» »

Pikov as je padel

Pikov as je padel

1 2 3
4
5

dejanrus ::

Kolega Tomas je lep primirek človeka, ki mu je Ameriška propaganda sprala možgane do nezavesti. Taki ljudje kot je on so bili v 2.svetovni t.i. tabeli ali kolaboranti. To so ljudje, ki se imajo za nekaj VEČ, razmišljati znajo le v okviru svoji (majhnih) možganov in svoji lastnih omejenih interesov (posnemati svoje vzornike), zato celo življenje živijo kot pohlevni služabniki (sužnji). Najvišja stopnja razvitosti takega človeka je stopnja razvitosti povprečnega zahodjaka (jenkija), saj je njegov cilj ne biti boljši ampak posnemati. Ker je njegovo razmišljanje extremno ozko in omejeno, ne more razumeti npr. musilmane, ki se po mojem prepričanju (sm strogi ateist) edini držijo svojega verskega izročila. Njegovi zahodnjaki pa govorijo eno delajo drugo (npr.: sex pred poroko, preklinjanje, SKOPUH, lakomnost, prešuštvo, itd...)

Njegov psihološki profil je lahko izbrati že iz njegovega nicka, saj je po vsej vrjetnosti slovanskega porekla, nima pa dostojanstva (on ali pa njegov fotr), da bio si dal namest THOMAS (kot neki debel in neumen anglež/američan), dal ime recimo Tomaž.

Thomas:Zarad takih pičk k si ti je svet v taki pizdi kot je!!!!!

_sas_ ::

to, da nekdo (ne)razume muslimane sploh ni pomembno ... bolj pomembno vprašanje je, ali se strinja s tem kar počnejo? (kamenjanje, rezanje udov za najmanjše tatvine, zatiranje žensk, ... )

drugače pa; spravi se ti delat svoje psihološke profile kam drugam. ta tvoj post sploh ne paše na forum, kaj šele v to temo. vsak drug ima angleško-ameriški nick ... a to pomeni, da tajijo svoje slovanske korenine?

attackiko ::

Taki ljudje kot je on so bili v 2.svetovni t.i. tabeli ali kolaboranti.


No, če bi mi sedaj živeli 60 let v preteklosti mi je popolnoma jasno, kdo bi bil na kateri strani.



.. "Nikoli več vojne!".. "Če mi ne bomo napadli, tudi sovražnik ne bo!"

P.S. Najbrž me bodo spet cenzurirali, ker nisem kak hud mirovnik.. Nisem jaz kriv, če ne razumejo sporočila (perm ban comming my way >:D)

Zgodovina sprememb…

Mercier ::

Ljubi jezus! Dajte že enkrat preživet ww2. :\

Thomas ::

> Zarad takih pičk k si ti je svet v taki pizdi kot je!!!!!

Tale light motiv - zaničevanje žensk in/ali njihovih spolnih organov, kot nekaj (imanentno) slabega - mi je že nekaj zelo nesimpatičnega, pa iz katerekoli kulture že prihaja.

Da sem pa "narodni izdajalec", je pa najbrž čista resnica. Kaj morem zato, tak sem in sploh nisem ne prvi in ne zadnji. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Je pa to vse off topic, on topic je pa to, da ne samo Iračani, pač pa večina svetovnega prebivalstva je predvsem zaradi svoje zaostalosti, ki ji Zahod NI kriv, v žalostnem stanju. Res, tistih njihovih afnguncanj se bodo morali odreči, preden jim bo lahko kaj bolje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kuglvinkl ::

dejanrus; kar počasi! Tvoj post je silno silno na meji sprejemljivega.
Your focus determines your reallity

dejanrus ::

:|

se opravičujem vsem ženskam in tudi vsem ostalim.

Opravičujem se tudi vsem z anglo-axonskim nickom (meni osebno s to zdi skrajno bedasto, da si daš ime naprimer MC nevem kaj)

Kar se tiče pikovega asa, je on le navadna lutka kot pravi jst. Vsi tisti ki pa mislite, da je spopad med arabci in zahodom kakršnegakoli filozofskega ali religioznega pomena ste v globoki zablodi. Vaše prepričanje najbrž temelji na televizijskih pravljicah CNN-a in njenih odjemalcev zgodbic (TV-Slovenija, POP-TV, ...). Kot ste najbrž slišali. je bila USA v globoki recesiji in če ste kdaj brali kakšno knjigo, potem ste najbrž prebrali, da je najboljše zdravilo za recesijo vojna. Americo na eni strani pritiska EU (čeprav je v svoji razdrobljenosti že sama po sebi pod pritiskom), kar jih pa še bolj žre je dejstvo, da na daljnem vzhodu Kitajsko cesarstvo doživlja razcvet, ki bo v desetletju presegel vsa svetovna gospodarstva (vključno z Ameriškim). Ne rabiš pa bit genij, da ugotoviš zakaj so na tapeti prav arabci...hm...mogoče zaradi NAFTE??

Thomas (in vsi pro-zahodno usmirjeni): Najprej se ti opravičejem zaradi primerjave z ženskim spolnim organom. Tega si res ne zasluži. Lepo je da se hvališ z nacionalnim izdajalstvom, če bi bil ti tvoj opevani jenkij bi že gnil v Gvantanamu. Iz tvoje mentalitete pa se da lepo sklepati zakaj so Slovenci od nekdaj pod komando drugih narodov. Kater koli je imel 5 minut cajta je pohodu Slovenijo (kdor se s tem ne strinja, lahko vzame v roko knjigo Zgodovina Slovencev). Saj mu ni niti blo treba 5 minut, ker so jim Slovenci sami v r.. zlezli.
Žalostno je pa predvsem dejstvo, da se ti ne zavedaš, da te tvoji zahodi prijatelji nimajo za svojega!!!! Ti si navaden južni slovan - BALKANEC za njih (in pop poreklu). Če misliš da bodo oni svoje (nakradeno) bogatstvo delili s tabo se motiš (še zase nimajo zadost). V tebi vidijo predvsem poceni delovno silo, ki jo je treba kar se da nategnit.

Vesoljc ::

> Kar se tiče pikovega asa,

odpru si mi oči 8-O
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Thomas ::

> Vsi tisti ki pa mislite, da je spopad med arabci in zahodom kakršnegakoli filozofskega ali religioznega pomena ste v globoki zablodi.

A lahko to kako utemeljiš? :\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

attackiko ::

Kot ste najbrž slišali. je bila USA v globoki recesiji in če ste kdaj brali kakšno knjigo, potem ste najbrž prebrali, da je najboljše zdravilo za recesijo vojna.


Bravo - dve neumnosti v enem stavku. Globoka recesija v ZDA je najbrž plod bujne domišljije, ker je ekonomisti vsekakor niso zaznali. Tudi tisto o koristni vojni je mit, gre samo za povečane izdatke, v tem primeru za samo približno 1% BDPja.

Drugače lahko pa vsaka država napove vojno sama sebi in se obstreljuje s slepimi naboji.. in gospodarstvo bo takoj v razcvetu :D

mchaber ::

>Tudi tisto o koristni vojni je mit, gre samo za povečane izdatke, v tem primeru za samo približno 1% BDPja.

Gre tudi za zmanjšanje zaloge starega orožja(ki ga ne morejo več prodati)in narediti prostor za novega.

Vprašanje je, kaj bo nafta američanom?
.

Thomas ::

Tale z zalogami starega orožja je tudi samo ena urbana legenda. Neumnost, z drugimi besedami.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Lahko dokažeš, Thomas, da so zaloge orožja urbana legenda? Američani imajo uskladiščenih dovolj bomb, da nekaj dni neprestano bombardirajo karkoli...
In če hočeš racionalizirat nakup novih, boljših bomb, moreš najprej nekam dat stare...in lažje, kot jih dat razstavit, jih je lepo odvržt kam...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

Seveda Pentagon ne reče: "Porabili smo vse staro orožje, rabimo novega!". Reče: "Nove tehnološke rešitve potrebujemo, za maksimalno pripravljenost!".

Ne samo Pentagon, pač pa vsako resno obrambno ministrstvo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Ampak če imaš v skladišču še par deset tisoč ton bomb...mislim, da je to dovolj za 'obrambo'?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

attackiko ::

in lažje, kot jih dat razstavit, jih je lepo odvržt kam...


Evo, mislim da smo prišli do pravega vzroka vojne.. Stroški razstavljanja bomb so bili previsoki, zato jih je bilo treba nekam zmetat 0:) Čimprej je bilo treba počistit z zalogami najsodobnejših satelitsko vodenih bomb (JDAM) in tomahawkov.

Lepo vas prosim, nehajte iskati ekonomske vzroke za to vojno, ker se pojavljajo čedalje bolj smešne razlage.

Ekonomski koristi od te vojne bi lahko bile kvečjemu večja ponudba nafte na svetovnem trgu (upajmo da ne bodo več v zlobnem OPECu) in pa stabilnost na bližnjem vzhodu, ki bi zmanjšala izdatke ZDA za obrambo. Propad Sovjetske zveze je na primer zelo koristil, ker so se izdatki za vojsko precej zmanjšali. Tej koristi ekonomisti rečejo "peace dividend".

mchaber ::

Še vendo mi ni jasno,zakaj so Ameri enostavno morali zrušiti Irak in to brezpogojno,medtem ko je Libija, ki ima(no,je imela) veliko več orožja za množično uničenje, pa se lahko pogaja o razorožitvi in ta pogajanja so bile mimgrede uspešna.
.

Thomas ::

No, sej vseeno bo Gadafija treba vreči z oblasti in vzpostaviti demokracijo. Vendar vseeno Libija lahko še počaka. Ni najslabša med Arabskimi državami. Precej je slabših.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

mchaber ::

Ko že govoriš, katera je slabša, Severno Koreo si oglej.8-O
.

Thomas ::

Sej si jo ogledujem. Američani pa tudi. Jest bi vrstni red prepustil kar njim. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Korejo bi napadli?

Nikoli. Irak je bil šibek. To se Američani vedeli(dobro da se je Sadam skušal pogoditi z njimi).
Koga drugega napasti, je pa za američane prevelik zalogaj. Z jedrskim orožje morda. Samo posledice bi bile prehude za vse.
OM, F, G!

mchaber ::

>Jest bi vrstni red prepustil kar njim.

Le po katerih kriterijih so jih razvrstili,da je prišel Afganistan na prvo, Irak pa na drugo mesto.:\
.

_sas_ ::

Po sadističnih fanatikih na oblasi ... to bi lahko bil en kriterij;) :D

poweroff ::

attackiko: glede tistega izračuna... preberi so komentar od Boškoviča v Sobotni prilogi - prihaja do podobnih ugotovitev o tem, kdo je plačal stroške prve zalivske vojne.

BigWhale ::

Precej precej ste se oddaljili od teme, dajte se ji priblizat nazaj. Nehajte se obmetavat s pridevniki. Saj imate imena.

In nehajte bit vsi po vrsto tko trdi, k ena teleta in stare lajne ponavljate svoje zadeve, se greste trapasto diskreditacijo en drugega, debate pa ze tko al tko lep cas ni vec.

attackiko ::

glede tistega izračuna...


Ha, namesto da bi priznal, da je nasedel na amatersko izdelano email potegavščino imamo že nove trditve.

Boškovič ne piše o nobeni naftni zaroti ampak o tokovih kapitala. Države s trgovinskim presežkom z ZDA so se pač odločile za naložbe v ZDA po nizki obrestni meri. Nihče jih v to ni silil in vse skupaj bi se enako odvijalo tudi brez iraške vojne. Tudi to torej ne more biti noben vzrok za vojno.

poweroff ::

Hmm... Boškovič piše o tem, kdo je financiral prvo iraško vojno. In to niso bile ravno ZDA.

dejanrus ::

attackiko:
Saj ne mislim, da je vojna sama po sebi zdravilo za recesijo, saj v to zdravilo lahko vštejemo tudi odmetavanje starih bomb, "vojni plen" (nafta), !!!! OBNOVA PORUŠENE DRŽAVE !!!!!!!!!!! - to so strašanski posli, ki niso kar za spregledat. Recesija pa v Ameriki je, če ne drugače s stališča velikanskega trgovinskega primanljaja s Kitajci.
Se pa čedalje bolj nagibam k tvoji trditvi, da na dolgi rok res niso vzroki za vojno ekonomski ampak politični. Navsezadnje - treba je zmagat tudi na naslednjih volitvah. :O

dejanrus ::

Thomas :) :
Preden delaš kakršne koli primerjave o Libiji poglej najprej na zemljevid in boš začudeno opazil, da je Libija Afriška država in ne Arabska. Pa če smo že pri Libiji je to 3. najrazvitejša Afriška država, navkljub temu, da je zahod ne podpira (vsaj na zunaj ne). Jih je pa kar nekaj v Afriki, ki so pa neposredno sponzorirane od zahoda, pa so veliki p...

attackiko ::

Hja, moram rečt da si me nasmeju.. :D

OBNOVA PORUŠENE DRŽAVE !!!!!!!!!!! - to so strašanski posli


Ja, super strategija. Jaz sem zato, da zaprosimo ZDA naj nam napovedo vojno in preskočijo tisti del z bombami. Oni bodo ogromno zaslužili z rekonstrukcijo, mi pa bomo imeli zastonj nove stolpnice :D.

Recesija pa v Ameriki je, če ne drugače s stališča velikanskega trgovinskega primanljaja s Kitajci.


Heh, kot kaže si uvedel novo definicijo recesije, ker ekonomisti recesijo pojmujemo kot nekaj povsem drugega. Po naši (kot kaže napačni ;)) gre ZDA gospodarsko prav uredu.

Preden delaš kakršne koli primerjave o Libiji poglej najprej na zemljevid in boš začudeno opazil, da je Libija Afriška država in ne Arabska.


Libija ni arabska država? To je pa nekaj novega.

DSmidgy ::

Glede Libije: ni nič novega. Je islamska, ni pa arabska. Govorijo pa arabščino.

attackiko ::

.. in v njej živijo arabci in je del arabske lige. Ni pa del arabskega polotoka.

Thomas ::

DSmidgy - Ne veš da je Libija Arabska ... in si diskvalificiran - po moje - za prodajat kakšno blazno teorijo o Arabcih. Po moje že.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DSmidgy ::

http://www.wordreference.com/English/de...

Po katerih kriterijih pa je arabska? Politično mogoče, geografsko za zihr ne.

Samo če politično gledaš - kaj če bi še pol severnoatlantsko zamenjal z angleško. Sej v ZDA so se preselili anglosaksoni (in so večniski prebivalci) - pa zato ZDA ne pravmo da je angleška država.

Libija je lepo Afriška država. So se pa tja pač preselili Arabci (Suniti) in govorijo arabščino. Tko ljudsko potem je Arabska.

Kaj pa potem Iran .. a spada pod arabsko?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DSmidgy ()

Thomas ::

LOL! Iranci niso Arabci. Libijci so. Ne se zajebavat, v Afriki imaš Egipčane, Libijce, Alžirce, Tunizijce in Maročane, kjer Arabci povsod prevladujejo. Bodi no resen!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DSmidgy ::

A sem reku da so Iranci Arabci? Samo zanimal me je kaj ti mislš. Pa tud nism reku da ne živijo Arabci v Libiji. Dobr prebr zgorej pa boš vidu.

Libija je arabska država toliko, kot je Slovenija južnoslovanska (oz. slovanska). Za Slovenijo je to recimo neprimerno, za Libijo je bolj primerno (saj glede iz zahodnjaškega stališča). Ni pa to primarna politična delitev. Primarne politične delitve so bolj po državah, kontinentih, ne pa po narodnosti - ker so drugače use meje meglene.

Ales ::

Ja, super strategija. Jaz sem zato, da zaprosimo ZDA naj nam napovedo vojno in preskočijo tisti del z bombami. Oni bodo ogromno zaslužili z rekonstrukcijo, mi pa bomo imeli zastonj nove stolpnice


Halo...? Menda ne misliš, da Rusija in še kdo, ki zdajle odpisuje dolgove Iraku, to počne zastonj? Ali da ameriška podjetja tam obnavljajo infrastrukturo ker so dobrega srca? Tisti, ki vse to plačuje, že ve zakaj in kakšni so njegovi interesi. In za iračane to vsekakor ni in ne bo zastonj, na en ali drug način bodo vse mastno plačali.

Heh, kot kaže si uvedel novo definicijo recesije, ker ekonomisti recesijo pojmujemo kot nekaj povsem drugega. Po naši (kot kaže napačni ;)) gre ZDA gospodarsko prav uredu


Ne verjamem, da je dejanrus nameraval kar enačiti recesijo s trgovinskim primankljajem, ne vem zakaj to jemlješ tako dobesedno... Dejstvo je, da je zunanjetrgovinski primankljaj ZDA velik, kar menda ne misliš da je koristno za njih? Je pa koristno npr. za mojo firmo, ker sodelujemo s podjetji v ZDA in mi ustreza nizek dolar. Kr naj še drsi dol... :) Evo, še sam prispevam k manjšanju primankljaja :D

DSmidgy - Ne veš da je Libija Arabska ... in si diskvalificiran - po moje - za prodajat kakšno blazno teorijo o Arabcih. Po moje že.


Ja, po tvoje, po tvoje. Glede na to, koliko sam rad predalčkaš stvari bi lahko vedel, da je takšno opredeljevanje čisto odvisno od definicij in kategorij, ki si jih izberemo.... En post višje od tvojega je attachiko napisal: "...v njej živijo arabci in je del arabske lige. Ni pa del arabskega polotoka." Bo držalo ali ne? Sej ravno to ti DSmidgy že ves čas govori... Ne vem, zakaj toliko postov okoli tega za prazen nič. Me pa zanima, kje je po tvoje korelacija med tem, da nekdo ve kje se geografsko nahaja Libija in med tem, ali "sme" podajati blazne teorije? V tej temi je to še čisto vsak smel, tako da... :)

Thomas ::

Ja .. tudi ti. Čeprav to prispeva k nižanju nivoja - in tudi zanimivosti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kuglvinkl ::

Tema je pred zaklepom, Sadama smo zaenkrat izčrpali. Ko bo sojenje, javno ali nejavno, bomo seveda spet razglabljali.

Tko da, v kolikor se odgovor ne bo nanašal na kakšno novo implikacijo ujetja Sadama, bo tak prispevek brisan.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

mchaber ::

Le zakaj je podpora Bushu zrastla, ko so "ujeli" Sadama.Zame to ni nič, nevem zakaj se Američani boje posameznika in ne npr. velike gverilske skupine. :\
.

dejanrus ::

attachiko:
Očitno s tabo ni mogoče vodit konstruktivne debate, saj so vse tvoje bistroumne izjave neargumantirane in pod vplivom propagande. Kar se tiče tega ali je bilo ameriško gospodarstvo v pizdi ali ne, ti priporočam da si pogledaš gibanje ameriških borznih indexsov pred vojno, med vojno in po njej, pa ti bo mogoče kaj jasno.
Aja pa še nekaj: Libija ni nikoli bila in nikoli ne bo arabska, pa če še tako čudno gledaš. Nekaj novega je to samo zate, pa mogoče za tvoje prijatelje iz CNN.

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

attackiko ::

Ah ti Dejan, najprej se nauči kaj je recesija, potem se bomo pa naprej pogovarjali o ekonomiji. Drugače te bodo spet morali braniti v stilu "pa sej ni mislu take bedarije rečt".

BigWhale ::

Dejte mir!

dejanrus ::

Mam kle definicjo, k sm jo mogu na faksu znat, lahko ti jo tud napišem če čš.

Thomas ::

Od nekoga, ki pravi da "Libija ni Arabska", jest še prepisane definicije ne bi bral.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

A bi se prosim umirili.

S takšnimi nepotrebnimi pripombami naravnost silte v to, da se vam kakšna stvar briše.

Vrnite se torej k naslovni temi, o Libiji pa odprite zarad mene novo temo, pa si tam dokazujte kje in kaj je Libija.

Hvala

ferdo ::

Sadam Husein se je skrivu, zdej ga pa američani skrivajo.
Rekli so: živega ali mrtvega, zakaj ga niso ubili?
Sadam je biu propaganda za amer. ljudstvo in nič drugega. JE figura n ašahovnici, ki nima pomena. Njegovo vlogo so prevzeli nekdo drugi, ki delajo preglavice okupatorju iraka.

Če bi imel Ameriško državljanstvo, si bi začel iskati novega, ker prihodnost nebo naklonjena američanom.

dejanrus ::

Tommy-boy: Ti živiš očitno v pravličnem svetu, kjer se vodijo bitke med dobrim in zlom, kjer so tirani v zaporih, svet vodijo pa pošteni in dobri ljudje (dedek mraz, miklavž, ...).

Ko boš odrastel, boš vidu da ti možje v belem in rdečem sloh ne obstajajo in da ti nisi princ na belem konju. V svetu okoli tebe še rožice rastejo za denar in takrat boš spoznal, kako naivno si razmišljal danes ko praviš, da tako velik "posel" kot je iraška vojna temelji na nekih pravljičnih religioznih/civilizacijskih spopadih, ne pa na edini stvari ki vrti ta svet - to pa je žal $$ DENAR $$

Pa lepe praznike ti želim. 8-)
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175348064 (28626) gfighter
»

AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60026169 (18588) MadMicka
»

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1507991 (6835) nevone

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

Oddelek: Loža
215556261 (34214) Tomi
»

Napad na Irak (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17610124 (7813) Thomas

Več podobnih tem