» »

Vzdržnost pred poroko?

Vzdržnost pred poroko?

««
9 / 16
»»

KaRkY ::

Ti mi pa ne zgledaš preveč razgledan.

Po čem sklepaš?
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

btree ::

Ker misliš, da smo vegetarijanci shirani, bolni,....
mimogrede: 181cm/87kg

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: btree ()

KaRkY ::

Karky, tvoja sestrična je bila podhranjena ker je premalo jedla...
Jaz ne poznam niti enega podhranjenega vegetarjanca, razen kakšne
anoreksične punce, ampak to nima veze z vegetarjanstvom.
Vegetarjanstvo ne pomeni dat stran meso in jest samo krompir in solato.

Ja to je blo na začetko ko je nehala jest meso je bla v bolnici ja ko ni jedla ampak to je blo kr nekaj let pred tem. Jest je mogla tablete ker ni dobila vseh potrebnih snovi v telo.

Glede vegeterjanstva pa je kolko vem jaz tak da pravi vegeterjanec ne je nič kar je prišlo od živali. To pomeni ne sira ne mleka ne jajc nič kar je živalskega izvora.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

Pegaz ::

@yantra

Verovanje - pod to besedo ti verjetno dobiš asociacijo na nekaj božjega - odmisli to. Za trenutek si predstavljaj besedo verovanje, kot neko stvar, ki mislimo (upamo), da obstaja, a ni dokazljiva.

Zdaj pa mi pojasni, v čem je smisel _verovanja_ v B/boga? A naredi verovanje (z drugo besedo, naivnost) iz nas boljše ljudi? Nas "duševno" obogati? Delamo zaradi tega manj stvari, ki bogu niso všeč? Povej mi eno stvar, zaradi česar je verovanje dobra stvar in ne slaba.

Temelj katere koli religije je verovanje. Ravno zaradi tega je po mojem prepričanju to en velik bullshit.

Glede vegeterjanstva pa je kolko vem jaz tak da pravi vegeterjanec ne je nič kar je prišlo od živali. To pomeni ne sira ne mleka ne jajc nič kar je živalskega izvora.

Imaš več različnih vegetarijancev. Nekateri jedo le hrano rastlinskega izvora, nekateri uživamo tudi mleko in med (od. živalskih sestavin), nekateri uživajo celo jajca. Če uživaš mleko in mlečne izdelke, dobiš vse potrebne živalske beljakovine in vitamine.

@yantra

Verovanje - pod to besedo ti verjetno dobiš asociacijo na nekaj božjega - odmisli to. Za trenutek si predstavljaj besedo verovanje, kot neko stvar, ki mislimo (upamo), da obstaja, a ni dokazljiva.

Zdaj pa mi pojasni, v čem je smisel _verovanja_ v B/boga? A naredi verovanje (z drugo besedo, naivnost) iz nas boljše ljudi? Nas "duševno" obogati? Delamo zaradi tega manj stvari, ki bogu niso všeč? Povej mi eno stvar, zaradi česar je verovanje dobra stvar in ne slaba.

Temelj katere koli religije je verovanje. Ravno zaradi tega je po mojem prepričanju to en velik bullshit.

Če vežeš depozit v banki, moraš imeti neko vero v to, da ga boš čez par let dobil. Vero dobiš na podlagi preteklih izkušenj..., čeprav tudi velike banke dandanes propadajo.

Arto ::

Če vežeš depozit v banki, moraš imeti neko vero v to, da ga boš čez par let dobil. Vero dobiš na podlagi preteklih izkušenj..., čeprav tudi velike banke dandanes propadajo.

Temu ne bi rekel vera... vera je za moje pojme, ko v nekaj verjameš, čeprav za to ni nobenih dokazov. Če imaš dokaze, potem to ni več vera.
V primeru, ko vežeš depozit v banki, ne gre za vero temveč za zaupanje. In to ni ravno ena in ista stvar.

Temu ne bi rekel vera... vera je za moje pojme, ko v nekaj verjameš, čeprav za to ni nobenih dokazov. Če imaš dokaze, potem to ni več vera.
V primeru, ko vežeš depozit v banki, ne gre za vero temveč za zaupanje. In to ni ravno ena in ista stvar.

Vero lahko izkusiš. Imaš dve vrsti vernikov (teistov), največ je tistih, ki vero enačijo s svojimi koreninami, sprejemajo jo kot neke vrste kulturo, v bistvu pa sploh ne verjamejo v boga oz. si mislijo da mogoče nekje obstaja, nimajo pa nobenih izkušenj glede boga, gredo se slepo vero oz. prepričanje..., druga vrsta teistov (ki so v manjšini) ima izkušnjo boga in goji nek odnos z njim in pridobiva dodatne izkušnje, ki jim povečujejo vero.

yantra ::

Obstaja več vrst vegetarjanstva. Veganstvo, prasnojedstvo, laktovegetarjanstvo.
Mi jemo tisto kar Bog je, se pravi pijemo tudi mleko od krav, jemo med in podobno.
Ne jemo pa jajc, rib in mesa, ker Bog tega ne sprejme kot daritev. Zelo preprosto.
Jaz sem vege že dobrih 15 let. Atletsko grajen, nikoli bolan ali brez kakšnih vitaminov.

ripmork ::

kar se veganstva tiče:
ni dvoma, da je to zdrav način življenja, je pa treba skrbno pazit pri sestavi jedilnika
(živalske maščobe imajo vse potrebne aminokisline, pri rastlinskih je treba kombinirat kolikor vem)
edina stvar ki me res moti je tista skupina vegijev, ki so izrazito sovražno nastrojeni proti mesojedcem - takšne sumim, da ponoči naskrivaj bašejo vase krvave zrezke, nič drugega bolje ne razloži njihovih blaznih pogledov in nakopičenega živalskega besa, ki je dejansko še veliko bolj strupen za telo kot en piščančji file - a na srečo sem imel z takšnimi zelo malo opravka v življenju:D

kar se verovanja tiče:
V končni fazi je prav vseeno, ali veruiješ v Krišno, bilokatero od Abmrahamovskih religij, flying spaghtti monster, žitne kroge in vesoljce, kreacionizem, MatrixTM religijo, Star warsTM (use the force, Luke), budistično ZEN filozofijo, ipd...

Glavna nit ostaja ista, več ali manj se razlikujejo le obredi, literatura in imena bogov (z izjemo Bude jasno)
Kaj pa je bistvo? Bistvo vere (ki je nič drugega kot povsem oseben način interpretacije in razumevanja življenja) je, da ima človek le-to za vzvod, s pomočjo katerega lažje sprejema in se sprijazni z neprijetnim v življenju, istočasno pa dobrih stvari ne jemlje za samoumevne in tako dosega ultimativni smisel človeškega življenja - imeti prijetno izkušnjo in biti srečen.

Problem nastane, ko hoče nekdo, sicer povsem dobronamerno, drugemu preko neprepričljivih argumentov in dokazov vsiliti svoj pogled na življenje (vera kot nekaj subjektivnega je nezmožna prikazati resnične dokaze, poda zgolj možnost interpretacije)- tako to pač ne gre. Zgolj dejstvo da nekdo rešitev najde drugje in ne čez "tapravo" religijo in njene obrede, nikakor ne pomeni, da je oseba nemoralna oz. ni zmožna živeti po podobnih načelih. Prav tu tiči tisti kavelj; vernik naj bi tudi nevernika sprejemal z razumevanjem in ga sodil le in izključno po dobrih ali slabih dejanjih, ne pa po osebnem prepričanju - tu pa večina vernih, ki bi sicer radi pomagali, gladko pade na izpitu.

Če je denimo nekdo kot ateist živel na napačen način in je svojo moralo našel v veri(kar je povsem super), to tudi slučajno ne pomeni,
da pa so sedaj vsi ateisti glih. Videti stvari zgolj skozi ozko špranjo dualizma pač ni gut.

"Only Sith deals in Absolutes" - Obi wan kenobi

;)

A. Smith ::

Ne jemo pa jajc, rib in mesa, ker Bog tega ne sprejme kot daritev.

Kateri Bog to? Jahve? Alah? Krišna? En talevi? Eni mesojedstvo dovolijo, drugi pač ne ali ga omejujejo.

Koji ku*ac si ti, da boš nam pravil, kateri Bog (če sploh kateri) je pravi?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Tko kot je reku Tomazzz, obstaja slepa vera in vera, ki izhaja iz izkušenj.
Bog je dokazljiv, samo moraš bit kvalificiran, da ga lahko vidiš. Bog ni poceni!

Ko imaš dokaz, da nekaj obstaja, se vera v to samo poveča in ne izgine kot praviš ti Arto.

Jaz te ne sprašujem po razlogih za vero, temveč ZAKAJ je verovanje v boga odločilnega pomena oz. v čem je smisel verovanja kot takega (boljša beseda kot verovanje je NAIVNOST, ker si pod besedo verovanje asociiraš razne stvari, kot sem napisal zgoraj - pa ne mislim s tem nič negativnega).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Pegaz ()

hamax ::

> Bog je dokazljiv, samo moraš bit kvalificiran, da ga lahko vidiš. Bog ni poceni!

Prosim razlozi to malo bolj. Me resno zanima. V kaksni obliki si ti srecal boga?

Kateri Bog to? Jahve? Alah? Krišna? En talevi? Eni mesojedstvo dovolijo, drugi pač ne ali ga omejujejo.

Bog je itak samo eden. Eni ga poznajo pod Jahve, drugi pod Alah, tretji kot Krišno.
Tko kot otrokom različnih starosti ne odkriješ enak nivo znanja, tud Bog deli znanje v skladu
z našimi kapacitetami. Zelo enostavno je preverit kateri spisi so za bolj napredne, kateri
za začetnike, ker eni odkrivajo več znanja in podrobnih informacij o Bogu in proces je bolj
zahteven.

Drugače pa so vsi spisi OK, če jih slediš tko kot je treba, ampak niso vsi na enakem nivoju.
Koran in Biblija dajeta zelo malo informacij o Bogu in standard sledenja je manj zahteven.
Od mlajših otrok naravno pričakuješ da sledijo manj zahtevne naloge, je tako? Vedski spisi
dajejo najvišji standard od vseh, ker so namenjeni najbolj inteligentnim. Edino tukaj
najdeš podroben opis kako Bog izgleda, kaj dela, kje se nahaja, zakaj dela kar dela itd...
V Vedah je napovedan prihod Budhe, Mohameda in Jezusa...

Alexius Heristalski ::

Ob branju te teme sem postal lačen. Kaj priporočate danes?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Te papirje pa je bog poslal s faksom? Ali je uporabil SMS-je?

d0rK ::

Alexius, jaz ti predlagam en socen zrezek. Ceuga zmaž!

Mislm res, kje se najdete tipi kot ti, yantra. Bos men govoru kako naj zivim moje zivljenje, ja. Boj svoje svete internetne vojne kje drugje.

Organized religion sucks!

Koran in Biblija dajeta zelo malo informacij o Bogu in standard sledenja je manj zahteven.
Od mlajših otrok naravno pričakuješ da sledijo manj zahtevne naloge, je tako?

Spet isti problem.

Kdo daje TEBI avtoriteto, da mi boš pravil, katera interpretacija boga je prava?

Pa, da povem še drugače: Vedski spisi se mi zdijo zgrešeni, če se ukvarjajo z videzom boga, ko pa naj bi bil duhovno bitje, po vrhu pa vsemogočen in lahko privzame katerokoli obliko. Po kakšnem kriteriju postavljaš vedske spise nad biblijo, ki npr. dovoli meso? S tem, da prepovedujejo, da ješ meso? To ni noben argument.
- General James Mattis

MihaFirst ::

Edino tukaj najdeš podroben opis kako Bog izgleda, kaj dela, kje se nahaja, zakaj dela kar dela itd...
V Vedah je napovedan prihod Budhe, Mohameda in Jezusa...

:))

Že res, nisem ravno inteligenten, ampak, prosim, vsaj namigni, kje se nahaja Bog? :)

Zgodovina sprememb…

Pa se ena na tisto nebulozo o opuscanju ucenja o evoluciji.... Church Apologises To Charles Darwin - 126 Years After Death

Sploh pa, ameriske sole v bible beltu niso nikakrsno merilo. Cultural backwater.

A.Smith.

Kdo te lahko bolj podrobno predstavi, nekdo ki te je videl samo v hrbet
ali pa še to ne, ali pa tvoj najboljši prijatelj, ki ve vse o tebi?

Pa če gremo res v detajle, v bibliji meso dejansko ni nikjer dovoljeno jest.
Biblija je bila spremenjena z strani Konstantina enkrat po Jezusu, pač politika...
V stari zavezi lepo piše da je Bog dal živali v pomoč in rastline za hrano.

Lejte, vaše življenje je vaša stvar. Ampak absolutna resnica ni diskutabilna.
Je ena in ista od nekdaj. Materjalni zakoni so enaki za vse, ne glede na prepričanje.
Duhovno znanje ni plod špekulacij in se ne nadgrajuje s časom. Ravno obratno je ponavadi,
ker ljudje začnejo delat kompromise in spuščajo standarde, ker niso sposobni sledit.
Duhovno znanje se da selekcionirat na zelo znanstven način. Tako kot matematika ima
tudi duhovno znanje svoje nivoje. Ko si na višjem nivoju razumeš nižje, obratno ne gre.

Hehe, vam grem v nos, ker vas vest peče :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yantra ()

jype ::

yantra> Pa če gremo res v detajle, v bibliji meso dejansko ni nikjer dovoljeno jest.

A po novem mora bit že kar dovoljeno?

Skratka, vse, kar ne piše v tisti bedasti bukvici, je apriori prepovedano? Kaj pa potem delaš na prekletem internetu?

yantra> Hehe, vam grem v nos, ker vas vest peče

Ja, ker dovolimo idejam, kakršne gojiš, da se prosto širijo. Huda škoda za celotno človeštvo. Zaradi takih zblojencev potem večina tava v temi, ker se znanosti bojijo, namesto da bi se z njo okoristili.

yantra> Ampak absolutna resnica ni diskutabilna.

Seveda ne. Absolutna resnica je ena sama. Je fizična osnova vesolja. Nihče je ne pozna. Vse, kar utegnemo zaznati, so posledice njenega obstoja.

Ampak ti ne veš ničesar o tem, ker se ubadaš z domišljijskim konceptom, ki mu rečeš bog.

yantra> Duhovno znanje ni plod špekulacij in se ne nadgrajuje s časom.

Ja. Ostaja primitivno, odkar je nastalo. Nobena nova spoznanja ga ne spremenijo in čeprav je protislovno in zmedeno, je to znanje temelj tvojega razumevanja sveta.

yantra> Ko si na višjem nivoju razumeš nižje, obratno ne gre.

Fino. Mimogrede - a verjameš v krščanskega boga?

tomazzz> mimogrede: 181cm/87kg

Tolk čokolade lahko tut js požrem, pa me to ne nardi vegetarijanca :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

> Ampak absolutna resnica ni diskutabilna.

Ocitno je, glede na to, da cel svet diskutira o njej. Tisti, ki noce diskutirati o njej si zakriva oci.

> Materjalni zakoni so enaki za vse, ne glede na prepričanje.

Tocno tako. In tukaj se skriva absolutna resnica.

> ljudje začnejo delat kompromise in spuščajo standarde, ker niso sposobni sledit.

Ljudje se razvijajo. Ko se njihovo znanje siri, se njihova mnenja spreminjajo. In to je bistvo napredka.

> Duhovno znanje se da selekcionirat na zelo znanstven način.

To me pa resnicno zanima. Prosim, razsvetli nas.

> Hehe, vam grem v nos, ker vas vest peče

Pece vest ker ne verjamemo v boga na tak nacin kot ti, ali ker jemo meso?
Za slednje malo, za prvo pa prav nic.

> Duhovno znanje se da selekcionirat na zelo znanstven način.

To me pa resnicno zanima. Prosim, razsvetli nas.

Edino, kar mi pride na misel, je Occamova britev...

Za vse ostalo, kar si napisal, pa +1
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

• spremenil: A. Smith ()

Že res, nisem ravno inteligenten, ampak, prosim, vsaj namigni, kje se nahaja Bog? :)

V duhovnem svetu (antimaterijalnem univerzumu). V vedah je opisano da je ta naš materijalni svet
samo bežna replika duhovnega sveta, kot senca. Bog ima svojo večno izvorno duhovno obliko, ki je najlepša
od vseh, ampak ni omejen na njo tako kot mi. Razlog da ga tukaj ne vidiš, je ker je ta svet namenjen
Njegovi pozabi. Tukaj smo vsi, ki si želimo do/živet izkušnjo brez Njega v centru. Kot mali neodvisni bogovi.
Ampak tukaj so tudi duše, ki jim je tega počasi dovolj in so na poti nazaj ;)

Jutri še kej, grem spat zdele ;)

Ohm Tat Sat!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yantra ()

> antimaterijalnem univerzumu

Uf kaksen bum bi bil to, ce bi prisel v nase vesolje. Edino, ce ima magnetno uravnotezen vakuumsko obleko ;)

> je ta svet namenjen Njegovi pozabi.

Neki spisi pa so mu slucajno padli iz zepa, ko je odhajal?

> Tukaj smo vsi, ki si želimo do/živet izkušnjo brez Njega v centru.

Kaksna lepa izkusja, a? Zakaj ti ne uzivas v njej?

Biblija je bila spremenjena z strani Konstantina enkrat po Jezusu, pač politika...

In s kakšno avtoriteto trdiš, da je ni spremenil po Božjem navdihu? S kakšno?

Še vedno mi nisi na noben način dokazal, da so vedski spisi superiorni kateremukoli verskemu tekstu.

Lejte, vaše življenje je vaša stvar.

Natanko tako! Zadel bistvo.

In tvoje življenje tvoja stvar. In če ti mesa ne paše jest - potem ga, by all means, ne jej!

Ampak, da ga pa tudi jaz ne jem, tega pa nimaš pravice zahtevat, niti mi česarkoli očitat zaradi tega.
- General James Mattis

Sej antimaterija je že prisotna v tem univerzumu.
Ti si tud antimaterija, to telo je samo tvoja obleka.
Kaj misliš kaj se zgodi, ko nekdo umre?

Spisi so prisotni tukaj od vekomaj. Kot zemljevid
za tiste, ki se želijo vrnit nazaj.

Pač materije se prej ali slej naveličaš. Zato pa
vsi v tem svetu stalno iščejo srečo, ker je samo fatamorgana.

Prava sreča je tam od kjer prihajamo, zato je rečeno da kdor se vrne
nazaj, nikoli več ne pride sem. Firbec pač.

Ohm Tat Sat!

yantra, a ti verjameš v krščanskega boga?

yantra> Kaj misliš kaj se zgodi, ko nekdo umre?

He's dead, Jim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Spisi so prisotni tukaj od vekomaj. Kot zemljevid
za tiste, ki se želijo vrnit nazaj.

Po Giti, se tudi ravnaš?

As with almost every major religious text in India no firm date can be assigned to the Gītā. It seems certain, however, that it was written later than the 'classical' Upanishads with the possible exception of the Maitrī which was post-Buddhistic. One would probably not be going far wrong if one dated it at some time between the fifth and the second centuries B. C.

Tole pravijo o njej zgodovinarji. Tisti zgodovinarji, na katere se opiraš, ko trdiš, da je bibljo dirala politika.
- General James Mattis

A. Smith.

Vedski spisi zelo jasno razlagajo vse druge religije, ki bodo sledile
in zakaj. V Vedah je podana najbolj detaljna duhovna informacija od vseh spisov.
Podrobnejši so opisi kreacije, od manjših delcev od atoma do atomskega orožja,
življenja na drugih planetih, superiorne vedske matematike, neverjetnega načina gradnje
(pramide, templji v Indiji), astrologija, veda o zdravljenju (AyurVeda) itd.
Vede vsebujejo vse znanje, ki je prisotno v drugih spisih ter mnogo mnogo več.
Tam kjer se drugi spisi končajo se Vede šele dobro začnejo. Je to bolj razumljivo?

yantra> Podrobnejši so opisi kreacije, od manjših delcev od atoma do atomskega orožja, življenja na drugih planetih

Povej mi - kaj piše notri o manjših delcih od atoma?

> Sej antimaterija je že prisotna v tem univerzumu.

O, seveda je. Nekaj malega so jo proizvedli v raznih fizikalnih laboratorijih po svetu.

> Ti si tud antimaterija, to telo je samo tvoja obleka.

Ammm, neee...

> Kaj misliš kaj se zgodi, ko nekdo umre?

Pocasi ga pojejo crvi in bakterije. Ce ga ne upepeljijo seveda.
Cloveska "dusa" je ziva dokler se osebe kdo spomni. Ko te pozabi se zadnja oseba, umre tudi tvoja "dusa".

> Spisi so prisotni tukaj od vekomaj. Kot zemljevid za tiste, ki se želijo vrnit nazaj.

Kaksna sreca, da jih ni pojedel nek dinozaver ali pa z njimi podkuril kak jamski clovek.

> Pač materije se prej ali slej naveličaš.

Seveda. Kaksna sreca, da je zivljenje minljivo.

> Prava sreča je tam od kjer prihajamo, zato je rečeno da kdor se vrne nazaj, nikoli več ne pride sem.

> Ampak tukaj so tudi duše, ki jim je tega počasi dovolj in so na poti nazaj

Ammm...

Glede tvojega zadnjega posta pa. Kak citat bi bil zelo dobrodosel. Ne verjamem na besedo.

Ne zanašaj se na te podatke iz Wikepedije. Gita je del Mahabharate in datira 5000 let nazaj.
Vprašaj Indijske zgodovinarje, ne zahodnjaške. Zahodnjaški so bili in so še pod vplivom cerkve
in je cela stvar samo pesek v oči, ker Bog ne daj da bi bile Vede izvor višjega znanja.
Spet politika.

Pa tudi obstaja 500 prevodov Gite do danes, ampak samo ena proizvaja spremembo srca. Bhagavad Gita "As it is".
Boga ne morejo komentirat ljudje, ki ga ne poznajo in samo špekulirajo o Njem. Gito lahko prevaja ter komentira
samo nekdo, ki je Bogu predan z vsem srcem in je pooblaščen od svojega duhovnega učitelja. Tko kot tebe ne more
nihče bolj verodostojno predstavit kot tisti, ki te ima najraje in ti je najbližji.

Mahabharata? Če ni to un fucking dolg ep? 200.000 verzov, al sm zamešou neki?

No, to je literarno besedilo, to ni nekaj, iz česar bi črpal življenske resnice :)

Jutri fantje, je že pozno ;)

EDIT: Zgolj 74.000 verzov - tako pravi Wiki. Ampak, point ostaja :)

TESKAn ::

Hamax, jaz sem ponosen na Boga, ne nase ;)
Pojma nimaš kakšna odgovornost je hoditi po Božji poti!

Teskan, te bom vprašal kako ti je všeč tvoj Bog čez 40 let,
ko se ji bo koža povesila na telesu. Bog pa ti pomaga v vsem kar ti misliš
da sam dosegaš v življenju. Kdo pa misliš da ti daje spomin, znanje in pozabo?

Bi nekaj, napisal, pa bi me sankcionirali. Viš, tole mi gre pri vas, religioznih fanatikih, najbolj, najbolj na jetra. Ker drugim ne pustite, da bi imeli svoje ideje, ampak ste zmeraj tako hudičevo pokroviteljski, da bi vas najraje enkrat okrog uh, da se milo izrazim. Ker če mi gre kaj na živce, so te izjave v stilu Bog pa ti pomaga v vsem kar ti misliš da sam dosegaš v življenju. Ker enostavno ne dopuščate, da bi kdorkoli kaj drugega mislil in bi bila zanj to resnica, ne, vi imate svojo vero in jo hočete aplicirat na vse druge, pa naj ti drugi to hočejo ali ne.

Dajte si vsaj možnost in malo preberite te najstarejše svete spise.

Ti ne sporočaš, ne daješ možnosti, ti vsiljuješ. Ko ne boš več pomilovalno obravnaval vse okrog sebe, češ kaki tepčki smo in inferiorni tebi, ki si dosegel nek nadnivo zavedanja, takrat ne boš doživljal protinapadov, kot je to moje pisanje. Do takrat, dokler obravnavaš vse, katerih verovanje ali odsotnost le-tega se ne ujema s tvojim kot manjvredne oziroma kot neke "zaostale v razvoju", pa jih boš deležen.

Vede so bile zapisane za najbolj inteligentne. Največji umi zadnjega
stoletja so se impresionirali z informacijami zapisanimi v teh spisih

Viš, o tem govorim. Mi smo pametni, vsi drugi ste revčki, nerazsvetljeni. Pejdi v kako šolo in se nauči manir, da ne boš več pomilovalno obravnaval ljudi, ki ne delijo tvojih pogledov na svet. In moje slabo obnašanje v tem postu je izzvano z tvojimi pomilovalnimi besedami, preden se obregneš ob to.

Vedski spisi dajejo najvišji standard od vseh, ker so namenjeni najbolj inteligentnim.

Recimo, da v teh spisih ne vidim nobenega dokaza, da naj bi bog obstajal. Ti trdiš, da sem zato manj inteligenten?

V stari zavezi lepo piše da je Bog dal živali v pomoč in rastline za hrano.

V stari zavezi marsikaj piše, tudi prav nič lepe stvari (že dostikrat predebatirano na tem forumu) - slediš tudi tistim naukom?

Ampak absolutna resnica ni diskutabilna.

Zakaj ne? Kdo daje tebi moč, da odločaš o tem? Kdo je dal starčkom, ki so pisali te "svete" spise, da odločajo o tem?

Ravno obratno je ponavadi,
ker ljudje začnejo delat kompromise in spuščajo standarde, ker niso sposobni sledit.

Meni se zdi to, da ne sekamo rok in ne iztikamo oči za tatvino hleba kruha kvečjemu dvig standardov.

Hehe, vam grem v nos, ker vas vest peče

Ne, v nos greš, ker se vedeš pomilovalno do ljudi, ki ne delijo tvojega prepričanja. V stilu "lej jih revčke, k nimajo pojma".

Ampak tukaj so tudi duše, ki jim je tega počasi dovolj in so na poti nazaj

No, le pejte nazaj, da bomo ljudje, ki se nam ne da poslušat par tisoč let starih pravlic, končno imeli mir.

neverjetnega načina gradnje (pramide, templji v Indiji)

To bi ti danes še Zidar znal naredit. Neverjetni načini gradnje, pa kaj še. Že en stolp, ki ga postavlja par arabcev v Dubaju, je impresivnejši. In ne verjamem, da so načrte zanj našli v tvojih vedah.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Se vedno ne vemo kaj pise o delcih manjis od atoma...
Dvomim tudi, da ti kaj ves.

ps. Se kod opazi podobnost te teme s temami avtorja TiO2 ter tisti o WTC-ju?

overlord_tm ::

yantra> Ti si tud antimaterija, to telo je samo tvoja obleka.

hmmm, pojdi kdaj na kako obdukcijo. Pa prinesi kaj antimaterije ven ... vsi znanstveniki ti bodo zelo hvalezni. Poleg okoljevarstvenikov (da naredis antiomaterijo rabis ogrooomno energije)

Očitno trošim bisere brez veze :)

Lahko noč.

Tezko jih je najti, ko pa stresas na tone dreka in samo obljubljas, da so nekje notri biseri.
Ce nas bos preprical, da ne bomo rinile po gnoju brez veze, bomo se premislili.

Za zacetek lahko poves kaj pise o delcih manjsih od atoma.

No, le pejte nazaj, da bomo ljudje, ki se nam ne da poslušat par tisoč let starih pravlic, končno imeli mir.

Evo, zadnji biser za nocoj. Bog je vrhovni uživalec in kontrolor vsega in tukaj vsak poskuša bit ravno to.
V tem svetu ne boste imeli nikoli mir, ker vsi poskušate biti Bog. Bog je lahko samo eden, in tam kjer je
samo en Bog, kjer ga vsi sprejemajo kot edinega vrhovnega vse lepo štima.

Good luck. 8-)

> tam kjer je samo en Bog, kjer ga vsi sprejemajo kot edinega vrhovnega vse lepo štima.

Severna Koreja?

Uh, v tako radikalnem komunizmu kot je SK dvomim da dovolijo kaksno cascenje boga. Tam je bog Kim Jong-il.

Sprejemajo z ljubeznijo bi moral dodati...

PacificBlue ::

Za zacetek lahko poves kaj pise o delcih manjsih od atoma.

Pa kaj ti bo materija? Pusti to..ta ja zavzema toliko malo prostora v univerzumu..so še druge stvari, o katerih bi bilo bolj vredno razmišljati.
I’m out.
:3

Saj sem reku, da rabim samo dokaz o obstoju biserov.
To je cudovita priloznost za vas.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hamax ()

bibip ::

yantra, nekaj me zanima...

Kaj praviš na evolucijo?

Kaj praviš na tehnološki razvoj?

Kaj praviš na baby boom?

Kaj praviš na razlago zgodovinskih dejstev profesionalnih zgodovinarjev?

Kaj praviš na današnjo zakonodajo?

Kaj praviš na rimsko pravo?

Kaj praviš na obstoj drugih religij in verovanj?
««
9 / 16
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Verjamete v boga? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42372609 (66690) Marilyn
»

Znanstvena zarota ali omejenost? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36751752 (45535) .:joco:.
»

Ali teorija evolucije poziva k rasizmu in genocidu? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21331201 (27827) jzgorisek
»

Duša (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25018072 (14343) DarwiN

Nadaljevanje debate.... ateisti vs teisti :) (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

55929112 (20971) WarpedGone

Več podobnih tem