» »

F1 2006

F1 2006

««
28 / 38
»»

Good Guy ::

z alonsotom bo isto kot je blo z montoyo...hmal se bojo njegovi nadrejeni naveličal njegovga jokanja in ga bojo poslal nekam da bo razbiujal avte
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

SmeskoSnezak ::

A bi vi nehali špilat se jasnovidce in napovedovalce? >:D
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

ripmork ::

škoda da je tak malo za realno in konkretno debato zrelih Tiffosijev tu, ko se Klemen pizdi in žuga da slučajno ne bi kdo rekel Michaelu bedak, medtem pa sam Alonsa imenuje "jokica" in "pussy", potem je več kot jasno da je iz te moke lahko le rdeč kruh.

Škoda, sej pravim...

ko pa se že jokice nekej omenjajo - mene prav zanima kdo bo zares jokal na zadnji dirki ko bo Michael šel ven iz f1, ker imam občutek da jih bo tule kar nekaj, ki so zdele najbolj glasni.
>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

Tilen ::

o pa se že jokice nekej omenjajo - mene prav zanima kdo bo zares jokal na zadnji dirki ko bo Michael šel ven iz f1, ker imam občutek da jih bo tule kar nekaj, ki so zdele najbolj glasni.

A to je slabo in sramotno?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

klemen22 ::

z alonsotom bo isto kot je blo z montoyo...hmal se bojo njegovi nadrejeni naveličal njegovga jokanja in ga bojo poslal nekam da bo razbiujal avte

No v bistvu joka bolj njegov šef (Briatore) kot sam Alonso.

škoda da je tak malo za realno in konkretno debato zrelih Tiffosijev tu, ko se Klemen pizdi in žuga da slučajno ne bi kdo rekel Michaelu bedak, medtem pa sam Alonsa imenuje "jokica" in "pussy", potem je več kot jasno da je iz te moke lahko le rdeč kruh.

Si prebral to novico o ALonsu ko joka in oh in sploh. Ja vredna je komentiranja, da. S takim odnosom je pač pussy. Znanje naj pokaže na progi in ne pred novinarji. Bog nedaj da Alonso izgubi naslov, v tem primeru se je pa za bat da si s solzami žalosti še kaj ne naredi.

mene prav zanima kdo bo zares jokal na zadnji dirki ko bo Michael šel ven iz f1

Pravim moškim je oproščeno jokanje ob posebnih priložnostih:D
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Gundolf ::

> Si prebral to novico o ALonsu ko joka in oh in sploh.
Večina nas je prebrala novico, ampak glej čudo, le enemu delu bralcev se zdi da se Alonso v njej jokca. Hmmm, kaj ima ta del bralcev skupnega?

AndrejS ::

Tisti, ki ne znajo angleško (Tifusi) mislijo , da v novici Alonso joka >:D

roba87 ::

Tu je samo denar v ospredju, nič druga. Lahko si ti boljši voznik od schumacherja pa alonsa pa če moštvo nima denarja za razvoj formule se lahko samo v zobe bincneš, ker zmagal neboš nikoli... Me prav zanima kako bi dirkala Alonso in Schumacher v Super Aguri Teamu.. :)

Meni je samo ta fenomen "drugega" dirkaca zanimiv v tem primeru. Kako je sploh lahko potem slabsi? :P

Ja lol , recimo ko je massa še drkal na katalog neckermana v oddelku za žensko spodnje preilo ,je schumacher že zmagoval v f1, medtem ko je massa prišel v f1 leta 2001 če se ne motim ( kot testni dirkač), sedaj pa prvo sezono vozi za ferrari pa je dosegel že zmago pa pole position pa na treningu zaostaja le nekaj stotink na krog, pa je 10 let mlajši od schumacherja in ima manj izkušenj.. Hočem ti povedatto da je v veliki meri odvisno kako razvit , hiter , in pa predvsem vzdržljiv dirkalnik ima dirkač.Posledično tudi na to vpliva dirkač ( pove mehanikom kako se avto obnaša na cesti), drugače pa je velika prednost seveda svoj motor in ne uvožen, to pa si lahko privoščijo le moštva z kupom denarja.

In kaj poreces potem na Kubico?

Mirč ::

ti vsi vozniki v F1 so same jajce-samo keš vlečejo,me zanima kako bi kak really odpeljali.

Ja Kubica je zelo dober in talentiran dirkač , ki pa je sam priznal da je do tretjega mesta prišel z veliko sreče...( beri explozija motorja pri alonsu, heidfeld kaznovan zaradi prehitre vožnje skozi box, massa polomil predne krilce pri exploziji motorja od alonsa.... pa še bi lahko naštevali. Je pa res da je dosegel zelo dober čas na treningu. Drugače pa je BmW imel v Monzi zelo hiter dirkalnik, saj sta bila po treningu 3 in 4 če se ne motim.

No vidis, to me moti. Ko pa je Gumbek prvic zmagal, pa "ni" bla sreca.

Izjava Alonsa : Da bi bil (nekdanji francoski nogometni reprezentant Zinedine) Zidane slabši od njega? Ne, Zizou se je umaknil po izjemni karieri, Michael pa je najbolj nešportni dirkač v zgodovini formule ena. Nihče ni bil večkrat kaznovan,” je pikro pripomnil, potem pa za Ferrarijevega voznika, ki po petnajstih letih in devetdesetih zmagah odhaja v dirkaški pokoj, vendarle našel tudi nekaj lepih besed. “To ne pomeni, da ni bil najboljši za volanom. Tekmovati z njim mi je bilo v užitek in ponos,” je poudaril prvi voznik Renaulta.

Se popolnoma strinjam z njim, pa čeprav ne navijam za njega.

A gumbek je te prišel do zmage ko sta alonso pa schumacher odstopla?

Sicer ne vem kaj si hotel s tistim prvim delom povedat, glede Gumbka pa imas tukaj.

njok ::

ti vsi vozniki v F1 so same jajce-samo keš vlečejo,me zanima kako bi kak really odpeljali.

A za ROC si že slišal? Klik.

A spet so problemi z Buttnovo zmago? Dejmo pogledat neki strani nazaj, štartal je med Šumijem in Alonsom (tam nekje 12 mesto tako iz glave) z v tej sezoni niti približno ne najboljšim avtom (za Ferrarijem, Renaultom, McLarenom, BMWjem). Preden sta oba ki se potegujeta za naslov odstopila je vodil. 'Kralj dežja' (ja zanalašč provociram) mu ni mogel niti približno blizu, medtem ko bi mu bil Alonso morda lahko nevaren, če ne bi odstopil. Na prvo mesto je prišel s prehitevanjem ne z odstopi drugih, ali je potem še vozil na polno ali ne ne bomo vedeli, ker je na žalost Alonso odstopil. Tako da prosil lepo prvega pametnjakoviča naj pokaže, kje za vraga se skriva sreča v tej zmagi?

Edit: Ok popravek, nisem siguren ali bi moral še enkrat v boxe in kdaj, takrat ko je Alonsovi odletel ven. Tako da ok, nekaj sreče mu pripišem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gundolf ()

overlord_tm ::

Takrat bi moral še enkrat v boxe in bi prišel za alonsa, samo je alonso odstopil ;)

BlackHole ::

No, ampak dejstvo je, da če bi bila suha steza, bi lahko Button štartal prvi in ne bi zmagal na povprečni dirki. Enostavno na dirki še ni dovolj hiter (avto ali pa on, nima veze). Sem mu pa iz srca privoščil tisto zmago, ampak tista dirka je bila drugačna zaradi spremenjlivih vremenskih pogojev. Pa tudi vsi najboljši so štartali od zadaj, kar spet ni navadno na vsaki dirki.
LP Marko

TribesMan ::

Matr se vam da kregat...

Dejmo mal spremenit smer debate. Kaj menite kdo bo drugo leto pri Ferrariju dirkač št. 1? Glede na to da Ferrari zlo rad rangira svoje dirkače, kdo bo zdaj potegnil kratko?

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Mislim, da prvo leto se ne bo nic. Tudi, ce bi bil Massa hitrejsi, bi bil nov Kimijev bolid lahko opravicilo. Seveda se pa na koncu sezone logicno tistega, ki bo tisti trenutek pac boljsi, favorizira. Upam sicer, da bo Kimi hitrejsi, ker v nasprotnem primeru bo vse skupaj itak bolj slabo. Massa pac ne zna tega tako dobro izkoristit kar mu je ponujeno. Si pa upam trditi, da se bo Massa hudicevo potrudil, ker se zaveda situacije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

slatko ::

@sixkiller: hja, spomni se ko je MS prišel v Ferrari leta 96 in ja avto dobesedno razpadal...poglej si statistiko, boš videl koliko zmag je dosegel...

@Gundolf: jest pa vseno mislim da je gumbeku na tisti dirki do zmege pomagala gromozanske količina sreče (oz niti ne sreče ampak splet okoliščin ki je bil zanj najbolj ugoden). Dejstvo je da v normalnih pogojih nibi zmagal pa če bi pred štartom stal 100m pred vsemi, vendar pa ne rečem da tiste dirke ni odpeljal perfektno (vsi ostali so delali napake, in jih na tej derki pač ni).

Kar se pa tiče ''kralja dežja'' in njegove nekonkurenčnosti na tisti derki je pa sploh brezveze...s takimi gumami kot jih je mel on (in tudi vsa ostala B moštva) nebi nihče prišel višje, tako da taka primerjava je totalno brezvezna če misliš da je vozil 5s na krog počasneje od M moštev zaradi svojega neznanja---smehh

Pa še glede alonsa...izjave ki jih daje novinarjem se mi zdijo naravnost smešne in se kregajo same s sabo, ko mu gre dobro je voda mokra ko mu gre pa slabo je pa suha in je sploh vse hudo in vsi mu hočejo samo slabo...pa naj vsa rdeča barva pri tem ne zmoti, ker pri njegovih izjavah oni nimajo nič...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: slatko ()

slatko, ti se kar smej ampak jaz ne pravim da je zaradi neznanja Šumi vozil toliko počasneje. Sploh ne. Prav na to, kako je veliko odvisno od opreme sem hotel poudarit. Gre pa meni na smeh ker si takoj pomislil na neznanje.

To kaj so 'normalni' pogoje je pa tudi svoja debata. Formula 1 se pač ne vozi le po sončnem vremenu in če je na 18 dirkah sezone le enkrat dež potem so to dokaj nenormalni pogoji. Ampak ok, ker Ferrari ni več najboljši v dežju, to totalno spremeni razumevanje in dež na stezi pomeni le še splet neverjetnih okoliščin ki pomagajo nekemu brezvezniku na vrh. Dobro.

Še en srečen splet okoliščin - Button je bil premeščen 10 mest nazaj če se kaj spomnim.

Povzetek z drugimi besedami, formula se iz pametnih razlogov ne vozi le na eni stezi, le ob točno določenemu vremenu, z vnaprej določenim vrstnim redom dirkačev, ki bi bil enak pričakovanemu izidu dirke. Preden lahko rečeš, da je 'splet okoliščin' kriv za nekaj more biti to nekaj v rangu zegna v kvalifikacijah, odstopa vseh najboljših na dirki, obilico sreče pri prehitevanju itd. Drugače imaš pa čisto na vsaki dirki nek 'neverjeten splet okoliščin'. Evo, Šumi se ima zadnjemu zahvalit, da je le še 2 in ne 8 točk za Alonsom. Massa se ima istemu spletu za zahvalit, da je ob 5 točk.

slatko ::

Ma ne, nisi me razumel kaj sem hotu povedat...ravnotako kot je bil splet srečnih okoliščin da je alonso odstopu in je zdaj samo še 2 piki za njim (srečen splet okoliščin za Schumacherja seveda), je bil splet srečnih okoliščin da buttonu enkrat za spremembo ni nagajal avto in da se mu je lepo izšlo z varnostnim avtom (za gumbeka seveda). Sem pa poudaril da je za zmago kljub temu potrebna dirka brez napake (kakršna je bila takrat Buttonova) in sploh ne trdim da je to samo sreča. ...v super aguriju nebi zmagal ne schumacher, ne button, ne alonso, pa tudi noben drug ne, tko da sploh nevem zakaj se zdej tuki prerekava:D. ''Normalni'' pogoji so pa zame tisti (vsaj jest si tako razlagam), kakršni so na večini dirkah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: slatko ()

No sej vidim da sem tudi jaz malo nerodno zgoraj napisal. Rahel dež na le eni dirki v sezoni - to je nenormalna sezona. In nobeno boljše moštvo si ne more privoščit da ne bi bilo pripravljeno nanj. Upam da bo letos še kakšen dež, ratajo zelo zanimive dirke :)

Alexius Heristalski ::

Jaz se pa sprašujem, koliko je še smiselno govoriti o "kraljih dežja", odkar je na sceni TC? Po moje jim precej pomaga, tako da ni več take hude razlike med boljšimi in slabšimi v dežju.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Daedalus ::

Dejmo mal spremenit smer debate. Kaj menite kdo bo drugo leto pri Ferrariju dirkač št. 1? Glede na to da Ferrari zlo rad rangira svoje dirkače, kdo bo zdaj potegnil kratko?

Ta kratko bo potegnil Massa. Menda pa ja kdo tu ne misli, da je lahko konstantno hitrejši in zanesljivejši od Kimija? Ali pa da je Massa naslednik dirkača ranga Šumaher?

Jaz se pa sprašujem, koliko je še smiselno govoriti o "kraljih dežja", odkar je na sceni TC?

Mnja, pospeševanje iz ovinka je lažje. Kaj pa zaviranje in pravilna linija pa hitrost skoz ovinek? Kot piše spodaj - še vedno voznik pomeni dejansko razliko. Je malo lažje (vrtenja avta sredi ovinka praktično ni več), samo se pa zaradi tega meja možnega prestavi višje, kar zahteva pa več koncentracije, natančnosti, občutka...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

CHAOS ::

To pa ne bo držalo. Če bi to bilo res, bi lahko kar vsak vozil F1. TC ni namesto voznika, je samo pomoč. In ko se vklaplja to pomeni, da gubiš na času.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

Ja tudi po mojem mnenju bo Kimi prvi dirkač ferrarija. Saj je bolj odločen, izkušen, brezkompromisen( bi rekel Ališič). =)

mavec ::

Bo prihodnjo sezono zanimivo poslušat Adlešičeve komentarje o dirkačih =o). Verjetno bo Heikija klical Kimi, Kimija Schumi, Alonsa pa Montoya :D.

Da še malo priporočam kakšno zanimivo branje - kolumna Stirlinga Mossa na www.crash.net

Zelo priporočljivo branje:)
[J.P.Sartre]

Renault bo dobavljal motorje Red Bullu. Zdej samo še Adrian Newey pokaže kaj zna pa imamo še eno dost konkurenčno moštvo.

LP

TribesMan

overlord_tm ::

Ko da sedanji Ferrarijevi motorji niso bili dovolj močni? Res je da tud kamen leti če daš gor dovolj močan motor, samo pri red bullu majo pomoje problem drugje :\

OwcA ::

Je Bridgestone "dopiral" svoje gume?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

matjazx ::

Ja seveda, zakaj bi drgač mojstr jedu zravn jogurt.

monster-x ::

Heh, danes sem videl Ališiča in ugotovil, da mu ni slabo. Z Mercedesom R500 se vozi okoli. :)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Brez zamere ampak kdor se pa z R500 okoli vozi mu gre pa zlo slabo, predvsem v glavi... Ker ja avto naravnost oduren...

monster-x ::

TribesMan, tukaj so bile mišljene finance ... Najbrž ti ne gre slabo, če se voziš okoli s tako dragim avtom. Druga stvar pa je, kok lep je avto.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

cryptozaver ::

Hmnja... mislim da je Kimi kar dober naslednik Schumija. Ceprav ima pomoje malo premajhno stevilko noge ;). Voznik je dober, o tem ni dvoma. Vprasanje pa je kako bo z motivacijo, kar je po moje bistveno za ucinkovitost tima. In ta v ferarriju deluje brezhibno ze nekaj let. Nekaksen fenomen se mi zdi. Brez skupnega dela ni nic, to je dejstvo. Miha je (bil) kar se tice motiviranosti IMHO dalec dalec pred vsemi. Kimi je drugacne sorte. Odpelje svoje, pove svoje in pobere svojo placo. Tu je edini problem, ce odmislimo odhod se nekaterih mackov iz ferarrija.

Hja, motivacija... Glede na katastrofo od McLarnovega dirkalnika lani (kar se zanesljivosti tiče), pa onega predlani, se mi zdi, da Kimi nima nekih težav z motivacijo. Vedno se je pelal na max in iz avta izvlekel največ v danem trenutku. In isto ponovil naslednjič, ne glede na to, da mu je prejšnjo dirko avto žalostno crknil po nekaj krogih, ko je vodil. Nekako tako, kot zna Šumaher - na polno, če pa avto ni dovolj dober, pa jebat ga. Če bi imel težave z motivacijo - hja, pol pač ne bi v teh dveh sezonah dosegel tistih nekaj zmag.
[J.P.Sartre]

cryptozaver ::

To itaq, samo da je Miha zivel za F-1 in svoje mostvo. Skupaj je drzal inzenirje, mehanike, menegerje... Mal je tuki srce, mal nemska zagnanost in pedantnost mal pa profesionalizen. Vsega je blo glih prov, tako da je stroj deloval kot mora za zmago. Vprasanje je, ce bo ferarri se kdaj imel tako ekipo. Denar in zmage niso dovolj... IMHO

klemen22 ::

Brez zamere ampak kdor se pa z R500 okoli vozi mu gre pa zlo slabo, predvsem v glavi... Ker ja avto naravnost oduren...

Kakor za koga. Če tebi niu avto všeč potem ne govorit da je tisti ki ga vozi bedak. Meni je to pravi badass od avta. Sicer pa je mel prej Ališič enega A4 Cabrioleta če se ne motim.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

WarpedGone ::

13mpg city, 18mpg highway.

sramota.
Zbogom in hvala za vse ribe

SmeskoSnezak ::

Khm... zakaj pa zdaj tole? :) Bolj smešno je izpadel njegov dogodek, ki so ga včeraj "ovekovečili" še na POP TV-ju. :P
@ Pusti soncu v srce... @

Ja to sm pa slišu kako je Ališić napovedoval ne vem kakšen blazen škandal Šumija, pol je blo pa tist o reklami (pa še to par dni staro).

njok ::

Tako so se koncale (mokre) kvalifikacije:

1 Fernando Alonso 	Renault 	1:44.128 1:43.951 1:44.360	
 2 Giancarlo Fisichella Renault 	1:44.378 1:44.336 1:44.992	
 3 Rubens Barrichello 	Honda	 	1:47.072 1:45.288 1:45.503	
 4 Jenson Button 	Honda		1:45.809 1:44.662 1:45.503
 5 Kimi Raikkonen 	McLaren 	1:44.909 1:45.622 1:45.754
 6 Michael Schumacher 	Ferrari 	1:47.366 1:45.660 1:45.775
 7 Pedro de la Rosa 	McLaren 	1:44.808 1:45.095 1:45.877
 8 Nick Heidfeld 	Sauber-BMW 	1:46.249 1:45.055 1:46.053
 9 Robert Kubica 	Sauber-BMW 	1:46.049 1:45.576 1:46.632
10 Robert Doornbos 	RBR-Ferrari 	1:46.387 1:45.747 1:48.021
11 Scott Speed 		STR-Cosworth 	1:46.222 1:45.851
12 David Coulthard 	RBR-Ferrari 	1:45.931 1:45.968
13 Felipe Massa 	Ferrari 	1:47.231 1:45.970
14 Vitantonio Liuzzi 	STR-Cosworth 	1:45.564 1:46.172
15 Mark Webber 		Williams 	1:48.560 1:46.413
16 Nico Rosberg 	Williams 	1:47.535 1:47.419
17 Ralf Schumacher 	Toyota		1:48.894 
18 Jarno Trulli 	Toyota		1:49.098
19 Christijan Albers 	MF1-Toyota 	1:49.542
20 Tiago Monteiro 	MF1-Toyota 	1:49.903
21 Takuma Sato	 	Super Aguri 	1:50.326
22 Sakon Yamamoto 	Super Aguri 	1:55.560

Super Sonic ::

Spyker s Ferrarijem

Drugače pa če bo jutri dež, bo Ferrariju zelo težko.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

mavec ::

Jaz se ne bi strinjal s tem, če bo dež da bo Ferrariju težko. Finta je v tem, da ko se steza suši oz. ko rahlo dežuje je Michelin veliko boljši. Če pa ni rahlega dežja in malo močneje dežuje je pa Ferrari tisti, ki drži primat.
Pa nasploh ne poznamo strategije moštev. Časi Renaulta so mi nekam preveč odlični napram ostalim, čeprav so bile razmere Michelinu pisane danes na kožo.
Sicer pa jutri se delijo točke in bomo videli kaj in kako. Upajmo na zanimivo dirko!

««
28 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Na cesti
1189184839 (148084) WarpedGone
»

Formula 1 2009 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Na cesti
127290294 (52673) ABX
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116780761 (53081) 'FireSTORM'
»

F1 - sezona 2005 (strani: 1 2 3 449 50 51 52 )

257684493 (43408) Alexius Heristalski
»

F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

119240227 (24888) balocom

Več podobnih tem