» »

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare

««
«
1 / 8
»»

piki64 ::

Hi!
P.Y.P.S. Work Groupje skupina, ki so jo ustanovili:
P-PharaoH
Y-Yanes
P-Piki64
S-Stepni Volk

V toku je ravno pridobivanje novih članov. Aktualni člani so zabeleženi na Internetni strani.

Naredili smo modifikacije originalnih FW, za marsikateri MTK1389 predvajalnik (Yakumo, Bellagio , Denver, RImax, Yamada...). Kakšni so si poglej na strani: stran na voyager222.no-ip.com

Vsi Firmware-ji od skupine PYPS ali katerega od njihovih članov(Pharao, Yanez, Piki64, StepniVolk), ki ste si jih DL z njihove strani ali jih pridobili na kakšen drugačen način, so praktično modifikacije originalnih FW v upanju izboljšanja kakovosti predvajalnika. Zato vsi uporabniki sami nosite odgovornost za napake, ki bi lahko bile posledica vaše nadgradnje teh Firmware-jev. Tako da z namestitvijo teh Firmware-jev vam preneha garancija za predvajalnik. V kolikor se s tem ne strinjate si namestite originalen Firmware s proizvajalčeve strani.

To je spisano zato, ker nekateri ne berejo vsega na internetnih straneh ali pa v emailih kjer so jim poslana navodila za uporabo Firmware-ja in samih posledic, ki jih sami nosijo z namestitvijo. Kajti potem jim nekaj tisti trenutek ne deluje in krivijo nadgradnjo s Firmware-jem, čeprav morda sploh niso prebrali navodil. Zato je bolje za tiste, ki ne vedo kaj počnejo sploh ne nadgrajujejo svojih predvajalnikov.


Sporočite vaše slabe in dobre izkušnje, težave, prednosti,... o naših FW

LP PYPS
  • spremenil: perci ()

sotlerx ::

Lepo pozdravljeni YAKUMO-odvisniki!
Kot prvi na listi ki odpiram to temo, lahko bi imel same pohvale in lahko rečem da nisem
imel večjih težav in problemov(mogoče zaradi mene samega,ker sem prehiter in ne
preberem FORUM malce bolj pazljivo in natančno). Lahko P.Y.P.S work group samo
pohvalim z naj, naj, naj najboljši ste z veliko dozo potrpljenja .

Sedaj lahko potrdim PIKI64 , da sta tista dva zamenjana playerja, veš katera ,bila po
vsej verjetnosti napaka na samih playerih,ker sedaj je vse OK.

Za konec še enkrat ekipa P.I.P.S velika Vam HVALA ker ste se toliko trudili za nas.
Lep pozdrav z VRHNIKE :P :P
sotlerx

Pabo ::

Tudi jaz bi rad pohvalil skupino P.Y.P.S., ki je naredila FW in CenterSub, ki delujeta zelo harmonično in zelo zanesljivo ter zelo dobro! Zahvalil bi se jim za FW, ki je popolnoma brezplačen in za potrpljenje in živce za delo z nami neprofesionalci!

Skupina P.Y.P.S najlepše hvala za vse! NAJBOLJŠI STE!!!8-)
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

Dr_S ::

No bom pa potem jaz napisal svoje izkušnje!
Po velikem hvaljenju vašega FW sem se odločil da ga dam tudi jaz gor.

Vse lepo in prav, grem na P.Y.P.S. stran seveda DL-jam zadnjo verzijo Yakumo FW04-10-09c po prvem pogledu na ekran opazim "čudne" znake tam kjer je bilo prej load in podobno. Se mi zdi da je nekaj kitajskega ali japonskega, v vsakem primeru meni čisto nič jasno. Ok sem reku mogoče en bug, pogledam kje je slovenski meni in ti "čudni" znaki se pojavijo v še večjem številu |O Dobro bom že če bo ostalo ok, dam notr film, ki ima urejene podnapise z DirectSub-om in ugorovim da so podnapisi eni izmed lepših, vendar samo izpisuje samo eno vrstico ?????? ostalo potem nisem gledal ker me ni prepričal v naprejšnje raziskovanje.

Torej moje vprašanje je ali sem DL-jal naroben FW ali pa imate težave s tem Fw-jem in naj dam kateri drug!
Pa še to ali je možno narest tak FW da je slika oz film čez cel ekran, ker zoom potem odreže na robovih?

e-marko ::

Pyps???
Ehm, ali me lahko nekdo razsvetli kaj to sploh je? :8)
Novi FW?
Kje? Kdo?

Hvala.

LP
...somebody, somewhere...

piki64 ::

@DR_S:
Kot prvo, glede kitajskih znakov, verjetno je to kar si napisal res. Ampak ti žal moram tudi povedati, da lahko izbiraš jezike. Kot kaže se ti je med upgrejdom nekako prestavilo na kitajščino( sedaj prvi, ki se mu je to zgodilo oz. o tem ni nihče poročal) in potem normalno da piše vse v kitajščini. Izbereš slovenščino in potem bo vse v slovenščini. (kakšna modrost ej).
Si spet verjetno eden izmed tistih, ki si ni prebral navodil. DirectSub ni naš program, zato o kompatibilnost z našim FW ne moreš kriviti slednjega. Če bi uporabil CenterSub bi vse delovalo tako kot mora.

Saj ne, da ne prenesem kritike, ampak naj bo kritika na mestu, ne pa da nekdo, ki kot "kao veliki računalniški frajer", vsako stvar zrihta z levo roko. Vsaka stvar ima navodila, ta pa so za to da se berejo in tako je tudi z našimi FW in CenterSub-om. Zato prosim, ko boš naslednjič kaj kritiziral naj bo kritika na mestu.

Pa brez zamere

Lep pozdrav

piki64 ::

@e-marko:
Zanimivo vprašanje. Greš na temo PYPS Firmware, potem pa sprašuješ kaj je to. Res zanimivo. Ok te bom razsvetlil, če si prosil za takšno pomoč.
P.Y.P.S. Work Groupje skupina ki jo sestavljajo:
P-PharaoH
Y-Yanes
P-Piki64
S-Stepni Volk

Naredili smo modifikacije originalnih FW, za Yakumo, Bellagio in Yamado. Kakšni so si poglej na strani:
www.medvedek.org/pyps

Tam boš vse zvedel o njih, o našem programu za centriranje podnapisov in še kaj.
LP

CaqKa ::

sem dodal tale zgornji opis, v prvi post, da nebo še kdaj prišlo do kakega incidenta 8-)

e-marko ::

Ja seveda sprašujem! Saj pa ni bilo nobenega linka in ničesar. Ker si lastim Elto pa tudi ne spremljam vseh ostalih tem. Premalo časa.
Vseeno hvala za odgovor. Sedaj mi je bolj jasno.

Se bo v bodoče kaj našlo tudi za Elte 8883?

LP
...somebody, somewhere...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: e-marko ()

wragec ::

Sem poskusil z FW za Yamado DVX-6600 Yamada FW04-10-06a. Ko mi napiše pritisnem enter, od takrat naprej pa CD ne izvrže več ven (samo z tipko open). FW je pravilno zapečen. Ko sem prvič naložil FW z uradne strani od Yamade mi je vse naredilo prav (izvrglo CD, počakal nekaj časa in dela vse OK), z tem FW pa-ne. Kaj bi lahko bilo narobe?

ceboy ::

Pozdrav vsem. Stvar dela več kot super zato s tem ne bom zgubljajl besed. Me pa zanima naslednje.
Ali je možno (samo sprašujem na podlagi svojih opažanj) da FW vpliva tudi na kvaliteto slike in predvajanje? Zakaj? Imam namreč občutek, da mi je po namestitvi zadnjega FW slika postala nekako zrnata. Probal sem vse možne nastavitve pa ni bistvene razlike. To je samo moje opažanje, ne vem če je temu res tako.
In drugič, zanima me glede na to, da ste končno prišli do enkratne velikosti fontov, če je možno te fonte še malo raztegniti po širini, da bi bili malo bolj okrogli. No nekaterim so všeč bolj polne stvari in ne čisto suhe.
In pa kaj lahko pričakujemo v prihodnosti? Se da tole Yakumo še kako nadgradit, da bi podpirala tudi kak WMA ali kater drug format?

Lep pozdrav

bluee ::

haj,

najprej se od mene pohvale skupini.
me pa zanima, ce v novih verzijah tudi drugim prehitevajo podnapisi,
ki so v prejsnjih verzijah delovali normalno?

oziroma ... kje ga kiksam?tnx

bluee:'(

OMit ::

Najlepsa hvala P.Y.P.S. Work Group!

Imam en predlog, ki bi vsem bodocim in sedanjim uporabnikom prihranil
nekaj casa z nalaganjem novih oz. obstojecih FW.
Za vsak FW posebej bi se lahko prilepila slika s podnapisi,
da bi se lahko lazje odlocili kateri nam odgovarjajo.
S tem bi prihranili cas s poskusanjem in
se izognili morebitnim poskodbam (izguba elektrike med upgrade-om).

Pozivam vse, ki imate digitalni fotoaparat, da posnamete sliko in
jo objavite na tem forumu, v tej temi.

Prilagam sliko FW (Yakumo) z oznako 061004b:
levo poravnani podnapisi:

centrirani podnapisi:


P.S.
Prosim moderatorja, da slike uredi. [ bo ok? ]

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Dr_S ::

piki64

Če sem napisal da ne znam kitajsko še ne pomeni da ne vem da se lahko menja jezike, sam kje naj zdej najdem nekoga ki zna kitajsko da me pripelje do menija kjer se menjajo jeziki? Torej namesto graje bi pač lahko opisal postopek (Setup, desno,desno,dol....)
Aja pa tema so izkušnje z vašim FW in jst sem jih pač napisal.
Cenim Vaš trud, še posebej ker delate vse brezplačno za nas uporabnike, samo ne vidim razloga da takoj pričneš z žaljenjem.

p.s.: Torej mi vaš FW ne bo prišel prav pri filmh,ki jih imam že zapečene, ker imam vse urejene z DirectSub, ker kot kaže nista kompatibilna? In res priznam nisem prebral kako dela vaš urejevalnik podnapisov. Se iskreno opravičujem!
Napisano imate na strani da so morda težave z izpisovanjem treh vrstic, če imamo FW, kjer so večji fonti, bi morda rešil to težavo z vašim FW, kjer so manjši fonti.

piki64 ::

No pa gremo lepo po vrsti:
@wragec, opazil sem da se to tu pa tam komu zgodi, vendar menim, da ni problem v FW, ampak v playerju (kakšne motnje okolja, ali kaj podobnega). Vprašaj SotlerX-a kakšne težave je imel on, in da ni bil problem v FW-ju.

@ceboy: možno je da se to dogaja, samo je vprašanje ali je isti film, ali si prej bil pozoren na to, itd.. Tudi sam si omenil, da so ti lahko dozdeva. To bi moral nekako izmeriti oz. posneti s kakšno kamero! Je pa res da se verzije 06b,c in 09b,c razlikujejo od prejšnih (mislim v sami osnovi), tako da so spremembe možne.

@OMit: Ja bilo bi fino, kar si rekel, ampak za takšno stvar moraš imeti standard. Kako pa naj jaz vem kakšno televizijo imaš ti in kako bo to potem zgledalo na moji. Potem bi moral razmerja računat in na svoj format televizije preračunat, pa še potem bi si moral virtualno predstavljat kako je to.
Če pa meniš, da bo komu prav prišlo, potem pa pošiljajte sem na forum slikice, pa lahko ljudje že prej vidijo.

@DR_S: moj namen te ni bil žaliti. Oprosti če sem te ožalil, ampak si sam rekel da veš kako se nastavi jezik v menuju. Potem lahko imaš heroglife in boš vedel da greš na Setup/prva ikonica zgoraj/potem 3x dol (tretja vrstica so OSD Languages)/potem enkrat desno/potem greš na prvo vrstico(je vedno english)/potem pa daš enter in boš dobil angleščino, v kateri boš pa potem lahko tudi glede napisano našel slovenščino. Včasih se je treba tudi tako znajti.
Glede DirectSub-a in CenterSub-a pa je tako, da sta sedaj bolj ali manj kompatibilna, kar je odvisno koliko se avtor PODTALJE prilagaja našim FW. Sam se ne bom prilagajal njegovemu programu, saj bi se lahko počutil ogroženega glede njegove avtorske pravice, čeprav je on brez kakršnihkoli vprašanj v svoj program integriral podporo našemu FW in potem se lahko dogajajo stvari, ko ljudje rečejo "Eh tale FW je ful brezvezen", ker so podnapisi čudni, tako kot imaš izkušnjo ti.

LP

jocomat ::

Fantje iz pypsa, mam en orešček za vas...

Za kolega sva kupila Bellagio AD 2020 (13.10. v Anni-ju) in glej ga zlomka, delal je! Upgrade iz originala v verzijo bellagio_041009c (DL z vaše strani) je uspel BP, potem pa...

Na sam FW nimam nobenih pripomb, vendar pa sem pri pregledu podnapisov opazil, da tri vrstice ne gredo skoz. Ampak, no problem, sem si reku, bom pač naložu verzijo bellagio_041006c, ki (tako sklepam) deluje podobno kot ista verzija za Yamado (to imam pač sam). Ko pa sem želel naložiti nov FW mi samo napiše "Unknown disc".

Preštudiral sem forum za Bellagio in Yakumo, probal n variant od n-1 možnosti in rezultat je še vedno enak.

Torej, če povzamem: po upgradu z verzijo bellagio 041009c enostavno ne morem več naložit nobenega FW-ja...

Po upgradu je stanje:
Version 05.00.03.05
Sub-Ver 00.00.00.04

Kakšne ideje?

P.S.: Moram priznat, da tako pridnih fantov, ki bi grizli FW-je še nisem srečal, in vsaka vam čast za vse dobrote, ki jih ponujate na netu... :D

Joc

"Sam si pomagi in PYPS ti bo pomagal..." ... če se malce pošalim...

CaqKa ::

jocomat: napiši točno kako ime je imela datoteka z fwje ki si jo posnel na cd. hočemo vedet vse do potankosti, torej tudi katera črka je mala in katera velika.

piki64 ::

Upgrade na verzije 041006b,c in 041009b,c za Bellagion je takšen, da je potrebno datoteko, ki jo upgrajdamo preimenovati iz YAD2020.BIN v YAD2710.BIN

Yocomat glede treh vrstic, ne vem kaj si mislil s tem da ne gredo skoz! Če imaš naš program CenterSub, ti ta avtomatsko, kakor zazna da je podnapis daljši kot dve vrstici, razdeli podnapis v 1x2 vrstici in 1x1 vrstico, pri tem da so potem podnapisi prikazani 2/3 in 1/3 originalnega časa.
Če boš šel na verzijo 041006c je ista kot 041009c, razen v fontih se razlikujeta.

LP

jocomat ::

Piki64, glede jebe z "Unknown disc":

Bom probal s preimenovanjem, in se slišmo...

Thanks za neverjetno hiter odgovor!
A si na speedu, človek?
Mal odklop, pejt na Triglav, pust narod naj se mal živcira...

Joc

Brez PYPS-a se še čevelj ne obuje...

e-marko ::

Sem že nekaj moledoval v Elta temi, ki pa je verjetno pisci PYPS fw ne pregledujejo.

Ker nič ne kaže, da bi PYPS team posebej zanimala Elta 8883, me zanima ali lahko vsaj eden pogleda fw od Elte in mogoče poskusi urediti malo večje fonte (mogoče še z sivim ozadjem?:8) ).
Samo, da bi bili večji... Nekaj pač. Hvala!

Počasi že namreč obupujem s to svojo Elto. :'(

LP
...somebody, somewhere...

jocomat ::

Vsem, ki imate težave z "Unknown disc" pri upgradenju pri Bellagiu: Pikijev nasvet s preimenovanjem datoteke YAD2020.BIN v YAD2710.BIN deluje BP!

Hvala Pikiju za rešitev problema...

Sedaj pa nekaj drugega:
Z MTDRemakerjem sem spremenil verzijo bellagio_041006c in sicer sem namesto originalnega fonta1 (normal font) dal tistega iz verzije yamada_041006c (isto font1), ki ima malo višje, lepše črke. Sklepam, da je ta font ravno tako delo skupine PYPS ali Podtaljev...
Kakorkoli, sprašujem fante iz PYPS-a, če bi bili pripravljeni ta novi FW isto postaviti na njihovo Unofficial page, za vse tiste, ki jim je originalni font premajhen, EE font pa prevelik. Glede na to, da imajo vsi popravljeni Yamadini FW-ji ta lep font1 pa naj ga ima še bellagio vsaj v eni verziji...

In še to:
Ali obstaja program, ki ttf fonte spremeni v primerno obliko, da jo MTDRemaker lahko sprejme za zamenjavo fonta? Bi to lahko bil Fontographer od Macromedie ali kakšen drug program, ki je Freeware?
Namreč opcija replace v MTDRemakerju ima ttf za zamenjavo vendar meni ne prime ali sklepam narobe...
Vsekakor, fantje, naj vam še enkrat zlezem v rit:D :
ni dnarja, ki bi poplačal vaš entuziazem in neplačane ure sedenja pred PC-jem, zato vsaka vam čast...;)

Joc

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jocomat ()

jocomat ::

Nekje na forumu sem prebral, da se črnina v fontu 4 razlikuje od tiste v fontu 1 in 6. Čista, boleča resnica. Ali se mogoče v številkah na začetku fonta (če ga obdelaš s fontool-um), recimo pri fontu 1 je to:
#F 70,79,78,1,15,0,2,0,1,0,30, kje skriva transparenca? Vem, da 4 in 5 po vrsti to nista...
Ali je mogoče to v OSD Blocku, del OSD Label/Offset, kjer pa jaz vidim same nule...

Kako kaj informacije glede centriranja? So rusi že namignil zakaj njihov Fortune to dela? Navsezadnje gre menda za isti čip...

Tale stvar s centriranjem bi bila res pika na i...

Joc

piki64 ::

@e-marko, kot član skupine PYPS ti bom povedal sledeče: mi smo naredili stvari za tiste playerje, ki jih imamo sami, za druge pač ne. A bi si ti šel drugi player kupiti za testiranje, da bo potem nekdo FREE dol potegnil FW. NOPE. In tu se zgodba konča.

Že to da nudimo, hitre odgovore in pomoč že nekaj. Ni cajta, to je del našega prostega cajta, tako, da ni samo modificiranje FW naše življenje.

@jocomat: Glej glede fontov je tako, MTKRemaker ti .ttf fontov ne bo potegnil ker je to druga zgodba. Končnice datotek ne pomenijo nič, kaj je noter je pomembno (isto kot pri ženski). Kot drugo obstajajo programi, ki ti konvertirajo fonte kakor ti srce poželi, ampak niso FREE.
Kot naslednje, tiste cifre, ki jih dobiš s fonttoolom, so glava v datoteki, ki imajo svoj pomen. Preberi si kako, je datoteka za fonte sestavljena, kako se kodira, ... in potem si lahko sam spišeš program, tako kot sem si ga sam, saj fonttool ni preveč uporaben. (zakaj pa malo preštudiraj).
Sam sem si naredil program, s kateri pripravim fonte takšne, kot jih lahko vidiš v MTKRemaker-ju.

LP

e-marko ::

Logično, da ne boste modificirali fw za player, ki ga nobeden od vas nima...
Nisem vedel, da se fw toliko razlikujejo (glede na to, da je isti čip), da se ne da niti pogledati in menjati fonte. Glede na to, da je verzij za vaše playerje že kar nekaj sem pač upal, da bi šlo... Sam uporabljam trenutno fw od Amstrada 3016 na moji Elti.

Prepričan sem, da bi se našel kdo, ki bi bil pripravljen preizkusiti fw na svojem playerju. Recimo jaz. Nameravam namreč napraviti tisti vmesnik za povezavo s pc-jem, zato ne bi bil takšen problem, če bi se kaj zalomilo. Če pa ne gre, pač ne gre. Hvala vseeno.
Pa brez zamere.

LP
...somebody, somewhere...

piki64 ::

e-marko v bistvu ti bodo delali FW, kjer so servo kode enake tvoji. Zato je najbolje da greš na groups.yahoo.com/mt13x9 in tam boš našel obilo podatkov, imaš celo listo playerjev, in o njih podatke (servo kode, sub version,...). Zgleda boš moral postati takšen kot smo postali mi (znajti se boš moral sam).

Res mi ni, da bi jaz nekaj doma mrdal potem pa drugi testiral, se ne ujameš časovno in potem zadeva ne laufa tako kot treba.
Pa brez zamere.

LP

e-marko ::

Ja, saj nekaj v tej smeri že poskušam... Sem mislil najprej samo menjati fonte z Mtkremakerjem, pa ne vem če je dovolj... Oz. ne vem katere bi moral spremeniti (Fonts--> Font1 ali Font3?). Font2 je isto kot font4 pri pyps fw.
Malo sem gledal vaš FW;) in imate tam 5 različnih (ok. tudi neki kitajski ali kaj..).
Razumem za font1=256 items (ti so s šumniki) in font 3=128 items (brez šumnikov). Ne vem, če bi lahko dodal še font4 pri elti (torej font4=256items, šumniki, veliki fonti, kot pri Pyps fw). Sploh ne vem če bi to delovalo in kako bi dodal font4 pri elti.
Skratka, sem čisto zmeden...

Če boš imel še kakšen nasvet bi bil zelo vesel. Sedaj pa grem malo pogledat tisti link, ki si ga podal. Hvala.

LP
...somebody, somewhere...

fraising ::

Imam Yakumo iv FW Yakumo FW04-10-09c.
Uporabil sem Center-sub za podnapise pa mi ta vstavi neke čudne črke,
katere se vidijo tudi na playerju.
Ali je to napaka programa ali jaz kaj napak delam?

jocomat ::

Za fante iz PYPS-a, ki imajo več živcev in žilce...

Na nekem italijanskem forumu sem odkril vroč kostanj!
Najdu sem FW za XORO HSD400pro ( tukaj) in sem potem skrižal tega in
tistega za YAMADO ver. 041006c in sicer tukaj je postopek kar sem naredil do sedaj:

Z MTKRemakerjem sem odprl H3450.BIN in

Del Code Part/8032 Block/Page0/Remote Table sem zamenjal s tistim iz Yamada FW.
Del Data Part/OSD Block/OSD 1 Visuals/Fonts/Font1 sem zamenjal s tistim iz Yamada FW.

Shranil kot CD z imenom ZDVX6600.BIN, z Nerotom shranu kot sliko skupaj z dummijem, speku na CD in ruknu v Yamado, upajoč, da se mi ne bo treba jokat...
Za vsak slučaj sem prej na Yamadi vse postavu na Default.

In glej ga hudiča:
Po standardni proceduri
Rezultat:

- Podnapisi pri DivX-ih so centrirani. Avtomatično!
Nisem ugotovljal pri kolk znakih poreže, ampak videl sem, da v tri vrste ne grejo. In tudi obrobe ni bilo videt. Ravno tako ne sivega ozadja...
- Dodatni menuji, ki so v Yamadi bli prej nedostopni, so zdaj odprti in delajo!
Vsi! Bass boost, Super bass boost, treble boost, 3D prostorski zvok, menuji za sliko, od sharpness, game, do warmness!
- Edina stvar, ki malce useka nazaj je to, da tipke na Yamadi sami ne primejo, ker se servo block ni pustu zamenjat in je vse treba delat z remotom.
- Display na Yamadi dela BP.

Za zdaj s samim zvokom in sliko nisem opazu nobenih težav...

Torej to bi bil breakthrough, ki smo ga čakal!

Če lahko predlagam, glede na to, da imate s spreminjanjem FW-jev že nekaj izkušenj, da si stvar naredite, ker gre res brez BP.
In potem?
-Servo block iz Yamade je treba nekako prilagodit, da bo šel v H3450.BIN.
-Font1 rabi ali dobro obrobo ali sivo ozadje in možnost prikaza 88 znakov v treh vrsticah. Tako kot pri Yamadi. In pravzaprav je to skor vse.
Sam namreč ne vem natančno kako bi to naredu...

Je pa kostanj res vroč!
Dela k šus!
Ampak naj se tega lotjo tisti, ki to res znajo(fantje iz PYPS-a imajo vse potrebne reference za jebanje z MTKRemakerjem!) ostali pa še mal potrpte, da bo nov upgrade na PYPS-ovi official page!

Žal mi je, da nimam digitalca, da bi slike gor zloadal, ampak thrust me, dela!
Kdor čaka dočaka!

Joc:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jocomat ()

mitcho ::

Lahko pritrdim da najdeni "jocomatov" firmware res dela. Celo zelo vredu, razen tega da so mali podnapisi (kot v originalnem firmwaru) in da displey prikazuje razne druge stvari kot bi jih moral, ja pa NI ID pri mp3jih. Delajo tipke, remote, centriranje, glede glasu lahko nastaviš mislim da VSE. Tako da najlepše bi bilo če bi lahko združili Fortuna(centriranje MP3), Xomo(zvok, centriranje) in PYPS (fonti, slovenščina, menuji, ozadja,...). Tako bi dobili pomojem "idealni" firmware (zaenkrat).
To sem se spravil delat tudi sam in mi je še nekako kar uspevalo. Ni bilo IDjev in malo prevelike črke, delale so tipke..., dokler...zdaj moram nabaviti kabel...evo.
Želim Vam obilo veselja pri delu in mtkremakerju.:P
LP, Mitcho

aja, podnapise prikazuje v 2. vrsticah in reže pri 48 znakih. :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitcho ()

wragec ::

@Piki64

Mi je ratalo rešit problem z FW. Takrat sem FW zapekel na RW, sedaj pa sem FW zapekel na navaden CD z 4 x hitrostjo in upgrade Yamade 6600 je uspel. Hvala vam za vse FW, ker so fonti veliki in podnapisi so lepo centrirani.

Tic ::

Kul.

Sem prebral večino postov na to temo. Imam 2020 model vendar se mi tudi sanja ne, kater FW naj naložim. Kateri je najbolj uporaben?


Hvala in lp

Dodatek: Sem dal na cd podnapise, v txt in sub vendar jih ni naložilo? Jih moram ročno ali kaj? :\\
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

Miki_Miska ::

@Tic
Verjetno si preskocil temo Belliago 2020, predvidevam po tvoji navedeni stevilki 2020.
Tam bos nasel VSE potrebne podatke. Posebno preberi, kaj je napisal STEPNI VOLK Poslano: 07.10.2004 10:53:42, v tistem delu, pa je tudi LINK, do nadgradenj.
V bodoce le preberi vse.
Vse delas na lastno odgovornost!
* * Pomagajmo si, saj bomo le tako vedeli VSI VEČ * *

Tic ::

Okej, hvala za odgovor. Me pa še nekaj muči, namreč šumniki ne delajo. Kaj delam narobe?
persona civitas ;>

Miki_Miska ::

@Tic
Na strani P.Y.P.S. Firmware imas potrebne FW. Mislim, da jih imas dovolj. Vse potrebno tudi pise tam. Tvoje je le, da si izberes, kateri bi ti odgovoarjal, ga pravilno zapeces, in po ze velikokrat recenem postopku nadgradis.
Belliago 2020 bere zaenkrat samo SRT podnapise. Morda si to spregledal.
Vse to delas na lastno odgovornost!
* * Pomagajmo si, saj bomo le tako vedeli VSI VEČ * *

Zgodovina sprememb…

Tic ::

Hvala, vem sem vse pogledal. Sem pretvoril v SRT z programom na voljo na straneh. Vendar šumnikov ne pretvori pravilno. Sem odpru z beležnico in so corruptani.
persona civitas ;>

piki64 ::

@jocomat poznam FW za Xoro 400 Pro, samo na Yakumo in Bellagio zaenkrat ne prikazuje vseh znakov na displayu. Moje mnenje je sledeče:

- centrirani fonti, vendar ne obrobljeni (to imamo tudi mi)
- predolgi podnapisi se odrežejo (pri nas ni tako)
- ni velikih fontov (pri nas so)
- ni ID Tag-ov (pri nas enako)
- glede nastavitev zvoka, pa ne morem reči če le te vplivajo na Yakuma in Bellagio

Tako, da vse skupaj ni nič revolucionarnega. Če je nekomu težko, da predno zapeče CD s filmom še zažene program CenterSub je potem to njegov problem.
Seveda se bo soočal s rezanjem predolgih podnapisov.

Tako potrebno bo še počakat, da bodo tudi malo sami proizvajalci naredili originalne FW, ki bodo nudili to in še marsikaj. Mi smo jim pokazali, kako bi lahko bilo, oni pa še lahko marsikaj dodajo in izboljšajo.

Če bi imeli source kodo FW bi pa to bilo sploh super, ker potem bi si lahko vsak naredil sebi primeren FW, vendar je potem vprašanje glede garancij na komponente, če bi kdo kaj narobe naredil in bi potem playerji crkovali kot za šalo.

LP

mitcho ::

Kupim serijski kabel za povezavo na YAKUMO. Po možnosti iz okolice MS. Ali je kje mogoče kak interesent za izdelavo?

LP, Mitcho

:(

Ed ::

... Če sem prav razumel moraš fw zapeč na navaden cd z opcijo "zaključi cd" (dodajanje podatkov ni več mogoče...? ), ker imam zapečenega na rw pa...
Lp

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: CaqKa ()

Frame ::

Ok fantje,prosil bi za pomoč!!!

Ali mogoče ve kdo kako se aktivirajo šumniki se pravi cp1250 v firmwreju?

Naši fonti so že noter,ampak v podnapisih mi jih ne prikazuje!

V menijih od playerja mi pokaže vse šumnike(Preveden meni v SLO)

Prosim lepo za pomoč in nasvete!!

Frame
May The Force Be With You!!!!

piki64 ::

@ED lahko zapečeš na RW brez problema dela.

@Frame, ja moraš nastavit podnapise na East-Europe (Preferences/Mpeg4 subtitles)

@mitcho Misliš samo kabel, ali celotno zadevo na player?

LP

mitcho ::

Jaz bi najraje celotno zadevo, pa čim cenejšo :)

Imam namreč kabel od Eriscssona t39 ampak, kateri kabelček naj povežem z GND, TX, RX??? na netu sem sicer našel kao da vsebuje MAX3232 čip samo včeraj ko sem sprobaval mi ni ratalo oz. se ni hotel povezati. Če ima kdo iskušnje prosim POMAGAJ.

LP, Mitcho

Frame ::

@piki

Hm

To misliš v meniju od plajerja?Tam tega ni!Na izbiro imaš samo 5 jezikov vsi so zahodno evropski.

Po moje je finta v firmwareju,saj noče upoštevati cp1250.

Frame
May The Force Be With You!!!!

piki64 ::

@mitcho ja če imaš kabel, potem moraš ugotoviti kateri pin v kablu je kateri. To ugotovš tako, da malo poiščeš po netu.

@Frame lepo sem ti napisal pot. Ne vem kaj ti gledaš. Katero verzijo FW imaš naloženo?

BTW: Jaz sem ti napisal pot, če imaš menije v angleščini, če so v slovenščini pa je pot Ostale nastavitve/MPEG4 podnapisi/Veliki podnapisi


LP

Frame ::

@piki

Oh sry nesporazum!

Ne gre za Yakumo ali kateri predvajalnik za katerega ste naredili firmware!

Tukaj sem pisal zato ker vem da se bavite z firmwarji!

Gre za eden novi predvajalnik.

Frame
May The Force Be With You!!!!

Stepni Volk ::

Frame - nisi novinec, preciziraj vprašanje:
model
FW
itd... saj veš in znaš.

Frame ::

He he:D !

Ok ok.Toraj here we go:

Player Yamakawa 335 , chipset EE,pazi zdaj svoj dekorder 5.1,dts,Dolby pro logic 2,vsi dekorderji res delajo!!!

Ampak pustimo lastnosti,preidimo na problem:

Ne izpisuje v podnapisih šumnike čeprav sem vstavil cp1250,kot sem omenil v meniju pa jih(SLO meni).

Na izbiro ima 5 jezikov,vsi zahodno evropski.Po moje nekaj v firmwareju preprečuje izpis šumnikov.Čeprav v firmwareju vidim 11 jezikov,med njimi tudi ruski,pa jih v meniju ne prikaže.

Toraj neka koda za aktivacijo tabele,ostalih jezikov ter šumnikov je napisana drugače ali je pa blokirana.Probal sem že vse možne kombinacije ampak brez uspeha.Križal sem že dosti firmwarov od yakumota,elte,philipsa(ta je EE model)..itd

2x sem ga moral oživeti na kabel:D

Also POMAGAJTE!!!

Aja pa tak za info kombinacija xvid+ac3 tukaj deluje!!Se pravi podnapisi ne izginejo!!!
Bere pa .sub,.smi pa .srt.

Frame
May The Force Be With You!!!!

NEBO ::

Sem lastnik YAKUMO DVD MASTER DX 400, forumu sledim od začetka, vendar sem zgubo link za poljsko stran za delo z MTDRemakerjem (v slikah), ter link za skico povezave PC z zgoraj omenjenim ploščosukom.8-)

Prosim za linke. :\

LP!
Marko

pandora ::

Živjo.
Pravkar sem priključila v Comtron kupljen DX4 in je v pozdravnem oknu že vaš logotip PYPS in spodaj 1389firmware.Ali to pomeni,da mi ni potrebno na novo naložit upgrade z 12xx datoteko za slo podnapise?
Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.

pandora ::

Urejeno !

jocomat ::

Piki, imaš prav.
Zdaj, ko mi Yamada spet dela (kabel:) ) sem natačno preveril vse od Xorota in stvari resnično stojijo tako kot si napisal ti in Mitch. Ampak gremo naprej z glavo skoz zid.
Jezi me predvsem to s podnapisi, ampak s časom bodo delale tudi tri vrstice in 88 znakov.
Glede CenterSub-a: sam ga uporabljam, ker imam rad centrirane podnapise, vendar saj sam veš, da je fajn, če je stvar že urejena s FW-jem, tako, da je eno delo manj.

DL sem si nek romunski FW za player EBoda (če se ne motim) in zdaj bom poskušal ugotoviti bistvene razlike in kaj bi bilo potrebno sploh zamenjati. Bom pa celo stvar zastavil malce bolj analitično...

Lep pozdrav
««
«
1 / 8
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] Yakumo predvajalniki (strani: 1 2 3 425 26 27 28 )

Oddelek: Zvok in slika
1388187815 (24739) gasper6201
»

[DivXviD] Yamada predvajalniki (strani: 1 2 3 490 91 92 93 )

Oddelek: Zvok in slika
4609540506 (51389) GaS
»

[DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38460831 (19245) Caniggia
»

[divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
24123698 (12114) piki64
»

[DivXviD] CenterSUB urejevalni podnapisov - centriranje

Oddelek: Zvok in slika
144538 (3466) EvilDare

Več podobnih tem