Forum » Loža » Peka pizze
Peka pizze
root987 ::
@frenk: Vidim da precej obladaš... bi dal celoten ta recept tudi nam? 'Cose it just look soooooooo goood :))
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
TribesMan ::
frenk, pa kaj je to ena pica brez mesa? Bah... more bit na pici vsaj za okus mesa, drgač pa jest najraje jem pico s tuno... sliiiiinn. Ubistvu sem v zadnjih 3 letih jedel standardno pico s salamo ene 5*, z tuno pa hmmm ... 100*. Jah picoman. Jem jo 1* do 3* na teden.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
frenk ::
gandalfar: ja pa dej mi že zaupaj kaj naj spremenim
tribesman: če po pravici povem, je men pri pici pomembno samo, da ima omako, sir in origano, časih tud tržaška omaka ali česen, mogoče olivno olje(hladno stiskano extra deviško), za posebne priložnosti dam pa gor še morske sadeže
root987:well...200g sira, omaka(ne kečap, ker je sladek), origano, 200g-250g testa...testo je pa pri men vsakič drugačno, ker zaenkrat še mal preizkušam, sicer pa...0.5kg moke(nujno ostre), 2.75dl vode, pol kocke kvasa, 1.25 žliške soli in 1.25 žličke cukra...to vse skupaj vržem in zvaljam(nič ne pustim vshajat)...pečico imam na 275°C, pečem pa tm okol 7min, na najnižji višini...mogoče bi blo bol če bi pekel na še višji temperaturi, ampak pečica ne zmore
...morm še testo mal dodelat
tribesman: če po pravici povem, je men pri pici pomembno samo, da ima omako, sir in origano, časih tud tržaška omaka ali česen, mogoče olivno olje(hladno stiskano extra deviško), za posebne priložnosti dam pa gor še morske sadeže
root987:well...200g sira, omaka(ne kečap, ker je sladek), origano, 200g-250g testa...testo je pa pri men vsakič drugačno, ker zaenkrat še mal preizkušam, sicer pa...0.5kg moke(nujno ostre), 2.75dl vode, pol kocke kvasa, 1.25 žliške soli in 1.25 žličke cukra...to vse skupaj vržem in zvaljam(nič ne pustim vshajat)...pečico imam na 275°C, pečem pa tm okol 7min, na najnižji višini...mogoče bi blo bol če bi pekel na še višji temperaturi, ampak pečica ne zmore
...morm še testo mal dodelat
ŽirC ::
Bil sem mal v dilemi ker je frenk naredu okroglo pico in sem bil zmal zgublne kako pa glede pravokotne pa sem reku da se ne se ksn znajdu v kocljivem polozaju sem pa tole naredu:
Temu se rce vzhajanje testa
Dodatki special
Sem se posnel en majhen filmcek po odlomkih, sam kaj ko je pa kvaliteta dobra pa velik zlo velik zasede.
Lp, ZirC
Temu se rce vzhajanje testa
Dodatki special
Sem se posnel en majhen filmcek po odlomkih, sam kaj ko je pa kvaliteta dobra pa velik zlo velik zasede.
Lp, ZirC
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: sketch ()
ŽirC ::
To ne, sam kaj ko smo bili zelo lacni, pa nisem hotu da bi se vam prevec cedile sline.
aja na prvi slikci si nariste se maslo, ni cuden zakva je bil testo trd ko cegu
uporabnik osla mate tle dolpoteg za filmcek kako napraviti pico (pravokotno)
ed2k://|file|peka.pice.rar|118571215|CE303811B3526E2F06768D62878BF670|/|sources,193.95.219.156:4662|/
Lp, ZirC
p.s. upam da zgornja povezava ni navzkriz z pravili slo-techa.
aja na prvi slikci si nariste se maslo, ni cuden zakva je bil testo trd ko cegu
uporabnik osla mate tle dolpoteg za filmcek kako napraviti pico (pravokotno)
ed2k://|file|peka.pice.rar|118571215|CE303811B3526E2F06768D62878BF670|/|sources,193.95.219.156:4662|/
Lp, ZirC
p.s. upam da zgornja povezava ni navzkriz z pravili slo-techa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ŽirC ()
ŽirC ::
Moj recept, ki mi je kuker tolk usec:
350g moke
scepec soli, sladkorja
2 zlici olja
mlacna voda (odvisno od stanja testa)
kvas
zlica margarine-rame
ne se ustrast pokanja, je sam pica tolk trda in res poka , to je pa to ce se zaigras pr ET al pa pozabes dat margarino
Lp, ZirC
350g moke
scepec soli, sladkorja
2 zlici olja
mlacna voda (odvisno od stanja testa)
kvas
zlica margarine-rame
ne se ustrast pokanja, je sam pica tolk trda in res poka , to je pa to ce se zaigras pr ET al pa pozabes dat margarino
Lp, ZirC
K0K0 ::
Kot nekdanji poklicni picopek sem prepričan da je za dobro pico najbolj pomembno dobro testo.Če hočemo da bo testo res dobro ga moramo pustiti da dozori.
Navodila
Najprej zamesimo testo kot vidim to že kar obvladate potem izoblikujemo lep hlebček in ga postavimo v zaprto posodo počakamo da začne malo hajati in ga čez noč postavimo v hladilnik (ne v zmrzovalnik).Drug dan vzamemo testo ven ga še enkrat dobro pregnetemo po potrebi lahko dodate še malo moke naredimo hlebček in ga pustimo da ponovno shaja.Testo bo malo bol rumekasto da se ne bo kdo ustrašu .Potem pa tako naprej kot ste navajeni.Sej vem da je mal več dela pa še čakat je treba sam se splača ker je razlika fenomenalna.Pa še veliko kulinaričnih užitkov vam želim
Navodila
Najprej zamesimo testo kot vidim to že kar obvladate potem izoblikujemo lep hlebček in ga postavimo v zaprto posodo počakamo da začne malo hajati in ga čez noč postavimo v hladilnik (ne v zmrzovalnik).Drug dan vzamemo testo ven ga še enkrat dobro pregnetemo po potrebi lahko dodate še malo moke naredimo hlebček in ga pustimo da ponovno shaja.Testo bo malo bol rumekasto da se ne bo kdo ustrašu .Potem pa tako naprej kot ste navajeni.Sej vem da je mal več dela pa še čakat je treba sam se splača ker je razlika fenomenalna.Pa še veliko kulinaričnih užitkov vam želim
ali3n ::
tole temo ponoč gledat je prava muka... grem spat...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
K0K0 ::
Pokrito ker drgač se ti testo izsuši in pol imaš skorjico navrh testa.Najlaži da daš v eno posodo pa pokriješ z pokrovko al pa z mokrim srvetom.
TribesMan ::
Modri_zob: dobra navodila. Tudi jaz (in moja mama isto) delam testo na tak način. Razlika je očitna. Testo pa ponavadi vržem v Tuperware posodico, da dobr dihta.
Aja maš še kakšne nasvete glede recepta za testo?
LP
TribesMan
Aja maš še kakšne nasvete glede recepta za testo?
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
ŽirC ::
Khm priprave testa sem se drzal po navodilih in rezultat je bil in je , bo moj plan za vzhajat testo kar lepo ostal isti kot je bil prej, sicer pa hvala za navodila o necem novem.
Lp, ZirC
Lp, ZirC
ripmork ::
Zirc,sexy pizza ni kej -mora bit oliva obvezno....mam jasno tudi jaz zelo rad Pizze,ampak tiste res taprave:mehko testo,paradižnikova omaka in NE kečap,malo šunke samo za okus,origano in popražene gobice,sir pa pod-nujno Mozzarella....nekateri pač skoparijo s sirom in rezultat je ogabna pizza (npr. na kongrescu )....najboljše pizze imajo v Novigradu v eni restavraciji Mama-mia..
frenk ::
No jest sm pa spet pico peku
...evo Gandalfar tale je mal bol sočna...poleg tega sem dal pa tudi slike na freeweb
...tukaj je novi prototip recepta, ki je skoraj dokončen, ker tako dobrega testa pa še ne
Testo:
500g moke
275ml mleka
pol kocke kvasa
1.25 žličke soli
1.25 žličke cukra
3 žlice olivnega olja(jest sm uporabil extra deviško hladno stiskano)
Potem za eno pico jest dam 250g testa, razvaljanjega na cca. fi30 in ostale sestavine naštete spodaj.
paradižnikova omaka
200g sira
origano
stisnemo nekaj strokov česna
kanček olivnega olja
Modri_zob: tole s hladilnikom je odvisno od testa...ne gre vsak testo v hladilnik
...evo Gandalfar tale je mal bol sočna...poleg tega sem dal pa tudi slike na freeweb
...tukaj je novi prototip recepta, ki je skoraj dokončen, ker tako dobrega testa pa še ne
Testo:
500g moke
275ml mleka
pol kocke kvasa
1.25 žličke soli
1.25 žličke cukra
3 žlice olivnega olja(jest sm uporabil extra deviško hladno stiskano)
Potem za eno pico jest dam 250g testa, razvaljanjega na cca. fi30 in ostale sestavine naštete spodaj.
paradižnikova omaka
200g sira
origano
stisnemo nekaj strokov česna
kanček olivnega olja
Modri_zob: tole s hladilnikom je odvisno od testa...ne gre vsak testo v hladilnik
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Gandalfar ()
Gandalfar ::
Zakaj pect okroglo pizzo namest pravokotne? Izkoristek peci je slabsi pa se tezje v pladenj spravit..
ali se pac motim?
ali se pac motim?
ripmork ::
kaj pa če ima ovalen pekač? .....se strinjam da je pizza pizza,pa naj bo pravokotna ali okrogla,samo vseeno malo razlike je....tisti občutek,da ješ pravo Pizzo...mamma mia!dizz iz´a good´a pizza!
frenk ::
gandalfar: lažje je razvaljat okrogu testo...pa tud okrogle krožnike mam tko da......mam pač tiste tavelke krožnike za pico
SmoKey ::
Jaz pa trenutno sedim v službi in mal prebiram tele vaše poste, pa gledam frenkove fotke...mater sem lačen ratu da sem prov mogu it na avtomat po čips..LOL
Testo mora bit debel za moje pojme in to 1 cm-2 cm pa totalno mehek kot sveža bela štruca npr. Ponavadi ne delam dostikrat pice sam, ker jo večkrat naročim , poznam pa dobr recept za testo saj velikokrat razvažam pice v lokalni picerji in sem se kar dosti naučil. Če pa slučajno rabim testo pokličem ''šefeta'' pa pridem iskat 2-4 hlebčke.
1 hlebček 100 sit (400 g), čist informativno.
Omaka absolutno iz pelatov + olivno olje + malo črnga vina + bazilika (rajš preveč kot premal ) +sol&poper
V testo ki ga delate lahko dodate tudi malo sladkorja(predvsem za izgled pice-->rob se bolj sveti) in pa pivo ali radensko da doda volumen (pri meni je to obvezno, ker ne maram recimo pic iz krušnih peči kjer je testo ful tanek al pa še trd po možnosti , BLJAK )
Najrajši si naredim pico čez vikend če delam v piceriji in si gor namečem kar si čem, pol mam pa še ful omak tam različnih-->Tabasco, tatarska, tržaška, mali ketchupi, sladki ketchup, veliki ketchup , ostri ketchup, kisla smetana...In pol si odrežem kos pa na vsak kos drugo omakco UAAU kok zakon ...,spet sem lačen ratu FAAK!
Testo mora bit debel za moje pojme in to 1 cm-2 cm pa totalno mehek kot sveža bela štruca npr. Ponavadi ne delam dostikrat pice sam, ker jo večkrat naročim , poznam pa dobr recept za testo saj velikokrat razvažam pice v lokalni picerji in sem se kar dosti naučil. Če pa slučajno rabim testo pokličem ''šefeta'' pa pridem iskat 2-4 hlebčke.
1 hlebček 100 sit (400 g), čist informativno.
Omaka absolutno iz pelatov + olivno olje + malo črnga vina + bazilika (rajš preveč kot premal ) +sol&poper
V testo ki ga delate lahko dodate tudi malo sladkorja(predvsem za izgled pice-->rob se bolj sveti) in pa pivo ali radensko da doda volumen (pri meni je to obvezno, ker ne maram recimo pic iz krušnih peči kjer je testo ful tanek al pa še trd po možnosti , BLJAK )
Najrajši si naredim pico čez vikend če delam v piceriji in si gor namečem kar si čem, pol mam pa še ful omak tam različnih-->Tabasco, tatarska, tržaška, mali ketchupi, sladki ketchup, veliki ketchup , ostri ketchup, kisla smetana...In pol si odrežem kos pa na vsak kos drugo omakco UAAU kok zakon ...,spet sem lačen ratu FAAK!
Živalsk vrt iz silicijeve doline
ripmork ::
ob tvojem opisovanju sem še jaz ratal lačen pa sem se pred kratkim do sitega nažrl...si že prestavljam tisto mehko testo...mmmm.
ŽirC ::
vse sestavina imam pri roki, sam kaj ko se mi ne ljubi, si bom raj mini pizze naredu mmmmmmmmmm...
Lp, ZirC
Lp, ZirC
frenk ::
zirc: kako se ti ne ljubi...jest sm enkrat pozn zvečer vs nasekan dam pršu pa se mi je vsen ljubil pico pečt...sej tega se bol mal spomnem ampak to je že druga zgodba
ŽirC ::
ubistvu se mi je lubil, sam cakanje na vzhajanje testa bi me pa pokoncal oz. no lakota bi me
Lp, ZirC
Lp, ZirC
R0K ::
No, ker se mi ravnokar peče pica in valda nimam kaj počet, kot druga da živčno gledam na uro in čekiram pečico, bi sam tole povedal, kar vam lahko precej izboljša okus pice.
Namesto, da jo pečete na raznih pladnih pa ne vem kje še, jo enostavno pečte ne rešetki.
Na rešetko daste peko papir, poznam ljudi, kateri tudi ta peka papir malo namežejo (olje, maslo) da se jim pica ne prime (meni se ni še nikoli, vrjetno je odvisno od testa) in enostavno na ta papir pico.
Okus je res še najbljižji krušni peči, pa pazite, ker se speče na tak način kako minutko prej (da se vam ne bo zažgal ;).
Probite zgubit nimate kaj, le dobro pico loh jete ;P
Sicer pa frank, pica se ne velja! Tak kulinarik kot si, bi to mogu vedet.
Bom pa dal 1x en kratek muvi gor, kok jest 'razpelem' testo. Pač ga malo sploščim, v štirikotno obliko, ga primem na dveh koncih in ga enostavno vržem po pultu (valda ga moreš za tista dva konca še vedno držat), potem ga pa primeš še na drugih dveh koncih in to ponavljaš dokler se ti ne zdi dosti velko.
Je pa res, da jest naredim vedno veliko testa. Včasih pač preveč in ga vržem nekaj stran. Boljše (pre)več, kot pa premalo :). So mi všeč pač bolj debele pice.
lp, pa dober tek :)
Namesto, da jo pečete na raznih pladnih pa ne vem kje še, jo enostavno pečte ne rešetki.
Na rešetko daste peko papir, poznam ljudi, kateri tudi ta peka papir malo namežejo (olje, maslo) da se jim pica ne prime (meni se ni še nikoli, vrjetno je odvisno od testa) in enostavno na ta papir pico.
Okus je res še najbljižji krušni peči, pa pazite, ker se speče na tak način kako minutko prej (da se vam ne bo zažgal ;).
Probite zgubit nimate kaj, le dobro pico loh jete ;P
Sicer pa frank, pica se ne velja! Tak kulinarik kot si, bi to mogu vedet.
Bom pa dal 1x en kratek muvi gor, kok jest 'razpelem' testo. Pač ga malo sploščim, v štirikotno obliko, ga primem na dveh koncih in ga enostavno vržem po pultu (valda ga moreš za tista dva konca še vedno držat), potem ga pa primeš še na drugih dveh koncih in to ponavljaš dokler se ti ne zdi dosti velko.
Je pa res, da jest naredim vedno veliko testa. Včasih pač preveč in ga vržem nekaj stran. Boljše (pre)več, kot pa premalo :). So mi všeč pač bolj debele pice.
lp, pa dober tek :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: R0K ()
frenk ::
ROK: tle se pa jest nebi strinjal...najbol je pico pečt tko, da pleh segreješ skupaj s pečico, pol pa na ta pleh daš pečt pico...to je najbol podobno krušni peči, ravn zato, ker ma pleh večjo toplotno kapacitivnost kot zrak in se podn bol zapeče...če daš pa pico najprej na mrzu pladenj in potem skupaj v pečico se pa pica na zgornji strani že peče, na spodnji strani se pa šele pleh ogreva, tko da je spodaj manj pečena pol...pa zmer more bit na najnižji višini, pa čimvečji vročini...pa še to...če mi testo na roke tolk raztegneš kot ga jest z valarjem ti dam za pir ;P
kdaj bomo mel pol pizza contest?
kdaj bomo mel pol pizza contest?
R0K ::
Po svoje imaš prav :)
Ampak moje mišljenje je, da ko je spodaj samo rešetka, se pica veliko bolje peče (rešetke so itak že od prej vroče) in nasploh imam filing, da se mi tudi podn bolje zapeče kot prej.
Prej sem mel vedno probleme, ker se mi pica spodaj ni čisto dobro zapekla. Pa sem probal svašta, vse vrste testa, vse možne programe na pečici uglavnem vse. Tko na rečeštki se mi zdi še najbolje. Je pa res, da ma vsaka pica svojga peka, ane! :)
Drugače, ko sem jo pekel pa v pekaču (jo še tudi kdaj, ko je treba pripravit recimo dva pladnja naenkrat (kak RD, fešta, ..)) pa dam tko, da pečica na začetku dela normalno in peče zgoraj ni spodaj, zadnjih par minut (2-3) pa dam na žar od zgoraj, da se mi lepo zapeče sirček in robovi. Ponavadi rata ;)
Glede testa pa imaš prav, da z valjarjem ga res najbolj enakomerno 'porazdeliš' ampak pica more bit mal na 'hojladri'. Da je tu mal več testa kot tam. Maš pač filing, da je iz picerije ;-)
Je pa tut res, da sem jo samo enkrat probal z valjarjem, pa se mi je vse prijelo, pa še tak mali valjar mamo .. bo treba rečt, da kupmo večjega, pol pa probam! :)
Sicer pa en tak kontest ne bi bil švoh! Kdo nardi večjo iz 250g moke!
Ampak moje mišljenje je, da ko je spodaj samo rešetka, se pica veliko bolje peče (rešetke so itak že od prej vroče) in nasploh imam filing, da se mi tudi podn bolje zapeče kot prej.
Prej sem mel vedno probleme, ker se mi pica spodaj ni čisto dobro zapekla. Pa sem probal svašta, vse vrste testa, vse možne programe na pečici uglavnem vse. Tko na rečeštki se mi zdi še najbolje. Je pa res, da ma vsaka pica svojga peka, ane! :)
Drugače, ko sem jo pekel pa v pekaču (jo še tudi kdaj, ko je treba pripravit recimo dva pladnja naenkrat (kak RD, fešta, ..)) pa dam tko, da pečica na začetku dela normalno in peče zgoraj ni spodaj, zadnjih par minut (2-3) pa dam na žar od zgoraj, da se mi lepo zapeče sirček in robovi. Ponavadi rata ;)
Glede testa pa imaš prav, da z valjarjem ga res najbolj enakomerno 'porazdeliš' ampak pica more bit mal na 'hojladri'. Da je tu mal več testa kot tam. Maš pač filing, da je iz picerije ;-)
Je pa tut res, da sem jo samo enkrat probal z valjarjem, pa se mi je vse prijelo, pa še tak mali valjar mamo .. bo treba rečt, da kupmo večjega, pol pa probam! :)
Sicer pa en tak kontest ne bi bil švoh! Kdo nardi večjo iz 250g moke!
Dr_M ::
sej obstaja nek poseben papir za v pecico. pa ne gori
na skatli pise da je obsotjen do 220°C.
na skatli pise da je obsotjen do 220°C.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
Gandalfar ::
hmm.. morm vidt kaksn papir jzt doma uporabljam. Vsekakor je bil ze lepo porumenel po robovih kadar pecem v plehu
Dr_M ::
moje sozalje.
jest bi jo pa usak dan jedu. usak dan drugacno.
jest bi jo pa usak dan jedu. usak dan drugacno.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
TribesMan ::
In zdej sem dobil idejo za danasnjo malico :D
ROK morem pohvalit tvojo idejo... zdej moram sam se cas najdit da probam tole doma... to bodo mati spet cudno gledali :D
LP
TribesMan
ROK morem pohvalit tvojo idejo... zdej moram sam se cas najdit da probam tole doma... to bodo mati spet cudno gledali :D
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
frenk ::
a mogoče kdo ve kje bi dobil litoželezno plato ki bi pasala v pečico?...to bi blo še najbol
ROK: slikce, slikce, slikce
drgač se pa tud men tale papir za peko na 275°C mal zapeče...po treh pekah je že vs črn
ROK: slikce, slikce, slikce
drgač se pa tud men tale papir za peko na 275°C mal zapeče...po treh pekah je že vs črn
R0K ::
Hehe, učerej je bilo že prepozno, ker se mi je že pekla ko sem to pisal. Kdaj drugič :-)
Drugače pa edina težava pri peki na rešetko je pri meni to, da ko imaš rešetko notri ko se ti pečiča greje (da je tudi rešetka vroča) jo je na naši pečici težko ven uzet. Ene pol minute se matram, da neke zatiče odhaklam, pa še vroče je tak da je vedno kriza.
Tak da večinoma pečem kr v pladnju, ko pa imam res čas, pa jo spečem na rešetki in je res kr opazno boljša :-)
Ja glede peke papirja je pa bolj za eno uporabo. Za večkrat ni, ampak pomoje sploh ni možno, da bi se vžgal. Prej zogleni ... pomoje no :)
Drugače pa edina težava pri peki na rešetko je pri meni to, da ko imaš rešetko notri ko se ti pečiča greje (da je tudi rešetka vroča) jo je na naši pečici težko ven uzet. Ene pol minute se matram, da neke zatiče odhaklam, pa še vroče je tak da je vedno kriza.
Tak da večinoma pečem kr v pladnju, ko pa imam res čas, pa jo spečem na rešetki in je res kr opazno boljša :-)
Ja glede peke papirja je pa bolj za eno uporabo. Za večkrat ni, ampak pomoje sploh ni možno, da bi se vžgal. Prej zogleni ... pomoje no :)
frenk ::
ROK: a ti to vn daješ???...jest dam prazn pleh v pečico jo segrejem na 275°C, pol pa direkt gor pico brez da bi pleh vn dajal...če daš vn se že preveč ohladi in to ni to...probaj tko nardit s plehom...tko kot če bi v krušno peč dajal
Stampl ::
haha jst si jo bom pa kr naredu dones k sm vidu slike pa njamiiiiii
jst dam pa namest kecapa domac kepac( )
drgac je pa kuker od vas
jst dam pa namest kecapa domac kepac( )
drgac je pa kuker od vas
R0K ::
Ja frenk sej bi mogoče tut tko šlo, ampak je ful težko zdej rinit notr s tem peka papirjem gor pa še pico met.
Problem je tut, če si nardim prevelko pico, pol pa štrli čez rob rešetke pol je še pa fora, da se še pečica ne da nazaj zapret
Skratka u plehu je še najlažje ... ampak če se mi reees da ... :-)
Problem je tut, če si nardim prevelko pico, pol pa štrli čez rob rešetke pol je še pa fora, da se še pečica ne da nazaj zapret
Skratka u plehu je še najlažje ... ampak če se mi reees da ... :-)
HyperKiller ::
Gor k je Frenk s tisto litoželezno plato umes useko;
Kako bi se res obneslo če bi not v pečki pogrel plato marmorja, železa oz. česa podobnga? je kdo poizkusil? bi?
AL pa kr marmonato peč v pečici. Najprej porabiš dve ure da spečeš marmorPeč potem pa za nekaj minut vržeš not obdelovanca. (pice bi bilo morda škoda.)
Kako bi se res obneslo če bi not v pečki pogrel plato marmorja, železa oz. česa podobnga? je kdo poizkusil? bi?
AL pa kr marmonato peč v pečici. Najprej porabiš dve ure da spečeš marmorPeč potem pa za nekaj minut vržeš not obdelovanca. (pice bi bilo morda škoda.)
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: HyperKiller ()
CCfly ::
Pri meni imamo glineno ploščo, ki se odlično obnese.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
HyperKiller ::
CCfly: Kako glineno? Se bi temu lahko reklo lončeno? HomeMade? A pečeš sam pice na njej? Daš kej pod pico?
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.
CCfly ::
Lahko bi rekli da je lončena ja in ni homemade. Ničesar ne dajemo pod pico. Zaenkrat jih pa ne pečem jaz, čeprav sem ob tej temi vse bolj lačen
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48632 (11838) | MArkusPrimus |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 149250 (179) | mailer |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 56469 (36342) | bluefish |
» | Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 95464 (78554) | korenje3 |
» | "Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26536 (24284) | Vajenc |