» »

Domača pica

Domača pica

1
...
3 4
5
»

Dimnik ::

Korenje, s te potice na sliki, bi naredil glih pravo debelino, če bi jo raztegnil po celem pekaču...

korenje3 ::

hm ok. 2mm je očitno preveč.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Dimnik ::

Ni bilo mišljeno resno:D vsak si naredi po svojem okusu

lejko0 ::

Kakšne pelate pa uporabljate (vprašanje za tiste, ki uporabljajo pelate in ne passate ipd)?

Za pravo neapeljsko pico se priporočajo samo San Marzano, ki jih pa v Sloveniji ni možno dobit oz jih je možno, vendar na konzervah niso oglaševani kot taki. Sicer bi bila cena zaradi geografske zaščite precej višja (v coolhousu imajo ene, ampak je cena odbita). Kaj je najboljši približek? Valfruta, hofer, spar, lidl, mutti pelati?

koyotee ::

korenje3 je izjavil:

hm ok. 2mm je očitno preveč.


Ta na sliki je 2cm ne 2mm.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

lukamagic ::

San Marzano pelate so nekaj časa prodajali v Hoferju.. Ne vem pa, če jih imajo še.

matobeli ::

kaj pa je fora različnih pelatov? Okus paradajza, kislost?

Razen tega seveda da so eni požegnani s strani piške policije.

WhiteAngel ::

Jaz zmečem sestavine kar v kruhomat na hitro peko program in po 9 minutah, ko neha mesti in želi pečti, mu testo ukradem ven. Sestavine: 350ml mlačne vode, 530g krušne moke, žlička soli, vrečkica suhega kvasa, krog olja. Potem raztegnem v pleh na peki papir, gor namečem paradižnikovo mezgo, šunko/suho salamo, sir in dam takoj pečti. Pečem na največ, kar peč da - 300° z obeh strani in ventilatorjem. Po 7 minutah vzamem ven in voila.

Matek ::

matobeli je izjavil:

kaj pa je fora različnih pelatov? Okus paradajza, kislost?

Razen tega seveda da so eni požegnani s strani piške policije.
Ni neke strašne fore, pač tipična fašistična scena z geografskimi zaščitami. Mogoče je stvar koristna za specifične izdelke, pri katerih imamo kompleksen proizvodni proces, ki se ga ne da enostavno replicirati drugje. V tem smislu je dobro imeti neko garancijo, da te ne nategnejo. Ampak roko na srce - marsikje na svetu lahko zraste dober paradajz, tudi pri nas. Jaz nisem nikoli okusil neke strašanske razlike, pa sem dostikrat probal, tako doma kot v piceriji.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

T743 ::

San Marzano vzojim sam na vrtu, tako da ni potrebe po kupljenih.

genesiss ::

lejko0 je izjavil:

Kakšne pelate pa uporabljate (vprašanje za tiste, ki uporabljajo pelate in ne passate ipd)?

Za pravo neapeljsko pico se priporočajo samo San Marzano, ki jih pa v Sloveniji ni možno dobit oz jih je možno, vendar na konzervah niso oglaševani kot taki. Sicer bi bila cena zaradi geografske zaščite precej višja (v coolhousu imajo ene, ampak je cena odbita). Kaj je najboljši približek? Valfruta, hofer, spar, lidl, mutti pelati?

San Marzano se dobi tu: https://goo.gl/maps/fwa5ScxkiidWRL1G7

Prodajalnico imajo tudi na Ljubljanski tržnici, včasih se pa dobijo tudi v Maxi-ju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: genesiss ()

Klamzi ::

lejko0 je izjavil:

Kakšne pelate pa uporabljate (vprašanje za tiste, ki uporabljajo pelate in ne passate ipd)?

Mutti, katere le malenkost začinim z origanom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Klamzi ()

korenje3 ::

Ta mutti pulpa je zanič.
Natureta je popolnoma na drugem nivoju. Je tako dobra da jo lahko ješ surovo.
http://natureta.si/izdelki/omake/omaka-...

Danes probal z moko 850 fino.
(+ ne se ozirat na tisti kamen, ker je zanič)


i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

Kvinta ::

Kupi ono drugo Mutti ,ko so celi pelati not pa pol sam zmiksaš to jaz uporablam že od pamtiveka pa nikol razočaran ...... v te že vnaprej prpravljene ti lahko zmešajo not karkoli :))

buttcrack ::

Mutti pizza piksna je top!

c3p0 ::

genesiss je izjavil:


San Marzano se dobi tu: https://goo.gl/maps/fwa5ScxkiidWRL1G7


Lani jih je imel en čas hofer, nekje 1.5€ na piksno mutti velikosti, mislim da 400g. Letos pa celo delam San Marzano sadike. Bomo videli kaj zraste. Kak purist bo seveda rekel, da to ni isto in da rastlina rabi še vulkansko zemljo iz okolice Vezuva, ali kaj podobnega :)

Kvinta je izjavil:

Kupi ono drugo Mutti ,ko so celi pelati not pa pol sam zmiksaš to jaz uporablam že od pamtiveka pa nikol razočaran ...... v te že vnaprej prpravljene ti lahko zmešajo not karkoli :))


Tako je boljše, ja. Malenkost spasiraš, dosoliš in je ready.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

harvey ::

c3p0 je izjavil:

genesiss je izjavil:


San Marzano se dobi tu: https://goo.gl/maps/fwa5ScxkiidWRL1G7


Lani jih je imel en čas hofer, nekje 1.5€ na piksno mutti velikosti, mislim da 400g. Letos pa celo delam San Marzano sadike. Bomo videli kaj zraste. Kak purist bo seveda rekel, da to ni isto in da rastlina rabi še vulkansko zemljo iz okolice Vezuva, ali kaj podobnega :)

Kvinta je izjavil:

Kupi ono drugo Mutti ,ko so celi pelati not pa pol sam zmiksaš to jaz uporablam že od pamtiveka pa nikol razočaran ...... v te že vnaprej prpravljene ti lahko zmešajo not karkoli :))


Tako je boljše, ja. Malenkost spasiraš, dosoliš in je ready.

Mutti piksne price/performance več tipov in pakiranj imaš v KZ Metlika. Sedaj, ko je večkrat pizza time, se ti splača pogledati njihovo ponudbo.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

nekikr ::

Jaz se tudi strinjam, da je tista Natureta daleč pred Muttijem. Uporabljam že dlje časa in Mutti, ki ni slaba, vzamem samo, če ni Naturete.

fafko ::

korenje3 je izjavil:

Ta mutti pulpa je zanič.
Natureta je popolnoma na drugem nivoju. Je tako dobra da jo lahko ješ surovo.
http://natureta.si/izdelki/omake/omaka-...

Danes probal z moko 850 fino.
(+ ne se ozirat na tisti kamen, ker je zanič)





Kakšen pa je okus s to moko? To naj bi bila polbela...jaz uporabljam samo ostro...

radmannsdorf ::

ostra za pico rulz. drugače pa imate temo o picah tukaj.

korenje3 ::

Ostra moka pomeni da je slabše mleta, kar pomeni da težje fermentira. Torej moraš dlje fermentirat.
Fina moka je najboljša ker se testo enakomerno fermentira.
Ostra moka je pa dobra za dajat pico iz loparja saj testo bolj drsi.

Pica iz moke tipa 850 (polbela) fina je boljšega okusa. Dobro gre skupaj s kraškim pršutom.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

radmannsdorf ::

pa si probal kdaj narediti testo za pico samo iz ostre moke?

Tody ::

Jaz furam pirino moko pa je kr dobr :)

korenje3 ::

radmannsdorf je izjavil:

pa si probal kdaj narediti testo za pico samo iz ostre moke?


Seveda. Testo iz ostre moke se težje razvleče. Razen če fermentiraš dlje časa ali ga ponovno pregneteš.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

bluefish ::

1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peka pizze (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Loža
1341244076 (3925) alekskac
»

pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15149006 (12212) MArkusPrimus
»

DIY PIzza... (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
742150688 (1617) mailer
»

Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25496133 (79223) korenje3
»

"Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5626787 (24535) Vajenc

Več podobnih tem