Forum » Loža » Peka pizze
Peka pizze

krefi ::
To se dobi tut za glowen jih pa nimam se zato nevem ali se uredu obnesejo v vetrovnem
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

GregiB ::
No, doma smo se odločili, da k gospodinjstvu dodamo G3Ferrari električno picopek pečico.
Ima kdo kaj izkušenj? Najbolj me zanima, kako pripraviti domačo testo (recept, torej - sestavine in proces), da bo rezultat maksimalen...?! Thx
Ima kdo kaj izkušenj? Najbolj me zanima, kako pripraviti domačo testo (recept, torej - sestavine in proces), da bo rezultat maksimalen...?! Thx
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Magic1 ::
Kaj je zate maksimalen rezultat? Za slovensko pico, neapeljsko, tanjko, kislo testo?
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

PacificBlue ::
No, doma smo se odločili, da k gospodinjstvu dodamo G3Ferrari električno picopek pečico.
https://youtube.com/shorts/u6ySQARtgGI?...
I’m out.
:3
:3

GregiB ::
Kaj je zate maksimalen rezultat? Za slovensko pico, neapeljsko, tanjko, kislo testo?
Nimam izkušenj... zato sprašujem... pričakujem odgovore tipa "Meni je najboljša pica. če naredim testo iz..."
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

c3p0 ::
Začni s kakim poolish in "00" moko, YT je poln tega.
G3 je sicer treba moddat za dobre rezultate, je pa tudi v osnovni verziji boljša od navadne pečice, po par rundah učenja. Priporočam tudi IR termometer, vsaj tak, ki gre do 500C.
G3 je sicer treba moddat za dobre rezultate, je pa tudi v osnovni verziji boljša od navadne pečice, po par rundah učenja. Priporočam tudi IR termometer, vsaj tak, ki gre do 500C.

Tody ::
Najbolj pomembno je občinstvo, če ta ne zna ceniti tvojega dela bo vse trud zamanj. Potem se odločiš za stil pizze ki jih boš delal.

Eduardo ::
To peč je narejena, da prideš blizu napoletane. Kakor pišejo priporočeno iz 50% moke poolish 1 dan prej. Končna hidracija 65%, sol 2%.
Je pa ekstra tricky, ker so nihanja pri teh pečeh največja. Če je problem Ooni ali Glowen je tu še x krat bolj problematično. Če ne treniraš računaj na zelo dosti odpada. Temperature so zelo visoke, sekunde so lahko razlika med ogljem in surovo pizzo. Ni pa mase, zato je gretje in hlajenje zelo hitro.

matobeli ::
Ma ni ravno tako, oziroma je prehitro celo kontra in imaš oboje, spodaj oglje, zgoraj surovo.
1. Beri navodila proizvajalca ker vse kar piše glede peke je res
1.1 predgretje na stopnji 2 (ali 2.5), če daš na 3 ti bo zažgalo spodaj.
1.2 ko si pripravljen na peko daš na 3, odpreš pokrov, počakaš 1min da grelec zažari in daš not pico
1.3 med picami imaš peč odprto in na 3
Bistvo je da so grelci vedno prižgani in žarijo ko daš pivo delat. Če ti ugasne na pol peke bo bolj švoh.
Ferrari ima relativno majhno toplotno kapaciteto in moč zato so mu ljubše pice z nižjo vsebnostjo vode. Če daš na vrh preveč stvari z visoko vsebnostjo vode bo lahko poden zažgan preden zapeče vrh. Torej, ne ga srat z preveč mokrimi omakami, kupom kisle smetane, neodcejeno mocarelo...
Kar se tiče testa pa prebavi vse, tako tistega ki je počival ravno pol ure kot tudi tistega z drožmi ki je stal 2 dni v hladilniku, ampak raje tanjše kot debelejše testo, sploh če je plan da se dvigne. Ni pa hudih težav če se dotakne grelca na kakšnem mehurju, grelec hitro upepeli karkoli se ga dotakne.
edit: dejansko že kar nekaj let pečem na ferrariju in je vse iz prve roke
1. Beri navodila proizvajalca ker vse kar piše glede peke je res
1.1 predgretje na stopnji 2 (ali 2.5), če daš na 3 ti bo zažgalo spodaj.
1.2 ko si pripravljen na peko daš na 3, odpreš pokrov, počakaš 1min da grelec zažari in daš not pico
1.3 med picami imaš peč odprto in na 3
Bistvo je da so grelci vedno prižgani in žarijo ko daš pivo delat. Če ti ugasne na pol peke bo bolj švoh.
Ferrari ima relativno majhno toplotno kapaciteto in moč zato so mu ljubše pice z nižjo vsebnostjo vode. Če daš na vrh preveč stvari z visoko vsebnostjo vode bo lahko poden zažgan preden zapeče vrh. Torej, ne ga srat z preveč mokrimi omakami, kupom kisle smetane, neodcejeno mocarelo...
Kar se tiče testa pa prebavi vse, tako tistega ki je počival ravno pol ure kot tudi tistega z drožmi ki je stal 2 dni v hladilniku, ampak raje tanjše kot debelejše testo, sploh če je plan da se dvigne. Ni pa hudih težav če se dotakne grelca na kakšnem mehurju, grelec hitro upepeli karkoli se ga dotakne.
edit: dejansko že kar nekaj let pečem na ferrariju in je vse iz prve roke
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()

alekskac ::
Jaz sem za testo mesit štartal z obvladljivo hidracijo, 70% (na vsakih 100g moke pride 70g vode, sol 1g, kvas odvisno od tipa testa oz. fermentacije). To bi moralo uspeti vsakomur. Kasneje, koš to na 70% vode obvladal v piko, lahko povečaš hidracijo. Razlika je pri mokah, kupi "00" moko, recimo Mlinotestovo imajo praktično povsod. Ne pretiravaj s soljo. Za peč ti je mato napisal (žarenje grelca je po mojem ključno za cel čas peke). Kateri koli način fermentacije boš uporabil (tri ure, en dan, dva dni ...) predvsem treniraj razteg testa pred peko, tudi jaz menim da tanjša pica bolje uspe. Za podlago pri raztegu sam uporabljam ostro moko. Pri oblogah ne kompliciram (manj je več), sam dam za omako ta gosto passato iz tetrapaka in ščepec soli, pa je čisto v redu (lahko pa pelate miksaš, z roko stiskaš, odcejaš, itd.). Pri pasiranem paradajzu iz trgovine je mal hit and miss. Jaz vzamem tamale 200 g tetrapake v eurospinu ki so pakirani po trije skup, semizdi da je ta še najmanj voden. Sir po želji, peč nardi pico tako iz mocarele, "ribane mocarele", ali ribanega "sira za pico" iz špara. Če boš delal s pravo mocarelo, jo dobro odcedi. Kot pravi mato, čim manj vode pri oblogi, bolje se bo spekla.
Če boš peč modal, italjani pravijo da preden greš posegat v termostat, obstaja boljši kamen za peč (iz neke sorte gline, in ni poceni), to naj bi bil prvi mod. Ampak lastnih izkušenj nimam. Peč ki si jo sposojam od kolega je še čist fabrška. Uspeh imam (ker pečem redko) tko-tko. Not good, not terrible. Če ti od začetka čist ne uspe se ne sekirat.
Psihično se pripravi da neapeljski stil (za kar si, predvidevam, želiš nabavit peč, in se boš mukoma trudil naučit pripravo) morda ne bo vsakomur všeč. Jaz peči nisem na koncu šel kupit, ker imam tako pico rad doma samo jaz. Ko se mi zalušta stopim do kolega da mi jo posodi za en vikend. Za ostale družinske člane je pica iz štedilnikove pečice "tisto pravo". Se potrudim tud za njih testo nardit s 24 urno fermentacijo, ker je lažje za prebavo (ali pa si samo domišljam ker sem vložil več časa ...).
Če boš peč modal, italjani pravijo da preden greš posegat v termostat, obstaja boljši kamen za peč (iz neke sorte gline, in ni poceni), to naj bi bil prvi mod. Ampak lastnih izkušenj nimam. Peč ki si jo sposojam od kolega je še čist fabrška. Uspeh imam (ker pečem redko) tko-tko. Not good, not terrible. Če ti od začetka čist ne uspe se ne sekirat.
Psihično se pripravi da neapeljski stil (za kar si, predvidevam, želiš nabavit peč, in se boš mukoma trudil naučit pripravo) morda ne bo vsakomur všeč. Jaz peči nisem na koncu šel kupit, ker imam tako pico rad doma samo jaz. Ko se mi zalušta stopim do kolega da mi jo posodi za en vikend. Za ostale družinske člane je pica iz štedilnikove pečice "tisto pravo". Se potrudim tud za njih testo nardit s 24 urno fermentacijo, ker je lažje za prebavo (ali pa si samo domišljam ker sem vložil več časa ...).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alekskac ()

Magic1 ::
Če hočeš visokotemperaturni efekt pečenja pa ti "pečica" ne gre čez 450°C, ne uporabljaš kamna, temveč železno plato. Recimo cca. 1/2 cm.
Magic
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 105450 (2916) | LeQuack |
» | pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 51635 (14841) | MArkusPrimus |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 162620 (13549) | mailer |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 61317 (41190) | bluefish |
» | "Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28180 (25928) | Vajenc |