Forum » Loža » Domača pica
Domača pica
Unknown_001 ::
TheBlueOne je izjavil:
Unknown_001 je izjavil:
Nehaj no. Če pišeš takole javno, potem tvegaš, da te kdo prebere in resno jemlje.
1. Testo iz Evrospina? Tule se pogovarjajo o pici. Taki, dobri, ne o kruhastem testu.
2. Razvaljano testo? Če bi moral izpostaviti največjo napako, ki jo amaterji delajo doma, je to, da razvaljajo testo.
Žlica ali bolje žlička olivnega olja je povsem dovolj za pico. 1dl? Madona, kaj to delate?
Dobro 0.7 dl za DVE kepici testa. Kje vidiš problem?
Ena velika zlica je menda 15ml. Pomeni, da si dal v eno kepo ca. 23 zlic olja, kar je vsaj 23x toliko, kot obicajno.
... morm probat. Neki ni vredu tule
Edit:
Ok ena velka žlica je enako 1cL
1cL = 0.1dL = 0.01L
Torej je 0.7dL = 7 velkih žlic olja. Oz 3.5 žlic na kepico.
Kar v bistvu ni tako grozno veliko kot me tule zajebavate.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: echo ()
nekikr ::
Kar v bistvu ni tako grozno veliko kot me tule zajebavate.
Ma ja, ni tako veliko. Koliko daš pa kvasa na 250g kepico? 70g? Mislim, saj to ni toliko več, kot je treba? :)
andrazr ::
Aja, še pozabil sem omeniti, če imate veliko družino ali delate pogosto pice, vam predlagam, da naročite sestavine pri Kvibotu. Podjetje, ki oskrbuje restavracije.
Vam enostavno pripelje na dom in je stvar rešena.
Vam enostavno pripelje na dom in je stvar rešena.
Unknown_001 ::
+ nabavte si šamotno ploščo.
Ne...
Kar v bistvu ni tako grozno veliko kot me tule zajebavate.
Ma ja, ni tako veliko. Koliko daš pa kvasa na 250g kepico? 70g? Mislim, saj to ni toliko več, kot je treba? :)
Napisal prejle.
Ena vrečka suhega kvasa na pol kile moke.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
echo ::
Če ti tako delaš in ti je všeč, super.
Ne pa prosim posiljevat drugih ljudi s svojim mnenjem.
Slovenci se ful palimo na krhko keksasto pico, zato tudi mnogokatera picerija šopa olje v testo (ker si okrog cukra in masti ne mormo pomagat). Taka pica se tudi peče bolj počasi, je bolj nadevana. ROI je večinoma zelo dober.
Napoletanska pica recimo tega ne jebe 5%.
Vsaka vaša poved bi se mogla začeti sledeče: "Če želiš doseči ..., moraš po mojem mnenju narediti ..."
Pa vso srečo.
PS: picerije, v katerih sem jaz delal, iz ene kocke svežega kvasa (42g) naredijo testa za dva dni ;)
Ne pa prosim posiljevat drugih ljudi s svojim mnenjem.
Slovenci se ful palimo na krhko keksasto pico, zato tudi mnogokatera picerija šopa olje v testo (ker si okrog cukra in masti ne mormo pomagat). Taka pica se tudi peče bolj počasi, je bolj nadevana. ROI je večinoma zelo dober.
Napoletanska pica recimo tega ne jebe 5%.
Vsaka vaša poved bi se mogla začeti sledeče: "Če želiš doseči ..., moraš po mojem mnenju narediti ..."
Pa vso srečo.
PS: picerije, v katerih sem jaz delal, iz ene kocke svežega kvasa (42g) naredijo testa za dva dni ;)
reeves ::
PS: picerije, v katerih sem jaz delal, iz ene kocke svežega kvasa (42g) naredijo testa za dva dni ;)
Ja koliko pizz pa prodajo na dan? 30 ali 500? Jaz za cca. 400 pizz rabim 60g suhega kvasa.
@Raptor F16
Olje se v pizze dodaja zaradi teksture, ne zaradi raztegovanja.
Linko :: danes, 13:55:14
Olje NI POMEMBNO!
Ostra moka, malo soli, kvas in mrzla voda! Bolj dolgo je testo v hladilniku, bolj se vleče. Brez olja.
Testo za gibanico se tudi ne doda olja, pa se vleče, da lahko časopis bereš skozi. Pomaga pa kis.
..edino turki imajo celo znanost okoli testa za burek :D
V testo za burek se praviloma ne daje olje. Vsaj jaz ga nisem nikoli, ali pa samo za nianso (2dcl/50kg moke)
Unknown_001 ::
Ne pa prosim posiljevat drugih ljudi s svojim mnenjem.
Kdo koga posiljuje? Jaz sem samo šeral kaj mi je uspelo spackat skup in da je zadeva bila great success.
Potem se je pa začelo:
-nimaš pojma edini pravi način je jada jada jada
-olje ne pomaga
-olja ne smeš devat
-testo se ne vleče zarad olja
-...
Mislm fakoff... neki puristični diletanti so takoj začel skakat v luft. Dunno why?
Meanwhile zadnjič izvem od kolega ki v piceriji dela da oni delajo isto in bi ga lahk že prej vprašal. Zdaj pa ved.
PS: picerije, v katerih sem jaz delal, iz ene kocke svežega kvasa (42g) naredijo testa za dva dni ;)
In ta kvas verjetn še prej nafutrajo s cukrom v mlačni vodi. Cost effective way da šparaš na kvasovkah.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
koyotee ::
Ta je res mal huda 0,7olja za 2 pici. Pol je tekstura podobna baklavi?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Unknown_001 ::
Ta je res mal huda 0,7olja za 2 pici. Pol je tekstura podobna baklavi?
Ja če imaš tako v kurcu občutwk za razmerja kot ostali, potem se ne čudim.
V povprečju to pomeni dve žlici olja več kot ostali dajejo za eno pico.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Unknown_001 ::
Strašno žalostno je, da ne znate pretvarjati enot.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
branc ::
Moja verzija pice:
testo večinoma domače, včasih 'kupivno' od pečjaka.
Testu dodam zdrobljena bučna semena in nekaj kapljic bučnega olja.
Potem pa v tem zaporedju:
- kečap,
- na muč posipati z zdrobljenimi bučnimi semeni,
- prešan špeh s poprom,
- malenkost skuhanega kostanja, narezanega na tanke rezinice,
- gorgonzola,
- ementaler,
- koruza,
- mal posipati s parmezanom,
- na muč posipati z zdrobljenimi orehovimi jedrci,
- mešanica začimb za pico,
- narahlo par lajnic nachota.
Počasna peka, da oreh & bučna semena 'izlijeta' okus na pico.
testo večinoma domače, včasih 'kupivno' od pečjaka.
Testu dodam zdrobljena bučna semena in nekaj kapljic bučnega olja.
Potem pa v tem zaporedju:
- kečap,
- na muč posipati z zdrobljenimi bučnimi semeni,
- prešan špeh s poprom,
- malenkost skuhanega kostanja, narezanega na tanke rezinice,
- gorgonzola,
- ementaler,
- koruza,
- mal posipati s parmezanom,
- na muč posipati z zdrobljenimi orehovimi jedrci,
- mešanica začimb za pico,
- narahlo par lajnic nachota.
Počasna peka, da oreh & bučna semena 'izlijeta' okus na pico.
c3p0 ::
TheBlueOne je izjavil:
No jaz sem se eden, ki ne mara olja v testu. Mi ni vsec struktura, vonj, slednje posebej, ce ni sveze. Tudi pico pecem brez olja, na moki.
@Sago, kje kupujes moko? Jaz sem sicez zadovoljen z lokalno ampak bi z veseljem poskusil deklarirano z 00.
Barilla in še nekatere druge 00 imajo v Metroju, kakor kdaj. Caputo je iz Amazona, se pa ne splača posebaj naročat. Ko imam kak večji order še vržem par kg not.
Pri nas se dobi Manitoba "tipo 0", Spar premium, črni ovitek. Ni ravno isto, je pa dobra za pizzo.
Unknown_001 ::
Moja verzija pice:
testo večinoma domače, včasih 'kupivno' od pečjaka.
Testu dodam zdrobljena bučna semena in nekaj kapljic bučnega olja.
Potem pa v tem zaporedju:
- kečap,
- na muč posipati z zdrobljenimi bučnimi semeni,
- prešan špeh s poprom,
- malenkost skuhanega kostanja, narezanega na tanke rezinice,
- gorgonzola,
- ementaler,
- koruza,
- mal posipati s parmezanom,
- na muč posipati z zdrobljenimi orehovimi jedrci,
- mešanica začimb za pico,
- narahlo par lajnic nachota.
Počasna peka, da oreh & bučna semena 'izlijeta' okus na pico.
Kečap? Zakaj ne passata?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
nekikr ::
Kdo koga posiljuje? Jaz sem samo šeral kaj mi je uspelo spackat skup in da je zadeva bila great success.
Ne izmikaj se zdaj. Ti si rekel, da je treba dodati olje (nenormalne količine za vse ostale udeležene, tudi picopeke), da se lažje razvleče testo, kar je laž. Ti si rekel, da šamota ne rabi kupovati, kar je spet laž, ker je to ena osnovnih stvari.
Je razlika, če podaš zgolj svoje mnenje ali pa če se imaš za nekaj več in učiš/vsiljuješ nekaj drugim, medtem ko, očitno, ne pečeš pic prav pogosto. Beri prvi odstavek.
Unknown_001 ::
1. Tisto z oljem ni nobena laž. (Uff, dve žlici gratis povrh je res nenormalna količina)
2. Šamota res ne rabi kupovati, ker se da pico narest tudi brez.
3. Argument avtoritete ti ni priznan.
2. Šamota res ne rabi kupovati, ker se da pico narest tudi brez.
3. Argument avtoritete ti ni priznan.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
nekikr ::
Seveda je laž. Trdil si, da se zaradi olja lepo vleče (in zato testo utapljaš v olju). Najprej si celo trdil 1dl, potem, ko si videl kakšne bedarije pišeš, si šel pa na 0,7dl za dva hlebčka. Zdaj sta že samo dve žlici za povrh. Še dve strani se lažeš in izmikaš pa boš prišel na pravo mero ;)
Seveda se da tudi brez šamota, ampak z njim je rezultat kot noč in dan. Torej nekomu, ki predlaga šamot, ne zabrusiš, da ga ne rabi - iz česa oz. na kakšen način pa misliš, da pečejo picerije? Na 1mm plehu?
Kakšna avtoriteta neki? Če ti nekdo pove, da utapljanje z oljem ni recept za vlečenje testa, pa da picerije ne pečejo na plehu, to ni avtoriteta ;)
Seveda se da tudi brez šamota, ampak z njim je rezultat kot noč in dan. Torej nekomu, ki predlaga šamot, ne zabrusiš, da ga ne rabi - iz česa oz. na kakšen način pa misliš, da pečejo picerije? Na 1mm plehu?
Kakšna avtoriteta neki? Če ti nekdo pove, da utapljanje z oljem ni recept za vlečenje testa, pa da picerije ne pečejo na plehu, to ni avtoriteta ;)
Unknown_001 ::
Seveda je laž. Trdil si, da se zaradi olja lepo vleče (in zato testo utapljaš v olju). Najprej si celo trdil 1dl, potem, ko si videl kakšne bedarije pišeš, si šel pa na 0,7dl za dva hlebčka. Zdaj sta že samo dve žlici za povrh. Še dve strani se lažeš in izmikaš pa boš prišel na pravo mero ;)
Seveda se da tudi brez šamota, ampak z njim je rezultat kot noč in dan. Torej nekomu, ki predlaga šamot, ne zabrusiš, da ga ne rabi - iz česa oz. na kakšen način pa misliš, da pečejo picerije? Na 1mm plehu?
Kakšna avtoriteta neki? Če ti nekdo pove, da utapljanje z oljem ni recept za vlečenje testa, pa da picerije ne pečejo na plehu, to ni avtoriteta ;)
Tudi če je bil 1 dL na 500g moke je to dokaj malo. Mera je bila na "oko" podana, kar trdim od začetka in it doesn't really matter that much.
Če je pa tebi normalno met polkilski hlebec za eno jebeno pico se pa samo križam.
Od trditve ne odstopam in lahko me nehaš loviti za besedo ker vsak normalno pismen bo videl da se*ješ.
Še celo zaradi tebe sem šel merit koliko jebena žlica drži vode in ugotovil, da če tiste centilitre pretvorim v "žlice" (za tehnično nepismene bizgece ki dve strani utrujajo, ko da sem celo flašo olja zlil zraven), praktično pridem do ugotovitve da dam samo dve žlici olja več. Ampak treba je zagant vik in krik ter paničarit sto na uro samo zato ker bi en rad izpadel bolj pameten kot drug.
Seveda pod imenitnim argumentom... "jaz bolj pogosto to delam kot ti"...
Pa kaj potem? Raje se nauč brat, še prej pa enote pretvarjat. Potem se bova mogoče pogovarjala o reoloških lastnostih in notranjih strukturah.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
vander ::
Najboljši in najbolj enostaven recept za pico.
-Obvezno groba moka
-Testo naj vzhaja pod vlažnim servetom pr.2 ure
-Količin sestavin za testo se natančno držite, vam bo testo ratalo iz prve!!!
-Če se doda več "mokrih" dodatkov npr.mocarela ali gobe iz konzerve se čas peke podaljša za 2-3 min.
-Najlepše se speče v pekaču za pice, tistim za par evrov z luknjcami spodaj (32 cm),prava mera za krožnik pic
-Po robu pice-pred peko lahko posujete krušne droptine za boljšo hrustljavost
-Obvezno groba moka
-Testo naj vzhaja pod vlažnim servetom pr.2 ure
-Količin sestavin za testo se natančno držite, vam bo testo ratalo iz prve!!!
-Če se doda več "mokrih" dodatkov npr.mocarela ali gobe iz konzerve se čas peke podaljša za 2-3 min.
-Najlepše se speče v pekaču za pice, tistim za par evrov z luknjcami spodaj (32 cm),prava mera za krožnik pic
-Po robu pice-pred peko lahko posujete krušne droptine za boljšo hrustljavost
Dri3r ::
Najboljši in najbolj enostaven recept za pico.
-Obvezno groba moka
-Testo naj vzhaja pod vlažnim servetom pr.2 ure
-Količin sestavin za testo se natančno držite, vam bo testo ratalo iz prve!!!
-Če se doda več "mokrih" dodatkov npr.mocarela ali gobe iz konzerve se čas peke podaljša za 2-3 min.
-Najlepše se speče v pekaču za pice, tistim za par evrov z luknjcami spodaj (32 cm),prava mera za krožnik pic
-Po robu pice-pred peko lahko posujete krušne droptine za boljšo hrustljavost
+1 Zadnjič spekel po tem receptu in lahko potrdim da je to to! Hvala slo-tech!
dri3r
matobeli ::
koyotee ::
Kaj pa tok šparaš s salamo
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
matobeli ::
Kaj pa tok šparaš s salamo
Pod sirom je glavnina (slanina/kuhan-pečen pršut) zgoraj je samo okrasek
Sej morm kakšno novejšo slikat, pri tej se mi je čist preveč rob napihnil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Fuks ::
Delam pico vsak teden, izpade odlična :)
Za testo:
- 4 dl moke
- 2dl kefirja
- 1 pecilni prašek
- ščep soli
- 2 žlici moke
Jaz se tudi izogibam šunki, ker preveč zaduši testo in se kuha. V gostilni pa se ji izogibma, ker imajo preprosto povsod zelo zelo slabe šunke. Če že paše mesna najraje malo pancete povrhu.
*ps: kakšna enota je dcl moke + 2 žlici moke? :D
2 žlici olivnega olja seveda :)
matobeli ::
Machete ::
Gobe so prehranski balast. Ne jejte tega hitina.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Unknown_001 ::
Gobe so prehranski balast. Ne jejte tega hitina.
Y tho? So pač začimba. Nothin wrong, če se jih smatra kot začimbo in NE živilo.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
NikolormousB ::
Kakšen balast? Dobiš nekaj malega energije, vsebujejo vitamine in minerale, nekaj beljakovin in nekaj vlaknin.
Kar je v tej temi najbolj pomembno, so okusne. Pico običajno ješ zato, ker je dobra, ne zato, ker bi bila tako uravnotežen in zdrav obrok.
Kar je v tej temi najbolj pomembno, so okusne. Pico običajno ješ zato, ker je dobra, ne zato, ker bi bila tako uravnotežen in zdrav obrok.
Unknown_001 ::
Zakaj ne bi bil.
Kruh ni blem
Paradajz ni blem
Šunka tud ni blem
Sir navadno tudi ni blem
Sam ko pa vse to zmešaš skp je pa smrt.
How?
Kruh ni blem
Paradajz ni blem
Šunka tud ni blem
Sir navadno tudi ni blem
Sam ko pa vse to zmešaš skp je pa smrt.
How?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
NikolormousB ::
Bel kruh ni optimalen. Šunka ni optimalna. Sol v teh količinah ni optimalna. Ko skupi zmešaš dobiš mastno, kalorično nabito jed, ki jo skor sigurno poješ preveč.
link_up ::
kaksno znanost zganjate...
recept je preprost, torej za eno pico:
6-8 zlic bele gladke ali ostre moke. Ostra se manj lepi in lepse hrusta.
1/2 zlicke soli
3 zlice olivnega olja
tretjino kocke (40g) kvasa ali pol pakla suhege kvasa(suhega malce vec, ker se mi ne da cakat pet dni da se zaktivira)
tja do 3dcl tople vode...
zacimbe po zelji....
zamesis, zvaljas(valda, kaj bom po luftu vrtel za pravokotni pekac?) in testo obvezno namazes z oljem predno das kaksno omako...
ostalo je off the hook...
namig: mutti nima konkurence.
recept je preprost, torej za eno pico:
6-8 zlic bele gladke ali ostre moke. Ostra se manj lepi in lepse hrusta.
1/2 zlicke soli
3 zlice olivnega olja
tretjino kocke (40g) kvasa ali pol pakla suhege kvasa(suhega malce vec, ker se mi ne da cakat pet dni da se zaktivira)
tja do 3dcl tople vode...
zacimbe po zelji....
zamesis, zvaljas(valda, kaj bom po luftu vrtel za pravokotni pekac?) in testo obvezno namazes z oljem predno das kaksno omako...
ostalo je off the hook...
namig: mutti nima konkurence.
In and Out
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: link_up ()
Machete ::
Čil. Preresno jemljete vsak post in si ga vzamete k srcu. Gobe so zelo težko prebavljive in ljudje jih tretirajo kot hrano, namesto, da bi jih dali skoraj v sledeh malo za aromo. Vitaminov in beljakovin imajo pa toliko kot povprečen prdec na avtobusu. Saj nismo v Aušvicu ali v Metroju 2033, da bi to res štelo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
link_up ::
NikolormousB je izjavil:
Bel kruh ni optimalen. Šunka ni optimalna. Sol v teh količinah ni optimalna. Ko skupi zmešaš dobiš mastno, kalorično nabito jed, ki jo skor sigurno poješ preveč.
ha? kaksno jed bi pa ti rad dobil?
In and Out
Unknown_001 ::
kaksno znanost zganjate...
recept je preprost, torej za eno pico:
6-8 zlic bele gladke ali ostre moke. Ostra se manj lepi in lepse hrusta.
1/2 zlicke soli
3 zlice olivnega olja
tretjino kocke (40g) kvasa ali pol pakla suhege kvasa(suhega malce vec, ker se mi ne da cakat pet dni da se zaktivira)
tja do 3dcl tople vode...
zacimbe po zelji....
zamesis, zvaljas(valda, kaj bom po luftu vrtel za pravokotni pekac?) in testo obvezno namazes z oljem predno das kaksno omako...
ostalo je off the hook...
namig: mutti nima konkurence.
Vidiš... ti majstr dodaš lih en tok olja za pico kot jaz (jaz dam žlico več) pa te nihče ne linča.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
NikolormousB ::
recept je preprost, torej za eno pico:
Ne ni. Ker obstaja nešteto receptov za različne stile pic.
Gobe so zelo težko prebavljive in ljudje jih tretirajo kot hrano, namesto, da bi jih dali skoraj v sledeh malo za aromo. Vitaminov in beljakovin imajo pa toliko kot povprečen prdec na avtobusu. Saj nismo v Aušvicu ali v Metroju 2033, da bi to res štelo.
Kdo pa postavlja kriterije, kaj je hrana in kaj je "malo za aromo"? Gobe so čisto OK živilo.
ha? kaksno jed bi pa ti rad dobil?
Meni se pica zdi OK. Ampak si ne delam utvar, da gre za pretirano zdravo hrano.
Machete ::
Gobe niso čisto OK živilo. Saj nismo stalkerji ali prašiči. In v svojem postu jaz postavljam kriterije, kaj je hrana. Ti pa izvoli in jej, ter si pohaj polžje hiške, če ti primanukje beljakovin.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
matobeli ::
A ni pica nekje tam pri navadnih makaronih z omako glede kvalitete?
Še največn odvisno od tega kolk sira in kakšno mesnino se uporabi. Kruh za pico pride čist dober tudi polnozrnat.
Še največn odvisno od tega kolk sira in kakšno mesnino se uporabi. Kruh za pico pride čist dober tudi polnozrnat.
reeves ::
NinjaMig21 :: včeraj, 13:47:45
Bel kruh ni optimalen. Šunka ni optimalna. Sol v teh količinah ni optimalna. Ko skupi zmešaš dobiš mastno, kalorično nabito jed, ki jo skor sigurno poješ preveč.
Ja pa si naredi polnozrnato, neslano pizzo in daj gori tisto kar ti misliš, da je optimalno v optimalnih količinah.
NinjaMig21 :: včeraj, 13:59:16
Ne ni. Ker obstaja nešteto receptov za različne stile pic.
In vsi so preprosti. Razen sem in tja se najde kakšen mazohist, ki bi rad toplo vodo izumil.
Testo za pizzo je eno najbolj enostavnih.
Machete :: včeraj, 14:07:54
Gobe niso čisto OK živilo. Saj nismo stalkerji ali prašiči. In v svojem postu jaz postavljam kriterije, kaj je hrana. Ti pa izvoli in jej, ter si pohaj polžje hiške, če ti primanukje beljakovin.
Hitin je prehransko dopolnilo in se ga precej uporablja. Kitajci ga imajo redno na jedilniku (žuželke).
Je pa alergen in ni primeren za tiste z alergijo na lupinarje.
korenje3 ::
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
korenje3 ::
Trik je ta, da po testo z namazanim paradajzom pečeš cca 7 minut/230°C, potem daš pa še ostalo gor in pečeš še 7 min na 200°C.
Testo je lepo rjavo po celi spodnji površini.
Testo je lepo rjavo po celi spodnji površini.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
c3p0 ::
Ja, zato pa jo dobiš "na vaser vago" na krožnik, ker jo skoraj 15 minut pečeš. Ampak, o okusih se ne razpravlja...
buttcrack ::
Jest jo žgem na 275C 5 minut, pol fliknem pa za max 5 še salamo gor in je testo tipitopi. Delam pa z obično ostro moko.
korenje3 ::
Jaz dam cca 70% tip 400 in 30% tip 500. Načeloma je bolj prav 100% tip 400 sam potem ne veš kdaj je testo pečeno, razen če imaš krušno peč.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Peka pizze (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Loža | 234055 (629) | alekskac |
» | pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48444 (11650) | MArkusPrimus |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 148494 (68999) | mailer |
» | Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 95106 (78196) | korenje3 |
» | "Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26467 (24215) | Vajenc |