Forum » Loža » Peka pizze
Peka pizze
HyperKiller ::
Kje si jo dobil?
Razlika je bistvena? zelo?
Mogoče bi bilo treba takšne teme prepovedati ker bomi vsi Slo-tech evci kar naenkrat "prekomerno obilni ". Squareheadbajski
Razlika je bistvena? zelo?
Mogoče bi bilo treba takšne teme prepovedati ker bomi vsi Slo-tech evci kar naenkrat "prekomerno obilni ". Squareheadbajski
CCfly ::
Ne vem kje je bila nabavljena. Kar se mene tiče je bila razlika opazna ne bi pa ravno kakšne histerije zganjal.
Mogoče bi morali moderatorji posredovati dokler se še lahko zrinemo skozi vhodna vrata
Mogoče bi morali moderatorji posredovati dokler se še lahko zrinemo skozi vhodna vrata
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
harvey ::
Pred časi smo pri svakinjii pekli precej pic, zlasti poleti, nato pa smo kar pozabili na ta šport. Za ta namen imajo njeni starši zelo uporabno majhno pečko obloženo s šamotom. Kurijo se samo bukova drva. Učinki so taki kot pri profi peki. Pri testu smo uporabili suhi kvas, vodo, sol in oljčno olje, počival je v hladilniku.
Nato sem se po pregledu tele teme še sam odločil za frenkovo testo, ki vsebuje mleko in njegov način peke. Frenk, moram ti priznati, da sem bil glede na izkušje pri peki v "kmečki peči" malček skeptičen, a nato nadvse presenečen nad učinkom. Zelo gut frenk, maš razdelano. Še brat, ki je velik fan pic, je bil nad izdelkom navdušen. Morda pride pri tem testu le malček "piškotastega okusa" na robu, drugače pa je testo odlično še posevej zaradi enostavnosti.
Moja opažanja: uporabiti je potrebno manjšo kolilčino sira (že ugotovil frenk), dodal sem nekaj na tanko narezanih bučk in jih pokapal z oljčnim oljem kar je bila odlična kombinacija., okrogla oblika skorajda mora biti (uporaba valjarja precej olajša delo), uporabil sem moko iz mlima (ne iz trgovine), ki je nekje vmes med gladko in ostro. Prav tako iz te moke pripravlja moj sorodnilk odlične lepinje. Ker je omejen le na električno pečico, uporablja podoben način peke kot frenk.
Vem da ima Miele za svoje pečice v dodatni opremi kamnito ploščo za peko kruha in pic. Stane pa mislim da okoli 30.000 SIT. Tako pečenih izdelkov še nisem poskusil, da bi lahko kaj več komnetiral.
Nato sem se po pregledu tele teme še sam odločil za frenkovo testo, ki vsebuje mleko in njegov način peke. Frenk, moram ti priznati, da sem bil glede na izkušje pri peki v "kmečki peči" malček skeptičen, a nato nadvse presenečen nad učinkom. Zelo gut frenk, maš razdelano. Še brat, ki je velik fan pic, je bil nad izdelkom navdušen. Morda pride pri tem testu le malček "piškotastega okusa" na robu, drugače pa je testo odlično še posevej zaradi enostavnosti.
Moja opažanja: uporabiti je potrebno manjšo kolilčino sira (že ugotovil frenk), dodal sem nekaj na tanko narezanih bučk in jih pokapal z oljčnim oljem kar je bila odlična kombinacija., okrogla oblika skorajda mora biti (uporaba valjarja precej olajša delo), uporabil sem moko iz mlima (ne iz trgovine), ki je nekje vmes med gladko in ostro. Prav tako iz te moke pripravlja moj sorodnilk odlične lepinje. Ker je omejen le na električno pečico, uporablja podoben način peke kot frenk.
Vem da ima Miele za svoje pečice v dodatni opremi kamnito ploščo za peko kruha in pic. Stane pa mislim da okoli 30.000 SIT. Tako pečenih izdelkov še nisem poskusil, da bi lahko kaj več komnetiral.
frenk ::
hehe, prava lepotica tale picica :)
...na nasledn nest nej pa usak prnese svojo pečico pa bomo mal tekmoval :D
...na nasledn nest nej pa usak prnese svojo pečico pa bomo mal tekmoval :D
btree ::
Jaz pecem pizze brez mesa. Uporabim paradiznikovo omako, not dam papriko v prahu, poper, rjavi sladkor in olivno olje. Ta sir pa priporocam Gaudo, ta da najboljši okus.
DominusSLO ::
Tilen kje si ukradu sliko? Sej si napisal, da ne maraš pice ;)
Jaz sem tudi za malo debelejšo testo, tako da valjanje sigurno ne pride v poštev. In glavna stvar so sestavine-->če so dobre, bo tudi pica dobra
Jaz sem tudi za malo debelejšo testo, tako da valjanje sigurno ne pride v poštev. In glavna stvar so sestavine-->če so dobre, bo tudi pica dobra
Tilen ::
DominusSLO, slucajno nekje zasledil. :) pa sem vam hoto mal lušte nardit hehe :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Buggy ::
No, tudi jaz sem pred kratkim dobil recept za testo, tako da so za mano ze tri vec ali manj posrecene pizze. S testom bi se rad priblizal tistemu iz pizzerij (elektricna pecica) pa mi za enkrat se ne uspeva pri mehkosti
Morda nisem opazil, a v vsem treadu ni omenjen postopek "gnetenja" testa. V mojem receptu je po fazi 5minutnega vzhajanja vseh sestavin v pecici na 50 stopinj in dodatkom zlice olivnega olja na vrsti 15 minutno mucno gnetenje. Najprej v skledi potem pa v rokah, kjer testo vozlam ter gnetem. Po koncu so roke prijetno mravljincne .
Je pa res uzitek, ko se po kuhinji razleze vonj po domaci pzzi in v osvetljeni pecici cela sirova povrsina valovi in brbota.
Pa danes bomo spet jedli domaco pizzo, ravno sedaj se pripravljam na gnetenje :(
Morda nisem opazil, a v vsem treadu ni omenjen postopek "gnetenja" testa. V mojem receptu je po fazi 5minutnega vzhajanja vseh sestavin v pecici na 50 stopinj in dodatkom zlice olivnega olja na vrsti 15 minutno mucno gnetenje. Najprej v skledi potem pa v rokah, kjer testo vozlam ter gnetem. Po koncu so roke prijetno mravljincne .
Je pa res uzitek, ko se po kuhinji razleze vonj po domaci pzzi in v osvetljeni pecici cela sirova povrsina valovi in brbota.
Pa danes bomo spet jedli domaco pizzo, ravno sedaj se pripravljam na gnetenje :(
kriko1 ::
Dober thread, odpira apetit :)
Malo sem gledal in mislim da bi lahko kaj probal po teh receptih, najbolj me mika da bi naredil po frenkovem receptu ker zgleda kot original (samo brez česna).
Malo sem gledal in mislim da bi lahko kaj probal po teh receptih, najbolj me mika da bi naredil po frenkovem receptu ker zgleda kot original (samo brez česna).
kriko1 ::
:) Bi reku, enkrat ko jo bom sam znal speč (tako ki bo za jest) bo verjetno po večini na jedilniku (za večerjo ali kaj tazga).
Pa še neki (frenk), kaj je zate 1 žlička?
Vem da je mala čajna, toda polna ali zvrhana?
Pa še neki (frenk), kaj je zate 1 žlička?
Vem da je mala čajna, toda polna ali zvrhana?
gzibret ::
Eden kolega je zadnjič pekel pizzo in je na robu testo zavil, noter pa dal pelate. Super stvarca. Tisti rob (kruh) je ponavadi vedno suh, pelati pa so ga naredili povrhu hrustljavega, od znotraj pa mehkega in slastnega. Pa še nič ne teče po pekaču.
Vse je za neki dobr!
TribesMan ::
Heh... polnjen rob. To sem prvic jedel v Victoriji na Litostrojski. Sam tam je bla salama pa sir notri. Full dobr drgac.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
kitzbrado ::
Tole je recept, ki ga uporabljam jaz in ki sem ga objavil na enem drugem forumu (pico na slikah sem naredil jaz):
Dough for approx. 2 hungry or 3 people. Take 350-400 g of white flour and put it in a large bowl. Put in 50 g of yeast (I hope I got the right translation here) dissolved in a glass of lukewarm water. Add about a teaspoon of salt (depends on how big teaspoons you have - try it out a little adding less salt at first) and a couple of ordinary spoons of olive oil. Mix it up a little untill you get nice and soft dough (I do it with one of those electrical appliances - not sure how they are called). Add some water or flour depending on how it turned up (some flour if it is too soft and some water if it is too hard). When your dough is ready cover it a little with flour (so it doesn't stick) and let it rise for about 40 mins. I have 2 pizza treys to bake these so I just cut the dough to two pieces before letting it rise and I put it on the treys to rise (don't forget to put some oil underneath). That way it is much easier to shape it before putting the ingredients on to make it a real pizza.
What you put on the dough is completely your choice. I do have one suggestion that makes it great for me. I don't use ketchup. I buy the mashed tomatoes sauce and ordinary tomatoes. First I put the mashed tomatoes on the dough and spread it out. Put some origano on it. Then I slice the tomatoes to thin slices and put the slices on. Then I put some cheese on and I put some salami on top. I just love it.
Bake it in the oven at about 220°C for about 15-20 mins untill you can see that the cheese is nice and crispy (some ovens such as mine have special programs for making this at lover temperatures - the mentioned temperature is for normal heating).
Bon appetite!
This is how it should approximately look before you put it in the oven:
This is just to make you a bit hungry - fresh out of the oven:
Dough for approx. 2 hungry or 3 people. Take 350-400 g of white flour and put it in a large bowl. Put in 50 g of yeast (I hope I got the right translation here) dissolved in a glass of lukewarm water. Add about a teaspoon of salt (depends on how big teaspoons you have - try it out a little adding less salt at first) and a couple of ordinary spoons of olive oil. Mix it up a little untill you get nice and soft dough (I do it with one of those electrical appliances - not sure how they are called). Add some water or flour depending on how it turned up (some flour if it is too soft and some water if it is too hard). When your dough is ready cover it a little with flour (so it doesn't stick) and let it rise for about 40 mins. I have 2 pizza treys to bake these so I just cut the dough to two pieces before letting it rise and I put it on the treys to rise (don't forget to put some oil underneath). That way it is much easier to shape it before putting the ingredients on to make it a real pizza.
What you put on the dough is completely your choice. I do have one suggestion that makes it great for me. I don't use ketchup. I buy the mashed tomatoes sauce and ordinary tomatoes. First I put the mashed tomatoes on the dough and spread it out. Put some origano on it. Then I slice the tomatoes to thin slices and put the slices on. Then I put some cheese on and I put some salami on top. I just love it.
Bake it in the oven at about 220°C for about 15-20 mins untill you can see that the cheese is nice and crispy (some ovens such as mine have special programs for making this at lover temperatures - the mentioned temperature is for normal heating).
Bon appetite!
This is how it should approximately look before you put it in the oven:
This is just to make you a bit hungry - fresh out of the oven:
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Gandalfar ()
frenk ::
taprava pica se peče na cca. 400°C in 4-5 minut, ker normalne peči niso tolk močne daš pač na maximum, kar je ponavad 275°C in čas podaljšaš na cca. 10min max
poleg tega se tud men zdi da je mal preveč robu, ker rob niti ni tist kar je na pici najbol, zato bi se mu jest izogibal
poleg tega se tud men zdi da je mal preveč robu, ker rob niti ni tist kar je na pici najbol, zato bi se mu jest izogibal
Tic ::
Jst sm zdej 2x naredu po frenkovem receptu št2. No, tadrugič še s polnjenim robom (gobe in sir). Se res obnese! Mogoče bi nekateri rekli, da mi manjka malo estetike, ampak na konc koncu je vsak d''k rjav.
Keep up the good work picopeki
Keep up the good work picopeki
persona civitas ;>
kitzbrado ::
Rob narediš po okusu. Meni je rob najboljši, sploh če ga porabiš za tisto jajce na sredini.
MeGreat ::
Priporočam frenkov recept
500g moke
275ml mleka
pol kocke kvasa
1.25 žlicke soli
1.25 žlicke cukra
3 žlice olivnega olja(jest sm uporabil extra deviško hladno stiskano)
Vse zmečeš v aparat za kruh, daš na dough, in pride ven super testo :)
500g moke
275ml mleka
pol kocke kvasa
1.25 žlicke soli
1.25 žlicke cukra
3 žlice olivnega olja(jest sm uporabil extra deviško hladno stiskano)
Vse zmečeš v aparat za kruh, daš na dough, in pride ven super testo :)
St@jler ::
Obujam staro temo...
in sicer iščem ideje za pico. Do sedaj sem naredil kraško (beri pršut ), s tuno (tuna + koruza) in pa obično s šunko.
Ma kdo še kakšno idejo, saj sem se teh že malo naveličal? Kakšnih tropskih pa nebi probaval, mi niso všeč?
Kaj se še lahko da na pico, pa da je okusno? Razmišljam o hrenovkah, mogoče kakšna vegi varjanta, .....
help?
in sicer iščem ideje za pico. Do sedaj sem naredil kraško (beri pršut ), s tuno (tuna + koruza) in pa obično s šunko.
Ma kdo še kakšno idejo, saj sem se teh že malo naveličal? Kakšnih tropskih pa nebi probaval, mi niso všeč?
Kaj se še lahko da na pico, pa da je okusno? Razmišljam o hrenovkah, mogoče kakšna vegi varjanta, .....
help?
Steinkauz ::
Več kot daš, več okusov, boljše(vsaj zame)
Kečap
Šunka
Sir
Tuna
Gobe
Koruza
Kisla smetana
Ni najlepš, sam verjemi, da je huda
Lahko probaš
Kečap
Sir
Koščki piščanca
Koruza
Nacho sir
Pride precej kul pica
Tut dobra:
Kečap
Sir
Suha salama
Paradižnik
Paprika
Damn bol še lačn ratu
Kečap
Šunka
Sir
Tuna
Gobe
Koruza
Kisla smetana
Ni najlepš, sam verjemi, da je huda
Lahko probaš
Kečap
Sir
Koščki piščanca
Koruza
Nacho sir
Pride precej kul pica
Tut dobra:
Kečap
Sir
Suha salama
Paradižnik
Paprika
Damn bol še lačn ratu
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Gandalfar ()
gzibret ::
Meni je fajna varianta: slani fileti + kapre + olive + pelati + sir + veliko origana
Vse je za neki dobr!
dzinks63 ::
ketchup za pizzo
potrosiš na kocke nasekljano čebulo
potrosiš maso za čevapčiče cca 100-150g
še dodatno origano, (če kdo želi še malo tabaska)
gobice- grobo rezani šampinjoni iz slanice
nariban sir
St@jler ::
Hm zanimive variante :)
Ampak meni se doskrat zgodi, da če je preveč polna pica, na najbolj debelih delih ni še čisto do konca pečena? Imate podoben problem?
Ampak meni se doskrat zgodi, da če je preveč polna pica, na najbolj debelih delih ni še čisto do konca pečena? Imate podoben problem?
harvey ::
Če želite biti profi picopeki, ČRTAJTE iz sestavin ketchup!
Naredite si sami poleti svojo paradižnikovo mezgo ali pa uporabite že kupljeno, ketchupa se pa izogibajte.
Heston B. iz Fat Ducka dela tole tako YouTube
Ne bi se strinjal, da je "pica" vse kar daš gor tudi dobro. Sestavine morajo imeti neko povezavo. Sam imam raje manj obložene.
npr. ena kombinacija - paradižnikova mezga, sir, bučke na tanke lističe, nekaj koščkov fete potresene po njih, ko je gotova, še kapljica oljčnega olja v katerem je namočena bazilika, bon apetit
Naredite si sami poleti svojo paradižnikovo mezgo ali pa uporabite že kupljeno, ketchupa se pa izogibajte.
Heston B. iz Fat Ducka dela tole tako YouTube
Ne bi se strinjal, da je "pica" vse kar daš gor tudi dobro. Sestavine morajo imeti neko povezavo. Sam imam raje manj obložene.
npr. ena kombinacija - paradižnikova mezga, sir, bučke na tanke lističe, nekaj koščkov fete potresene po njih, ko je gotova, še kapljica oljčnega olja v katerem je namočena bazilika, bon apetit
kriko1 ::
Ja res ima preveč časa :)
Praktično jaz naredim testo po frankovem receptu (malo sem spremenil doziranje).
Za omako vzamem konzervirane cele pelate (se ne spomnem več katere firme, taki v plavih konzervah so) ter zlijem vse skupaj v manjši lonec, solim, doziram baziliko ter origano in dam da se počasi kuha na srednjem ognju, dokler pelati ne razpadejo.
Gor dam pa standard sestavine za štiri letne čase (gobice, zmečkano šunko, sir za pico), pač to gre najbolj nam v usta :) .
Ketchup ponudim zraven da si da gor tisti ki želi, ga ne uporabljam kot sestavino.
Testo pice pride zelo podobno tistemu v piceriji.
Praktično jaz naredim testo po frankovem receptu (malo sem spremenil doziranje).
Za omako vzamem konzervirane cele pelate (se ne spomnem več katere firme, taki v plavih konzervah so) ter zlijem vse skupaj v manjši lonec, solim, doziram baziliko ter origano in dam da se počasi kuha na srednjem ognju, dokler pelati ne razpadejo.
Gor dam pa standard sestavine za štiri letne čase (gobice, zmečkano šunko, sir za pico), pač to gre najbolj nam v usta :) .
Ketchup ponudim zraven da si da gor tisti ki želi, ga ne uporabljam kot sestavino.
Testo pice pride zelo podobno tistemu v piceriji.
harvey ::
Heston Blumenthal (bolj kemik kot kuhar) je zgodba zase, sem ga dal zgolj za razmišljanje kako se lahko tudi lotimo stvari. Je pa to pot k perfekciji.
@ kriko1 lahko prosim izdaš tvoje količinske modifikacijo frenkovega testa.
@ kriko1 lahko prosim izdaš tvoje količinske modifikacijo frenkovega testa.
kriko1 ::
Pravzaprav sestavine so enako dozirane, sem pogledal še enkrat na draft kjer smo s prijateljem spreminjala recept, pa smo ugotovili da je začetna stvar najboljša (neki pa smo po svoje poskušali).
Tukaj je komplet postopek, sestavine so up-to-date (to je čisto ta prva pečena, novejše izdaje izgledajo dosti lepše ter so vedno boljše :D ):
http://my.opera.com/kriko/blog/2007/06/...
Zadnjih parkrat smo jo pustili vzhajat, testo je bilo bolj rahlo in bolj podobno tistemu iz picerije. Smo pa tudi enkrat krasno zafrknili pri preračunavanju sestavin (smo delali za večjo maso ljudi) in ko smo pustili vzhajat, se je testo razlezlo čez lonec po tleh ter zraven po kanti za smeti (mi smo bili zunaj, tako da nas je presenetlo ob vrnitvi) .
Edino kar je še vredno pazit, je da razvaljaš testo na tanko, ker se itak med pečenjem še dodatno malček dvigne, pa verjetno ne bi rad jedel ravno kruha.
Tukaj je komplet postopek, sestavine so up-to-date (to je čisto ta prva pečena, novejše izdaje izgledajo dosti lepše ter so vedno boljše :D ):
http://my.opera.com/kriko/blog/2007/06/...
Zadnjih parkrat smo jo pustili vzhajat, testo je bilo bolj rahlo in bolj podobno tistemu iz picerije. Smo pa tudi enkrat krasno zafrknili pri preračunavanju sestavin (smo delali za večjo maso ljudi) in ko smo pustili vzhajat, se je testo razlezlo čez lonec po tleh ter zraven po kanti za smeti (mi smo bili zunaj, tako da nas je presenetlo ob vrnitvi) .
Edino kar je še vredno pazit, je da razvaljaš testo na tanko, ker se itak med pečenjem še dodatno malček dvigne, pa verjetno ne bi rad jedel ravno kruha.
DimmniBurek ::
Ideja za odlično pico:
-šunka, sir, gobice(lahko namesto šampinjonov uporabiš vložene jurčke), DOMAČA klobasa, ne ona iz trgovine, jajce. Ta kombinacija meni vedno zmaga, ampak pogoje je domača klobasa(mi imamo prav naše) in čisto na vrhu, da se fejst speče in da je malo že hrustljava
Drugače pa morski sadeži je ena varjanta.
Druga poštena varjanta je da daš suho salamo(ne čajne), sir in pa sladko smetano. To je pa tkooo fina pica da joooj!
-šunka, sir, gobice(lahko namesto šampinjonov uporabiš vložene jurčke), DOMAČA klobasa, ne ona iz trgovine, jajce. Ta kombinacija meni vedno zmaga, ampak pogoje je domača klobasa(mi imamo prav naše) in čisto na vrhu, da se fejst speče in da je malo že hrustljava
Drugače pa morski sadeži je ena varjanta.
Druga poštena varjanta je da daš suho salamo(ne čajne), sir in pa sladko smetano. To je pa tkooo fina pica da joooj!
There Is No Stronger Drug Than Reality
Phoebus ::
Joj burek a si mogu tole zdej "posodobit"...ura je polnoč, jaz pa sem (ob polnem želodcu) ratal straohotno lačen
DimmniBurek ::
Prej sva bla z dečvo na pici v najboljši lokalni piceriji. Na tavelki. Komej zmazala... Ponavadi pred spanjem pojem 5 celih jajc, ampak danes bom menda kr preskoču
There Is No Stronger Drug Than Reality
DimmniBurek ::
Na pici nikakor ne sme manjkat origano. Mi je pa zanimivo da je margerita odlična pica. Ni tako zanimiva, ko maš neki druzga kot navadno, ampak vseeno te zadovolji
Sem pa opazil da mi je zelo všeč če je več pelatov spodaj. Uf, tko mi pašejo, pol niti ni treba kečapa dajat na vrh
Sem pa opazil da mi je zelo všeč če je več pelatov spodaj. Uf, tko mi pašejo, pol niti ni treba kečapa dajat na vrh
There Is No Stronger Drug Than Reality
El Nino ::
Uffa, zdej sm kar lačen postal.... Jaz ponavadi kadar si naredim pico, namesto moke posujem mal testo s koruznim zdrobom. Ne sme pa manjkat v prvi fazi dosti pelatov pa ogromno sira. Ostale sestavine pa namečem gor po trenutnem navdihu, zato pa opažam, da nikoli ne naredim enake pice. Seveda pa v končni fazi ne sme manjkat izdatna porcija tabasca, da fajn zažge. Nasploh je na moji pici precej začimb, da je okus bogat (med te začimbe soli ne štejem, ker jo dam izredno malo, rajši dodatno ko je že na krožniku vse skup s parmezanom posujem). Edina zadeva ki je pa na pici ne maram so jajca. Tistih pa enostavno ne zmorem dat v usta. Opažam pa da v zadnjem času pri meni prevladujejo zelenjavne variante, sicer mi je pa odlična tudi s tuno (pelati, sir, tuna, origano pa ogroomno čebule).
PacificBlue ::
Joj pobi ka mi delate lušte:)
Sam tud večkrat delam pice in si najraje pripravim testo z olivnim oljem..si ga ponavadi naredim mal več,da lahk ostalo dam v skrinjo in ga uporabim za naslednjič:) Drugače pa obvezno pelati(najraje domači+bazilika in malo olivnega olja)..testo razvaljam tak fajn na tanko..ne maram preveč debelega..namažem z pelati..posujem z sirom(ne preveč)..posujem mal origane..dodam kako gobico,koruzo..in pa odvisno včasih dodam še mal feferonov-pekočih in pa kako olivo..To je to
Drugače pa pica po mojem mnenju ne sme biti preveč debela, tudi roba ne sme met preveč, pa da so gor take enostavne zadeve, da se ne pretirava preveč z različnimi okusi..saj vemo da pice so bile hrana revežev Pa dober tek!
Sam tud večkrat delam pice in si najraje pripravim testo z olivnim oljem..si ga ponavadi naredim mal več,da lahk ostalo dam v skrinjo in ga uporabim za naslednjič:) Drugače pa obvezno pelati(najraje domači+bazilika in malo olivnega olja)..testo razvaljam tak fajn na tanko..ne maram preveč debelega..namažem z pelati..posujem z sirom(ne preveč)..posujem mal origane..dodam kako gobico,koruzo..in pa odvisno včasih dodam še mal feferonov-pekočih in pa kako olivo..To je to
Drugače pa pica po mojem mnenju ne sme biti preveč debela, tudi roba ne sme met preveč, pa da so gor take enostavne zadeve, da se ne pretirava preveč z različnimi okusi..saj vemo da pice so bile hrana revežev Pa dober tek!
ceecee ::
jaz sem zelo znana po peki okusnih in dobrih pic. imam pa v pekaču glinen kamen, ki naredi isto skorjo na spodnji strani seveda kot glinena peč.
Skrivnost testa je, da ga mesiš tako dolgo, da se razvije dovolj lepka in da testo ni preveč suho. Ko testo zamesiš mora počivati vsaj eno uro na toplem, med 25-30 stopinj, da se še enkrat poveča. Ko se konča prvo vzhajanje testo zbiješ in razvaljaš ali pa raztegneš. Skrivnost je tudi v tem, da se pica peče pri čim višji toploti. ponavadi gredo pečice do 220, moja gre do 280! in razlika je očitna, pica je pečena v parih minutah! Po mojem okusu so pice obljše če so manj obložene. 2 ali 3 sestavine največ. Za paradižnikovo podlago pa seveda ne zadostuje le pelat iz konzerve. Omako je treba narediti z začimbami da dobi okus in potem s tem namazati potem pa po vrhu posuti začimbe.
Skrivnost testa je, da ga mesiš tako dolgo, da se razvije dovolj lepka in da testo ni preveč suho. Ko testo zamesiš mora počivati vsaj eno uro na toplem, med 25-30 stopinj, da se še enkrat poveča. Ko se konča prvo vzhajanje testo zbiješ in razvaljaš ali pa raztegneš. Skrivnost je tudi v tem, da se pica peče pri čim višji toploti. ponavadi gredo pečice do 220, moja gre do 280! in razlika je očitna, pica je pečena v parih minutah! Po mojem okusu so pice obljše če so manj obložene. 2 ali 3 sestavine največ. Za paradižnikovo podlago pa seveda ne zadostuje le pelat iz konzerve. Omako je treba narediti z začimbami da dobi okus in potem s tem namazati potem pa po vrhu posuti začimbe.
ripmork ::
dobre recepte mate tule...
Sem pa sam opazil da sem dosti zbirčen postal kar se sira tiče, v dosti restavracijah ga dobiš čudnega, pa še veliko preveč ga je ponavadi in je okus prenasičen.
tanka mora bit pizza da je taprava (po mojem okusu), pa obvezno pelati omaka, ne le ordinary ketchup.
gobice pa čisto natanko sesekljane pa malce popražene na hitro, mmm...
zdej pa šibam na en midnight snack
Sem pa sam opazil da sem dosti zbirčen postal kar se sira tiče, v dosti restavracijah ga dobiš čudnega, pa še veliko preveč ga je ponavadi in je okus prenasičen.
tanka mora bit pizza da je taprava (po mojem okusu), pa obvezno pelati omaka, ne le ordinary ketchup.
gobice pa čisto natanko sesekljane pa malce popražene na hitro, mmm...
zdej pa šibam na en midnight snack
mare_ ::
Kaj človek naredi, ko se mu ne da učiti? Pizzo gre pečt, seveda :D
(Hm, ali rabim nov fotoaparat ali pa novega fotografa... verjetno kar oboje :D V živo zgleda boljš ;))
V glavnem... pride kdo posodo pomit? :D
(Hm, ali rabim nov fotoaparat ali pa novega fotografa... verjetno kar oboje :D V živo zgleda boljš ;))
V glavnem... pride kdo posodo pomit? :D
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Gandalfar ()
Matev ::
tale pica na slika pa res ne zgleda kot kaj užitnega
je to gor zmrznjena tuna?
pljuk?
pa belino si uredi in dof
je to gor zmrznjena tuna?
pljuk?
pa belino si uredi in dof
koyotee ::
prevec vsega gor
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
rdecaluc ::
Danes sem tudi jaz delal pico . Uporabil sem frenkov recept za testo in je izpadel naravnost čudovito (no mogoče malenkost elastičen , ampak sm mogoče kje zafrknil ) samo omaka in sir pa je izpadlo res božansko. Bi pr prosil koga če bi napisal dober recept za omako. Aja pa kakšne sorte sira
večinoma uporabljate?
večinoma uporabljate?
Est modus in rebus. ,typos
Urc ::
Hehe glih prejle sem si eno speku... Sam spet sem jo zajebu, no delno. Testo zvaljam in tako ni robov kot jih vidite v picerije in tam se mi vedno pica zapali. Študiram kako bi rob naredu... Zgleda da se bo treba naučit počasi vrtet tole stvar
Matek ::
V koncni fazi, ko hoces raztegniti testo in dati gor zadeve, bodi nezen. Jaz takrat testa pregnetem vec, samo vrzem ga na pult in ga zacnem raztegovati. Ce je pred tem lepo vzhajalo, se ga da super raztegovati tudi z rokami (brez valjarja) in tako zaradi tiscanja zadeve v vse smeri na sredi nastanejo robovi, kjer je malo vec testa.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
neboben ::
štirikotna,česen,čebula to je pod MUST
ponavadi ponucam tist kar mam na voljo
tud cvetača, brokoli, por, korenček
vse sort sm že gor daju, vse je blo super za pojest
omako vedno ponaredim, kečap je za podlago res če se mi ne da.
rad mam kak kos suhe salame, ali domače klobase
okroglo jem samo kadar naročam...
400g moke TIP 500, naredim jamico notri
ščepec soli
malce pocukram
kvas raztopim v mleku
po potrebi močim testo, z vodo in olivnim oljem
v posodi vzhajam testo
sestavine po želji, kt sem reku obvezno česn pa čebula na kolesce
slikca ob priliki
sem v študencu in žal nimam pečice
damn it
tko da zdej naročam, če se mi je zlušta
čaw
ponavadi ponucam tist kar mam na voljo
tud cvetača, brokoli, por, korenček
vse sort sm že gor daju, vse je blo super za pojest
omako vedno ponaredim, kečap je za podlago res če se mi ne da.
rad mam kak kos suhe salame, ali domače klobase
okroglo jem samo kadar naročam...
400g moke TIP 500, naredim jamico notri
ščepec soli
malce pocukram
kvas raztopim v mleku
po potrebi močim testo, z vodo in olivnim oljem
v posodi vzhajam testo
sestavine po želji, kt sem reku obvezno česn pa čebula na kolesce
slikca ob priliki
sem v študencu in žal nimam pečice
damn it
tko da zdej naročam, če se mi je zlušta
čaw
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neboben ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48980 (12186) | MArkusPrimus |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 150597 (1526) | mailer |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 56906 (36779) | bluefish |
» | Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 96087 (79177) | korenje3 |
» | "Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26779 (24527) | Vajenc |