» »

Vzdržnost pred poroko?

Vzdržnost pred poroko?

««
10 / 16
»»

jype ::

Men yantra noče povedat, če veruje v krščanskega boga :(

PacificBlue pa pravi, da so poleg atomov še druge stvari v vesolju. A jih lahko našteješ?

yantra ::

Bibip, z veseljem ti odgovorim na vsa tvoja vprašanja čeprav raje na 4 oči, ker tole je preveč materijala za pisanje na forumu.

Ampak čisto na kratko:

- Sem ti že odgovoril nekaj na evolucijo kakšno stran nazaj. Obstaja evolucija, ampak evolucija duše in ne teles. Duša je večna, telesa pa začasna. Obstajajo najdbe modernega človeka tudi do 300 in več miljonov let nazaj...

- S tehnologijo ni nič narobe, če jo uporabiš za služenje Bogu, ampak tehnološki razvoj takšen kot je danes, dolgoročno prinaša več slabosti kot prednosti (hrana, zrak, voda...)

- Nimam nekega mnenja. Pač pride tako obdobje, ko se mora utelesit več duš v človeški obliki.

- Denar kvari ljudi, to je dejstvo. Ljudje, ki predstavljajo resnico, ne bi nikoli smeli biti plačani, ker so drugače podvrženi lobiranju in korupciji. V Vedskih časih so to bili modreci, učenjaki, ki so živeli od prostovoljnih prispevkov in sploh niso bili vezani na denar in ugled v družbi. Zato so vedno lahko vsem povedali resnico v obraz brez bojazni za posledicami.

- današnja zakonodaja ščiti bogate in izkorišča ostalo večino... (tipično za demonske ljudi)

- Nič ne pravim, ker ne vem kaj je rimsko pravo....

- Sem že povedal, da je Bog en in skrbi, da imamo vsi na voljo vsaj nekaj znanja o Njem, pač v skladu z našimi zmožnostmi.
5 letnemu otroku ne boš dal enako znanje kot 15 letnemu, je tako?. Zato je toliko različnih religij in spisov. Pot do Boga pa
je itak samo ena in vsi hodimo po njej, samo da eni hodijo proti Njemu, drugi pa stran od Njega.

Jype, Bog se nima za kristjana, muslimana al hindujca. To so samo nalepke,
ki smo si jih mi izmislili. Tko kot ne moreš rečt, da je sonce Indijsko ali Slovensko.

Kaj pa je zate Krščanski Bog? Neki starec z brado, ki teži folku gor na oblakih?

yantra> Kaj pa je zate Krščanski Bog? Neki starec z brado, ki teži folku gor na oblakih?

Mene zanima, če ti verjameš vanj (v tega starca z brado ki teži na oblakih, al karkoli že krščanski bog je). Samo to.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

bibip ::

yantra, hvala za odgovore.

Zanima me še:

Pri tolikih verstvih... Kako veš, da je prav ravno tisto, kar se vrti okoli krišne?

Kako si se prepričal? Kaj so bila dejstva? Na kakšen način? Kaj te je pritegnilo?
(Če bi šlo, samo dejstva. Ostalo lahko sam pogledam...)

@Jure: Mislim, da verjame v krščanskega boga, vendar ga drugače imenuje. Mogoče se motim...
yantra, še to prosim, ker imaš ravno pozornost...

@PacificBlue
To pa tudi mene zanima. Kaj pa še je poleg materije?

SkIDiver ::

- Denar kvari ljudi, to je dejstvo. Ljudje, ki predstavljajo resnico, ne bi nikoli smeli biti plačani, ker so drugače podvrženi lobiranju in korupciji. V Vedskih časih so to bili modreci, učenjaki, ki so živeli od prostovoljnih prispevkov in sploh niso bili vezani na denar in ugled v družbi. Zato so vedno lahko vsem povedali resnico v obraz brez bojazni za posledicami.

Denar je samo sredstvo s katerim lahko človek mogočno prikaže svojo izprijenost oz pokvarjenost. Izprijen oz pokvarjen si lahko reven ali bogat. Razlika je samo kako vidna je ta izprijenost oz pokvarjenost.

Ne, ne verjamem v starca z brado na oblakih ;)

Verjamem pa v večno mladega vseprivlačnega, najlepšega, najbogatejšega, najmočnejšega, najbolj pametnega in
najbolj odvojenega Boga 8-)

Kako vem da je Krišna Bog? Krišna edino odgovarja pravemu opisu Boga. Logični zaključek je,
da ima Bog vse tisto po čemer mi hrepenimo celo življenje, če ne, ne bi bil Bog. Bog je najbolj
privlačen za vsa živa bitja, to je naravno. Zato se pa govori o Njem že od vekomaj.

V Vedah je dan proces kako Ga lahko vidiš. Jaz imam to srečo da ga vidim vsak dan v raznih aspektih
svojega življenja. Kot vseprežemajočo silo in kot lokaliziran osebni aspekt.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yantra ()

yantra> V Vedah je dan proces kako Ga lahko vidiš. Jaz imam to srečo da ga vidim vsak dan v raznih aspektih svojega življenja. Kot vseprežemajočo silo in kot lokaliziran osebni aspekt.

May the force be with you, always.

yantra> Ne, ne verjamem v starca z brado na oblakih

Eni pa verujejo. Prepričani so, da ti nimaš pojma in da so te zavedle temne, zle sile iz ozadja.

@yantra
Enkrat si omenil, da si verjel v tistega kosmatega deda na oblakih, ki ga je Michelangelo naslikal.

Kaj je bilo tisto, da te je prepričalo v zavest krišne?
Je kdo pristopil do tebe in ti začel razlaga o tem? Kako drugače?
Kaj je bilo tisto, da si potem rekel:"To je to!"?

Edit: dopisal @yantra

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bibip ()

Arto ::

- Sem ti že odgovoril nekaj na evolucijo kakšno stran nazaj. Obstaja evolucija, ampak evolucija duše in ne teles. Duša je večna, telesa pa začasna. Obstajajo najdbe modernega človeka tudi do 300 in več miljonov let nazaj...
Ne ga srat, a res? Se morda tvoj bog dela norca iz nas, ko nas takole zavaja z neštetimi dokazi? Ali je mišljeno, da preprosto pogledamo stran? Ne nakladaj o stvareh, o katerih nimaš pojma.
- S tehnologijo ni nič narobe, če jo uporabiš za služenje Bogu, ampak tehnološki razvoj takšen kot je danes, dolgoročno prinaša več slabosti kot prednosti (hrana, zrak, voda...)
Ho ho, mogoče se ne zavedaš, ampak ravno zaradi thenologije imamo več hrane in vode. Zaradi takih, kot si ti, ljudje v afriki umirajo od lahkote, obenem pa zavračajo gensko spremenjeno pšenico, pa sploh ne vedo čisto dobro zakaj. Pač, greenpeace jim je rekel, da je strupena.
Pot do Boga pa je itak samo ena in vsi hodimo po njej, samo da eni hodijo proti Njemu, drugi pa stran od Njega.
Spet ta tvoja projekcija. Očitno res nisi sposoben dojeti, da nekateri ljudje iskreno ne verjamejo v kakršnegakoli boga.

btree ::

Ho ho, mogoče se ne zavedaš, ampak ravno zaradi thenologije imamo več hrane in vode. Zaradi takih, kot si ti, ljudje v afriki umirajo od lahkote, obenem pa zavračajo gensko spremenjeno pšenico, pa sploh ne vedo čisto dobro zakaj. Pač, greenpeace jim je rekel, da je strupena.

S tem se pa ne bi strinjal, več hrane bi imeli, če bi bilo po svetu več vegetarijancev. Koliko kg žita je že potrebnega za kg mesa?

Spet ta tvoja projekcija. Očitno res nisi sposoben dojeti, da nekateri ljudje iskreno ne verjamejo v kakršnegakoli boga.

Saj če ne verjamejo, še ne pomeni, da ne obstaja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: btree ()

tomazzz> S tem se pa ne bi strinjal, več hrane bi imeli, če bi bilo po svetu več vegetarijancev. Koliko kg žita je že potrebnega za kg mesa?

Žito pridelovalci mečejo stran, da ni prepoceni.

tomazzz> Saj če ne verjamejo, še ne pomeni, da ne obstaja.

Tudi če kdo verjame to še ne pomeni, da obstaja. A ti verjameš v slone, ki iz rilca streljajo balistične rakete z jedrsko konico? Ne? To še ne pomeni, da takih slonov ni.

Tudi če kdo verjame to še ne pomeni, da obstaja. A ti verjameš v slone, ki iz rilca streljajo balistične rakete z jedrsko konico? Ne? To še ne pomeni, da takih slonov ni.

Če jih je kdo videl, če so kje opisane njihove lastnosti, potem mogoče res obstajajo. Mogoče na drugem planetu :D

tomazzz> Če jih je kdo videl, če so kje opisane njihove lastnosti, potem mogoče res obstajajo. Mogoče na drugem planetu :D

A si prepričan?

Torej jaz lahko opišem karkoli in potem mogoče to res obstaja? Koliko se verjetnost za obstoj stvari poveča, če nekdo stvar opiše?

PacificBlue ::

PacificBlue pa pravi, da so poleg atomov še druge stvari v vesolju. A jih lahko našteješ?

Open your third eye and you will see.
Če ti povem prej ti ne bo to čisto nič koristilo, kvečjemu škodovalo.(ker bo spet tvoj ego, ki misli da razume vse zameglil tvoj um in spet bo uporabljen sarkazem).

Hmm pa v resnici sploh ni bistveno ali verujemo v boga ali ne. Pa tudi beseda bog je preveč personilizirana...to ni mogočna oseba, nekje nad oblaki..to je samo to kar je okoli nas v nas in nas prežema z energijo in življenjem, z upanjem , ljubeznijo in predvsem z mislijo,.."čutenjem". To je "višja energija". Obstajajo energije, ki so človeškemu očesu nevidne, razen dokler ne prestopi nekega praga..eni temu rečejo odprtje "tretjega očesa". Ko na podlagi opazovanja, čutenja in sprejemanja sveta sprevidijo, da je v bistvu to samo iluzija oziroma ena izmed iluzij. Da resnica se skriva nekje čisto drugje. V nas samih. Zato je osebna introspektiva(meditacija) tako zelo pomembna. Bog je v nas samih. To ne pomeni, da smo mi bogovi. Vendar ravno to se kaže v današnjem svetu..človek misli, da je bog. Da obvladuje naravo, da jo lahko izkorišča do onemoglosti. Vendar naš namen tukaj sploh ni to. Naš namen je sožitje in predvsem razumevanje oziroma bolje sprejemanje vsega kar je takšno kot je. To je velika modrost.
I’m out.
:3

A si prepričan?

Torej jaz lahko opišem karkoli in potem mogoče to res obstaja? Koliko se verjetnost za obstoj stvari poveča, če nekdo stvar opiše?

Ni le stvar opisa, zadaj morajo stati osebe, ki so to izkusile, podana mora biti "receptura", kako doseči opisano.
Poleg tega si nihče ne mora izmisliti stvari, ki ne bi obstajala, lahko le manipuliramo z obstoječimi stvarmi, jih spreminjamo, popačimo.... Slon in balistična raketa obstajata.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: btree ()

TESKAn ::

S tem se pa ne bi strinjal, več hrane bi imeli, če bi bilo po svetu več vegetarijancev. Koliko kg žita je že potrebnega za kg mesa?

Saj če ne verjamejo, še ne pomeni, da ne obstaja.

1. danes en kmet s traktorjem in kombajnom naredi enako delo v eni uri, kot 150 kmetov brez traktorja v enem tednu. Pa mi povej, kdo pridela več - en kmet z moderno tehnologijo, ali 150 kmetov brez tehnologije?

2. In če milijarde po svetu verjamejo, še ne pomeni da obstaja.

Če jih je kdo videl, če so kje opisane njihove lastnosti, potem mogoče res obstajajo. Mogoče na drugem planetu :D

No, glede boga se tudi ne morejo zmenit, kakšne lastnosti naj bi imel.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

PacificBlue> Da obvladuje naravo, da jo lahko izkorišča do onemoglosti.

Človek _JE_ narava.

PacificBlue> Naš namen je sožitje in predvsem razumevanje oziroma bolje sprejemanje vsega kar je takšno kot je. To je velika modrost.

Ne. Narava živih stvari je, da se množijo, višje razvitih živali pa tudi da skušajo svoj življenski prostor prilagoditi lastnemu življenju. Ene živali si gradijo gnezda, druge brloge, tretje pa stolpnice.

Nobenega boga ne potrebuješ, da to uvidiš.

tomazzz> Ni le stvar opisa, zadaj morajo stati osebe, ki so to izkusile, podana mora biti "receptura", kako doseči opisano.

Skratka, če ti jaz povem, da imam doma v kleti štiri slone, ki iz rilcev lansirajo balistične rakete, naredil sem jih pa iz plastelina z magičnim kavnim mlinčkom, je to dovolj, da ti verjameš, da taki sloni zares obstajajo?

Ni le stvar opisa, zadaj morajo stati osebe, ki so to izkusile, podana mora biti "receptura", kako doseči opisano.

Jaz sem videl slone z balističnimi jedrskimi raketami, ko sem zadnjič padel po stopnicah in se udaril v glavo.

Poleg tega si nihče ne mora izmisliti stvari, ki ne bi obstajala, lahko le manipuliramo z obstoječimi stvarmi, jih spreminjamo, popačimo....

Kaj da ne. Jedrskih bomb ni bilo še sto let nazaj nikjer, pa jih imamo danes mnogo. Pa otto in dizel motorja tudi ni bilo. Pa jih danes imamo.

tomazzz> Poleg tega si nihče ne mora izmisliti stvari, ki ne bi obstajala, lahko le manipuliramo z obstoječimi stvarmi, jih spreminjamo, popačimo.... Slon in balistična raketa obstajata.

Res? Kako pa veš, da balistična raketa obstaja? Si že kdaj kakšno videl? Al samo verjameš, da obstaja, ker so ti drugi tako rekli?

PacificBlue> Da obvladuje naravo, da jo lahko izkorišča do onemoglosti.

Človek _JE_ narava.

PacificBlue> Naš namen je sožitje in predvsem razumevanje oziroma bolje sprejemanje vsega kar je takšno kot je. To je velika modrost.

Ne. Narava živih stvari je, da se množijo, višje razvitih živali pa tudi da skušajo svoj življenski prostor prilagoditi lastnemu življenju. Ene živali si gradijo gnezda, druge brloge, tretje pa stolpnice.

Nobenega boga ne potrebuješ, da to uvidiš.

Zdaj se počutim, kot da bi malčku razlagal neke osnovne stvari.

Seveda človek je del narave. Saj sem pa ja rekel, da je naše osnovno poslanstvo sožitje.
Pa pusti prekleti darwinizem pr miru. Zaradi njega imate Vi probleme z razumevanjem celotnega koncepta.

In povedal si čisto resnico..takšno razmišljanje seveda ne potrebuje boga..zato smo pa v dreku, kakršnem smo.
I’m out.

Pa pusti prekleti darwinizem pr miru. Zaradi njega imate Vi probleme z razumevanjem celotnega koncepta.

Kaj je, ti ni všeč, da drugi ne verjamemo pravljicam? In da nimaš enega solidnega argumenta, s katerim bi nasprotoval?

In povedal si čisto resnico..takšno razmišljanje seveda ne potrebuje boga..zato smo pa v dreku, kakršnem smo.

Ko je večina evrope verjela v vašega boga, so se šli klat na bližnji vzhod v imenu vire. Tako da ne opletat z drekom zaradi pomanjkanja boga.

1. danes en kmet s traktorjem in kombajnom naredi enako delo v eni uri, kot 150 kmetov brez traktorja v enem tednu. Pa mi povej, kdo pridela več - en kmet z moderno tehnologijo, ali 150 kmetov brez tehnologije?

No, glede boga se tudi ne morejo zmenit, kakšne lastnosti naj bi imel.

Sam nisem nasprotnik moderne tehnologije, od nje in z njo živim.
Ziher pridela več en kmet s traktorjem. Po drugi strani pa mora kupit in natankat traktor in če na koncu vse preračunaš, je na istem kot tistih 150 kmetov. Razlika je le v tem, da kmet s traktorjem drugače porablja svoj čas in ima drugačen način življenja. Npr. moji stari starši so se (verjel ali ne) preživljali s kmetijo, niso imeli traktorja in ostalih strojev. Poleti so delali na poljih, v gozdu, pozimi so ličkali koruzo.... Če bi vzel povprečje, so delali manj kot 8 ur dnevno. Ker so se dosti gibali, niso potrebovali hoditi v fitnes..., tudi precej zdravi so bili. Se pravi podobno, kot nekdo s tehnologijo. Se pravi, jaz delam 8 ur dnevno za računanikom, ker cel dan sedim hodim na fintes in se ukvarjam z ostalimi športi, kar mi vse skupaj pobere več časa, kot mojim prednikom in tudi moje življenje je precej bolj stresno. Mogoče bi lahko živel kot moji predniki, pa mi ne ugaja, kar pa ne pomeni, da so bili oni na slabšem. Takšna je pač moja svobodna odločitev.

150 kmetov naredi več v enem tednu, kot kmet z traktorjem v enem dnevu. To definitivno.

Sicer pa vem kaj si mislil. Ja in to je problem. Množična proizvodnja. Tako deluje kapitalizem.
Sem ravno včeraj bral v prilogi Ona zanimiv članek o Gani. Gana je ena največja proizvajalka kakava. In veš da v celotni državi je zelo zelo težko kupit domaći kakav. Zakaj? ker vsega izvozijo oziroma prodajo po zelo nizki ceni. Potem pa kupujejo za domači trg, kakav iz tujine. Kje ti je tukaj logika?
To je logika današnjega kapitalizma..predvem v Afriki(zaradi tega je pač tam situacija takšna kot je.)
I’m out.

BigWhale ::

Ko je večina evrope verjela v vašega boga, so se šli klat na bližnji vzhod v imenu vire. Tako da ne opletat z drekom zaradi pomanjkanja boga.

No ja, razlika med srednjeveskim verovanjem in danasnjim verovanjem vernikov vsekakor obstaja. Precej je muslimanov, ki se vedno tako vejamejo v svojega boga, kot so vcasih verjeli v evropi.

Razlika je ocitna.

tomazzz>
Res? Kako pa veš, da balistična raketa obstaja? Si že kdaj kakšno videl? Al samo verjameš, da obstaja, ker so ti drugi tako rekli?

Raketa je sestavljena iz elementov, ki so prej obstajali, je narejena iz zmesi elementov, ki obstajajo v naravi. To je bilo mišljeno glede manipulacije elementov.

No, ampak... Človek zna zdaj narediti tudi elemente, ki prej niso obstajali.

Na primer Ununoctium.

No ja, razlika med srednjeveskim verovanjem in danasnjim verovanjem vernikov vsekakor obstaja. Precej je muslimanov, ki se vedno tako vejamejo v svojega boga, kot so vcasih verjeli v evropi.

Razlika je ocitna.

Par postov nazaj sem napisal o dveh skupinah vernikov. Žal prevladuje prva in ta povzroča sranje, ne glede na religijo kateri pripada.

celotnega koncepta.

Kaj je, ti ni všeč, da drugi ne verjamemo pravljicam? In da nimaš enega solidnega argumenta, s katerim bi nasprotoval?

Pravljice? Darwinizem ti je ena lepa pravljica..v Mladini je bil članek, kjer piše da marsikje po Evropi opuščajo teorijo evolucije v učbenikih za osnovne šole. Preprosto zato, ker pušča preveč dvomov..

Pa človek božji, kako lahko mešaš moje prepričanje z krščanstvom? Veliko tega, kar se dogaja za zidovi Vaticana obsojam, kakor tudi tisto kar se je dogajalo v preteklosti.
Zato ker to je neumnost..boriti se v imenu boga..kakor tudi na nasprotni strani..religije so bile nam dane zato, da se kaj naučimo iz tega. In kot kaže se bomo..samo škoda, da na najbolj težak način.
I’m out.

PacificBlue> 150 kmetov naredi več v enem tednu, kot kmet z traktorjem v enem dnevu. To definitivno.

Res? Ne verjamem ti.

tomazzz> in če na koncu vse preračunaš, je na istem kot tistih 150 kmetov.

Seveda ni na istem. Ponoči ga ne zebe, nikoli ni lačen, njegovi otroci lahko hodijo v šolo in njegovi starši lahko grejo na morje in v toplice.

PacificBlue> Saj sem pa ja rekel, da je naše osnovno poslanstvo sožitje.

Ja ne pa ni. To je tisto, k čemur kot inteligentna bitja stremimo, nikakor pa to ni naše poslanstvo. Poslanstva _nimamo_.

PacificBlue> Darwinizem ti je ena lepa pravljica..v Mladini je bil članek, kjer piše da marsikje po Evropi opuščajo teorijo evolucije v učbenikih za osnovne šole. Preprosto zato, ker pušča preveč dvomov..

To zgolj pomeni, da je ta članek v Mladini bedast. Darwinovih teorij do danes še ni nihče postavil na laž. Lahko pa nam ti poveš, katera stvar v naravi se ne ujema z Darwinovo teorijo evolucije?

Zgodovina sprememb…

No, ampak... Človek zna zdaj narediti tudi elemente, ki prej niso obstajali.

Na primer Ununoctium.

svinec je osnova za ta element, če se ne motim. Verjetno sem se narobe izrazil z besedo element.

tomazzz> Verjetno sem se narobe izrazil z besedo element.

Ja, verjetno. Seveda se nekje te manipulacije končajo in pridemo do osnovnih gradnikov, v katerih morda kdo lahko vidi boga.

Če je narava vse vesolje, potem vsi materialni dokazi kažejo, da nimamo ne smisla, ne namena. Da smo v bistvu zgolj zelo neverjetna nesreča. Cel planet.

PacificBlue> 150 kmetov naredi več v enem tednu, kot kmet z traktorjem v enem dnevu. To definitivno.

Res? Ne verjamem ti.

Hehe, pa verjemi. Ti govorim iz prve roke:)

Ja ne pa ni. To je tisto, k čemur kot inteligentna bitja stremimo, nikakor pa to ni naše poslanstvo. Poslanstva _nimamo_.

Kako, da nimamo poslanstva? Če k nečesu stremimo...Zakaj obstajajo posledice? zaradi vzrokov a ne.
I’m out.

ni za obupat :), bog je nad naravo, nad osnovnimi gradniki. Zato ga s pomočjo znanosti ni možno dokazati, ker znanost manipulira z osnovnimi gradniki.

@PacificBlue
Poslanstvo imajo poslanci... Samooklicani poslanci so pa ponavadi prevaranti ali pa zmedeni ljudje, ki jim manjka predstava sveta skozi tehnično razlago.

@tomazzz
Res škoda, da ne živimo v nadnaravnem svetu. Kako pa tam fizika deluje?

tomazzz> Zato ga s pomočjo znanosti ni možno dokazati, ker znanost manipulira z osnovnimi gradniki.

Dokazati (ali ovreči) ga ni možno z ničemer. Kar seveda ne pomeni, da obstaja, ali pa da ne obstaja.

PacificBlue> Kako, da nimamo poslanstva? Če k nečesu stremimo...Zakaj obstajajo posledice? zaradi vzrokov a ne.

A ni fascinantno, da ravno ti meniš, da bog obstaja brez vzroka?

PacificBlue> Darwinizem ti je ena lepa pravljica..v Mladini je bil članek, kjer piše da marsikje po Evropi opuščajo teorijo evolucije v učbenikih za osnovne šole. Preprosto zato, ker pušča preveč dvomov..

To zgolj pomeni, da je ta članek v Mladini bedast. Darwinovih teorij do danes še ni nihče postavil na laž. Lahko pa nam ti poveš, katera stvar v naravi se ne ujema z Darwinovo teorijo evolucije?

Frane Milčinski Ježek je bil že prepričan o tem: "Na veji opica sedela, bilo je v davnih, davnih dneh, in zeha tam, ker nima dela, in ozira se dol po tleh. A v travi palico opazi: 'To je orodje, pri moj duh!' In že z drevesa dol se splazi in s palico si služi kruh. Nenenene nenene nenene nenene, Darwin nima prav! Saj na sosednji rogovili je opica številka dve in čas se ji prav nič ne smili, ker z njim začeti kaj ne ve. A v travi palico zagleda: 'To je špancirštok, ni hudir!' In že na tleh je ta soseda in s palico gre na špancir." Zakaj torej Darwin nima prav? Ježek ima odgovor: "Ker človek ni eden, človeka sta dva: eden špancira, a drugi gara!" Ali ker človek ni eden, ampak sta dva: eden, ki verjame v boga, in drugi, ki ga zanika.;)

@PacificBlue
Poslanstvo imajo poslanci... Samooklicani poslanci so pa ponavadi prevaranti ali pa zmedeni ljudje, ki jim manjka predstava sveta skozi tehnično razlago.

@tomazzz
Res škoda, da ne živimo v nadnaravnem svetu. Kako pa tam fizika deluje?

tam ni fizike, fizika opisuje snovni svet.

jype>A ni fascinantno, da ravno ti meniš, da bog obstaja brez vzroka?

Bog je vedno bil tukaj in bo. On je vzrok.
I’m out.

PacificBlue> Frane Milčinski Ježek je bil že prepričan o tem

To je kritika jugoslovanskega socializma. Žalostno, da ti moram to jaz razlagat.

tomazzz> tam ni fizike, fizika opisuje snovni svet.

"Nesnovni svet" torej tudi obstaja? Kako ga pa lahko zaznamo, da smo lahko prepričani v njegov obstoj?

PacificBlue> Bog je vedno bil tukaj in bo. On je vzrok.

Kje pa je? Kako se pa manifestira v fizičnem svetu okoli nas? Ker jaz ga pri najboljši volji ne vidim. Morda zgolj zato, ker ne uživam niti alkohola, niti kake druge droge.

Zgodovina sprememb…

"Nesnovni svet" torej tudi obstaja? Kako ga pa lahko zaznamo, da smo lahko prepričani v njegov obstoj?

S procesom za spoznavanje boga, a ni yantra nekaj o tem govoril? O duši?

jype>Bog je vedno bil tukaj in bo. On je vzrok.

Bog je samo posledica verovanja. Nikoli ga ni bilo in ga nikoli ne bo. Ljudje pa so vedno iskali razlage.
V srednjem veku so verjeli, da so nekatere ženske čarovnice. Danes se temu smejimo.
Ali pa tudi ne... So bile čarovnice?

Ja, kako pa imajo potem vpliv na snovni svet? Preko človeških glav? Kako drugače?

jype>Bog je vedno bil tukaj in bo. On je vzrok.

Bog je samo posledica verovanja. Nikoli ga ni bilo in ga nikoli ne bo. Ljudje pa so vedno iskali razlage.
V srednjem veku so verjeli, da so nekatere ženske čarovnice. Danes se temu smejimo.
Ali pa tudi ne... So bile čarovnice?

Ja, kako pa imajo potem vpliv na snovni svet? Preko človeških glav? Kako drugače?

Kdo?

tomazzz> S procesom za spoznavanje boga, a ni yantra nekaj o tem govoril? O duši?

Razumem, da je to introspektivna tehnika. Kako smo lahko prepričani, da spoznanja o bogu torej niso le rezultat psiholoških značilnosti naših zavesti?

Sam sicer cenim filozofske drže, ki svet opisujejo na nekonvencionalen način, vendar morajo biti notranje konsistentne. Cenim Saladinov trud, da opiše lastnosti tega nadbitja na način, ki ne bo sam sebe postavljal na laž, tako kot se na primer yantrin "bog je množica vseh množic", ki je logično protislovje.

bibip> jype>Bog je vedno bil tukaj in bo. On je vzrok.

Tega nisem jaz napisal.

Zgodovina sprememb…

podbevna ::

Seveda obstaja. Energija, ki ni v masi. Fotoni so nesnovni svet :).

@tomazzz
Ja kdo?
...bog je nad naravo, nad osnovnimi gradniki...

Res? Ne verjamem ti.

Hehe, pa verjemi. Ti govorim iz prve roke:)

Ne boš me prepričal, da 150 kmetov z ročnim orodjem v enem tednu požanje več žita, kot ga kombajn v eni uri.

Frane Milčinski Ježek je bil že prepričan o tem:

S pomočjo pesmice dokazuješ zmoto evolucije? No ja, kaj drugega od ljudi, ki nasedajo 2000 let starim pravljicam, niti ni za pričakovat...

podbevna> Seveda obstaja. Energija, ki ni v masi. Fotoni so nesnovni svet :).

No, če so fotoni, potem mi bodo pa komot razložili, kam se moram postavit, da bom boga zaznal s svojimi built-in fotonskimi detektorji.

podbevna ::

Ja, na sonce. Built in fotonski detektorji so pa oči.

whatever ::

Dokazati (ali ovreči) ga ni možno z ničemer. Kar seveda ne pomeni, da obstaja, ali pa da ne obstaja.

Sej pravim. Rešitev je nekje med 0 in 1.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
««
10 / 16
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Verjamete v boga? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42372602 (66683) Marilyn
»

Znanstvena zarota ali omejenost? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36751746 (45529) .:joco:.
»

Ali teorija evolucije poziva k rasizmu in genocidu? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21331189 (27815) jzgorisek
»

Duša (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25018072 (14343) DarwiN

Nadaljevanje debate.... ateisti vs teisti :) (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

55929110 (20969) WarpedGone

Več podobnih tem