» »

Peka pizze

Peka pizze

««
«
1 / 25
»»

Sid Izprijeni ::

Ok! Zadeva je sledeča.

Sem manijak na pico. Lahko jo jem kadarkoli in ponavadi tudi, ko sem že sit. Nasploh se mi zdi ena najboljših kulinaričnih izumov, kar jih je človeštvo potuhtalo. Je simpl, hitro narejena, harmonija okusov pa lahko ob pomoči spretnega kuharja doseže zavidljive finese same francoske kuhinje.

Pri pici je pravzaprav prava umetnost predvsem v testu, vse ostalo je bolj stvar eksperimentiranja, ki se skorajda ne more ponesrečiti.

Sam delam testo po naslednjem receptu:
V 400 g moke T500 naredim jamico in nadrobim notri malo, ampak res bolj malo kvasa. Posujem kvas z noževo konico sladkorja in zalijem s par kapljami mlačne vode, da ga lahko zmešam v kompaktno kepico. Kepico nato zakrijem z moko in pokrijem posodo za toliko časa, da kvas zaštarta in se pokažejo v moki razpoke. Vse skupaj nato zalijem s preostankom mlačne vode, v kateri sem medtem ratopil 10 g soli. Zadevo mešam in po potrebi dodam še malo vode ali soli, toliko da oblikujem zmerno kompaktno kepo testa. Ko je to fertik, v testo vmešam še dve žlici ekstra deviškega olivnega olja, nakar vse skupaj pustim pokrito vzhajati za kakšne pol ure.

Toliko o testu. Edini 'trik', ki ga še uporabljam je, da zaradi manjše vročine, ki jo zmorejo domače električne pečice, na pico naložim sir šele zadnjih pet minut pečenja, da se ne izsuši. To pa je tudi vse.


Evo. Zdaj me pa zanima, če je kaj junakov na Slo-Techu, ki jim je peka pic tudi v takšno veselje kot meni in bi bili pripravljeni deliti svoje tajne z drugimi!

:))
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

hruske ::

Pri bratrancu imajo kmečko peč, v kateri včasih spečejo pico. V peči imajo marmornato ploščo, na kateri zakurijo. Ko se peč dovolj segreje pa samo žerjavico postrga dol s plate in pico gor.

Pica se speče prej kot v 2 minutah. >:D
Še sam skoraj nisem mogel verjet, ampak seka. :D
Rad imam tole državico. <3

frenk ::

Po mojih izkušnjeh je moka za vlečeno testo precej bol kokr pa navadna...jest use sestavine zmešam naenkrat in tko dobim testo, ki ga kuj zvaljam na precej tanke plošče(testa je 250g, plošče so pa z debelino cca. 4mm...potem še vzhaja)...te plšče pustim vzhajat tolk cajta da se pečica ne ogreje(10-20min) in poj naložim tik preden dam not...naložim pa 200g sira, malo omake, posujem origano in malo polijem z olivnim oljem(šunke ne dam, gobe pa redko). Pico pečem v navdni stari elektro pečici pri max. 275 stopinjah in iscer 7-8 min...ja pod testo ne dajem olja al pa moke ampak dam papir za peko

testo vsebuje:
1kg moke(za vlečeno testo)
2 kocki kvasa
2,5 žličke soli
2,5 žličke sladkorja
5,5dl vode

p.s.:sm tak manijak da mam pladnje za peko pice in tud krožnike za pico:D...ta obred se pa ponavlja vsako nedeljo:)

Yohan del Sud ::

Sam uporabljam template od Pečjaka. :D A to šteje? :D

BaRtMaN ::

Eh, to je tako, kot da bi kupil vodno hlajenje v kitu in ne po sestavinah od morphlinga. :D

Klemenn ::

jzst sem istu kot SID...če ni kej jest..hop po pico al jo pa naredit :D

recept: hm..kakor pade ;)

pingo76 ::

Fenkov postopek je identičem mojemu, moko za vlečeno testo pa bom še preizkusil (hoj znat?). Jaz dodam olivno olje ko prvič zgnetem maso in jo dam počivat za urco in pol zvaljam.
Po besedah pizzapekov je pametno da testo počiva 12 ur (ja sem tudi jaz debelo gledal...) ker je potem baje lažje prebavljivo (ne da bi opazil razlike imo).

Klemenn ::

jzst pa opazim razliko..na mojem trebuščku ;)

Matek ::

Evo, en moj nasvet glede izsuševanja sira. Ko daš gor omako, kr potrosiš veliko sira, ga prekriješ s šunko in pol gor spet daš malo. Tako da na vrhu se zapeče in ma tisto štimo, oni spodaj pa ostrane fajn stopljen.

Sicer pa sam dam zmeraj v testo še malo mleka, izpade vredu. Pa še nekaj, če maš sestavine prve klase, bo izpadlo super, jaz uporabljam pasiran paradižnik iz tetrapaka ali v skrajnem primeru pelate (tudi vredu, ampak je malo več dela), kečap sploh ne (sicer je s kečapom tudi dobra, ampak ni prava pica). Namesto takoimenovane "pizza šunke", ki se jo dobi najceneje med vsemi klobasami, dam raje gor kako šunkarico, ki ima dosti lepši okus, za sir pa je OBVEZNO kupit tiste male kroglice mozarelle. Aja, pa "mešanica zaćimb za pizzo" ni nikoli tako dobra stvar kot pa če pogledaš kaj piše da je not in tisto vsako posebej kupiš ter potrosiš (seveda origano, še bolj pomembna pa je bazilika).

Fak se mi je zluštalo, sam sem glih včeraj delal :D .

Aja! Ful je dobro če 2 minutki pred koncem vržeš gor kak kos slanine in pršuta.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

LapD ::

Mi imamo doma krušno peč, ki je od znotraj obdana z šamotom. Testo ponavadi dobimo pri bližnji piceriji (predvsem za kak rojstni dan in podobno), tako da tu ni težav. Pica je v dveh minutah narejena, rezultat je skoraj tak kot v piceriji (velikost je manjša). Sicer tudi jaz obožujem pice ampak v teh poletnih dneh bi jedel vse prej kot pico. Pica najbolj sede pozimi, zvečer pred tv :D

Klemenn ::

MMMato: ja, sm za take stvari rabš že kr orenk kuhinjo, pa dost zaloge ;9..jzst dam tut mal mleka..tm v kvas na začetku..namest vode..potem po enem vrčku mleka nadaljujem pa z vodo..pa men je pica ful boljša če je mel več olja notr..sicer redi..ampak :D

frenk ::

MMM:ja jest pravm da katchup na pici ne sme bit...to je sladka stvar, pica pa slana in to ne gre skup...glede začimb dam pa jest samo origano samo včasih dam tud majaron ker se mi zdi da ful sede...za baziliko še nism probou ampak glede na to da paše k paradajzu more na pico tud pasat:)

jest sm učas tud testo delou ceu dan al pa sm ga naredu že prejšn dan, in ga vrgu v pečico na 50°C da vzhaja, ampak ni večje razlike...razlika se opaz če delaš debelejš testo ampak jest nism pristaš debelejšega testa...se prehitr naješ:)

maksimvs ::

Ja z domačo pico sem kar precej eksperimentiral. Po dolgem času pa sem prišel do dveh ključnih spoznanj. Prvo razodetje je bilo ko sem za poročno darilo dobil ventilatorsko pečico. Nastaviš na cca 200-210°C in ogrevanje z ventilatorjem in spodnjim grelcem. Pica se speče v 13 minutah, testo je lepo pečeno sir pa stopljen. Zakon! Drugo spoznanje je pa bila nujna uporaba pelatov namesto paradižnika. Omako naredim tako da pelate in konzerve stresem v velik kozarec, posolim (rahlo), in dodam ščep bazilike. Nato zmiksam s paličnim mešalnikom in...voila! Drugače imam pa osebno na pici rad tudi sladko koruzo. Lepo zaokroži okus. Fak....zdej sem pa lačen:P :D

NiKeC ::

zdaj pa še moj recept (vse delam od oka)
400g posebne primorske moke in 100g ostre moke posolim, dodam olivno olje. Potem vzamem približno 3dl mleka/vode (malo več mleka kot vode) dodam 2 žlički sladkorja, malo segrejem in dam noter pol 10 gramskega kvasa. Zmešam testo in ga dam za pol ure v pečico (na manj kot 50 stopinj) da vzhaja.
Ko testo razvlečem ga namažem z olivnim oljem. In potem dam gor omako, kuhan oz. pečen pršut, potem pa gobe (zaradi električne pečice - drugače se sveži šampinjoni preveč izsušijo) in gor mozarello belo pizzo. Potem dam na vrh še omako posujem z origanom in dam pečt za cca. 20 - 25 min pri 220 stopinjah.

To delam vsak teden in vsi,ki so pizzo jedli so bili navdušeni (če upoštevate da pizzo delam vsak teden, teh ni malo :) ) Aja, naj še povem da nimam rad pizz, ki so tanke kot palačinke pa tudi debele kot gibanice ne smejo bit :D

OldSkul ::

Pa vseekakor morajo na pici biti kumarice.

Business ::

Hojla picopeki:

Sid: Ker tudi moja pečica ne gre več kot 200 pa nekaj celzija, sem dobil idejo glede sira.
Pripravim testo in nameče gor kar je pač pri hiši in na koncu dam gor sir. Nato vzamem eno večjo jajčko, jo dobro premešam in posolim po okusu. Nato jačko nakaplajm po siru in nato vstavim v pečico na 200 stopinj. Kakšnih 18-20 minut ko je pečena vzamem ven in na presenečenje sir ni izsušen. Pa še en posebno dober okus dobi pica. Vredno probat.
Toliko o siru.

Najraje si napravim popolnoma enostavno pico in absolutno brez klobas in mesa. Zdi se mi, če so klobase ni več pravi okus. Na testo vlijem pelate, v katere sem dal nekaj malo origana. nato dam gor nadrobno narezano čebulo, nato slane šampijončke, in na vrh sir. Sir pa seveda poškropim z jajčko.

No, seveda ker sem štajerc, nam olivno olje ni ravno domače, je recept za testo, ki se ga poslužujem takšno:
400g moke posolim in nato vzamem polovico tiste kocke kvasa. Kvas dam v manjšo posodico in prilijem malo tople vode. Kvas raztopim z mešanjem. Nato polijem po moki in dodam vode po občutku. Ne več kot 2,5 dcl. NAto vklopim mikser da se dobro premeša in takšnega dam v pečico na 50 stopinj celzija za kake 1/2 ure. Ko se testo dvigne ga vzamem ven na pekač in naložim pico in da pečti.

Ja res postaneš lačni ko to pišeš.

LP
Business

frenk ::

Sm še nekj pozabu napisat: ponavad dam zravn tržaško omako al pa sam česn...to je zlo po mojmu okusu:D

IceIceBaby ::

hmm...očitno nas je več takih frikov. Jaz pizzo jem najmanj 2x na teden, če je dober teden pa tudi 5x :) Pečem jo tudi vsaj 1x na teden doma.

Vse delam po občutku :) To se tut pozna na testu ker je vedno drugačno. Zaenkrat še experimentiram da bom našel tisti ultimate recept za testo :) Uglavnem pa dam not ful malo kvasa, malo sladkorja, sol, olivno olje pa seveda vodo, moka gre skor vedno druga not :)
Vzhajati ne pustim testa, počiva tistih 10 min in to je vse.

Omako delam sam seveda. Če ni velik časa kupim pelate v konzervi pa jih narežem na drobne koščke, dodam olivno olje, sol, origano, baziliko in poper, mal pomešam pa je.
Če mam čas si kupim svež paradižnik in nardim omako kot se šika. Paradižnik v lonec in kuham 1 uro zraven iste začimbe in olje itd.

Na pico dam ponavadi gaudo ali edamca, naribanega seveda pa mozzarelo za čez.
Od mesa dam panceto ali pršut, včasih kakšno hrenovko velikokrat nič. Pizza šunke nikoli ker je to največji shit od mesa. Resno, ne tega jest, fotr je veterinar in ve kaj tja not devajo in mi je praktično prepovedu to kupovat :)
Pol sledi zelenjava seveda. Odvisno od razpoloženja, ampak spet, če je čas si navrh narežem tanke rezine svežega paradižnika in papriko narezano na palčke. Pa ne preveč, tolk da je za okus. Pa koruza gre gor velikrat. Včasih še kakšne začimbe kr tko čez po italjansko.
Pol gre pa gor tut jajca včasih ki mi jo še ni ratalo ravno prav spečt. Vedno je rumenjak trd al pa še ni dost pečena, ma kdo kak nasvet :)

MMMM...zdej pa halo pica ker sem lačn ratu :)

Double_J ::

Bolš je naročit no...

Sam stane, to je pa res.

kihc ::

No če pa že vsi pišete bom pa še jaz - namreč tudi jaz imam rad pizzo:))

Sam sem sicer začel pico peči šele pred kakšnega pol leta, pač preprosto je to počela mama, če pa sem bil sam doma sem jo pač naročil. Sedaj pa jo vedno, naredim sam:D, preprosto se mi zdi boljša pa še uživam ko packam testo.
Tudi sam delam precej po občutku, glavno idejo za stvaritev pa sem "prekopiral' po slavnem Jamiju Oliverju, ki ga mislim da še vedno lahko gledate po televiziji.
No, glavni pojnt tega tipa je da narediš pico takrat ko se ti zapaše po njej, torej da je narejena kar se da hitro. Torej brez 1/2 urnega vzhajanja testa.
Testo sam naredim tako, da zdrobim približno 2/3 kocke kvasa in dodam ščep sladkorja, še malo vode, da se kvas raztopi v mešanico podobno blatu:D . Nato v to zmes dolijem še x vode za x količino testa. Rahlo posolim, dam nekaj olivnega olja in dodam moke, da postane testo takšno kot pač mora biti. (gladko, čvrsto, mehko...)
Nato stvar zelo natanko razvaljam, potem pa čez razmažem kečap (z pelati še nisem poskusil, venar tudi tako ni 'švoh'), potresem z origanom, in pa pici 'na redko' porazdelim tanke rezine šunke. Nato vzamem hrenovko, ki jo narežem na kolobarčke ter jih polovico potresem po kečapu, drugo polovco pa prihranim za konec.
Nato pa se lotim sira, sam namreč imam na pici zelo rad veliko, sira najpomembnejša sta dva - mozzarela (dobijo se paketki z veliko majhnimi kroglicami, ali z dvemi velikimi 'bunkami' - rezultat je isti), ki jo je treba razrezati, raztrgati na majhne koščke in porazdeliti po pici, ter plemeniti (plesnivi) sir - gorganzola ali najrazličnejše italijanske oz. francoske fore. Sam pri gorganzoli odstranim kakšne velike zaplate tiste plesni ker izgleda zelo nečloveško:|. Sam dodam ponavadi dodam še malo navadnega sira za pizze, ni pa obvezno. Nato potresem še preostanek hrenovkinih kolobarjev ter voila - pica je pripravljena.
Pečico pred oblaganjem pice nastavim na 200°C, pečem pa jo približno 15min (odvisno od debeline sirne odeje:D , ter testa).

Aja, moje pice so ponavadi zelo velike ker je testo zelo tanko in bi bil po pici normalne velikosti še vedno lačen.

That's it!

frenk ::

Glede gorgonzole se strinjam in jo dostkrat tud sam dam gor:), ne razumem te pa kako loh kečap daš na pico8-O...no ja za vsak okus se kej najde:D

jRk0 ::

hum, pica ja:D

res, najboljsi izum. najbolj pase ob petkih, sobotah oz. vedno ponoci, sploh ce spijes prej kaj alkohola al kaj pokadis:D

500g gladke moke. (z gladko moko je testo bolj fino in dobro!, ostra sux:D)
1 kocko kvasa nadrobim na eno stran
soli po okusu na drugo
olivno olje po obcutku
mlacne vode po obcutku (cca 250ml)

vzhajam nene prevec dolgo, ker mam rajsi tanjse testo.

itak da pol dam gor pelate in nikoli kecapa! pa sunka in obilico sira, ter origana:D pa malo olivnega olja preko za okus:)

pecem nene prevec dolgo, ker mi je boljse malo mehkejse testo in ne zazgano.

to je to:)

hum, glede dajanja sira na koncu je res dobra ideja, se nisem nikol probal. omrem naslednic.
You fuck up once, you loose two teeth.

BigWhale ::

Jest pa rajs kej drucga specem kot pizzo... Mnja... Nekak sem jih prevec pojedel. So bila obdobja, ko se mi je na balkonu nabralo tolk skatel od pizz, da sem jih moral trikrat nositi v kontejner...

No zej grem pa strudl spect :)))

Klemenn ::

Kaj mora bit na pici:

šunka
ketchup (ne un k je gor narisan paradajz ampak un k je gor košček pice)
sir
origano + pizza (to sta dve začimbi)


drgač pa, pasal bi tut jurčki oz gobice, sm kaj k jih doma nimamo :D

pivmik ::

Sid Izprijeni
a pol to testo ko je vse dokončno spečeno , je testo mehko(ko primeš v roko se zvije) ali je trdo(ko primeš v roko ostane ravno). Ker slednjo varjanto naredi moja mama in zelo sovražim, da je testo trdo in ko ugrizneš hrusta.
Sir dat zadnjih 5 minut pa je dobra fora :)

Kaj pa ostali kateri recept naj uporabim da se bo košček pice, ko ga primem v roko zvil (kot pri "pravih" picah v pizzeriji?

Katere vrste sira so najboljše za na pico?
LP, Gregor GRE^

Klemenn ::

ej, tisto testo se zvije, ker je na njem 2x več teže, kot je sam težak, in pa zato ker je tako tenko :\

frenk ::

Dons sm lih pico jedu pa sm mau za kamero prjeu:D


takšna je velikost testa


in debelina


pica pripravljena za peko...uspod je papir za peko(je že mau str ker ni druzga doma:D)


še od strani


original talerček za pizzo


pa dober tek:)...sm jo nažalost že pojedu




p.s.:moj testo se tako lepo zvija kot un iz picerije...odvisno je pa od temp. pri kateri pečeš in trajanja peke:)

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

Sid Izprijeni ::

@PicNiK

Mehkobo testa uravnavaš s količino moke v testu, debelino razvalanega testa in s časom pečenja. Bolj mokro testo, krajši čas pečenja - bolj je mehko.

Je pa res, da po mojem receptu pravzaprav ni nikoli povsem prepogljivo, da bi samo od sebe se zvijalo. Mi niti ne sede tako. Mam rajši, da kos, ko ga primeš v roko, malo sam drži, ne pa da vse dobrote dol popadajo!

;)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

kihc ::

@frenk: drugič še kratek filmček posnem:D

mislim, da bi sedaj morali na temo dat opozorilo - "sestradanim ogled odsvetujemo":))

frenk ::

kihc: mogoče pa celo bom kej posneu ampak morm najprej kasete spraznt na cd-je:)

p.s.:na zgornjih slikah ma pica rob...jest roba ponavad ne delam ampak tole sm mau preveč razvalou:D

Barakuda1 ::

Iz uvodnega pousta :)

................



Evo. Zdaj me pa zanima, če je kaj junakov na Slo-Techu, ki jim je peka pic tudi v takšno veselje kot meni in bi bili pripravljeni deliti svoje tajne z drugimi!


.............................
:\

Evo. Mene e pa zanima, če je kaj junakov na Slo-Techu, ki mu je peka pic tudi v takšno veselje da bi bili pripravljeni deliti svojo pico tud z mano. Še rajš vidm, če so kakšne junakinje :D ;)

barakuda

p.s.

Vsa prijazna povabila lahko vsak dan odate na privat :D
Me prav zanima kolk povabil bom dobo>:D >:D

dela ::

jaz pa skor vedno kupljeno testo uporabim ker ko ga sam delam je ful svinjarija...
drugač pa nikakor ketchupa, vsaj pelate al pa če je možno sveži paradajz dam gor.
Ponavadi ga zmiksam (paradajz) pol vlijem to omako na testo, potrosim z origanom prek dam tono sira, malo šunke pa še na vrh malo sira, po želji še malo pokapam z olivnim oljem in na koncu zavijem celo pizzo v alu folijo (ker je pečica malo čudna in vse skup izsuši v minuti) da preprečim dehidracijo. Pri tem postopku pripravljanja moram pazit da osnovna pradižnikova omaka ni preredka ker drugače bo pizza pocasta (zaradi alufolije). Po tem postopku ponavadi delam dve pici naenkrat; če ni dvoje lačnih ust drugo pizzo lepo zavito v folijo vržem v zamrzovalnik in je pripravljena za naslednič. (zmrznjena se peče 35 minut na 200 stopinj, sveža pa 30 minut- peka z alu folijo) Res da ni "da real thing" zaradi kupljenega testa, drugače pa je res taprava.

Danes sem pa jo delal čist po novem sistemu:
sir ,šunko, paradajz, baziliko, origano vrgu v mikser da je nastala taka masa ki sem jo razporedil po testu. Pizza je bila Extremno hitro fertik (3 minute na 200 stopinj) ker se je v masi paradižnik zmešal z vsem ostalim in ni imel časa napojiti testo. Pekla se je brez folije
Rezultat:
okus je bil dober a sploh ni značilen za pizzo. Se bom vrnil k staremu sistemu

P.S. Frenk ti si pa majstor 8-O ; tvoja pizza 1A zgleda!!!

frenk ::

falconeye: jah moja je 1A ker noben drug slike ni dou gor:D...jah sam ta še ni dovršena...dons sm spet peku pa sm dou 200g testa(prej 250) in 150g sira(prej 200) pa je dost bol...ni tolk nasitna...pa tud manj omake sm dou

jest pa ne štekam kako loh pečete po 30 min8-O...jest jo mam v 5-7 min. uzunej pa jo pečem na 275°C in tud vsem priporočam da jo pečete na čimvišji temperaturi, ker če pečete dolgo časa se bolj izsuši kot pa če je not 7 min ali manj, seveda pa to ne velja če mate debel testo

jah kva nej rečem...nasledn tedn bo mal manj testa...ups...nasledn tedn je že NEST:D...no ja en teden po NEST-u bom dal pa še manj testa in pomoje bo še bol...pa še mau bo treba naštudirat višino v pečici:)

Matek ::

Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

dreja ::

Povsem se strinjam, da je vsa fora pizze v testu.

Meni se za testo ni treba matrat, pripravi mi ga stroj za peko kruha (Severin), jaz samo noter zmečem sestavine in počakam uro in pol. Recept je isti kot v knjigici od Severina, le da dam le 60 oz. 70% sestavin, da je testo v pekaču boolj tanko. Odkar jo jem doma, mi je veliko boljsa kot v pizzeriji :-) . Pečem pa jo 14 min na 200°C.

Obvezna pa je uporaba Mlinotestove namenske moke za pizzo, suhega kvasa, pelatov Eta, gobic v olju (Droga) ter olivnega olja.

LP AN

frenk ::

ja men je pri pici najbol pomembn sir in omaka, potem nekje zadj je testo čeprav tud testa ne zanemarjam in ga zmeraj dopolnjujem...upam da mi bo znesl spraznt kaseto poj pa loh dobite še filmčk o peki pice...upam da že nasledn vikend...upam da bo še kdo kšnga posneu:)

Tic ::

Jst tut pica jem rad.


Offtopic? :)
persona civitas ;>

Bessie ::

O testu ne bom posebej, ker ga delam na podoben način kot ostali, včasih malo eksperimentiram z različnimi mokami, za obloga pa uporabim včasih tudi posušene paradižnike namočene v olje, , ki jih zmiksam za nekaj vode, na balkonu mi raste bazilika ki jo posujem po vrhu poleg mozzarele dam še edamca gor pa naribam parmezan, po želji še kraško panceto in pa črne olive, včasih pa še dodatno začinim s čilijem in dam pečt na 200-250 ° C za cca. 10 min. Pečem pa vsakih nekaj dni ko se ženički zalušta pica. Drugače pa zadnje čase predvsem pečem kruh:

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

frenk ::

tale slikca je bl mejhna ampak na delč pa zgleda ok:)

Bessie ::

Pejt pogledat na http://slo-foto.portal.si sem dal gor pre pećenjem in po.

Roadkill ::

Jest bom tut zdele "speku" pico (poklicu v lokalno picerijo, da mi jo pripeljejo). HERETIK! :)
Ne vem zakaj, a mene še vedno zelo navdušujejo pice iz picerije (v kamniku korobač) in to vedno navadne (šunka sir gobe kečap). S tem, da jim pol še pridodam kako kapljico olivnega oljčka, česna in nekaj paradižnikove omakce. Mmmm sm lačn :)

boom-bar ::

Zdej sm ratu pa lačn. Najbližja picerija pa ne dostavlja na dom.

dela ::

jao zaj mi je pa še MMMato lušte naredo.. hitro jest treba nekaj :O
P.S. mi mamo iste krožnike doma.

Gandalfar ::

Katera je vasa signature pizza? Cisto preprosto v obliki kakor je na jedilniku ponavadi =)

npr. sunka, gube, origano..

nevone ::

Jaz naredim testo, kar v multipraktiku. Namesto kvasa dodam kar pecilni prašek.

Ocena takega testa od 1-10 je 5, ker ni zelo rahel, predvsem če pico predolgo pečeš.

Dodatki so pa lahko karkoli užitnega.

Jaz jo naredim s pelati, gobami, šunko in sirom.

Moram poskusit še kaj drugega.

:)

o+ nevone

frenk ::

jest delam ORIGINAL pico:)...torej testo, omaka, sir ter veliko origana...če sm pa umetniško:D razpoložen, pa zmečem gor kr mi pride pod roke...zlo vredu je tud tatarska omaka...ja pa olivno olje je tud zlo ql...včasih paše tud mal koruze...sicer sem pa manijak na morske sadeže in zmer k gremo vn naročim pico z morskimi sadeži...nyammy:)

Blum ::

Js pa dam 900 sit in mi pripelje pred vrata pico v 10 minutah! :D Taka je men najbolsa ker se mi neda pic pect! mam dost druzga posla... :D

frenk ::

wugy: ja jets dam pa pol manj pa še bolšo nardim...tiste picerije k prevežajo pico majo ponavad zanč pice:D

frenk ::

Še mal slikc:D


Trije buhteljčki pripravljeni za valjanje...



...sirček...



...v postopku valjanja...



...razvaljano...



...omaka(niti slučajno kečap:))





...dodamo sirček:))...



...pa še olive...



...pa še glavna sestavina...origano...





...pripravljen na napad>:D...



...tralalalaaaa:D













...nyamy:P

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

boom-bar ::

Jst bi tut pico jedu sam kot kaže nimam lih šans dons.
Legalizirajte mehke droge!!!
««
«
1 / 25
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15145405 (8611) MArkusPrimus
»

DIY PIzza... (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
742137015 (57520) mailer

Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22451751 (31624) bluefish
»

Katera zmrznjena pica? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12531123 (17296) joze67
»

Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25490194 (73284) korenje3

Več podobnih tem