» »

DIY PIzza...

DIY PIzza...

««
15 / 15
»
»»

Magic1 ::

hogorq je izjavil:

6151 je izjavil:

Razmišljam o tem na pelete, ampak bom prvo probal eno poceni homemade pečko naredit iz opek in šamotne plošče


a tako?


je mamljivio, a me ne prepriča povsem. poden je zažgan.


Jaz sem tudi gledal to in seveda ni čist ok. Samo rešitev je dost enostavna. Pod ploščo daš še en deflektor, da ogenj ne žge na polno po plošči.
Magic

6151 ::

Tole za osnovo, ampak bi naredil zadaj ogenj, ne spodaj.
3600 | Mortar Max | 32GB | 2060S | 1+6TB

Badwolff ::

https://www.amazon.com/KettlePizza-Gas-...

Neki tazga bi imel za pizzo. Se pravi škatla, alu najbrž, ki toploto zadržuje in jo odbija nazaj proti pizzi.

To se da najbrž za male pare kje nardit. Tele ameriške z amazona so 100+ evrov in x3 poštnina in dajatve.

mastazeko ::

Badwolff je izjavil:

https://www.amazon.com/KettlePizza-Gas-...

Neki tazga bi imel za pizzo. Se pravi škatla, alu najbrž, ki toploto zadržuje in jo odbija nazaj proti pizzi.

To se da najbrž za male pare kje nardit. Tele ameriške z amazona so 100+ evrov in x3 poštnina in dajatve.


https://www.amazon.co.uk/BBQ-Toro-Attac...

Badwolff ::

Kul, tx, na nemškem amazonu je še mal cenejši

mastazeko ::

Napiši kako se obnese, če ga boš vzel.

Badwolff ::

Obnese se super.
Presenetil me je sicer z velikostjo, na srečo je imel 2 cm rob na vsaki strani, kao za boljše dihtanje, ki sem ga odfleksal in se sedaj usede kot ulit.

Skorja je občutno bolje zapečena, dno pa skoraj preveč. Spekel sem dve pici. Kar iz na hitro pripravljenega testa, nisem imel časa komplicirat. Eno na peki papirju, drugo brez, mal več kot 3 minute. Vročine je toliko, da je peki papir zoglenel. Brez njega je bilo dno kar preveč pečeno. Moram še malo poeksperimentirat .

Not se jih da super, ven gre pa kar malo na tesno, hitro pizzo potisneš nazaj.



Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

korenje3 ::


Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

hogorq ::

Badwolff je izjavil:

Obnese se super.
Presenetil me je sicer z velikostjo, na srečo je imel 2 cm rob na vsaki strani, kao za boljše dihtanje, ki sem ga odfleksal in se sedaj usede kot ulit.

Skorja je občutno bolje zapečena, dno pa skoraj preveč. Spekel sem dve pici. Kar iz na hitro pripravljenega testa, nisem imel časa komplicirat. Eno na peki papirju, drugo brez, mal več kot 3 minute. Vročine je toliko, da je peki papir zoglenel. Brez njega je bilo dno kar preveč pečeno. Moram še malo poeksperimentirat .

Not se jih da super, ven gre pa kar malo na tesno, hitro pizzo potisneš nazaj.





looks good!
ne vem, kako daleč si z izkušnjami, ampak sam bi ne segrel kamna na ful. tam, na enih 270. potem pa pizzo gor in gas do daske.

omni-vor ::

Fantje, problem imam glede loparja za pico.

Imam Ooni kodo in sem opremljen s kvalitetnimi sestavinami, naredim zelo dobro testo in tudi pico. Problem je samo pica lopar, ker običajno naredim 70% hidrirano testo in se to prilepi na lopar, če ne dam spodaj dovolj moke - ki pa je ne sme biti preveč, ker se mi sicer na kamnu moka zažge.

Lopar, ki ga imam je bil kupljen na eBayu iz Kitajske in mi je solidno služil, ampak zdaj sem ga prerasel. Zato potrebujem nekaj boljšega - na drugi strani pa spet nisem pripravljen plačati po 80eur in več za lopar, kot ga lahko dobiš pri ponudnikih te opreme.

Ali imate izkušnje s katerim loparjem, ki ni absurdno drag in ima površino na katero se mokro testo ne prilepi kar tako? Lahko je tudi iz tujine.

Kakšno površino za obdelovanje in pripravo testa priporočate, s katerega potem vzamete dol na lopar že pripravljeno pico?

korenje3 ::

Pica ne sme biti na loparju več kot 20 sekund, ker se moka absorbira v testo. Nek nov lopar ne bo nič pomagal, če je tehnika slaba.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

omni-vor ::

OK testo je na loparju dalj časa že zato, ker sta prostor za pripravo pice in prostor kjer se peče vsak na svojem koncu hiše, ampak spet to ne traja tako zelo dolgo.
Sem mislil, da se boljši loparji od teh razlikujejo po tem. Pomislil sem že, da je problem morda celo v tem, da lopar nima vzdolžnih luknjic oziroma zarez.

Kako pa potem zvlečete pripravljeno pico na lopar?
Ker če jo vlečem, se lahko prehitro zgodi da se testo raztrga (morda tudi zato ker je včasih malo več sestavin, lahko preveč omake, ali pa včasih pretanko dno).

korenje3 ::

Takoj ko daš testo na lopar mora v peč.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

Kvinta ::

Jaz dam pod pico vedno peki papir pa nimam nikol problemov ,za pečico loparja niti ne rabiš tud če maš kamen not ne.
A.C.A.B

omni-vor ::

Kvinta je izjavil:

Jaz dam pod pico vedno peki papir pa nimam nikol problemov ,za pečico loparja niti ne rabiš tud če maš kamen not ne.


Pri Ooni Koda to ne pride v poštev, ker bi papir takoj zagorel.

Kvinta ::

Ja to maš vrjetno prav ja čeprav škode ne bi blo neke vsaj pomojem ne.
A.C.A.B

failcoder ::

Jaz pult posujem izključno z ostro moko in naredim obliko pice. Lesen lopar rahlo pomokam z ostro moko in testo sfiniširam kar na loparju. Zadevo pustim na loparju vshajati še kakšnih 20 min. Med tem časom segrevam kamen v pečici. Ko se kamen segreje namečem sestavine na pico in to je to. Nikoli problemov. Pečka na max (275), samo spodnji grelec + ventilator. Pica se peče 3,5 minute.

c3p0 ::

Preveč moke spodaj se zažge in da neprijeten okus, če govorimo o bolj vročih pečeh od klasičnih domačih pečic.

hogorq ::

omni-vor je izjavil:

Fantje, problem imam glede loparja za pico.

Imam Ooni kodo in sem opremljen s kvalitetnimi sestavinami, naredim zelo dobro testo in tudi pico. Problem je samo pica lopar, ker običajno naredim 70% hidrirano testo in se to prilepi na lopar, če ne dam spodaj dovolj moke - ki pa je ne sme biti preveč, ker se mi sicer na kamnu moka zažge.



probaj s pšeničnim zdrobom namesto moke spodaj. ali pa s polento. videl na yt kanalu vito iacopelli.

omni-vor ::

hogorq je izjavil:


probaj s pšeničnim zdrobom namesto moke spodaj. ali pa s polento. videl na yt kanalu vito iacopelli.


Če misliš s pšeničnim zdrovom na semolina moko, sem jo ravno pred kratkim kupil ravno zaradi Vita Iacopellija in bom sprobal še ta trik, če bo kaj bolje. Ker kot rečeno malo višje, se preveč moke pri 450 stopinjah zažge na kamnu in pusti grenko testo.

reeves ::

omni-vor je izjavil:

OK testo je na loparju dalj časa že zato, ker sta prostor za pripravo pice in prostor kjer se peče vsak na svojem koncu hiše, ampak spet to ne traja tako zelo dolgo.
Sem mislil, da se boljši loparji od teh razlikujejo po tem. Pomislil sem že, da je problem morda celo v tem, da lopar nima vzdolžnih luknjic oziroma zarez.

Kako pa potem zvlečete pripravljeno pico na lopar?
Ker če jo vlečem, se lahko prehitro zgodi da se testo raztrga (morda tudi zato ker je včasih malo več sestavin, lahko preveč omake, ali pa včasih pretanko dno).

Testo imaš lahko na loparju tudi dlje, ampak na vsake toliko malo potresi lopar, da se pizza odlepi, če se je slučajno že kje prilepila. Ne moreš pa prav pretiravati s tem.

Ne daje se pizze na lopar ampak lopar pod pizzo. Pri nas uporabljamo aluminijast lopar brez kakšnih luknjic, ki ga pa redno brusimo s štrajharjem za nože. Z robom loparja lahko praktično režeš. Je pa potrebna povsem ravna površina. Za pizze je itak najboljša podlaga nek kamen (granit, marmor,..).

Koliko moke, če sploh, boš uporabil je pa odvisno od veliko dejavnikov. Koliko mokro testo imaš, kako dolgo rabiš, da zaključiš pizzo, kako razteguješ testo (v zraku se bolj lepi, na pultu imaš pa celega v moki).

omni-vor ::

@reeves: ok tole z brušenjem loparja bom pa poskusil...

Magic1 ::

Po moje ga moreš spolirat po površini.
Magic

Kvinta ::

Pred kratkim sem kupo neko specialno moko za 6€ kg kje so zdaj tisti ko pravijo ,da to ni res :))
A.C.A.B

hogorq ::

Kvinta je izjavil:

Pred kratkim sem kupo neko specialno moko za 6€ kg kje so zdaj tisti ko pravijo ,da to ni res :))


kvinta, ob deset do štirih si že pijan. serješ po jebeni pizza temi. pojdi v bife kelnerci dobacivat.

admin, izbriši prosim.

Kvinta ::

Idi v Mokco pa se sam prepričaj lahko pa ti ceno nalepim.
A.C.A.B

hogorq ::

omni-vor je izjavil:

hogorq je izjavil:


probaj s pšeničnim zdrobom namesto moke spodaj. ali pa s polento. videl na yt kanalu vito iacopelli.


Če misliš s pšeničnim zdrovom na semolina moko, sem jo ravno pred kratkim kupil ravno zaradi Vita Iacopellija in bom sprobal še ta trik, če bo kaj bolje. Ker kot rečeno malo višje, se preveč moke pri 450 stopinjah zažge na kamnu in pusti grenko testo.


mislil sem kar na čisto navaden zdrob. kake hude razlike ni.
««
15 / 15
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peka pizze (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31368861 (1014) dway

Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22425693 (5566) bluefish
»

Katera zmrznjena pica? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12520685 (6858) joze67
»

pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15024524 (9657) xyz133
»

Vprašanje za pripravo kruha (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
537084 (4972) reeves

Več podobnih tem