» »

Peka pizze

Peka pizze

««
27 / 27
»
»»

Eduardo ::

alekskac je izjavil:

A ta Yoda-ova se šteje že ko New York stil, ali je to še vedno napoletana?


Je NY stil. Čas peke in nariban sir te dajo bolj v NY kategorijo. Če je omaka predkuhana je čisto tam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Eduardo ()

alekskac ::

Jaz sem že preklopil na ribano mocarelo z majn vlage. Drugače imam včasih težave z "moisture management" v obični pečici, čeprav na YT precej strašijo kako se mi bo izsušila med peko (po mojem okusu se ne). Omako imam zaenkrat še surovo. Za moje doma (NY, oz. podeželski picerijski stil konzumirajo, napoli nima noben preveč rad) bom morda moral še v ta korak, da jo pokuham prej da še mal vlage izrinem?

Eduardo ::

Ribana ima dodatke. Škrob in še kaj, da se ne lepi. Zato se tudi bolj zapeče. Za pico pa se ne uporablja mozarella iz tekočine ampak "low moisture mozarella". Ni tako lahko za najti in ni naribana.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Eduardo ()

nejc_nejc ::

V Italiji probal ocvrto pico, prepognjena in ocvrta.
Nisva bila navdusena.
Ne priporocam.8-O

Okapi ::

Koristna informacijska vrednost tvojih treh vrstic je natanko 0.

Če bi napisal - v mestu X, piceriji Y, ne znajo narediti dobre ocvrte prepognjene pizze (calzoni fritti), ki sem jo že veliko boljšo jedel drugje - bi bila to koristna informacija. Kot si ti napisal, pa pač ni.

nejc_nejc ::

Močno dvomim, da je tudi tvoja bila dobra, vsaj za moj okus.
Pač ocvrto testo, s kuhano sredico. Saj je bilo za pojest, sem bil pa razočaran.
Ime picerije ter kraj sta brezpredmetna, gre za ocvrto pico kot neko tržno nišo ter da je drugače.

Okapi ::

Da za nekaj, kar tebi osebno ni všeč, napišeš "ne priporočam", je neumno in arogantno.

Kot bi napisal, v Italiji sem jedel pizzo. Nisem bil navdušen, ne priporočam.

Calzoni fritti niso nobena "tržna niša" (oziroma so ravno toliko kot navadna pizza). To je v nekaterih predelih Italije zelo priljubljena "ulična" hrana, da jo lahko vzameš v roke in ješ med hojo.

nejc_nejc ::

Vprašaj se izvorno, od kje in zakaj pica.

Okapi ::

Hrana za reveže. In kaj ima to skupnega s tem, da tebi nek okus ni všeč?

DimmniBurek ::

Eduardo je izjavil:

Ribana ima dodatke. Škrob in še kaj, da se ne lepi. Zato se tudi bolj zapeče. Za pico pa se ne uporablja mozarella iz tekočine ampak "low moisture mozarella". Ni tako lahko za najti in ni naribana.

Jaz kupim v Hoferju tisto low moisture in je čist OK.
Maš pa tudi v EuroSpinu 1kg pakiranje, če rabiš za kako pizza fešto.
There Is No Stronger Drug Than Reality

Eduardo ::

Pa to tapravo low moisture ali samo, da ni v vodi?

nejc_nejc ::

Okapi je izjavil:

Hrana za reveže. In kaj ima to skupnega s tem, da tebi nek okus ni všeč?

Ne za reveže, ajd mogoče....ocvrtih sigurno nisi jedli. Tovrstne so od takrat, ko je olje pocen.

Glede okusa.
Sem že v prvo napisal, da ne priporočam. Ne vem kako naj drugače, vsi ki berejo vedo, da je to moje mnenje.

Groot ::

nejc_nejc je izjavil:

V Italiji probal ocvrto pico, prepognjena in ocvrta.
Nisva bila navdusena.
Ne priporocam.8-O


No meni osebno je pa calzoni fritti super občasna popestritev in jo definitivno priporočam. Kaj bova pa sedaj?

nejc_nejc ::

:))
Nič ne bova, oboje je individualno mnenje.

Podobno kot pica burek.:|

nodrim ::

Sej to, kaj mate tako potrebo po deljenju osebnih mnenj, kar očitno nima nobene uporabne vrednosti za nikogar, razen za osebo, ki ti bo nekoč kupovala pico in se bo spomnila, da zate ocvrta ni priporočljiva. :D

nejc_nejc ::

nodrim je izjavil:

Sej to, kaj mate tako potrebo po deljenju osebnih mnenj, kar očitno nima nobene uporabne vrednosti za nikogar, razen za osebo, ki ti bo nekoč kupovala pico in se bo spomnila, da zate ocvrta ni priporočljiva. :D

Zdej pa ne štekam. Večina postov v tej temi, je s tem pridihom in zakaj je to narobe.

nodrim ::

Če že res rabiš dat svoje osebno mnenje (kar še vedno ne vem komu to sploh koristi kadarkoli), vsaj daš pred tem vse možne objektivne informacije, potem pa dodaj še svoje mnenje, če že res rabiš.

Primer: pride ven nov Ferrari, poveš vse o pospeških, končni hitrosti in drugih tehničnih podatkih, pokažeš slike zunanjosti in notranjosti, napišeš ceno in je to to. Če pa moraš na koncu še povedat, da pa tebi je pa pač grd, potem pa res ne vem komu je to tvoje mnenje uporabna informacija. :) Razen, če sem jaz tvoj stric, ki razmišlja, če bi ti ga kupil za božič. 8-)

Disclaimer: to velja za vsa osebna mnenja, ki v 99,9 % primerov ne koristijo nikomur, ne leti samo nate ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nodrim ()

Okapi ::

nejc_nejc je izjavil:


Glede okusa.
Sem že v prvo napisal, da ne priporočam. Ne vem kako naj drugače, vsi ki berejo vedo, da je to moje mnenje.
Saj sem ti lepo napisal, da je arogantno napisati "ne priporočam" za nekaj, kar je mogoče mnogim všeč, samo tebi pač ni. Slab nasvet.

Napiše se - meni okus ni dober. Lahko tudi poskusiš opisati ta okus, ki ti ni dober, v primerjavi s kakšno podobno hrano.

Okapi ::

nejc_nejc je izjavil:

nodrim je izjavil:

Sej to, kaj mate tako potrebo po deljenju osebnih mnenj, kar očitno nima nobene uporabne vrednosti za nikogar, razen za osebo, ki ti bo nekoč kupovala pico in se bo spomnila, da zate ocvrta ni priporočljiva. :D

Zdej pa ne štekam. Večina postov v tej temi, je s tem pridihom in zakaj je to narobe.

Ker si pač narobe zastavil/napisal zadevo. Svoje mnenje si napisal v obliki splošnega nasveta (ne priporočam). Enako neumno, kot če bi nekdo napisal, da ne priporoča pizze, ker mu ni všeč.

Če si prvič jedel to ocvrto pizzo, bi napisal nekaj v slogu - Kakšno je pa vaše mnenje o ocrti pizzi? Oni dan sem jo v Italiji prvič jedel in mi ni bila všeč. Njen okus je (poskusiš opisati okus in zakaj ti ni všeč).

Če je ne bi prvič jedel, in ti je načeloma okus všeč, pa napišeš, kje si jo jedel, da deliš informacijo o tem, kje je ne znajo dobro pripravit. In mogoče še dodaš, kaj so po tvojem naredili narobe (uporabili preveč sira, staro olje za cvrtje, slabo testo...). Kot lahko narediš za vsako pizzerijo pri nas, kjer pizze niso v redu.

nejc_nejc ::

Ok.
Potem moramo pa definirati etalon, da se lahko gremo.

Razen @grota nihče ni bil,
ne proti,
ne za.

Za gausa je še malo prezgodaj.

schrack ::

Eduardo je izjavil:

Če koga zanima sem testiral Effeuno in je odlična. Ponovljivost rezultatov je garantirana. NY stil napoletana ...

Si jo samo testiral ali si jo kupil? Model?
Bliža se črni petek, pa če bo kakšna dobra cena, bi jo tudi jaz vzel.
««
27 / 27
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15148476 (11682) MArkusPrimus
»

DIY PIzza... (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
742148579 (69084) mailer

Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22456290 (36163) bluefish
»

Katera zmrznjena pica? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12533547 (19720) joze67
»

Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25495160 (78250) korenje3

Več podobnih tem