» »

Picerije z najboljšimi picami pri nas

Picerije z najboljšimi picami pri nas

ZaphodBB ::

In? Vse največje specialitete so v bistvu jedi revežev. Praktično vse "nacionalne" kuhinje izvirajo iz omejenega nabora sestavin, ki so ga imeli navadni (beri revni) ljudje na voljo.

Blayo je en od klošarjev, ki ne upa hodit v Hofer, da ne bi kdo mislil, da je reven. Bogati se pa en kurc sekirajo in so veseli, da lahko dobijo kakovostno robo ceneje.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZaphodBB ()

Bellzmet ::

Če je pizza hrana revežev in bo zato cenejša od druge hrane, SO BE IT:)

Utk ::

Če reveži jejo pice, čevape in šniclje, bogataši pa školjke, polže in žrebičke, sem prav vesel, da nisem strašno bogat.

HMatjaz ::

koli99 je izjavil:

Meni osebno so pice fenomenalne tu (Gorizia): Al Cavallino

Gre za pravo napoletansko pizzo; !tanko testo, izredno vroča peč -> pečenje cca 60 sekund -> veliki mehurji na testu, okusi fenomenalni :)



Končno nekdo, ki pozna vsaj osnove pizze.

PS: obstaja še pizza siciljana

Kenpachi ::

Pizza ni pizza, ce rabis kilo kruha (testa) pojest (kolikor vidim v slikah OP-a).

V Zajcji dobravi so kar kvalitetne. http://www.zajcja-dobrava.com/#/location
Zaraki Kenpachi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kenpachi ()

sisemen ::

zee je izjavil:

amm kolikor vem je trnovski zvon zaprt zaradi khm.. težav...


Povej kaj vec.


Me ne pripravis s pistolo, da bi tam pojedel kaj drugega kot pico, tam pa tako ali tako nimajo kaj za zahebat, pa se picopek je na oceh vsakega ki vstopi, tako da me excel tabele niti ne zanimajo.

nurse013 ::

Utk je izjavil:

Če reveži jejo pice, čevape in šniclje, bogataši pa školjke, polže in žrebičke, sem prav vesel, da nisem strašno bogat.

Je neka realna logika v tem...
:)
you gotta be kidding me...

rupsi31 ::

LeQuack je izjavil:

Od slovenskih pic se boš težko najedel, vse so tanke kot list papirja. Šparajo na vsakem koraku. Škoda denarja, raje si jo sam naredi doma.


Smeh. ne vem kje ti ješ tako tanke pice.

mitkos ::

Aviopub, letališče Postojna.

msjr ::

Če odgovorim OP-ju, Pizza Hut pic ne boš našel bližje kot v Budimpešti in Muenchnu. Če se mene vpraša je to kar dobiš tam dobra jed iz testa, ki pa nima veze s pizzo. Pa če smo že v tujini je meni najboljša pizzerija Karijola v Zagrebu (in na Visu, ampak to je predaleč za dnevni izlet na pizzo), ampak tam so pa že bolj piadini kot pizze (za tiste, ki imajo radi zelo tanko testo).

ZaphodBB ::

Če odgovorim OP-ju, Pizza Hut pic ne boš našel bližje kot v Budimpešti in Muenchnu. Če se mene vpraša je to kar dobiš tam dobra jed iz testa, ki pa nima veze s pizzo. Pa če smo že v tujini je meni najboljša pizzerija Karijola v Zagrebu (in na Visu, ampak to je predaleč za dnevni izlet na pizzo), ampak tam so pa že bolj piadini kot pizze (za tiste, ki imajo radi zelo tanko testo).

Glej zgoraj Chicago Style Pizza.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

zrataj4201 ::

Sem pojedel že več tisoč pic v svojem življenju.Kake 3 leta vsak dan kakšno. Meni so všeč tako debelejše kot tanjše, samo da so dobre. Ne maram pa hrustljavih(amerikanskih) pic, pa naj so tanke ali debele. Ima pa vsak imeti pravico svoj okus.
V italiji je kot turistu zelo težko najti dobro picerijo.Jo najdeš v Sloveniji hitreje.Večinoma tam prodajajo slabe za turiste. Sem pa našel odlično v Sieni.V Sloveniji je kar nekaj dobrih picerij.Moje merilo pa ni samo kakšno pico sem enkrat dobil ampak tudi ko pridem tja po nekaj letih, da ostane kvaliteta enaka.Takšnih picerij pa je že precej malo v Sloveniji.Žal.

Aston_11 ::

zrataj4201 je izjavil:

Sem pojedel že več tisoč pic v svojem življenju./../Takšnih picerij pa je že precej malo v Sloveniji.Žal.
No, naštej jih, ne se pustiti prositi.

nejcek74 ::

Ne maram pa hrustljavih(amerikanskih) pic, pa naj so tanke ali debele.


A lahko razlozis, ne razumem cesa zdaj ne maras:

ker v osnovi imamo:
pizze s tankim testom, ki je hrustljavo zapecena. Napolitanski / NY style.
pizze z debelim testim, kjer je sredica mehkejsa (bolj kruhasta), na vrhu pa je se vedno malo zelo tanke skorjice. oziroma Siziljanski / Chicago style
Sploh pa 95% pizze je pokrite in ni hrustljave.

Ce te prav razumem imas rad pogreto pico al pa tisto ki jo speces doma na prenizki temperaturi? Ali pa je tako utopljena v omaki da je razmehcana? Se pravi, v resnici ne maras pizze?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nejcek74 ()

Aston_11 ::

Hrustljavo meni predstavlja, da je piškotasto. Crispy.

Tomay ::

Njaprej je treba ločit pice od buhtlov. Pica ima tanko testo ni pretirano obložena in pečena po možnosti v krušni peči. Tisto na prvi sliki pa je buhtl. Sicer pa stvar okusa katera je najboljša. Jaz si najboljšo spečem sam.
Voodoo 4Ever

nejcek74 ::

Skorjica kruha bo vedno hrustljava (crispy), piskotasto pomeni da je prepečeno skozi in skozi.

Ce testo pizze ni hrustljavo je ali postana ali pa pečena na prenizki temperaturi premalo casa.

Piskotasta pa je predolgo v pecici (lahko tudi zaradi prenizke temeprature), ter naceloma neuzitna ker se vanjo tezko ugrizne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nejcek74 ()

branc ::

Picerija Rondo, Novo mesto (Bršljin).

Limona ::

Ni sicer v tvoji bližini ampak takele pice kot so pri tebi na sliki se dobi v celju v city centru v gostilni ki se imenuje oštarija, naredijo jih na enak sistem, majo pa v skorji tudi topljen sir. Tako da je pica res zelo dobra.
jaz sem se jo sicer naveličala in mam še zmeraj najraje pizze tisti v pizzerijah špica kje ti jo dajo na kos, škoda ker je tak drago:|

BorutO ::

No, jaz sem sicer navdušen nad pico z debelejšim testom. :) Drugače je pa polno picerij, zgleda. :P Bo si treba čas vzeti pa prebrati. :P Drugače pa si nisem mislil, da bo taki odziv. :P

Če bi pica bila hrana revežev, ne bi tu stala več od večerje :P

Krele ::

Najboljšo do sedaj v Sloveniji sem jedel v gostilni Štirna, Opatje Selo (Kras, občina Miren). Kombinacija s kraškim teranom za žejo je bla božanska.

[D]emon ::

sisemen je izjavil:


Azur zivi na stari fami, vcasih so imeli odlicnega picopeka / kuharja, potem pa je kar naenkrat kvaliteta (ne govorim o velikosti!) pic drasticno padla.


Kaj pa vem, v novembru sem bil nazadnje tam na pici in je bila cisto solidna.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

scipascapa ::

Malo gledam pize pri nas pri dostavi....pa od kje oni dobijo 6-7€?

2-3 tanka kosa šunke, sira za vzorec, gobe čisto malo, malo testa itd....to ni vredno niti 2€.

Pred 10-15 leti, ko sem še pize vozil naokoli sem večkrat slišal šefa, kako je nonstop govoril peko "manj manj manj"...požrešneši.

ZaphodBB ::

Malo gledam pize pri nas pri dostavi....pa od kje oni dobijo 6-7€?

Najem lokala, plače, surovine, amortizacija osnovnih sredstev. Pri čemer si pravilno ugotovil, da na surovine odpade na prvi pogled majhen delež.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

koli99 ::

Krele je izjavil:

Najboljšo do sedaj v Sloveniji sem jedel v gostilni Štirna, Opatje Selo (Kras, občina Miren). Kombinacija s kraškim teranom za žejo je bla božanska.


Tam sem bil ze veckrat, super osterija. Hrana zelo dobra, sveza sezonska. Zato tudi nisem niti pomislil za narocilo pizze.
Bo potrebno poskusiti...

c3p0 ::

>> Malo gledam pize pri nas pri dostavi....pa od kje oni dobijo 6-7€?

Osnovna enačba je, da je strošek hrane največ tretjina cene. Verjetno jih sestavine pridejo še pod 2€, pač najcenejše možne.

kuglvinkl ::

Zbirčen kot sem, sem enostavno nehal jest pice v LJ. Same šmorn, tut npr Foculus.

Pol sem naletel na gositlno 5-6 kg na Gornjem trgu. In to je to. Testo stoji dva dni, tako ko mora, tako da te ne ubije.

Probite morsko, kej tacga še ne :).
Your focus determines your reallity

perci ::

Trta ti ne sede?

Superboyy ::

r3dkv1c4 je izjavil:

drugace pa so mi v Parmi v Lj. vedno ble vsec
parma je imela skos tiste "električne" nostalgične pice:)


Tud men je parma ena boljših. Nisem fan občutka, da bom počil ko grem nekam jest, ampak vseeno bi bila lahko malenkost večja. Imajo pa zame najbolj zanimive sestavine (recimo una s pinjolami, sušenimi paradižniki in pestom). Pa testo mi je najboljše, ker nisem fan razmerja testo 1 - sir 3, ki ga fura večina picerij.

Tako pico si predstavljam v fenci restavraciji, kjer imaš še predjed in sladico.

zrataj4201 je izjavil:

V italiji je kot turistu zelo težko najti dobro picerijo.Jo najdeš v Sloveniji hitreje.Večinoma tam prodajajo slabe za turiste.


V Italiji sem jedel najbolše pice. Testo ni pretanko in zavedajo se, da preveč sira pusti težek občutek v želodcu. Ne kot pri nas, kjer sestavine plavajo v siru.

Zgodovina sprememb…

perci ::

Predvsem je važno kakšen sir uporabljaš. Mora bit dobra mozzarella, vse ostalo je ...no, ostalo pač ne sodi na pico.

piromanček ::

meni po pomembnosti gre tako: testo, paradižnik, mozarella, sir in vse mora bit dobro, če ne pica ni dobra

francek1 ::

issak je izjavil:

V Parmi imajo električno peč, in pice v ponvicah, ampak niso tanke, so pa zelo dobre. To je zraven Cankarjevega doma v Ljubljani, tam po stopnicah dol ko greš v podhod.

In odlične so že 35 let!
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

sisemen ::

francek1 je izjavil:

issak je izjavil:

V Parmi imajo električno peč, in pice v ponvicah, ampak niso tanke, so pa zelo dobre. To je zraven Cankarjevega doma v Ljubljani, tam po stopnicah dol ko greš v podhod.

In odlične so že 35 let!


Ej halo, smo ze presaltali iz foculusa... dajmo se iz parme, sta tam tam.

kuglvinkl ::

ja, mozzarela or highway.

tocno, trta je ok. osebno boljs kot azur in foculus.

glede pic v italiji (jug). so ble super, okusne, ravno prav obsezne.

morte vedet, da eni ne rabmo vec ajmerja pomij (triple whoper z zeljem), da se najemo, pac pa malo in dobro. in ne sodimo pize po tem "kolk se najes".
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Oktan ::

Picerija pri Kotniku v Kranjski Gori ima meni najboljše pice. Je pa stvar okusa. Jaz ne maram preveč tankih.

zee ::

Pribelezeno za naslednji avgust: pizzzeria Trta in 5-6 kg. 8-)
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

perci ::

Avgust?

zee ::

Konec letosnjega avgusta pridemo v Slovenijo na krajsi dopust.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Vajenc ::

kuglvinkl je izjavil:

Probite morsko, kej tacga še ne :).

morska



Moram probat. Poznam šefico = fejst punca, ni vrag da ni tud pizza taka.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Zmajc ::

La Cantina v Mb pod pohorjem zraven vzpenjače je kar kul, pa kot že prej omenjena pizzerija Pomodoro.

Bellzmet ::

Se pravi pizzerie kjer si gost sam naredi pizzo pa nimamo v Sloveniji? To sploh kje obstaja?

Zmajc ::

Če hočeš sam narest pico si jo speči doma...

Drugače pa v večini picerih obstoječe pice prilagodijo tvojim željam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

Invictus ::

Bellzmet je izjavil:

Se pravi pizzerie kjer si gost sam naredi pizzo pa nimamo v Sloveniji? To sploh kje obstaja?

Vsaka picerija.

Samo pica je potem dražja ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

zrataj4201 ::

nejcek74 je izjavil:

Ne maram pa hrustljavih(amerikanskih) pic, pa naj so tanke ali debele.


A lahko razlozis, ne razumem cesa zdaj ne maras:

ker v osnovi imamo:
pizze s tankim testom, ki je hrustljavo zapecena. Napolitanski / NY style.
pizze z debelim testim, kjer je sredica mehkejsa (bolj kruhasta), na vrhu pa je se vedno malo zelo tanke skorjice. oziroma Siziljanski / Chicago style
Sploh pa 95% pizze je pokrite in ni hrustljave.

Ce te prav razumem imas rad pogreto pico al pa tisto ki jo speces doma na prenizki temperaturi? Ali pa je tako utopljena v omaki da je razmehcana? Se pravi, v resnici ne maras pizze?



Keksi naj so keksi in ne pica. Tiste zmrznjene ki mi jih ponujaš so izključno takšne, kakršne zagovarjaš.Takih ne maram. Prav tako so tudi napačno napisal, pica pečena pri majhni temperaturi je ali premalo pečena ali pa hrustljava. Tiste z tanko skorjico pa narediš tako, da neoblošeni del premažeš z oljem.
Tvoje pod**bavanje pa žal pokaže da o picah resnično ne veš prav ničesar. Vseeno pa lahko pišeš kar hočeš, saj je to tvoje mnenje ali pa neumno samo pametnjačenje.

Invictus je izjavil:

Bellzmet je izjavil:

Se pravi pizzerie kjer si gost sam naredi pizzo pa nimamo v Sloveniji? To sploh kje obstaja?

Vsaka picerija.

Samo pica je potem dražja ...



Ni bilo verjetno mišljeno "pico po tvojih želji", temveč, da si jo obložiš sam. Pa da si jo še spečeš sam, pa bi bila resnično zanimiva picerija.

Jaz si jo delam sam Pr Lubi. Morda objavim slike, takoj ko bom zopet na delu.

Zgodovina sprememb…

BlaY0 ::

ZaphodBB je izjavil:


Blayo je en od klošarjev, ki ne upa hodit v Hofer, da ne bi kdo mislil, da je reven. Bogati se pa en kurc sekirajo in so veseli, da lahko dobijo kakovostno robo ceneje.

Revež je tisti, ki skoči na moj post o pici - hrani revežev, ni pa prebral mojih prejšnjih postov v temi. Ker se počuti napadenega in ogroženega, bevska nazaj, čeprav čisto izven konteksta...

perci ::

Pica je bila najprej hrana za reveže (v tistih cajtih so bili to skoraj vsi), potem so pa naredili upscale model, ki se mu je reklo Margerita za istoimenovano kraljico :)

Brane22 ::

Meni je tista serija DIY pizza pokazala kaj točno rabim za idealno pizzo v tej meri, da sploh ne razmišljam o tem,d a bi jo naročal itd. SPloh pa takrat sem mislim da naredil izračun, ki kaže da te sestavine za zelo solidno pizzo stanejo manj ko EUR2, skupaj s štromom, ne spomnim pa se, če sem pir računal zraven.

Dokler ne naredim točno določenega pekača, nimam kaj praskat v tej smeri.

Zame idealni pekač je dvodelen, z majhno lastno maso, po možnosti tako, da je tanka rostfrei posoda hkrati tudi ( močan, vsaj par kW) grelec, s pripadajočim infra grelcem z zgornje strani.

Idealno pečenje je vsaj zame dvodelno. NAjprej brutalno hitro gretje samega testa tako, da naraste že zaradi internih plinov in da se naredi na njem trša neprepustna skorja. NAto sledi njeno oblaganje in 2-nd stage pečenje.

Kar se vzhajanja testa tiče, osebno nimam problemov zaradi okusa kvasovk in se mi ne da čakat par dni, sploh ker mi tisti okus še posebej paše ob pivu.

Testo in način pečenja je 90% vsega zame. Vse ostalo je šminka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

MadMicka ::

V Ljubljani so dobre pice v Pizzeriji Luigi pa Gostilni Kaval, tudi Trta pa Azur pa Garaža. V te ponavadi hodim na pico.

Še to, kamorkoli grem v tujino, grem vedno tudi v Pizzo Hut, na thick pizzo, mi je res dobra.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

perci ::

Eh, Brane, če daš kvalitetno mozzarello gor, bo cena surovin drugačna. Da ne govorim o tem, da nek brezvezen sir lahko pico naredi zanič, kvalitetna mozzarella pa jo upgradea za nekaj razredov.

Skratka, tistih 20% lahko pico naredi 100% zanič.

Brane22 ::

Probu sem mozarello in 20 drugih sirov.

In najcenejši paradižnik in 20 drugih variant in najcenejšo šunko in 20 drugih variant.

Po vsem tem se je zdestiliralo to, da je priprava in še bolj pečenje testa daleč najbolj pomembno.

Vse ostalo je manj, sploh pa je podložno individualnim okusom.

Jaz recimo v mozarelli ne vidim nič posebnega, še manj pa vredno te cene.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pica

Oddelek: Loža
395570 (919) FiReFTW
»

Peka pizze (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31165448 (20156) harvey
»

velikosti pice in cena (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5312101 (10317) korenje3
»

PIZZA - recept oz. če ni skrivnost, kako jo pripravite? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5417867 (16098) krneki0001
»

Naj naj pizzerija??

Oddelek: Loža
297442 (2423) TheHijacker

Več podobnih tem