Forum » Loža » Nadaljevanje debate.... ateisti vs teisti :)
Nadaljevanje debate.... ateisti vs teisti :)
PacificBlue ::
Ja seveda, religije so bolj figo vredne, razen tvoje, ane?
Moja ni religija. Moje je višje zavedanje in modrost..če temu praviš religija ok, samo jaz ne mislim tako.
Kako torej, vprašuješ? Hja, znanost mi bo v svoji omejenosti, ki jo priznava, ponudila odgovore, ki jih lahko. O svoji duhovnosti bom razmišljal sam. Druge opcije zame preprosto ni. Duhovnost je že po definiciji individualna stvar, stvar posameznika. Neumno je slediti drugim v želji, da bi spoznal samega sebe.
Se čisto strinjam. Saj skoz opominjam na introspektivo. Veš za vsakega posameznika so nebesa drugačna.
I’m out.
:3
hamax ::
> Eden prfoks na FMF se je ukvarjal z Kirlianovo kamero(nekaj takega) za snemanje človeške aure..lahko bi začeli s tem.
Kako, ce se pa pravis, da se duse ne zna zaznati z nasimi nepopolnimi cutili in znanstvenimi aparati?
> Ja sj Church of Satan tudi obstaja..če razumeš.
Torej bi morali vsi slediti njim in ne Vedam?
Kako, ce se pa pravis, da se duse ne zna zaznati z nasimi nepopolnimi cutili in znanstvenimi aparati?
> Eden prfoks na FMF se je ukvarjal z Kirlianovo kamero(nekaj takega) za snemanje človeške aure..lahko bi začeli s tem.
Hm, no z Kirlianovo kamero se očitno da. Mislim, da je nekaj tega na odlični strani gape.org.
Ne pravim, da se izogibajte neumnostim. Seveda bo sledilo vprašanje v stilu..kako pa naj vem, katera izmed religij je neumna? No odgovor, tista ki vodi po poti srca. Katera točno je pa tista pot, pa veste sami.
I’m out.
hamax ::
> Katera točno je pa tista pot, pa veste sami.
Jaz ne vem. Lahhko le ugibam. Bojim se, da je pri tebi tudi tako, samo da se tega ne zavedas ali pa se noces zavedati.
Jaz ne vem. Lahhko le ugibam. Bojim se, da je pri tebi tudi tako, samo da se tega ne zavedas ali pa se noces zavedati.
Arto ::
Se čisto strinjam. Saj skoz opominjam na introspektivo. Veš za vsakega posameznika so nebesa drugačna.
Se vsekakor strinjam! In tukaj gre po svoje za paradoks. Kako hecna je tale "absolutna" resnica, če je pa vendar za vsakega posameznika drugačna! Nekako ni preveč absolutna.
In kje je zdaj problem z znanostjo? Zakaj tako rad zavračaš znanost? Iz principa, ker hočeš dokazati da se moti, pa čeprav je ena glavnih lepot moderne znanosti, da se popravi kadar odkrijejo napako?
Je pa tale profesor gospod Kononenko. Me uči trenutno na FRI. Hecen možak, je pa seveda matematik in ne fizik, vsekakor pa njegove izjave o bioenergiji in podobnih zadevah nikakor niso znanost. In to tudi on sam priznava, mirne duše pove, da je znanost omejena in da ljudje potrebujemo več (no vsaj on in mnogi drugi). Ampak to še vedno niso znanstvene izjave, še posebej pa je za lase privlečena tista kamera. No pa ne bi o tem, škoda besed in nepotrebnih postov. Si lahko sam poiščeš obe strani zgodbe o Kirlianovi kameri.
> Katera točno je pa tista pot, pa veste sami.
Ni ti potrebno ugibat, razvij introspektivo pa bodo dogovori na dlani..
Vse kar sem vam do zdaj povedal je le majhen delček..nekaterih stvari se sploh ne da povedat z besedo. Veliko tega izhaja iz introspektive. Pri tem ne gre za nobeno ugibanje, sj stvar je zelo jasna...kot beli dan. O stvari se lahko sprašuješ, če je resnična..ampak to je past ega, ki vedno v vse dvomi. On je kot kakšen nadzornik, kaj lahko gre not in kaj lahko gre ven..ubit hudiča pa bo mir.:)
Pa lahko noč.
I’m out.
TESKAn ::
Števila duš je nemogoče dojet.
Kako priročen izgovor, kadar sam ne veš odgovora. Enostavno rečeš "preveč si butast, da bi lahko dojel".
V trenutku smrti vam nobena materialistična znanost ne bo pomagala. Ljudje, ki so doživeli realizacijo da Bog obstaja umirajo mirno in spokojno, materijalistični ljudje pa umirajo v agoniji, kot bi jih pičilo 1000 škorpijonov.
Spet neka predvidevanja in grožnje v stilu "če mi ne boste verjeli, boste trpeli". Vidiš, to je en glavnih vzrokov, da ne prenašam (nekaterih) vernikov. Ker me hočejo prepričati, da če ne bom verjel, kar oni verjamejo, se mi bo slabo godilo - pa čeprav sem drugače dober človek.
Brez življenskega cilja, ki presega to eno življenje, živite kot slepci, ki ne vidijo 2 centimetra pred seboj.
Zakaj? V naslednjem življenju se tega tako ali tako ne bom spomnil, torej kaj mi pomaga nek "transživljenjski cilj"?
In ko vas bo materjalna energija stisnila ob rob vam nobena znanost ne bo pomagala. Ta narava pa deluje pod kontrolo Boga in tega nobena vaša špekulacija ne more spremenit.
Špekuliraš ti, da če se boš prilizoval bogu, boš imel neko prednost pred nami, "neverniki". Jaz pa pravim, da če vaš bog obstaja, potem bodo štela samo dejanja.
Arto, to je samo tvoje mnenje. Absolutna resnica obstaja. Dokaz za to so Vede!
LOL. Tudi čarovnica sredi gozda obstaja. Dokaz za to je pravljica o Janku in Metki.
Jaz(oziroma moji somišljeniki) lahko ponudimo svetu veliko boljšo možnost oziroma alternativo.
Alternativo čemu in v čem je vaša pot tako boljša? In skrajno arogantno je trdit, da ste verniki edini, ki poznate absolutno resnico.
Ok, bi mogel uporabiti drugo besedo. Ignoranca..bo v redu?
In zakaj bi znanost mogla zapravljat čas z duhovnostjo? Tako ali tako trdite, da je vam že vse znano, kar se tega tiče.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
lonz ::
Verniki poznajo absolutno resnico... Bom kreiral eno kr neki religijo z veliko prepovedmi in v misterijo zavito dogmo in voila... čez 5000+ let bo čredica novodobnih vernikov tole novo, edino, resnično in sveto spoznanje nabijalo ateistom kot edino pravilno.
Folk ugrizne u takele stvari, kaj češ.
Al pa naredim sekto, če sem dovolj karizmatičen seveda, in trumi sledilcem bo moja beseda sveta.
Religija JE droga za mase.
Folk ugrizne u takele stvari, kaj češ.
Al pa naredim sekto, če sem dovolj karizmatičen seveda, in trumi sledilcem bo moja beseda sveta.
Religija JE droga za mase.
...arrrrrr, shiver me timbers...
Bipo ::
Tak kot politika, pa fuzbal, pa muzika, pa psevdointelektualizem, pa nacionalizem, pa loterija, pa okoljevarstvo,... itd...
Drog je veliko. Vprašanje je, ali se uporabljajo na dober ali slab način.
Drog je veliko. Vprašanje je, ali se uporabljajo na dober ali slab način.
A. Smith ::
Je pa tale profesor gospod Kononenko. Me uči trenutno na FRI. Hecen možak, je pa seveda matematik in ne fizik, vsekakor pa njegove izjave o bioenergiji in podobnih zadevah nikakor niso znanost. In to tudi on sam priznava, mirne duše pove, da je znanost omejena in da ljudje potrebujemo več (no vsaj on in mnogi drugi). Ampak to še vedno niso znanstvene izjave, še posebej pa je za lase privlečena tista kamera.
Tisto, kar me pri Kononenku moti, je "dr.", ki se pojavi ob njegovih objavah na internetu. Folk potem to poveže z znanstvenimi raziskavami. Hote ali nehote tip zavaja folk, ko se predstavlja kot doktor znanosti na področju, ki ni znanstveno.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Zgodovina sprememb…
- spremenil: A. Smith ()
KaRkY ::
Jaz mam vedno bolj občutec da večina če ne vsi verniki so kot v seriji Stargate ali Guauldi ali Ori(eni ko ste to gledli tak vete zakaj se gre drugi pač si lahko na wiki ali pa ki pogledate nebom razlagal zgodbe). Eni hočete biti bogovi drugi pa vsiljujete.
Če prav razumem religije tistih par ko jih poznam vse govorijo o tem da moraš spoštovat mnenje drugih to jaz razumem v smislu da če negdo ne verjame v to kar ti ga nesmeš silit v svoje mišljenje saj to je greh. To pomeni da veliko vernikov dela greh s tem ko obljublja trpljenje če ne verjameš v to kar on.
Pa vi govorite o nekih občutkih ki so kao božji to pa ne vete da večina takih očutkov ko bi jim vi rekli božji prihaja iz trebuha(ne želodca) saj mamo v trebušni votlini "2 možgane" saj je tam 2 največji skupek živčevja in se včasih obnaša kot da ma svojo glavo to lahko opazite ko ste zaljubljeni ali kateri drugi občutek ki je podobno močan. Gdor od vas je pripravljen resno razmisliti o tem bo videl da je to vsaj delno če ne popolnoma res.
Pa še to vi vedno pravite da se znanost spreminja to je nekaj najlepšega pri znanosti saj je pripravljena popraviti in priznati svoje napake vi jih očitno niste.
Če prav razumem religije tistih par ko jih poznam vse govorijo o tem da moraš spoštovat mnenje drugih to jaz razumem v smislu da če negdo ne verjame v to kar ti ga nesmeš silit v svoje mišljenje saj to je greh. To pomeni da veliko vernikov dela greh s tem ko obljublja trpljenje če ne verjameš v to kar on.
Pa vi govorite o nekih občutkih ki so kao božji to pa ne vete da večina takih očutkov ko bi jim vi rekli božji prihaja iz trebuha(ne želodca) saj mamo v trebušni votlini "2 možgane" saj je tam 2 največji skupek živčevja in se včasih obnaša kot da ma svojo glavo to lahko opazite ko ste zaljubljeni ali kateri drugi občutek ki je podobno močan. Gdor od vas je pripravljen resno razmisliti o tem bo videl da je to vsaj delno če ne popolnoma res.
Pa še to vi vedno pravite da se znanost spreminja to je nekaj najlepšega pri znanosti saj je pripravljena popraviti in priznati svoje napake vi jih očitno niste.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you
Bipo ::
KarKy, razen tega, da so si religije podobne (niso, najdeš take, ki pridigajo toleranco in take, ki pridigajo netoleranco), se zelo strinjam s tabo. Sploh glede duhovnega občutka v trebuhu (prsih?). Ko sem to spoznal in temu začel slediti, se je začelo čudovito potovanje polno spoznanj, ki jih mora človek sam doseči, venomer pa mu na pot prihajajo učitelji in vodniki. Ogromno sem se naučil glede sebe in svojega poslanstva v življenju ter se nanj pripravil.
Ok, vsi, ki mislite, da sem nor, shoot me :) :) :).
Ok, vsi, ki mislite, da sem nor, shoot me :) :) :).
yantra ::
Sploh nič ne razumete. Religijo si ne morete izmislit. Religija je večno opravilo duše.
To ni nekaj kar so si izmislili pred 5000 leti. Religija je dana od Boga in je prisotna
v tem svetu od začetka kreacije. Se manifestira različno za različna obdobja in narode v
skladu z njihovo možnostjo razumevanja. Bog vedno skrbi, da je religija ali zavedanje o
Njem vedno prisotno na tem svetu. Zelo preprosto.
Beseda religija izhaja iz besede religare, ali povezati se. Isti pomen ima beseda yoga.
Povezati se, ampak s kom? Z Bogom seveda, z vrhovno vsevišnjo božansko osebnostjo.
Gre za višje duhovno zavedanje. Žal vsi religijo takoj povežete z RKC ali pa nekimi
čudnimi institucijami ali pa celo kakšno bolano izmišljeno organizacijo, ki se predsta-
vljajo za religijo. Ni čudno da vam nič ni jasno.
Religija je samo ena in nepodvojena. Religija je razvijanje zavesti Boga v ljubečem služenju.
Ali jo živiš ali pa ne. Zunanje nalepke niso tako pomebne. Verodostojni sveti spisi so čista
znanost dana od Boga in nam dajejo proces kako doseči to višjo zavest in zavedanje Boga skozi
svoje življenje. Ta zavest zapolnjuje naše srce z blaženostjo, višjim znanjem in odstranjuje
ves strah pred nepoznanim.
Zaradi tega sem rekel da ljudje, ki so dosegli višjo zavest o Bogu, umirajo pomirjeni in blaženi.
Materijalistični ljudje pa zaradi svojih navezanosti na ta minljiv svet umirajo v velikih
psihofizičnih bolečinah. Duhovna zavest avtomatsko prinaša nenavezanost na ta svet in to
materjalno telo v katerem smo se znašli.
Kar se pa tiče duše in aure vidim da precej mešate stvari. To kar se lahko vidi (aura) ni duša.
Dušo ne morete videti s temi očmi ali aparaturami iz tega sveta. Aura je sestavljena iz najbolj
finih materjalnih elementov, ki obdajajo dušo (lažni ego, inteligenca ter um). To je materija,
ki obdaja dušo tudi po zapustitvi tega telesa.
Verjetno se sprašujete če obstajajo duhovi ali podobna bitja. Seveda obstajajo, to so duše ki so
v tem trenutku brez grobega fizičnega telesa. Njih se da videt. Imel sem izkušnje z duhovi in
mnogi moji prijatelji tudi. Za nekoga, ki razume te stvari to ni nič posebnega. V glavnem, še
enkrat poudarjam, Vede dajejo na vsa taka in podobna vprašanja zelo točne odgovore.
Tudi znotraj RKC, Islama ali Židovske znanosti o bogu se ukvarjajo s temi stvarmi. Kabala in podobno...
vsi njihovi zaključki so zelo podobni med seboj, sicer uporabljajo drugačne pojme ampak gre za isto
zadevo, isti fenomen... ker absolutna resnica o tem svetu obstaja, vprašanje je le koliko dobro jo poznamo.
Nerazumevanje med znanostjo in ali celo raznimi materijalističnimi religijami bi lahko opisal takole.
Slepci se kregajo med seboj in poskušajo dokazati kako izgleda slon pred njimi. En pravi da je slon
trden in gladek, ko tipa njegove oklje, drugi pravi da je mehak in tanek, ko tipa njegova ušesa,
tretji pravi da ni nič od tega, ko ga tipa za noge itd. in tako se kregajo med seboj. V resnici imajo
vsi prav ampak nimajo cele slike o absolutni resnici, ki ga predstavlja ta slon. Samo nekdo, ki vidi
celoto, zares razume kaj ta slon ali absolutna resnica je. Vede so takšna popolna znanost, očala, ki
dajejo popoln vpogled na absolutno resnico ali Boga.
To ni nekaj kar so si izmislili pred 5000 leti. Religija je dana od Boga in je prisotna
v tem svetu od začetka kreacije. Se manifestira različno za različna obdobja in narode v
skladu z njihovo možnostjo razumevanja. Bog vedno skrbi, da je religija ali zavedanje o
Beseda religija izhaja iz besede religare, ali povezati se. Isti pomen ima beseda yoga.
Povezati se, ampak s kom? Z Bogom seveda, z vrhovno vsevišnjo božansko osebnostjo.
Gre za višje duhovno zavedanje. Žal vsi religijo takoj povežete z RKC ali pa nekimi
čudnimi institucijami ali pa celo kakšno bolano izmišljeno organizacijo, ki se predsta-
vljajo za religijo. Ni čudno da vam nič ni jasno.
Religija je samo ena in nepodvojena. Religija je razvijanje zavesti Boga v ljubečem služenju.
Ali jo živiš ali pa ne. Zunanje nalepke niso tako pomebne. Verodostojni sveti spisi so čista
znanost dana od Boga in nam dajejo proces kako doseči to višjo zavest in zavedanje Boga skozi
svoje življenje. Ta zavest zapolnjuje naše srce z blaženostjo, višjim znanjem in odstranjuje
ves strah pred nepoznanim.
Zaradi tega sem rekel da ljudje, ki so dosegli višjo zavest o Bogu, umirajo pomirjeni in blaženi.
Materijalistični ljudje pa zaradi svojih navezanosti na ta minljiv svet umirajo v velikih
psihofizičnih bolečinah. Duhovna zavest avtomatsko prinaša nenavezanost na ta svet in to
materjalno telo v katerem smo se znašli.
Kar se pa tiče duše in aure vidim da precej mešate stvari. To kar se lahko vidi (aura) ni duša.
Dušo ne morete videti s temi očmi ali aparaturami iz tega sveta. Aura je sestavljena iz najbolj
finih materjalnih elementov, ki obdajajo dušo (lažni ego, inteligenca ter um). To je materija,
ki obdaja dušo tudi po zapustitvi tega telesa.
Verjetno se sprašujete če obstajajo duhovi ali podobna bitja. Seveda obstajajo, to so duše ki so
v tem trenutku brez grobega fizičnega telesa. Njih se da videt. Imel sem izkušnje z duhovi in
mnogi moji prijatelji tudi. Za nekoga, ki razume te stvari to ni nič posebnega. V glavnem, še
enkrat poudarjam, Vede dajejo na vsa taka in podobna vprašanja zelo točne odgovore.
Tudi znotraj RKC, Islama ali Židovske znanosti o bogu se ukvarjajo s temi stvarmi. Kabala in podobno...
vsi njihovi zaključki so zelo podobni med seboj, sicer uporabljajo drugačne pojme ampak gre za isto
zadevo, isti fenomen... ker absolutna resnica o tem svetu obstaja, vprašanje je le koliko dobro jo poznamo.
Nerazumevanje med znanostjo in ali celo raznimi materijalističnimi religijami bi lahko opisal takole.
Slepci se kregajo med seboj in poskušajo dokazati kako izgleda slon pred njimi. En pravi da je slon
trden in gladek, ko tipa njegove oklje, drugi pravi da je mehak in tanek, ko tipa njegova ušesa,
tretji pravi da ni nič od tega, ko ga tipa za noge itd. in tako se kregajo med seboj. V resnici imajo
vsi prav ampak nimajo cele slike o absolutni resnici, ki ga predstavlja ta slon. Samo nekdo, ki vidi
celoto, zares razume kaj ta slon ali absolutna resnica je. Vede so takšna popolna znanost, očala, ki
dajejo popoln vpogled na absolutno resnico ali Boga.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yantra ()
bozjak ::
>>Sploh nič ne razumete. Religijo si ne morete izmislit. Religija je večno opravilo duše.
Nah ravno tukaj se motiš . Religija se je razvila v prvi vrsti kot orodje za razlaganje nepojasnjenih/nepojsljivih pojavov, ravno zato so tudi zgodnje religije opisovale iste/podobne pojave z podobnimi nadmočnimi bitji, ki so bili vzrok za te pojave. Ne razumemo zakaj pride do groma in strele, pojv si lahko razlagamo le, kot da nekdo/nekaj strele meče na zemljo z nekim razlogom. Kdo/kaj je tisto, ki strele meče in zakaj to počne je odvisno od okoliščin v katerih so se pojavi dogajali.
Če bi na primer nekdo imel slabo vest, v njegovi bližini pa bi udarila strela in ga (skoraj) na smrt prestrašila, bi posameznik ali pa skupina ta dogodek videla kot "božje znamenje", svarilo ali potencialno kazen. Iz roda v rod se dogodek napihne dokler ne dobimo božanstva, ki ljudi v primeru "slabega" dejanja ubije z strelo (pa imamo na primer zevs-a). Če strela udari med na primer bitko, prestraši/poškoduje tvoje nasprotnike in ti zaradi spremenjenih okoliščin nakloni zmago, si seveda predstavljaš, da je bila strela orodje nekega božanstva, s katerim ti lahko božanstvo pomaga v težkih časih. Pojav se spet napihuje med prenašanjem iz roda v rod, in spet imamo božanstvo, ki ti ob dobrih dejanjih pomaga in s pomočjo strele pobije tvoje sovražnike (pa dobimo na primer thor-a).
Tako zaradi istih okoliščin dobimo različne "razlage" za pojav, ki ga ne razumemo. Razlag je ogromno, vse so napačne, skupno pa je nerazumevanje problema v svojem bistvu. Enako trdim za religijo danes - lahko trdimo, da je neko božanstvo (katerokoli pač že) ustvarilo ta svet, a le za to, ker pojava/dogodka _ne razumemo_ in si ga ne znamo pojasniti. Ko pa ga enkrat razumemo, ni v razlagi več nobenega dvoma o kakšnem misticizmu ali božanstvu.
LP
Nah ravno tukaj se motiš . Religija se je razvila v prvi vrsti kot orodje za razlaganje nepojasnjenih/nepojsljivih pojavov, ravno zato so tudi zgodnje religije opisovale iste/podobne pojave z podobnimi nadmočnimi bitji, ki so bili vzrok za te pojave. Ne razumemo zakaj pride do groma in strele, pojv si lahko razlagamo le, kot da nekdo/nekaj strele meče na zemljo z nekim razlogom. Kdo/kaj je tisto, ki strele meče in zakaj to počne je odvisno od okoliščin v katerih so se pojavi dogajali.
Če bi na primer nekdo imel slabo vest, v njegovi bližini pa bi udarila strela in ga (skoraj) na smrt prestrašila, bi posameznik ali pa skupina ta dogodek videla kot "božje znamenje", svarilo ali potencialno kazen. Iz roda v rod se dogodek napihne dokler ne dobimo božanstva, ki ljudi v primeru "slabega" dejanja ubije z strelo (pa imamo na primer zevs-a). Če strela udari med na primer bitko, prestraši/poškoduje tvoje nasprotnike in ti zaradi spremenjenih okoliščin nakloni zmago, si seveda predstavljaš, da je bila strela orodje nekega božanstva, s katerim ti lahko božanstvo pomaga v težkih časih. Pojav se spet napihuje med prenašanjem iz roda v rod, in spet imamo božanstvo, ki ti ob dobrih dejanjih pomaga in s pomočjo strele pobije tvoje sovražnike (pa dobimo na primer thor-a).
Tako zaradi istih okoliščin dobimo različne "razlage" za pojav, ki ga ne razumemo. Razlag je ogromno, vse so napačne, skupno pa je nerazumevanje problema v svojem bistvu. Enako trdim za religijo danes - lahko trdimo, da je neko božanstvo (katerokoli pač že) ustvarilo ta svet, a le za to, ker pojava/dogodka _ne razumemo_ in si ga ne znamo pojasniti. Ko pa ga enkrat razumemo, ni v razlagi več nobenega dvoma o kakšnem misticizmu ali božanstvu.
LP
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com
http://bozjak.deviantart.com
Motiš se! Malo preberi Vede pa ti bo jasno.
@ yantra
Seveda se da religijo izmislit. Vsaka religija JE izmišljotina; vzvod za izkoriščanje in/ali kontrolo množic. Mora obstajati kot taka, ker če ne, je samo skupek navodil o lepem obnašanju.
Podobno razsvetljenstvo so vpili tudi člani sekte Heaven's Gate, Order of the Solar Temple pa še bi se jih našlo. Njihova je bila edina pravilna, sveta beseda. In kaj so dosegl....? Skupinski samomor. Vpliv čisto navadnega pripadnika vrste homo sapiens, kompletno brez božanskih sposobnosti; pa so bili njegovi verniki "na smrt" prepričani v resnico njegovih besed.
Hočem povedat,s tako energijo kot ti nam ateistom slepo vbijaš v glavo svojo reč, probi mal racionalno razmislit o izvorih svojih spisov. Kdo ti jamči, da jih ni spesnil pra-pra-pra-pra in ne vem kolk pra-jev še dedek od Charles Mansona??
Seveda se da religijo izmislit. Vsaka religija JE izmišljotina; vzvod za izkoriščanje in/ali kontrolo množic. Mora obstajati kot taka, ker če ne, je samo skupek navodil o lepem obnašanju.
Podobno razsvetljenstvo so vpili tudi člani sekte Heaven's Gate, Order of the Solar Temple pa še bi se jih našlo. Njihova je bila edina pravilna, sveta beseda. In kaj so dosegl....? Skupinski samomor. Vpliv čisto navadnega pripadnika vrste homo sapiens, kompletno brez božanskih sposobnosti; pa so bili njegovi verniki "na smrt" prepričani v resnico njegovih besed.
Hočem povedat,s tako energijo kot ti nam ateistom slepo vbijaš v glavo svojo reč, probi mal racionalno razmislit o izvorih svojih spisov. Kdo ti jamči, da jih ni spesnil pra-pra-pra-pra in ne vem kolk pra-jev še dedek od Charles Mansona??
Vede so same sebi dokaz. Začnite jih brat pa vam bo postalo jasno
Izmišljena religija ni več religija, ampak izmišljotina, ki se prestavlja kot religija.
Sem vam povedal, da mečete vse v en koš...
Kako lahko pričakujete da boste razumeli o čem govorim, če nimate pojma kaj sploh Vede so?
Izmišljena religija ni več religija, ampak izmišljotina, ki se prestavlja kot religija.
Sem vam povedal, da mečete vse v en koš...
Kako lahko pričakujete da boste razumeli o čem govorim, če nimate pojma kaj sploh Vede so?
Zgodovina sprememb…
w00tnes ::
Dokaži, da so Vede dokaz :)
Ker drugače lahko jaz trdim, da je edina prava vera samo staroslovanska, kdor pa drugače misli je pa slep in ga bo Morana po smrti pojedla vsaj 23x na dan...
(ker je pač vera sama po sebi tak hud dokaz)
Ker drugače lahko jaz trdim, da je edina prava vera samo staroslovanska, kdor pa drugače misli je pa slep in ga bo Morana po smrti pojedla vsaj 23x na dan...
(ker je pač vera sama po sebi tak hud dokaz)
Vede ne morejo biti same sebi dokaz. To je absurd.
Od kod pa veš, da tvoja veda ni izmišljena religija? Aja, ker je sama sebi dokaz, right. Tole si si pa ta hudo jamo skopal.
Od kod pa veš, da tvoja veda ni izmišljena religija? Aja, ker je sama sebi dokaz, right. Tole si si pa ta hudo jamo skopal.
In če bi bila ta tema tako preprosta, da bi vam bilo vse jasno in sprejemljivo, samo iz mojih par stavkov,
zakaj potem na stotine tisoče verzov zapisanih v Vedah, ki razlagajo absolutno resnico z vseh zornih kotov?
Zakaj Vede pravijo, da nujno rabiš guruja, duhovnega učitelja, ki je videl absolutno resnico, da te lahko vodi skozi duhovni proces spoznavanja absoluta?
Zakaj Vede pravijo, da duša potrebuje mnoga življenja, da pride do absolutne resnice?
Pesek v oči ali enostavna resnica?
To lahko odkriješ edino tako, da se odločiš in greš po tej poti, ki jo dajejo Vede. Drugače je nemogoče.
Kako naj žabec, ki je videl ocean, dokaže drugim žabam v mlaki, da ta ocean obstaja?
Lep dan še naprej.
zakaj potem na stotine tisoče verzov zapisanih v Vedah, ki razlagajo absolutno resnico z vseh zornih kotov?
Zakaj Vede pravijo, da nujno rabiš guruja, duhovnega učitelja, ki je videl absolutno resnico, da te lahko vodi skozi duhovni proces spoznavanja absoluta?
Zakaj Vede pravijo, da duša potrebuje mnoga življenja, da pride do absolutne resnice?
To lahko odkriješ edino tako, da se odločiš in greš po tej poti, ki jo dajejo Vede. Drugače je nemogoče.
Kako naj žabec, ki je videl ocean, dokaže drugim žabam v mlaki, da ta ocean obstaja?
Lep dan še naprej.
Zgodovina sprememb…
>In če bi bila ta tema tako preprosta, da bi vam bilo vse jasno in sprejemljivo, samo iz mojih par stavkov,
Spet si sam sebi avtoriteta. To ni noben argument. Lahko napišeš milijon argumentov, da je zemlja ravna (flat earth society), pa bo še zmeraj okrogla.
Pesek v oči.
Spet si sam sebi avtoriteta. To ni noben argument. Lahko napišeš milijon argumentov, da je zemlja ravna (flat earth society), pa bo še zmeraj okrogla.
Pesek v oči.
AmokRun ::
Zakaj potem v Vedah 2.0 piše da je to traparija.
Pesek v oči. Vede namreč.
Hočeš reči, da vsi ki so brali Vede temu tudi verjamejo. Nemogoče!
>Kako naj žabec, ki je videl ocean, dokaže drugim žabam v mlaki, da ta ocean obstaja?
Žabe, niso dovolj inteligentne za kompleksno komunikacijo. Če pa bi bile dovolj inteligentne, bi slej ko prej ena žaba z znanstveno metodo dokazala vpliv oceanov na lokalno mlako (padavine, temp. spremembe...)
Žabe, niso dovolj inteligentne za kompleksno komunikacijo. Če pa bi bile dovolj inteligentne, bi slej ko prej ena žaba z znanstveno metodo dokazala vpliv oceanov na lokalno mlako (padavine, temp. spremembe...)
PaX_MaN ::
Zakaj bi jo sploh morale razlagat, če je pa absolutna?
Zakaj ga sploh rabiš, če je pa absolutna resnica, absolutna?
Koliko je to mnogo? Če deset, potem bi morali že vsi že pred mnogimi časi dojeti to absolutno resnico. Pa je nismo.
Potem, ljudje ne krepnemo po točno določenem času, torej je naše življenje lahko relativno krajše, relativno daljše ali nekje vmes. Potem bi, če bi bilo to "mnogo življenj" ena konkretna številka, nekdo prišel do te absolutne resnice prej, kot kdo drug. Ampak potem resnica ni absolutna.
stalker ::
Absolutna resnica obstaja samo pod enim pogojem: da je vse, kar zajema, absolutno. Ta trditev je pa skregana sama s sabo, saj čas ni absoluten ampak relativen (mnogokrat dokazano!!). In čas je tudi del resnice, kajne yantra?!?!? Kako boš argumentiral ta paradoks???
jype ::
yantra> zakaj potem na stotine tisoče verzov zapisanih v Vedah, ki razlagajo absolutno resnico z vseh zornih kotov?
Ker je nekomu bilo strašno dolgčas, pa si je izmislil utrudljivo dolg vic.
In to je dejstvo in edina in absolutna resnica. Preberi Alana Forda, pa ti bo jasno.
Ker je nekomu bilo strašno dolgčas, pa si je izmislil utrudljivo dolg vic.
In to je dejstvo in edina in absolutna resnica. Preberi Alana Forda, pa ti bo jasno.
koyotee ::
yantra: a u vedah tut piše, da je posmrtno življenje, ki ga prodaja rkc in še mnogi drugi, le en kup buč
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Barakuda1 ::
In ti si zdaj men tist žabac, ki je videl ocean.
Da nisi ti zamenjal luže za ocean
Pegaz ::
@yantra
Atharvaveda ti je popoln dokaz, da so vede navadna izmisljotina. Ce trdis, da to ni res, ni druge, kot da zaklenemo to temo in dovolimo, da se po levje boris za svojega boga se kje drugje.
Atharvaveda ti je popoln dokaz, da so vede navadna izmisljotina. Ce trdis, da to ni res, ni druge, kot da zaklenemo to temo in dovolimo, da se po levje boris za svojega boga se kje drugje.
yantra: a u vedah tut piše, da je posmrtno življenje, ki ga prodaja rkc in še mnogi drugi, le en kup buč
Kaj pa pravi RKC o posmrtnem življenju?
Pegaz,
Vede imajo več sekcij. Nekatere se ukvarjajo z manj pomembnimi stvarmi nekatere z absolutno resnico.
Ta materjalni svet ima svoje zakone in če ti v ene takšne zakone kot so uroki, mantre za zaščito ne
verjameš, je to pač tvoja stvar. Te stvari delujejo ampak niso končni cilj človeškega življenja.
Spoznati Boga pa je.
Zgodovina sprememb…
yantra> Kaj pa pravi RKC o posmrtnem življenju?
Nč pametnga.
Tako kot vsi, ki se s posmrtnim življenjem ubadajo.
Posmrtno življenje namreč ne obstaja. Posmrtna je - smrt.
Nč pametnga.
Tako kot vsi, ki se s posmrtnim življenjem ubadajo.
Posmrtno življenje namreč ne obstaja. Posmrtna je - smrt.
Pegaz ::
Te stvari delujejo ampak niso končni cilj človeškega življenja.
Spoznati Boga pa je.
To je samo izgovor, ki so ti ga podali, da ne bi, bog ne daj, sel preverjati teh coprnij in na koncu dejansko spoznal, da je vse skupaj nateg. Pa tudi vsem drugim, ki verjamejo v to.
yantra> Kaj hočeš s tem povedat, da si pravi ti samo tvoji možgani?
Seveda.
Brez mojih možganov moje telo nisem jaz.
Seveda.
Brez mojih možganov moje telo nisem jaz.
w00tnes ::
Normala :)
Če ti možgani začnejo delati bolj na X, potem postaneš nenadoma čisto drugačna oseba (ali več oseb, odvisno od tega kako narobe gre ^^)
Lahko si v enem trenutku super prijazen (skorajda osladen) človek, sekundo po udarcu po glavi si pa lahka hardcore psihopat, ki pobija mačke, nelegalno prenaša filme z neta, ponoči pa posiljuje ženske v parku :P
Če ti možgani začnejo delati bolj na X, potem postaneš nenadoma čisto drugačna oseba (ali več oseb, odvisno od tega kako narobe gre ^^)
Lahko si v enem trenutku super prijazen (skorajda osladen) človek, sekundo po udarcu po glavi si pa lahka hardcore psihopat, ki pobija mačke, nelegalno prenaša filme z neta, ponoči pa posiljuje ženske v parku :P
AmokRun ::
Kaj hočeš s tem povedat, da si pravi ti samo tvoji možgani?
Življenje se konča s smrtjo. Zato po smrti ne more biti življenja. Zdaj kaj ti verjameš, da se zgodi po smrti, je tvoja stvar. Vsekakor se temu ne reče življenje.
Praviš, da si se prepričal na svoje oči, kaj je po smrti?
Oči so precenjene. Ugasneš luč in ..... ušesa so boljši medij.
To je samo izgovor, ki so ti ga podali, da ne bi, bog ne daj, sel preverjati teh coprnij in na koncu dejansko spoznal, da je vse skupaj nateg. Pa tudi vsem drugim, ki verjamejo v to.
Prav, bo pač zate to vedno ostalo neodkrito. Tvoja izbira.
Jype, preberi kakšno knjigo Iana Stevensona.
yantra> Jype, preberi kakšno knjigo Iana Stevensona.
Upam da se strinjaš, da to dejstev ne bo spremenilo.
yantra> Oči so precenjene. Ugasneš luč in ..... ušesa so boljši medij.
Eh, pa ja. Kaj pa ušesa naredijo v vakuumu, kjer oči še vedno super služijo?
Upam da se strinjaš, da to dejstev ne bo spremenilo.
yantra> Oči so precenjene. Ugasneš luč in ..... ušesa so boljši medij.
Eh, pa ja. Kaj pa ušesa naredijo v vakuumu, kjer oči še vedno super služijo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Je videti da potrebujem pomoč?
Moje cerebralne funkcije niso okvarjene.
Lahko pokažeš kakšne jasne indice, da se motim?
Moje cerebralne funkcije niso okvarjene.
Lahko pokažeš kakšne jasne indice, da se motim?
WarpedGone ::
Prosim, da nehate z enovrstičnicami in komentarji o stanju duha.
Če nimate kej druzga za odovorit - izvolite biti tiho.
Če nimate kej druzga za odovorit - izvolite biti tiho.
Zbogom in hvala za vse ribe
PaX_MaN ::
Oči so precenjene. Ugasneš luč in ..... ušesa so boljši medij.
Prav, pa ušesa. Torej, kaj si slišal po tem,ko si umrl?
Joj prejoj Yantra, a ko ti pa en na tvojem nivoju postavi vprašanje je pa kr neumn...
koyotee ::
yantra: RKC pravi, da obstaja posmrtno življenje like:
1. bodi priden in šel boš v nebesa, VEČNI raj(za stare, mlade, po srcu/duši you name it)
2. bodi malo manj priden, šel boš v vice, tam se boš spokoril in imel možnost prit v nebesa
3. če pa nisi priden boš pač končal v peklu
Torej, teli prodajajo zunajtelesno obliko posmrtnega življenja, kar se pać ne da preverit(right?), ti pa prodajaš posmrtno življenje v obliki reinkarnacije. Po smrti greš v nekakšno čakalnico(niti ne sanja se mi ne kje bi to blo), tam ti namenijo novo telo in status, na podlagi kot ti praviš dobre/slabe karme jadajadajada... and off we go back to earth. Tut tega se ne da preverit.
Kdo zej laže? Pa ne rečt RKC, ker pol boš končal v peklu, vsaj tako moja vera pravi, ki je absolutna
1. bodi priden in šel boš v nebesa, VEČNI raj(za stare, mlade, po srcu/duši you name it)
2. bodi malo manj priden, šel boš v vice, tam se boš spokoril in imel možnost prit v nebesa
3. če pa nisi priden boš pač končal v peklu
Torej, teli prodajajo zunajtelesno obliko posmrtnega življenja, kar se pać ne da preverit(right?), ti pa prodajaš posmrtno življenje v obliki reinkarnacije. Po smrti greš v nekakšno čakalnico(niti ne sanja se mi ne kje bi to blo), tam ti namenijo novo telo in status, na podlagi kot ti praviš dobre/slabe karme jadajadajada... and off we go back to earth. Tut tega se ne da preverit.
Kdo zej laže? Pa ne rečt RKC, ker pol boš končal v peklu, vsaj tako moja vera pravi, ki je absolutna
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slotechovec - Kristjan ? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 35052 (27067) | Raptor F16 |
» | Verjamete v karmo? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17646 (15572) | Aston_11 |
» | Duša (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 17775 (14046) | DarwiN |
⊘ | Vzdržnost pred poroko? (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Loža | 29303 (20414) | WarpedGone |
» | kateri bog je praviOddelek: Loža | 3218 (2325) | ajin |