» »

Vzdržnost pred poroko?

Vzdržnost pred poroko?

««
8 / 16
»»

btree ::

Otroci pa vegetarjanci? Ok, ne rečem da se pretirava z mesom, ampak nek zdravo pameten obrok mesa moraš enostavno otroku ponudit.

- že zato, ker je v fazi rasti in rabi svašta in vsega za rast.

- drugič pa zato, ker nima svobodne izbire in mu vsiliš nekaj, kaj ti hočeš. Še enkrat rečem, naj se sam odloči, kaj bo, ko bo dovolj star, če ga starš serje z nekim ezoterstvom naj ga, otrok pa naj ne trpi zarat tega

Naj bolj pomemben pa je itak prvi vzrok. Izgovor pa je vedno ta, da je uradna medicina šarlatanstvo. Tako kot pri starših, ki ne dajo otrok cepit. Joj.

Ne vem od kje ti ideja, da mora otrok jesti meso. V tujini imaš vegetarijance že več generacij, celo v Sloveniji se najdejo in vsi funkcionirajo normalno. V Indiji je bilo pred 100 leti , govorim na pamet, 90% ljudi vegetarijancev. Tudi v Sloveniji je bilo precej prisiljenih vegetarijancev (niso si mogli privoščit mesa). Na kmetijah so jedli krompir, zelje, žitarice, mleko..., delali so fizično cele dneve. Sicer vegetarijanstvo ne pomeni, da od obroka vzameš meso in ješ krompir ter solato. V takšnem primeru, bi marsikoga kmalu pobralo.

yantra ::

Otrok sploh ne rabi mesa, to je mit! Mi imamo veliko prijateljev, ki imajo otroke vegetarijance, in naš je tudi vegetarijanec.
V Indiji je bilo vegetarijanstvo tradicija. Se pravi, vsi ti otroci bi mogli biti nerazviti po mnenju mesojedcev. Naši otroci
so bolj napredni kakor povprečen slovenski otrok. Če želite, vam jih damo na vpogled. In ni čudno,da je tako, če jih ne pitamo
s trupli. Še v živalskem svetu so najbolj grdi mrhovinarji.

Seveda otrok nima svobodne volje, zato pa ima starše, da mu nudijo najboljše.

Zakaj bi otroka cepili, če so itak vsi ostali cepljeni? Saj nima kje dobit bolezni, ker "sodobna medicina zagotavlja imunost
po cepljenju". Koji lari-fari. Ko ti pa otrok zboli, ker si ga dal cepit, ko ti dobi astmo, alergije, meningitis, paralizo...
si pa celo življenje tega ne moreš oprostit, da si zaupal enim ljudem, ki jim ni mar za tvojega otroka, ker to delajo samo zato
da dobijo mesečno plačo. Vpraš zdravnike, če je kdo pripravljen podpisat, da njihova cepiva nimajo nobenih posledic.
Garantiram, da ga ne boš našel!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yantra ()

jype ::

yantra> Če želite, vam jih damo na vpogled.

Zaista niste sasvim čitavi, bogami.

yantra> Seveda otrok nima svobodne volje, zato pa ima starše, da mu nudijo najboljše.

Otrok ima lahko evidentno tudi slabe starše.

tomazzz> Tudi v Sloveniji je bilo precej prisiljenih vegetarijancev (niso si mogli privoščit mesa). Na kmetijah so jedli krompir, zelje, žitarice, mleko...,

Vendar se mesu, ko so ga lahko dobili, niso odpovedali.

yantra> Zakaj bi otroka cepili, če so itak vsi ostali cepljeni?

A ti veš, koliko ljudi so pobile črne koze?

A ti veš, kakšno je tveganje za tvojega otroka da zboli za npr. otroško paralizo, če ga ne daš cepiti? A veš, kaj otroška paraliza je?

Znanstven pristop pač jasno kaže, da od X vseh otrok zboli Y << X otrok, če niso cepljeni, če so pa vsi cepljeni pa Z << Y otrok trpi za posledicami cepljenja. Če ne razumeš tega stavka nič hudega, ker tebi tako in tako ne bo povedal ničesar, tudi če ga boš razumel, ampak ostalim naj bo to jasno.

Bla bla, ti pa res vse verjameš kar se ti servira. Dobr so ti oprali (beri umazali) možgane.
Poglej si malo statistike pa boš dojel da je od obolelih otrok 80% cepljenih.
Hvala lepa.

Jype, a ti veš da otroško paralizo sploh ne moreš dobit, če otroka ne cepiš?
Otroška paraliza se dobi izključno od enega drugega cepiva. Precejšni delež
cepiv se med seboj kao pokrivajo. Toliko o vrednosti teh cepiv.

Mi nismo fanatiki, samo ne cepimo se preventivno ampak kurativno.

Zgodovina sprememb…

hamax ::

@yantra
In to lahko trdis, ker si ravnokar koncal studij farmacije?
Ali ti je soseda pri masi povedala?

Seveda zboli 80% ceplenih otrok. Zaboga, saj cepiva ne pokrivajo celotnega spektra bolezni...
Cepis se za bolezni za katere ni kurativnega zdravila ali pa je to slabo ucinkovito.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hamax ()

yantra> Poglej si malo statistike pa boš dojel da še vedno zboli 80% vseh ceplejenih otrok.

Gledam statistike in vidim, da zboli 28% cepljenih otrok in 100% otrok, ki niso bili cepljeni. Umre 1.7% vseh otrok, in 18% otrok, ki niso bili cepljeni. (edit: cepljenih otrok zboli očitno _bistveno_ manj kot 80%)

yantra> Jype, a ti veš da otroško paralizo sploh ne moreš dobit, če otroka ne cepiš?

Seveda ne vem, ker to ni res. Otroško paralizo povzroča poliovirus, eden od enterovirusov. Najpogostejša pojavnost otroške paralize danes je zabeležena v Indiji, zaradi nizkih higienskih standardov in verjetno tudi bedastih staršev, ki otroka ne cepijo, "ker je cepljenje zelo škodljivo za karmo". No, pa tudi zato, ker se plodijo ko zajci, čeprav nimajo dostopne niti minimalne zdravstvene oskrbe.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Wox ::

Kakšno vezo pa ima otroška paraliza in vegetarijanstvo z vzdržnostjo pred poroko?
Commodore 64

Kurativno se lahko cepis za tetanus, za ostalo pa mislim, da ne.

hamax> Kurativno se lahko cepis za tetanus, za ostalo pa mislim, da ne.

In steklino.

Viharnik> Kakšno vezo pa ima otroška paraliza in vegetarijanstvo z vzdržnostjo pred poroko?

Subtilno.

WarpedGone ::

Kakšno vezo pa ima otroška paraliza in vegetarijanstvo z vzdržnostjo pred poroko?

Točno tako, po osmih straneh debate,ne bomo šli spreminjat naslova teme. Zato zaključimo s celplenji in vegetarijanstvom in kdo je čitav, kdo pa ne.
Če mate kej povedat o seksualni abstinenci, izvolite, sicer pa izvolite biti tiho.
Zbogom in hvala za vse ribe

Sc0ut, seveda nima smisla, če nimaš argumentov. Malo se pozanimaj na svood glede cepljenja. Boš presenečen.

Jype, si se ti cepil proti tifusu, proti hepatitisu, proti malariji... Kakšne črne koze neki?
En moj prijatelj je hotel v Indijo, pa se je cepil proti tifusu in je tudi ostal v Sloveniji,
ker je zbolel za tifusom. Zakaj bi se ispostavljali bolezni po nepotrebnem?

Ima pa vegetarijanstvo veze z znanostjo. PETA ponuja milion $ za nadomestek mesa:
http://www.peta.org/feat_in_vitro_conte...

podbevna ::

Pa za steklino in tudi hep. b.

Seveda obstajajo kurativna cepljenja, ki pa so v bistvu le prevencijska cepljenja že po okužbi, ko stiskaš pesti, da še ni prepozno...

Drugače pa yantra take otresa, da je meni jasno, da ni ravno optimalen starš. Ne ker ne bi želela biti, ampak ker nima kapacitete za to.

P.S. Jaz trenutno prakticiram vzdržnost po poroki :).

Kaj bi se pa zgodilo s tvojim kolegom, ce bi za tifusom zbolel v Indiji?
Bi se naknadno cepil?

podbevna> P.S. Jaz trenutno prakticiram vzdržnost po poroki :).

Čestitam. Jaz tudi :)

OK, vam jaz povem kaj ima vegetarjanstvo veze z vzdržnostjo pred poroko.
Kdor ne je trupel, je posledično manj pohoten in se lažje vzdrži spolnemu nagonu. 8-)

Vsekakor jaz ne spadam med optimalne starše po vaših standardih, hvala Bogu da si upam it ven iz črede.

Zgodovina sprememb…

> Kaj bi se pa zgodilo s tvojim kolegom, ce bi za tifusom zbolel v Indiji?
Bi se naknadno cepil?

Nimam pojma Humax, jaz sem bil v Indiji dober mesec in se nisem cepil proti ničemur. Nikoli zbolel ;)

Wox ::

Bemu, podbevna pa jype. A to zaradi tistih pesticidov v vodi, ki nas moške spreminja v ženske?
Commodore 64

No, poanta tega je, da vegetarijanstvo sigurno ni nic slabega. Kdor se je pripravljen
odrect mesu naj se. Super.
Problem pa je pri otrocih. Tudi oni se lahko cisto normalno razvijajo brez mesa,
vendar morata biti strasa dobro izobrazena o tem kaj otrok mora zauziti.
Za zacetek veliko beljakovin. Te ni treba, da zazuzije z mesom. Lahko jih
z jajci, mlekom, mlecnimi izdelki... Nikakor pa ne z vegansko prehrano.

Zal pa se tega veliko veganskih strasev ne zaveda. Tam pa nastanejo tezave.

W1: brisanje citata brisanega posta

Zgodovina sprememb…

podbevna> tako da je off limits.

Jaz imam srečo. Je pa že tako daleč, da zdaj že izjemno redko pridem na vrsto.

Pesticidi imajo pa tudi name podoben vpliv. Pravi moški temu rečejo copata.

Humax, mi smo lakto-vegetarjanci, brez jajc in rib, nikoli bolani
razen kdaj šmrc šmrc, otrok nikoli bil pri zdravniku nasploh...
Veganstvo je OK predvsem za starejše ljudi, pa še to ne za vsakega.

Hamax, ne Humax ;)

No, vsaj glede veganstva se strinava :D

yantra> otrok nikoli bil pri zdravniku nasploh...

Kako pa potem veš, da je zdrav?

Saj ne rečem, da ga je treba ves čas vlačit okoli dohtarjev, ampak neke sistematične preglede je pa dobro, da pamž da skozi. Da se lahko zgodaj odkrije bolezni, ki so ob pravočasni in enostavni diagnozi hitro ozdravljive, kasneje pa težje, ali pa sploh ne.

Eh, kaj naj ti rečem Jype, ne verjamem da boš razumel, tudi če bi ti poskusil razložiti,
ker pač živimo v dveh različnih svetovih. Hvala vseeno za tvojo skrb.

Gogo ::

hmm, meso je crkovina,ker se ubija živo bitje. OK.
vegani jeste rastlinsko hrano, ki je tudi živo bitje torej tudi vi jeste crkovino. Sram vas bodi. :'(
Vprašanje:
Par tisoč let nazaj se je človek prehrenjeval z mešano prehrano (meso in rastline). Torej, če je veganstvo tako oh in sploh zdravo, zakaj se človeštvo že toliko let nazaj ni odločilo za čisto veganstvo in je še naprej vztrajalo na mešani prehrani?
Kar se tiče zdravlja otrok, ne verjamem, da so otroci veganov čisto zdravi in OK, zelo zelo dvomim v to.
Kar pa se tiče cepljenja, ne cepljenje otrok povzroča večje gorje kot cepljenje. Preizkušeno na lastni izkušnji, ko je necepljen otrok okužil pol vrtca z zelo hudo stvarjo. Ni važno kje, ni važno kdaj, važno je le, da je to dejstvo.

to je off topic in edino kar bom tule napisal.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Necepljen otrok je okužil pol vrtca?
No, evo ti dokaz da cepiva sploh ne pomagajo!
Zakaj pa ostali, ki so bili cepljeni, niso bili imuni?

BTW Gogo, zelenjava ne joka in ne kriči v agoniji, ko jo ubereš na vrtu. ;)

Zgodovina sprememb…

strictom ::

Saj se po novem krave tudi ubija na tak način, da niti ne utegnejo občutit bolečino. Gojene so pa tudi podobno kot rastline, nima kaj bog zravn teh krav :)

Vegani, ki pa svojim malim toddlerjam ne dajo mesa za jest, so pa za v AREST!
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Jaz bi dal pa vse v arest, ki futrajo svoje otroke z gnilimi trupli!
Naj živijo čisto brezgrešno življenje vsaj do svojega 18 leta, pa naj
se potem odločijo, če želijo sprejet greh nase ali ne.

Strictom, vse se vrača, vse se plača.

d0rK ::

Jz bi pa prepovedal krstitev otroka brez njegovega privoljenja.

Naj živijo čisto brezcervkveno življenje vsaj do svojega 18 leta, pa naj se potem odločijo, če želijo sprejet vero nase ali ne.

Jz bi pa prepovedal krstitev otroka brez njegovega privoljenja.

Naj živijo čisto brezcervkveno življenje vsaj do svojega 18 leta, pa naj se potem odločijo, če želijo sprejet vero nase ali ne.

Jaz sem bil krščen in nimam nobenih posledic zaradi tega. Hodil sme verouku in me ni noben zlorabil. Je pa res, da sem pri maši parkrat padel v nezavesti in nisem rabil hodit v cerkev.

Tomazzz, da nisi mogoče samo zaspal med mašo? :)

Danes na HTV2 ob 14.20h "Na rubu znanosti - REINKARNACIJA"

Priporočam to oddajo vsem. 8-)

Zgodovina sprememb…

Arto ::

Jaz bi dal pa v arest take, ki futrajo otroke s svojimi verskimi zablodami. Kakšna aroganca! Kdo pa si ti, da boš določal, kaj je grešno in kaj ne, da boš svojemu otroku trobil, katera religija je prava?! Takih blaznežev svet ne potrebuje.

kixs ::

"Vzdržnost" ... kaj je to??? :))

Jaz bi dal pa v arest take, ki futrajo otroke s svojimi verskimi zablodami. Kakšna aroganca! Kdo pa si ti, da boš določal, kaj je grešno in kaj ne, da boš svojemu otroku trobil, katera religija je prava?! Takih blaznežev svet ne potrebuje.

Kaj ste smešni, vsak ima svoja pravila in po svoje vzgaja otroke. Kdo lahko trdi, da so njegova pravila prava? Kristjan, musliman, ateist? Vsak svoje trobi in druge prepričuje, da nimajo prav. Treba je malo razširit obzorja.

ripmork ::

se 100% strinjam z @d0rK

otrok tako še ne razume vere v pravem pomenu besede.
Lahko ga le na pamet naučiš dogme ter svete spise na pamet, moralne vrednote po drugi strani pa ga lahko brez problema naučiš brez vmešavanja bilokakšnih religij. Vsak človek z 5% mozga se lahko ob pravilni vzgoji nauči spoštovanja do soljudi, pa da se ne krade, pa da se ne laže,...

@tomazzz: jaz sem bil tudi krščen in nimam zaradi tega posledic, pa se ne gre za to - gre se za princip.
Če dobivaš na mejl SPAM tudi ne bo zaradi tega nobenih groznih posledic, ima pa očitno nekdo od tebe korist - zato se gre.
Že samo miselnost, da je novorojeni ničesar kriv otrok obravnavan malodane kot kužen in ga je treba "splaknit" izvirnega greha, se mi zdi odvratna,
je pa dober način kako si filajo evidenco in delež vernikov - dobro so premislili zadevo, moram reči.

Years ago, a Christian missionary went out to convert the Inuit indians in the remote reaches of present day northern Canada. This missionary met a wise old fisherman and told him the story of Jesus. He explained to the old Inuit that his soul could only be saved by accepting Christ as his personal savior. The old Inuit pondered this for a moment and asked the missionary "My ancestors never heard of Jesus and did not know they needed to accept Him in order to be saved. Does this mean they went to this place you call Hell?" The missionary replied, "No, God does not condemn those who are ignorant to His teachings." The old Inuit then asked, "Would I have gone to hell if I had not met you and been taught about Jesus?" The missionary told him he would not have gone to Hell either. "Then why" the old Inuit asked, "did you come to tell me?"

A tvoja izjava pa ni arogantna al maš dvojna pravila?

Ker ti kao nisi vernik, a ne? Seveda si vernik, samo da ti raje verjameš v ateizem, ker nimaš poguma, da bi se predal Bogu.
Ateizem je največja vera moderne dobe in zaradi nje raje služite vsem mogočim gospodarjem, samo pravemu sebi in Bogu ne. Žalostno :8)

Sprašuješ, kdo sem jaz? Jaz sem samo sluga Tistega, ki določa pravila igre v tem svetu... Kdo si pa ti?

yantra> Ker ti kao nisi vernik, a ne? Seveda si vernik, samo da ti raje verjameš v ateizem, ker nimaš poguma, da bi se predal Bogu.

"Verjameš v ateizem."

Daj si malo razčisti pojme, sinko, da se ti ne bodo krave smejale.

yantra> Sprašuješ, kdo sem jaz? Jaz sem samo sluga Tistega, ki določa pravila igre v tem svetu...

If God doesn't like the way I live, let him tell me, not you.

In mimogrede - zelo rad bi govoril s tvojim šefom.

yantra> Kdo si pa ti?

Produkt milijonov let evolucije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Sprašuješ, kdo sem jaz? Jaz sem samo sluga Tistega, ki določa pravila igre v tem svetu... Kdo si pa ti?

Če te to tolaži in ti daje samozavest, prav. Meni se zdi dovolj že samo to, da sem sploh živ.

JanK ::

A tvoja izjava pa ni arogantna al maš dvojna pravila?

Ker ti kao nisi vernik, a ne? Seveda si vernik, samo da ti raje verjameš v ateizem, ker nimaš poguma, da bi se predal Bogu.

Narobe! Ti in jaz sva ateista, le da jaz ne verjamem v enega boga vec kot ti.

Nisem te čisto razumel, ampak jaz nisem ateist. Za mene je obstoj Boga popolnoma jasno dejstvo,
že samo na podlagi zdrave kmečke pameti, pa da ne govorim o kakšnih globjih realizacijah.
Da bi videl Njegovo prisotnost in Njegovo roko v svojem življenju rabiš le malo ponižnosti.
Materialistično znanje prinaša samo ponos, ki ti zamegli pogled...

Jype, tukaj tebi zmanjka, ti misliš da si enakovreden Bogu in pričakuješ, da se ti bo Bog
kar klanjal in osebno ponižno pristopil... najprej postani vreden Njegove posebne pozornosti.
Še do predsednika države ne moreš priti kar tko, ker si umišljaš da si full pomemben, kaj šele do Boga.
Bog tebe ne potrebuje kot ti potrebuješ Njega, sam si tolk ponosen, da tega sploh ne dojemaš :|

> Materialistično znanje prinaša samo ponos, ki ti zamegli pogled...

Ocitno si ti zelo zelo neponosen.

> nimaš poguma, da bi se predal Bogu.

Ti pa nimaš poguma, da bi odgovornost za svoja dejanja prevzel nase.

TESKAn ::

Zakaj bi jaz potreboval tvojega boga? Mi bo pomagal plačat račune? Ne. Mi bo pomagal zgradit hišo? Ne. Mi bo pomagal, ko me bo norec na cesti povozil? Ne. Zakaj bi ga potem sploh imel? Da bom še tiste malo prostega časa, ki ga imam, posvečal tvojemu bogu? Odločen NE. Raje se posvečam svoji deklici. Če verjameš ali ne, mi to prinese dosti več sreče. In preden rečeš - ne, s tem ni mišljen seks.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Hamax, jaz sem ponosen na Boga, ne nase ;)
Pojma nimaš kakšna odgovornost je hoditi po Božji poti!

Teskan, te bom vprašal kako ti je všeč tvoj Bog čez 40 let,
ko se ji bo koža povesila na telesu. Bog pa ti pomaga v vsem kar ti misliš
da sam dosegaš v življenju. Kdo pa misliš da ti daje spomin, znanje in pozabo?

@yantra

Stalno govoriš, kot da mi nočemo verjeti v boga. Si morda kdaj pomislil, da ne moremo verjeti v boga, sploh ker nimamo nobenih posebnih razlogov ali pa vsaj prepričljivih argumentov, da bi si mislili, da bog sploh obstaja. Mislim, da gre pri tebi preprosto za projekcijo, ker nisi sposoben dojeti, da nekateri ljudje ne verjamejo v boga.

KaRkY ::

LOL vi ste tapravi glede vegeterjanstva moja sestrična je mogla jest tablete ker je bla podhranjena zaradi vegeterjanstva. Jaz pa recimo brez mesa nebi mogel živet rabim vsaj vsaki 2 dan nekaj mesnega pomaga moji psihi, če pa slučajno misliš da se mi smilijo se mi ne sem bil pri 3 letih prvič zraven ko smo doma svinjo zaklali in od takrat dalje kakih 10let vsako leto. Tak da sem tega navajen.

Glede vzdržnosti pred poroko pa je tako da če tak hočejo naj delajo tak niso zato nič manj ljudje kot vsi ostali. Isto je z cerkvijo samo naj ostale ne posiljujejo s svojimi prepričanji. Vsak naj živi kot sam hoče ne pa tak kot drugi želijo od njega.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

Sam tudi nisem verjel v Boga 20let nazaj, totalni ateist itd.
Dokler nisem prišel v stik z Vedami. To je vse kar vam sporočam.
Dajte si vsaj možnost in malo preberite te najstarejše svete spise.
Žal je katoliška vera naredila precej škode do danes in vsi takoj mislijo
da gre spet za neko dogmatično vero za manj inteligentne.

Vede so bile zapisane za najbolj inteligentne. Največji umi zadnjega
stoletja so se impresionirali z informacijami zapisanimi v teh spisih ;)

LOL vi ste tapravi glede vegeterjanstva moja sestrična je mogla jest tablete ker je bla podhranjena zaradi vegeterjanstva. Jaz pa recimo brez mesa nebi mogel živet rabim vsaj vsaki 2 dan nekaj mesnega pomaga moji psihi, če pa slučajno misliš da se mi smilijo se mi ne sem bil pri 3 letih prvič zraven ko smo doma svinjo zaklali in od takrat dalje kakih 10let vsako leto. Tak da sem tega navajen.
.

Ti mi pa ne zgledaš preveč razgledan.

Zakaj bi jaz potreboval tvojega boga? Mi bo pomagal plačat račune? Ne. Mi bo pomagal zgradit hišo? Ne. Mi bo pomagal, ko me bo norec na cesti povozil? Ne. Zakaj bi ga potem sploh imel? Da bom še tiste malo prostega časa, ki ga imam, posvečal tvojemu bogu? Odločen NE. Raje se posvečam svoji deklici. Če verjameš ali ne, mi to prinese dosti več sreče. In preden rečeš - ne, s tem ni mišljen seks.

Bog je eden, če kdo misli, da je bog njegov, potem ne razume boga. Bog nadmnožica vseh množic. Glede deklice pa, počakaj ene 20 let, vse je minljivo.

Karky, tvoja sestrična je bila podhranjena ker je premalo jedla...
Jaz ne poznam niti enega podhranjenega vegetarjanca, razen kakšne
anoreksične punce, ampak to nima veze z vegetarjanstvom.
Vegetarjanstvo ne pomeni dat stran meso in jest samo krompir in solato.
««
8 / 16
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Verjamete v boga? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42372615 (66696) Marilyn
»

Znanstvena zarota ali omejenost? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36751755 (45538) .:joco:.
»

Ali teorija evolucije poziva k rasizmu in genocidu? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21331203 (27829) jzgorisek
»

Duša (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25018073 (14344) DarwiN

Nadaljevanje debate.... ateisti vs teisti :) (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

55929112 (20971) WarpedGone

Več podobnih tem