» »

DIY PIzza...

DIY PIzza...

««
14 / 14
»
»»

c3p0 ::

Magic1 je izjavil:

V Veraceju pa je bilo ekstra tanko in zelo zvečljivo. Sem kar namatral čeljust, da sem jo predelal.


Mora biti tanko, a debel, zračen rob. Nič hrustljavosti, saj se zelo hitro speče in se testo ne izsuši.

Magic1 ::

c3p0 je izjavil:

Magic1 je izjavil:

V Veraceju pa je bilo ekstra tanko in zelo zvečljivo. Sem kar namatral čeljust, da sem jo predelal.


Mora biti tanko, a debel, zračen rob. Nič hrustljavosti, saj se zelo hitro speče in se testo ne izsuši.

Ravno rob je bil relativno tanek, verjetno so šparal na testu, saj gre v normalen rob večino testa. Še bolj kot to me je zmotilo, da je bilo testo zelo chewy.
Drugače se pa pri visoki temperaturi pečenja naredi zelo tanek sloj skorijce na testu. Seveda to opaziš takoj ko gre pica iz pečice. Če pica čaka 5min zunaj, se seveda izgubi. To da je pa celo testo prepečenec, je pa itak no no(old school home pice, ki se pečejo 30min).
Magic

reeves ::

kihc je izjavil:

A je komu uspelo naredit tako testo, kot je npr. v piceriji Verace?

Ker meni s temi recepti za Napolitansko pico rata dobra pica, ampak je bolj podobna dobri "tipični" italjanski pici. Verace je pa še vedno neka druga liga. A je fora da bi moral testo dalj časa pustiti v hladilniku? Jaz naredim testo večer prej, se pravi da je v hladilniku 16h in nato še 2h na sobni temperaturi. Ali je to problem pečice (275C MAX)?

Hidracija pri takem testu je 80%+. Plus zelo visoka temperatura mora bit. Lepinje se delajo na tak način, samo z malo več kvasa, ker ne stojijo čez noč.

buttcrack ::

c3p0 je izjavil:

Magic1 je izjavil:

V Veraceju pa je bilo ekstra tanko in zelo zvečljivo. Sem kar namatral čeljust, da sem jo predelal.


Mora biti tanko, a debel, zračen rob. Nič hrustljavosti, saj se zelo hitro speče in se testo ne izsuši.

meni je verace pica super, edin problem, ki sem ga opazil, je da je super bolj kot ne samo prva polovica pice, druga je že slabša. Testo se malce ohladi in ni več tako kot na začetku in ja, mogoče je res proti koncu malo bolj chewy...

c3p0 ::

Meni osebno je tak stil pizze najboljši, zato sem se tudi sam primerno opremil. Morda tudi zato, ker do Veraceja v SLO niti nisi mogel dobiti prave neapeljske pizze.

m0LN4r ::

Kaksna pa naj bi bla prava neapeljska? Trick question.
IN AMD RTG WE BELIEVE
Sooner or later TM

Magic1 ::

buttcrack je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Magic1 je izjavil:

V Veraceju pa je bilo ekstra tanko in zelo zvečljivo. Sem kar namatral čeljust, da sem jo predelal.


Mora biti tanko, a debel, zračen rob. Nič hrustljavosti, saj se zelo hitro speče in se testo ne izsuši.

meni je verace pica super, edin problem, ki sem ga opazil, je da je super bolj kot ne samo prva polovica pice, druga je že slabša. Testo se malce ohladi in ni več tako kot na začetku in ja, mogoče je res proti koncu malo bolj chewy...

Ahhh, možno da je bilo to. Če se strežba ne obrne zadosti hitro, zna pica čakat 5min na izdajnem pultu. To v kombinaciji z mrzlim krožnikom zna konkretno ohladit pico preden jo sploh dobiš.
Magic

Kvinta ::

m0LN4r je izjavil:

Kaksna pa naj bi bla prava neapeljska? Trick question.


Za moj okus totalno zanič.....pelati ,mocarela in pa par listkov bazilike ;((

harvey ::

m0LN4r je izjavil:

Kaksna pa naj bi bla prava neapeljska? Trick question.

Tako kot pravi Zgornjesavinjski želodec :), v tem stilu je iskati odgovor na kaj je 'pravo', ješ pa lahko tudi 'nepravo' brez težav ali purističnih predsodkov.

Kvinta je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Kaksna pa naj bi bla prava neapeljska? Trick question.


Za moj okus totalno zanič.....pelati ,mocarela in pa par listkov bazilike ;((


Vse prevečkrat se pozabi pri pizzi in pašti, da je vse preveč obloženo in potem več ne veš kaj ješ...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: harvey ()

Kvinta ::

Vse prevečkrat se pozabi pri pizzi in pašti, da je vse preveč obloženo in potem več ne veš kaj ješ...


Jaz se požvižgam na tradicijo point je samo edn in to je stvar okusa ,če je nekomu dobra napoli naj mu bo mu privščim jaz mam gor rad še meso ( ne klobase ) in gobe ter začimbe kot so timijan in bazilika povrh pa polijem z bučnim oljem....včasih vse skup zavijem kot štrudelj tud ni napačno >:D

harvey ::

Kvinta je izjavil:

Vse prevečkrat se pozabi pri pizzi in pašti, da je vse preveč obloženo in potem več ne veš kaj ješ...


Jaz se požvižgam na tradicijo point je samo edn in to je stvar okusa ,če je nekomu dobra napoli naj mu bo mu privščim jaz mam gor rad še meso ( ne klobase ) in gobe ter začimbe kot so timijan in bazilika povrh pa polijem z bučnim oljem....včasih vse skup zavijem kot štrudelj tud ni napačno >:D


Saj , zato pa...


De gustibus non est dispuntandum.
:)
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Kvinta ::

Ti preveč Master Chef gledaš o okusih pa pojma nimaš :))
A.C.A.B

buttcrack ::

Okus je čist subjektiven, če je nekomu všeč govno, mu pač je... Isto kot pri ženskah, enmu smrklje, enmu joškarce, enmu z višjim BMI...
Prepričevat se tukaj je brezpredmetno.

PacificBlue ::

Sam opažam, da najbolj dobra je ponavadi pica, ki jo doma na hitro pripraviš, da ne vložiš preveč truda v detajle.


Jaz se požvižgam na tradicijo point je samo edn in to je stvar okusa ,če je nekomu dobra napoli naj mu bo mu privščim jaz mam gor rad še meso ( ne klobase ) in gobe ter začimbe kot so timijan in bazilika povrh pa polijem z bučnim oljem....včasih vse skup zavijem kot štrudelj tud ni napačno >:D


Pa še skuta zraven..:))
Be yourself - everyone else is already taken. Oscar Wilde

Kvinta ::

PacificBlue je izjavil:

Sam opažam, da najbolj dobra je ponavadi pica, ki jo doma na hitro pripraviš, da ne vložiš preveč truda v detajle.


Jaz se požvižgam na tradicijo point je samo edn in to je stvar okusa ,če je nekomu dobra napoli naj mu bo mu privščim jaz mam gor rad še meso ( ne klobase ) in gobe ter začimbe kot so timijan in bazilika povrh pa polijem z bučnim oljem....včasih vse skup zavijem kot štrudelj tud ni napačno >:D


Pa še skuta zraven..:))


Al pa si rob pustim pa pol gor puter pa marmelado mažem namesto sladice :))
A.C.A.B

starfotr ::

Kvinta ::

starfotr je izjavil:

Ali ima kdo tole?

https://eu.ooni.com/products/ooni-pro


En moj sosed je mel to

https://eu.ooni.com/products/ooni-koda-...

fajn zadeva
A.C.A.B

c3p0 ::

Verjetno staro Kodo, ta je zunaj par dni.

Kvinta ::

Ko sem gledal čez plot je zgledalo čisto isto na plin brez dimnika za model pa ga nisem vprašal nikol pa tud zdaj ga ne morem je pred kratkim šel tja gor.
A.C.A.B

harvey ::

V nedelu so se v korona dobi poglobili v testo za pizzo :)

 nedelo pizza

nedelo pizza




https://odprtakuhinja.delo.si/recepti/v...

Na hitro testiral njihov recept, ker sem imel ravno nek ostanek manitobe, nisem šel na polni timing vzhajanja, tam dobri dve uri za test. Sem pa raztegoval testo po navodilu. Zelo dobro testo, drugič stestiram vzhajanje čez noč.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

hogorq ::

hej.

ima kdo kake izkušnje s stiskanjem testa s stiskalnico oz. "štanco" (nekaj takega https://www.trgovina-jerse.si/kovinska-... namesto valjanja? znalo bi bit kul tudi za tortilje ipd.

hogorq ::

hogorq je izjavil:

hej.

ima kdo kake izkušnje s stiskanjem testa s stiskalnico oz. "štanco" (nekaj takega https://www.trgovina-jerse.si/kovinska-... namesto valjanja? znalo bi bit kul tudi za tortilje ipd.


tole, recimo

Badwolff ::

Imam eno stiskalnico za tortilje, ampak se testo tako lepi nanje, da se mi ni dalo ukvarjat s tem in se kar malo pozabil nanjo.

Vidim zdej tvoj primer. Zgleda luštno, moja je bolj ročna, neki tazga

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Badwolff ()

hogorq ::

Badwolff je izjavil:

Imam eno stiskalnico za tortilje, ampak se testo tako lepi nanje, da se mi ni dalo ukvarjat s tem in se kar malo pozabil nanjo.

Vidim zdej tvoj primer. Zgleda luštno, moja je bolj ročna, neki tazga


ja, to poznam, me ne zanima, ker mi ni ok. poleg tega bi štanco rad priredil za večje pizze (premer vsaj 33 cm).

če se ti tortilje limajo, uporabi polivinil ali bolj pomokaj. ampak to itak veš verjetno.

reeves ::

hogorq je izjavil:

hej.

ima kdo kake izkušnje s stiskanjem testa s stiskalnico oz. "štanco" (nekaj takega https://www.trgovina-jerse.si/kovinska-... namesto valjanja? znalo bi bit kul tudi za tortilje ipd.

Koliko pizz na dan pa delaš, da jih ne moreš delati ročno.
Pizze se ne stiska in ne valja...razteguje se jih z roko.
V času, ko model na videu splošči eno testo jaz naredim vsaj dve pizzi na roke.

V glavnem škoda časa, denarja in prostora, če nimaš masovne proizvodnje.

Če rabiš, pa kontaktiraj modela na linku. Če nima bo zrihtal.
https://www.facebook.com/pandasolutions...

c3p0 ::

harvey je izjavil:


Na hitro testiral njihov recept, ker sem imel ravno nek ostanek manitobe, nisem šel na polni timing vzhajanja, tam dobri dve uri za test. Sem pa raztegoval testo po navodilu. Zelo dobro testo, drugič stestiram vzhajanje čez noč.


2/3 hidracija, klasika. Daleč preveč kvasa za daljšo fermentacijo. Sam dam nekje 1g na kg moke, ko se grem tega.

hogorq ::

reeves je izjavil:



V času, ko model na videu splošči eno testo jaz naredim vsaj dve pizzi na roke.



dve pizzi v manj kot 12 sekundah. dober si.

bvt ::

A je ze kdo delal pico iz moke brez glutena, recimo ajda nima glutena ker sploh ni zito. Je kdo ze sprobal z ajdo pa brez kvasa

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bvt ()

hogorq ::

bvt je izjavil:

A je ze kdo delal pico iz moke brez glutena, recimo ajda nima glutena ker sploh ni zito. Je kdo ze sprobal z ajdo pa brez kvasa


če boš probaval, sporoči, kako izpade.

Kvinta ::

Jaz delam včasih polovico bele in polovico ajdove ( Mlin Rangus ) pa dobro pride ne naraste tak je bolj nizka samo se vseeno lepo speče in ma okus po ajdi.....moji doma pa majo raje 80% bele in pa 20% ajdove ,ker so pač bizgeci kaj jim morem :P
A.C.A.B

hogorq ::

Kvinta je izjavil:

Jaz delam včasih polovico bele in polovico ajdove ( Mlin Rangus ) pa dobro pride ne naraste tak je bolj nizka samo se vseeno lepo speče in ma okus po ajdi.....moji doma pa majo raje 80% bele in pa 20% ajdove ,ker so pač bizgeci kaj jim morem :P


s kvasom, predvidevam. je kaj žagovinasta, piškotasta? koliko vode?

reeves ::

Samo iz ajdove še nisem delal, mislim pa, da bo v tem primeru kar potreben valjar. Testo se bo trgalo.

Drugače mi pa ajda ni bila nekaj posebnega, dokler nisem nekaj časa delal s tatarsko ajdo. Za Horsa sem delal bombete, kjer sem dal noter 10% tatarske ajde in 90% T500. Ta ajda je pa enostavno odlična. Priporočam.

http://www.mlinrangus.si/sl/izdelek/tat...
https://www.bodieko.si/tatarska-ajda

Kvinta ::

hogorq je izjavil:

Kvinta je izjavil:

Jaz delam včasih polovico bele in polovico ajdove ( Mlin Rangus ) pa dobro pride ne naraste tak je bolj nizka samo se vseeno lepo speče in ma okus po ajdi.....moji doma pa majo raje 80% bele in pa 20% ajdove ,ker so pač bizgeci kaj jim morem :P


s kvasom, predvidevam. je kaj žagovinasta, piškotasta? koliko vode?



Malenkost več vode je treba dat ,ker v vsaki ajdi so zraun zmlete luščine tiste črne pikice in to veže na sebe več vode ( tak moja mati pravi ko kruh peče ) enako je tudi z graham moko ali bilokatero polnozrnato,,,,meni se najboljše obnese ,če je testo bolj pacasto na začetku pol pa ni več tak ker te luščine dosti popijejo. Ne rabiš pa nobenega valjarja samo malo več moke dam na peki papir pa jo bolj nežno krožno raztegujem.

Ja okusa se je treba pač navadit ni to isto kot iz bele moke res je da ni keksasto je pa mogoče žagovinasto malo samo ,če se začne z 80/20 za probo pol pač vidiš pa če ok greš drugič na 70/30 in tak dalje tak vsaj jaz delam pri vseh poskusih.

Ma pa marsikatera picerija tudi že v ponudbi rjavo testo samo kolkor sem jaz to jedo je tam največ 10% polnozrnate ,ker ko recimo doma narediš 80/20 dobiš 2x bolj temno kot v piceriji.

Jemo pa dosti ajde doma zato jo tud v pizze dam.

Samo iz 100% ajdove pa meni ni ratalo nikoli testo je vedno ostalo mokro od znotraj .... enkrat sem v Italiji jedo v eni Veganski pizeriji 100% polnozrnato pa je bla zelo dobra recepta pa ni htel tip povedat :P
A.C.A.B

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kvinta ()
««
14 / 14
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22424059 (3932) bluefish
»

Katera zmrznjena pica? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12520024 (6197) joze67
»

pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15023522 (8655) xyz133
»

Vprašanje za pripravo kruha (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
536564 (4452) reeves
»

Peka pizze (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31167424 (22132) harvey

Več podobnih tem