» »

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare

robertto ::

piki64: Se opravičujem, ampak je bilo v forumu razvidno, da ste pravi mački v FW-jih in sem hotel malo nakazat, da bi se kaj premaknilo tudi v tej smeri (xoro- sem lastnik tega).

divx man ::

imam yamdado 6600 in sem si naložu najnovejši firmware 050209!!! vse mi dela supr in morem vas pohvalit da ste res dobra grupa profesionalcev!!! jaz ne bom nič jamrav sam me zanima kakšna je razlika če podnapise naštelam z vašim programom centersub al pa jih zapečem na cd takšne kot sem jih pobral z interneta vašega programa do sedaj nisem uproabljal vendar so mi podnapisi vedno delali redkokdaj sem imel kakšne probleme. pa še zanima me ko konvertam z centersubom kakšne nastavitve moram uporabit vision htx, vision slx ali 041215 ali pa mi mogoče pri najnovejših firmwarih več ni treba uporabljati tega programa?:D

piki64 ::

hi!

Lahko rečem, da je centersub preživet, saj je nudil v osnovi podporo takrat, ko ni bilo avtomatičnega centriranja in podobnih zadev. Tudi razvijam ga več ne, saj menim da je DirectSub od podtalj-a čisto OK, in mi ni smoterno istih stvari delat, raje energijo preusmerim v razvoj FW.


FW pa gredo sedaj v smeri podpore za MP3 ID Tag. Yamada6600 jih tako že ima podprte, sedaj se dela za Bellagio, Yakumo, Yamada6700, Yamakawa, Rimax,....


LP, Piki64

obyMTB ::

Zdravo,

jaz sem zdele že ene 15x naložil zadnji firmware za yamado 6600 in mi še vedno štekajo divxi. Šel sem že najmanj 5x točno po manualu, tudi po extended versionu :\ pa ne pomaga... divx še vedno štekajo. Sem probal downgrejdat isto... Šteka. KAj lahko sploh še poskusim, preden jo vržem čez okno?

tnx

Jago ::

obyMTB:

doloceni divxi zatikajo, zaradi slabe podpore playera...

Encodiraj film v divx certfied pa bo.

Se nasvet 2: filme si posnami na dvd medij....

obyMTB ::

ni razlog. probal sem z 5 filmi, od divx 5.0, do 3.11, xvid,...

šteka vse.
filmi so bili pa na dvd.r, dvd-rw in cd-ju

problem je, da pred nadgradnjo ni štekal,, sedaj pa ful in ne pomaga tut downgrade. a je možno to nest kam na servis al pa da mi nekdo popolnoma flešira rom al pa kej?

Pabo ::

piki64
zanima me gdaj bo ta različisa FWja, ki podpira MP3 ID Tag na razpolago?

Fajn da obstajajo ljudje z znanjem in voljo do takšnih zadev!


LP pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

piki64 ::

Pabo!

Za bellagio ad2020 in Yakumu YAD2710.BIN je zadeva že nared. Sedaj še pridejo na vrsto YFAD2710.BIN, YGAD2710.BIN in YAD2710G.BIN.

Potem pa še vrjetno ostali predvajalniki, Yamakawa, Rimax,....


LP, Piki64

Stepni Volk ::

O Firmware-u


YAKUMO, Yamada, Philips, KISS... vsi izdelovalci predvajalnikov imajo veliko več znanja in orodij za izdelavo novih Firmware-ov. O tem zakaj ne naredijo enega dobrega, sem že: Firmware-i so odlična rešitev, da lahko tehnično identičen ali vsaj podoben predvajalnik prodajaš DRAŽJE ali CENEJE, pač glede na ciljno skupino.
K sreči je na svetu kar nekaj zanesenjakov, ki to "prevaro" proizvajalcev spregleda in izdeluje orodja za predelavo teh Firmware-ov... pač glede na procesor, ki ga uporabljajo.

OD PROIZVAJALCEV TOREJ NI ZA PRIČAKOVATI, DA BODO NADGRADILI FIRMWARE PO VAŠIH ŽELJAH.
Izdelek so vam že prodali, zaslužili in vas potrebujejo le toliko, da boste kupili njihov "nov" izdelek. Zato se navidezno trudijo in izdajajo Firmware, tode nikoli z vsemi možnimi dobrotami. Korenčki morajo biti pred oslovim nosom in ne v njegovem gobcu.

Zelo verjetno proizvajalci kupujejo procesorje in programska orodja po različnih cenah, recimo :
PAKET A: 10'000 MTK 1389DE procesorjev in programsko orodje za codec-e, Divx podnapise
PAKET B: 15'000 MTK 1389DE procesorjev in programsko orodje za codec-e, centrirane Divx podnapise, ID3 Tag...
Upam, da vam je približno jasno, kaj želim povedati...

IZDELOVALCI FIRMWARE-a so pri MTK-ju... in le te vam dajo toliko, kolikor ste kot proizvajalec plačal. Popravljajo ga potem pri izdelovalcu, prilagajanje hardware-u, verzijam itd...

Prodajalci ploščkosukov


Uradni zastopniki predvajalnikov vam bodo ponujali le URADNI Firmware, ker bodo v nasprotnem primeru izgubili zastopništvo... Slovenija je majhna in nima vsak proizvajalec uradnega zastopnika, zato je prodajalcev kar nekaj... vsi po vrsti so le uvozniki. Ti so že malce bolj lisičje narave in jim gre le zato, da prodajo čim več. Z delom entuzast-ov si mastijo svoje brke... saj oni služijo s prodajo. Še več, nemalokrat si "sposodijo" delo prostovoljcev, zamenjajo ozadja in vstavijo svoje logotipe (kar je najlažje), ter vse skupaj ponujajo, kot svoj "izdelek". Stopite do trgovin... boste videli, da je temu tako.
Pošteni prodajalec (če kaj takega obstaja>:D) oz. bolje povedani premetni prodajalec, bi kontaktiral ljudi, ki izdelujejo neuradne nadgradnje... saj se bo nek predvajalnik prodajal veliko bolje, če ima LOKALNO PODPORO. Recimo, če bi tako namenil cca. eno pivo po prodanem predvajalniku predelovalcu Firmware-a... bi bili mi vsi zadovoljni. Kupci bi imeli vedno boljše predvajalnike (za isto ceno), predelovalei še večje veselje do dela in prodajalci več strank... kar je najpomebnejše, zadovoljne stranke se namreč vračajo.

Predelovalci Firmware-a


S svojimi sposobnostmi in preteklimi dognanji (beri: orodij drugih) predelujejo in izdelujejo nove in nove nadgradnje. V glavnem niso kaj preveč cenjeni, saj jih lastniki predvajalnikov kontaktirajo le, ko kaj ne dela oz. nečesa ne znajo... tako do njih prihaja le NEGATIVNA KRITIKA... obljubljenih piv je veliko, toda nobeno se ne zlije po njihovih grlih...
Zakaj to še počno?
So sodobni Robin Hood-i, jemljejo bogatim (predvajalnikom, ki določene funkcije imajo), ter dajejo revnim (vstavljajo v FIrmware "zabremzanim" predvajalnikom). To se dogaja tako v računalniških komponentah, fotoaparatih, tiskalnikih in naših preljubih ploščkosukih.
Sam se s tem ne ukvarjam, ker je tu glavna ovira: čas. Globoko pa spoštujem vse, ki so in še vedno žrtvujejo svoj čas za predelave, ter svoje delo delijo z nami.
Pravna situacija tu ni znana. Za sedaj je znano le to, da če Canon EOS 300D nadgradite z neuradnim Firmware-om (in dobite skoraj EOS 10D), izgubite GARANCIJO.
To je pač obrambna taktika proizvajalcev... ki je po drugi strani tudi razumljiva... napačne nastavitve FW lahko pripeljejo do okvare. Zakaj v prvi vrsti Firmware zaklepajo, je pa druga pesem... V ZDA Hewlett Packard toži ženska, ki trdi, da so kartuše s črnilom za tiskalnike rogramirane tako, da po določenem času ne tiskajo več. Ne glede nato koliko ste tiskali oz. gleden nato koliko črnila dejansko je še v samem tiskalniku.
Verjetno se bo našel še kdo, ki jih bo tožil zaradi "zabremzanih" Firmware-ov...

Zakonodaje o Firmware-ih pri nas še ni, za EU ne bi vedel... vedite le, da so to kalne vode. "Lasnitki" uradnih delov Firmware-ov se lahko nekega dne spomnijo in tožijo v stilu programske opreme na osebnih računalnikih, glasbene in filmske industrije vsakega Robin Hood-a in na koncu še uporabnika.
Pravim, lahko... ker je to že v osnovi "kalni" trg, saj sta že Divx/Xvid codec-a in predvsem material, ki jih vrtijo iz zelo motnih voda>:D. Spremembe prihajajo in te ne bodo v našo korist... to mi lahko verjamete.
Proizvajalci grafičnih kartic, so se hitro naučili, da samo z različnim FW ne pridejo daleč... tako se bo zgodilo verjetno tudi z naslednjo "generacijo" predvajalnikov... ovir bo več in bolje bodo varaovane, predvsem pravno :(

Do takrat, vam svetujem, da od prostovoljcev čim manj zahtevajte, godrnjate in kar je še teh "slovenceljskih športov"... njihova dobra volja, vam je že zelo popravila predvajalnike... če ne bi bilo njih ne bi imeli marsičesa... Zahteve bodo v njih povzročile samo odpor... bi vi imeli veselje še delati, če se od vas samo zahteva, zahteva, ZAHTEVA??

Zato namesto zahtev pomislite, kako bi lahko tudi sam pomagal?

Kako?


Eno rešitev vam pripravljamo PYPS-ovci... z njo bo lahko pomagal čisto vsak, ne glede na znanje, bogastvo ali lepoto>:D ... malce potrpljenja, da se v skupini dogovorimo o detajlih. Ena izmed ovir je bila tudi moja nekaj tedenska odsotnost. A sem spet tu... :)

Do naslednjega, bolj vzpodbudnega javljanje, si vzemite v roke lepo dobro PEKARNO MIŠ-MAŠ Svetlane Makarovič... če boste preveč "težki", bodo peki odšli iz vašega mesta... in jih tople besede vseh ostalih ne bodo prepričale v nasprotno.

Jago ::

Napaka p.y.p.s. je v tem, da "naivno" nudi podporo, ki seveda to zlorabljajo.

Na stran bi morali jasno napisati, da za gratis izdelek ni prav nobene podpore in da naj zato uporabniki pisejo proizvajalcu.

Ljudje ne locijo med tem, kaj je mnenje o nekem popravku, ampak pišejo samo nove in nove zahteve.

Z razsirjenostjo divx playerov se je zal povecal tudi krog racunalnisko in tehnicno nepismenih ljudi, ki so povrhu še leni, da smrdi. Na vecino stvari je bilo veckrat odgovorjeno.

Nerganje in neumna vprasanja samo zavirajo razvoj in kradejo dragocen čas.

Dajte ljudje malo pri sebi prvo razmislit preden se spuščate v debate.

gorann ::

jah ljudje smo tezka bitja:)
dobro da jaz razumem kokrtolk te zadeve in vem, da prvo preberem(po novem, hihi) poste ce kje ze resitev, potem vprasam, edino ce nimam casa za brat par strani nazaj.
stepni volk; nikamor neboste odsli, ker ste tukaj da pomagate, svetujete, taksni ste in pika:)
stepni volk, ves kaj me zanima? a je fw patentirana zadeva in se je ne sme spreminjat, izdajat naprej, prodajat pod drugim imenom ipd.?
a lahk tezijo, da dam primer, yamadini ustvarjalci, ce nalozimo pyps fw v yamado, ceprav so oni dal prvotni uradni fw notri?
ne vidim problema v tem, ampak vseeno, lahk tecnarjo, ali pa se samo iznici garancija s tem?
res je pa grdo, da se zahteva nekatere stvari, brez da bi ljudje sami kaj postorili glede tega, jest ne zahtevam nic, ampak samo sprasujem, pa se to me nahrulte, kdaj pa kdaj:)
dokler je moj dobri stari pc sposoben prebavljat karkol vrzem notri, se niti ne obremenjujem z vsemi fwji:) sam se tv out zrihtam preko linuxa pa sem najbolj srecen clovek:)
lepo da si nazaj!

Yossarian ::

Ja, takšni pač smo mi uporabniki: neuki, tečni in ne vem, kaj še vse. Ni pa res, da se javljamo samo takrat, ko gre k aj narobe. Mislim, da ste ravno vi PYPS ovci največkrat tudi pohvaljeni, včasih celo samo pohvaljeni, ne da bi kdorkoli od vas kaj zahteval. No jaz bi pa zdaj ko sem vas pohvalil in malo potolažil, nekaj tudi še poprosil.

Zanima me, če PYPS-ovci kaj razmišljate o tem oz. ali se to da naredit v FW-ju, da bi Yamada 6700 brala tudi podnapise v formatu .txt in pa, da bi player predvajal podnapise, tudi če imajo različno ime od filma. Le to še mu po mojem mnenju manjka, potem pa bom srečen.:D
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

gorann ::

edenpač: ves je mal tezko rect, da se bojo poglabljal v to, saj predvaja srt podnapise, saj vem da bi bilo lepo, ampak zakaj podpirat naso lenobo:) ti povem primer: jaz sem vcasih divxe snemal na cdje z enakim imenom filma in podnapisa, vcasih tud drugac naslov filma in drugac podnapisa, podnapisi so pa bili sub, txt, srt!
imam pa okol 50filmov divx na cdjih, in sem premisljeval, da bi en dan enga pa po enega na pc posnel, preimenoval podnapis v .srt, odpravu packedbitstream tistim katerim bi moral, da slika neb trzala, dal bi enak ime filma ter podnapisa, vsak film v svojo mapo in potem posnel na dvd medije, tko da bi porabil okol 10-12 dvd medijev v vrednosti 1200sit.na vsak dvd bi slo okol 5 filmov, vcasih kaksen manj zarad dveh datotek filma(film je v dveh delih).ampak rajs tecnarmo pypsovcem, da se potrudjo pa izboljsajo fw!!zakaj? je res tezko narest kar mogoce jaz mislim narest, kaksen dan bi nam uzelo, in bi imel vse filme poslihtane, od danes naprej bi pa snemal filme samo z istim imenom kot podnapis pa da je .srt format podnapisa!
najmanjsi problem bi bilo to delat, in drzte se tega ljudje, snemajte tako kot sem opisal, potem bo zelo malo problemov pri predvajanju divxov(xvidivx), vsak fw bi sluzil svojem namenu, ne bi tecnaril pypsu in se in se bi se dalo napisat.
PYPS je svoje zelo dobro naredil in ljudje to uporabljamo, kar se pa nasih napak tice pa niso oni zadolzen da bi naso lenobo odpravljal namest nas!
lep pozdrav in menda sem prvi post pametno in preudarno napisal:)

Yossarian ::

No, ja, gorann, ko sem jaz začel za sebe pohat filme, sem že pred tem zvedel, da je najboljše imet .srt format ter enako ime, včasih pa si film sposodim od kakšnega kolega, ki pa tega včasih ni vedel (ali pa njegov player podpira različna imena) in zato bi mi prav prišlo, da bi tudi yamada to podpirala. Sedaj pač takšen film gledam preko računalnika, ali pa si ga zapečem na računalnik, tam vse to popravim, pol pa zopet na CD-RW, kar, moraš priznat, je bolj zamudno. Mislim pa, da če PYPS-ovce to vprašam, ne bo nič hudega. Več kot ne in zraven še mlo nerganja pa tudi ne morem dobiti nazaj. Mogoče pa celo razmišljajo o tem.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

piki64 ::

Hi!

Novi FW za Bellagio AD2020 in pa Yakumo (verzija 2710.BIN) sta zunaj.
Narejena je podpora za MP3 ID Tag info. FW-ja nista prosto dostopna, saj je potrebno za aktivacijo le teh lastnosti in tudi kasnejših ki bodo ščasoma narejene narediti s povezavo med PC-jem in predvajalnikom.

Podporo oz. novi FW izpod mojega peresa (prstov), se bodo v prihodnje dali izključno aktivirati s kablom, ki ga lahko dobite pri meni. Za kaj več, pa moj email: piki64@medvedek.org

BTW: Administratorji, kdaj boste naredili, da bo lahko človek tudi kakšno slikico pripel

LP, Piki64

CaqKa ::

za upload slik lahko uporabite tale server:
stran na slike.stamcar.com

CaqKa ::

huh zgleda da je server down.

kurnik ::

Mi zna kdo pomagat imam yamado 6700 in sem dal Firmware notr nato stisnil enter.
nekaj lovda nato izvrže cd to je to yamada ne dela več.
Prosim za pomoč, kaj naj naredim
lp dare

podtalje ::

Po vsej verjetnosti si sredi upgrade-a ugasnil player. (si prebral navodila za upgrade?)

Rešitev je edino prek serijskega kabla, ki ga lahko narediš sam, lahko pa ga
kupiš tudi od piki64.

Nekaj na to temo pa si lahko prebereš na:
http://mtz.softpedia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=2

kurnik ::

Hvala lepa jaz pa že mislil,da sem ob 19 jurjev.

Ballack18 ::

kaj mi lahko da nekdo link za najnovejši upgrade za YAKUMO dvd master dx4 in mi pove kak morm pol to na cd dat pa vse skupaj da nebom kaj zasral :D hvala že vnaprej 0:)

Pabo ::

@Ballack18
prvo kot prvo je vse napisano na prvi strani te teme!!!!
link pa je tu: FW_DL

najnovejši FW pa še ni dostopen na strani, ko pa bo dostopen pa ga bo treba aktivirati z kablom, ki se dobi pri piki64! Tak, da bo treba odšteti nekaj denarja za kabel!

LP pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pabo ()

Ballack18 ::

Hvala Pabo!!! Ja sorry nisem nič glejo prvo stran pa to kr preskočo sem :D hvala ti sao eno vprašanje zaj kaj zaj pa to sao odzipam in dam na cd????

bradek ::

Hm aktivirat s kablom. Kabel se prodaja. Torej bo ta zadeva kmalu pasala pod marketing in ne vec v forum. Ze vidim primoza ki steje drobiz ;)

Ballack18 ::

ja pa mene zanima kak se to da prek ce-ja kaj morm vse naret??? če mi lahko prosim kdo pove točno lepo0:)

Pabo ::

Ballack
odzipaj fajle v eno mapo(mislim da so 4 fajli)
potem pa normalno zapeči vse 4 fajle na CD!

CD vstavi v player se ti bo naloadalo in ti bo napisalo da odstrani disk - ti odpre vratca - odstraniš disk ( ne zpiraš vratc ) pustiš da se sama zaprejo po pribl. 1 min.!NE IZKLAPLJAT PLAYERA se bo sam povrnil v prvotno stanje!!!!!!!!

upam da ti bo kaj pomagalo!

LP pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

billy ::

Jaz sem danes upgrejdal na novi FW in sedaj mi podnapisi sploh ne delajo.

Takkrat ko bi moralo začet izrisovati podnapise player čisto zablokira, preko ekrana pa grejo neki čudni znaki, vse postane pisano...tudi na displayu se vklopijo vse lučke in včasih celo nekaj piska.

Se pa dogaja samo takrat ko so podnapisi, če jih mam na OFF dela ok.

PS, flashal sem po navodilih podnapise pa obdelal s center sub.

Pabo ::

billy kateri player pa maš?
si upgradal z FWjem za tvoj player?

o tej napaki sicer čujem prvič! preveri podnapise ali so v .srt!!!

LP pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

billy ::

Imam bellagio, bios je ziher pravi, še 2x sem flashal...pa vedno isto.

DVDji, ter divx brez podnapisov dela ok, samo z podnapisi je jeba....so .srt, preverjeno delujajoe z bs playerom...

Pabo ::

pol pa ne vem kaj bi to lahko blo!

probaj naložit originalni FW in potem še 1x ta FW, ki si ga zdaj naložil in javi če ti je ratalo!


LP pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

gzii ::



Z playerjem je potrebno povezati:
GND,RX in TX . 3.3V priključek pride v poštev,če imate max,ki je za to izdelan.Zunanje napajanje v tem primeru ni potrebno.

Ballack18 ::

Alo kaj mi lahko nekdo točno pove kak se toti upgrade da na cd, ker jaz sem probal pa mi napiše unknown disk, če mi lahko nekdo točno pove kere datoteke moram dat na cd in kak????????????? Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem!!!!!!

Pabo ::

ballack
nekaj postov višje maš napisano!
ne vem česa ne znaš naredit ko pa je vse tak ajnfoh!

Iz kod si?mogoče ti lahko jaz zapečem fajle pa ti CD dam!pa povedat morš kateri player maš!!!

LP pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

Ballack18 ::

pa ne se sem narejo tako si ti reko!!! daj točno mi sao povej kere file morm dat na cd pa nebo problema ker zaj mi je napisalo unkown disk... tak da ti mi sao povej plis kere file dam na cd pa če morm dat v mapo al sao tote fajle dam gor pa je to to=??? ajde hvala:D :D

svetko ::

lep pozdrav
prvič pišem tu ker so se šele sedaj pojavile napake. Vse je bilo ok imam tudi nov FW ampak sedaj je začel yakumo dx4 blokirati. ne takoj po naložitvi FW ja ampak sedaj po nekaj časa gledanja se slika ustavi pa gre naprej preskakuje kaj bi to lahko bilo

hvala

svetko ::

pozabil sem povedati da to počne tudi prri DVD jih ki v ostalih delajo OK

hvala

Pabo ::

@ballac
film posnameš normalno na CD - v .avi formatu
recimo:
Wake Of Death.avi - film
Wake Of Death.srt - podnapis
ime filma in podnapisa se mora popolnoma ujemati!
upam da sem zadel bistvo
@svetko

probaj še 1x naložiti FW pa boš vido če ti isto dela!

LP pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

Ballack18 ::

hehe Pabo nisem to mislo to jaz itaq znam ja ker mam rimaxa pa je vse podobno jaz mislim kak morm tote datoteke od yakumota gor dat ... ker za film tak vem da more bit isto ime pa .srt podnapisi. Ker to pa zaj delam za kolega ko ma totega yakumota iz controma pa me zanima kak morm file od yakumota posnet pa če lahko dam na dvd cd al morm dat na prazn cd dat? Ker prvo sem dal totih 5 datotek kaj pač je na dvd gor pa mi ni sploh zaznalo jih... Hvala za odgovore še 1x!!!! :) :) :)

Pabo ::

ballack
teh 5 al 4 datoteke zapečes v ISO standardu na CD ali CD-RW pa more delat!!


LP pabo

sorry da te nisn razumel:D
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

Ballack18 ::

aha ok tnx Pabo :D zaj pa me zanima še če je že kaki novi upgrade za rimaxa pa če je če mi lahko daš link plis. Pa kaj je novega v njem če mi lahko napišeš če je kaj sploh ne... :D tnx za vse odgovore do zaj... :)

Pabo ::

ballack
kak je z rimaxon ne vem ker jaz mam yakumota tak da... se obrni na kateri drugi naslov(recimo vprašaj Piki64)


LP pabo

za vse odgovore pa boš itak 1x plčal pir, ker kolko je razvido iz tvojega pisanja si nekje iz MB!
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

URKI ::

billy. Mislim,da imam rešitev glede štekanja filmov, ko se ti pojavijo podnapisi. Isti problem sem imel pri Yamadi. Rešitev je v tem, da moraš pravilno nastaviti v meniju MPEG4, in sicer tam kjer so koordinate x,y,z. Sedaj pišem nekoliko na pamet, ker nisem doma, vendar je 100% problem v nastavitvi podnapisov. Ko pridem domov, ti lahko posredujem prave koordinate.
Lp

Venturer ::

Problem ki se mi je prvič pojavil na Yamadi DVX 6600, in sicer se je daljinec kar naenkrat nehal odzivati oz. vse kar je dal od sebe je bilo to da je spodaj v meniju poleg Yanez in PIKI v okvirčku pisalo MAPA ali MEŠANO. Vsaka tipko ki sem jo pritisnil je spremenila napis MAPA v MEŠANO in obratno. Z daljincem nisem mogel niti prižgati niti ugasniti Yamade kaj šele zagnati film. Poiskusil sem z downgradom iz zadnjega PYPS FW-ja na starejšega, a to problema ni odpravilo. Potem sem vstavil še original dvd, ki se je samodejno zagnal in sem potem po par minutnem naključnem "klanfanju" po daljincu ugotovil da je kar naenkrat spet začel daljinec delovati normalno. Naj omenim še to da sem preden je daljinec začel čudežno delovati večrat izklopil in vklopil Yamado tudi iz vtičnice, pa ni nič pomagalo.
Zanima me če se je to komu že zgodilo in če kdo ve kaj o tem, je to problem Yamade ali mogoče FW-ja?
l.p.

Yossarian ::

Ali se na vaši spletni strani ta zadnji FW za Yamado 6700 updejta še vedno brez kabla ali pa je že potrebno nabavit kabel?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

billy ::

Malo sem že obupan nad tem problemom in sem gledal samo DVDje ;)

no URKI, povej kako je potrebno nastaviti prave koordinate...

piki64 ::

HI!

@Billy: lahko ti povem, da se navodil nisi držal. Ker če bi se jih potem bi delovalo 100%. Tako da drugih nasvetov zate nimam, kot to da na novo naredi upgrejd in se striktno drži navodil. Potem bo vse delovalo.

LP, Piki64

abrezimenec ::

Najprej seveda pohvale in zahvale vsem PYPS-ovcem za firmwarčke, vendar pa imam tudi jaz eno vprašanje. Če odgovora ne bo, sicer ne bom (in ne smem biti) jezen, a če bo, bo v tem sivem in deževnem dnevu gotovo en nasmeh več :)

Upam tudi, da nisem izbral napačnega mesta za objavo tega vprašanja - če sem, opravičilo je že tukaj in prosim vzdrževalca naj to objavo ustrezno premakne.

Torej, pri predvajalniku Yamada 6700 s PYPS fw-jem (50301 verzija A) in DivX filmom z imenom karnekoime.avi je, če se ne motim, tako, da bodo podnapisi delovali, če so imenovani karnekoime.XX.srt kjer je XX koda jezika (EN za angleško, SI za slovensko ipd.). Ločilo je torej pika.

Do tukaj lepo in prav toda ali lahko kdo kako spremeni (ali mi namigne kako naj to naredim sam) da bi kot ločilo pred oznako jezika prepoznaval tudi (ali samo) podčrtaj (torej: karnekoime_XX.srt). Z bežnim pogledom v bin datoteko nisem našel nič spodbudnega. moja zbirka ploščakov pa dosledno uporablja prav podčrtaj in ne piko.

Hvala vnaprej za dobro voljo in odgovor,

A.

Stepni Volk ::

abrerzimenec - teoretično je seveda možno zamenjati znak, ki predstavlja ločilo. Vprašanje je le, kdo bo šel to spreminjati?
Problem pri tem je, da je potrebno spremeniti tudi vs ostale pike... film bi tak moral biti:
lepifilm_avi
lepifilm_en_srt
Nič ne pridobiš >:D

Da dodaš dodatno ločilo, je pa še večje delo... mislim, da je takole najboljše:

Indijanec je izredno motilo, da ga bode v noge, ko hodi naokoli po svetu. Zato je prosil Manituja, da bi oblekel vse svet v usnje.
Manitu je odgovoril: "Obuj si mokasine in ves svet bo oblečen v usnje."

pravljica severno amriških indijancev

Zgodovina sprememb…

abrezimenec ::

Upal sem, da v imenu za podnapise firmware ne obravnava ločila pred pripono (končnico) datoteke enako kot tistega pred oznako za jezik in da bo vse skupaj samo zamenjava enega samega bita v ustreznem delu firmwarea (torej iz lepifilm.XX.srt v lepifilm_XX.srt oziroma kakorkoli že v parametrizirani obliki) ....

Za naprej bom vedel, toda za nazaj pa ... hm ..
a) presneti vse in spremeniti imena datotek s podnapisi
b) delati začasne kopije na CD-RW-jih, ki bodo imele ustrezna imena datotek s podnapisi
c) kaj boljšega (ko in če pogruntam)
d) gledati še naprej na PC-u oziroma prek njega

Hvala za hiter odgovor,

A.

Zgodovina sprememb…

podtalje ::

Ena rešitev tvojega problema je tudi možnost izbire poljubnega podnapisa v direktoriju s
pritiskanjem na tipko subtitle, za kar že obstoja rešitev za Pioneerja, dalo bi se pa tudi prirediti za Yamado.
Slaba stvar tega načina je, da je potem potrebno za vsak film najti pravi podnapis, kar zna biti
nadležno že, če je film iz dveh delov, kaj šele, da imaš na DVDju cel kup nadaljevank.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] Yakumo predvajalniki (strani: 1 2 3 425 26 27 28 )

Oddelek: Zvok in slika
1388188115 (25039) gasper6201
»

[DivXviD] Yamada predvajalniki (strani: 1 2 3 490 91 92 93 )

Oddelek: Zvok in slika
4609540985 (51868) GaS
»

[DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38460977 (19391) Caniggia
»

[divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
24123818 (12234) piki64
»

[DivXviD] CenterSUB urejevalni podnapisov - centriranje

Oddelek: Zvok in slika
144545 (3473) EvilDare

Več podobnih tem