» »

Vzdržnost pred poroko?

Vzdržnost pred poroko?

««
7 / 16
»»

solatko ::

yantra - Če pogledaš plemena v Afriki, vidiš kako bi ljudje živeli brez znastvenikov, po tvojem pa so najbližje bogu. A so mogoče vegetarijanci.
Ne nisem vegetarijanec, ker mi je stvaritelj dal tak organizem, da potrebuje tudi živalske produkte, človek je vedno bil in vedno bo lovec - torej vsejed. Poizkusi mačko futrat s korenjem in jo prepričaj, da ne bo lovila živalic. Razlika je samo v tem, da si mačke ne znajo ustvarit farm, oziroma ne gojijo živali za jest, človek je tega sposoben. Če mi bo z evolucijo kdaj dan prebavni trakt goveda, bom z užitkom jedel travo. Lahko ste vegetarianci, vendar to niti slučajno ni naravno in stvaritelj ni imel tega v misli. Verjetno bo moja duša končala v kakšni ubogi živali namenjeni za prehrano, ampak veš da me niti najmanj ne briga, saj tudi prejšnjih življenj, v tem ne čutim. Tudi ti si kot znanstveniki - nekaj nedoločnega obljubljaš, v prihodnosti, bom morda srečen, morda bom tudi nad vsem tem cirkusom, ki se sedaj dogaja na zemlji, ne vem, morda veš ti, morda ti je to nekdo iz onstranstva celo šepnil to na uho (v kar dvomim), vendar opažam, da vse religije težijo k nekim nejasnim obljubam, o prihodnosti - cerkve, pa kot institucije, to veselo izkoriščajo sedaj, tu, za svoje v celoti materialno stanje in ugodno življenje, pa verjemi, da razen kakšnega posameznika, se jim prav veselo jebe, kaj bo po smrti. Ko možgani rečejo adio, ostanejo podatki na trdem disku (duši), vendar v drugem računalniku (telesu) izgleda, da niso berljivi. In tako bo, dokler na svetu ne bo samo ene vrste organizem, sam takrat pa ne bi rad živel, če bi moral nositi s seboj spomine, na vsa življenja, ki jih je preživela moja duša.

w00tnes ::

Se pravi obstoj boga, karme itd je mogoc (ceprav nelogicen), ce pa znanstveniki recejo da nekaj bo mogoce (cez npr. 100let) pa so pa laznivci? Fajna logika ni kaj
No sej, pred 600leti so se tudi smejali ideji grmecih palic, ki pljuvajo vroc svinec - pa danes ta orodja pobijejo ogromno ljudi
Pa vcasih so se smejali ideji o masinah, ki bodo delala repetativna dela namesto nas - pa danes ravno najvec koncev te masine nastancajo
Itd

In nic ni bozje, ce v boga ne vrjames - ko se bo pa dejansko dokazalo da bog obstaja (in ne na nacin "jaz to vem, vsi ostali ste pa idioti" ali pa "jaz to vem, vsi ostali ste pa na karmicnem nivoju zelenjave") bom pa prvi v templju/cerkvi/wtv in se mu bom klanjal kot ponizni sluga - dokler pa dokazov za njegov (njen, njihov) obstoj ni ga pa ne smirglam (isto kot ne smirglam velikonocnega zajcka ceprav ogromno otrok vrjame vanj)

In fajn, pejte zivet na vas, odpovejte se vsem modernim dobrinam (amish style) - sam ne pol jamrat ko bojo ljudje umirali zaradi rane od zarustanega zreblja - da tudi zaradi takih banalnosti lahko umres

yantra ::

Solatko, žal se spet ne morem strinjat. Človek je po konstituciji bolj blizu vegetarjanskim
živalim kot pa mesojedim. Daljši prebavni trakt, se hladimo skozi kožo in ne skozi jezik,
nimamo krempljev da bi ubili žival z lastnimi rokami, naši zobje so drugačni... še v bibliji
piše da so živali tukaj v pomoč in rastline za hrano.

Živali ne morejo razumeti višjega smisla življenja ti pa lahko. V tem naj bi bil ti boljši
od živali. Priznam, lažje je živeti v nevednosti in se delati kot da je vse super. Na ta način
si samo zatiskaš oči pred neizogibnim.

Fantje, pa kaj jaz morem, če je Bog dal točen standard kaj je prav in kaj ne, kdaj je kdo na višjem
in kdaj na nižjem nivoju zavesti. V tem je razlika med "prosvetljenim" in "neprosvetljenim".
Nekdo sledi božje standarde, drug pa izmišljene.

W00tnes, preprosto življenje na vasi samo po sebi ne prinaša boljšega življenja. Gre za visoko razmišljanje
skupaj z preprostim načinom življenja, če ne je brez veze govorit o tem. BTW, kdo pa je omenil tukaj
kakšne Amiše? Jaz hočem povedat, da ima preprosto življenje na vasi ogromno prednosti za duhovni napredek.
Velika mesta itak nimajo prihodnosti. Počakajte še par let.

hamax ::

yantra je na prejsni strani omenil, da jype ni nic boljsi od psov in mack.
Zanimivo je pa to, da je pri vecini zivali spolni nagon namenjen zgolj
razmnozevanju. Ljudem pa je bog dal to super lastnost, da pri seksu
uzivamo.

To dejstvo tebe postavi veliko blize psom in mackam kot nas.

ps. Se en zabaven kanal na temo verskih fanatikov:
http://www.youtube.com/user/EdwardCurre...

bibip ::

Sploh nima nihče nič proti moderni znanosti, dokler nas ne vara in obljublja stvari, ki so nemogoče.

Vara? Vsak ima možnost povedat, kje se je znanost zmotila. Če ima kdo prav, potem je to dejstvo, ki jo znanost vzame za pravilo. Nemogoče so pa stvari, ki so dokazane za nemogoče. Prevare se izločijo. Obljube pa niso del znanosti. Obljube o posmrtnem življenju delajo pa drugi, ki nimajo ne podlage in garancije.

Problem v znanosti je, da ne prizna svojih nepopolnosti in nas posiljuje z njihovo dokončno verzijo (beri teorijo) o nastanku sveta, smislu našega obstoja itd.

Znanost temelji na ugotovitvah in ne na priznanjih. Posiljuje? Kdo pa koga posiljuje z prepričanjem? Saj pa lahko verjameš kar hočeš. Kdo pa ti brani kaj? Tukaj je samo debata. Kakšne so fizične relacije v vesolju, sam osebno rajši verjamem naravoslovni znanosti kot pa neki organizaciji, ki podaja nedokazano metafizično razlago.
Če pa iščeš smisel obstoja... a misliš, da je kdo od nas na celem svetu tako pomemben, da bi moral imeti nek smisel? Na zemlji so živeli že na biljone ljudi, pa da bi vsak imel smisel? Ma ja. Ljudje se širimo kot virus. V svoji širini pa pobijamo vse, kar je v naši okolici. Smisel? Živi do smrti kot trezen in zaveden človek.

Itak pa bi svet bil veliko boljši brez marsikaterih produktov moderne znanosti.

Ja, to se pa strinjam. Vprašanje je samo, katere misliš?
Ljudje so preživeli vse možne dobe do danes in bi pri tem tudi ostalo.

Za jamske ljudi si že slišal?

Bolezen pride po karmi zaradi grešnega življenja.

??? Tole bo vedel teološki filozof pojasniti, kaj si mislil...

Pri vsej tej znanosti danes ljudje še vedno umirajo za rakom (zboli kar vsak 4.) tko da se jaz ne bi preveč hvalil s tem.

Upam, da si že kdaj dobil kakšne antibijotike, bil cepljen vsaj 5krat v življenju, ker 100 let nazaj so vsi umrli zaradi bolezni, ki ti jih danes pozdravijo. Rak? Je tudi bil, samo se je temu velikokrat reklo tudi "naravna smrt" ali pa "bog ga je vzel". Danes ti pa povedo, kaj je bil razlog.

Pravo bogatstvo je zemlja in preprosto življenje in ne moderni produkti, ki jih jutri lahko ne bo več.

Ja, res je.

Če nisi vedel, v naši skupnosti delamo veliko na ideji, da bi živeli na vasi in skupaj pridelovali kar potrebujemo za preživetje.

Ja, pohvalno. Lepo je to slišat. Vendar pa ni vsepovsod tako...
Drugače pa uporabljamo vse kar se nudi, če se le da uporabiti v službi Bogu. V mentaliteti je vsa razlika.

Ja, v mentaliteti je razlika.
Ateisti uporabljate vse kar je Božje kot da je vaše, Ga zraven še kritizirate in vas baš briga za cel svet.

Hja, ne vem, kaj je božjega. Jezus je rekel:"Dajte cesarju, kar je cesarjevega. Dajte bogu, kar je božjega." Nekako si ravnokar cerkvi prilastil celo vesloje.
Upam, da ne uporabljaš modernih tehnologij, živiš pod božjim nebom v naravi, ker ne vem, kaj je imela cerkev pri vsem tem, kar je okoli tebe in kar imaš na sebi.
Boga kdo kritizira? Mislim, da niti ne vemo kje in kdo je. Ljudje, ki pa govorijo o bogu, so pa čisto druga zgodba.
Za svet nas pa briga bolj kot cerkev. Nikoli še nisem slišal, da bi se cerkev ukvarjala s kakšno okoljevarstveno in družbeno problematiko (pa ne mi karitas omenjat)... zakaj neki? Ker ji ni v interesu, pa še znanje za take stvari nekako ni prišlo od njih. So pa zelo dobri ekonomisti, pravniki, družboslovci, ... Zanimivo. Še v naši mali sloveniji, ko ni veliko revežev, enostavno ne pomaga. "Hjoj, saj bi bilo potrebno denar dati. Potem bi se pa ljudje razvadli..." Ja, boljše, da se ne spustijo v to. So pač pametni. Pametni pa so. Brez skrbi. Bog je dober, te ima rad. Ampak življenje ti ni pa nič kaj boljše zaradi tega. (Aja, na nebesa sem pozabil...)

Kdo je potem tukaj hinavec?

Hinavec kdo je? Tisti, ki ve, da nekaj ne obstaja, pa ti še vedno govori, da je res.
Tisti, ki v imenu boga opravičuje, da ti lahko denar nafehta za obnove cerkve in še za kaj.
Malo poglej, koliko je "šparovčkov" po cerkvi, pa kaj vse gor piše. "Za duše umrlih" "Za cvetje" "Za novo streho" "Za obnovo kapele" ... poleg vseh tistih pobiranj pri vsaki maši. Ljudje pa kar mečejo noter, ker mislijo, da se da z denarjem prikupit... ne vem pa komu... bogu?

Naj te še enkrat spomnim, kaj je Jezus rekel:"Dajte cesarju, kar je cesarjevega. Dajte bogu, kar je božjega."

Kdo je potem tukaj hinavec??? Ni ti treba biti ateist, da vidiš, da te cerkvena organizacija cuza.

Da ne boš mislil, da imam kaj proti vernikom. Verovanje je lepa reč. Življenje je sigurno lepše, če lahko tako živiš. Ni pa dobro, če nekdo to potem izkorišča. Naprimer cerkev in ostali.

Misliš, da pravica in resnica prevlada? V naravi je samo zakon močnejšega. "Kdor je jači, ta tlači." Spomni se na to, ko te bojo jeb*l. Noben buh ti ne bo pomagal.

ripmork ::

Fantje, pa kaj jaz morem, če je Bog dal točen standard kaj je prav in kaj ne, kdaj je kdo na višjem
in kdaj na nižjem nivoju zavesti. V tem je razlika med "prosvetljenim" in "neprosvetljenim".

kje točno pa je razlika med božjimi in izmišljenimi standardi? Mi boš tokrat odgovoril na vprašanje?
Govoriš kot da si nadrasa, razsvetljenec v kotlu "nerazsvetljenih primitivcev" tule na forumu, sploh pa se ne zavedaš izkušenj ljudi tule, razlogov za njihovo izbiro verovanja (ali neverovanja), z ignoranco ter videnjem svoje poti kot edine pravilne (katero z trhlimi argumenti vsiljuješ) pa v resnici podcenjuješ vse okoli sebe in vse, ki se ne strinjajo s teboj apriori kategoriziraš kot nekaj nižje razvitega (celo nemoralnega)

Ne, niti slučajno nisi prosvetljenec (oziroma razsvetljenec, vstavi poljuben izraz), ti bo višja sila dala vsaj še kako inkarnacijo ali dve da si izbiješ ignoranco iz glave, če si je ne boš v tem življenju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

Jaz z cerkvijo nimam nič skupnega, preberi si par postov nazaj ;)
Mogoče boš videl moje pisanje v drugačni luči, če za trenutek
pozabiš na krščansko institucijo. Mene ne zanimajo politične organizacije.

zee ::

Krscanska institucija je nekako sinonim za organizirano verovanje (poljubno).

Ne nam tukaj semantike servirat, smo na forumu boljsi od tega.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Ripmork,
Bog postavlja zakone že od nekdaj. Nekaterim višje, nekaterim malo nižje, v skladu
z časom in okoliščinami. Zato je v Bibliji dano veliko manj informacij kot v Vedah,
ker ljudje katerim je Jezus pridgal niso bili sposobni razumeti kaj več.
Pa še to se je danes napol razvodenelo in pokvarilo zaradi politike.

Božji standardi so tisti, ki sestopajo v ta svet od Boga preko verodojstojne linije
učiteljev in učencev. Ti standardi so vedno enaki in se ne spreminjajo.
Izmišljeni pa so tisti, ki prihajajo od pogojenih duš, ki imajo nepopolna čutila in
so zato podvržena iluziji. Njihovi zakoni se stalno menjajo in prilagajo glede
na razne socialne ali politične spremembe. Bolj kot je ljudstvo grešno, nižji so
standardi in obratno. Vsako civilizacija pa doseže svoj konec, ko grešne aktivnosti
prerastejo vse meje. Grešno delovanje pomeni sebično delovanje, ki škodi sebi in drugim.

jype ::

whatever> Zakaj potem sekiranje okoli dejstva, da Afričani stradajo?

Ker ko stradajo ne morejo biti pretirano srečni. Trpljenje je zoprna stvar in je ne privoščim nikomur. Smrt ni trpljenje, razen morda trpljenje ostalih ob izgubi bližnjega.

yantra> Solatko, žal se spet ne morem strinjat. Človek je po konstituciji bolj blizu vegetarjanskim živalim kot pa mesojedim. Daljši prebavni trakt, se hladimo skozi kožo in ne skozi jezik, nimamo krempljev da bi ubili žival z lastnimi rokami, naši zobje so drugačni...

S tem se strinjam - ljudje smo vsejedi, tako kot npr. medved. Komot preživimo brez mesa in vsaj v splošnem ob rastlinski prehrani živimo dlje, vendar to velja za nas, ne pa za ljudi, ki živijo v razmerah, kjer soja in paradižnik ne uspevata. Tako jaz ne obsojam ljudi, ki se prehranjujejo z mesom, jim pa poskušam povedat, da prekomerno uživanje mesa pomeni večje tveganje za zoprne bolezni.

yantra> Božji standardi so tisti, ki sestopajo v ta svet od Boga preko verodojstojne linije učiteljev in učencev.

S tem se pa ne strinjam. Kako ločiš verodostojnega učitelja od navadnega prevaranta? Ne moreš ga. Edina razlika je, da verodostojni učitelj verjame, kar govori, šarlatan pa ne - ampak govorita iste reči. "The god I believe in isn't short on cash, mister."

TESKAn ::

Sploh nima nihče nič proti moderni znanosti, dokler nas ne vara in obljublja stvari, ki so nemogoče.
Problem v znanosti je, da ne prizna svojih nepopolnosti in nas posiljuje z njihovo dokončno verzijo (beri teorijo)
o nastanku sveta, smislu našega obstoja itd. Itak pa bi svet bil veliko boljši brez marsikaterih produktov
moderne znanosti. Ljudje so preživeli vse možne dobe do danes in bi pri tem tudi ostalo. Bolezen pride po karmi
zaradi grešnega življenja. Pri vsej tej znanosti danes ljudje še vedno umirajo za rakom (zboli kar vsak 4.)
tko da se jaz ne bi preveč hvalil s tem. Pravo bogatstvo je zemlja in preprosto življenje in ne moderni produkti,
ki jih jutri lahko ne bo več. Če nisi vedel, v naši skupnosti delamo veliko na ideji, da bi živeli na vasi in skupaj
pridelovali kar potrebujemo za preživetje.

Drugače pa uporabljamo vse kar se nudi, če se le da uporabiti v službi Bogu. V mentaliteti je vsa razlika.
Ateisti uporabljate vse kar je Božje kot da je vaše, Ga zraven še kritizirate in vas baš briga za cel svet.
Kdo je potem tukaj hinavec?

Znanost ne prizna, da ni popolna? Znanost ne prizna, da se kdaj tudi zmoti? Mislim, da si zamešal znanost s(katerokoli) religijo. Bolezni verjamem, da jih nekoč ni bilo toliko - predvsem bolezni, povezanih z visoko starostjo, ki je včasih pač niso dosegli - imel si tiste par deset let in adijo. Kar se raka tiče, kako bo človek brez moderne medicine, človek brez rentgena, CAT skenerja, MR skenerja ipd. ugotovil, da je nekdo umrl za rakom? Odgovori mi na to ali pa vsaj razmisli, čemu bi pripisal tako smrt, če ne bi niti vedel, kaj rak je in kako ga prepoznaš. Verjetno bi smrt pripisal slabi karmi :).

In razlagaj o bogastvu zemlje vsem tisočim, milijonom, milijardam, ki jih ta zemlja pusti lačne. Tudi mi bi stradali, če bi se zanašali samo na zemljo, da nas bo nahranila. Tako pa imamo znanost, ki poskrbi, da ima v razvitem svetu vsak kaj za jest.

Me veseli, da imate romantično idejo o življenju na vasi in pridelovanju vsega, kar boste potrebovali. Sporoči, ko boste to idejo uresničili. Samo da vas ne bomo potem videli v Merkatorju, ko vam bo par voluharjev "pospravilo" celo letino. Ali pa ko boste spoznali, da delo na kmetiji ni samo romantika, ampak je boj za preživetje. In seveda pričakujem tudi, da boste zavrgli vse proizvode "lažnive" znanosti, kot so traktorji, kosilnice, multikultivatorji, elektrika, centralno ogrevanje, ...ali pa spadate med hinavce, ki bijejo boj z modernim svetom z mobitelom v eni roki in prenosnikom v drugi. Če slučajno niste taki in boste dejansko živeli, kot so naši dedki in babice (koso, lopato, vile in grablje v roke in gremo), bi pa res rad videl, kako dolgo boste prenesli tako življenje. Moja prognoza - ne prav dolgo.

Teskan, kaj pa pričakuješ od nas "razsvetljenih", da bomo lepo tiho in se strinjali z vsemi neumnostmi, ki so tukaj izrečene?

Ne, pričakujem pa od normalnih ljudi, da ko jim enkrat rečeš "me ne zanima", da to spoštujejo in ne morijo več. Odgovori mi, meni se je že nekajkrat zgodilo, da je pozvonilo na vratih in pred njimi razlagalci ene od teorij o bogu, ki so me hoteli prepričat v svoj prav. Kolikokrat se ti je zgodilo, da bi ti pozvonil kak ateist in te skušal prepričat v svoj prav? Nikoli? Se mi je zdelo.

Jezus tud ni rožice sadil, ko je pridigal ljudem o absolutni resnici...

In to vam daje pravico, da utrujate vsakemu, ki vam reče, da ga ne zanima?

Poba, kaj jaz morem, če ti bog ni dal veliko sive materije, ki jo imenujemo možgani in ne spregledaš, da te vaši "guruji" vlečejo za nos.

BTW, kdo pa je omenil tukaj
kakšne Amiše? Jaz hočem povedat, da ima preprosto življenje na vasi ogromno prednosti za duhovni napredek.

Ti bi torej živel na vasi, ko pa "zagusti", pa hop v avto in v Merkator po sadove "grdegrde" znanosti? Torej ste hinavci, se mi je zdelo.

Velika mesta itak nimajo prihodnosti. Počakajte še par let.

Če bodo čez par let ta velika mesta še tu, z vsemi prebivalci in močnejša kot prej - boš priznal, da si se danes zmotil ali boš dal novo "katastrofalno" napoved? No ja, glede na dosedanje izkušnje, bolj to drugo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

yantra> Fantje, pa kaj jaz morem, če je Bog dal točen standard kaj je prav in kaj ne

Kje lahko ta standard preberemo? Kdo natančno ga je napisal in v katerem jeziku? Kako lahko preverimo, da je božji? Ima morda božjo hologramsko nalepko, vodni tisk in ostale zaščitne elemente?

Prosim.

T-h-o-r ::

it has ™ & ® & ©
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

hamax ::

Glede na to, da se debata odvija v precej gostilniskem stilu, bom prilepil se en link do
filmcka, ki bi ga morali videti vsi, ki zagovarjajo boga kot nekaj absolutno pravicnega.

Glede izjave, da bi morali ljudje srmeti k temu, da bi vsi ziveli na vasi in bili samozadostni.
Upam, da se zavedate, da bi tak nacin zivljenja za sabo potegnil verjetno najvecji
pomor v zgodovini clovestva.

btree ::

ta tud:

Tukaj gre očitno za filozofski spor med ateisti in teisti. Vsak zagovarja svoje mnenje in obsoja nasprotnika, da ga slednji posiljuje s svojimi teorijami. Najboljše, če se združite in poskušate najti skupni jezik. Ne vem zakaj se religija in znanost ne bi mogla združiti?

Teisti in ateisti že od nekdaj ne gredo skupaj tomazzz. Pa hvala Bogu, da je tako :)

Mogoče edino v strelskih jarkih, kjer vsi ateisti kar naenkrat zamenjajo pesem. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yantra ()

solatko ::

Zato pa so teisti v celi zgodovini pobijali ateiste. Za cerkve po svetu je najhujša šiba božja, samostojno razmišljanje in spoznavanje resnic. Prav tako so proti splošni izobraženosti in proti blaginji, saj zadovoljen in izobražen človek težko nasede cerkvenim interesom.

Uf, zmota, mislil sem znanstveniki in teisti. V preteklosti (več kot 100 let nazaj), je bilo veliko znanstvenikov teistov (verjetno več kot ateistov), verjetno so tudi danes med njimi. Ne vem, zakaj se znanost na tem forumu enači z ateizmom. Oz. zakaj se teizem smatra kot anti-znanost. Čista zmeda.

Solatko, najdi mi prosim verodostojno religijo, ki izhaja iz Krišnovih naukov, da je kdajkoli izvajala nasilje nad drugimi.

Malo natančnosti ti ne bo škodilo!

Nasilje povzročajo samo ljudje v nevednosti, pa to sploh nima veze z teizmom.
Kdor nima pojma da obstaja duša v vsakem telesu povzroča nasilje drugim.
Kaj pa na miljone živali, ki se jih zakolje vsak dan v klavnicah?

AmokRun ::

Ja seveda yantra. Človek nima duše! Ne klobasaj traparij!

yantra> Kdor nima pojma da obstaja duša v vsakem telesu povzroča nasilje drugim.

Tudi Talibani verjamejo v dušo. A se ti zdi, da so nenasilni?

yantra> Solatko, najdi mi prosim verodostojno religijo, ki izhaja iz Krišnovih naukov, da je kdajkoli izvajala nasilje nad drugimi.

Verodostojna religija v tem vesolju ne obstaja.

zee ::

Amen.

"religijo, ki izhaja iz Krišnovih naukov, da je kdajkoli izvajala nasilje nad drugimi."

Hindujci v pokrajini Kasmir.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zee, to je čisto za lase privlečeno. Hindujci, niso sami po sebi sledilci Krišne.
V Indiji obožujejo tudi 50 raznih polbogov, če niste vedeli.

No, nimate boljših argumentov? 8-)

Jype, ti si en velik Taliban, ker samo obračaš argumente kakor ti paše, brez globjega razumevanja te teme.
Kristjani tudi kao verjamejo v dušo, pa so vseeno pobili en kup ljudi v zgodovini. Pa res razumejo dušo?
Problem je v ignoranci, no brain effekt, zaradi vpliva nižjih kvalitet materjalne energije... intoksikacija,
jedenje mesa, nekontroliranega sexa, nečistoča itd.

Za vašo informacijo, da vam malo dvignem obrvi. Nasilje je v določenih situacijah celo odobreno v svetih spisih.
Obstaja vrsto primerov, ko lahko celo ubiješ človeka, brez da bi zato dobil slabo karmo... npr. če ti nekdo
požge hišo, posili ženo, zlorabi otroka, te napade da bi te ubil itd. Saj vam pravim, da vaša izmišljena pravila
o moralnosti in nemoralnosti nimajo veze z večnimi zakoni karme in s tem kaj je zares prav in kaj ne. Včasih so
bili homiči predmet nemorale, danes se javno poročajo in vsi mislijo kako je to napredno, to je totalna degradacija.
En dan bodo tud pedofili nekaj čisto normalnega ...

Problem sledilcev raznih religij je, da nihče ne razume bistva religije oz. je ne sledi, zato se tolčejo med sabo.

Ti odobravaš nasilje v določenih primerih in se imaš za naprednejšega od moderne družbe? Sej bi napisal LOL, ampak je preveč žalostno to...

Teskan, no bi te rad videl, kako boš ti mirno stal in gledal, če bi ti nekdo otroka posiljeval ;)

Nasilje je v določenih situacijah celo potrebno. Kako naj vladar poskrbi da ljudje ne bodo
žrtev nasilja, ropov, umorov itd. S tem da prosi ponižno vse lopove, če lahko prenehajo s tem?
Ker se je vse oddaljilo od božjih zakonov imamo danes sentimentalne zakone. Nekdo ti posili
ženo in dobi 10 let brezplačno sobo, TV in hrano, haha, a se hecate al kaj?
Vede pravijo, ukradeš nekaj, gre roka, ubiješ nekoga, gre glava. Brez sentimenta. Zakaj?
Zato da bo v državi mir in zato da tej duši ni potrebno še eno rojstvo kjer se mu mora to vrnit
nazaj. Dve muhi na en mah. To je zame napredek, ne pa free hotel na račun davkoplačevalcev.

yantra> npr. če ti nekdo požge hišo, posili ženo, zlorabi otroka, te napade da bi te ubil itd.

Ateisti se nasilju zoper človeka, ki nam to stori, zlahka odpovemo, ker so naša dejanja plod razuma, ne pa čustvenih reakcij, katerih temelj so evolucijski ostanki iz časov, ko bi brez takšnih nagonov kot vrsta ne preživeli.

Verniki se pač ravnajo po nekih arbitrarnih naukih, spisanih od njim podobnih ljudi. Njihov problem, pravzaprav.

yantra> Zato da bo v državi mir in zato da tej duši ni potrebno še eno rojstvo kjer se mu mora to vrnit nazaj. Dve muhi na en mah. To je zame napredek, ne pa free hotel na račun davkoplačevalcev.

Duša ne obstaja. Ponovno rojstvo posledično tudi ne. Nasilje ni napredek, saj povzroča trpljenje. Razen v nekaterih pravljicah, ki pa jih sodobni ljudje ne bomo nikoli jemali resno brez trdnih materialnih dokazov.

Teskan, no bi te rad videl, kako boš ti mirno stal in gledal, če bi ti nekdo otroka posiljeval ;)

Zaštihal bi prasca, če bi ga lahko. Človeška reakcija. Ampak potem bi mi sodili. Ne bi me kar razumevajoče potrepljali po rami, da "taka je božja morala".

In nimam kaj za razglabljat s človekom, ki se mu zdi prav in potrebno, da se tatovom odseka roko. Heh, da sem zloben, ko bomo to naredili tvojemu otroku, ki bo izmaknil čingum v prodajalni, boš verjetno zraven stal in odobravajoče prikimal, da "tako je prav"? Sick.

yantra> npr. če ti nekdo požge hišo, posili ženo, zlorabi otroka, te napade da bi te ubil itd.

Ateisti se nasilju zoper človeka, ki nam to stori, zlahka odpovemo, ker so naša dejanja plod razuma, ne pa čustvenih reakcij, katerih temelj so evolucijski ostanki iz časov, ko bi brez takšnih nagonov kot vrsta ne preživeli.

Verniki se pač ravnajo po nekih arbitrarnih naukih, spisanih od njim podobnih ljudi. Njihov problem, pravzaprav.

Hehe, tukaj se pa jaz ne bi strinjal. Ateisti ne delujejo s čustvi? Zakaj pa na pogrebih jokajo, so jezni, če jih nekdo verbalno ali fizično napade...? Mislim, da tukaj ni razlike med verniki in ateisti, vsi so krvavi pod kožo. V vojnah se ne borijo le verniki, živali ne koljejo le verniki, argumentirajo pred volitvami se tudi vsi.

Zaštihal bi prasca, če bi ga lahko. Človeška reakcija. Ampak potem bi mi sodili. Ne bi me kar razumevajoče potrepljali po rami, da "taka je božja morala".

In nimam kaj za razglabljat s človekom, ki se mu zdi prav in potrebno, da se tatovom odseka roko. Heh, da sem zloben, ko bomo to naredili tvojemu otroku, ki bo izmaknil čingum v prodajalni, boš verjetno zraven stal in odobravajoče prikimal, da "tako je prav"? Sick.

Jaz se strinjam, da so kazni premile, se spomnimo Pluta kako je klal. Samo zakonodaja ne bi smela delovati "po bitih" 101010110, kar bi pomenilo v primeru, da tamal ukrade čigumi ode roka. Nasploh v današnjem času bi težko uvedli takšne kazni, bi vsi hodili brez rok :D. Je pa v nekaterih muslimanskih državah takšna zakonodaja, po moje tam nihče ne krade.

tomazzz> Zakaj pa na pogrebih jokajo, so jezni, če jih nekdo verbalno ali fizično napade...?

Ker je to človeška lastnost. Nepotrebna, zato bo počasi izginila, tako kot naši prsti na nogah.

tomazzz> Mislim, da tukaj ni razlike med verniki in ateisti, vsi so krvavi pod kožo. V vojnah se ne borijo le verniki, živali ne koljejo le verniki, argumentirajo pred volitvami se tudi vsi.

Razlike v substratu seveda ni. Je pa razlika v racionalizaciji dejanj in tudi razlika v odločitvah.

tomazzz> Je pa v nekaterih muslimanskih državah takšna zakonodaja, po moje tam nihče ne krade.

To žal ne drži. Poleg tega je korelacija napačna. Na Antarktiki tudi nihče ne krade, pa sploh policije nimajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Me prav zanima, kdo bi še kradel, če bi se sekale roke ;)

Ker je to človeška lastnost. Nepotrebna, zato bo počasi izginila, tako kot naši prsti na nogah.

Katere lastnosti bodo pa ostale? Če čustva izginejo bomo kot roboti, brez življenja. Mogoče se bomo pa le smejal. Samo, če je vse monotono postane dolgčas, po moje bi se povečala samomorilnost.

AmokRun ::

Seveda bi kradli. V cestnem prometu ti lahko še kaj več kot roko odseka, pa eni še kar veselo divjajo.

Ja, večina folka deluje bolj nagonsko, kot z glavo.

V avtu je 1:100000 možnost, da se bo ravno tebi to zgodilo. Premalo za vklop inteligence.

w00tnes ::

Pri kraji je tudi mala moznost, da te dobijo ^^

Včasih je intuicija močnejša od verjetnostnega računa.

WarpedGone ::

Odkdaj je pa tole IRC? Malo manj enovrstičnega nabijanja prosim.
Zbogom in hvala za vse ribe

Sc0ut ::

yantra, kaj pa praviš na to:

Pred časom je bila neka okrogla miza, na kateri so se pogovarjali o posiljevanju otrok s strani duhovnikov.

Pa je nek krščanski predtavnik na veliko zatrjeval, da ga(posiljevalskega župnika) ne prijavijo policiji zato, ker cerkev od znotraj vse razišče in ga potem kaznuje s tem, da ne sme biti več župnik. Ta kazen je 10000x hujša od zapora potem po njegovem.

Torej, ti pa zgoraj trdiš, da bi posiljevalca razbil ko prasca.

Hej, kažeš malo nestrinjanja z nazori tvojih šefov.

Aja, btw, pa smili se mi tvoja žena. Če pa še je ona od svojih staršev tako krščansko brainwashana, pa se mi smilijo tvoji otroci. Resno se mi smilijo.

Aja, pa še nekaj, koga boš volil sedaj, ko ni več nsi?
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sc0ut ()

WarpedGone ::

@pordečeli:
Osebna obračunavanja so za umret dolgočasna. Več vsebine fantje in dekleta, več vsebine.
Zbogom in hvala za vse ribe

Še ena za tebe. Zaradi dolgih let čiščenja možganov s strani cerkve, imamo sedaj prave probleme, da si jih spet napolnimo.
Moraš pa priznat, da spodnji zapis zelo dobro opisuje tehniko, staro toliko kot krščanstvo.

Zgodba o ovcah ... ups, opicah:

Zacnite s kletko, v kateri je pet opic. Znotraj kletke naj s stropa na
vrvici visi banana, pod njo pa postavite lestev. Hitro bo ena od opic
skušala splezati po lestvi proti banani. Vendar takoj, ko se to zgodi, njo
in vse ostale opice polijte z mrzlo vodo tako mocno, da banana ostane
nedotaknjena.

Cez nekaj casa se bo še kaka opica skušala na enak nacin dokopati do
banane ampak z enakim rezultatom, ker boste opice ponovno obilno namocili v
mrzli
vodi.

Kmalu bodo opice, cim se bo kaka od njih hotela lotiti banane, popadle po
njej in ji to preprecile. Takrat lahko ukinete polivanje z mrzlo vodo.

Sedaj pa vzemite eno od opic iz kletke in jo nadomestite z novo. Ta se bo
seveda spet hotela lotiti banane, a jo bodo ostale napadle in ji to -
zaradi preteklih izkušenj - prepreÄŤile. Po še nekaj poskusih se bo
naucila, da bo napadena vsakokrat, ko se bo skušala po lestvi priblizati
banani.

Ponovno zamenjajte eno od starih opic z novo. Ta se spet poskuša povzpeti
po lestvi, a jo ostale napadejo. Tudi prejšnja nova opica se z navdušenjem
pridruzi njenemu kaznovanju. Na ta nacin postopno zamenjajte vse stare
opice z novimi. Vsaka od njih bo dobila batine, ko se bo skušala
priblizati banani. Vecina od opic sploh ne bo imela pojma, zakaj ni
dovoljeno vzpenjanje po lestvi in zakaj sodelujejo v pretepu.

Ko ste zamenjali vso "staro garnituro", nobena od navzocih opic nima
izkušnje z mrzlo vodo in vendar si niti ena ne drzne splezati po lestvi do
banane. Zakaj? Ker - kolikor one vedo - se to od nekdaj ne sme.

In tako nastajajo mnenja, pravila lepega vedenja, red v podjetjih,
politika, vere, vecne resnice ...

Se pa bi po eni strani celo s teboj strinjal. Da je potrebne več prijaznosti na svetu in lepšega vedenja ter podobnega. In bog tiči ravno v teh stvareh, da si ti do nekoga dober in delaš kaj prijaznega. To je naš bog. Tako je lahko vsak človek drugemu bog, ko naredi za njega kaj lepega.

Ne tiči pa v krščanski cerkvi, ki si že tisočletja grabi denar in imetje in ne vem kaj vse. Tu bog ne tiči. In takšni kot si ti, je verjetno več boga (v obliki dobrote in ljubezni), kot pa v moškim v dolgih haljah, ki komaj (ali pa ne) zadržujejo svoj nagon. In ti povem, da za verovanje ne rabiš cerkve, ampak samo sebe in svoje bližnje. Reši se teh grabežljivcev denarja dokler se še lahko. Ker če bi bilo vse tako sveto in dobro in bi bili župniki tako čisti, se papež ne bi rabil med ljudmi voziti v blindiranem vozilu. Še posebej Vojtla ni, ker je bil on še najbolj nekak normalen.

Mislim, da je tukaj govora o ateizmu in teizmu na splošno, ne o posameznih institucijah. Bog ni omejen na institucije. Nekateri pač boga enačijo z neumnosti tistih, ki pravijo, da ga sledijo. Bog je neodvisen od bedarij, ki jih izvaja človeštvo.
Pa tudi na forumu naj ne bi žalili drug drugega.

ok, me je malo zaneslo, sem bil preveč napadalen do drugače mislečega.

To pa zato, ker mi je vedno žal za otroke v takšnih družinah. Enostavno bodo preveč nežni in milostni. Saj ne rečem, da to ni lepo in bi vsi morali biti tako prijazni. Vendar, v današnjem svetu je tako, da je potrebno biti vedno večji flegmatik, biti kdaj nesramen, oster, sam za sebe naredit,... In iluzorno si je domišljat, da bodo nekdaj vsi spet tako kot v raju. Tako bodo ti otroci iz varnega zavetja doma prišli v vrtec, osnovno šolo in bili naenkrat outsiderji.

Pač takšen občutek imam do staršev, ki želijo otroke nekako drugače vzgajati (vegetarjanci, verski fanatiki, pa še kaj...) Ker, sam delaj kaj hočeš, otroke pa pusti na miru, ne pa da so 0,5% pripravljeni na zunanji svet.

ok, me je malo zaneslo, sem bil preveč napadalen do drugače mislečega.

To pa zato, ker mi je vedno žal za otroke v takšnih družinah. Enostavno bodo preveč nežni in milostni. Saj ne rečem, da to ni lepo in bi vsi morali biti tako prijazni. Vendar, v današnjem svetu je tako, da je potrebno biti vedno večji flegmatik, biti kdaj nesramen, oster, sam za sebe naredit,... In iluzorno si je domišljat, da bodo nekdaj vsi spet tako kot v raju. Tako bodo ti otroci iz varnega zavetja doma prišli v vrtec, osnovno šolo in bili naenkrat outsiderji.

Pač takšen občutek imam do staršev, ki želijo otroke nekako drugače vzgajati (vegetarjanci, verski fanatiki, pa še kaj...) Ker, sam delaj kaj hočeš, otroke pa pusti na miru, ne pa da so 0,5% pripravljeni na zunanji svet.

Glede vegetarijanstva se niti približno ne strinjam. Vegetarijanci bi isto lahko rekli za mesojedce. Vsak ima svojo resnico in po njej vzgaja otroka, v času pubertete se pa itak vsak tamal dela po svoje.

Otroci pa vegetarjanci? Ok, ne rečem da se pretirava z mesom, ampak nek zdravo pameten obrok mesa moraš enostavno otroku ponudit.

- že zato, ker je v fazi rasti in rabi svašta in vsega za rast.

- drugič pa zato, ker nima svobodne izbire in mu vsiliš nekaj, kaj ti hočeš. Še enkrat rečem, naj se sam odloči, kaj bo, ko bo dovolj star, če ga starš serje z nekim ezoterstvom naj ga, otrok pa naj ne trpi zarat tega

Naj bolj pomemben pa je itak prvi vzrok. Izgovor pa je vedno ta, da je uradna medicina šarlatanstvo. Tako kot pri starših, ki ne dajo otrok cepit. Joj.
««
7 / 16
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Verjamete v boga? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42372619 (66700) Marilyn
»

Znanstvena zarota ali omejenost? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36751757 (45540) .:joco:.
»

Ali teorija evolucije poziva k rasizmu in genocidu? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21331205 (27831) jzgorisek
»

Duša (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25018073 (14344) DarwiN

Nadaljevanje debate.... ateisti vs teisti :) (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

55929116 (20975) WarpedGone

Več podobnih tem