Forum » Loža » Peka pizze
Peka pizze
c3p0 ::
Ena sodelavka pusti testo 2 dni v hladilniku. Pravi, da rata boljša pizza.
Počasna fermentacija, skoraj nuja za več okusa in bolj prebavljivo testo, da te ne napihne kot v večini "navadnih" picerij. Jaz pustim hlebčke 2-7 dni v hladilniku in sproti porabljam. Najboljše je ponavadi tam okoli 4. dneva.
Je poskusil kdo delat v teh ferarijih lepinje oz. somune? Pravijo, da se to peče na 500 stopinj, pa bi mogoče šlo v teh mini pečicah tudi dokaj dobro. Bi to šlo ali se preveč napihne in bi se prilepilo na grelec zgoraj?
Sem že pekel. Imam dvignjenega ferrarija cca. 5 cm in gre lepo, stock varianta je morda malo prenizki in se zažge.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
kingo1 ::
Ali obstaja kaka plinska vrtljiva pizza peč, ki bi bila še za peko kruha? Poleg seveda dobre pizze...:)
Tsunamii ::
Pravkar videl reklamo za novi Glowen Raptor z vrtljivim nastavkom. Kaj menite?
Zgleda zanimivo. Verjetno se bo kdo 'obregnil' da vrtljiva ni za prave 'pico mojstre' , vendar meni je to odlična dodana vrednost, da se ne hecam z obračanjem in čar obračanja gor ali dol
Edino cena cca 1000EUR z dodatkom plinskega gorilnika je kar cenovno višje. Plus za pice do 34cm. Sicer so pri njih akcije - mislim, da tudi v tem trenutno oz decembra?
Imaš pa še varianto WITT ETNA pico s premerom vse do 40cm in ceno 800EUR.
Najcenejsa ( pa verjetno jih je še precej z vrtljivim nastavkom ) je Cozze plinska peč za pico 17" oz do 42 cm, za ceno 400EUR ( mislim da sem nekje videl akcijo.. )
Zdaj pa odvisno za kaj rabiš. Na Glowen lahko tudi na drva..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tsunamii ()
Dodatek, da ne sejem napačne cene za Glowen Raptor z vrtljivim nastavkom + plinskim gorilnikom je zdaj v akciji za 551€ preko ene posrednice.
schrack ::
Cena brez posrednice je 580€. Imam ooni koda vrtljivo, s predelavo in kamnom fi 33cm. Z glownom piše da je max 34cm. Če bi bila 40cm kot Etna rotante, bi kupil takoj.
Tako ja. Žal je zame tudi premali fi kamna. Mogoče naredijo še za Glowen Raptor 2 z vrtljivim nastavkom v neki prihodnosti.
Eduardo ::
Ali pa kupiš elektično za nekoliko več in imaš kontrolo nad končno temperaturo, lahko uporabljaš v hiši, energetsko na drugem planetu ....
Kaj mi lahko kdo pojasni kako so lahko te pizza peči tako popularne? Tale oldschool tech za moj okus ne bi smel stati več kot 300€?!
Kaj mi lahko kdo pojasni kako so lahko te pizza peči tako popularne? Tale oldschool tech za moj okus ne bi smel stati več kot 300€?!
Naduvane cene. Edino izolacijo rabi malo boljšo, da ni požarno nevarna. Sicer pa vsaka navadna pečica gre na 400C+, če ima pirolizo, in to za daljši čas.
Meni se zdi, da so naduvane cene za plinske.
Effeuno s proper izolacijo, kvalitetna izvedba od stekla do stikal nekje 800€. Potem pa plinska konkurenca za 500€, malo pleha, skoraj nič izolacije ali celo nič, žre energijo na nikoli videnih nivojih. Pa da ne govorimo, da električna bo na temperaturei, vedno isti rezultati, s plinskimi pa se skoraj učiš z njimi plesati. Hitro gretje, velike izgube, kamen 5mm spodaj ni gretja in imaš recovery iz posrednega sevanja iz vrha.
Lidl ima/je imel plinske za 90 EUR, bojda ne čisto zanič.
Drugače pa električna za 240 EUR. Zagotovo ni kot EffeUno (za katero še vedno iščem prostor v bajti), je pa cena kar normalna.
https://shop.vija.si/produkt/pec-za-piz...
Večinoma so pa zlatarji.
Drugače pa električna za 240 EUR. Zagotovo ni kot EffeUno (za katero še vedno iščem prostor v bajti), je pa cena kar normalna.
https://shop.vija.si/produkt/pec-za-piz...
Večinoma so pa zlatarji.
Mislim kako bo zanič? Lahko je samo prešvoh grelec.
In še to b.p. kompenziraš z malo izolacije, recimo tista keramična volna, vratci ...
Sem pekel v ooniju in mi je dosti smešno v tehničnem smislu. Nikakor si ne znam razlagati kaj ljudje plačujejo. Draga za popizdit, izolacija pod kamnom jih ne zanima, ker se mora picopek spočiti med pizzami, regulator nekje na strani, da picopeka ne zebe v faco. Dati nekaj termostatov v peč v kateri temperatura niha bolj kot babji hormoni jih ne zanima, ker picopek ima rad malo igre na srečo.
Pač to so izdelki, ki terjajo vajo za stranke, ki enkrat na sto let pečejo pizzo.
Ne štekam zakaj ljudje ne samo kupijo Webra, dodajo tisti vmesni kit za pizze in kupijo nek plinski grelec. In če so pametni, ker ima Weber celo kaj prostora pod kamnom, morda še mini grelec za pod kamen. Pa imajo roštilj katerega celo res kdaj potrebujejo in šanso za pizze.
Sem pekel v ooniju in mi je dosti smešno v tehničnem smislu. Nikakor si ne znam razlagati kaj ljudje plačujejo. Draga za popizdit, izolacija pod kamnom jih ne zanima, ker se mora picopek spočiti med pizzami, regulator nekje na strani, da picopeka ne zebe v faco. Dati nekaj termostatov v peč v kateri temperatura niha bolj kot babji hormoni jih ne zanima, ker picopek ima rad malo igre na srečo.
Ne štekam zakaj ljudje ne samo kupijo Webra, dodajo tisti vmesni kit za pizze in kupijo nek plinski grelec. In če so pametni, ker ima Weber celo kaj prostora pod kamnom, morda še mini grelec za pod kamen. Pa imajo roštilj katerega celo res kdaj potrebujejo in šanso za pizze.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Eduardo ()
hazlhof ::
Kje prodajajo že narejeno testo za pice in da je bolj neapeljski stil? Poizkusil sem šparovo testo z drožmi in je ok, ni pa po mojem okusu. Pečem pa v navadni pečici.
Sparovo ima nizko hidracijo in precej mastno mi deluje. Za basic "granny style" pizzo je OK, kaj več pa ne.
matobeli ::
Nisi pa še probal, ane? 
Hidracija je nekje srednja, olje se doda da se ne izsuši. V granny pečici bo seveda še vedno granny pizza, se da pa nardit več.
hazlhof: v navadni pečici nažalost nimaš šans za napoli pico, temperatura ne štima ne glede na to kako se trudiš s testom. Če imaš kamen se da pa vseeno nardit vsaj nekaj uporabnega.
Hidracija je nekje srednja, olje se doda da se ne izsuši. V granny pečici bo seveda še vedno granny pizza, se da pa nardit več.
hazlhof: v navadni pečici nažalost nimaš šans za napoli pico, temperatura ne štima ne glede na to kako se trudiš s testom. Če imaš kamen se da pa vseeno nardit vsaj nekaj uporabnega.
Ne da nisem probal, občasno sem ga celo kupil, nazadnje kako leto nazaj. "Srednja" hidracija, odvisno kaj je zate srednje. Rekel bi, da je največ 55%.
To je ono, ko greš po trgovini in se ti zalušta pizza, tistih zamrznjenih keksov ne bi, za pravo testo pa veš, da še ne bo danes.
Tale model Vito očitno lahko naredi napolitano v navadni pečici, meni zgleda ista kot iz prave peči.
Nekako torej kaže, da je skrivnost v receptu. In ni samo 300g moke pa malo vode in kvasa.
Nekako torej kaže, da je skrivnost v receptu. In ni samo 300g moke pa malo vode in kvasa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hazlhof ()
Tody ::
Tale model 2 dni dela da pridela testo, razen v kaki gostilni tega sigurno ne boš našel za kupit.

cebelar123 ::
V sparu imaš približek
https://www.startajslo.si/izdelki/hrana...
Drugače pa tudi ni teško doma naredit v pečici.
https://www.startajslo.si/izdelki/hrana...
Drugače pa tudi ni teško doma naredit v pečici.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()
To je že narejena pica, sem jo že jedel in je kar okusna. Iščem samo testo.
Seveda tudi delam sam testo doma, pa ni tistega pravega okusa. Uporabljam pa Mlinotest Manitoba 00 moko.
Se okus testa spremeni, če bi uporabil kakšno drugo moko? Katero priporočate?
Seveda tudi delam sam testo doma, pa ni tistega pravega okusa. Uporabljam pa Mlinotest Manitoba 00 moko.
GregiB ::
Jest uporabljam tudi Mlinotestovo 00 moko in mi testo z 24 urno fermentacijo (poolish) odlično uspeva... za peko uporabljam G3 Ferrarija...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

To je recimo za mene v tem trenutku najboljše kupljeno testo v trgovnini
donvito ::
cebelar123 je izjavil:
In to dobiš v kateri trgovini?
Že dobil.
https://www.spar.si/online/predpeceno-t...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: donvito ()

cebelar123 je izjavil:
Že dobil.
Na otip izgleda neko suho ampak ko spečeš pa pride ven zelo okusno.
Peči 8 minut in ne kaj piše na embalaži. Dosti boljši rezultat. Dve ti Pinsi gresta na en pekač.
Drugače pa imaš to še v e leclercu. Mislim da še polnozrnato varianto in pa pol manjšo varianto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()
Caputo Pizzeria, Cuoco, Nuvola... Imam še 2x celi 5kg doma, moram kaj sprobat. Pri nas jih nisem videl, mogoče kaka spletna trgovina. Nabavim v AT.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
otago ::
Manitoba 00*
Semola*
Najboljši rezulat je dalo cca. 75-85 % manitoba 00 ali semola in preostalo 25-15 %: ostra moka, mešanica krušna moka+ostra moka, mešanica koruzna moka+ostra moka, mešanica črna moka*+ ostra moka. Semola da bolj rumeno testo.
*od Mlinotesta
Semola*
Najboljši rezulat je dalo cca. 75-85 % manitoba 00 ali semola in preostalo 25-15 %: ostra moka, mešanica krušna moka+ostra moka, mešanica koruzna moka+ostra moka, mešanica črna moka*+ ostra moka. Semola da bolj rumeno testo.
*od Mlinotesta
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: otago ()
donvito ::
cebelar123 je izjavil:
cebelar123 je izjavil:
Že dobil.
Na otip izgleda neko suho ampak ko spečeš pa pride ven zelo okusno.
Peči 8 minut in ne kaj piše na embalaži. Dosti boljši rezultat. Dve ti Pinsi gresta na en pekač.
Drugače pa imaš to še v e leclercu. Mislim da še polnozrnato varianto in pa pol manjšo varianto.
Pravkar spekel, dobro testo, res.
alekskac ::
Tale model Vito očitno lahko naredi napolitano v navadni pečici, meni zgleda ista kot iz prave peči.
Seveda gre v pečici spodobno pico spečt. Ni napoletana, a v nekem podobnem stilu. Jaz jo tud pečem v dveh fazah, če se mi ne ljubi it do soseda sposodit peči za pizzo (svoje nimam). Moji doma pravijo, da je taka iz pečice itak boljša ...
Edino kar moraš pazit je, da ti vrhnji grelc v drugi fazi peke nikoli ne sme ugasnit. Pa če moraš met zato odškrnjena vrata pečice. Važen je naval IR sevanja razbeljenega grelca v tej fazi, odškrnjena vratca pečice ne pomenijo nič.
18Jerry18 ::
Seveda gre v pečici spodobno pico spečt. Ni napoletana, a v nekem podobnem stilu. Jaz jo tud pečem v dveh fazah, če se mi ne ljubi it do soseda sposodit peči za pizzo (svoje nimam). Moji doma pravijo, da je taka iz pečice itak boljša ...
Edino kar moraš pazit je, da ti vrhnji grelc v drugi fazi peke nikoli ne sme ugasnit. Pa če moraš met zato odškrnjena vrata pečice. Važen je naval IR sevanja razbeljenega grelca v tej fazi, odškrnjena vratca pečice ne pomenijo nič.
Zadnjič sem z enako recepturo testa (70% hidracija, polish 24ur, testo dodatnih 24h) opazil ogromno razliko med končno pico pečno v plinski Coze pečki v primerjavi z G3 Ferrari. Pica iz el. pečke je bila bodisi preveč pečena spodaj in surova zgoraj ali pa nasplošno pač trda in zelo zapečena. Pustimo na strani, da bolj obložene pice z mokrimi sestavinami v el. pečki ni močno speči brez da vse zažgeš. Zelo hitro se testo preveč razmoči in ne izhlapi tako hitro. V primerjavi s plinsko ko imaš precej več vzhajanja robu in končno soft&crunchy strukturo. Pico lahko tudi močno obložiš, pa če znaš ne boš strgal pice in vsega zažgal. Pri tem pa je pica spodaj lepo pečena in niti slučajno ni trda in zapečena da zobe polomiš in vse dlesni zdrsaš :)
18Jerry18 ::
Ganon ::
cebelar123 je izjavil:
Kako veliko je to testo?
z3ro ::
Za pol pleha skoraj. Meni je tudi zadnje čase tole s testom za pinso top ker je takoj končano, čeprav imam plinsko cozze. Bom verjetno prodal ker enostavno ni časa. Če bi mogoče imel kdo 13" cozze staro slabo leto + lopar + manjši lopar za obračanje pizze + ir termometer za nekih 170€ - ZS.
recmajkemi ::
Če si iz Ljubljane, Pizzeria Peruzza na Rudniku. Meni osebno zares solidno testo.
Hvala za info, smo zadnjič vzeli nekaj hlebčkov tam in so pice v spečene v Glowenu ok izpadle. Še vedno preferiram domače testo samo, če se na hitro odločiš za domač picaparty je nekaj takšnega super rešitev. Cena je 3€/po hlebčku.
Imajo še kake picerije možnost nakupa le hlebčka, mogoče celo narejene z drožmi? Saj vem, da nekateri ne prodajajo.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
cebelar123 je izjavil:
Zanimivo... Sem našel prav, da je dodana sojina in riževa moka? Torej bolj hrusta si mislim?
Drugače pa približno za čas do trgovine in nazaj in še kakšna ura narediš svoje testo. Ca. 2h potrebuje. Malo bolj topla voda, recimo 28 stopinj in 2x količina suhega kvasa. Recimo Haas dela nekega brutalnega, testo požene ultra hitro. V bistvu niti ne pride slabo.
Če pa vzamem tisto kupljeno testo za inspiracijo, bi verjetno bil zelo blizu, če bi dodal posušen sourdough ekstrakt. Nekako vsi plusi, ker je fermentacija hitra je lahko z njim delati, ker je gluten 100%, ekstrakt da fineso okusa ...

Hrusta. Ampak to jaz kupim med tednom, preden pridem domov iz službe, da se nekaj hitro naredi.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 107664 (5130) | LeQuack |
| » | pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 52745 (15951) | MArkusPrimus |
| » | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 166713 (17642) | mailer |
| ⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 63032 (42905) | bluefish |
| » | "Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28712 (26460) | Vajenc |