» »

Vzdržnost pred poroko?

Vzdržnost pred poroko?

««
11 / 16
»»

jype ::

Na sonce moram jit?

A to je dejansko kdo že šel in potem javil nazaj, da je vidu boga?

podbevna> Built in fotonski detektorji so pa oči.

Menda ja ni treba tega meni razlagat :)

whatever> Sej pravim. Rešitev je nekje med 0 in 1.

Zanimiva ugotovitev. Vsekakor na liniji sodobne znanosti. Nisem prepričan, da je rešitev 0, sem pa precej naklonjen ideji, da ni 1. Se bodo verniki lahko sprijaznili z infinitezimalnim bogom?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

btree ::

fotoni: spet smo pri materiji.

bibip ::

@Jure
Tega nisem jaz napisal.

Pardon. Navajal sem PacificBlue-ov post, pa nisem brisal tvoj nick, ko je tebe navajal.

No, zdele sonce sije. Grem ven pogledat, če je bog doma...

Mogoče bodo pa boga "odzipl", ko bo string theory tudi dejansko potrjena.

Edit: tipkarske...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bibip ()

saj pravim, ne moreš boga najti z manipuliranjem materialnih elementov, gradnikov ali karkoli se že imenujejo, ker je onstran materije. Lahko ga spoznaš, če slediš duhovni proces.

tomazzz> fotoni: spet smo pri materiji.

Kako ločiš materijo od... hm... Nematerije?

z materijo težko, ker vidiš le materijo

tomazzz> z materijo težko, ker vidiš le materijo

Nerodno. Torej se boga ne da videti? Kako je pa z materijo v človeških možganih? Ko človek misli na boga oziroma si ga predstavlja - takrat se to manifestira v materiji (ker možgani brez snovi in interakcij med delci te snovi seveda ne delujejo). A je možno torej videti boga, če opazujemo možgane človeka, ki veruje?

PacificBlue ::

@jype

Teorija evolucije je samo dogma..človek se ja menda ni razvil iz opic..pa ne da ti verjameš v to?

Pa prosim ne me uvrščat med kreacioniste, ker to nisem in tudi nikoli ne bom.

@Teškan

Ja je možno. Pridi k meni pa ti pokažem. No na rži ali pšenici ti ne morem, ker je že požeta, lahko pa na kakšnem travniku.

Potem me zanima a ima kdo izkušnje z gledanjem aure?

Pa ne mi uletavat z takimi, kot se mi zdi, da je napisal enkrat A. Smith(upam, da se ne motim)..če je to kaj za na kruh namazat?;((
I’m out.
:3

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

"človek se ja menda ni razvil iz opic"

saj evolucija ne trdi, da smo se razvili iz goril ali šimpanzov
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

"človek se ja menda ni razvil iz opic"

saj evolucija ne trdi, da smo se razvili iz goril ali šimpanzov

Ja ampak omenja nekaj v stilu, da imamo skupnega prednika..no vsaj tako so nas učili v šoli.

Potem raje verjamem tezi, da so opice rezultat genetkih poizkusov v Atlantidi.;)
I’m out.

BigWhale ::

Pacific, ce nisi kreacionist in ce spodbijas Darwina.... Torej cloveka ni ustvaril bog, pa tudi evolucija ne.

Od kje pol smo, hudica!

A. Smith ::

"Nesnovni svet" torej tudi obstaja? Kako ga pa lahko zaznamo, da smo lahko prepričani v njegov obstoj?

Seveda obstaja. Energija, ki ni v masi. Fotoni so nesnovni svet :).

Dark matter, anyone? :)

Potem raje verjamem tezi, da so opice rezultat genetkih poizkusov v Atlantidi.

Ta "raje" izraža tvojo nezmožnost iskanja in razmišljanja v skladu z dokazi in dejstvi. Če te pa dokazi vseeno zanimajo, jih pa nekaj najdeš tukaj.

Pa še tole: Evolucija je res samo teorija. Žal pa kreacionizmu ne moremo reči niti teorija, ker kot taka takoj pade.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

bibip ::

@BW

Ne čaki, kreacionisti pravijo, da tisto kar piše v Bibliji je čista resnica.Kar seveda ni res. Veliko je prispodob namreč. Tudi tista z Adamom in Evo.

Najbolj sprejeta razlaga nastanka in razvoja človeka je teorija evolucije. Zgodnji človečnjaki, npr. avstralopiteki, so bili prvi ljudje, ki so živeli na področju Afrike. Preživljali so se z nabiranjem semen in plodov ter s kamni razbijali preostanke kosti živali, ki so jih pustili večji mesojedci.

Že Charles Darwin je postavil hipotezo, da so se vse današnje vrste razvile iz drugih, ki so živele v preteklosti. Čeprav se v svoji knjigi O izvoru vrst sicer ni dotaknil človeka, pa je kljub temu omenil, da je treba v skladu z evolucijsko teorijo "osvetliti tudi izvor človeka in njegovo zgodovino". Te misli je pozneje uredil in podrobneje obdelal v svoji knjigi Izvor človeka, ki je izšla leta 1871. Knjiga je dodobra razburila tedanjo družbo, številni ugledni veljaki pa so celo menili, da je misel o izvoru človeka iz drugih živalskih vrst žaljiva in bogokletna. Kljub burnim začetkom pa se je Darwinova teorija o izvoru vrst in človeka ohranila in okrepila, tako da danes o tem ne dvomi več noben resen razumnik. Če se je sodoben človek razvil iz drugih vrst, se takoj pojavijo številna vprašanja, na katera pa odgovori še zdaleč niso preprosti. Kakšne so bile te vrste, iz katerih se je razvil človek, ter kdaj in kako? Že Darwin je menil, da morajo o razvojni preteklosti človeka obstajati dokazi. Zdelo se mu je, da bi bilo te dokaze še najbolje iskati med fosili

Hja ne dvomi več noben resen razumnik..kako je možno, da ne dvomi, če so pa še odprta vprašanja, predvsem iz katerih vrst in kdaj ter kako se je razvil človek?

Resnična zgodovina človeka je skrita v zvezdah..ne toliko na Zemlji. Mislim reči, človekov izvor ni zemeljski(ok vem da boste zdj udrihali po meni:)..Hopi indijanci imajo veliko legend o tem.. Pa tudi tisto glede let.., da se je homo sapiens razvil pred 200.000 leti, to bi jaz postavil še veliko bolj nazaj. Obstajajo dokazi..namreč tisti misteriozni artifakti, ki so stari tudi po več milijonov let..KLIK

Tem dokazom ne moreš oporekati...in tudi ti dokazi postavijo Darwina na laž.(ali zmoto)

A. Smith

Ne mi o dokazih...jaz sem ti jih v prejšnem mojem linku pokazal. Razloži mi jih, pa si Darwina postavim na knjižno polico.

Ps: Nekaj zajebava..če dam odgovor, mi ta odgovor potem vpiše kr v moj zadnji post.

Edit: Ps
I’m out.

Zgodovina sprememb…

PacificBlue> kako je možno, da ne dvomi, če so pa še odprta vprašanja, predvsem iz katerih vrst in kdaj ter kako se je razvil človek?

Iz višje razvitih sesalcev se je razvil, tako kot vsi ostali sodobni višje razviti sesalci.

Razvij se je iz primatov, tako kot vsi ostali sodobni primati.

Imaš kakšen dokaz zoper to teorijo? Ker baterija iz Bagdada _ni_ stara dovolj, da bi to lahko bila.

Opletaš z nekimi par tisoč let starimi okraski, mi ti pa govorimo o 50 in več milijonih let evolucije, katere ostanke še vedno lahko najdemo v naravi.

Najbližje je krapinski pračlovek. Pojdi si ga pogledat, pa mi povej, da to ni tvoj evolucijski prednik, prosim.

PacificBlue> kako je možno, da ne dvomi, če so pa še odprta vprašanja, predvsem iz katerih vrst in kdaj ter kako se je razvil človek?

Iz višje razvitih sesalcev se je razvil, tako kot vsi ostali sodobni višje razviti sesalci.

Razvij se je iz primatov, tako kot vsi ostali sodobni primati.

Imaš kakšen dokaz zoper to teorijo? Ker baterija iz Bagdada _ni_ stara dovolj, da bi to lahko bila.

Imam. Nisi dovolj dobro pogledal tiste strani.

Over the last few decades, miners in South Africa have been digging up mysterious metal spheres. Origin unknown, these spheres measure approximately an inch or so in diameter, and some are etched with three parallel grooves running around the equator. Two types of spheres have been found: one is composed of a solid bluish metal with flecks of white; the other is hollowed out and filled with a spongy white substance. The kicker is that the rock in which they where found is Precambrian - and dated to 2.8 billion years old! Who made them and for what purpose is unknown.
I’m out.

PacificBlue> The kicker is that the rock in which they where found is Precambrian - and dated to 2.8 billion years old!

Ja? Kako so pa to izračunali?

Ni dovolj, da nekaj samo trdiš. Treba je tudi podati konkretne dokaze.

Jasen dokaz za evolucijo je v vsakem prirodoslovnem muzeju: okostja različnih živali, ki so se skozi čas spreminjala. Znano je tudi, kako se določa starost teh okostij. Kako je določena starost (2.8 milijarde let) tistih krogel seveda ni jasno.

Arto ::

Ja ampak omenja nekaj v stilu, da imamo skupnega prednika..no vsaj tako so nas učili v šoli.
Potem raje verjamem tezi, da so opice rezultat genetkih poizkusov v Atlantidi.;)

Če je vse kar veš o evoluciji to, kar si se naučil v osnovni šoli, te lepo prosim, da si tiho. Tudi, če ti ideja skupnega prednika z opicami ni všeč, to ne pomeni, da ni resnična. Resnice si ne izbiramo kar po mili volji.

Prosim, da malo pogledaš kaj vse dokazuje evolucijo, od Darwina se je namreč že veliko našlo in veliko spremenilo.

Priporočam: http://www.youtube.com/view_play_list?p...

@arto

Tisto, kar sem se naučil v OŠ je skoraj nič proti temu kar vem zdaj.Zadovoljen?

@jype

Nehaj z temi konkretnimi dokazi..kaj naj grem pa ukradem tiste kugle pa ti jih prinesem,da boš sam določil starost?
Kako da ni jasno koliko so stare tiste krogle? Pa ja lepo piše, starost kamenine v kateri je bil tisti artefakt je 2, 8 milijonov let.Kako se pa da to izračunat pa ja menda veš.

Glede evolucije..pusti zdaj živali in razmišljaj raje o človeku.
I’m out.

koliko zdaj, 2,8 milijona ali milijarde

PacificBlue> Pa ja lepo piše, starost kamenine v kateri je bil tisti artefakt je 2, 8 milijonov let.Kako se pa da to izračunat pa ja menda veš.

Js tut lahko vesoljsko ladjo iz legokock zakopljem v star šodr.

A to pomeni, da so legokocke 2.8 milijarde let stare?

podbevna ::

Ja. Očitno. Sicer plastika v običajnem okolju ne zdrži tako dolgo.

A to ni problem, saj tudi kovine običajno ne in bi po 2 milijonih let verjetno že razpadle v okside in ostale bolj stabilne spojine.

Razen, če so 2,8 mio let stari primati delali kakšne high tech alloy-e. A njihovo de-evolucijo nazaj v primitivne človečnjake so žal preživele le frnikule. To je kar tehtna teorija... če si bebec.

Tam piše 2.8 _BILLION_ years. To je slabo milijardo let manj kot so stari najstarejši kamni na planetu, pa precej več kot 2.8 milijona let.

Aja sorry.

Torej so naši predniki razvili super duper hight tech alloy-e, nato pa deevoluirali nazaj v prokariote in začeli ponovno pot proti človeku.

My mistake.

I’m out.

pred 2,8 milijarde let zemlja ni bila pomoje niti T1 (če kdo igra Spore :P)

Klerksdorp Spheres @ Wikipedia

Izgleda, da obstaja razlaga...

Smurf ::

Ter zraven skrili vse dokaze o nekdaj super duper high tech civilizaciji :P. Nova teorija zarote :D?

Drugače pa še veliko drugih zanimivih reči..KLIK
I’m out.

PacificBlue> Drugače pa še veliko drugih zanimivih reči..

In kaj od tega naj bi ovrglo teorijo evolucije?

Vse postavi na glavo ali ne?Seveda to ni potrebno, če smo arogantni in teh stvari ne raziščemo ter rečemo eh je pa že možno, da je kakšna logična razlaga, ki se bo vklopila v naš sistem razmišljanja..mora bit. Damn it.
I’m out.

Mogoče tole:

In St. Dizier, France, in 1856, French workers were digging a railway tunnel when something monstrous stumbled towards them, emerging from a large boulder from the Jurassic period, that they had just split open. It flapped it's wings, croaked and then died on the spot.
It was later taken to the nearby town of Gray, where it was examined by a palaeontologist, and identified as a Pterodactyl, a flying reptile from the days of the dinosaurs, which died out about 100 million years ago.
The creature's wingspan was 10ft 7 inches and had four legs joined by a membrane. The limestone that it emerged from was consistent with the period that these creatures lived in, and the limestone boulder which imprisoned the dinosaur was found to contain the perfect mould of the creature.

Če pterodaktil lahko živi 100 mio let v kamnu, potem moramo marsikaj še enkrat premisliti...

It was thought up by Charles Darwin and it goes something like this: [goes up to a large poster of evolution and begins pointing things out with her pointer.] In the beginning we were all fish. Okay? Swimming around in the water. And then one day a couple of fish had a retard baby, and the retard baby was different, so it got to live. So Retard Fish goes on to make more retard babies, and then one day, a retard baby fish crawled out of the ocean with its [waves his left hand limply] mutant fish hands... and it had buttsex with a squirrel or something and made this. [points to a rodent] retard frog squirrel, and then that had a retard baby which was a... monkey fish-frog... And then this monkey fish-frog had buttsex with that monkey, and... that monkey had a mutant retard baby that screwed another monkey and... that made you! [faces the class. A new girl is seated in the front row, looking around] So there you go! You're the retarded offspring of five monkeys havin' buttsex with a fish-squirrel! Congratulations!

hamax ::

> Tisto, kar sem se naučil v OŠ je skoraj nič proti temu kar vem zdaj.Zadovoljen?

Ocitno tvoje znanje ne zadeva materialnega sveta. Ali pa ga samo skrivas.

> Nehaj z temi konkretnimi dokazi..

Ti to odlicno pocnes.

> Pa ja lepo piše, starost kamenine v kateri je bil tisti artefakt je 2, 8 milijonov let.

Kako zanimivo, da ravno nam, nevernikom, to ni dovolj.

> Mislim reči, človekov izvor ni zemeljski(ok vem da boste zdj udrihali po meni:)..Hopi indijanci imajo veliko legend o tem..

Tudi RKC in podobne institucije imajo veliko LEGEND o tem.

> Teorija evolucije je samo dogma..človek se ja menda ni razvil iz opic..pa ne da ti verjameš v to?

Zanemarimo tvoje popolno nepoznavanje evolucije. Zakaj pa se ne bi razvil iz opic? Imas preveil ego, da tega ne mores sprejet? Se pocutis nekaj vec? Zakaj?

"Se pocutis nekaj vec? Zakaj? "

religious people are just weird

JanK ::

Living pterosaur hoax

=====
It was reported in an article in The Illustrated London News (February 9, 1856, page 166) that, in 1856, workmen laboring in a tunnel for a railway line, between Saint-Dizier and Nancy, in France, were cutting through Jurassic limestone when a large creature stumbled out from inside it. It fluttered its wings, made a croaking noise and dropped dead. According to the workers, the creature had a 10-foot (3.0 m) wingspan, four legs joined by a membrane, black leathery skin, talons for feet and a toothed mouth. A local student of paleontology identified the animal as a pterodactyl. The report had the animal turn to dust, as soon as it had died.

This incredible hoax was stimulated in part by contemporary Franco-Prussian palaeontological rivalry. The Solnhofen limestone from Bavaria (in which Archaeopteryx would later be discovered) was producing many prized fossils, each of which was proudly announced by German paleontologists. The tunnel in question was through limestone of similar age to the Solnhofen Limestone, so it presented an opportunity for a shocking story by the French.
=====

Zanima me tudi, kako se lahko zival, ki prezivi, malo pomaha s krili, zajeci in umre, takoj po tem spremeni v prah? How very convenient...

Zanemarimo tvoje popolno nepoznavanje evolucije. Zakaj pa se ne bi razvil iz opic? Imas preveil ego, da tega ne mores sprejet? Se pocutis nekaj vec? Zakaj?

Haha..vsaj eden me bo nasmejal danes:D

Darwinova teorija o evoluciji ne more in tudi nikoli ne bo mogla odgovoriti na moja osebna vprašanja. Katera so pa ta vprašanja..o tem pa res ne bi zdaj.

Zakaj bi se pa počutil nekaj več? Sj nikoli nisem rekel, da sem večvreden kot opica. Ali sem? A zato, ker Darwin tako pravi?:D
I’m out.

It was thought up by Charles Darwin and it goes something like this: [goes up to a large poster of evolution and begins pointing things out with her pointer.] In the beginning we were all fish. Okay? Swimming around in the water. And then one day a couple of fish had a retard baby, and the retard baby was different, so it got to live. So Retard Fish goes on to make more retard babies, and then one day, a retard baby fish crawled out of the ocean with its [waves his left hand limply] mutant fish hands... and it had buttsex with a squirrel or something and made this. [points to a rodent] retard frog squirrel, and then that had a retard baby which was a... monkey fish-frog... And then this monkey fish-frog had buttsex with that monkey, and... that monkey had a mutant retard baby that screwed another monkey and... that made you! [faces the class. A new girl is seated in the front row, looking around] So there you go! You're the retarded offspring of five monkeys havin' buttsex with a fish-squirrel! Congratulations!

:). To si moram pa prav shranit! IMO anti-evolucionisti (to zajema tako kreacioniste kot raztsvetljence, ki pravijo da niso ne eno ne drugo, a so v bistvu closet alien kreacionisti) res tako razumejo evolucijo...

saj, to je tipični pacific blue, zato sem pa tudi nalepil sem;)

hamax ::

> Darwinova teorija o evoluciji ne more in tudi nikoli ne bo mogla odgovoriti na moja osebna vprašanja.

Tako kot ne more odgovoriti na to kaj sem danes jedel za kosilo?

> Katera so pa ta vprašanja..o tem pa res ne bi zdaj.

Skoda.

> Sj nikoli nisem rekel, da sem večvreden kot opica.

Si visje razvit kot opica? Da. Vec vreden? Morda.

Kar sem hotel vprasati je to, ce ti je pod castjo, da imas necloveske prednike.

kako opazimo kristjana
10. Definitely denies the existence of thousands other gods worshipped by thousands other religions, but feels outraged when someone even doubts the existence of his/her god.

9. Feels offended and dehumanised when scientists find humans to be nothing more than slightly evolved animals, but has no problem with biblical "from dust you came".

8. Finds polytheism ridiculous, but believes that God exists as three persons.

7. Rages when hearing about Allah's alleged cruelty, but has no problem with his own god, who murdered every single child in Egypt (Exodus) and ordered the genocide of whole nations, including men, women, children and... trees (Book of Joshua).

6. Laughs at Hinduism, where an ordinary man can be a god, and Greek mythology, where the gods slept with women, but believes that the Holy Spirit impregnated Virgin Mary, who gave birth to Jesus, the God-Man (or was it Man-God?...)

5. Devotes his/her life to looking for small inaccuracies in scientific theories about the age of the Earth (few billions years, at best), but believes in exact dates written by some Bronze Age dudes who apparently thought that our planet can't be more than couple hundreds years old.

4. Is certain that whole population, excluding those, who believe in the same things as you do, is going to burn in hell till the end of the time. However, finds his/her religion to be "tolerant" and "merciful".

3. While whole modern-day science, history, geology, biology and physics wouldn't be able to convince him/her that there is no god, some random retard rolling on the floor and speaking different languages is just about enough to prove his existence.

2. .001% of prayers which were "listened to" is an evidence of the Divine Providence to him/her. Actually thinks that prayers work. The remaining 99.99% of prayers that weren't granted mean "God's will" to him/her.

1. Knows less about the Bible, Christianity and the history of the Catholic Church than an average agnostic or atheist does - however, still calls himself/herself a "Christian".

Kar sem hotel vprasati je to, ce ti je pod castjo, da imas necloveske prednike.

V tvojem vprašanju se skriva odgovor.Upam, da razumeš.;)
I’m out.

PacificBlue> Darwinova teorija o evoluciji ne more in tudi nikoli ne bo mogla odgovoriti na moja osebna vprašanja.

Mene zanima, kaj darwinovo teorijo o evoluciji _OVRŽE_, ne na katera vprašanja ne more odgovoriti.

Mene zanima, kaj darwinovo teorijo o evoluciji _OVRŽE_, ne na katera vprašanja ne more odgovoriti.

Darwinova teorija o evoluciji ima veliko lukenj in je kot takšna zame nepopolna.

Recimo pred 35.000 leti je Kromanjonec skoraj dobesedno izbrisal neandertalca iz Zemlje. To ne bi bilo nič čudnega, če ne bi imel Kromanjonec 100cmm večje možgane kot današnji človek.Če Darwinova teorija drži, kako je mogoče pojasniti takšen skok v masi možganov in inteligenci? V evoluciji človeka se je zgodil dramatičen skok razvitosti, ki ga antropologi ne znajo pojasniti. Vse živalske vrste so imele na razpolago enak evolucijski čas kot človek, a je ta drastično »odskočil« od predvidene razvojne linije. Nobena od drugih živalskih vrst nima možganov težjih od 1/100 njihove teže, pri človeku pa so 1/30 njegove telesne teže. Darwin je vsaj pri človeku očitno krepko ustrelil mimo, pa njegove teorije o naravnih vrstah po 230 letih nihče ne poskuša zamenjati s primernejšo.

[;)]
I’m out.

Zgodovina sprememb…

PacificBlue> Če Darwinova teorija drži, kako je mogoče pojasniti takšen skok v masi možganov in inteligenci?

Sloni imajo bistveno večje možgane od človeka - pa niso bistveno inteligentnejši. Enako velja za nekatere vodne sesalce.

PacificBlue> Darwinova teorija o evoluciji ima veliko lukenj in je kot takšna zame nepopolna.

Poznaš kakšno boljšo teorijo z manj luknjami?

PacificBlue> Če Darwinova teorija drži, kako je mogoče pojasniti takšen skok v masi možganov in inteligenci?

A pa ti sploh veš, kaj pravi darwinova teorija?

I’m out.

JanK ::

@jype

Preberi si tole..www.mathematicsofevolution.com/Chapters...

Avtorji vsekakor ne razumejo znanosti.

"Kronski" stavek na koncu je "Science has not proven the theory of evolution is true; what science has done is modify the theory of evolution to fit recent discoveries.".

Mhm, da. Saj to *je* znanost: opazujes naravo, na osnovi opazovanj naredis zakljucke in le-te zreduciras na najbolj kompaktno obliko, t.i. znanstveno teorijo. Ce pride kaj novega, ki se ne sklada s to teorijo, pac pogledas, ce lahko to konsistentno vkljucis v "staro" teorijo, razsirjeno tako, da vkljucuje nova dejstva. Ce ne gre, pac ne gre, tako kot so pac pred casom zavrgli ideje o flogistonu, etru,...

Kako bebav je ta stavek, je takoj jasno, ce malo zamenjas besede: "Science has not proven the theory of gravity is true; what science has done is modify the theory of gravity to fit recent discoveries." in ce si predstavljas, da to izusti nekdo, ki misli, da ga k tlem vlecejo nevidne bozje elastike.

Ja, Newtonova teorija je bila razsirjena z relativnostno teorijo. Ali to pomeni, da je katerakoli od teh dveh napacna? Ne.

@jype

Preberi si tole..www.mathematicsofevolution.com/Chapters...

Pa ti bereš mogoče tudi kakšne odgovore, ko ovračajo te bedarije?

@arto

Niti ne. Me je že sam Darwin odvrnil od vsega tega.
I’m out.

than there's nothing much we can debate with you about
««
11 / 16
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Verjamete v boga? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42372032 (66113) Marilyn
»

Znanstvena zarota ali omejenost? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36751549 (45332) .:joco:.
»

Ali teorija evolucije poziva k rasizmu in genocidu? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21331044 (27670) jzgorisek
»

Duša (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25017997 (14268) DarwiN

Nadaljevanje debate.... ateisti vs teisti :) (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

55929006 (20865) WarpedGone

Več podobnih tem