» »

Zakon o izbrisanih

Zakon o izbrisanih

««
10 / 10
»
»»

Thomas ::

> CE bi torej sedaj izpeljali referendum ali naj recimo ukinemo vse policijske postaje v LJ in bi bil rezultat pozitiven, bi ta vezal nacelnika policije v trenutku, ko bi bil izglasovan ?

Ne. Ko bi bili sprejeti izvedbeni zakoni. Tako kot je bilo v primeru osamosvojitve. Demokratično izvoljeni parlament je sprejel postopke za osamosvojitev.

Na nasprotnem bregu nobene demokratične legitimnosti niso imeli. Jugaslavija je bila tudi formalno (sama je priznavala celo) - diktatura (proletariata).
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cirecire ::

Brane2:Referendum se ne pomeni zakona. Poleg tega, kdaj je bil izpeljan ta referendum- pred desetdnevno vojno ?

Očitno ti je zagodovina Slovenije bolj španska vas.
26.12.1990 je bil izpeljan plebiscit (to je referendum) o samostojnosti na katerem je 89% Slovencev glasovalo za neodvisnost.
25.6.1991 je bila v skupščini sprejeta deklaracija o samostojnosti in neodvisnosti slovenije.

Pa saj sta 25.6. in 26.12. državna praznika (dan državnosti in dan samostojnosti). Pa ne mi reči, da tega še nisi slišalKar se referendumov tiče: Najbolj svez primer je tisti, ki govori o delu trgovin v nedeljo.
Bil je izpeljan, glasovali smo proti. In vendar trgovine delajo se ob nedeljah.

Trgovine še vedno delajo ob nedeljah, ker trgovsko finančni lobi iz LDS spoštuje zakone samo kadar to njim ustreza. Če bi spoštovali zakone bi jih zaprli.

Gavran ::

Brane2:Slovenske drzave "v trenutku njihovega delovanja" se ni bilo. In s tem tudi ne novih drzavnih zakonov itd, ki bi jih generali morali upostevati.

Slovenija je postala država 25.6.1991. Delovanje vojske se je začelo naslednji dan. Za Slovenijo je JLA s tem postala sovražna vojska, ker je:
1. pripadala drugi državi in
2. ker je uporabila orožje zoper samostojno Slovenijo.

Če drugo ne, jim je moralo postati jasno, kako stvari stojijo z ukazom o popolnem umiku JLA iz Slovenije. In od oktobra do februarja so imeli čas, da razmislijo o svoji bodočnosti bodisi v Sloveniji ali izven nje.

Cigavem ukazu in zakaj bi se orali ravnati po njem ?

Potegnimo pralalelo z belokranjskim primerom. Do osamosvojitve krajine te pravzaprav se ni. Koga bi torej morali poslusati vojaki ? Cesarja ali koga drugega, ki niti svojih zakonov se nima ?


Ne vem, ali nič ne veš, ali se delaš neumnega. Generalštab JLA je izdal ukaz, da se oktobra 1991 VSA JLA umakne iz Slovenije z vsemi svojimi sredstvi. Ukaz so ubogali vsi tisti oficirji, ki niso hoteli ostati v Sloveniji. Republika Slovenija je imela svoje zakone na področjih, kjer je to v tistem trenutku bilo potrebno. Niti za trenutek ni v Sloveniji vladalo brezzakonje.


S tem bi se strinjal v primeru posameznikov, ki se "v nekaj spuscajo", ne pa v primeru ljudi, ki jih je v d*ek spustila drzava, bodisi obstojeca ali (takrat se) neobstojeca. Folk se ni zaposlil v vojski, da bi uzival v viskoi placi in "sedel na dveh stolih".
Tudi ne vem, zakaj bi bile posledice tega tako hude. Kaj pa, ce bi s stola padla TO ? Bi blo tudi O.K., da vsi vpleteni izgubijo drzavljanstvo in prakticno vse ostale pravice, ker so "sedeli na napacnem stolu" ?


Še enkrat: Slovenija kot samostojna država obstoja od 25.6.1991, zato ne bluzi o neobstoječi državi.
Nihče ni izgubil svojega državljanstva. Tisti s srbskim državljanstvom je ostal srbski državljan.
Noben dokument nima neomejene veljave. Vsakega je treba podaljšati v skladu z zakoni. Če dokumentov ne urediš, nosiš posledice sam.

Še primerček: imaš na izbiro dve punci: Micko in Đurđico. Iz le tebi znanih razlogov se odločiš za Đurđico in z njo odideš. Čez nekaj let pa ugotoviš, da bi ti bilo z Micko lepše. In pustiš Đurđico in prideš k Micki, pa jo za začetek obtožiš, da je ona kriva, ker si odšel z Đurđico (in po možnosti na Đurđici fasal triper) in te ni na kolenih prosila, da ostani pri njej, za vsa leta ko si bil pri Đurđici pa od Micke zahtevaš odškodnino. Le kaj bi storila Micka?

Mercier ::

Jaz sem izgubil sem državljanstvo. Nisem ga imel enih par let.

Thomas ::

Povej svojo zgodbo, če želiš.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kopernik ::

Jaz sem izgubil sem državljanstvo. Nisem ga imel enih par let.

Hmmm, sedaj pa ne razumem. Na začetku teme so nas pa nekateri skušali prepričati, da gre tukaj samo za stalno bivališče ...

Brane2 ::


Očitno ti je zagodovina Slovenije bolj španska vas.


Res je. Ne samo Slovenije, nasploh. Ti podatki mi nekako ne ostanejo, ker se jih je treba ucit na pamet.


26.12.1990 je bil izpeljan plebiscit (to je referendum) o samostojnosti na katerem je 89% Slovencev glasovalo za neodvisnost.
25.6.1991 je bila v skupščini sprejeta deklaracija o samostojnosti in neodvisnosti slovenije.


O.K. Se pravi, referendum je bil speljan pred vojno in sprejeta je bila deklaracija. Na podlagi tega naj bi vojaki vedeli, da lahko pa sedaj mirno odidejo domov ?
So v tem trenutku obstojeci zakoni kar naenkrat prenehali veljati ali deklaracija samo izraza voljo vecine in bi bili potrebni se kaki konkretni zakoni ?


Pa saj sta 25.6. in 26.12. državna praznika (dan državnosti in dan samostojnosti). Pa ne mi reči, da tega še nisi slišal


Enako kot zgodovina, me tudi prazniki ne zanimajo. Ne samo tadva, tudi vsi ostali.Jaz delam, ko moram in ko lahko. Praznik je zame takrat, ko si lahko vzamem dan (ali vec) in ga zabijem povsem po svoji volji. Bivsa dejanja takih in drugacnih junakov me ne ganejo sploh.


Trgovine še vedno delajo ob nedeljah, ker trgovsko finančni lobi iz LDS spoštuje zakone samo kadar to njim ustreza. Če bi spoštovali zakone bi jih zaprli.


Sem mislu, da imajo se cas za sprejetje konkretnega zakona in da v sedanjem stanju ni se nic nezakonitega...

Mercier ::

kopernik:
Hmmm, sedaj pa ne razumem. Na začetku teme so nas pa nekateri skušali prepričati, da gre tukaj samo za stalno bivališče ...
Ja, OT sem tokrat z državljanstvi. Zgolj opozoril sem na dejstvo. (post nad mojim o državljanstvu)

simon200 ::

Predlagam da vsem izbrisanim damo status za nazaj in sicer STATUS TUJCA;(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

perci ::

Na slo-techu ne bomo tolerirali označb kot npr "ubrisanci".

Bo hitro kak naziv padel, če bo kdo še naprej poskušal to početi.

Alexius Heristalski ::

Kje pa imaš "ubrisance"?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

perci ::

Alexius Heristalski: Nikjer, ker sem zadevo poeditiral.
Back on topic zdej.

Barakuda1 ::

Predlagam da vsem izbrisanim damo status za nazaj in sicer STATUS TUJCA


:\

Zdaj se mi pa res zdi, da nekateri več ne vejo o čem pišejo.

Sej drugega jim načeloma po ustavni odločbi tudi ne gre.

Tisto kar nekatere moti (odškodnine) so zgolj teoretično možne posleice v primeru uspešno dobljene pravde v nekem drugem postopku.

Posledeično pa je možno do odškodnine priti (kar je bilo že tudi večkrat rečeno) le če se dokaže škoda kot taka in jasno - vzročno-posledična zveza med škodo in škodnim dogodkom/dejanjem (izbrisom iz registra stalnih prebivalcev)
Državljanstvo s tem veze nima.


Ergo, kaj več kot da sem jim prizna in podeli status tujca s stalnim bivališčem (vsaj kolikor je meni znano) tudi ne zahtevajo.

Vsa ostala polemiziranja so bolj politične kot pravne narave.

gonilnik ::

Kar se referendumov tiče: Najbolj svez primer je tisti, ki govori o delu trgovin v nedeljo.Bil je izpeljan, glasovali smo proti. In vendar trgovine delajo se ob nedeljah.


Vlada ima časa eno leto da uzakoni to za kar se je glasovalo na referendumu.

Sicer pa bi dejal samo to, da mi postane slabo ko samo pomislim da bi gospod Akcentijovič in njemu podobna "pip,pip,pip,pip" dobilidržavljanstvo ter še za nagrado mastne odškodnine.
gonilnik---} driver---} šofer---} jaz

MadMicka ::

gonilnik, predn ti rata slabo, a mogoče veš kolk in na podlagi česa naj bi Aksentijevič dobil odškodnino?

gonilnik ::

MadMicka saj sploh ni važno kakšno vsoto bo hotel imeti(samo en tolar je tolar preveč).Odškodnino pa bojo zahtevali na podlagi zakona o izbrisanih ki bi ga vlada rada sprejela.

Pa saj je sam priznal da državljanstva ni hotel sprejeti,zahtevek za odškodnino pa bo vložil takoj ko bo mogoče.
gonilnik---} driver---} šofer---} jaz

Barakuda1 ::

Odškodnino pa bojo zahtevali na podlagi zakona o izbrisanih ki bi ga vlada rada sprejela.


To preprosto ni res.
Odškodnina se določa v pravdem postopku.
Temelj za odškodnino pa je iskati v OZ (Obligacijski zakonik) in ne kot se to manipulativno poskuša prikazati v spornem tehničnem zakonu.

majcenf ::

Pozdravljeni !

Tehnični zakon je podlaga za odškodninske tožbe. V kolikor bi zakon začel veljati bi z njim dokazovali upravičenost do odškodnin saj bi se sklicevali na Odločbe, ki bi potrjevale bivanje v Sloveniji - čeprav večine tu ni bilo !

Še huje je, da bi vsi na podlagi Sporazuma o nasledstvu lahko zahtevali POKOJNINE od slovenske države.
V sporazumu namreč piše, da vsaka naslednica prevzameizplačila pokojnin ljudem s stalnim prebivališčem.

To se pravi, da bi bila Slovenija DOLŽNA izplačevati pokojnine vsem AGRESORSKIM vojakom, ki bi jim priznala STALNO prebivališče!

Zbudite se prosim ! Ali pa ste zato, da bomo AGRESORSKIM JA vojakom po koncu balkanske morije poleg odškodnin plačevali še POKOJNINE ?

Ali morda na tem FORUMU poteka cenzura ? ? ? - Če ne ločiš centure od kurtoazije, ja potem poteka cenzura. -- kuglvinkl.

Zgodovina sprememb…

««
10 / 10
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ESČP: Slovenija je kršila 8. in 13. člen konvencije o človekovih pravicah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
36675926 (40011) PaX_MaN
»

Izbrisani Todorović dobil odškodninsko tožbo proti državi (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
52128595 (17990) Zheegec
»

Najprej so ga izbrisali, nato izgnali, potem je bil ubit (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1138392 (6873) Keyser Soze
»

Izbrisani na Evropsko sodisce v Strasbourg! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20613752 (10737) Daedalus
»

Referendum 4. aprila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1038123 (6033) ali3n

Več podobnih tem