» »

Vzdržnost pred poroko?

Vzdržnost pred poroko?

««
6 / 16
»»

jype ::

tomazzz> Meni se zdi čudno, da je večina znanstvenikov v preteklosti (ala. Einstein) verjela v boga.

Einsteina je vera stala velike napake v teoriji.

Potem ga je pa še kvantna mehanika spodnesla. Z njo se ni strinjal zaradi svoje vere.

Seveda je kot pravi znanstvenik eventuelno priznal svoje zmote, kar nam daje vedeti, da ni bil čisto pravi vernik - ko je bil soočen z dejstvi, je dejstvom dal prednost pred svojim bogom.

yantra> Ta knjiga je revolucionarna in dviga veliko prahu v znanstvenimi krogih.

Niti ne. Navaden nedokazljiv bullshit.

yantra> Sem vam že na začetku povedal da sami ne boste prišli do višjega razumevanja. Za to razumevanje je treba prosit ponižno in nemočno kot mali otrok, ki išče zavetje svoje mame. Drugače ne bo nič fantje! Samo iskrenim se razodeva najvišje znanje. Ostali pa ostajajo na nivoju svojih nepopolnih čutil dokler ne bodo za nekaj več kvalificirani.

Aha, treba je torej ponižno čakati na razodetje. Razumem, ja. Duhovnost, pa to.

yantra> Sicer pa, imate na voljo še nešteto življenj v človeški ali pa katerikoli drugi obliki, enkrat boste že zreli za kaj več kot "kar Janezek vidi, to Janezek verjame".

Jaz v tem življenju ne verjamem v reinkarnacijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

yantra ::

Odgovor solatku

Vede imajo zelo dobro razlago, kaj se tukaj v resnici dogaja. Bog ni nič kriv!

Vsak od nas si ustvarja svojo karmo skozi mnoga življenja, za vse kar se nam dogaja
ni kriv Bog temveč mi sami. V tem življenju jaz ubijem tebe, v naslednjem ti mene.
Kaj ima Bog s tem? On samo izpoljnjuje naše želje, zakaj obtožuješ Njega?
Kar seješ to žanješ. Dokler ne razumete da obstaja karma in reinkarnacija,
se boste vedno vrteli v krogu.

Vojne niso tukaj slučajno! Masovno trpljenje ni tukaj slučajno! To so posledice
do katerih mora priti zaradi našega napačnega delovanja... npr. masovnega ubijanja
živali v klavnicah. Klanje povzroča novo klanje. Nič v tem svetu ni nepravično.
Žal je žalostno, da ljudje toliko trpijo ampak za njihovo trpljenje ni kriv Bog temveč
mi sami.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yantra ()

yantra> Vsak od nas si ustvarja svojo karmo skozi mnoga življenja

V katerih enotah merimo karmo (v fizičnem, materialnem svetu)?

yantra> On samo izpoljnjuje naše želje, zakaj obtožuješ Njega?

Jih res? V materialnem svetu? Glede na to da v njem ne obstaja - kako lahko izpolnjuje želje?

yantra> Nič v tem svetu ni nepravično.

Naplahtali so te, tovariš. V tem vesolju ni nič pravičnega.

btree ::

karma je zakon akcije - reakcije.

tomazzz> karma je zakon akcije - reakcije.

Ne, zakon akcije in reakcije je tretji newtonov zakon.

Zdaj pa mi boste morali oprostiti - grem se odpovedat vzdržnosti pred poroko.

Zgodovina sprememb…

tomazzz> karma je zakon akcije - reakcije.

Ne, zakon akcije in reakcije je tretji newtonov zakon.

Zdaj pa mi boste morali oprostiti - grem se odpovedat vzdržnosti pred poroko.

ok, zakon posledic glede na delovanje posameznika.

Jype, to da v reinkarnacijo ne verjameš še ni dokaz, da reinkarnacija ne obstaja.
To je podobno kot če bo rekel, da ne verjameš v smrt. Smrt je neizogibna in prav tako novo rojstvo,
pa če verjameš v to ali ne.

Če bi se vsaj malo posvetili tej temi in raziskali kakšni dokazi vse danes obstajajo na to temo, garantiram
da bi vsi 100% spremenili svoje prepričanje. Na ta način bi postali pravi znanstveniki in ne samo verniki.

BigWhale ::

Kdo je pa ustvaril kreatorja??

Sah-mat.

No, to ni noben sah mat, kar se tice boga samega.

Bom razlozil ene par stvari, kakor so jih meni povedali. Moje prepricanje oziroma ne-prepricanje pa nima s tem nobene veze.

Religija enostavno privzame, da je bog vedno bil in vedno bo. Iz njega pac vse izhaja. To je na nek nacin bistvo religije, to moras verjetni in priznati. Drugace je vsakrsno verovanje brez smiselno. Tocka pri kateri se nehas sprasevati, 'kdo je pa njega ustvaril'.

Bog ljubi vse ljudi. Zakaj so na svetu se potem umori, kriminal in tako naprej? Bog je dal cloveku svobodno voljo in neko zaupanje, za katerega je pa rekel, naj ga ne zlorabi. Pa je clovek to se vseeno storil. Prvic ze v raju in potem se vsaj enkrat. Takrat je potem Noe zgradil svojo barko, bog je pa mal poharal, ker je videl, da je Human 2.0 v bistvu mal zajeban in more nove narest. :)

Torej, clovek se o svojih dejanjih odloca svobodno. Bog je pa ze vnaprej povedal, da bo spet prisel na zemljo in bo takrat sodil vsakemu posebaj. A je vreden se posmrtnega zivljenja, zivljenja na drugi zemlji (figurativno ali ne-figurativno, ne vem). To se v bistvu ne zgodi takoj po smrti ampak se bo zgodilo enkrat pac. In takrat bo bog za vse, ki so do sedaj umrli in tudi za tiste, ki niso, presodil a smejo it z njim al ne.

Tko no, stvar je iz nekega taksnega postranskega stalisca povsem smiselna in cist ok zastavljena. Problem rata edino pri tistem, ko moras verjeti v nekaj absolutnega, konstantnega in ne minljivega.

Jype > V katerih enotah merimo karmo (v fizičnem, materialnem svetu)?

V lepoti, bogatstvu, znanju, moči, slavi in odvojenosti. Prisotnost teh kvalitet je merilo dobre karme.

Jype > Jih res? V materialnem svetu? Glede na to da v njem ne obstaja - kako lahko izpolnjuje želje?

On je prisoten tudi v tvojem srcu kot nad-duša in pozna vse tvoje skrite želje, brez skrbi.
To da nimaš usposobljenih oči, da bi Ga videl, še ne pomeni da ni prisoten v tem univerzumu.

yantra> To da nimaš usposobljenih oči, da bi Ga videl, še ne pomeni da ni prisoten v tem univerzumu.

Saj res, ja. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

Ampak čeprav vidi, razume in ljubi sočloveka, boga pač ne vidi, ker ga ni. Morda bi pomagala kakšna psihoaktivna droga?

solatko ::

yantra - Če je bog in, če nas je ustvaril po svoji podobi, se mi vedno bolj smili. Če bi hotel narediti poplono stvaritev, ne bi smel narediti nekaj sebi podobnega - človeka. Že s tem je dokazal sebi in celotnemu vesolju, da tudi slučajno ni popoln, pred vsem pa to, da mu pri njegovem delu, ne gre zaupati, brez močnega nadzora. Upam, da nismo edina stvaritev in da mu je morda kakšna tudi uspela. Z reinkarnacijo je pa prbližno tako - ko udari strela, je ni več, ko umre človek, ga ni več, ostanejo pa od obeh posledice, ki jih čutijo drugi - v dobrem ali slabem. Če gledam delo boga, se mi ne zdi tako sposoben (zaradi teh njegovih stvaritev na zemlji), da bi mu uspelo narediti tudi to, da bi se življenje obnavljalo. Teorije spiritualistov se pač zaletavajo ena v drugo. Če bi že bila reinkarnacija, bi jo lahko edini naredil Satan, da bi še bolj in večkrat nagajal živim bitjem na zemlji.

Glede te izjave v bibliji, gre tukaj zgolj za fizično podobnost in ne karakterno.
Bog nam dopušča svobodno voljo in našo raznolikost. Kakšno veselje pa bi ti imel z
svojimi otroci, če bi bili vsi kot popolni klon tebe in kot roboti brez svoje lastne volje?
Brez raznolikosti ni uživanja v odnosih. Brez svobodne volje pa ni ljubezni. Njega ne zanima
sužnjelastništvo. Satan pa itak ne obstaja, je samo fikcija krščanske religije,
da bi ustrahovala svoje podložnike v časih svoje največje prevlade.

V naravi je vse v ravnovesju, če se to poruši, so problemi. Če je bog, kot nekaj dobrega, mora za ravnovesje obstojati njegovo nasprotje - Satan. Brez tega svet ne more obstojati. Budizem pozna samo eno vrsto kesanja za slabo delo - to je dvojno dobro delo in to je v redu. Na koncu poti se vaga slabo z dobrim in potem se deli plačilo.

energetik ::

@solatko: bistvo je, da naj bi Bog dal človeku svobodno voljo. Iz tega izhajajo vojne, umori, kriminal. Če bi to preprečil, ne bi imeli svobodne volje in bi bili kot roboti (taki, pohlevni, pridni >:D ). Tako pa smo ljudje, in se lahko sami odločamo, ali bomo delali dobro ali slabo sebi in drugim. Tako si sami naredimo pekel ali nebesa v svojem življenju.

Kar se tiče smrti pa tole. Naj vas vprašam, kaj je tisto kar izgine iz telesa v trenutku smrti?
V čem je razlika med živim in mrtvim telesom, vse kemikalije so še vedno enake v telesu tudi po smrti.
Kaj potem manjka, kaj je odšlo iz telesa, da telo ni več živo?

Vede imajo na to popolnoma znanstven odgovor. Najprej je treba ločit materjalno od duhovne energije.
Življenje izvira iz življenja in ne iz materije. Telo pravzaprav ni nikoli živo, samo izgleda živo
zaradi prisotnosti duše v njem. Duša je tista, ki daje življenje materiji. Brez nje je materija
mrtva in inertna kot mrtvo telo. Duša vedno pomeni oseba in ne neka brezlična duhovna energija, ki se stopi
z celim stvarstvom po smrti. Vsaka duša je večna in edinstvena ter neponovljiva. Kjerkoli je prisotno
življenje oziroma zavest, je prisotna duša (v vseh življenskih vrstah). Duša ni omejena na eno življensko
vrsto. Ista duša lahko naseli katerokoli telo. Ne obstaja človeška duša ali živalska duša... obstaja samo duša.

Darwin ima deloma prav. Obstaja evolucija, vendar ne evolucija teles, temveč duše. Duša prehaja skozi različne
življenske vrste glede na svojo stopnjo zavesti. Vse te življenske vrste obstajajo istočasno, z občasnimi
spremembami. Včasih nekatere vrste izginejo, ker ni več potrebe po njihovem obstoju. Podobno kot avti, ki se
umaknejo iz proizvodnje, če ni več želje po njih. Bog samo izpolnjuje naše želje. Če nekdo želi imet sex 50x na dan,
ni problema, obstajajo telesa, ki so za to bolj primerna kot človeška oblika (opice, golobi itd.). Če nekdo
želi spati po 12 ur ali več, eto ti telo medveda ali polha pa loh spiš pol leta. Vse nam je na razpolago.
Bi radi jedli razne svinjarije, evo vam telo svinje in uživajte. Za vsakega se najde primerno telo.

Če pa bi radi razumeli Boga, eto vam človeška oblika. Žal pa jo nekateri zlorabljajo za živalske aktivnosti
in jih baš briga kaj je pravi smisel tega kratkega obstoja v tej obliki. Ker je Bog tako dober, vam bo dal tudi
vso inteligenco in izgovore, da ga lahko zanikate. Skratka ta svet vam bo prinesel vse kar ste naročili, le malo
je treba počakat. Tudi denar ne pride isto sekundo ko opravite svoj šiht, tko se tud karma manifestira s časovnim zamikom.

Zgodovina sprememb…

yantra - Ti si pa res globoko zabredu v razumevanju narazumljivega. Si idealen medij za psihiatrijo. Malo pre več si se spuščal, brez vodenja, v spoznavanja, katerim nisi kos. Verjetno zate ni rešitve, pa tudi tvoja duša, taka kot je, bo imela v prihodnosti velike probleme z iskanjem telesa.

Solatko > V naravi je vse v ravnovesju, če se to poruši, so problemi. Če je bog, kot nekaj dobrega, mora za ravnovesje obstojati njegovo nasprotje - Satan. Brez tega svet ne more obstojati. Budizem pozna samo eno vrsto kesanja za slabo delo - to je dvojno dobro delo in to je v redu. Na koncu poti se vaga slabo z dobrim in potem se deli plačilo.

Bog je eden in edini in Njemu ni ravnega. On je iznad vsega dobrega in slabega iz tega sveta. Skratka On nima konkurence.
Kar Bog naredi je vsedobro, ker nima materjalnih kvalitet. Na njega karma ne deluje in zato ni podložen dobrim in slabim
posledicam tako kot recimo "satan". Satan je samo poosebljeno sovraštvo do Boga in ga lahko najdemo v vsakemu od nas.
Zato pa smo v tem svetu.

overlord_tm ::

yantra, tebe bi pa rd u zivo vidu.

Preden se spremenis od same duhovnosti v antimateričnega boga al karkoli je že tisto skrupucalo.

Sicer pa ... to da si se danes registriral, naključje, ali božja volja da nas razsvetliš?

Solatko > yantra - Ti si pa res globoko zabredu v razumevanju narazumljivega. Si idealen medij za psihiatrijo.

Ne jim zaupat, včasih so psihiatri še bolj nori kot tisti, ki se zdravijo pri njih. :D

Solatko, nerazumljivo postane zelo razumljivo, ko sprejmeš znanje iz pravega izvora.
To je znanje, ki prihaja od samega vrhovnega Nerazumljivega. Mi lahko razumemo
absolut v meri, ki pripada nam, to pa še zdaleč ni nerazumljivo.

Vodenje pa imam odlično, lahko si brez skrbi.

Bo že božja volja overlord_tm, itak se še travna bilka ne premakne brez Njegove odobritve :D

> yantra, tebe bi pa rd u zivo vidu.

Ni problema, jutri bom v HK templju od 15h naprej. Vabljeni.

Aja, da ne bomo preveč zašli z glavne teme. Jaz sem spolno vzdržen že 15 let.
Razen pač ko gre za spočenjanje otrok, brez tega pač ne gre. Zaenkrat še nimam
mističnih moči, da bi delal čudeže 8-)

Zgodovina sprememb…

yantra - maš, maš, čudež si že ti sam.

whatever ::

Aja, da ne bomo preveč zašli z glavne teme. Jaz sem spolno vzdržen že 15 let.

Jaz pa dobrih 10 let in mi gre vse že pošteno na kurac!:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

T-h-o-r ::

glede alberta e.

rekel, je: A knowledge of the existence of something we cannot penetrate, of the manifestations of the profoundest reason and the most radiant beauty - it is this knowledge and this emotion that constitute the truly religious attitude; in this sense, and in this alone, I am a deeply religious man. (Albert Einstein

in: I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it.

ter: I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with the fates and actions of human beings

The word god is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honourable, but still primitive legends which are nevertheless pretty childish. No interpretation no matter how subtle can (for me) change this.
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Pravzaprav...

...koliko je takih parov, ki bi zdržali do poroke, potem pa seksali zgolj zaradi prokreacije oziroma izključno v namen imeti otroke, nato pa še ostali skupaj poročeni do smrti?

Name one!

whatever> ...koliko je takih parov, ki bi zdržali do poroke, potem pa seksali zgolj zaradi prokreacije oziroma izključno v namen imeti otroke, nato pa še ostali skupaj poročeni do smrti?

In the name of what? God?

Če bi otroci v afriki ne bili več lačni, če bi se jaz vzdržal spolnosti, potem bi se komot. Z veseljem, pravzaprav.

Če je pa edino, kar od tega pride, čudno stanje duha, ki izvira iz nepotrebnega in nesmiselnega zatiranja naravnih potreb (samo poglejte uporabnika yantra), potem pa jaz tega ne nameravam prakticirat. Eni tudi rečejo, da si bližje bogu, če si v nos obesiš jekleno rinko - pa jaz ne mislim tega počet. Tudi ne bi rad bil bližje bogu, temu sadističnemu idiotu, ki je naredil eksperiment, zdaj pa gleda svinjarije in se mu nič ne mudi, da bi ga ustavil. Pa neobhodno ve, da smo ugotovili, da svobodne volje nimamo.

Če bi otroci v afriki ne bili več lačni, če bi se jaz vzdržal spolnosti, potem bi se komot. Z veseljem, pravzaprav.

Se strinjam.

Tudi ne bi rad bil bližje bogu, temu sadističnemu idiotu, ki je naredil eksperiment, zdaj pa gleda svinjarije in se mu nič ne mudi, da bi ga ustavil. Pa neobhodno ve, da smo ugotovili, da svobodne volje nimamo.

Čemu tako črnogleda pozicija? S čim v življenju nisi zadovoljen? Zgolj zaradi empatije do lačnih v Afriki? Ali zaradi razmišljanj o globalni situaciji?

Kljub vsemu, je najbrž večina ljudi srečnih.

Whatever > Pravzaprav...

...koliko je takih parov, ki bi zdržali do poroke, potem pa seksali zgolj zaradi prokreacije oziroma izključno v namen imeti otroke, nato pa še ostali skupaj poročeni do smrti?

Jaz in moja žena, zadnji del bova sicer še dokazala. ;)

Pa njeni starši tudi, čeprav nimajo nobene veze z religijo. Sem bil zelo presenečen ko sem to izvedel.
Pač ne živijo čisto vsi kot psi in mačke, ki ne zmorejo kontrolirati svoja čutila.

Jype, sex je namenjen prokreaciji. To je edino naravno. Vse ostalo je samo izkoriščanje drug drugega za svoje
lastne pohotne želje. Pohota in ljubezen nimata nič skupnega. Smisel človeškega življenja je nadvladati
nižje nagone in se dvigniti nad nivo živali. Če to nisi sposoben, potem nisi nič boljši od živali. Žal živimo
v necivilizirani družbi, ki jo vodijo psi in mačke v človeški preobleki. Civilizacija se začne tam kjer se
kontrolirajo čutila in ne tam kjer so vsi razpuščeni in delajo kar jim pade na pamet vsak trenutek in temu rečejo
svoboda. Prava svoboda je da lahko rečeš NE vsak trenutek.

Vidim, da si končno priznal da sovražiš Boga. Good luck! Jaz sem na poti ven iz tega javnega WC-ja v katerem sem se znašel.

whatever> S čim v življenju nisi zadovoljen?

S tem, da meni ničesar ne manjka, po svetu se pa ljudje tepejo, koljejo, režejo in stradajo - pogosto izključno zato, ker "so to počeli že od nekdaj": zaradi pomanjkanja znanja.

whatever> Kljub vsemu, je najbrž večina ljudi srečnih.

Ker sreča nima nobene zveze z materialnim stanjem. Ker je sreča stvar hormonov, ki jih komot uravnavamo z različnimi psihološkimi fintami. Na zahodu je precej pogosta npr. udeležba v ekstremnih športih, ene pa zadovolji zgolj udeležba v cerkvenih obredih, spet tretje pa kar programiranje :)

yantra> Jype, sex je namenjen prokreaciji. To je edino naravno. Vse ostalo je samo izkoriščanje drug drugega za svoje lastne pohotne želje.

Edino naravno je umret od pljučnice pri tridesetih, ali pa že malo prej od kakšne večje živali. Izkoriščanje drug drugega? Ob vzajemni želji beseda izkoriščanje nima nobenega mesta. Če se z ženo strinjata, da se bosta vzdržala spolnosti - super. Če se pa ne strinjata, pa ni tako super. No, jaz se s svojo na srečo strinjam, da je vzdržnost smešna in se torej, kadar je obema do tega, imava fino na tak način. Včasih seveda počneva tudi kaj drugega.

yantra> Pač ne živijo čisto vsi kot psi in mačke, ki ne zmorejo kontrolirati svoja čutila.

Ti lahko kontroliraš čutila? Po moje si želel reči, da lahko kontroliraš nagon. Saj jaz ne naskočim vsake mikavne deklice na ulici. Še celo doma ne naskočim vsake mikavne deklice, ampak samo in zgolj tisto, ki si tega želi.

yantra> Smisel človeškega življenja je nadvladati nižje nagone in se dvigniti nad nivo živali. Če to nisi sposoben, potem nisi nič boljši od živali.

In ponosen sem na to, da se zavedam, da moja bit ni nič drugačna od biti mojega psa. Mimogrede - tudi moj pes je sposoben krotiti svoje nagone.

yantra> Civilizacija se začne tam kjer se kontrolirajo čutila in ne tam kjer so vsi razpuščeni in delajo kar jim pade na pamet vsak trenutek in temu rečejo svoboda. Prava svoboda je da lahko rečeš NE vsak trenutek.

Seveda. In prava svoboda je, da lahko tudi vsak trenutek rečeš JA. Kar ti tisti trenutek ustreza, se razume.

yantra> Vidim, da si končno priznal da sovražiš Boga. Good luck! Jaz sem na poti ven iz tega javnega WC-ja v katerem sem se znašel.

Jaz besede bog ne pišem z veliko začetnico. Si ne zasluži, ker zame ni naredil še ničesar dobrega. Vse sem moral sam. Meni še gasilcev ne pošlje, baraba.

Zgodovina sprememb…

Jaz in moja žena, zadnji del bova sicer še dokazala.

Vso srečo!

Pa si ziher da pred tabo ni imela že koga?;)

Hehe, ziher. Jaz sem prvi njen fant nasploh ;)

Pa hvala za blagoslove!

yantra> Hehe, ziher. Jaz sem prvi njen fant nasploh

Pa ona? Je tvoja prva deklica?

Če ja, fino - sva si vsaj v eni stvari podobna.

Jype > Ker sreča nima nobene zveze z materialnim stanjem. Ker je sreča stvar hormonov, ki jih komot uravnavamo z različnimi psihološkimi fintami. Na zahodu je precej pogosta npr. udeležba v ekstremnih športih, ene pa zadovolji zgolj udeležba v cerkvenih obredih, spet tretje pa kar programiranje :)

Obstaja tudi nekaj več od tega.

Prava sreča nima veze s tem svetom in ni odvisna od okoliščin tega sveta. Zgoraj omenjene aktivnosti
so čisto materjalne in neko zadovoljstvo je samo produkt zunanjih okoliščin ter različnih situacij.
Sreča, ki jo lahko izkusiš v stiku z Bogom nima nobene veze s tem kar si omenil in nima tudi nobene veze
z cerkvenimi obredi. Ne vseh religij enačit z dolgočasnimi kršččanskimi obredi. Če je to vse kar si
predstavljaš pod religijo, potem te čisto razumem zakaj je ne maraš.

S tem, da meni ničesar ne manjka, po svetu se pa ljudje tepejo, koljejo, režejo in stradajo - pogosto izključno zato, ker "so to počeli že od nekdaj": zaradi pomanjkanja znanja.

Dvomim, da bi človek tvojega kova imel tako močno empatijo, da bi bil nezadovoljen zaradi nekih zelo, no, dokaj, oddaljenih ljudi in situacij. Pa s tem ne mislim nič osebnega, ampak me zelo preseneča in dvomim da je realen problem v tem.

Recimo jaz osebno sem nesrečen lahko že samo zaradi dejstva, da bom pač moral enkrat umreti na kakršenkoli način pač že in da najbrž ne bo prijetno.

Ker sreča nima nobene zveze z materialnim stanjem. Ker je sreča stvar hormonov, ki jih komot uravnavamo z različnimi psihološkimi fintami.

Jah, če bi bilo tako enostavno, bi vsem po vrsti predpisali Prozac in zdravo. Če bi bila sreča izključno stvar hormonov.

A je kdo tukaj vegetarjanec?

Jaz ne.

whatever> Dvomim, da bi človek tvojega kova imel tako močno empatijo, da bi bil nezadovoljen zaradi nekih zelo, no, dokaj, oddaljenih ljudi in situacij.

Prav nič oddaljene niso. Vsak dan se peljem s kolesom v mesto in redko mine dan, da ne srečam ženske, ki ima na obrazu podplutbe. Redko mine dan, ko ne srečam ljudi, suhih ko trlice, z razbrazdanimi obrazi, ki srečo črpajo iz povsem materialnega zadovoljstva ob tem, ko otrokom domov prinesejo pol hlebca kruha in pašteto. Redko mine dan, ko ne vidim trpljenja ljudi okoli sebe, ki izvira iz neznanja.

whatever> Recimo jaz osebno sem nesrečen lahko že samo zaradi dejstva, da bom pač moral enkrat umreti na kakršenkoli način pač že in da najbrž ne bo prijetno.

Vidiš, mene pa ravno to ne skrbi. Smrt je nekaj tako naravnega, kot rojstvo, ali pa konec sveta. Vse, kar bo za mano ostalo na tem svetu, so rezultati mojih dejanj. Po tem se me bodo ljudje spominjali. Če bom delal dobre in zanimive reči (in take reči po moje lahko delaš samo, če delaš tisto, kar delaš rad in te osrečuje) je to dovolj dobro za moj smisel življenja.

whatever> Jah, če bi bilo tako enostavno, bi vsem po vrsti predpisali Prozac in zdravo. Če bi bila sreča izključno stvar hormonov.

Ja, ne boš verjel, ampak to res deluje. Saj v današnjem času Prozac _se_ predpisuje kar vsem po vrsti - ampak jaz ga nočem (pa nisem edini).

yantra> A je kdo tukaj vegetarjanec?

Čeprav se zavedam, kakšna packarija je mesna industrija in zakaj je uživanje mesa dolgoročno škodljivo za organizem, nisem vegetarijanec, se pa, ko kuham sam, ponavadi odločim za brezmesne jedi. Pojem veliko rib, ker so zdrave.

Zgodovina sprememb…

Mogoče Solatko? 8-)

Prozac?
Ko zi umre žena ali pa otrok, ti noben prozac ne pomaga.

Vidiš, mene pa ravno to ne skrbi. Smrt je nekaj tako naravnega, kot rojstvo, ali pa konec sveta.

Ja, če umreš od starosti in po možnosti še v spanju ali kaj podobnega. Drugače pa ne.

jaz sem vegetarijanec - od kar sem bil prisoten na kolinah - 14 let.

Vidiš, mene pa ravno to ne skrbi. Smrt je nekaj tako naravnega, kot rojstvo, ali pa konec sveta.

Ja, če umreš od starosti in po možnosti še v spanju ali kaj podobnega. Drugače pa ne.

Lahko dobiš raka in trpiš mesece, ni ugodno, je pa naravno. V vsakem primeru nas v življenju čaka veliko dobrih in slabih dogodkov, vključno s smrtjo.

whatever> Ja, če umreš od starosti in po možnosti še v spanju ali kaj podobnega. Drugače pa ne.

Ampak tega te ne sme biti strah - tudi nasilna smrt je še vedno naravna. Pravzaprav večina sesalcev umre nasilne smrti. Pa ne, da bi "naravna smrt" koga potolažila - je zgolj nujna posledica dejstva, da si se rodil.

Sčasoma lahko ljudje računajo s tem, da bomo znali tvoje možgane poganjati na računalnikih in bo tako tvoja zavest živela naprej tudi po tem ko bo tvoj "naravni računalnik" (torej telo) crknil. Zgolj možgane ohranjati pri življenju že znamo, vendar tega ne počnemo zaradi vprašanja etičnosti, ker ne vemo, ali bo (in koliko bo) oseba, ujeta v zgolj možgane, trpela.

tomazzz> jaz sem vegetarijanec - od kar sem bil prisoten na kolinah - 14 let.

Na svetu obstajajo ljudstva, ki bi jih vegetarijanstvo pogubilo. Inuiti, Laponci, Mongoli, to name a few.

Zgodovina sprememb…

Ampak tega te ne sme biti strah - tudi nasilna smrt je še vedno naravna. Pravzaprav večina sesalcev umre nasilne smrti. Pa ne, da bi "naravna smrt" koga potolažila - je zgolj nujna posledica dejstva, da si se rodil.

Zakaj potem sekiranje okoli dejstva, da Afričani stradajo?

Jype > Sčasoma lahko ljudje računajo s tem, da bomo znali tvoje možgane poganjati na računalnikih in bo tako tvoja zavest živela naprej tudi po tem ko bo tvoj "naravni računalnik" (torej telo) crknil. Zgolj možgane ohranjati pri življenju že znamo, vendar tega ne počnemo zaradi vprašanja etičnosti, ker ne vemo, ali bo (in koliko bo) oseba, ujeta v zgolj možgane, trpela.

Seveda, kar sanjaj. Še ena prazna obljuba znanstvenikov. V prihodnosti bomo... bla,bla,bla, vedno rečejo v prihodnosti, sam da jim plačo ne vzamejo.

Kaj pa praviš na tiste ljudi, ki imajo od rojstva namesto možganov vodo v glavi, pa vseeno normalno funkcionirajo.
Zavest prihaja od duše in ne od možganov. Možgani so samo interface (filter) preko katerega se zavest maniferstira.
Duša obdrži zavest tudi ko zapusti to telo, in jo je imela še predenj je vstopila v telo. Si kdaj slišal za izventelesne izkušnje?
Obstaja ogromno zabeleženih primerov ljudi, ki so bili klinično mrtvi za nekaj časa in so se vrnili nazaj. V tem času
so mnogi lebdeli nad svojim telesom ter kasneje ponovili vse kar so videli in slišali. Preverjeno. Spet pravljice?

> Na svetu obstajajo ljudstva, ki bi jih vegetarijanstvo pogubilo. Inuiti, Laponci, Mongoli, to name a few.

Slaba karma, ki bo prinesla še veliko več slabe karme v naslednjem življenju, če tega kroga prej ne prekinejo.
Imam nekaj prijateljev v Mongoliji in so vsi striktni vegetarjanci, tko da ni res da nimajo izbire.
Problem majo samo uni na severnem polu in Sibiriji.

Zgodovina sprememb…

Na svetu obstajajo ljudstva, ki bi jih vegetarijanstvo pogubilo. Inuiti, Laponci, Mongoli, to name a few.

še dobro, da živim v Sloveniji.

Tomazzz, se strinjam, sploh ni tolk švoh tlele.

Sem slišal da so pred leti v Rusiji zapirali vegetarjance.
Si loh misliš? Kao da škodijo sami sebi. :|

Zgodovina sprememb…

Jype > Sčasoma lahko ljudje računajo s tem, da bomo znali tvoje možgane poganjati na računalnikih in bo tako tvoja zavest živela naprej tudi po tem ko bo tvoj "naravni računalnik" (torej telo) crknil. Zgolj možgane ohranjati pri življenju že znamo, vendar tega ne počnemo zaradi vprašanja etičnosti, ker ne vemo, ali bo (in koliko bo) oseba, ujeta v zgolj možgane, trpela.

Seveda, kar sanjaj. Še ena prazna obljuba znanstvenikov. V prihodnosti bomo... bla,bla,bla, vedno rečejo v prihodnosti, sam da jim plačo ne vzamejo.

Kaj pa praviš na tiste ljudi, ki imajo od rojstva namesto možganov vodo v glavi, pa vseeno normalno funkcionirajo.
Zavest prihaja od duše in ne od možganov. Možgani so samo interface (filter) preko katerega se zavest maniferstira.
Duša obdrži zavest tudi ko zapusti to telo, in jo je imela še predenj je vstopila v telo. Si kdaj slišal za izventelesne izkušnje?
Obstaja ogromno zabeleženih primerov ljudi, ki so bili klinično mrtvi za nekaj časa in so se vrnili nazaj. V tem času
so mnogi lebdeli nad svojim telesom ter kasneje ponovili vse kar so videli in slišali. Preverjeno. Spet pravljice?

Niso ravno pravljice, znanost zadnje čase kar precej dela na tem. Nekje na netu sem bral pa sem pozabil kje. No našel sem en link: http://www.near-death.com/experiences/r...

Sem slišal da so pred leti v Rusiji zapirali vegetarjance.
Si loh misliš? Kao da škodijo sami sebi. :|

V Sloveniji te bi pred 500 leti ziher zažgali na grmadi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: btree ()

w00tnes ::

@yantra: take puhlice izumitelji in znanstveniki zagotovo poslusajo ze od prve gorjace dalje - ja se trudijo, bla bla bla
Se dobro, da se trudijo (navsezadnje koristis njihov znoj zdajle) - ce se ne bi, bi se zdajle praskali po jajcih sedec na drevesu in gledali medveda, medtem ko se ta pripravlja da pride gor in nas da iz koze
Ce nas nebi ze prej pobralo od kake xyz bolezni/bi umrli pri porodu/wtv
Zadeve pac ne padajo iz lufta, je treba zanje delat - vcasih necemu posvetis celo zivljenje pa te stvari vseeno ne uspes odkriti... lahko traja 2 dni ali pa 200 let, vendar nazadnje zadevo pripeljemo do konca
(po tvoje bi vse skupaj morali opustiti, ce se ne da odkrit v dveh urah)

Opazam, da ste pri krisnah vsi isti hinavci - zavracate delo in napredek (ga celo obsojate), vseeno ga pa veselo koristite in se zraven delate kot, da ste superiorni nam navadnim smrtnikom
(namesto, da bi se preselili v jamo pa pustili stvari kot je ogrevanje, elektrika, medicina ipd na miru - nic od tega nam ni bog dal, so morali ljudje sami pljuniti v roke)

P.S. to glede krisn - iste besede uporabljata se 2 cloveka, na enem drugem forumu - izgleda da gre za skupinsko pranje mozganov al kaj?

TESKAn ::

Zmeraj znova me pogrejejo "razsvetljeni" ljudje, ki pridejo na forum in začnejo širit svojo "resnico", ko pa vidijo, da ne bo šlo, pa fašemo puhlice o njihovi "večvrednosti", kar sicer ne povejo direkt, ti dajo pa vedet, da si po njihovo ubožček, ki bo "že še videl, da nima prav". Najbolj zoprno pri tem pa je, da ne moreš govorit s takimi ljudmi argumentirano - ker lepo selektivno izbirajo, na kaj bodo odgovarjali, če pa nimajo odgovora, pa navržejo še kako puhlico o "prednostih religioznega življenja". In nikakor nočejo razumet, da si lahko tudi brez boga dober človek, nočejo razumet, da je tudi goreč vernik lahko baraba, nočejo razumet, da če rečeš, da te puhlice ne zanimajo, nočeš več poslušat njihovih pravlic, ampak ti še zmeraj razlagajo o svojih izkušnjah in kako ti bo koristilo, če postaneš "razsvetljen". Sej je zabavno poslušat zablode, ampak vsake stvari je lahko preveč. Tako da nekaj časa trpiš, potem pa naravnost poveš, naj že vendar utihne - nakar fašeš užaljen govor o nestrpnosti in kako si zato slab človek.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Sploh nima nihče nič proti moderni znanosti, dokler nas ne vara in obljublja stvari, ki so nemogoče.
Problem v znanosti je, da ne prizna svojih nepopolnosti in nas posiljuje z njihovo dokončno verzijo (beri teorijo)
o nastanku sveta, smislu našega obstoja itd. Itak pa bi svet bil veliko boljši brez marsikaterih produktov
moderne znanosti. Ljudje so preživeli vse možne dobe do danes in bi pri tem tudi ostalo. Bolezen pride po karmi
zaradi grešnega življenja. Pri vsej tej znanosti danes ljudje še vedno umirajo za rakom (zboli kar vsak 4.)
tko da se jaz ne bi preveč hvalil s tem. Pravo bogatstvo je zemlja in preprosto življenje in ne moderni produkti,
ki jih jutri lahko ne bo več. Če nisi vedel, v naši skupnosti delamo veliko na ideji, da bi živeli na vasi in skupaj
pridelovali kar potrebujemo za preživetje.

Drugače pa uporabljamo vse kar se nudi, če se le da uporabiti v službi Bogu. V mentaliteti je vsa razlika.
Ateisti uporabljate vse kar je Božje kot da je vaše, Ga zraven še kritizirate in vas baš briga za cel svet.
Kdo je potem tukaj hinavec?

Teskan, kaj pa pričakuješ od nas "razsvetljenih", da bomo lepo tiho in se strinjali z vsemi neumnostmi, ki so tukaj izrečene?

Jezus tud ni rožice sadil, ko je pridigal ljudem o absolutni resnici... ;)
««
6 / 16
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Verjamete v boga? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42372637 (66718) Marilyn
»

Znanstvena zarota ali omejenost? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36751773 (45556) .:joco:.
»

Ali teorija evolucije poziva k rasizmu in genocidu? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21331219 (27845) jzgorisek
»

Duša (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25018082 (14353) DarwiN

Nadaljevanje debate.... ateisti vs teisti :) (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

55929119 (20978) WarpedGone

Več podobnih tem