» »

F1 2006

F1 2006

««
24 / 38
»»

matjazx ::

Hotl so, da bi bla oba pred Alonsom, kar bi se brez napake Šumija tut zgodl.

BlackHole ::

Zakaj bi za slovo Massi pustili zmago. Njim se gre tudi za konstruktorski naslov, po moje pa so tudi verjeli, da lahko Michael vseeno prehiti Alonsa pri naslednjih postankih (kar bi se tudi zgodilo,če...).
LP Marko

Tilen ::

BlackHole, seveda. Saj bi naceloma imeli enak razplet. Button je bil dosti za Masso. Tako da bi ob ugodnem razpletu bil Massa pac tretji MS pa prvi.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Soniux ::

Vseeno ugodnega raspleta ni blo. MS se pac stara.

Napake bi bolj pripisoval "novi" stezi kot pa nezmoznosti zaradi prevelike starosti. Poglej kako so nekateri mladi in kaksne neumnosti delajo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

BlackHole ::

BlackHole, seveda. Saj bi naceloma imeli enak razplet. Button je bil dosti za Masso. Tako da bi ob ugodnem razpletu bil Massa pac tretji MS pa prvi

Ne vem, kako bi ti to izvedel. Ampak edina možnost bi bila, da bi Massa odpeljal v bokse šele naslednji krog. Tu bi pa verjetno preveč izgubil (vsak pred postanki bi se tako predvidevalo). Namreč, ko je na cesti varnostni avto, je prehitevanje prepovedano, če ste slučajno imeli v mislih, da bi Massa Shumija spustil predse v boksih. ;)
LP Marko

Ne, Massa glede na to kako je bil hiter nebi sel v boks ob varnostnem avtomobilu, s tem bi sicer izgubil cas vendar bi ob postanku drugih bil toliko hitrejsi pa se prazno stezo bi imel pred seboj. Dovolj prednosti, da bi ostal na prvem mestu po postanku seveda nebi imel. Bi pa cez dirko prisel s taksnim tempom do tretjega mesta, vsaj jaz mislim tako. So pa to samo spekulacije oz. zelje, ki se niso uresnicile. Samo cestitam lahko Brawnu za se eno odlicno taktiko, kjer pa je tokrat zal MS odpovedal. Se dogaja... Je pa prav nevrjetno kako natancno lahko vse izracunajo med dirko.

Zgodovina sprememb…

jeti51 ::

Bravo, TIlen, še enkrat več si dokazal, da si velik poznavalec.>:D

Če bi Massa počakal še en krog, bi se kolona za varnostnim avtom že strnila, on pa bi po postanku padel na začelje. Kar spomni se npr. Montoye lani v Kanadi, ko so ga prepozno poklicali v bokse... po postanku bi moral priti nazaj na konec kolone (on je sicer potem prevozil rdečo luč v boksih in bil zato diskvalificiran). Skratka Massa bi bil nenadoma zadnji, o kakšni prosti stezi pa ne bi bilo govora. Veliko dirkačev je med SC opravilo postanek, kar bi pomenilo, da jih v boksih ne bi bilo še naslednjih 20 krogov, Massa pa bi se moral medtem prebijati skozi ves ta promet.
Po drugi strani (kot so dejansko naredili pri Ferrariju) pa je samo MSC izgubil eno mesto in glede na to, da je bil Ferrari hitrejši, je bilo čisto upravičeno pričakovati, da bo Alonsa nazaj prehitel, na njegovo nesrečo pa je naredil napako, ki ga je stala petih sekund.

Seveda pa čisto verjamem, da je Tilnu težko priznati, da si je bil za ndelejski poraz Schumacher dosti tudi sam kriv in išče razne alternativne razlage in taktične možnosti.>:D

Alexius Heristalski ::

Če Massa ne bi šel v bokse z Michaelom, bi ostal na prvem mestu, takoj za varnostnim avtomobilom. Na postanek bi šel, ko bi se v.a. umaknil, pri tem pa bi izgubil ogromno mest (četudi bi šel nekaj krogov po umiku v.a.), saj se je vrsta strnila in zaostanki izničili. Tako da to, kar so storili, je bilo najboljše možno (brez žrtvovanja enega voznika).

edit: jeti51 me je prehitel. :)
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

jeti51, ne vem, mogoce ti slabo beres vendar nisem jaz nikjer napisal da za razplet ni kriv MS. Samo spekuliram glede Masse ce bi MS zapeljal v box prvi, kar se, kot vemo, ni zgodilo. Saj zato pa je tam Brown in ne jaz :8)

TribesMan ::

Sploh nevem kaj si misli tale Massa... sej je logično kdo je pri ferrariju glavni dirkač. Massa bi se mogu ustavit v boksih pred mestom za dolivanje bencina in spustin naprej MSja... edino logično. Sploh ne razumem več tega ferrarija. Zdej jim še take banalne stvari delajo probleme...

:/

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

pirat ::

He, he TribesMan dobro napisano!

Šalo na stran - mislim, da so s tem pri Ferrariju dali en dober signal, da je Montezemolo pred dnevi očitno mislil resno - Kimi je vendarle precej mlajši od Schumacherja in je očitno glavni cilj Ferrarija res Kimi - baje zato tudi ne bodo več popuščali Schumacherju pri tem, kdaj bi se on izvolil odločiti o nadaljevanju kariere ali upokojitvi.
Skratka:
- dva pozitivna signala za Kimija - Ferrari je sposoben zmagovati, ekipa pusti zmagati tudi drugemu vozniku, če je pač boljši od Schumacherja
- en reality check Schumacherju: fant na progi nisi sam - dirkaj ali pa prepusti mlajšim svoje mesto.

Ferrari ne bi mogel narediti več v prepričevanju Kimija za prestop k njim, kot da so v tej prcej pomembni dirki izenačili status obeh voznikov ...

baje zato tudi ne bodo več popuščali Schumacherju pri tem, kdaj bi se on izvolil odločiti o nadaljevanju kariere ali upokojitvi.

Vir?>:D

pirat, ti pozabljas dejstvo, da bi v primeru normalnih postankov Alonso potegnil kratko tudi ce bi v tistem ovinku MS zgubil 3 sekunde. Zdaj, ker je moral cakat Masso je pa kr star in nesposoben? Prosim te lepo...

Zgodovina sprememb…

@Tilen

kje sem napisal, da je star in nesposoben. Ne nabijaj.

Moje mnenje pač - pred dvema letoma, bi za vsak slučaj Barrichelo najverjetneje moral počakat - pa čeprav bi bilo do konca še deset dirk in Schumacher v vodstvu točkovanja .......

Tokrat (ko Ferrari snubi mlajšega voznika, ki je prav tako material za prvaka, pa le-ta še ni jasno rekel DA) so se odločili drugače - enako kot v ostalih moštvih, je najprej menjal voznik, ki je bil v ospredju, pa čeprav je to voznik, ki se ne bori za naslov.

Se vedno cakam vir! >:D

dirkaj ali pa prepusti mlajšim svoje mesto.

Repliciral sem na tole. Sicer mogoce malce pregrobo. Hocem reci, da je nedeljski razplet precej zakuhal Liuzi. Dejstvo je, da je MS vozil tesno za Alonsom ves cas in da je ob postanku poleg vse ceremonije se zgubil 7.6 sekunde zaradi cakanja Masse, katere bi mu v ugodnih razmerah zadostovale za mesto pred Alonsom. Zgodilo se je, kar se pac je. Jezi me edino, da zaradi napake MS-ja zdaj vzrocno posledicno krivite njegova leta, pozabljate pa da je prednost 4s pred postanki zaradi SC-ja sla v nic in kasneje se 7.6 sekunde zaradi cakanja Masse.

Zgodovina sprememb…

Kaj druga kot F1 magazin sploh ni bilo za pricakovati. :8)

"Michael ve, da bi lahko ob Kimiju izgledal slabo. Rãikkönen je zelo hiter dirkač. In moštveni kolega, ki te premaga, bi lahko na koncu zelo škodoval Michaelovem imidžu", je bil citiran neimenovani vir, ki je zelo blizu nekdanjemu svetovnemu prvaku.

Toliko o F1 magazinu.

In potem izvem se:

Iz strani ljudi okrog Schumacherja in tudi od njega samega je bilo vedno znova poudarjeno, da ne vidi nobenega problema, zakaj se ne bi mogel soočiti s Kimijem Rãikkönenom kot moštvenim kolegom.

Ob branju te strani se res nasmejem. To, da urednistvo ne mara rdecih in MS-ja mi je jasno. Da pa se v enem "clanku" postavijo na obe strani pa je smesno.

Viri F1 magazina so nedvomno skalabilni!

Zgodovina sprememb…

Ko bi vi vedeli, kako si jaz zelim Kimija ob MS-ju.

V primeru, da ga premaga ali je zelo konkurencen, bi bil vesel, da je Ferrari dobil nekoga, ki je spet zelo dober in za katerega bom primoran navijat. Kimi me namrec se ni preprical, ceprav je kr nekaj moznosti, da pride k rdecim. V primeru gladkega poraza bi nam dal vedeti, da je le nekdo, ki svojega dirkalnika ne izkorisca popolnoma v kompletu s svojimi izkusnjami in znanjem.

Zgodovina sprememb…

shock ::

To je samo strahopetne dejanje čevljarja, ker enostavno se noče spoprijet z resnico (da je nekdo boljši od njega). Druge razloge ne vidim zakaj bi čevljar toliko vztrajal pri Massi.

shock, torej vseeno priznavas da je le najboljsi? :) Fino..

shock ::

NE :D Sem samo hotel povedat, ko je zdaj priložnost, da bi se lahko kao dokazal da je boljši voznik od nekoga, ki je zares dober in istočasno v istem moštvu, je raje stisnil rep med noge. Kaj čem reč, pač ga je zagrabila panika, ker mu bo mogoče nekdo drug prevzel stovlek prvega voznika moštva. Jst temu pravim da je človek strahopeten.

O cem ti slogas clovek? Saj se nihce ni stisnil repa med noge... O tem bomo debatirali 10.9 ali pac ne.

WarpedGone ::

Jst temu pravim da je človek strahopeten.

Dannijeve zvezde? Masta enak plašč?
Zbogom in hvala za vse ribe

njok ::

So pa to samo spekulacije oz. zelje, ki se niso uresnicile.

Želje? Čakaj Tilen, tebi se zdi, da bi takšna zmaga bila kateremukoli resnemu dirkaču v čast? Da ga moštveni kolega spusti naprej? Verjamem, da točke pridejo prav, ampak tak dogodek je bolj za pozabit...

Želje? Čakaj Tilen, tebi se zdi, da bi takšna zmaga bila kateremukoli resnemu dirkaču v čast? Da ga moštveni kolega spusti naprej? Verjamem, da točke pridejo prav, ampak tak dogodek je bolj za pozabit...

Ja in kero moštvo že ni spustilo dirkača k se bori za naslov pred moštvenega kolego, če je šlo v prvenstvu na tesno?

Marsikatero, ampak kot pravim -- na take zadeve raje pozabiš, ne pa da jih nekomu priželiš. Če MSC prvenstvo izgubi zaradi teh točk, ki jih na zadnji dirki ni dobil, potem se bodo tudi takšne želje lepše slišale.

Marsikatero

Pol mi pa osvež spomin, k js se ne spomnm takega primera.

Pardon, sem slabo prebral tvoj post. Mislil sem, da si vprašal katero moštvo je že spustilo -- marsikatero. :)

Nekateri so mnenja, da Schumi izgublja formo...

Ferrari pa je čedalje bolj nestrpen pri čakanju na odlocitev Schumija...

LP

TribesMan

cryptozaver ::

Vedno sem bil mnenja da mora Schumi pocas u penzijo - ker zdaj je se za silo med najboljsimi ce ne najboljsi. Verjetno je znotraj Ferarrija povsem jasno kako bo z njim a mal napetosti in taktiziranja vseeno ne skodi. Saj ... ce ne bi se pobili za njegov stolcek ;)

Šumi more še 9 let dirkat, da bo podrl rekord za najstarejšega svetovnega prvaka (Fangio - 46 let). :D
No ja kkš let alpa dve bi sigurn še loh, bo pa dost tut odvisno od razpleta te sezone.

Ce se prav spomnim, je MS enkrat dejal, da bo odsel z J.T, in R.B, ko to pac bo. Todt je za eno leto se podaljsal, Brawn pa se ne ve. Bomo videli..

Sem brskal malo o J.T in sem nasel en zanimiv intervju. Klik

In a different German publication, meanwhile - 'Express' - another sign that 37-year-old Schumacher is not done with the sport is that the German is allegedly already involved in plans for Bridgestone's marketing plans for 2007.

Vir
---

Ferrari to confirm three drivers at Monza

Zgodovina sprememb…

Good Guy ::

ko bo šou šumi stran bo šou tut brown in totd(al kva je že :S)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Mislim, da se Todt in Brown kaj veliko ne bosta ozirala na Schumija. F1 je predvsem velik posel v katerem se vrtijo velike številke in sentimentalnost tukaj nima kaj veliko iskati...

Če so se pri Ferrariju resno odločili (tega pa ne vemo), da je čas za zamenjavo prvega voznika, potem se bo Schumi pač moral umakniti. Zadnje izjave Ferrarija da ne bodo več čakali, pač pa v Monzi objavili zasedbo za naslednjo leto so jasen signal Schumiju da ni več edina opcija za naslednje leto, pa tudi takšno ravnanje Ferrarija je jasno. Naj mar čakajo, da se vsi boljši vozniki razporedijo po drugih moštvih, enkrat decembra pa jim potem Schumi pojasni, da se želi upokojiti.... Fantje ne gre to tako...

pirat ferarija ne bi blo brez naveze šumi&tod&brawn

rovtar... vrstni red je mal drugačen kot si ti napisal. Je bolj Todt&Brown&schumi... Glavni organizator je pa seveda Todt ki je prepričal Browna in MSja da se pridruzita takrat ničkaj obetajočemu ferrariju.

LP

TribesMan

vrstni red ni važn.. en brez drugega ne gre...

monster-x ::

Ravno sem ugotovil, da danes (no v bistvu sedaj že včeraj) mineva 14 let od prve Michaelove zmage v F1. :)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Glavni organizator je pa seveda Todt ki je prepričal Browna in MSja da se pridruzita takrat ničkaj obetajočemu ferrariju.

A ni blo tko, da je bil pogoj Šumija za prestop v Ferrari tut to da mu iz Benettona sledita tut Ross Brawn in Rory Bryne?

ripmork ::

Naj mar čakajo, da se vsi boljši vozniki razporedijo po drugih moštvih, enkrat decembra pa jim potem Schumi pojasni, da se želi upokojiti...

točno tale stavek dobro razloži trenutno situacijo...Ferrari ima dolgoročne plane za prihodnost, uspeha so navajeni in sposobni, in v primeru da se zgodi da se Michael po končani sezoni premisli (ter da je Kimi že pri Renaultu) potem jim ne bo lahko...

torej borba za Kimija, hitreje kot ga bodo dobili "v štalci" manj problemov bo in hitreje se lahko začenjajo pripravljat na naslednjo sezono.Michael pa je še vseeno pomoje dovolj motiviran in v formi da bi konkuriral za zmage vsaj še naslednje leto - se je pa romanca pri rdečih začela opazno ohlajevat in kdo ve kako se bo tole končalo...

počakat do Monze, kaj drugega ne preostane :D

Schumacher, Raikkonen + Massa [testni dirkac 2007]

lp

Zgodovina sprememb…

globoko grlo ::

to je še najboljš, če še šumlu ne bo več dal, bo pa massa uletu, pol bo šele veselo

OwcA ::

Kaj ni Masse škoda za testnega dirkača?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Ja sj je tut reku, da bo tut nasledn let 100% dirku. Tko da ne vrjamm, da ga loh prepričajo tut z dost dnarja. Testni voznik - to je velik korak nazaj zanj, pa čeprav najbolš plačani.

OwcA ::

Za tole jih bom sicer slišal, ampak če bodo dejanko imeli vse tri, naj gre Kimi za testnega voznika. Strogo po rezultatih gledano je najslabši, poleg tega se mora privaditi na avto.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Se strinjam. Ampak z druge strani... testni dirkac pri Ferrariju ali "prvi" dirkac Renaulta? Smesna primerjava, pa vseeno.

LapD ::

Skor tko kot da bi šel Ronaldinho igrat v drugo ekipo z rezervami Barcelone :D

Vsi trije 100% ne bojo pr Ferrariju nasledn let - en more odpast. Ne morš pa primerjat dosežkov Kimija in Masse v različnih dirkalnikih - glede na razliko med Ferrarijem in Mclarnom ma Massa še mjhno prednost pred Kimijem.

Kimi:

Grands Prix 101
World Championships 0
Wins 9
Podium finishes 34
Pole positions 11
Fastest laps 18

Felipe:

Grands Prix 66
World Championships 0
Wins 1
Podium finishes 5
Pole positions 1
Fastest laps 2

Jest mislim da bi Felipe tenko piskal če bi mel Kimija za sovoznika...

LP

TribesMan

««
24 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Na cesti
1189184872 (148117) WarpedGone
»

Formula 1 2009 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Na cesti
127290299 (52678) ABX
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116780765 (53085) 'FireSTORM'
»

F1 - sezona 2005 (strani: 1 2 3 449 50 51 52 )

257684496 (43411) Alexius Heristalski
»

F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

119240230 (24891) balocom

Več podobnih tem