Forum » Loža » "Najboljša" paradižnikova omaka za pico
"Najboljša" paradižnikova omaka za pico
Brane22 ::
Pizza iz navadne pečice v bistvu ni pizza.
Je bolj neke sorte slana potica.
Res rabiš visoko temperaturo in kar tudi pomembno, njen hiter porast.
Tega v navandi pečici ni.
Je bolj neke sorte slana potica.
Res rabiš visoko temperaturo in kar tudi pomembno, njen hiter porast.
Tega v navandi pečici ni.
echo ::
Magic1 ::
Ne ne, sigurno je treba omako skuhati, ker bo to paradižniku ojačalo okus.
Heston pravi, da jo je najbolje skuhati v ekonomloncu, ker le-ta doseže še večjo temperaturo.
Težava precejanja po Magicovo je v tem, da je tista odcejena voda nadvse okusna.
Suhi, probaj enkrat za hec brez dodajanja vode, saj ni treba da je podobno tekoči omaki.
Dodajanje koncentrata razumem, vode pač ne.
In pa za najboljšo paradižnikovo omako za pico (kot je naslov te teme) je voda zelo velik problem.
Ja potem pa to okusno vodo ponucaš nekje drugje, v testu naprimer. Hvala za idejo.
Jaz pico pečem v pečici, če kamen za peko segreješ na 270°C, že dobiš nek približek hitrega pečenja. Tanko pico na tak način nimaš kaj več kot 5 minut za pečt.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
radmannsdorf ::
jaz že par let izključno uporabljam tole. brez dodajanja katerihkoli začimb, sol je pa že noter. stane pa točno 0,5EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: radmannsdorf ()
echo ::
Niti kakšne bazilike, popra, timijana, lovorja, paradižnikove vitice, suhih paradižnikov - nič ne dodaš?
Močno dvomim, da je to najboljša paradižnikova omaka za pizzo, sigurno pa je najenostavnejša.
Močno dvomim, da je to najboljša paradižnikova omaka za pizzo, sigurno pa je najenostavnejša.
Nummy ::
Ko že marsikateri napisal: kupišmutti, zmiksan ali v celem kosu (pelati). Dodaš začimbe (bazilika, origano, česen,...). Zmešaš. Voila. Best omaka na svetu.
Vajenc ::
Moja zadnje čase največkrat v Mullerju kupi Bio Primo (italienische tomaten passata), včasih je prisegala na Bio paradižnikova omako Demeter, sam pa največkrat kupim poceni merkatorjevo iz zgornje slike. Olivno olje in origano vedno dodamo naknadno, paradižnikovo omako pa namažemo kar tako kot je.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Peka pizze (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Loža | 243857 (3706) | alekskac |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 150551 (1480) | mailer |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 56899 (36772) | bluefish |
» | Omaka za filane parike-kako jo izbolšati?Oddelek: Loža | 2652 (2039) | shadowfax |
» | PIZZA - recept oz. če ni skrivnost, kako jo pripravite? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21133 (19364) | krneki0001 |