» »

Corrupted JPEG ?

Corrupted JPEG ?

asPeteR ::

Imam en zanimiv problem. Namrec nikakor ne morem odpreti JPEG slik ki sem jih posnel z digitalcem.
Namrec zanimivo zato ker se mi pokazejo pod thumbnails ce jo pa zelim odpreti pa program za slike javi da je ne more odpreti. (in to od ACDsee, Adobe CS2, office JPEG viewer ...) Probal sem z raznoraznimi JPEG repair toolsi, sam ne gre nic.

Ima kdo kaksno idejo? Je kdo imel podobno tezavo in kako jo je resil, ce jo je?8-)

Najbolj me to matra zato ker jo v thumnailu vidim cele pa ne odpre ... Jao ...:|
http://blog.stegnar.com

LoneWolf ::

Stvar je cisto jasna, tezavo imas pri prenosu podatkov z digitalca - ne dobis dol celih JPEG datotek, vmes ti prekine prenos. Nimas tukaj kaj praskat z JPEG repair toolsi, ce ni podatkov, jih ni. Thumbnaili so lahko del JPEG datotek in so shranjeni bolj na zacetku, vecina digitalcev jih shranjuje za potrebe hitrejsega previewa na LCDju. Thumbnail, ki ga vidis, ni celotna slika pomanjsana, ta thumbnail ti je pripravil ze digitalc. Celotne slike ti pol manjka.
Postimaj prenos podatkov iz digitalca, verjetno gre cez USB. Ustrezne kable, ustrezne driverje, probas lahko na kaksni drugi masini ipd.

asPeteR ::

Ne, ne ... Ni prenos ... Ker je to samo del slik takih ... Ja sej sem nekako predvideval da je res tale thumbnail en posebi segment datoteke ... Ceprav sem upal drugace.;)
Skratka je kaksna moznost poprave slike? Ker datoteka je cela (napr 1.5MB kar je normalno).
Naj povem pa da sem te slike lahko odpiral, toda sem jih moral ene 3x prenesti iz diska na disk ... To bi bila edina moznost vira napake ...

:|
http://blog.stegnar.com

Smorny ::

Sem imel podoben primer, ko mi je par direktorijev z slikami iz digitalca postalo neuporabnih. Simptomi so bili identični, čeprav nimam pojma kaj je botrovalo nastali situaciji. Jaz sem si pomagal z adobe photoshop elements 3, ki imajo možnost, da ti procesirajo celi direktorij, npr. auto color, rename, resize ipd. No, ko sem spustil skozi to in jih samo renemal je zadeva začela delovati, stare datoteke pa sem lepo pobrisal.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

LoneWolf ::

Dolzina datoteke ti ne pove prav nic o kvaliteti prenosa podatkov iz digitalca. Prostor za datoteko je lahko pre-allocated in imas na koncu lepo same 0. Pride lahko tudi do korupcije podatkov med prenosom, tole sem na USB napravah ze veckrat dozivel. Datoteka sicer je cela iz zgleda v redu, vendar so deli podatkov spremenjeni.
Ni treba prevec ugibat okoli teh stvari, 5x prenesi isto datoteko pod razlicna imena, in jih primerjaj med sabo, lahko kar pod ukazno vrstico s "FC /b" ukazom. Ce se razlikujejo, potem ves, da imas nezanesljiv prenos. Ce se ne, in v datotekah ni opazit lukenj v podatkih, ce jih odpres s kaksnim hex editorjem, potem so verjetno poskodovane ze na izvoru. Okvarjena spominska kartica v digitalcu ali kaj podobnega.
Pozabi na "popravljanje" takih slik. Prvo imas da ugotovis kaj se dogaja in kaj sploh imas v roki, potem bos lahko studiral kako bos stvar popravil.

Smorny ::

Ne razumete, da rukaj ne gre za napake med prenosom. Datoteke so bile nekaj časa normalno berljive, nato pa naenkrat ne. Tudi, na drugih računalnikih niso bile berljive...
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

CaqKa ::

potem pa je možnost da ti je kak virus malo disk prebekslal, ali pa da se je v kolikor imaš fat32 kaka fat tabela pomešala in so datoteke razcepljene povožene ali nekaj podobnega..
sicer sam še vedno najbolj cilam na kartico..
naredi en čist enostavn test..
datoteke brez spremembe imena.. posnami nazaj na kartico in jih daj v fotkiča.. pa poglej če grejo zumirat oziroma če jih sploh odpre.
če se je fatu zmešalo potem bi blo fajn če spustiš čez disk kakšen scandisk ali pa disk doktor ali nekaj podobnega.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skeniranje negativov

Oddelek: Sedem umetnosti
246464 (3847) harvey
»

Bo Windows Media Photo izrinil JPEG? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12110837 (8075) BigWhale
»

Windows Monad shell - res podrobno (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
557196 (5634) 64202
»

Katere programe uporabljate?

Oddelek: Programska oprema
424294 (3574) R33D3M33R
»

*.jpg fotk ne odpre noben program

Oddelek: Pomoč in nasveti
101576 (1506) LoneWolf

Več podobnih tem