» »

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare

jocomat ::

Za Mitchota:

Pinouti za različne podatkovne kable: Link
Na My-Yamada.co.uk boš našel vse potrebno. In sicer greš na DVX 6x00 development->Upgrade firmware through serial.
Preberi si forum in se odloči.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jocomat ()

mitcho ::

jocomat ; Odlično! Točno to sem rabil, ampak prej nikjer nisem našel nič uporabnega. Hvala za pomoč!

LP, Mitcho

piki64 ::

jocomat: glej to sem že sam vse sprobal, vse kar je možno tako, da išči samo FW, ki so tam narejeni v mesecu oktobru, in imajo servo verzijo 05.xx.xx.xx, saj le ti ti bodo delali (mislim na sam servo pogon) ostali, tema, ali pa zelo boleče cviljenje.

Se strinjam s tabo, da bi bilo vredu da bi bili podnapisi že avtomatsko centrirani v FW, ampak mi smo v Sloveniji in te proizvajalce briga za nas Slovence. Kaj mislim s tem je to, da ko boš imel podnapis daljši, ti bo ga del odrezalo, kar meni osebno ni všeč, saj lahko tisti ki ne razume angleško izgubi pomen filma.

Aja, se popravljam le pri Bellagio so dali FW s slovenskimi podnapisi (ej mater so se potrudli, dodali so č,š,ž in so mislili da so naredili ne vem kaj.

Osebno bi bil zadovoljen le s sledečimi izboljšavami:
- obrobljeni podnapisi
- izbor barve podnapisov (v menuju)
- izbor y osi, kjer se podnapisi prikazujejo

To bi bilo dovolj, saj tisto centriranje pač na rač. poženeš in je, pa še predolge podnapise ti zrihta.

V prihodnje bom vrjetno še kaj dodal v sam program, predvsem to, da bodo podnapisi 100% vredi (da se ne bo zgodilo, ko dobiš originalne podnapise in je se začne naslednja vrstica prej kot se prejšna konča in so potem problemi), in še marsikaj.

Do takrat pa bo tako kot je.

LP

jocomat ::

Piki, se strinjam. Je.. se njim za SL, čeprav mislim, da je vaša Unofficial page ena najbolj obiskanih strani (kar se FW - jev in CenterSub-a tiče). Bo pač treba počakat...
K tvoji lestvici želja bi dodal še eno:
Če bi DivX player znal še pir ohladit...:D

Mitcho, če boš imel probleme s kabli:
Sam sem kupil podatkovni kabel GD90 (trgovina Miška, gostilna Stari Mayer, Kranj, 2000 SIT 8-) ) in odrezal stran GSM del, skupaj s preklopnikom za Flash Mode. Notri je pet kablov:
črn, navaden(brez plastike), zelen, rdeč,rumen.
Upam, da imaš sliko iz My-Yamada, kjer so označeni pini v Yamadi... če nimaš, evo linka

Na pin1 gresta črn in navaden(GND); na pin2 gresta skupaj rdeč in rumen; na pin3 gre zelen kabel.

Mal lotanja, ampak pazi, da se kabli ne bodo dotikal. Nič hudga če se staknejo samo flash ti ne bo prijel.
Potem pa MtkTool. DL verzijo 1.29 (NE 1.31!) in na delo. Pazi, da bodo kabli v redu prilotani, če ne se boš živce uniču! Naložiš pa samo ZDVX6600.BIN.

Veliko sreče!

če ne bo šlo, se javi!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jocomat ()

jocomat ::

Mitcho, glede na to, da si iz okolice MS, poišči trgovino Miška na Internetu in jih pokliči naj ti pošljejo GD90 podatkovni kabel. Tistega za 5 pirov...

Še enkrat: če boš imel težave, se javi, da zrihtamo.
Yakumo ima isto rasporeditev pinov kot Yamada, celo več, ima že vgrajen neke sorte konektor, tako, da večino lotanja odpade.

Have a nice flash!

ge ::

Jocomat; kaj pa daš na Yamadin pin4 (pri GD90 kablu) ? A ni potrebno zagotoviti napetost (3-5V) ?
Ge

CallMeAl ::

Lep pozdrav!

Tole sicer ne sodi popolnoma v tole temo, vendar je ta način najbolj zanesljiv, da pridem do kompetentnega odgovora; pojavil se je firmware za playerje z GE čipom (Medion MD7457, Sliva-Schneider 404, Gran Prix, Nevir ?, ...), ki podpira podnapise: link do strani ( direktni link). zadevo sem preizkusil na svojem Gran Prixu in dela lepo, vendar podnapisi ne podpirajo šumnikov. ker v PYPS Group dobro poznate strukturo sorodnih firmwareov, me zanima na kakšen način je možno dodati podporo za šumnike - oz. če je to sploh možno brez podpore proizvajalca. ne vem sicer, če je na tem kaj resnice, toda na nemškem DVDBoardu je nekdo napisal, da je update mišljen za DE čipe, vendar dela tudi na GE čipih - v tem primeru najbrž ne bi bilo težav pri dodajanju naših znakov za podnapise.

Hvala za odgovor in LP

podtalje ::

Glede šumnikov mislim, da ne bi smelo biti nobenega problema.

Rabiš naslednja orodja:
MTKRemaker
FonCreator
TestFont oz. fon_tool.

Če te zanima, ti jih lahko pošljem na mail s kratkim opisom, kako to narediš. Pošlji mi PM.

Stepni Volk ::

CallMeAll link do orodij je tudi na tem Forumu, skupaj s slikami o samem postopku (žal v poljščini): [DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

CallMeAl ::

hvala. očitno sem si vse skupaj malo narobe predstavljal - mislil sem, da so slovenski znaki že pripravljeni v kakšni datoteki, ki se jo potem samo zlepi skupaj s firmwareom, ki sem ga podal v linku. če lahko, mi zaupaj koliko časa tak postopek vzame nekomu, ki se na stvar spozna - toliko da dobim občutek, če se mi sploh splača lotiti zadeve ali pa raje počakam, da se kje pojavi preizkušena različica (ker playerja nimam preko kabla povezanega na računalnik, si prav dosti testiranja žal ne morem privoščiti).

CallMeAl ::

s podtaljevim mentorstvom (hvala!) sem uspel popraviti firmware, ki zdaj podpira slovenske podnapise. kot sem že napisal: zadeva deluje na predvajalnikih Gran Prix (tega sem osebno preizkusil), Medion MD7547, Silva-Schneider 404 in ostalih, ki so narejeni na istem hardwareu. če koga firmware zanima, naj mi sporoči, da zadevo pošljem preko maila ali pa obesim na internet - za vsak slučaj pa že vnaprej izjavljam, da ne nosim odgovornosti za morebitne napake pri nadgradnji (jaz na Gran Prixu nisem imel nobenih težav).

LP

Stepni Volk ::

CallMeAll - objavi svoj link do tvojega Firmware na [DivXviD] Silva Schneider predvajalniki in [divXvid] Gran prix predvajalniki, uporabniki bodo zelo veseli novice :)

CallMeAl ::

ok. se bom preselil v omenjeni temi. prej pa bom poskusil še malo povečati font podnapisov, da bodo odjemalci zadovoljni :D

sicer pa kot moderator zadnjih 7 postov kar izbriši ali pa prestavi v novo temo, ker niso povsem v kontekstu - čeprav upam, da je debata na temo podnapisov za GE itak zaključena.

LP

mitcho ::

jocomat: Hvala za trud in linke, ampak na srečo sem uspel narediti kabel po navodilih ki si jih "linkal". Tako da veselu upgrejdam po kablu.

Sem probal novi medionov firmware, ki bi naj podpiral centriranje, SUB, SMI, SRT,... in oh in sploh vse najnaj... ampak mi noče zagnati cdja... kar vrti v tri dni. Servota in VFDja pa nemorem zamenjati z yakumotovim. Kaj storiti?? Je kakšna varianta da se to naredi? ostalo dela ok. Je že kdo kaj probal??

LP, Mitcho

jocomat ::

Pin4 zagotavlja 5v za zunanjo uporabo. GD90 dobi svojo napetost iz računalnika. Notri v kablu, takoj za serijskim vhodom, je namreč M232 čip, ki deluje , mislim, da na pet voltov. Zato pustiš pin4 v playerju pri miru.

Zvezeš samo pin1, pin2, pin3...

Veliko sreče.:)

Mitcho, hura! Ena skrb manj...:D
Ampak pazi z vsemi temi FW-ji, ki imajo različne servo oznake kot tvoj. Upam se trdit, da ni izključeno, da se servo mehanizem dejansko lahko poškoduje.

A pri Medionu so podnapisi v centru? Tri vrstice? 88 znakov?

Joc

jocomat ::

Aja, Mitcho: lahko pustiš link to tega Medionovega FW-ja?
Spet me ma, da bi si mal živce paral...:O

Joc

mitcho ::

V bistvu sem dal gor onega od CallMeAll-a ki piše, da je za GE verzijo čipa (na vrhu strani). Dela pa tudi na DE ver. Problem je da meniji delajo, predvaja DVD ampak z karafekami, divxe in Mp3je pa ne more zloadat; samo vrti in javi no disc. Zato bi rad menjal Servo z yakumotom. Menjal sem pa podnapise, remote in button. Ja pa zaslonček ne dela.

LP, Mitcho

fancy ::

Pozdravljeni fantje..

Po dooolgem casu sem spet med vami. Nadgradil sem vas zadnji FW z oznako 041009c...moram priznati da je sicer super ...fonti so veliki , lahko bi dejal da boljsi kot na Tv -ju....vendar nastane tezava pri rasporeditvi crk. Prejsni FW ki je omogocal podnapis v treh vrstah bi bil super ce bi imel lastnosti tega zadnjega FW.

Ali je mogoce verzijo 041009c spremeniti tako, da bi bili podnapisi v treh vrstah vendar ista visina in debelina podnapisov.
TOSHIBA Satelite P 200- 1JR 250Gb, 4Gb RAM
TOSHIBA Satelite v L40-18W

piki64 ::

fancy: pišeš isto v dveh temah. Bom še ti tu nekaj napisal. Če ne prebereš vsega ne prosi za stvari, ki niso potrebne.


LP

Frame ::

@piki,yanez in celo grupo

Fantje rabil bi pomoč glede yamakawe 335 firmwarea.Ne morem spraviti skupaj šumnike v podnapisih!

Bilo kaka pomoč od vas je dobrodošla.

Frame
May The Force Be With You!!!!

piki64 ::

frame: kontaktiraj na pyps@medvedek.org pa se bomo zmenili

LP

Frame ::

@Piki

Hvala!

Evo pošiljam mail.

Lp Frame
May The Force Be With You!!!!

mato22 ::

Jacomat

Kateri podatkovni kabel stane 2.000 sit, ker sem gledal na internet strani od Miške pa je najcenejši kabel 4.990,00 sit.

Katerega si kupil ti, da je stal 2.000,00sit???

mato22 ::

Aha pa še nekaj. Doma imam sicer podatkovni kabel od NOKIA 3310 ki ima isto 5 žic in sicer, rumeno, zeleno. črno, ter tako brez plastike, vendar mi ni ratalo da bi kabel deloval tako na Rimax-u kot na Amstradu DX3016. Kot sem razbral, naj bi žice pomenile:
Črna-Gnd
Rumena-Tx
Zelena-Rx
Rdeča-Mbus
Sedaj me pa zanima, če je možno da SP2 od windows XP lahko kaj zajebava COM port ali ne?? Ali imate vi ki ste nalagali preko kabla inštaliran SP2???

Zato ne vem, ali kabel ne deluje ali je kaj drugega narobe. Ker drugače bom kupil še tisti GD90 kabel.
Saj naj bi ta kabel GD90 deloval na vseh playerjih ali ne??

mitcho ::

mato22:
tudi jaz sem imel kabel od nokie ampak ni deloval ker čip ni max3232 ali 323 ampak mislim da NIL(???) ali nekaj takega. Sem kupil v Bigbangu kabel za siemens c25,c35,... ki vsebuje idelno samo 3 žičke (2500SIT). rdeča GND, bela in modra pa podatkovna (nevem točno kateri je TX, pač zamenjaš če ne dela). S pomočjo JOCOMATA sem uspel zrihtat svoj prvi kabel-upgrade. Tako da brez skrbi sprobavam firmware.
Po vsej verjetnosti je tvoj COM čisto vredu in upam trditi da tudi SP2 nima veze z COM.


LP, Mitcho

mato22 ::

Kdaj si pa kupil ta kabel v Big bangu, in praviš da stane samo 2.500 sit??

mitcho ::

Kupil sem ga pred 2. tednoma v MS. Ja in to za 2500SIT. Je bil zadnji. Drugo je bilo na izbiro le NOKIA za 7500SIT.

LP, Mitcho

jocomat ::

Gre za kabel za GD90, ki stane 1990 SIT, narejeno v Sloveniji. Kot ti sem tudi jaz videl čisto drugačne cene (na njihovi strani na internetu) ampak ko sem prišel v trgovino sem dobil GD90 kabel za omenjeno ceno.

Pred tem sem imel doma kabel za Nokio 3310, ki pa mi ni delal.

Sam imam XP-je SP1, ampak mislim, da ni problem s service packom. Mislim, da ima Mitcho prav.
Preveri kateri COM uporabljaš in preveri, da ni stika pri kablih. Ko bi ti videl kakšen je moj kabel, bi počil od smeha:D ...
Prenos preko GD90 kabla pa zaenkrat preverjeno deluje na Yamadi 6600, Bellagiu in Yakumi, in verjetno na vseh playerjih iz družine 13x9, ki imajo te štiri pine za GND, TX, RX in V.

Povej kat ti MTKTool napiše ko zaženeš upgrade...
Mogoče ti bom lahko podal psihoanalizo problema...

Če ne še vedno ne boš imel uspeha, se javi in bomo poskušal pri meni, je namreč škoda playerja, da bi rože na njem stale...

Joc

evo maila: jocmat@volja.net.

mato22 ::

Sem ravnokar kupil kabel GD90 za 2000 sit, grem probat.

Alec999 ::

mato22 >> ke si ga pa kupu?

mato22 ::

Kuoil sem ga v trgovini Miška v Kranju oz. tukaj.

mato22 ::

Hm sem probal pa zadeva ne funkcionira, se pravi da je player verjetno crknjen.

Probal sem različne kombinacije in vse kar sem dobil je bilo tole:
LOG: Init OK
LOG: Flash Type - Unknown Flash Memory
LOG: Reading....

Moram probat kabel še na rimaxu da vidim, če dela.

mato22 ::

Mislim, da bo meni počasi zmanjkalo živcev glede teh kablov. To je že četrti kabel, ki ga probavam in tudi tega ne morem usposobiti.
Evo sem probal še na Rimaxu ta GD90 kabel , in sem hotu dat backup in nič. ne deluje.
Ni mi več jasno kaj bi bilo lahko narobe. Vsem deluje a samo meni ne!!!!

Ne vem več kaj naj probam. Priklopil pa sem črno žico in tiso brez ovoja na Gnd, potem rumeno in rdečo skupaj na Tx ter zeleno na Rx. Probal sem tudi Tx in Rx zamenjat pa ne dela.

Če je kakšen ki bo vedel kaj hudiča je narobe naj mi prosim pove. Probal sem na 3. PC-jih in na nobenem ni kabel delal.

Počasi že obupujem nad to stvarjo, ker vidim, kako vsem lepo deluje, meni pa ne.

Vse kar dobim na MTKtool je tole:
LOG: Start to backup
LOG: Init OK
In pri tem ostane vse skupaj celo večnost in se nikamor ne premakne.

Prosim za ideje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mato22 ()

jocomat ::

Mato, glede na to, da meni kabel dela, me lahko skontaktiraš na jocmat@volja.net pa bova probala še s tem.

Glede na to kaj ti MTKTool izpiše, se upam trdit, da sploh nimaš pravilne povezave.

Za vsak slučaj pa še enkrat:

Velja za kabel GD90, petžilni:

- črna in siva(brez plastike) žica gresta na pin 1
- rdeča in rumena gresta na pin 2
- zelena gre na pin 3
Mislim, da sem dal link slike na prvi strani te teme.

Preveriš če si na tapravem Com-u.
Preden zaženeš MTKTool prižgeš player.
V MTKTool izbereš FW in klikneš Upgrade, Verify lahko izklopiš.

Joc

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jocomat ()

mato22 ::

Sem mel prav zvezano samo izgleda da ta kabel na Rimaxu ne deluje.
Sedaj sem kupil še kabel za Siemens C25 in zadeva dela BP.

Hvala še enkrat!!!

cirecire ::

Sem naložil zadnjo verzijo PYPS FirmWare-a na Yamado.

Problem pa mi nastane, ko konvertiram podnapise z CenterSub-om(zadnja vrzija). Takrat mi v podnapisih nastane veliko polomljenih črk.

Ne vem al je kakšen bug v CenterSub-u.

A se kumu sanja kaj bi bilo narobe.

piki64 ::

če imaš registriran centersub mora zgledati tako:

1
00:00:27,486 --> 00:00:29,446
  ¬Ż
Ż§Prav, fantje. Utišajte.§Ż

Tako je vredu. Če pogledaš so samo na začetku in koncu besede čudni znaki. To je zaradi centriranja.

1
00:00:27,486 --> 00:00:29,446
  ¬Ż
Ż§Prav, fantXXje. Utišajte.§Ż

Če pa je tako (oz. namesto XX kakšen drug znak na kakšnem drugem mestu) potem pa nimaš vredu registracije porihtane.

LP

cirecire ::

piki:

.... in kako naj porihtam registracijo?


Pa še me zanima, pri zadnji verziji firmware-a... Al je prav, če vzamem v CenterSubu 041118_normal oz. 041118_big?

Thx

piki64 ::

Ja malo bo treba prebrati. Vse piše. ne bom več odgovarjal na takšne stvari.
A si pomislil da lahko v FW izbiraš med velikimi in malimi podnapisi? Upam da sedaj veš kdaj izbrati normal kdaj pa big

cirecire ::

OK piki, sem naredil registracijo. Upam, da bo sedaj delovalo tako kot je treba.

THx

tec ::

Meni tudi javlja unknow disc na dx4...potem ko mi enih 5 minut pise loading.
Downlodal sem Yakumo FW04-11-18 (NEW) in vse tri fajle spekel. Predvidevam, da ni teba nic preimenovat, ker so trije fajli? Sicer je pa ze toliko sporocil in tem, da bi lahko nekdo naredil en FAQ iz vsega tega.

Hvala

mat3 ::

Sam tole centriranje z Center Subom, ni najboljše. Podnapisi so že na sredi, sam levo in desno je še vedno en kup znakov, ki bolj motijo kot če so podnapisi na levi strani. V začetku sem mislil da mi registracija ne uspeva, ker je dodalo levo in desno čudne znake....
AMD Ryzen 7 3700X, 32 GB DDR4-3600 MHz G.Skill TridentZ Neo
500GB Samsung Evo Plus, Crucial P2 500GB, GTX 1660 Super, 4x 3TB HDD
http://www.bozic17.blogspot.com

Pabo ::

mat3 malo višje gori je piki vse lepo opisal zakaj so neki čudni znaki vmes in zakaj so samo na začetku in na koncu!

DAJTE MALO PREBRAT PREDEN KAJ BLEKNETE


LP Pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

piki64 ::

Pabo točno tak kot si zapisal. Sicer bo pa kmalu veni CenterSUB, v katerem so popravki, tako da še najbolj nevednemu uporabniku bo uspelo.

Če pa še potem ne bo komu delovalo kaj vredu, potem pa naj gredo v knjižnico ali knjigarno in preberejo kakšno knjigo kako se dela v windowsih.

Žal osnov ne moremo poučevati, sicer pa se lahko ljudje obrnejo na prodajalca tam kjer so stvar kupili in jim potem naj oni stvari zrihtajo, tako da bodo delale.

LP, Piki64

dzarog ::

Bravo fantje!

To je odličen font (novi FW04-11-24 za Yamado nastavitev EE oz. big). Te pisave pa sedaj ni potrebno nič več spreminjati. Velikost, širina, obroba, podlaga vse je enako ali boljše kot na kakšni TV postaji.

Imam pa eno težavo. Za centriranje uporabljam CenterSub program in pri "EE" nastavitvi (big font) je vse O.K., pri nastavitvi "Normal" oz. uporabi (small font) pa mi na Yamadi ne prikaže centriranih podnapisov, na začetku in koncu podnapisa pa so "čudni" znaki. FW sem si nastavil tako, da imam za "EE" belo pisavo s črno obrobo in transparent, pri "Normal" pa belo pisavo s črno obrobo na svetlo sivi podlagi.
Ker si na CD zapečem 3 vrste podnapisov;
film.cen.srt - centriran za "Normal" nastavitev
film.cev.srt - centriran za "EE" nastavitev
film.sl.srt - original (necentriran)
mi necentriran podnapis prikazuje v redu (small font na sivi podlagi, levo poravnan).

Mislim, da je težava (napaka) v novem FW-ju, ker ko odprem datoteki urejeni za EE in Normal nastavitev vsebujeta različne dodane znake za centriranje..

EE
7
00:03:34,754 --> 00:03:38,425
¸Ş- Kakšna sem videti, Paul?Ş
¸¬- Tako je bolje. Tako je bolje.¬

Normal
7
00:03:34,754 --> 00:03:38,425
˛¨- Kakšna sem videti, Paul?¨˛
¸ŻŞ- Tako je bolje. Tako je bolje.ŞŻ


LP in hvala za pomoč
Ni podpisa

piki64 ::

no tisti znaki so normalni, samo pri EE tisti not, ko napiše pa ni. A lahko na pyps@medvedek.org pošlješ originalni podnapis. Bom malo pogledal.


LP,Piki64

SoKe ::

@piki64
ej ta FW je ful ok...samo nekaj pa mi je pri prejsnem bilo bolj vces. ko si zagnal modify, si lahko videl pri izbiri barve kaka v resnici tudi je...tukaj pri novem FW pa to pogresam.
bo mogoce v kaki naslednji verziji tudi to, da se bo vidla barva kako izberes?ali pa je to ze koncna verzija?
kaj pa bi se mogoce dalo se npr. to naredit, da ko bi izbral vse barve in da bi potem nekje odspodaj videl kak bi to v celoti izgledalo....to bi bilo fajn
ne da bi kritiziral FW...ampak to so samo ideje...

LP

piki64 ::

Hi!

Ne to sem namerno opustil, ker ni nujno da bo takšna barva na TV-ju. Tako da v osnovi bi moral vedeti kakšna je rumena, bela, črna in podobne barve, saj ostale pa so bolj tako zraven.


LP

dzarog ::

Pozdravljen!

Ne dela dolpoteg FW04-11-24 za Yamado.
"http://www.medvedek.org/pyps/yamada_041...
-> Napaka: ne najde strani oz. datoteke
Ni podpisa

ian77 ::

Včeraj sem dolpotegnil FW od Gericoma, zapekel na CD YAD2020.bin (kot vsakič) in vstavil v DVD. Mi javi Unknown disk ?

Na DVD-ju je original V3 FW. Kaj je potrebno mogoče kako preimenovati datoteko, da bo delovalo ?

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] Yakumo predvajalniki (strani: 1 2 3 425 26 27 28 )

Oddelek: Zvok in slika
1388187817 (24741) gasper6201
»

[DivXviD] Yamada predvajalniki (strani: 1 2 3 490 91 92 93 )

Oddelek: Zvok in slika
4609540511 (51394) GaS
»

[DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38460832 (19246) Caniggia
»

[divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
24123698 (12114) piki64
»

[DivXviD] CenterSUB urejevalni podnapisov - centriranje

Oddelek: Zvok in slika
144538 (3466) EvilDare

Več podobnih tem