» »

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

««
25 / 28
»»

MEDENA ::

Zgleda da bo res treba YAMADO 6700 vzet :D

Samo še 14k :D

smonito ::

Pozdravljeni!

Imam problem Pikuju sem poslal donacijo in sem dobil njegov now firmware. Zapekel sem ga v ISO cd ter velike tiskane črke pa mi še vedno piše unknown cd, kaj delam narobe.
Sem že velikokrat upgrejdal predvajalnik pa tudi takrat ko smo vrinili črko da smo dobili C verzijo nazaj, ker smo imeli probleme če smo dali navaden firmware.
Moram tudi tokrat vriniti črko g oz. ne vem točno že katero da mi bo zaznalo upgrade.

Za pozitiven odgovor se VAm že vnaprej zahvaljujem.

Lp

Gregor

MEDENA ::

smonito : a si probal točno po navodilih ?

ker je tale fw od pikija res 1A ...yakumo zaživi v polnem sijaju.

robi23 ::

Haj!
Imam en velik problem! Danes sem naložil nek popravek za podnapise in se mi je naložila najstarejša verzija. Imel sem pa najnovejši fw 050524, sam pa mi podnapise ni bralo tam ko sta bla dva cd posenta na dvd. Zanima me, a zdj lahka jz sploh še kak fw naložim čez tega, ker ko sem dal nazaj ta cd od fw 050524 mi ni zagnalo nalaganja? Upam, da se da rešit!!!!!

piki64 ::

@robi23: seveda se da rešiti.

Ker pač ne vem kateri FW ste prej imeli sta dve metodi:
Če ste imeli YAD2710.BIN ali YAD2710G.BIN potem morate enega od teh preimenovati v YAD710.BIN

Če ste imeli prej katerega drugega pa morate tistega svojega preimenovati v YWAD2710.BIN

To velja za vse. Če pa kaj ni jasno pa se obrnite na moj email.

Imam tudi še eno različico FW za vse tiste, ki si sami pripravijo DVD,CD in imajo ime podnapisov enako kot ime filma (ostale stvari kot je podpora PB in ostalo pa je enako kot pri najnovejšem FW). Se pravi je le odstranjena podpora različnim imenom podnapisov, ker pri enih to OK funkcionira pri drugih ne.

LP, Piki64

robi23 ::

piki64 ::

@robi23: sem ti gori lepo vse napisal. Če se ne najdeš v tem mi pač email pošlji. Saj iz tvojega ni razvidno kaj bi sedaj sploh rad. Nadnaravnih sposobnosti pa nimam da bi v glave videl.

LP, Piki64

robi23 ::

sem ti poslal že zasebno sporočilo. lahka mi pa daš svoj mali pa ti tja pišem

piki64 ::

@robi23: na moj email mi piši piki64@medvedek.org?

Drugače pa za vse tiste ki si sami pripravljate filme in podnapise. Z malo truda (kakih 5 minut) bo vaš film pripravljen tako, da ga bo predvajalnik z užitkom prebavil.

Potrebujete (vsi programi bodo kmalu dosegljivi na naši strani z mojimi default nastavitvami, tako da sploh ne rabite nič več delat kot se držati samo spodnjih navodil)
- MPEG4 Modifier
- Avi Mux GUI
- CenterSUB (zadnja verzija mojega programa)


- Prvo zaženeš MPEG4 Modifier in v njem naložiš film. (se pravi greš na browse gumbek in poiščeš film)
- Ko je naložen film, če ti v oknu Packed Bitstream piše YES, potem daš kljukico v okence UNPACK in daš Save (npr. daš ime FILM2.AVI, če je prej bil FILM.AVI). Če ni nič potem pač zapustiš program. (čeprav player z novim FW podpira PB ga je bolje že odstraniti na računalniku.)
- Potem zaženeš program AVIMux GUI
- V gornjem oknu pritisneš desni gumb na miški in dobiš opcijo ADD
- daš ADD in naložiš film FILM2.AVI (oz. FILM.AVI če je bil brez PB, ker ga nisi rabil prekonvertirat v FILM2.AVI)
- potem klikneš na ime filma, tako da je modro označen in stisneš gumb GENERATE DATA SOURCE FROM FILES
- potem pa pritisneš gumb START (odpre se okno in daš ime filma FILM3.AVI)
- počakaš da skonvertira in zapreš program
- potem pač film FILM3.AVI preimenuješ v FILM.AVI (predtem lahko datoteki FILM.AVI in FILM2.AVI izbrišeš)
- tako imaš potem v istem direktoriju FILM.AVI in FILM.SRT (podnapisi v istem direktoriju)
- nato zaženeš CenterSUB naložiš podnapise in daš samo convert (nastavitve ki so nastavljene so takšne kot jih uporabljam sam in mislim da so čisto OK)
- CenterSUB ti zgenerira precej različnih podnapisov (pač nisem iz kode tega odstranil, ker je prej to bilo za playerje s starim FW).
- zate je pomembni samo FILM.SRT podnapisi
- tako potem FILM.AVI in FILM.SRT posnameš na DVD v direktorij FILM

POZOR! FILM je v tem konteksu mišljeno kot pač neko ime filma.

LP, Piki64

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: piki64 ()

kremencek ::

Oj!
Mam en vprašanje, pardon dva.:\ Pred nekaj dnevi mi je moj Yakumo dobesedno zaštrajku;( , ne bere nobenega cd-ja, dvd-ja ipd. Kaj bi lahko bilo narobe? In pa kje je pooblaščen servis, k se mi z interšparovci ne da ukvarjat:8) , k sm ga tm kupu.
Hvala za odgovore.

MEDENA ::

Poglej na garancijski list.

YUGI1 ::

Kupil sed DVD-Divx predvajalnik pa ga skušam nadgraditi z firemwerom 041222 v katerem je 5 bin fajlov.Kako jih naj zapečem recimo v Neru.Kot ustvari podatkovni disk???Ali naj zapečem vseh 5?
Enkrat sem že poskusil in sem jih zapekel kot ISO.PA mi je 2 sec loadalo potem pa mi je izpisalo da je disk neznan.V trgovini ni bil nadgrajen.:D

piki64 ::

@YUGI1: A boš star FW gor nalagal. Če želiš novejšega se lahko pri meni oglasiš oz. to velja za vse ostale, ki se na novo pojavljajo na tem forumu.

Email:piki64@medvedek.org

LP, Piki64

WtFlol ::

Posedujem predvajalnik Yakumo DVD Master DX4 in imam problem. Filme, ki "tečejo" na 23.976 FPS predvaja normalno. Slika pri filmih (25 FPS) pa deluje v "slow-motion-u", opazi se zatikanje oz. cukanje. V glavnem slika je počasnejša kot bi morala biti in ni normalna kot pri 23.976 FPS filmih. Kaj mi je storiti? Uporabljam tale firmware > http://www.yakumo.com/service/index.php...

piki64 ::

@wtflol: poglej če bi prebral en post višje vidiš da imam najnovejši FW, ki ti vse te težave odpravi. Vzrok je v Packet Bitstreamu in ne v FPS-ih.

LP, Piki64

mbranko ::

@ stepni volk, piki 64, lastniki yakumo dx4

Končno sem se odločil in zamenjal elto 8883 in kupil yakumo dx4. Kupljen je bil v comtronu avgusta 2005.

V njega je že bil naložen (s strani comtrron-a) firmware s temi podatki:
version: 05.00.05.01
sub.v.: 00.00.00.01
8032: 05.00.05.01
risc: 05.00.05.01
dsp: 03.03.01.91

Ta predvaja slo podnapise, ima 4 velikosti pisav, je pa težava ko želim med filmom spremeniti karkoli, saj se po pritisku setup vidi samo napis menuja, ne pa tudi vsebina.

Kot koordinator je naveden stepni volk, na osnovnem ozadju pa P & Y slovenian mtk work group.

Zanimajo me vaše izkupnje glede tega firmware-ja.

lp

branko

MEDENA ::

jao

ustaviš film pa popraviš.....a je tak velik problem?

armek ::

Prebral skoraj celotno temo vendar odgovora se nisem zasledil.

Kako se ugotovi kateri tip yakumota mas... ali je to yad2710.bin ali kateri drugi.
Potreboval bi namrec ta nov FW pa nevem kateri tip yakumota imam.

Hvala,LP

linx ::

Tudi mene zanima, kako ugotovim tip predvajalnika in kateri FV imam naložen. Tudi jaz sem kupil avgusta in je vse ok, le podnapisi so premajhni in jih nikakor ne znam povečat. LP

Lith ::

Kako nadgradit novejše verzije Yakumo DX4 od 5.00.05.01 sem prebral tukaj, kjer Tonne piše:

You keep on pasting YAWD2710.BIN in the first folder and renaming it to:

YAD2710.BIN
YAD2710G.BIN
YC2710G.BIN
YEAD2710.BIN
YGC2710.BIN
YWAD2710.BIN
YWD2710G.BIN

And drag them into "To burn" one by one ofcourse.

The goal is to have all 7 files "To burn".

**************************************************

To je tudi meni pomagalo nadgradit na PYPS verzijo _041222_PYPS.zip

LP
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

vojkovouk ::

Zdravo Fantje.Imam eno vprašanje.Po tazadnji nadgradnji od pikija,mi je zadeva delovala zelo dobro/yakumo),sedaj mi pa kar naenkrat ne zazna nobenega cd-ja.Tudi originalni dvd ne zazna,ampak napiše da ni medija.Sem poskusil še enkrat dat gor fw,pa mi tudi tega ne zazna.Kaj storiti.
vojko

MEDENA ::

garancija.

piki64 ::

Vsi Firmware-ji od skupine PYPS ali katerega od njihovih članov(Pharao, Yanez, Piki64, StepniVolk), ki ste si jih DL z njihove strani ali jih pridobili na kakšen drugačen način, so praktično modifikacije originalnih FW v upanju izboljšanja kakovosti predvajalnika. Zato vsi uporabniki sami nosite odgovornost za napake, ki bi lahko bile posledica vaše nadgradnje teh Firmware-jev. Tako da z namestitvijo teh Firmware-jev vam preneha garancija za predvajalnik. V kolikor se s tem ne strinjate si namestite originalen Firmware s proizvajalčeve strani.

To je spisano zato, ker nekateri ne berejo vsega na internetnih straneh ali pa v emailih kjer so jim poslana navodila za uporabo Firmware-ja in samih posledic, ki jih sami nosijo z namestitvijo. Kajti potem jim nekaj tisti trenutek ne deluje in krivijo nadgradnjo s Firmware-jem, čeprav morda sploh niso prebrali navodil. Zato je bolje za tiste, ki ne vedo kaj počnejo sploh ne nadgrajujejo svojih predvajalnikov.

Skupina PYPS

BTW: Prosil bi moderatorja, če lahko da to sporočilo na prvo stran, da ne bo nekje vmes ležala. (morda prvo stran še kdo prebere).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: piki64 ()

piki64 ::

@vojkovouk: ja daj gor originalen FW, ki si ga potegneš s proizvajalčeve strani. Pa kot drugo je vprašanje če ti ne spozna medija al ti ga noče zagnati. Ker kot vem zelo radi crkujejo motorčki od pogona.


LP

vojkovouk ::

Piki z fw je vse vredu,samo zgleda da cd-ja ne zažene.Nekaj časa bere,nato pa napiše da ni medija.Mislim da je crkno motorček.Bom nesel na servis.
Lp!
vojko

gyroscop ::

Lep pozdrav!

Imam problem s cisto novo yakumo dx4 (kupljen v comtronu prek online trgovine, dostavljen vceraj). Pri ogledu dvdjev mi namrec pride samo do menuja nato pa ko izberem ogled filma me vrze ven na program televizije. Vceraj teh problemov se ni delal. Ostale medije bere normalno brez problemov. Priklopljen je prek scart kabla, s firmwirom se nisem nadgrajeval. Zanima pa me ali lahko napako kako odpravim sam ali mi ne preostane nic drugega kot da komponento zamenjam?

Najlepsa hvala za odgovor!

valf ::

@gyroscop
Mogoče je problem v televozorju. Starejši televizorji namreč nepravilno prepoznajo signal, ki jim ga pošlje DVD po štartu filma. Jaz sem imel skoraj enak problem - pri vseh filmih, ki so bili v formatu 16:9, se mi je zgodilo, da je televizor po štartu filma preklopil na program televizorja, zvok pa je bil z DVDja. Pri Divx-ih in DVDjih v formatu 4:3 tega problema ni bilo. Zadevo sem rešil tako, da sem Yakumota priklopil na videorekorder - Line-in. Stvar deluje OK.

neptun ::

Prebral sem forume ampak tega še nisem našel. Imam Yakumo DVD master DX4.
Podnapisi v formatu srt lepo delajo pri avi formatu, problem pa je če imam film v mpg formatu. Film sicer predvaja, podnapisov pa ni. Poskusil sem že s sub, txt, srt pa še cel kup drugih formatov a brez uspeha. Kaj to sicer deluje? Ali moram film pretvorit iz mpg v avi?
Ima kdo kakšno idejo?
LP
Bojan

Redman ::

Moja prijateljica je kupla yakumo dvd master dx4..Zdej sm si potegnu dol firmware od P.y.p.s.

Ta file je v iso..A nej ga jst lepo zapečm v nerotu in lepo vstavim v predvajalnik in to je to al morm na kej pazit...
HVALA

MeGreat ::

Pred kratkim sem kupil ta dvd predvajalnik.. podpira tudi divx filme ..
In pač zapečem en divx film in ko hočem predvajati mi ta film šteka.. slika se kar ustavlja počasi vrti(saj veste kako je ko neki šteka,hehe tak ko v igricah itd itd..)

[edit by moderator, na stju je nowarez politika. sicer pa za tvoje vprašanje poišči temo 'trzanje slike' v tem oddelku. lp ))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

MeGreat ::

Ni problema, drugače pa hvala za rešen, problem, zdaj dela hehe..
lp

zjernej ::

Lep pozdrav.

Jaz sm pa kupil Yakumo DVD Master DX4
verzija: 05.00.05.01

Pa me zanima, kateri Firmware je nabol primeren
za to verzijo.

Hvala za pomoč.

vojkovouk ::

Zjernej!

Tudi jaz imam to verzijo yakuma,vendarše ni popravkov za to verzijo.Tako da ne vem če boš lahko delal nadgradnjo.Tudi jaz sem že vse poskušal pa ne gre.V Comtronu pravijo,da je ta yakumo nova verzija 1 z novim čipom.Treba bo mal počakat.
Lp.
vojko

Stepni Volk ::

Če ste v dvomih, si poglejte prvo stran. Večina vaših vprašanj je tam odgovorjena. Vse kar bo sedaj ponovno zapisal, je zapisano tudi tam:
neptun - Divx podnapisi so za Divx/Xvid filme, ne za MPEG filme. Če hočeš imeti podnapise v MPEG filmu, jih moraš "zapeči v sliko".

Kako veš kateri Firmware imaš?
Postopek je na prvi strani. Pri tem je problem v tem, da če je trgovec naložil nov Firmware s preimenovanjem le tega, vi kot kupec nimate možnosti ugotoviti katero verzijo predvajalnika imate!!!
OK majhna možnost je, če predvajalnik odprete, pogledate sestavne dele in vprašate Yakumo, kateri Drive, Flash... ima posamezna verzija.
Zato ob nakupu ZAHTEVAJTE predvajalnik, ki se ga trgovec ni niti dotaknil!

Samo predvajalnik z originalnim Firmware-om vam bo sporočil pravi podatek o verziji. In samo takšen nedotaknjen predvajalnik se bo avtomatično pustil nadgraditi le s PRAVIM firmware-om.
Če Firmware preimenujete zato, da bo delal na vaši verziji se podajate v velik riziko, da bo del vašega predvajalnika odpovedal.
Zato se teh stvari lotevajte le, če ste 100% v to katero verzijo imate, ter imate povezavo preko kabla med PC in DVD predvajalnikom.

ulepos ::

Težave !!!


Imam Yakumo, ki še ni star eno leto. Naenkrat ne dela več in sicer ne kaže slike, sliši pa se zvok. Prav tako ne pokaže logotipa, skratka ničesar ( črna slika). Naložen imam donatorski FW ( PIki64).

Prosim če mi lahko kdo pove, ali velja še garancija oz. kateri FW moram naložiti, da ta sploh še velja če še velja.

Hvala za odgovore
konec

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ulepos ()

e-marko ::

Poskusi prej preveriti še kable. Mogoče je scart malo popustil.
...somebody, somewhere...

ulepos ::

Sem že in to ni to

Hvala
konec

Gift ::

piki64 je car, mani je vse porihtal na yakumotu, tak da dela zdaj v 0-lo.
Še enkrat hvala piki64 in lp!

prismo ::

Kka ma že piki oz. medvedek stran?
Mi ima kdo možnost na mail poslat zandji FW za Yakumota?

Gift ::

Piki64 sem jaz na mailu dobil Email:piki64@medvedek.org , pa tako kontaktiraj z njim naprej.

T2 ::

Zdravo

Samo za info: vceraj sem v Comtronu vzel Yakumota DX4, po besedah prodajalca je iz novejše serije in nadgrajen na zadnji firmware (slovenski menuji, verjetno verzija skupine pyps za comtron)

podatki o trenutno nalozenem fw:
verzija: 05.00.05.01
sub-ver: 00.00.00.02
8032: 05.00.05.01
servo: 18.03.00.00
risc: 05.00.05.01
dsp: 03.03.01.91

Edina pripomba, ki jo imam, je, da se ni priporocljivo igrati s funkcijami fforward, rewind in goto, ker podnapisi izginejo(ac3 al pa ne ac3) in jih z dosedaj znanimi metodami le redko lahko priklices nazaj. Se pravi wc, prigrizek pripravit, se vsest pritisnit play in pilota proc od sebe do konc filma...
popravek: izginejo tud sami od sebe, npr celo po 40minutah brezhibnega prikazovanja. Zdaj ne vem al naj fotra posljem na tecaj anglescine ali zadevo nesem nazaj v Comtron.
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T2 ()

robi61 ::

Ko se ti to zgodi, uporabi gumb "Slow", pa se ti bodo podnapisi spet prikazali.:))
Zakaj bi, če ni potreba ...

T2 ::

@robi61: poznam ta trik, ki pa na zalost deluje redkokdaj vsaj v mojem primeru
Skatlico sem nesel nazaj v comtron, kjer jo je serviser takoj probal nadgradit z novim firmwarom pa mu ni uspelo; zdaj cakam na njihov klic (mam pa tudi ugledanega enga xorota, ki preverjeno nima takih problemov)
lp

gumby ::

a je kje kaksen spisek, katere resolucije podpira? (razen unega na prvi strani)
800x336 in 800x416 ne prebavi namrec...

gumby ::

736x400 tud ne gre;(

Dejancek ::

V zadjih 4 straneh nisem zasledil še tega odgovora, zato pa tudi vrašam sedaj.

A yakumo podpira, oz. bere doma posnemane dual layer dvdje ?

Stepni Volk ::

Zankrat je še nerentabilno, da bi ta test izvedel. :)
Se kdo javi, oz. je to že storil?

Dejancek ::

Ker filmi original so itak že večina na DL.

Zdej pa je sam vrašanje če tud doma posneti DL filmi delujejo.

P.S.: Moje sporočilo ni namenjeno waruzu, toliko da je vsem jasno.

e-marko ::

Kakšnemu waruzu? Malo dvomim, da ne bi bral doma posnetih DL ploščkov, ker to bi bil kar precejšnji minus. Bolj psihični minus, ker same ploščke verjetno ne snema dosti folka doma... Vsaj dokler so takšne cene.

LP
...somebody, somewhere...

Dejancek ::

Še vedno smo samo pri teoriji. Praksa pa ....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejancek ()
««
25 / 28
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
35870601 (18420) koks2005
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

Oddelek: Zvok in slika
1524566 (5064) JanezC
»

[DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38460975 (19389) Caniggia
»

[divXvid] Mediatek - kateri firmware oz. fonte uporabljate

Oddelek: Zvok in slika
194248 (2070) Nebomgabiksa
»

[divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
24123815 (12231) piki64

Več podobnih tem