» »

Izbrisani Todorović dobil odškodninsko tožbo proti državi

Izbrisani Todorović dobil odškodninsko tožbo proti državi

««
«
1 / 11
»»

Karaya 52 ::

Država mora aktivistu izbrisanih Aleksandru Todoroviću izplačati 17 tisoč evrov odškodnine zaradi nezmožnosti zaposlitve za obdobje šestih let, je pred dnevi odločilo ptujsko sodišče. Sodba sicer še ni pravnomočna, Todorović pa napoveduje pritožbo na višje sodišče, saj ga prisojena odškodnina ni zadovoljila.

"Bolj kot za denar mi gre za princip in bom vztrajal do konca, do sodišča za človekove pravice v Strasbourgu ," je odločen Todorović, ki zahteva 60 tisoč evrov odškodnine in zamudne obresti od leta 2001. Takšen izpad dohodka je namreč utrpel med letoma 1996 in 2001, ker se zaradi neizdaje delovnega dovoljenja ni mogel zaposliti pri konkretnem delodajalcu za konkretno plačo. Ustavno sodišče je že pred leti odločilo v njegovo korist, odškodninska tožba pa se vleče pet let, saj je prvostopenjsko sodišče najprej zavrnilo njegov zahtevek, Todorović pa ni zadovoljen niti s svežo razsodbo na vnovičnem sojenju.

Vir: Finance


Najprej so me prepričevali da teh odškodnin ne bo. Potem je obveljalo mnenje da so tožbe možne ampak da do njih po vsej verjetnosti ne bo prišlo oz. jih je nemogoče dobiti. Nasprotniki so trdili da lahko ob uspehu prve tožbe pričakujemo plaz novih tožb. Mislim da bo kar to zadnje obveljalo.

bluefish ::

Todorović pa ni zadovoljen niti s svežo razsodbo na vnovičnem sojenju.

In potem trdi, da se mu gre le za princip in ne denar. Pajade.

Lahko na kratko kdo poved, zakaj sploh so izbrisani?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Pyr0Beast ::

60k€, 6 let, 10k€ letno, 833€ mesečno neto. To sploh ni slaba 'plača'. Glede na to, da med tem časom ni kaj pretirano delal ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

WarpedGone ::

V veliki večini zato, ker se jim ni zdelo vredno uredit statusa.

Imeli so stalno prebivališče, potem pa se je spremenil zakon. Svojo rit bi moral prinest na upravno enoto in povedat kdo so in kaj bi radi pa bi blo.

V veliki večini so bli mal premal pametni in preveč naduti.
Zbogom in hvala za vse ribe

Icematxyz ::

Jah kak zdaj če pa on pravi da se mu ne gre za denar. In to trdi že vsa ta leta. ;)

racprodaja ::

Čist preprosto, so mislili da se bo Jugo armija vrnila, sam so se malo zajebal, in ker so bili še vedno prepojeni z veleumno mislijo o veliki Yugi, si niso uredili državljanskega statusa. In pol je otišla Yuga, pa status z njo.

zee ::

kar je napisal uporabnik nad mano.

moja stara (in veliko njej podobnih) si je papirje uredila ob casu.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

poweroff ::

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...

Sicer pa - jaz in še nekateri smo že ves čas govorili, da je izbris nezakonit in da je to zadevo potrebno čim prej urediti, ne pa se delati norca iz odločb Ustavnega sodišča.

OK, sodba še ni pravnomočna, vendar 17.000 EUR glede na število prebivalcev pomeni da bo moral vsak posamezni državljan plačati 0,0084 EUR.

Če bi bile enake vsote dosojene vsem izbrisanim, bi to zneslo 204 EUR na prebivalca. Ampak zelo verjetno vsi ne bodo dobili toliko, niti ne bodo šli vsi tožit. Recimo torej, da znese ta vsota 50 EUR na prebivalca.

Zdaj pa takole: jaz sem bil za to, da se spoštuje odločitev Ustavnega sodišča in Izbris popravi, večina fašistov, nestrpnežev in ostalih pa ne. Zdaj pričakujem, da boste imeli jajca in iz svojega žepa plačali stroške, ki jih je povzročilo vaše nerazumno vztrajanje v kršitvi slovenske zakonodaje.

Prosim torej da mi sporočite kdo mi bo nakazal mojih 50 EUR. Točno številko sporočim, ko bodo dokončno znani vsi stroški. Prav tako naknadno dobite tudi številko mojega transakcijskega računa!
sudo poweroff

JohanP ::

Toži me, in podaj odškodninski zahtevek za 50€.

poweroff ::

Ne govorim o tem, da bi te tožil, ampak o tem, ali imaš dovolj jajc, da boš sedaj zagovarjal Izbris.

Sem si kar mislil - nimaš.

(Lahko je s tujim denarjem po koprivah mahat, ne?)
sudo poweroff

mojsterleo ::

prava resitev tega problema je: individualna obravnava (od primera do primera), ter omejene odskodnine. odlocba ustavnega sodisca pa kolikor vem, zahteva skupinsko obravnavo. torej vsi izbrisani se obravnavajo v paketu... ne vem za vas ampak to je nedopustno. med to mnozico se skrivajo osebe, ki so pri osamosvojitvi stale na strani okupatorja, najbolj razvpit je general aksentijević, ki je bil koncem 1991 v sloveniji razglasen kot persona non grata, vendar pa sigurno ni edini tak primer.

WarpedGone ::

Sicer pa - jaz in še nekateri smo že ves čas govorili, da je izbris nezakonit in da je to zadevo potrebno čim prej urediti, ne pa se delati norca iz odločb Ustavnega sodišča.

Tisoče državnih uradnikov za šalterji obtožuješ kršenja zakona? Kje so kakšne tožbe proti njim?
Teh tožb ni, ker stvar ni bila nezakonita ampak menda protiustavna. Zakoni so bili in uradniki so jih samo izvajali.
Zbogom in hvala za vse ribe

Ziga Dolhar ::

V veliki večini zato, ker se jim ni zdelo vredno uredit statusa.

Imeli so stalno prebivališče, potem pa se je spremenil zakon. Svojo rit bi moral prinest na upravno enoto in povedat kdo so in kaj bi radi pa bi blo.

V veliki večini so bli mal premal pametni in preveč naduti.


Ob takšnih "statusnih" spremembah subjektov mednarodnega prava, za kakršnega je šlo v primeru Yu/Slo, mednarodno pravo ureja vprašanja glede državljanstva. Zahtevati zmiganje riti in skok na upravno enoto pod pretnjo izbrisa - je v tem oziru svojevrsten cirkus. Da, s svojim obiskom UE bi lahko sanirali zajeb države. A to države ne opravičuje.
https://dolhar.si/

krneki0001 ::

Še vedno sem za izbris in trdim, da je večina teh izbrisanih imela dovolj časa, da si uredi papirje. Nekaj je najbrž takih, ki niso imeli te možnosti, nekaj pa je takih, ki si tega niso hoteli urediti. Za tiste, ki niso imeli možnosti se bo to lahko dokazalo na sodišču, za tiste, ki so bili proti sloveniji in niso hoteli uredit papirjev obstajajo dokazi in se jih na sodišču to pač dokaže in oglobi, za vse ostale pa bi jim dal neko kazen, ker si niso uredili papirjev in to tako pavšalno - 1000 evrov na osebo, ki si ni uredila papirjev, pa bi si jih lahko.

Za todoroviča pa samo tole: Živi v sloveniji že ves čas, pa še sedaj noče govorit slovensko niti ob uradnih zadevah. Osebno, če bi moral z njim komunicirat, bi mu za vsako izrečeno besedo izjavil, da ga ne razumem.
Pa mi vbivši jugi ni problem govorit po njihovo, niti tukaj kakemu turistu razložiti, kam in kako se pride do željenega cilja, ampak ne maram pa ljudi, ki celo življenje živijo v sloveniji, pa nočejo govorit slovensko.


In matthai ne bom ti nakazal 50 evrov, kar sam jih plačaj.

Zgodovina sprememb…

GregiB ::

Izbris je bil brez dvoma proti ustaven, grob poseg v človekove pravice. Dogajanje oz. osamosvajanje RS samo po sebi tega ni dovoljevalo. Je pa zanimivo to, da se izbris ni delal "od primera do primera", sanacija pa bi se morala?!??
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

poweroff ::

Pa pojdimo po vrsti. Ustavno sodišče zahteva razveljavitev Izbrisa v paketu zato, ker je bil tudi Izbris sam izvršen v paketu! Če takrat zadev niso obravnavali individualno ni nobene potrebe, da jih sedaj.

Ampak pustimo to temo, ker je nerelevantna. Relevantno je zgolj naslednje.

Izbris je bil izvršen. Ustavno sodišče je ugotovilo da je bil protiustaven in nezakonit. In reklo, da je zadevo treba popravit.

Država zadeve ni popravila, v glavnem zato, ker je ljudstvo vpilo da poprave krivic ne sme biti.

Zdaj naj to ljudstvo plača ceno za svojo podporo nespoštovanju pravne države!

Ampak ljudstvo je abstrakten pojem. Zato pričakujem, da bodo imeli glavni hujskači in zagovorniki Izbrisa sedaj toliko jajc, da bodo rekli "evo, mi smo privedli do tega, da bo sedaj treba plačevati odškodnine, vendar ker smo mi zaj*** slovenski narod bomo sedaj mi iz lastnih žepov plačali svoj zajeb".

In potem se bomo nasprotniki Izbrisa in zagovorniki pravne države postavili na nek seznam, vi pa nam boste nakazali denar za odškodnine.

Ampak seveda iz tega ne bo nič. Po forumih ste znali "lajat", ko pa je treba stati za svojimi besedami vas pa hitro zmanjka...
sudo poweroff

USS Liberty ::

Izbrisa nikoli ni bilo, to je vse skupaj konstrukt komunističnega ustavnega sodnika Cirila Ribičiča po taktirko katerega je ustavno sodišče s preglasovanjem umetno ustvarilo izbrisane. Je pa zanimivo, da je po trditvah prejšnjih levih vlad izbrisanih bilo 18.000, ta zadnja leva vlada je pa umetno ustvarila še novih 7000 izbrisanih, da se je število dvignilo na 25.000...


17.000€ * 25.000ubrisanih = 425.000.000€

Antislovenski prosrbski levici, ki je trenutno na oblasti se bo očitno še to leto zgodila slovenska nacionalna revolucija...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

poweroff ::

In matthai ne bom ti nakazal 50 evrov, kar sam jih plačaj.

Lepo, da priznaš, da nimaš jajc stati za svojimi besedami. Kako že pravi slovenski pregovor - lahko je s tujim k** po koprivah mahat.
sudo poweroff

poweroff ::

Nimitz - Izbrisa ni bilo?

No, odškodnine pa so, in pričakujem, da mi boš nakazal tistih 50 EUR. Ne vem zakaj bi jaz plačeval za "tvoj" spor...
sudo poweroff

mojsterleo ::

ni res, da je bil izbris izvrsen v paketu. kar nekaj oseb je takrat NAMERNO zadrzevalo pridobitev slovenskega drzavljanstva, saj je bila vojaska in politicna situacija nejasna (to je bilo februarja 1992!). veliko teh ljudi je v casu vojne za slovenijo pobegnilo v bosno in srbijo!!! vendar se jim je stvar zasrala, ker se je ravno po koncu vojne za slovenijo zacela vojna na hrvaskem in v bosni, pa niso mogli vec pravocasno v slovenijo! ker so tako kockali, so zamudili vse legalne roke, da se prijavijo kot slovenski drzavljani, in taki nimajo pravice do odskodnine. jaz osebno bi jih takoj brcnil iz slovenije, ker ce niso takrat bili sposobni pomagati drzavi, ko je bilo najbolj potrebno, jih tudi sedaj, ko smo stabilna demokracija, clanica evroatlantskih povezav, ne rabimo kot "drzavljane". definitivno gre odskodnina LE IN SAMO osebam, ki lahko dokazejo, da so bili v casu agresije na slovenijo v sloveniji, in da dejansko niso dobili pozivov da priglasijo drzavljanstvo. in tako dalje.

Double_J ::

Kar zaračunaj ustavnim sodnikom. Naj plačujejo napake.
Dve šivanki...

l0g1t3ch ::

Kaj serješ Mathhai. Oni so imeli čas da si uredijo papirje ampak če tega niso hoteli narediti oz. so bili leni/nesposobni/... potej je povsem prav da so jih izbrisali. Kaj naj bi država v nedogled čakala da se bodo oni sprdnili kaj bi radi.
Lih tako kot praviš da je država ravnala protizakonito z izbrisom, so oni kršili zakon ker si niso uredili papirjev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: l0g1t3ch ()

krneki0001 ::

In matthai ne bom ti nakazal 50 evrov, kar sam jih plačaj.

Lepo, da priznaš, da nimaš jajc stati za svojimi besedami. Kako že pravi slovenski pregovor - lahko je s tujim k** po koprivah mahat.



Še vedno stojim za svojimi besedami, nimam ti pa kaj plačevat, niti s tvojim kurcem ne opletam po koprivah. Vedno sem bil takega mnenja in vedno bom, vplivam pa (razen na slabo voljno na tem forumu) nikjer in ti nimam tudi zaradi mojega mišljenja nič za plačevat. To se zmeni s tistimi, ki so bili takrat na oblasti, pa so te ... (v ritko).


Ko bo država vsem dala odškodnine, upam, da bo tudi potem zahtevala kazen, ker si niso uredili vseh papirjev in jim zaračunala 2x več, kot jim bo dala odškodnine - temu bi se pa potem reklo pravna država.

Sam če ne plačujem elektrike mi jo odklopijo, oni pa nebi plačevali elektrike, rabili bi jo, pa še potem bi tožili državo, da niso mel elektrike in zahtevali odškodnino - tako ne gre - sami so si krivi, naj še sami plačajo.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Ustavni sodniki so naredili napako?

OK, počakajmo še malo da se odločijo na Evropskem sodišču za človekove pravice. Ampak potem bo račun višji.

Razen če se tudi oni motijo. Samo čudno je, ko se motijo vsi, le ti ne...

Imamo pa torej nebiveduja, USS Nimitza, DoubleJ-ja, l0g1t3ch-a, MojsterLeo, JohanaP-ja racprodaja-ta in WarpedOne-ta, ki zagovarjajo Izbris.

8 komadov.

Deljeno s 50 EUR je to 6,25 EUR na komada.

Fantje, dam vam popust - 6 EUR vsak, pa smo zmenjeni. :D
sudo poweroff

poweroff ::

To se zmeni s tistimi, ki so bili takrat na oblasti, pa so te ... (v ritko).

He, he, jaz imam občutek da je v ritko tebe predvsem prejšnja oblast, ki je zagotavljala, da poprava krivic glede Izbrisa odpade.
sudo poweroff

l0g1t3ch ::

Dejmo se tko zment prvo ti povej zakaj naj bi bil izbris napačen, še so oni imeli možnost, da si uredijo papirje pa tega večina ni hotela, ker so računali da bo slovenija pušnila pri osamosvojitvi.
Ali naj bi država v nedogled čakla da si oni izvolijo urediti status.

Vajenc ::

Pravno gledano upam, da bo RS uspela najti neko interpretacijo zakona, kjer ne bo potrebno odškodnin plačevat. Neuspeh RS bi pomenil slabo poznavanje prava naših pravnih strokovnjakov (tistih leta 1992 ali pa sedanjih ... morda pa so to celo eni in isti).

Moralno gledano pa en K... gleda večino izbrisanih. Nobenemu ni bila odvzeta pravica, da si priskrbi nove dokumente oz. uredi status.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Poldi112 ::

>jaz osebno bi jih takoj brcnil iz slovenije, ker ce niso takrat bili sposobni pomagati drzavi

In kaj si TI naredil takrat? Čepel v kleti ob tistih dveh alarmih, ki smo jih imeli, in bil zaveden slovencelj?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

USS Liberty ::

Pa gradnjo džamije bomo tudi iz proračuna financirali...

Za upokojence in pa delavce pa ta leva vlada nima denarja...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

suntrace1 ::

1. Zato, ker je Slovenija ustavna država, kjer vlada zakon! Kdor poziva k nespoštovanju zakona, deluje proti državi in ruši načelo enakosti pred zakonom.

2. Vsaka civilizirana država, z izjemo ZDA, nima zakonov, po katerih je državljan kriv, dokler se mu ne dokaže nedolžnosti.

3. Zakon ki izbriše samo del populacije in je orientiran nacionalno je nacističen zakon in je na ravni nacistične Nemčije in fašistične Italije, proti kateri smo se skupaj z bivšimi bratskimi republikami borili.

4. Izbrisani so bili tudi mladoletni, katerih je nekaj tisoč!

5. Slovenija je država za državljane Slovenije in ne samo slovence!


Večina nakladancij tipa: ''So špekulirali, izdajalci sSlovenije, Južnaki, ...'' so pač umotvori sloveno-fašistov ali pa samo nerazgledanih oz. maloumnih ljudi, ki radi stvari posplošujejo in dajejo stvari na isti imenovalec tako kot Busheva vojna proti terorizmu. Človeške tragedije, ki so se dogajale ob izbrisu in so prizadele večinoma povsem običajen srednji sloj - mafijci in albanski dilerji z drogo in orožjem so si z denarjem slovenska državljansva dobesedno KUPILA - so tukaj povsem v ozadju. Gre za generacije ljudi, ki jim je bilo onemogočeno normalno življenje, nudenje zdravstvene oskrbe, šolanja otrok itd. in je pustilo težak pečat na njihovih življenjih. S takim ravnanjem, sem prepričan, smo ustvarili tudi kar nekaj posameznikov, ki sedaj dejansko sovražijo Slovenijo in bi v primeru vojne delovali proti Sloveniji.

S situacijo se je potrebno soočiti in ji dati človeška dostojen konec, ter tako preprečiti najhujše - širjenje nacistične, proti-južnaške gonje in ustvarjanje nevarnih posameznikov/družb, ki lahko resno ogrozijo suverenost naše države, vsak poziv proti spoštovanju sklepov ustavnega sodišča pa ostro obsoditi kot delovanje proti državi! Ne pustite se zavesti ceneni retoriki desničarjev!

suntrace1 ::

Za upokojence in pa delavce pa ta leva vlada nima denarja...


Seveda nima,ko pa je večina denarja šlo v zasebne žepe slovenskih menađerjev, ki so si izplačevali ogromne nagrade, hkrati pa spravljali delvce na cesto, politki pa so skrbeli da se vse zliva v prave žepe.. Seveda se ob taki priliki takoj okrivi tujce, ki jim kradejo denar in prinašajo kriminal, medtem ko se reka denarja zliva v mrtvih rokavih javne uprave in javnih naročil! Koliko niljonov smo izgubili samo pri gradnji avtocest in koliko ljudi zaradi tega sedi v zaporu??? Koliko je samo neplačanih davkov??? Kje so podkupnine za Patrio? Kdo je zavozil IUV? Beti Metlika? Droga?

Vsaka tovarna, ki je propadla zaradi skorumpiranega vodstva, je možno okrnila razvoj te regije in so s tem delovali zame osebno mnogo bolj proti državi, kot južnaki, ki ne znajo slovensko!!!!

Karaya 52 ::

Kdo je "zakrivil izbris"? Vsi vemo pod katero vlado je prišlo do tega, pa to sploh nima veze. To vprašanje bi se lahko rešilo, ko je prejšna vlada predlagala ustavni zakon, ki bi jim podaril državljanstvo, odškodine pa nebi prišle v poštev. Opozicija ga je takrat zavrnila. Kresalova je začela izdajati odločbe, kljub temu da je narod pred leti na referendumu JASNO POVEDAL kaj si misli o izbrisanih. Še več, Zalar jaki pravnik je lapal da do odškodnin ne more priti. Odškodnine bodo dobili na podlagi odločb ne rezultata refernduma. Hoteli ste jih, zdaj jih pa plačajte.

Vajenc ::

5. Slovenija je država za državljane Slovenije in ne samo slovence!
Slovenci dobijo ob rojstvu državljanstvo. Poljak, ki dela pri nas že 15let in ima tukaj družino pa bo moral zaprositi zanj.
Gre za generacije ljudi, ki jim je bilo onemogočeno normalno življenje, nudenje zdravstvene oskrbe, šolanja otrok itd. in je pustilo težak pečat na njihovih življenjih.
Za večino izbrisanih otrok so krivi njihovi antislovensko usmerjeni starši. Njih mi je resnično žal.
S takim ravnanjem, sem prepričan, smo ustvarili tudi kar nekaj posameznikov, ki sedaj dejansko sovražijo Slovenijo in bi v primeru vojne delovali proti Sloveniji...
A peno peno...
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

ABX ::

Iz pravnega vidika je država naredila napako, zdaj je potrebno to napako plačat.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Vajenc ::

Mogoče kdo ve kakšna je bila praksa z državljanstvom v drugih novo nastalih državah?
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

mojsterleo ::

>jaz osebno bi jih takoj brcnil iz slovenije, ker ce niso takrat bili sposobni pomagati drzavi

In kaj si TI naredil takrat? Čepel v kleti ob tistih dveh alarmih, ki smo jih imeli, in bil zaveden slovencelj?
moj foter je bil vpoklican v TO, in so nanj tudi veckrat streljali. od takrat ima psihicne posledice, drustvo veteranov pa vemo kako z njim ravnajo. mamo so pa so vpoklicali v enoto RKB, vendar na sreco ni bila v operacijah, jaz sem bil res mlad, vseeno pa sem moral paziti na premozenje, se posebej v zakloniscu.

medtem ko so se dogajale te stvari, so en spizdili v bosno in srbijo in se nam smejali od tam dol.jih poznam par takih, so bili v nasem bloku. samo so se potem preko madzarske se pravocasno prifurali nazaj.

tko da ne ti men tralala. jaz nisem noben nacionalist, ampak domoljub pa definitnvno sem dovolj, da ne bom nikoli podprl, da taki ljudje dobijo drzavljanstvo in celo ogromne odskodnine, medtem ko moj foter v drustvu veteranov dobi prst v rit. status in odskodnine naj dobijo samo tisti, ki so bili res birokratsko oskodovani in to lahko dokazejo.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Račune bo verjetno poravnal Pahor. Če ne on, pa tisti ki ves čas podpirajo "izbrisane". Ostali bodo brez denarja, imeli bodo pa čistunsko pravno državo!

Snohman ::

Matthai, v temle topicu imaš dva človeka, ki imata informacije iz prve roke( zee in MojsterLeo). Zee-jeva mama si je očitno lahko uredila papirje v pravem času, MojsterLeo pa pozna nekaj takih, ki so naredili tako, kot je po vaše le ''mit'' in da tako pa ljudje že niso delali.

Torej, kako veš, da je več takih, katerim je res bila kratena pravica, kot pa tistih, ki so sami krivi, saj niso hoteli urediti statusa?

mojsterleo ::

saj to je itak vsem jasno, da obstaja kar precejsen procent ljudi, ki do odskodnine niso upraviceni. to je moglo vedeti tudi ustavno sodisce. zakaj so se odlocili tako, kot so se, ne vem, ker ne poznam primera v podrobnost. ocitno so ocenili, da je teh spornih oseb "dovolj malo", da se ne splaca individualna obravnava.

sklep sodisca je zagotovo sporen, saj bi drugace politika verjetno ze podprla. imeli smo leve in desne vlade, pa nikomur ni uspelo dobiti potrebne vecine.

WarpedGone ::

Matthai:
in WarpedOne-ta, ki zagovarjajo Izbris.


A maš premalo sovražnikov, da si na silo delaš nove?
Pravim ti, da lažeš, ko trobezlaš da je šlo za nezakonito stvar.
Citiraj mi zakon, ki je bil kršen ali pa se začni pravilo izražat.
Zbogom in hvala za vse ribe

neo ::

1. Zato, ker je Slovenija ustavna država, kjer vlada zakon! Kdor poziva k nespoštovanju zakona, deluje proti državi in ruši načelo enakosti pred zakonom.


Šališ se, ne? Da v Sloveniji vlada zakon? Ja, mogoče, ampak ne za vse....

Zakon ki izbriše samo del populacije in je orientiran nacionalno je nacističen zakon in je na ravni nacistične Nemčije in fašistične Italije, proti kateri smo se skupaj z bivšimi bratskimi republikami borili.


Hmmm, ja, v kolikor bi bil to nacističen zakon bi jih bilo potrebno strpat v taborišča, ali? Ne pa da so imeli svobodno voljo kaj naredit s svojim statusom.Niso ti ravno neke jasni pojmi kaj je to nacizem in fašizem,al?


Slovenija je država za državljane Slovenije in ne samo slovence!

Se popolnoma strinjam s tabo.


Že res da so bili izbrisani tudi nekateri, ki se jim to ne bi smelo zgoditi - in ti si tudi zaslužijo da se jim krivica popravi, ampak najbolj žalostno je, da se bo zdaj na njihovih hrbtih šlepala velika večina "izbrisanih".
Neo's

neo ::


Večina nakladancij tipa: ''So špekulirali, izdajalci sSlovenije, Južnaki, ...'' so pač umotvori sloveno-fašistov ali pa samo nerazgledanih oz. maloumnih ljudi,


aha, in zdaj smo vsi ki mislimo drugače sloveno-fašisti, nerazgledani in maloumni? Če ne veš smo v DEMOKRACIJI in vsak lahko izrazi svoje mnenje in prav je tako.
Neo's

Mati ::

Če kaj drugega ne menim, da si je leva vlada skopala jamo iz katere ne bo več prilezla. Vse manj možnosti je, da konča mandat vlada v isti sestavi.

Dam jim kvečemu kakšno leto. Kresalovci pa par mesecev.

jype ::

USS Nimitz> Pa gradnjo džamije bomo tudi iz proračuna financirali...

Saj izbire tako in tako nimamo - če dajemo državni denar RKC, potem ga pač moramo dajati vsem verskim skupnostim. Jaz bi sicer raje, če ga ne bi nobeni.

neo> Že res da so bili izbrisani tudi nekateri, ki se jim to ne bi smelo zgoditi - in ti si tudi zaslužijo da se jim krivica popravi, ampak najbolj žalostno je, da se bo zdaj na njihovih hrbtih šlepala velika večina "izbrisanih".

In prav je tako. Z izbrisom je država kršila zakon. Popolnoma vseeno je, kdo se bo s tem okoristil zdaj, pomembno je, da bo država plačala za svojo kršitev zakona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

poweroff ::

Dejmo se tko zment prvo ti povej zakaj naj bi bil izbris napačen, še so oni imeli možnost, da si uredijo papirje pa tega večina ni hotela, ker so računali da bo slovenija pušnila pri osamosvojitvi.

Ne rabim jaz nič povedat - je povedalo že Ustavno sodišče.

In ne govorimo o državljanstvu, pač pa o Izbrisu. Iz registra tujcev s stalnim prebivališčem!

Warped, se opravičujem, če sem te "not porinil".
sudo poweroff

poweroff ::

BTW: pravne podlage za Izbris ni bilo - torej je država kršila zakon.

Glede tega kdo je kriv za Izbris pa... "trpljenje" enega tajkuna, ki bo morda zafural pol slovenskega gospodarstva me ne gane.
sudo poweroff

poweroff ::

aha, in zdaj smo vsi ki mislimo drugače sloveno-fašisti, nerazgledani in maloumni? Če ne veš smo v DEMOKRACIJI in vsak lahko izrazi svoje mnenje in prav je tako.


Ne, ampak če imaš na netu prosto dostopno razsodbo US in vse relevantne dokumente, pa kljub temu goniš svojo, nekako ne ostane več dosti drugih možnosti. :D
sudo poweroff

dzinks63 ::

Država mora aktivistu izbrisanih Aleksandru Todoroviću izplačati 17 tisoč evrov odškodnine zaradi nezmožnosti zaposlitve za obdobje šestih let, je pred dnevi odločilo ptujsko sodišče.


Torej, če je tako odločilo sodišče, potem bo že veljalo. Če se ne zadovoljimo z odločbami, potem nekaj ne štima v celotnem sistemu, zakoni?, sodniki?, ali kaj tretjega. A smo neka banana republika?

djordjevic ::

A smo neka banana republika?

Hiter si. :P
No grave is deep enough to keep us in chains.

Gavran ::

Kar zaračunaj ustavnim sodnikom. Naj plačujejo napake.


Podpis pod tole!
Naj plačujejo sodniki, ki so razsodili tako odločbo!

Ustavno sodišče po ustavi nima pooblastila nalagati vladi kaj naj stori in kako. Če sem spregledal kakčen člen iz ustave, prosim link.

V trenutku izbrisa je bila zakonodaja kakršna je že bila, veljavna. Država enostavno ni imela druge možnosti kot izbris iz evidenc stalnega bivališča, ket prebrisani NISO IMELI POGOJEV za vpis med stalne prebivalce. Naj spomnim: pogoj za stalno bivališče je državljanstvo ali pa dovoljenje za bivanje (tujca). Prebrisani niso imeli niti enega niti drugega. Torej?

Kot je že nekdo zapisal: levi trenutni vladi se bo zgodila revolucija!
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.
««
«
1 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ESČP: Slovenija je kršila 8. in 13. člen konvencije o človekovih pravicah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
36679410 (43495) PaX_MaN
»

Najprej so ga izbrisali, nato izgnali, potem je bil ubit (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1138702 (7183) Keyser Soze
»

Izbrisani na Evropsko sodisce v Strasbourg! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20614312 (11297) Daedalus
»

Referendum 4. aprila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1038430 (6340) ali3n
»

Zakon o izbrisanih (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
46726456 (20661) majcenf

Več podobnih tem