Forum » Loža » Ali bodo Združene Države napadle Irak?
Ali bodo Združene Države napadle Irak?
Thomas ::
Hehehe ... kimate si kot kitajski ministri vi trije ... ampak nimate zaradi tega nič manj narobe.
> se na trplenje nedolžnih ne ozirajo!
Ta trenutek trpi najmanj milijarda ljudi bolj, kot je še znosno. Tega ne more spremeniti nič drugega kot ultratehnologija.
Zato mam jest rad take, ki skrbijo, da civilizacija ne crkne v imenu raznih orientalskih in podobnih bluzov.
Tam kjer je Izrael je civilizacija - tam kjer se Izrael neha, je skoraj ni več.
Zato nimam tapravega razumevanja za Palestince.
Niti za Zelene in niti za t.i. "mirovne aktiviste".
Ker ko bo po njihovo - ne bo upanja več, da se človeštvo kdaj izkoplje pretežne bede.
Amen.
> se na trplenje nedolžnih ne ozirajo!
Ta trenutek trpi najmanj milijarda ljudi bolj, kot je še znosno. Tega ne more spremeniti nič drugega kot ultratehnologija.
Zato mam jest rad take, ki skrbijo, da civilizacija ne crkne v imenu raznih orientalskih in podobnih bluzov.
Tam kjer je Izrael je civilizacija - tam kjer se Izrael neha, je skoraj ni več.
Zato nimam tapravega razumevanja za Palestince.
Niti za Zelene in niti za t.i. "mirovne aktiviste".
Ker ko bo po njihovo - ne bo upanja več, da se človeštvo kdaj izkoplje pretežne bede.
Amen.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
V demokraciji ne. V Iraku recimo, so pa podobne srednjeveškim mučilnicam. Oziroma SO srednjeveške mučilnice.
Sem zelo vesel, da pri nas ni več komunizma, kakršen je bil 50 let nazaj.
Ogorčene mase bi utegnile v meni prepoznati sovražnika ljudstva.
V tehnološki demokraciji pa "uživam". Lahko se držim za glavo ob neumnostih ljudskih mas.
In jih spravljam v bes, ko izražam svoje mnenje.
Sem zelo vesel, da pri nas ni več komunizma, kakršen je bil 50 let nazaj.
Ogorčene mase bi utegnile v meni prepoznati sovražnika ljudstva.
V tehnološki demokraciji pa "uživam". Lahko se držim za glavo ob neumnostih ljudskih mas.
In jih spravljam v bes, ko izražam svoje mnenje.
Ko nasprotniki izigravajo samo še ad hominem karte, potem je to zmaga v debati.
Pričakovati njihovo priznanje, da so se pa morda motili, je ponavadi preoptimistično.
It's the best, you can get!
Pričakovati njihovo priznanje, da so se pa morda motili, je ponavadi preoptimistično.
It's the best, you can get!
SmartAss ::
Pravilna politika do nerazvitih držav je v tem, da se jim pomaga razvit in izobrazit rajo, ki tam živi, ne pa da se jim grozi z napadom.
Če bi men nekdo stalno težil da me bo na gobec, ga sigurno ne bi maral. Res ne.
Z Irakom se je treba pogovorit in določit skupne cilje razvoja, ne pa to kar počnejo ZDA.
Če bi men nekdo stalno težil da me bo na gobec, ga sigurno ne bi maral. Res ne.
Z Irakom se je treba pogovorit in določit skupne cilje razvoja, ne pa to kar počnejo ZDA.
> Z Irakom se je treba pogovorit in določit skupne cilje razvoja, ne pa to kar počnejo ZDA.
Sadama pa pustit na oblasti?
Sadama pa pustit na oblasti?
perci ::
Sadam mora dol, to je jasno, tut vojna mora bit, vendar v okviru združenih narodov, ne pa v okviru policaj wannabe-jev.
Tito ::
Thomas: Sadama pa pustit na oblasti?
Sadama se bo že folk znebil! Mislim da je to velik poseg v suverenost države, da se tako vmešavaš vanjo!
Če bi se folku strgal in bi šli na ulice bi ga v parih dneh zbezali iz oblasti! Toda folku ni do tega, saj v njem vidijo svojega zaščitnika, ki pa po svoje je, saj njegova politika naprednejša od marsikatere druge države na bližnjem vshodu! Ločitev cerkve od oblasti je v islamu prva prioriteta. Saj vera v politiki nikoli ne naredi nič dobrega! Poglejte si države kot so Iran in podobne, v katerih ima vera oblast! Tisto so šele reveži! Tam se dogajao krivice...
Sadama se bo že folk znebil! Mislim da je to velik poseg v suverenost države, da se tako vmešavaš vanjo!
Če bi se folku strgal in bi šli na ulice bi ga v parih dneh zbezali iz oblasti! Toda folku ni do tega, saj v njem vidijo svojega zaščitnika, ki pa po svoje je, saj njegova politika naprednejša od marsikatere druge države na bližnjem vshodu! Ločitev cerkve od oblasti je v islamu prva prioriteta. Saj vera v politiki nikoli ne naredi nič dobrega! Poglejte si države kot so Iran in podobne, v katerih ima vera oblast! Tisto so šele reveži! Tam se dogajao krivice...
MadMicka ::
Sadam mora dol iz oblasti?
Da, če razvija orožje za množično uničevanje in ga prodaja raznoraznim skrajnim organizacijam..... (in če bo tako odločil VS ZN seve)
... sicer pa ne......
Namreč, Irak je ravno toliko demokratična država kot večina ostalih tam doli, kot npr. Saudska Arabija. V eni in drugi vladajo despoti, do svoje smrti, nato pa vladavino nadaljujejo njihovi potomci.
Niti ena, niti druga država nima nič opraviti z demokracijo.... pa to še ni razlog, da se eno državo sesuje..
... spremeba režima se izvaja postopma, poglejte Rusijo, je trajal, in zdej je tm težek kriminal, se pravi slabše kot prej, pa vendar, osnove so in čez nadaljnih 30 let zna biti Rusija spodobna država.
Da, če razvija orožje za množično uničevanje in ga prodaja raznoraznim skrajnim organizacijam..... (in če bo tako odločil VS ZN seve)
... sicer pa ne......
Namreč, Irak je ravno toliko demokratična država kot večina ostalih tam doli, kot npr. Saudska Arabija. V eni in drugi vladajo despoti, do svoje smrti, nato pa vladavino nadaljujejo njihovi potomci.
Niti ena, niti druga država nima nič opraviti z demokracijo.... pa to še ni razlog, da se eno državo sesuje..
... spremeba režima se izvaja postopma, poglejte Rusijo, je trajal, in zdej je tm težek kriminal, se pravi slabše kot prej, pa vendar, osnove so in čez nadaljnih 30 let zna biti Rusija spodobna država.
> Da, če razvija orožje za množično uničevanje in ga prodaja raznoraznim skrajnim organizacijam..... (in če bo tako odločil VS ZN seve)
VS OZN?
Hvala lepa, za "demokracijo OZN".
VS OZN?
Hvala lepa, za "demokracijo OZN".
To, da "v ZDA ni prave demokracije", je vedel že Leonid Brežnjev. Zato je "svoje" narode raje osrečeval s tkoimenovanim "realnim socializmom".
Tudi Homeiniju je blo "jasno" isto.
To pravljico razširja tudi vsak ultralevičar, ki da kej nase.
Seveda je pa to le ena zelo velika stupidnost, brez vsake osnove.
Tudi Homeiniju je blo "jasno" isto.
To pravljico razširja tudi vsak ultralevičar, ki da kej nase.
Seveda je pa to le ena zelo velika stupidnost, brez vsake osnove.
TESKAn ::
No ja...za to, da bi razpravljali o tem, ali je v ZDA prava demokracija ali ne, bi morali najprej definirati, kaj 'prava demokracija' sploh je...
In kaka je to demokracija, da ustanovijo varnostno službo, katere naloga je vohuniti za državljani, potem da nagovarjajo državljane, naj vohunijo drug za drugim, da ne omenjam tega, da je sedaj vse v oblasti ene same stranke, ki ne dela drugega kot skrbi za svojo rit, za državljane jo pa en k**** briga (propadi velikih firm, naraščanje brezposelnosti, problemi s proračunom)...
In kaka je to demokracija, da ustanovijo varnostno službo, katere naloga je vohuniti za državljani, potem da nagovarjajo državljane, naj vohunijo drug za drugim, da ne omenjam tega, da je sedaj vse v oblasti ene same stranke, ki ne dela drugega kot skrbi za svojo rit, za državljane jo pa en k**** briga (propadi velikih firm, naraščanje brezposelnosti, problemi s proračunom)...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Da ne govorimo o tem, da imajo predsednika, ki ga je volila manjšina in je z goljufijo prišel na oblast.
Thomas, ti se pa malo lepše obnašaj.
Thomas, ti se pa malo lepše obnašaj.
ZDA so totalen garbage.
Totalni kreteni, idioti egoistični, ki se obanašajo tako kot da so najpomembnejši na tem svetu.
Totalni kreteni, idioti egoistični, ki se obanašajo tako kot da so najpomembnejši na tem svetu.
Brane2 ::
Saj verjetno so trenutno najpomembnejši.
Po tistem napadu na WTC je ekonomski udarni val recesije prišel celo do nas in mnogim podjetjem tu je trda predla prav zaradi tega...
Me pa moti nekaj drugega. Pregledal sem tiste linke na poročila in se mi zdijo...pač poročila kot vsa druga. Poročila CIA o Izraelu so precej podobna tem...
Poleg tega so to poročila, polna domnev itd- svetlobno leto daleč od kakršnihkoli dokazov. No, recimo da se niti ne trudijo dokazati niti večine trditev...
Videti je, da se Iračani izredno trudijo narediti omenjeno orožje in da so pri tem prekleto iznajdljivi. Uspeva jim celo ob svetovnemu nadzoru. Ni pa iz tega videti, da nameravajo stvar sprobati na meni. Konec koncev imajo tud Ameri precej te robe v skladiščih. Kako naj vem, da jutri ne bom dobil na glavo kaj od tega ?
Ne pravim, da Iraka ni treba sesuti. Če ocenjujejo, da bodo z njim sranja, naj ga sesujejo. Samo naj ne iščejo debilnih vzrokov.
Mislim, da nikomur tu (in verjetno tudi OZN) ni žal Saddama. Skrbi jih samo način dostave pravice. Lahko da bodo jutri na vrsti oni. Pa tu ne mislim samo na Arabce itd, verjetno to žuli še koga v Evropi itd.
Jasno je tudi, zakaj so Ameri tako pogumni. So na vrhu lestvice moči in razni protokoli in konvencije so jim samo v napoto. Karkoli se že zgodi, bodo pač uporabili tehniko v svoj prid tako kot bo situacija zahtevala. To pa bi se spremenilo v trenutku, ko bi recimo postali druga velesila in s tem vsaj teoretično možna tarča.
Thomas:
Če te prav razumem, si za mesarsko reševanje stvari, kar se odnosov z Irakom tiče. Obenem pa si AFAIK v drugem threadu bil za spoštovanje zakonov znotraj države. MIslim da si tudi dal konkreten primer Kamenika itd, ki ga bodo morali spustiti, če mu nič ne dokažejo.
So tebi kdaj resno fizično grozili ? Pri tem ne mislim na telefonske neumnosti, ampak da se je stvar končala s (mlačnim) posredovanjem policije, nakar so ti vpleteni mirno prišli povedat na domača vrata, kaj bi se ti znalo zgoditi (in ti si jim verjel, glede na preteklost)?
Kaj misliš, kako se zdaj počutijo svojci ubitih in kaj lahko storijo ?
Obenem si za moško rešitev v mednarodnih dimenzijah. Kamenik je (baje) sesul 4. Zavezniki bodo pobili 1000x toliko ljudi samo v začetku.
Ali je med tema dvema problemoma res takšna razlika? Maš pač več problematičnih osebnosti, ki tudi (še nedokazano) ubijajo na nedopustne načine (izven vojne, samoobrambe itd). Eno postaviš pred strelski oddelek, drugi dovoliš najboljšega odvetnika...
Po tistem napadu na WTC je ekonomski udarni val recesije prišel celo do nas in mnogim podjetjem tu je trda predla prav zaradi tega...
Me pa moti nekaj drugega. Pregledal sem tiste linke na poročila in se mi zdijo...pač poročila kot vsa druga. Poročila CIA o Izraelu so precej podobna tem...
Poleg tega so to poročila, polna domnev itd- svetlobno leto daleč od kakršnihkoli dokazov. No, recimo da se niti ne trudijo dokazati niti večine trditev...
Videti je, da se Iračani izredno trudijo narediti omenjeno orožje in da so pri tem prekleto iznajdljivi. Uspeva jim celo ob svetovnemu nadzoru. Ni pa iz tega videti, da nameravajo stvar sprobati na meni. Konec koncev imajo tud Ameri precej te robe v skladiščih. Kako naj vem, da jutri ne bom dobil na glavo kaj od tega ?
Ne pravim, da Iraka ni treba sesuti. Če ocenjujejo, da bodo z njim sranja, naj ga sesujejo. Samo naj ne iščejo debilnih vzrokov.
Mislim, da nikomur tu (in verjetno tudi OZN) ni žal Saddama. Skrbi jih samo način dostave pravice. Lahko da bodo jutri na vrsti oni. Pa tu ne mislim samo na Arabce itd, verjetno to žuli še koga v Evropi itd.
Jasno je tudi, zakaj so Ameri tako pogumni. So na vrhu lestvice moči in razni protokoli in konvencije so jim samo v napoto. Karkoli se že zgodi, bodo pač uporabili tehniko v svoj prid tako kot bo situacija zahtevala. To pa bi se spremenilo v trenutku, ko bi recimo postali druga velesila in s tem vsaj teoretično možna tarča.
Thomas:
Če te prav razumem, si za mesarsko reševanje stvari, kar se odnosov z Irakom tiče. Obenem pa si AFAIK v drugem threadu bil za spoštovanje zakonov znotraj države. MIslim da si tudi dal konkreten primer Kamenika itd, ki ga bodo morali spustiti, če mu nič ne dokažejo.
So tebi kdaj resno fizično grozili ? Pri tem ne mislim na telefonske neumnosti, ampak da se je stvar končala s (mlačnim) posredovanjem policije, nakar so ti vpleteni mirno prišli povedat na domača vrata, kaj bi se ti znalo zgoditi (in ti si jim verjel, glede na preteklost)?
Kaj misliš, kako se zdaj počutijo svojci ubitih in kaj lahko storijo ?
Obenem si za moško rešitev v mednarodnih dimenzijah. Kamenik je (baje) sesul 4. Zavezniki bodo pobili 1000x toliko ljudi samo v začetku.
Ali je med tema dvema problemoma res takšna razlika? Maš pač več problematičnih osebnosti, ki tudi (še nedokazano) ubijajo na nedopustne načine (izven vojne, samoobrambe itd). Eno postaviš pred strelski oddelek, drugi dovoliš najboljšega odvetnika...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
TESKAn
Brezposelnost je še vedno manjša, kot v Evropi. Tudi v Sloveniji. Da o plačah ne govorim.
Seveda propadajo velike kompanije. Ampak to je normalno. Od največjih iz 1900 funkcionira kot velika le še GE.
SmartAss
Prvi del nicka lahko daš preč, če resno misliš, da nej bi se jest moral lepše vest.
Brane
Zelo dobro razumem tvoje vprašanje. Mislim da na noterdržavni ravni, morajo stvari laufati natančno po zakonih, čeprav včasih, za konkreten primer, to ni najbolje. Ko ni najbolje, zbereš državljanski pogum in narediš po svoje. Če si zaradi tega potem zaprt - si tudi to vzel v zakup.
Mednarodna zakonodaja je pa hudičevo šepava - in je potrebno večkrat poseči po takem postopku.
Kaj mislim o iraških civilistih? Mislim da jih je umrlo že 130.000 zaradi "normalnega funkcioniranja" stranke BAAS, odkar je Sadam na oblasti. Sem niso štete žrtve vojn. V naslednjih 10 letih reforme ni pričakovati. Ta vojna bo zadevo prekinila, čeprav žrtve bodo. Podobno kot v Afganistanu.
Seveda ni nobene garancije, da bi Sadam dal kakšno bombo Alkajdi na razpolago. Ni pa tudi nobene garancije, da je ne bi.
Brezposelnost je še vedno manjša, kot v Evropi. Tudi v Sloveniji. Da o plačah ne govorim.
Seveda propadajo velike kompanije. Ampak to je normalno. Od največjih iz 1900 funkcionira kot velika le še GE.
SmartAss
Prvi del nicka lahko daš preč, če resno misliš, da nej bi se jest moral lepše vest.
Brane
Zelo dobro razumem tvoje vprašanje. Mislim da na noterdržavni ravni, morajo stvari laufati natančno po zakonih, čeprav včasih, za konkreten primer, to ni najbolje. Ko ni najbolje, zbereš državljanski pogum in narediš po svoje. Če si zaradi tega potem zaprt - si tudi to vzel v zakup.
Mednarodna zakonodaja je pa hudičevo šepava - in je potrebno večkrat poseči po takem postopku.
Kaj mislim o iraških civilistih? Mislim da jih je umrlo že 130.000 zaradi "normalnega funkcioniranja" stranke BAAS, odkar je Sadam na oblasti. Sem niso štete žrtve vojn. V naslednjih 10 letih reforme ni pričakovati. Ta vojna bo zadevo prekinila, čeprav žrtve bodo. Podobno kot v Afganistanu.
Seveda ni nobene garancije, da bi Sadam dal kakšno bombo Alkajdi na razpolago. Ni pa tudi nobene garancije, da je ne bi.
No niti nisem imel v mislih primerjave z Evropo ampak bolj primerjavo stopnje brezposelnosti v ZDA ko je bush nastopil oblast in brezposelnost v ZDA sedaj.
Ja Thomas, malo pazi na svoje izražanje.
Še vedno vstrajam na tem, da so ZDA trop ponorelih kretenov.
Še vedno vstrajam na tem, da so ZDA trop ponorelih kretenov.
LOL! SmartAss ... hehehe .. kdor bi pogledal od strani, brez vsakega oziranja na vsebino, ampak samo na formo, bi že hitro videl, da
- ali se norca delaš
- ali res nimaš osnovnih manir
Hehe .. no da vidmo moderatorje in action!
- ali se norca delaš
- ali res nimaš osnovnih manir
Hehe .. no da vidmo moderatorje in action!
Tole je ocena za to, kakšna je bila rast v USA lani.
Due to strong consumer spending, third quarter economic growth is expected to come in near 3.5% - perhaps higher. The probabilities of a double dip recession are remote. The underlying economic fundamentals remain sound and continue to point toward Carmetrics’ moderate economic growth scenario.
Nezaposlenost je zrasla s 5.8 na 6.0%.
Število delovnih mest se je absolutno povečalo. Vendar ne toliko, kolikor je narasla armada tistih, ki bi delali. Demografska rast in priseljenci.
Rajši povej kolk so med tem ZDA zasvinjale naš planet.
Njim gre samo za denar, za vse ostalo jim ni mar.
Pod vse ostalo mislim nas vse, ki živimo na tem planetu.
ZDA so največji onesnaževalec okolja na svetu in tega ne mislijo spremenit. Bush je izjavil, da se bomo morali zaradi ogrevanja planeta pač mi prilagoditi. Kaj ZDA briga če bo puščava sredi Evrope, samo da oni dovolj zalužijo.
Njim gre samo za denar, za vse ostalo jim ni mar.
Pod vse ostalo mislim nas vse, ki živimo na tem planetu.
ZDA so največji onesnaževalec okolja na svetu in tega ne mislijo spremenit. Bush je izjavil, da se bomo morali zaradi ogrevanja planeta pač mi prilagoditi. Kaj ZDA briga če bo puščava sredi Evrope, samo da oni dovolj zalužijo.
ZDA spustijo v zrak 25% vsega CO2, ki ga proizvedemo na planetu.
In se jim jebe.
A je treba še kaj dodat?
In se jim jebe.
A je treba še kaj dodat?
Ja, recimo kolko svetovne proizvodnje j pri njih. Pa mogoče kolk je to CO2 na proizvedeno enoto. Pa mogoče kolk je to v primerjavi s SLO povprečjem.
Pa mogoče na koncu vsega tud pomembnost tega podatka...
Pa mogoče na koncu vsega tud pomembnost tega podatka...
Hja pejd si poiskat te podatke, če te zanimajo.
Jaz pa vem to, da lahko svinjarijo, ki jo bodo ZDA zmetale na Irak, veter prinese nad evropo.
Če se to zgodi, da te vidim, kako te bodo zanimali podatki na enoto proizvodnje.
Jaz pa vem to, da lahko svinjarijo, ki jo bodo ZDA zmetale na Irak, veter prinese nad evropo.
Če se to zgodi, da te vidim, kako te bodo zanimali podatki na enoto proizvodnje.
Kakšne zveze ma to s CO2 ? Najprej te je skrbel CO2, zdaj te skrbi očitno nekaj drugega...
Kaj točno bodo zmetali na Irak ?
Kaj točno bodo zmetali na Irak ?
Skrbijo me ZDA in njihovo početje na splošno. Ker se ne ozirajo na nikogar in jim je povsem vseeno za posledice svojega početja.
Vse skupaj kar počnejo je totalno ignorantsko in neodgovorno.
In to je fact.
In imajo plačan folk, da okrog širi njihovo propagando.
Vse skupaj kar počnejo je totalno ignorantsko in neodgovorno.
In to je fact.
In imajo plačan folk, da okrog širi njihovo propagando.
DavidJ ::
Za Sadama delajo prostovoljci.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
Ne vem. Imajo pa tud nekatere ugodnosti - vsaj SamrtAss - pri moderatorjih, ki imajo pa mene pod drobnogledom. So rekli.
Ta pa lahko reče marsikaj ... in se vsaj precej časa nikjer ne pozna.
Ta pa lahko reče marsikaj ... in se vsaj precej časa nikjer ne pozna.
Sramotnemu ravnanju Belgije, Francije in Nemčije se je Sadam že prilagodil. Poslal je inšpektorje domov praznih rok.
Žalost in sramota za več kot pol Evrope.
Žalost in sramota za več kot pol Evrope.
perci ::
Micka: Sadam mora po mojem mnenju dol že zarad tega, kar počne "svojim". Države v katerih se ne spoštujejo osnovne človekove pravice, po mojem mnenju nimajo pravice do suverenosti na svojem območju. Res pa je, da ni samo Irak taka država. In sem za to, da se naredi red v vseh iraq-like countries.
jeb ::
Thomas, uporabljas povsem enako retoriko kot Ameri. "Sramotno ravnanje Francije, Belgije in Nemcije..."
Sem gledal dopoldne komentarje na BBC, Sky, CNN... Joj...
Tko da tista o placanih ameriskih agitatorjih morda le ni tako iz trte izvita...
Ameri so ze zdavnaj povedali, da bodo napadli brez konsenza VS OZN. In so tudi se vedno precej dalec, da bi ga dosegli. Ce Nemci in Francozi v VS niso za poseg, potem bi bilo smesno nelogicno, da bi se pa po drugi strani kot clanici NATO pripravljali v Turciji za to vojno. Kaj pravis? Pa ja nisi presenecen?
Zelo zanimivo bo sedaj opazovat amerisko administracijo, kako se bodo lotili tega problema. Tudi od tega bo precej odvisno, kako bomo pri nas glasovali o vstopu v NATO. Bolj, ko bomo opazali amerisko samovoljo in podobno retoriko, vec ljudi bo proti. Rekel bi, hvalabogu, ampak alternativa je pa se hujsa:
vse skupaj je pripeljano do ekstrema - ce se NATO zedini, bomo imeli vojno, ce se ne, jo bomo imeli prav tako, ce te ameriske groznje unilateralnega posega res drzijo.
Either way, jasno je, da je treba vloziti cimvec diplomatskega napora, da se to podivjano amerisko bando ustavi. Ko bi vsaj se Rusi in Kitajci malo bolj pritisnili v OZN.
Bushu pa en "impeachment"! Pa nej pri tatici v kaksni firmi dela skodo se naprej...
Sem gledal dopoldne komentarje na BBC, Sky, CNN... Joj...
Tko da tista o placanih ameriskih agitatorjih morda le ni tako iz trte izvita...
Ameri so ze zdavnaj povedali, da bodo napadli brez konsenza VS OZN. In so tudi se vedno precej dalec, da bi ga dosegli. Ce Nemci in Francozi v VS niso za poseg, potem bi bilo smesno nelogicno, da bi se pa po drugi strani kot clanici NATO pripravljali v Turciji za to vojno. Kaj pravis? Pa ja nisi presenecen?
Zelo zanimivo bo sedaj opazovat amerisko administracijo, kako se bodo lotili tega problema. Tudi od tega bo precej odvisno, kako bomo pri nas glasovali o vstopu v NATO. Bolj, ko bomo opazali amerisko samovoljo in podobno retoriko, vec ljudi bo proti. Rekel bi, hvalabogu, ampak alternativa je pa se hujsa:
vse skupaj je pripeljano do ekstrema - ce se NATO zedini, bomo imeli vojno, ce se ne, jo bomo imeli prav tako, ce te ameriske groznje unilateralnega posega res drzijo.
Either way, jasno je, da je treba vloziti cimvec diplomatskega napora, da se to podivjano amerisko bando ustavi. Ko bi vsaj se Rusi in Kitajci malo bolj pritisnili v OZN.
Bushu pa en "impeachment"! Pa nej pri tatici v kaksni firmi dela skodo se naprej...
Heh, Bushu pa ne grozi impeachment. ZDA je pod nadzorom republikancev, če bi pa kak demokrat težil z impeachmentom bi pa nazaj rekli 'mi smo vasega, vi bi radi pa zdej vrnili'. Žalostna resnica je, da lahko bush dela zdej prov kar hoče. Upam, da se ga bodo američani na naslednjih volitvah znebili...
Da si ne bi še kdo delal iluzij, kako zanesljivi so evropski zavezniki. Beh!
Ko jim "bo za mir", si bodo umili roke nad vsem.
Zavezništvo z USA (GB) je ključnega pomena. Večina ostalih držav je normalnih le, kolikor to povzroča ameriški pritisk.
Če vidim kakšno svetlo točko v vsem tem, so to le komentarji evropskih medijev, ki jim je povečini jasno, da je naveza Belgija, Francija, Nemčija sick zadeva.
Ko jim "bo za mir", si bodo umili roke nad vsem.
Zavezništvo z USA (GB) je ključnega pomena. Večina ostalih držav je normalnih le, kolikor to povzroča ameriški pritisk.
Če vidim kakšno svetlo točko v vsem tem, so to le komentarji evropskih medijev, ki jim je povečini jasno, da je naveza Belgija, Francija, Nemčija sick zadeva.
City ::
Ja ne vem kdo si je od začetka delal hude iluzije o zanesljivosti zavezništva Severnoatlantskega šmorna NATO.
Se pravi NATO sick.
Se pravi NATO sick.
Za anarhiste, komuniste, antiglobaliste ... je pa to seveda velika zmaga.
Dobljena bitka.
Dobljena bitka.
City ::
In v katero kategorijo se šteješ ti, glede na to da si ne želiš demokracije OZN, demokracije ki je bila rojena in ustanovljena ravno v ZDA in da odobravaš uporabo jederskega orožja in s tem dokazuješ, da tvoje mišlenje ni nič bojše od raznih Sadamov, Arafatov in Pjongjangov?
"Za anarhiste, komuniste, antiglobaliste ... je pa to seveda velika zmaga."
Niti ni. Se.
Je pa lepo, da fasiste malo nazaj drzi tole dogajanje...
Niti ni. Se.
Je pa lepo, da fasiste malo nazaj drzi tole dogajanje...
Senitel ::
In kolk časa bi po mnenju "mirovnikov" morali dati Iraku še časa? Teden, mesec, leto ali pa kar še 12 let kot se vse skupaj že vleče?
Kako boš Irak prisilil, da bodo inšpektorji imeli dostop do vseh objektov, dokumentacije in znanstevnikov? Diplomacija je imela 12 let časa, pa ji to ni ratal. Šele sedaj, ko so v bližini Iraka štiri letalonosilke in kup spremljevalnih ladij se je Irak začenja "strinjat" z resulucijami OZN.
Američani so jasno rekli: ali bo Irak POVSEM sodeloval z inšpektorji ali pa bo dobil vojno. Irak (še) NE SODELUJE POVSEM z inšpektorji Francija in Nemčija pa si obupno prizadevata, da bi preprečili Ameriški napad na Irak in ob tem na kocko postavljata še varnost Turčije.
Nebi se čudil, če bodo Američani svoje vojake s Kosova premaknilni v Turčijo ...
Kako boš Irak prisilil, da bodo inšpektorji imeli dostop do vseh objektov, dokumentacije in znanstevnikov? Diplomacija je imela 12 let časa, pa ji to ni ratal. Šele sedaj, ko so v bližini Iraka štiri letalonosilke in kup spremljevalnih ladij se je Irak začenja "strinjat" z resulucijami OZN.
Američani so jasno rekli: ali bo Irak POVSEM sodeloval z inšpektorji ali pa bo dobil vojno. Irak (še) NE SODELUJE POVSEM z inšpektorji Francija in Nemčija pa si obupno prizadevata, da bi preprečili Ameriški napad na Irak in ob tem na kocko postavljata še varnost Turčije.
Nebi se čudil, če bodo Američani svoje vojake s Kosova premaknilni v Turčijo ...
Senitel, sej ni tako hudo, ne se bati. Vojno, ki si jo tako zelis, bos tudi dobil, brez skrbi.
S privoljenjem OZN ali pa brez. Tko da, glede tega si lahko pomirjen. Me pa zanima, kako bos pomirjen, ko bo ta vojna spricnila dalec naokoli, tudi do sem. Ker bo, ne delaj si utvar. Se vse prehitro jo bomo imeli tukaj.
Da pa ne bo vse tako crno, evo en vic:
Na propagandni turneji po ZDA se predsednik George W. Bush ustavi v eni
od sol in razlaga ucencem svojo vladno politiko. Nato pozove ucence k
diskusiji. Mali Bob vstane in rece: "Gospod predsednik, za vas imam tri
vprasanja:
1. Kako ste lahko kljub manjsemu stevilu glasov od vasega nasprotnika
zmagali na volitvah?
2. Zakaj hocete brez razloga napasti Irak?
3. Ali je tudi za vas atomska bomba na Hirosimo najvecje teroristicno
dejanje vseh casov?"
V tistem momentu zacne zvoniti in vsi ucenci se odpravijo iz razreda.
Ko se spet vrnejo z odmora, se tokrat dvigne Joe in pravi: "Gospod
predsednik, za vas imam pet vprasanj:
zmagali na volitvah?
dejanje vseh casov?
4. Zakaj je danes zvonilo 20 minut prej kot ponavadi?
5. In kje je Bob?"
S privoljenjem OZN ali pa brez. Tko da, glede tega si lahko pomirjen. Me pa zanima, kako bos pomirjen, ko bo ta vojna spricnila dalec naokoli, tudi do sem. Ker bo, ne delaj si utvar. Se vse prehitro jo bomo imeli tukaj.
Da pa ne bo vse tako crno, evo en vic:
Na propagandni turneji po ZDA se predsednik George W. Bush ustavi v eni
od sol in razlaga ucencem svojo vladno politiko. Nato pozove ucence k
diskusiji. Mali Bob vstane in rece: "Gospod predsednik, za vas imam tri
vprasanja:
zmagali na volitvah?
dejanje vseh casov?"
V tistem momentu zacne zvoniti in vsi ucenci se odpravijo iz razreda.
Ko se spet vrnejo z odmora, se tokrat dvigne Joe in pravi: "Gospod
predsednik, za vas imam pet vprasanj:
zmagali na volitvah?
dejanje vseh casov?
4. Zakaj je danes zvonilo 20 minut prej kot ponavadi?
5. In kje je Bob?"
MadMicka ::
Jaz sicer ne vem, koliko časa menijo "mirovniki" še nameniti Iraku, vem pa, da bi vojni hujskači in ostali krvi žejni psi napadli Irak že včeraj. Pa ne samo Irak. Enostavno bi zbrisali iz tega sveta vse tiste, ki bi jih lahko. Zgolj zaradi vojne seve.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napad ZDA na IRAN (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 23136 (15732) | drvo |
» | Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Loža | 50188 (30750) | gfighter |
» | AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 27563 (19982) | MadMicka |
» | Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 8626 (7470) | nevone |
» | Napad na Irak (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 10708 (8397) | Thomas |