» »

Nadaljevanje debate.... ateisti vs teisti :)

Nadaljevanje debate.... ateisti vs teisti :)

««
4 / 12
»»

hamax ::

yantra, za zacetek si se zelo lepo izognil vprasanjem, ki so letela nate.
No, ce sem posten, sploh nisem pricakoval odgovora.

Sedaj pa se osredotocimo na tvojo zadnjo precej *khm* izjavo.
Najprej si poglejmo ta super bozji design:

Ker se mi ne ljubi pisati dolgih postov o tem, kako zgresena je tvoja logika, ti bom raje prilepil se en video, ki lepo obravnava to tematiko. Upam, da si bos vzel cas in ga pogledal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hamax ()

Arto ::

Hehe, ok...

No, naj kdo demantira tole logiko. Vzemite katerokoli zapleteno kreacijo človeka.
Verjetno se vsi strinjamo, da za to kreacijo stoji neka inteligenca oz. oseba.
No sedaj pa jo primerjajte z univerzumom ali samo nekaterimi malimi deli tega
univerzuma, pa vam mora biti jasno, da ne pridemo niti blizu njeni superiornosti.
No in če vemo, da stoji za vsako našo malo kreacijo nek kreator, inteligenca,
kako lahko potem zanikamo, da za vsem tem superiornim mehanizmom, kot je ta univerzum,
obstaja kreator, višja inteligenca ali celo oseba? Tukaj znanost izgubi vso logiko!

To je malo sfaljen argument. Težko je definirati, kaj zdaj pomeni, da stvar zgleda dizajnirana. So snežinke dizajnirane? Morda bog dela vsako posebej? Kompleksnost ne pomeni nujno dizajnerja.

Pa želel bi odgovor na svoje vprašanje, ker res ne razumem.

PacificBlue ::

To je malo sfaljen argument. Težko je definirati, kaj zdaj pomeni, da stvar zgleda dizajnirana. So snežinke dizajnirane? Morda bog dela vsako posebej? Kompleksnost ne pomeni nujno dizajnerja

Že slišali za "zlati rez" in fibonaccijeva števila?..odražajo se v naravi kakor tudi pri človeku.
I’m out.
:3

To je malo sfaljen argument. Težko je definirati, kaj zdaj pomeni, da stvar zgleda dizajnirana. So snežinke dizajnirane? Morda bog dela vsako posebej? Kompleksnost ne pomeni nujno dizajnerja

Že slišali za "zlati rez" in fibonaccijeva števila?..odražajo se v naravi kakor tudi pri človeku.

Ampak a ne razumeš, da to ne pomeni dizajna? Lahko gre za nek skupen mehanizem razvoja. Pa tudi tiste o zlatem rezu pri človeku (naj bi bili prsti taki), so malo čez les, ker so variacije prevelike. Razen če se zdaj pogovarjamo o nekem "približnem zlatem rezu". Če bi šlo za dolge vrste praštevil, ajde, fibonaccijeva vrsta pa pravzaprav ni nič posebnega.

Revenant ::

Ampak a ne razumeš, da to ne pomeni dizajna? Lahko gre za nek skupen mehanizem razvoja. Pa tudi tiste o zlatem rezu pri človeku (naj bi bili prsti taki), so malo čez les, ker so variacije prevelike. Razen če se zdaj pogovarjamo o nekem "približnem zlatem rezu". Če bi šlo za dolge vrste praštevil, ajde, fibonaccijeva vrsta pa pravzaprav ni nič posebnega.

kar je posebnega tu ste gotovi teisti. in pa integrali, ti so pa sploh posebni
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.

edit: @PacificBlue

Si slisal za brusilne stroje in pnevmatska kladiva?..dobis jih v Obiju kakor tudi v Merkurju.
Pa kaj?

Fibonaccijevo stevilo in zlati rez sta matematicna opisa pojavov v naravi.
Tako kot stevili pi in e. Pa se kaj bi se naslo.

Res ne vem kje je tukaj tvoj point?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hamax ()

yantra ::

Hamax. Vede dajejo zelo dobro informacijo zakaj se dogajajo slabe stvari tudi
"dobrim" ljudem oziroma otrokom. Kaj pa so otroci krivi, da morajo trpeti, ne?
Obstaja dobra in slaba karma živih bitij in zaradi slabe karme se dogajajo slabe stvari,
ne zaradi Božjega slabega ali "not so cool" dizajna. Karma je zakon pravice. Dobiš nazaj točno
to kar daješ in to si zaslužiš. Nič več, nič manj. Otroci, ki trpijo ali ne doživijo niti par let,
so v bistvu duše, ki so v prejšnjem življenju povzročale trpljenje drugim. Akcija - reakcija.
Ta svet ni sentimentalne narave. Zob za zob, oko za oko. To je zakon karme.

Jaz lahko tud najdem en kup filmov ali predavanj, ki govorijo nasprotno, ampak ne vidim smisla...
Ateisti bodo vedno našli "popolno" razlago, zakaj Boga ni. To je njihova misija in hkrati svobodna volja
in kar je najbolj smešno, Bog jim celo daje "popolno" znanje kako Ga zanikat z dobro zvenečimi argumenti.
Če želiš pozabiti na Boga, ni problema, tukaj je to najlažje. Če pa želiš spoznati Boga in Njegov obstoj,
pa moraš to narest po Njegovih navodilih in ne po svoji izmišljeni poti.

8-)

In še nekaj. Izjaviti, da je nekaj nastalo slučajno v bistvu pomeni,
da nimaš pojma, zakaj je nastalo. Vsaka stvar ima razlog, ampak ker
nimaš blage veze, je najlažje reči da je nastalo slučajno, ker drugače
izpadeš bedak. Kako prikladna špekulacija, a ne? In potem narediš celo
"znanost" okrog tega, samo da bi dokazal, kako je vse nastalo slučajno...

In še nekaj. Izjaviti, da je nekaj nastalo slučajno v bistvu pomeni,
da nimaš pojma, zakaj je nastalo. Vsaka stvar ima razlog, ampak ker
nimaš blage veze, je najlažje reči da je nastalo slučajno, ker drugače
izpadeš bedak. Kako prikladna špekulacija, a ne? In potem narediš celo
"znanost" okrog tega, samo da bi dokazal, kako je vse nastalo slučajno...

Najlažje je rečt, da je bog vse splaniral in naredil. Najtežje je, vsaj tebi, rečt "ne vem". Pa tudi ni vse nastalo "slučajno", ampak samo z elementi, ki so naključni. Ja, maš prav, ne vemo zakaj je vse nastalo. In mogoče odgovor na to sploh ne obstaja.

Druga stvar, nihče ne zanika boga, samo pravimo, da trenutno ni dokazov zanj. To je vse.

Pa še enkrat te vprašam, me res zanima kako je zdaj s tistimi jajčeci, spermiji, celicami in dušami.

Praviš, da ni dokaza da Bog obstaja? Vede so dokaz, da Bog obstaja! Če ne bi obstajal,
tud Ved ne bi blo. Ne vem od kje stalno ta ideja, da se Boga oklepajo samo neka primitivna
ljudstva in ljudje brez možganov. Pejt v Indijo in malo preuči njihovo zgodovino in način življenja
pred 5000 leti, pa ti bo jasno, da Vede niso preučevali neki predjamski ljudje, ampak visoko
razvite civilizacije.

Pa še enkrat te vprašam, me res zanima kako je zdaj s tistimi jajčeci, spermiji, celicami in dušami.

Sem že vse povedal. Kaj ti pa ni jasno?

Sem že vse povedal. Kaj ti pa ni jasno?

Še enkrat vprašanje:

Ne razumem, prej si pa rekel, da v jajčecu ni duše. Pa je jajčece tudi živo, saj je vendar celica. Se že malo zapletaš s temi dušami. Potemtakem je velika večina duš nevrednih, saj se reinkarnirajo v preproste celice. Kako pa lahko celica doseže višji nivo mi pa tudi ni jasno, mar kakšne celice živijo bolj po principu ved od drugih?

Me res zanima, kaj imaš povedati na tole zmešnjavo...

Nekako ne najdem, kje si odgovoril na tole vprašanje.

Rekel si, da so spermiji nosilci duse. Kaj a potem jacece duse nima?

> Vede dajejo zelo dobro informacijo zakaj se dogajajo slabe stvari tudi "dobrim" ljudem oziroma otrokom.

Se pravi so pred vecjimi pandemijami ljudje zelo gresili, potem so pa nehali gresiti in so slucajno odkrili zdravilo.
Pravis, da so ljudje v preteklosti veliko bolj gresili, sedaj pa ne gresimo vec toliko in nam je bog poslal zdravila?

> Izjaviti, da je nekaj nastalo slučajno v bistvu pomeni, da nimaš pojma, zakaj je nastalo.

Nič ne nastane slučajno. Vse je igra številk in verjetnosti.
Se enkrat te prosim, oglej si to serijo, da ne bos tupil takih neumnosti:
http://www.youtube.com/view_play_list?p...

> Praviš, da ni dokaza da Bog obstaja? Vede so dokaz, da Bog obstaja!

Dokaz je strogo definiran znanstveni pojem. In vede NIso dokaz, da bog obstaja!
Tako kot http://www.venganza.org/ ni dokaz, da FSM zares obstaja. Ceprav njihova teorija veliko bolje sovpada z znanstvenimi dognanji.

> Pejt v Indijo in malo preuči njihovo zgodovino in način življenja pred 5000 leti, pa ti bo jasno, da Vede niso preučevali neki predjamski ljudje, ampak visoko razvite civilizacije.

Poudarek je na PRED 5000 LETI!!!

Obstaja naravni ciklus evolucije duše skozi vse vrste teles, tudi od telesa celice pa do človeškega
telesa. V človeškem telesu se edino ustvarja in troši karma, v drugih oblikah se samo troši.
Živali ne dobijo slabe karme, ko ubijejo drugo žival, človek pa. Zakaj? Zato ker pride z človeškim
telesom višja inteligenca in posledično tudi večja odgovornost za svoja dejanja. Živali živijo nagonsko
in nimajo ravno izbire v delovanju. Si kdaj videl psa, da bi odrekel seksu, če ima zato priložnost?
Človek ima to svobodo.

Človeško telo je na prvem mestu namenjeno spoznavanju Boga in svojega večnega položaja kot duše,
ki naseljuje to telo in se od njega razlikuje. Edino v Vedah lahko najdeš znanost o duši.
A je sploh pomembno, kdaj točno vstopi duša v telo pri spočetju? Bolj pomembno je najprej razumeti
da materija sama od sebe ne more kreirat nič! Dokler vanjo ne vstopi duhovna energija (duša)
je materija mrtva in inertna.

Pa mi razloži v čem je razlika med mrtvim in živim telesom? Vse kemikalije v telesu so popolnoma
enake pred in po smrti. Ampak nekaj manjka. In kaj je to kar manjka? Vprašaj kakšne kirurge ali
ljudi, ki so videli trenutek smrti. Vsi ti bodo rekli, da iz oči osebe izgine sijaj v tem trenutku.
Oči postanejo popolnoma prazne. Vede jasno pravijo, da so oči direktna povezava do duše. Ampak zakaj
bi sploh resno jemal kar tam piše. Itak so to pisali neki predjamski ljudje...

> A je sploh pomembno, kdaj točno vstopi duša v telo pri spočetju?

Je!

> Pa mi razloži v čem je razlika med mrtvim in živim telesom? Vse kemikalije v telesu so popolnoma enake pred in po smrti.

Seveda lahko to izjavi le nekdo, ki nima popolnoma nobenega pojma o biologiji.
Clovek umre, ko mu prenehajo delovati mozgani. Lahko zaradi zastupitve, pomankanja kisika, hrane, vode...
Predstavljaj si kaj se zgodi z rastlino, ce jo potegnes iz zemlje in jo postavis v temo. "Vse kemikalije bodo enake" ampak rastlina bo vseeno odmrla.
Zaradi zgoraj nastetih razlogov prenehajo delovati zivcne celice, ki posiljajo signale po telesu. Tako se vsi organi ustavijo. So pa nekaj casa se uporabni in jih lahko mirno prestavijo pod nadzor nekih drugih, delujocih mozganov.

Se vedno ne razumes? Izpostavi del, ki ti ni jasen, pa ti z veseljem razlozim.

jype ::

yantra> Verjetno se vsi strinjamo, da za to kreacijo stoji neka inteligenca oz. oseba.

Ne, se ne. Mi _VEMO_, da to ni res.

Če ne verjameš - pa sam naredi takšno vesolje, kot je tole naše. Vse kar potrebuješ, je program, računalnik in čas. V originalno igro je seveda treba vgraditi še naključja, ki izhajajo iz kvantne realnosti.

yantra> Pa mi razloži v čem je razlika med mrtvim in živim telesom? Vse kemikalije v telesu so popolnoma enake pred in po smrti.

Seveda niso! Ravno zaradi teh sprememb smo mrtvi. Vsak dolgoročni spomin, ki ga shraniš, je kemično-električna sprememba večjih skupin sinaps v možganski skorji.

Ko umreš zaradi pomanjkanja kisika tkivo počasi propada in ko si ob dovolj velik delež spominov kot osebnost ne obstajaš več. Saj to smo že obdelali, a nismo?

yantra> Živali živijo nagonsko in nimajo ravno izbire v delovanju.

Človek tudi.

yantra> Si kdaj videl psa, da bi odrekel seksu, če ima zato priložnost?

Ne, seveda ne. Vendar pod priložnost ne spada samo prisotnost primerka vrste nasprotnega spola, ampak tudi ustrezne okoliščine. Ne dvomim, da obstajajo organizmi, ki med neposredno življensko ogroženostjo seksajo, ampak pes (in ostali vretenčarji) ne, kar pa ne pomeni, da ne seksa vedno, ko ima priložnost. Višja inteligenčna sposobnost mu zgolj omogoča, da se bolje odloči, kdaj ta priložnost obstaja.

yantra> Človek ima to svobodo.

Ne, nima je. Si kdaj videl človeka, ki bi se odrekel seksu, če ima za to priložnost? Ker jaz ga nisem. So ljudje, ki kot priložnosti za seks nimajo nikoli v življenju, ker so njihovi možgani natrenirani, da take priložnosti nikoli ni in je nikoli ne bo. Seveda sem tudi prepričan, da to v osebi povzroča zanimive psihološke motnje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

yantra> Človek ima to svobodo.

Ne, nima je. Si kdaj videl človeka, ki bi se odrekel seksu, če ima za to priložnost? Ker jaz ga nisem. So ljudje, ki kot priložnosti za seks nimajo nikoli v življenju, ker so njihovi možgani natrenirani, da take priložnosti nikoli ni in je nikoli ne bo.

Motiš se. Jaz sem vedno sposoben reči seksu NE. Očitno pa zate ni nobene šanse, da bi se dvignil iznad živalskih nagonov...

Tko da, lepo se igrajte naprej na svojem peskovniku. Samo pazite, Bog prej ali slej pride po vsakega kot smrt.

Jaz pa se počasi umikam iz te debate. Srečno vsem pri odkrivanju resnice, takšne ali drugačne :)

WarpedGone ::

@pordečeli:
Enovrstičnice so nezaželjene, sploh v tkole občutljivi temi. Na otročje provoakcije pa je najbolje ne odgovarjat.
Zbogom in hvala za vse ribe

Druga stvar, nihče ne zanika boga, samo pravimo, da trenutno ni dokazov zanj. To je vse.

Za boga ne išči dokazov zunaj sebe, ampak v sebi. Če boš nadaljeval na tak način boga ne boš nikoli našel, kaj šele dokaza.

Bog se ti ne bo prikazal in ti rekel evo me, zdaj imaš pa dokaz. Zato se moraš potrudit, predvsem v sebi, svojo zavest in razmišljanje moraš dvignit na višjo raven.Čist tko vsak dan nameni nekaj časa zase, delaj meditacije, razvijaj svojo introspektivo..

Sam po drugi strani vas čist razumem, je res prekleto težko verovati v nekaj česar ni vidno oz. od česar mislite, da nimate nobene koristi.

Zato pravim, če imate željo spoznat ta dokaz, delate na sebi..postanite še boljši človek. V malih in preprostih stvareh se skriva bog in ne v materialnih stvareh in denarju.

Seveda je pa odločitev popolnoma vaša.
I’m out.

TESKAn ::

postanite še boljši človek

Zakaj se zmeraj namiguje, da ne moreš postat boljši človek, če nimaš interesa spoznati boga?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

whatever ::

@jype:

>So ljudje, ki kot priložnosti za seks nimajo nikoli v življenju, ker so njihovi možgani >natrenirani, da take priložnosti nikoli ni in je nikoli ne bo. Seveda sem tudi prepričan, da to v >osebi povzroča zanimive psihološke motnje.

Se bojim, da sem jst en tak. Upam, da ne, sam je upanja bolj malo - kakih 15%. Želim si seveda z žensko, ker so mi tudi bolj všeč od moških, bi pa v skrajni sili probal magari z moškim, če z žensko nikakor ne bo šlo. Upam, da najdem razumevajočo punco, da boma probavala pa da bo enkrat ratalo.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zakaj se zmeraj namiguje, da ne moreš postat boljši človek, če nimaš interesa spoznati boga?

Hm zdaj z bogom ne mislim na kakršnega koli religioznega boga ali sploh kakršnokoli personifikacijo. Mislim predvsem na notranje občutke(Težko je to razložit, ampak potem bi moral deliti občutke, ker preko besed ne gre to opisati. Je nekaj kar prihaja iz tvoje notranjosti, kot recimo hrepenenje..)

Ker ravno recimo z dobrimi deli, ali pa razvijanjem introspektive spoznaš, da je svet lep. Da te veže velika ljubezen do njega, do bližnjih..In potem nekako spoznaš, da za vso to lepoto itd.. stoji neka univerzalna zavest, ki vse to veže oz. povezuje skupaj..vse te občutke in željo po lepšem in boljšem.

Ker da bi kdo postal še boljši človek, ne da bi občutil vse te občutke je pa IMho nemogoče.
I’m out.

So ljudje, ki kot priložnosti za seks nimajo nikoli v življenju, ker so njihovi možgani >natrenirani, da take priložnosti nikoli ni in je nikoli ne bo. Seveda sem tudi prepričan, da to v >osebi povzroča zanimive psihološke motnje.

Se bojim, da sem jst en tak. Upam, da ne, sam je upanja bolj malo - kakih 15%. Želim si seveda z žensko, ker so mi tudi bolj všeč od moških, bi pa v skrajni sili probal magari z moškim, če z žensko nikakor ne bo šlo. Upam, da najdem razumevajočo punco, da boma probavala pa da bo enkrat ratalo.

Ej whatever,če si dovolj močno želiš se lahko vse uresniči. Verjemi. Predvsem moraš verjeti vase.
I’m out.

whatever ::

No, hvala. Sicer zdej sodim po enem spodletelem poskusu, tak da neko upanje obstaja.:))
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

TESKAn ::

.In potem nekako spoznaš, da za vso to lepoto itd.. stoji neka univerzalna zavest, ki vse to veže oz. povezuje skupaj

In kaj če tega ne spoznaš? Če kljub tem občutkom ne čutiš nobene potrebe po "višjem bitju"?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

In kaj če tega ne spoznaš? Če kljub tem občutkom ne čutiš nobene potrebe po "višjem bitju"?

Verjemi, da spoznaš.:) Potem ti je vse bolj lažje. Imaš veliko bolj odprto razumevanje za svet, za sebe. Imaš predvsem večje upanje.

Bog se skriva v vsakem od nas. Samo poiskati ga je treba. Če pa nimaš želje, pa lahko imho tudi čist normalno funkcioniraš, samo Imho z starostjo pridejo tudi takšne želje..

Tudi ce bog je, in kakor ti pravis, naj bi bil stvaritelj zivega in nezivega, si je za promocijo(cerkev) izbral hudicevo slabo podjetje, ki vemo kaj je delala in se dela(odpustki, pedofilija, pobijanja, seziganje knjig...) Ti si res car, ker ne sexas zaradi potrebe, ampak le za reprodukcijo, sicer tudi v to dvomim. Predlagam ti, da odpeketas za duhovnika, in ovce, ki te bodo z veseljem hodile gledat in poslusat, naganjas v svojo ograjo Se vedno bolje, da se believerji nekje zadrzujejo skupaj, da ne nakladajo neumnosti "normalnim" ljudem.

Hehe, saj bog si ni za "promocijo" izbral samo RKC. Če pogledaš koliko religij je po svetu, pa ne mislim samo na te cerkvene religije, ampak tudi recimo Indijanska plemena verjamejo v duhove, v višja bitja oz v neko višjo zavest, ki je "kriva" za vse življenje na svetu. in to zelo spoštujejo.
Religije naj bi nas nekaj naučile..Se pa čist strinjam, da kakšna je današnja cerkev to ni vredno božjega imena. Nekje sem prebral izjavo enega gospoda, ki je dejal da se zadnje čase veliko bolj govori o papežu kot pa o bogu. In ima čisto prav.
I’m out.

> Za boga ne išči dokazov zunaj sebe, ampak v sebi.

Ampak mi vemo, da so nasi mozgani tako mogocni, da lahko sproducirajo tudi lazen obcutek boga, ce si le tega zelis.

> Verjemi, da spoznaš.:) Potem ti je vse bolj lažje.

Yantra je pa rekel, da je vse tezje...

Ah kje, jaz pa verski fanatik, tega je že dolgo nazaj, ko sem bil še mlad in zelen.
A dejte no, mal vas pritisnem, pa sem takoj verski fanatik, hehe :D

Cerkev (RKC) danes nima nobene veze z Bogom, če mene vprašate.... jo je že kdaj že hudič pobral >:D
Tudi Vede napovedujejo za današnjo dobo, da bodo vse najmočnejše religije sledile nereligiozne principe,
prava religija, pa bo smatrana kot nereligija in predmet posmeha. Živimo v dobi prevarantov in prevaranih.

OK, da se ne me ne boste tko na hitro rešili. Kaj pa reinkarnacija, karma in astrologija... tukaj je še veliko dokazov.
Recimo, obstaja ogromno primerov, ko se ljudje spomnejo prejšnih življenj. Spomnejo se ljudi, mest in dogodkov.
Ian Stevenson je en modernih znanstvenikov, ki je naredil raziskavo in dokumentiral takšne primere v svojih knjigah.
Naredil je resne raziskave in dokazi so dokumentirani. Malo si poiščite na netu kakšne zgodbe, da ne bom preveč napisal.

Druga stvar pa je karma in astrologija. Z astrologijo se da dokazat, da zakon karme obstaja. Dober astrolog vam bo
povedal točno kakšna obdobja so za vami in kaj vas še čaka v življenju, koliko bogatstva lahko pričakujete, kakšno ženo,
koliko otrok, celo smrt vam lahko napove. Pa ne mislim tukaj na neke šarlatane, ki jih najdete po časopisih...

V Indiji obstaja par templjev, kjer so že v naprej zapisane vaše astrološke karte oz. tistih, ki bodo tja prišli po svojo karto.
Veliki modrec Brighu Muni, astrolog iz davnih časov, več kot 5000let nazaj je naredil astrološke karte ljudi za nekaj 1000let v naprej.
Predvidel je točno, kdo bo prišel iskat to karto in za njega je napisal osebno astro napoved. Te karte se nahajajo
v parih Indijskih templjih po celi Indiji in če želite se lahko odpravite tja in prebrali vam bodo točno vašo osebno karto,
ki vas že čaka tam. Brighu Muni je pred več kot 5000 leti točno vedel, kdo bo prišel po karto in jo je za vas tudi napisal.
Ene par frendov je šlo to sčekirat, bolj za šalo kot zares, ker takšne stvari niso ravno vsakdanje... in tempeljski svečeniki
so jih več kot prepričali v verodostojnost Brighu Munija, ker so se detajli zelo ujemali z njihovim življenjem v preteklosti in
tudi smernice za naprej kažejo točno v tej smeri kot oni razmišljajo. Eto, da ne bo kdo reku da nakladam.
Te astrološke karte so drugače zapisane v Brighu Samhiti. Bhrigu Samhita @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yantra ()

A. Smith ::

»Predpostavimo, da bi med hojo skozi ruševje z nogo trčil ob kamen. Če bi me nato kdo vprašal, kako je kamen prišel tja, bi mu odgovoril, da najverjetneje leži tam že od vekomaj. Če pa bi na tleh našel uro in bi me nekdo ponovno vprašal, kako je prišla tja, verjetno ne bi niti pomislil na isti odgovor, kot sem ga dal prej, da najverjetneje ura leži tam že od vekomaj. Ampak zakaj odgovor, ki je primeren za kamen, ni primeren za uro? Zakaj odgovor, ki je sprejemljiv za prvi primer, ni sprejemljiv tudi za drugega? […] Ko si ogledujemo uro, opazimo (česar ne moremo pri kamnu), da so njeni deli oblikovani in postavljeni skupaj z namenom, da so izdelani in prilagojeni za ustvarjanje gibanja, ki nam kaže ure dneva … Ko opazimo takšen mehanizem […] neizbežno sklepamo, da je uro nekdo izdelal: da je moral nekoč obstajati nekdo, ki jo je izdelal z namenom, za katerega jo uporabljamo. « (Paley, 1809, str. 1-2)

Klasična trditev, da je človeško telo preveč kompleksno, da bi nastalo po naključju.

Komentirana tukaj.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Ja kakor vzameš. Sigurno je težje ker je odgovornost večja. Zaradi višjega znanja razumeš da je potrebno kontrolirat
svoj um in čutila. Ker drugače čutila in tvoj lastni um furata tebe naokrog...
Ampak po drugi strani pa je nagrada zelo sladka in globoka. Notranje realizacije so veliko večje plačilo, kot pa ene
par strogosti, ki jih nekdo izvaja v tem procesu. Tudi vsi strahovi pred prihodnostjo popolnoma izginejo (denar, stanovanje,
dobrine in na koncu smrt) ker dobiš izkušnjo, da nekdo res skrbi zate. Če se mu pa predaš z ljubeznijo pa še toliko bolje.
Ampak ne gre vsaj male vere na začetku... pol pa itak vidiš da stvari ful laufajo po višjih aranžmajih.

Razlika med nekom, ki Boga ne priznava je, da on misli, da je za vse zaslužen sam. Nekdo, ki pa je Bogu predan pa ve, da
ima zelo malo vpliva na dogodke v svojem življenju. Človek snuje, Bog obrača pravijo.

Zgodovina sprememb…

Senitel ::

yantra: Kot sem že vprašal, pa nisem dobil odgovora... Kaj pa Nostradamus?

A. Smith: In zakaj je trditev, da je kamen tam že od vekomaj kaj bolj primerna kot za uro?

Zakaj je Bog kaj bolj realen kot dedek mraz ali božiček? Zakaj bi moral verjeti v cvetličnem vrtu živjo palčke in dobre vile, da bi ugotovil, da je vrt lep?

> Recimo, obstaj ogromno primerov, ko se ljudje spomnejo prejšnih življenj.

Ne podcenjuj cloveskih mozganov.

> Pa ne mislim tukaj na neke šarlatane, ki jih najdete po časopisih...

Obstajajo boljši in slabši sarlatani.

> V Indiji obstaja par templjev, kjer so že v naprej zapisane vaše astrološke karte oz. tistih, ki bodo tja prišli po svojo karto.

Ce si dovolj spreten pisatelj, se bo vsak nasel v tvojih besedah.

Hamax, če si dovolj spreten boš tudi resnico obrnil narobe :)

Zanimivo ja, kako trdite, da je ta svet tako super prilagojen za nas.
Pa niste pomislili, da smo mi prilagojeni za ta svet?

Med vsemi planeti v nasi okolici je le ta primeren za zivljenje.
Pa ne boste rekli, da je bog probaval dokler mu ni koncno uspelo.

Zakaj smo pa mi tako prilagojeni na ta svet je pa zopet stvar evolucije.

yantra: Kot sem že vprašal, pa nisem dobil odgovora... Kaj pa Nostradamus?

Kaj pa vem, če je za verjet, ker so podatki šli čez RKC združbo... ne verjamem,
da je še kaj ostalo od njegovih prvotnih napovedi. Mogoče je celo napovedal kaj
o RKC in njihovi zablodi... brez veze, mene veliko bolj navdušuje Brighu Muni in
napovedi v Vedah.

Zakaj je Bog kaj bolj realen kot dedek mraz ali božiček? Zakaj bi moral verjeti v cvetličnem vrtu živjo palčke in dobre vile, da bi ugotovil, da je vrt lep?

Ker o Bogu govorijo že tisočletja, obstaja vrsto svetih spisov, ki govorijo o Njem...

Da je ta svet res lep, se ne bi preveč strinjal. Rojstvo, bolezen, starost in smrt je vse kar te čaka tukaj.

Zgodovina sprememb…

> Za boga ne išči dokazov zunaj sebe, ampak v sebi.

Ampak mi vemo, da so nasi mozgani tako mogocni, da lahko sproducirajo tudi lazen obcutek boga, ce si le tega zelis.

> Verjemi, da spoznaš.:) Potem ti je vse bolj lažje.

Jaz si ga v bistvu od začetka niti nisem želel(oz. nisem verjel v kaj podobnega,) recimo da mi bil je v mojih miselnih procesih prej ovira, kot pa rešitev. Ampak, ko sem se začel bolj ukvarjati z introspektivo,z samim sabo, svetom in raznimi življenjskimi vprašanji... sem spoznal, da je nekaj na tem. Da za vsem skupaj stoji nekaj izjemnega.
In ta občutek boga ne izhaja iz možganov:)..to je tisto kar vi ne priznavate in to je obstoj duše.

Recimo pričevanja ljudi o izventelesnih izkušnjah(predvsem, ko smo bili na robu smrti). Tega je ogromno. Tukaj je link do takšnih izkušnjah..preberite se kakšnega.

http://www.near-death.com/directory.html
I’m out.

A. Smith: In zakaj je trditev, da je kamen tam že od vekomaj kaj bolj primerna kot za uro?

Saj ni. Oglej si link.
- General James Mattis

> In ta občutek boga ne izhaja iz možganov:)

Zakaj lahko to s tako gotovostjo trdis?

Senitel ::

yantra: Ne... Strani nazaj si omenjal kako ti spisi napodujejo Mohameda in Jezusa, itd. kaj pa Nostradamusa? Uno bolgarko al romunko, ko za 2010 napoveduje tretjo svetovno vojno tudi napovedujejo?
V čem se sveti spisi razlikujejo od pravljic o Božičku? Kaj bo neko intenzivno ukvarjanje z bogom meni povzročilo? Bom manjkrat zbolel? Se v naslednjem življenju ne bom rodil kot korenček?

A. Smith: Mislil sem v smislu zakaj bi bil kamen kakor koli bolj enostaven od ure. Oziroma zakaj bi bil pa kamen lahko večno, ker ni. Al hočeš rečt, kamen je lahko nastal naključno, ura pa ne?

@hamax

Težko razložim, ampak niti ni zame toliko dokaz da bog obstaja posledica nekega logičnega sklepanja. Vsak mora to sam doživet..zato pravim, da je introspektiva tok pomembna..ampak to introspektivo ne doživljam toliko preko možganov, ampak preko nekega drugega zaznavanja..lahko bi rekel višjega jaza.
To je recimo kot, da si kdaj razmišljal o komu, ki ga že ful dolgo nisi videl, pa ga kasneje srečaš še isti dan ali pa naslednji dan. In to te zelo preseneti. Kakšna je sploh možnost za kaj takega?. Res se ne lažem, ampak meni se to kr precej dogaja.

Pa zelo vam priporočam, da si preberete tole NDE izkušnjo..http://www.near-death.com/experiences/r...

Recimo odlomek:

As I passed into the second light, the awareness came to me that I had just transcended the truth. Those are the best words I have for it, but I will try to explain. As I passed into the second light, I expanded beyond the first light. I found myself in a profound stillness, beyond all silence. I could see or perceive FOREVER, beyond infinity. I was in the void. I was in pre-creation, before the Big Bang. I had crossed over the beginning of time - the first word - the first vibration. I was in the eye of creation. I felt as if I was touching the face of God. It was not a religious feeling. Simply I was at one with absolute life and consciousness.

When I say that I could see or perceive forever, I mean that I could experience all of creation generating itself. It was without beginning and without end. That's a mind-expanding thought, isn't it? Scientists perceive the Big Bang as a single event which created the universe. I saw that the Big Bang is only one of an infinite number of Big Bangs creating universes endlessly and simultaneously. The only images that even come close in human terms would be those created by supercomputers using fractal geometry equations.

The ancients knew of this. They said Godhead periodically created new universes by breathing out, and de-creating other universes by breathing in. These epochs were called yugas. Modern science called this the Big Bang. I was in absolute, pure consciousness. I could see or perceive all the Big Bangs or yugas creating and de-creating themselves. Instantly I entered into them all simultaneously. I saw that each and every little piece of creation has the power to create. It is very difficult to try to explain this. I am still speechless about this.

:)
I’m out.

A. Smith: Mislil sem v smislu zakaj bi bil kamen kakor koli bolj enostaven od ure. Oziroma zakaj bi bil pa kamen lahko večno, ker ni. Al hočeš rečt, kamen je lahko nastal naključno, ura pa ne?

Oba sta tam naključno. A boš že prebral kurčev link?
- General James Mattis

Hamax, od kje pa tebi zagotovilo, da izhaja iz možganov?
Daj se enkrat postavi v nevtralno pozicijo in malo preberi in preuči
razna pričevanja o izventelesnih izkušnjah, reinkarnaciji, karmi.
Preberi si kakšne svete spise, najbolje kar Vede.... ker dokler boš tolk
prepričan, da Bog ne MORE obstajat, zate tudi nikoli ne bo.
Jaz sem bil tud včasih totalni ateist, ena žival, ki je bila čisto
zasvojena z čutili... ampak tega je že 20 let nazaj, ko nisem
bil čisto pri sebi, puberteta pa to. Človek naj bi postal bolj moder z leti.

Senitel, Nostradamusa ni omenjenega v Vedah, to je sigurna informacija ;)

Recimo tale Srbski astrolog je tud kar zanimiv. Je menda zadel pred desetimi leti full stvari kar se danes dogaja.

http://www.astrologyinserbia.com/

On tud napoveduje možnost 3. svetovne poleti 2011-2012. Priporočam da si preberete.

http://www.astrologyinserbia.com/s/niko...

Zgodovina sprememb…

A.Smith: Ko sem na tisti strani prebral, da oko ne more nastati z naravno selekcijo, sem nehal brati. Zal.

> Hamax, od kje pa tebi zagotovilo, da izhaja iz možganov?

Za razliko od vas jaz nisem nikoli trdil, da jaz to 100% vem. Je pa to edina razlaga, ki ne zajema misticnih bitij za katera nimamo nobenih dokazov. To je edina razlaga, ki je preverljiva in je bila do neke mere ze preverjena.

A.Smith: Ko sem na tisti strani prebral, da oko ne more nastati z naravno selekcijo, sem nehal brati. Zal.

Ne morem verjet.

Tisto so citati, ki sestavljajo izhodišče članka. In jih članek OVRŽE.

Močno priporočam nadaljnje branje.
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

• spremenil: A. Smith ()

Se posipam s pepelom. Napacen vtis sem dobil, ko sem zacel brati clanek :D

Hehe, sploh ni neki argument in spet je vse samo neka teorija.... od kje pa kar naenkrat koža
občutljiva na svetlobo in zakaj ravno na tem mestu in ne povsod po telesu, pa še sto drugih
zakaj bi lahko postavil, na katere znanost nima odgovora, oziroma jih bo kmalu odšpekulirala
v vaše veselje. Pravljice za lahko noč.

joj yantra. Koza ni obcutljiva na svetlobo.
Na svtlobo so obcutljive specificne zivcne celice, ki so se razvile ze pri nekaterih zelo primitivnih vrstah.

Znanost ima odgovor, le ti ga nisi pripravljen poiskati.

Kaj ti ves NI enako temu kar znanost ve.

Kar upaj na to, hehe. Za mene so Vede avtoriteta!

Kar upaj na to, hehe. Za mene so Vede avtoriteta!

Ja to samo pomeni, da imaš mišljenje popolnoma zaprto in itak ne boš nikoli priznal ničesar, kar se ne sklada s tvojo "resnico", ki jo ti "poznaš". Mi smo vsaj tako pošteni, da preprosto rečemo, da ne vemo.

Pa zanimivo, kako je vse skupaj ratalo "nepomembno", ko nisi imel odgovora. Ne moreš se za prav vse zanašati na neke stare spise.

P.S.: Pa še to. Teorija je najvišji nivo znanstvenega spoznanja, teorija v moderni znanosti ne pomeni enake stvari kot beseda teorija, ki jo v vsakdanjem življenju uporabljamo za kakršnekoli domneve. Tako da trditi, da je nekaj "le" teorija v znanstvenem smislu ne pomeni prav veliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Arto ()

Pa poglej takole. Če imajo znanstveniki prav, to pomeni da je po smrti vsega konec.
Moje identitete in zavesti o samem sebi tudi. Tema , fertik, kaput, ende.... in če bi to blo res,
pol je čist vseen kaj sploh verjamem in delam, ker bo itak hmal vsega konc... in nisem v bistvu nič
izgubu tud če verjamem v Boga, ki mi daje višji smisel življenja.

Če pa Bog je in obstaja reinkarnacija in karma, pol ste pa ateisti izgubili na celi črti,
ker vas čaka novo rojstvo, in vprašanje v kakšnem telesu, glede na to da živite precej nagonsko
bo to verjetno v telesu kakšnega psa ali še slabše...

Jezus je reku svojim učencem. Kdor trati življenje za minljive stvari, ne bo deležen večnosti in bo
na koncu izgubil tudi vse te minljive stvari, kdor pa živi za večnost, pa bo deležen vsega minljivega
in bo prišel na koncu tudi do večnega življenja.

Filozofija je daleč iznad znanosti.

Mi smo vsaj tako pošteni, da preprosto rečemo, da ne vemo.

... ja, saj jaz vam to že skozi govorim, da ne veste. :))

Zgodovina sprememb…

««
4 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slotechovec - Kristjan ? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24435052 (27067) Raptor F16
»

Verjamete v karmo? (strani: 1 2 3 )

14717646 (15572) Aston_11
»

Duša (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25017775 (14046) DarwiN

Vzdržnost pred poroko? (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

79129303 (20414) WarpedGone
»

kateri bog je pravi

333218 (2325) ajin

Več podobnih tem