s folkom. Daš jim tisto kar rabjo, in kako to dosežeš ni važno. Pa čeprav morš s tem fentat kako državo in pobit pol naroda... ni pomembno... važno da bojo američani še bolj bogati, in da bojo mel še bolj polne riti vsega.
Sicer pa... dajaj jim podporo... samo zavedaj se, da s tem daješ podporo vojni, ki lahko nastane. Sam to bo mal večja vojna, ne samo vojna v Iraku. Korejci se ne bojo šli z njimi tko kot se misljo it Iračani. Potem pa je tu še Pakistan pa Indija... vsi majo jedrsko orožje... Pa Rusi... Se bojo tud na njih spravl al nimajo jajc in si upajo samo na take, ko vejo da jim nič ne morejo??? Dej folk.. spreglejte!!! Ne glejte jih kot ene angelčke. Kdo bo pa njih razorožil? Bog? Dejte.. odgovorte na tole... :D

Vlady ::

sebastjan.. vem kje leži kaka država. Nism govoru o glavnih mestih. Se vid da ne znaš brat!
Potem pa komentiraš neki, kar sploh nisi dobro prebral... c c c

Thomas ::

> vem kje leži kaka država

Opa! Bravo! Ne poznam nikogar, ki bi vedu za vse ameriške zvezne države kje ležijo.

(Kar na pamet poskusite naštet nemške sosede!)

Razen Vlady to zna. Sej mu vsi verjamemo da zna, mar ne?

:D


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sebastjan v ::

>:D :D Vlady še tole, ko praviš, da so Američani tok neumni: KAKO to, da so 20(z besedami:DVAJSET) let pred ti.EU?:D >:D :D >:D :D >:D :D
««
6 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

rezultati referenduma (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1136851 (5414) Sandi79
»

Slovenski NATO lažnivci (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58522507 (16442) OwcA
»

NATO - we are on! (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
67425927 (19121) Pepe
»

NATO pro et contra (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34314804 (10758) rh^
»

NATO-pro,contra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1117926 (6467) freserovski

Več podobnih tem