» »

[divXvid] Rimax predvajalniki

[divXvid] Rimax predvajalniki

1
...
3 4
5
»

roba87 ::

Jaz bi yaneza sao vpraso ce je ta njegov zadnji FW možen prek cd-ja? pa še nekaj! yanez v tvojem prvem fw zginjajo črke če je več kot 60 znakov v podnapisu naenkrat prikazanih! ali je to odpravljeno na tem novem FW kjer so tudi zatemnjeni podnapisi??! pa ga je ziher možno preko cdja nadgradit? Ker jas nimam kabla doma in nebi rad zafleshal spet playerja tak da bi proso siguren odgovor! thnx! :)

ttommy ::

Še zdaj ne vem-ali se da nadgradnja narediti s CD-ja?
Gamer

roba87 ::

hmmm yanez jas sem nadgradil s tistim fw ki si ga zadnjega objavo! meni je slo nadgradit preko cdja! vse je ql samo se veeno zginjajo vcasih crke na koncu... Ali se da to popravit ? drugače pa je ql! ful vreji je ker so podnapisi zatemnjeni ! in so boljse vidni ! res ql... samo manjka se tisto da nebojo crke zginjale na koncu in bo vse ql! thnx

Yanez ::

@sixkiller
Zaenkrat je omejitev števila črk v podnapisih 60 znakov na podnapis v dveh vrsticah. Z ustrezno predpripravo podnapisov se tej omejitvi lahko prilagodimo (beri forum). Ni pa možno kar enostavno tega v FW-ju spremeniti, se pa dela na tem...

@ttommy
Probaj, če nadgradnja gre preko CD-ja. Če se nadgradnja ne zaključi, pač ostajaš pri obstoječi verziji (beri ta forum zakaj...).
Pri 'prvi' seriji nadgradnja preko CD-ja ni bila možna, razen preko kabla. Pri zadnji (TUŠeva akcija) pa so Rimaxi že nadgrajeni. Sicer pa kontaktiraj z uvoznikom...

Seveda vse nadgradnje počnete v lastno veselje in na lastno odgovornost :\
Omnia mea mecum porto

Eschelon ::

Še enkrat fehtam, če se najde kaka dobra duša, ki bi mi posodila kabel za par dni (za jurja). V okolici Ljubljane lahko osebno, sicer pa po pošti.

Nekako se mi zdi (iz prebranega na forumu), da ni ravno najlaže naresti kabla, ki bi delal in bi raje dal nekaj denarja za pravico do uporabe delujočega.

Kontakt po mailu al pa PM.

Prosim.:'(
Vedeti, razumeti, znati.

ttommy ::

Yanez,če si tako dober-ali mi lahko opišeš postopek izdelave FW-ja.Včeraj sem downloadal tvoj
FW (MTK.bin),ga posnel na CD s tremi MP3-ji in CD poimenoval Mediatek.Ko sem ga vstavil v ploščosuk,mi je zaznalo samo MP3 datoteke.Morda ima kaj vezo to,da sem ga posnel na DVD+RW?
Sicer pa je en moj kolega zaflashal Rimaxa z napačno nadgradnjo in ga je reklamiral.po 3 tednih ga je dobil nazaj z novo nadgradnjo in delujejo šumniki,ter meni je v SLO.Podnapisi so večji,rumeni na črni prosojni podlagi-super zadeva.Če ne bo šlo preko CD-ja,ga bom peljal v Šentjur na servis-ni predaleč,ker sem iz SG!
Lep pozdrav!!!
Gamer

mato22 ::

A pa si ti poimenoval cd MEDIATEK z velikimi črkami ter MTK.BIN tudi vse z velikimi črkami??

roba87 ::

če snemaš na RW disk moreš obvezno označit "brez dosnemavanja" in pa disk moreš obvezno zapret( finalize cd) ! Ziher si napačno posneu cd ker drugač bi se ti moral pokazat napis za upgradanje!

frajer17 ::

sem nastavo fw vse dela lepo vse ful vrei legenda je samo podnapisi mi zginjajo zadne crke za to ne vem ce obstaja kje kaki program da bi se dali uredit podnapisi pa za kaki dober program za pretvarjanje podnapisov v srt jas mam enga samo mi nea vseh vrei pretvori
programu se rece subtitle workshop ce ma kdo kaki doer program bi proso ce lahko pove hvala.

ifko63 ::

Pred ca. 3 tedni sem pisal, da pilot na Rimaxu ne dela.
Ker serviserji(profi-amaterji) okoli mene niso vedeli za kaj gre, sem ga nesel na servis v Šentjur, kjer so ga kljub nalotanim kablom porihtali z upoštevanjem garancije.Tako, da jim gre zahvala.

Delovanje:- Fw Yanezov tisti z belimi - črno obrobljenimi podnapisi - tu in tam kako črko poje, nič hudega - verjetno pa ga bo Yanez sčasoma nasitil in ne bo več lačen...
6-10x med filmom moram pritisniti na pilotu slow, da se podnapisi po izginotju vrnejo nazaj - ali vam tudi, meni se pač zdi, da prepogosto izginejo.

frajer17
subtitleworkshop v251 mam jaz, pa dela bp.
pretvorba in štelanje - http://www.medvedek.org/pyps/ - pa malo dol.

mato22 ::

Ja pri filmih z AC3 sem moral tudi jaz kar ene 10x pritisnit tipko slow da so se pokazali podnapisi.
Fajn bi blo, če bi še dobili podporo za 88 znakov in pa mogoče to, da nebi izginjali podnapisi pri AC3, če se to sploh da?

Yanez, ali še kaj delaš na Rimaxovem firmware-u?:D

Yanez ::

Še...
Omnia mea mecum porto

ralf ::

Frajer 17 poskusi program subtitle tool.0:)

ttommy ::

Iz Ceinga so mi odgovorili,da imajo nadgradnjo,ki jo je potrebno izvršiti preko kabla(to bodo storili zastonj).

Odgovor sem pa dobil tudi iz Rimaxa:

Dear sir,

We are trying to develop a firmware to support east europe and Portuguese subtitles.

We'll inform on our websyte when the firmware be ended.

Best Regards.
-----Mensaje original-----
De: Tomaž S. [mailto:tomna.net@volja.net]
Enviado el: sábado, 04 de diciembre de 2004 21:17
Para: Tech@Rimax.net
Asunto: Firmware


Hello!
2 month ago I bouth Rimax DvdDivX multiplayer.In shop was written,that supports Slovenian subtitles(that means also 蚞ȊŽ),but player does not show those letters-instead of them is missing font or some wierd sings.What to do?No upgrade on WWW?
Tommy-Slovenia(+386)
Gamer

Lemmy53 ::

Prodam DVD Rimax-a. Treba ga je samo FW upgrade-at. Za 10 jurčkov. Ponudbe pošljite na moj e-mail.
0:)
Prava slava je v prepričanju!

Reloaded ::

LP!
Še vedno mi ni uspelo nadgraditi rimaxa. A bi lahko kdo, ki je tole že počel naredil namesto mene. Seveda za določeno plačilo. A je kdo v okolici MB ali Ptuja? Firmware od Yaneza, da se razumemo, ki ga je treba preko kabla updejtat. Ker kolko sem bral, potem naslednji, če bo kateri naslednji( Prosimo, YANEZ :) ) bo šel s CD-jem, a je tako ali ne?
CIAO
Reloaded!!!

frajer17 ::

SEOS jas mam rimaxa ze 2 mesca pa sem ga upgredal z cdja, podnapisi z crno podlago od janeza. Zakaj nekateri divx malo stekajo kot da bi slo vse bol pocasi kot da bi cd prepocasi bralo kaj je to narobe jas sem peko na 52x pa je stekalo ko pa 32x hitrostjo pa je delalo ali je to to?? pri podnapisih pa mi nekatere crke tazadne pozere ce je veliko crk to je 60 vrstic takot je ze blo omenjeno je kaki popravek za rimaxa da to popravi se dela kdo na tem????? ce je kdo kupo to v tusu z zvocniki me zanima ce mu spilajo vsi se pravi vseh 5 + bass. Mam en cd ko delajo podnapisi pa vse pa pri enem casu istem zasteka cd aja pa podnapisi vcasih zginejo mores film previt nazaj pa delajo to se zgodi enih 3 x v enem filmu ... ali se komu to dela?? zaenkrat hvala za vsee upam da bomo nasli skupno resitev GRACIA JANEZ za fw. :))

Yanez ::

Nova neuradna nadgradnja Rimaxa tik pred izidom !!!

Kmalu bo dosegljiv zadnji neuradni FW za Rimax predvajalnik, ki podpira vse kar imajo veliki. S Pikijem sva pripravila številne novosti, ki so zadnji čas možne skoraj že na vseh ploščosukih.
Tako je na novo možnost izpisa podnapisov v treh vrsticah po 88 znakov, možnost izbire dveh različnih pisav (veliki in mali fonti) in poljubne izbire barve podnapisov in obrobe ter ozadja direktno iz menijev. Prav tako je po defaultu že omogočeno centriranje podnapisov in izpis dolgih imen datotek s končnicami.
Skratka dodelan FW za Rimax !

Za tiste, ki nadgradnje še niste vršili bo verjetno prvič treba zadevo nadgraditi preko kabla, potem naprej pa gre preko CD-ja.
Testiranje je v zaključni fazi....
Omnia mea mecum porto

Eschelon ::

uff8-O
Vedeti, razumeti, znati.

ttommy ::

Jaz sem svojega Rimaxa peljal v Šentjur,kjer so mi prijazni serviserji naredili nadgradnjo preko kabla in to zastonj.Potem sem ga pa še doma upgrejdal z MTK1389 Firmware (P.Y.P.S.).Deluje super in komaj čakam na novo nadgradnjo od Yaneza.Hvala Yanezu za trud!!!!
Gamer

Miki_Miska ::

Oj, po dolgem casu sem spet tukaj, pregledal vsa sporocila od zadnje branega naprej.
Obljuba dela dolg, --- zal pa se vedno ne vemo kam dati, kar smo nekateri obljubili.
Yanez-u, PYPS grupi in ostalim pa SRECNO 2005
* * Pomagajmo si, saj bomo le tako vedeli VSI VEČ * *

Reloaded ::

LP!
Se pridružujem Miki Miski.
SREČNO 2005!!!
8-) 8-) 8-)
Reloaded!!!

ttommy ::

8-) 8-) 8-) 8-)
Ja,tudi jaz želim Yanezu in njegovi P.Y.P.S.workgrop,ter vsem ostalim srečno in uspešno novo leto.
Gamer

mato22 ::

Še jaz se pridružujem voščilu za novo leto in čim več uspešnih nadgradenj:)) :)) :))

ifko63 ::

Vsem skupaj Srečno novo leto 2005, da bi vam prineslo vse kar si želite in vam je 2004 pozabilo...

Za vse, ki bi radi da vam nekdo nalota kable proti plačilu...
Na mojem Rimaxu sem nalotal in dela - nekumu drugemu tega ne bi delal ker lahko kaj crkne - verjetnosta je sicer mela, vendar vedno obstaja.
Zato je najbolje da ga spakirate v škatlo in pošljete na Ceing Šentjur, kjer ga - že večkrat omenjeno - nalotajo in nadgradijo z tapravo verzijo FW.
Povedat je treba, da so tam(Ceing) vredu ljudje in jim ni interes samo prodajat Rimaxe - ampak tudi poskrbijo za kupce ne glede kje v Slo so kupili Player.

P.I.P.S dajte povedat - napisat kako in kam vam lahko doniramo kak prispevek - mogoče je danes tapravi dan za obračune.

Yanez ::

NOVI PYPS FW za RIMAX je na voljo TUKAJ !!! 8-O

Podpira vse kar imajo veliki. S Pikijem sva pripravila številne novosti, ki so zadnji čas možne skoraj že na vseh ploščosukih.
Tako je na novo možnost izpisa podnapisov v treh vrsticah po 88 znakov dveh različnih velikosti (veliki in mali fonti) in poljubne izbire barve podnapisov in obrobe ter ozadja direktno iz menijev.
Prav tako je po defaultu že omogočeno centriranje podnapisov in izpis dolgih imen datotek s končnicami. Podnapisi so dovolj nizko, napis za glasnost pa premaknjen navzgor.
Skratka dodelan FW za Rimax ! :D

Za tiste, ki nadgradnje še niste vršili, bo prvič verjetno treba zadevo nadgraditi preko kabla, potem naprej pa gre preko CD-ja.

Seveda je nadgradnja le za pogumne... >:D

Naj bo to naša novoletna poslanica urbi et orbi.

SREČNO 2005 in vse dobro Vam želim !
Omnia mea mecum porto

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Yanez ()

ralf ::

Najprej bi se rad zahvalil P.Y.P.S.za nov FW ki deluje odlično.
Imam pa eno vprašanje.Zakaj mi podnapisi ne delujejo takrat ko ima film dolg naslov.Npr..Stephen King's - The Stand - Part 1of4 - The Plague [DivX].
Ko pa sem ga preimenova v samo The Stand pa so podnapisi delali normalno.
Žal pa preden sem to pogruntal sem že kar nekaj filmov zapekel z originalnim naslovom ki so ponavadi zelo dolgi.
Zanima me v čem je hec in če se da to na kakšen način odpravit?
Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor .LEP POZDRAV. [

piki64 ::

@ralf: to ja pač problem vseh FW tudi na ostalih playerjih. Ljudje žal morate razumeti, da za takšen denar ne morete dobiti komponente, ki bo popolnoma nadomestila vaš računalnik pri predvajanju filmov.

Je pa res, da marsikaj ne piše v navodilih (npr. tvoj problem), tako da to pa je malomarnost proizvajalcev.


LP

frajer17 ::

Janez jas stisnem na tisti link priem na stran hocem downlčoadat fw pa napise da strani ni mogoce najti kak je zaj z temm ????? :(

ttommy ::

Tudi meni ne odpre strani!Težave?:'( :'( :'( :'(
Gamer

piki64 ::

hi!
Ja link je nedostopen zato, ker je na nekaterih Rimaxih FW brez problema deloval, na drugih pa ne. Zato je bilo smoterno umakniti zadevo, da ne bi rabil kakšen laik povezavo s PC-jem delat.

Ko bo še za druge Rimaxe naret FW pa bosta na voljo vrjetno oba.

LP

ttommy ::

Hvala za pojasnilo!
Ko bo FW nared in če bo deloval,kot ste ga opisovali(večji fonti,3 vrstice,88 znakov),pa napišite(P.Y.P.S.),kam lahko kaj doniramo!!!
Aja,a obstaja možnost,da bi bral tudi sub.(čeprav pretvarjanje ni nek problem,pa vseeno)?
Lep pozdrav!8-)
Gamer

frajer17 ::

kaj zaj ste dol zaprli al kak pol kje najdem popravek za rimaxa??

ttommy ::

P.Y.P.S.-ali boste odprli stran za nadgradnjo?Še vedno preurejate?
Gamer

CaqKa ::

ttommy ::

Vsaka vam čast,P.Y.P.S.-nadgradnja deluje zares odlično,sedaj je moj Rimax zares popoln DivX
predvajalnik!Hvala!!!!!:) :) :) :)
Gamer

Reloaded ::

LP!
@ttommy
Prvo si nadgradil preko kabla, pol pa si dol z P.Y.P.S. strani firmware potegnil, mam prav?
Kateri link pa si kliknil, ker meni ne dela povezava za oba. Pa verjetno ni nobenih problemov pri predvajanju, imam prav?
HVALA in CIAO
8-) 8-) 8-)
Reloaded!!!

Runnagain ::

Reloaded, za katerega hočeš FW dol potegniti,18. 1. 2005 mogoče?

Na našem forumu je nekdo poročal, da je naložil FW za Rimaxa servocoda 01.05.01.00 in da nato ni mogel nobenega novega naložiti FW-ja preko CD-ja, ampak samo preko kabla. Tako da dokler kdo drug ne potrdi, da za Rimaxa deluje v redu, je umaknjen s strani.

Če kdo hoče reskirat, lahko napišem direktni link.

Lp, Runnagain!!

Zgodovina sprememb…

Yanez ::

@Runnagain
Sem že nekajkrat omenil na tem forumu pa naj bo še enkrat:
Rimax predvajalniki, ki so se prodajali pri nas so imeli le 8 bitni flash. Nanje pa je bil v osnovi naložen FW za 16 bitni flash (dokler niso pri uvozniku po mojem posredovanju nalagali 'pravi' FW preko kabla).
Zato tudi pri teh prvih Rimaxih ni bila možna nadgradnja preko CD-ja, ampak le preko kabla s pravim flashom, nakar so vse naslednje nadgradnje možne preko CD-ja.
Izgleda pa, da ima ta uporabnik (Martt), ki se oglaša na PYPSovem forumu, obratne težave. Ima 16 bitni flash in je nanj nalagal FW z 8 bitnim flashem. Enostavno si naj z MTK remakerjem spremeni tip flasha in tako spremenjen FW naloži na Rimax.
Lahko pa pripravimo še eno verzijo FW za 'evropski' trg, ki bo imela podporo za 16 bitni flash.
Za slovenski trg pa sem skoraj 100% da bi ta FW moral delovati.
Omnia mea mecum porto

ttommy ::

@Reloaded
Predvajanje deluje gladko in vse dela super-podnapisi so veliki in 8 različnih nastavitev za podnapise.šel sem na :pyps.medvedek.org/ .Takrat je DL deloval.Najprej so mi pa v Ceingu nadgradili preko kabla,nato pa vse ostale nadgradnje s CD-ja delujejo!
Skratka,meni dela super!:)) :D
Aja,pozabil sem napisati,da je bil to decemberski FW!Takrat še januarskega ni bilo!
Gamer

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ttommy ()

Cloud_Strife ::

Pozdrav vsem!

Kako vam je uspelo nalotat konektorje na Rimaxa? Zgleda tako majhno tako da ne vem kako se lotit. Imam podatkovni kabel nokia 3210!
Hvala
100% Otaku

piki64 ::

Vsi Firmware-ji od skupine PYPS ali katerega od njihovih članov(Pharao, Yanez, Piki64, StepniVolk), ki ste si jih DL z njihove strani ali jih pridobili na kakšen drugačen način, so praktično modifikacije originalnih FW v upanju izboljšanja kakovosti predvajalnika. Zato vsi uporabniki sami nosite odgovornost za napake, ki bi lahko bile posledica vaše nadgradnje teh Firmware-jev. Tako da z namestitvijo teh Firmware-jev vam preneha garancija za predvajalnik. V kolikor se s tem ne strinjate si namestite originalen Firmware s proizvajalčeve strani.

To je spisano zato, ker nekateri ne berejo vsega na internetnih straneh ali pa v emailih kjer so jim poslana navodila za uporabo Firmware-ja in samih posledic, ki jih sami nosijo z namestitvijo. Kajti potem jim nekaj tisti trenutek ne deluje in krivijo nadgradnjo s Firmware-jem, čeprav morda sploh niso prebrali navodil. Zato je bolje za tiste, ki ne vedo kaj počnejo sploh ne nadgrajujejo svojih predvajalnikov.

Skupina PYPS

BTW: Prosil bi moderatorja, če lahko da to sporočilo na prvo stran, da ne bo nekje vmes ležala. (morda prvo stran še kdo prebere).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: piki64 ()
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] Yakumo predvajalniki (strani: 1 2 3 425 26 27 28 )

Oddelek: Zvok in slika
1388188055 (24979) gasper6201
»

[divXvid] Elta predvajalniki (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Zvok in slika
54856826 (12927) darexx
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
35870574 (18393) koks2005
»

[divXvid] Amstrad predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
15922123 (9932) timzl

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

Oddelek: Zvok in slika
1531226 (14479) Stepni Volk

Več podobnih tem