» »

Ali bodo Združene Države napadle Irak?

Ali bodo Združene Države napadle Irak?

««
8 / 44
»»

Thomas ::

Od cca 6000 milijard dolarjev, se jih samo nekaj 100 obrne v oboroževakni sferi v ZDA.

Ekonomsko to ni zelo pomemben faktor. Sploh še, ker morajo pa ostali (z davki) plačat vse to.

Da imajo ZDA blazne biznise, ker delajo rakete in podobno - je oslarija.

Je pa drug učinek. Spin off tehnologije so bistveno pomembnejše.

Pa seveda obramba države.

Ne pa, da mečejo rakete na Irak, v Švici se jim pa računi debelijo. Tko to pač ne gre.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Colin Powell je svoje povedal.

Mirovniki bodo seveda (še naprej) verjeli Sadamu.

;)

MadMicka ::

Nekaj mora biti hudo narobe v glavah ultraskrajnežev in raznih vojnih hujskačev, da hočejo stvari na tem svetu reševati z orožjem..

rešuje se jih s politiko.....orožje pride v poštev le v skrajni sili in ne pozabit, če bi med hladno vojno izvajali doktrino prvega udara, potem seveda danes nebi bili živi....

Razmem pa tisto bando ameriško, da če imajo takšen arzenal, ga morajo vsake toliko spucat...

Ampak tega napreden svet ne sme in ne more več tolerirati..

Moramo zaustaviti ZDA, dokler ne bo prepozno!

jeb ::

Mici - je ZE prepozno. Na zalost.
Tole, kar so pa danes pokazali Ameri, je totalna farsa (kar je njihova politika itak).
Hehe, Iracani kemicno biolosko orozje razvijajo v 18 kamionih. Jezus...
Ravno toliko kredibilnosti imajo kot Sadam, pa nic vec. Banda zmesana.
Pa se vedno ne premorejo tolk odkritosti, da bi rekli: "Ja, ok, pred toliko in toliko leti smo mu MI prodali vse tisto sranje, ko smo ga podpirali, samo takrat nismo vedeli, (ceprav seveda SO) da je tolk "bad guy"".
Tko pa dobesedno nategujejo cel planet.
Eni jim celo nasedejo. In to tudi tisti hiper-prosvetljeni.

To mislite takle, ki se slepo oklepate "mirovništva".

Za svet bi bila najboljša intervencija v Iraku. Mogoče pa tudi kredibilna grožnja z uporabo jedrskega orožja. V smislu, če TAKOJ ne poveste kje imate kemično ipd. orožje in dovolite prihod naših čet za demontažo le-tega, računajte na možnost (jedrskega) napada.

V zameno za sodelovanje nudimo Sadamu in njegovi kliki varno bivanje v izgnanstvu.

IMO nekaj takega. Že to je dovolj tvegano, ostale opcije so pa še dosti slabše.

:|

Tr0n ::

Ja, pametno polde. Kaj pa kratkorocne in dolgorocne posledice taksne groznje ali celo izvedbe le-te? Jih lahko napoves, glede na razdvojenost Evrope in ostalega sveta o napadu?

Americani trenutno samo skrbijo zato, da bo naslednji predsednik po Sadamu nadaljeval njegovo politiko, namesto da bi poiskali boljso, mirnejso in dolgorocnejso resitev. Napad ne bi naredil nic konkretnega, kot povecal sovrastvo.

Ni res, da smo mi "mirovniki", temveč je res, da je Thomas vojni hujskač.

Če že hujska na vojno, potem naj začne najprej pri S. Koreji. Jo bodo ZDA napadle???

Kaj so izjavili? Da je Koreja sicer zagnala svoje jedrske reaktorje, ampak količine jedrskega materiala so zanemarljive....

Po Iraku pa iščejo jedrsko materijo s povečevalnim steklom in ker jo ne najdejo jih bodo napadl.

To je sramota za razviti svet.

Namesto da bi EU in Arabske države napovedale gospodarski bojkot ZDA, so nekatere izmed njih celo pripravljene na sodelovanje z Američani.

In da bi razviti svet grozil eni državi z jedrskim orožjem??? Pa ta človek ni normalen...

No, pusti tisto, kar politiki povejo v javnosti, ker bore malo pove o pravih motivih. Ampak dejstvo je, da noben motiv ne opravicuje napada na drugo drzavo. Idealist? Mogoce, zakaj pa ne. Saj pocasi se pa bi ze morali nehati obnasati kot zivali in iskati alternative.

Namesto v vojsko, naj svoj budget povecajo pri medicini, znanosti, raziskavi vesolja etc... Bo bolj koristno, kot pa da se na tem malem planetu pobijamo med sabo.

nevone ::

Ampak dejstvo je, da noben motiv ne opravicuje napada na drugo drzavo.

Povej to še "Arabcem".

Saj pocasi se pa bi ze morali nehati obnasati kot zivali in iskati alternative.

Povej to še "Arabcem".

Namesto v vojsko, naj svoj budget povecajo pri medicini, znanosti, raziskavi vesolja etc... Bo bolj koristno, kot pa da se na tem malem planetu pobijamo med sabo.

Povej to še "Arabcem".

o+ nevone

> Pa ta človek ni normalen

Pa je. Bolj že kot tisti, ki samo upajo, da Sadam ne bo naredil s svojim orožjem za množično uničevanje, nič hudega.

Če smo realni, vidimo vsaj 50% verjetnost, da bo.

Opozicija drugih držav napram ZDA?

Ni tako pomembna, kot je videti.

Če bi bili v orbiti neki benevolentni alieni, ki bi nam rekli:

Ej, demolirali bomo Irak, preden pride do kakšne večje nesreče, če se ta sam ne razoroži!

- jest ne bi imel dosti proti. Še manj imam, če obstaja sila ki to lahko stori, kar na tej Zemlji.

barbarpapa1 ::

Evo, medtem, ko mi filozofiramo okoli Iraka na tem forumu, je naša država končno nekaj naredila! >:D Branje obvezno!

Nimam cajta, sem v službi, pa se kljub temu zajebavam....

LP

Jože

||_^_|| ::

Po ful dobri propagandi na CNN (slovenija=>Sami alkoholiki) smo dobil še eno: Powell nas je omenil v svojem poročilu. Zdej bomo pa res znani ratal.:\

||_^_|| ::

barbapapa: lol

> Če že hujska na vojno, potem naj začne najprej pri S. Koreji. Jo bodo ZDA napadle???

A se ti to samo ne strinjaš v prioritetah, Mici?

:\

shock ::

Ma mi slovenci ne znamo razmišljati s svojo glavo? Kaj se moramo tako nujno prilizovat ameriki? Mislim jooj katastrofa. Skoraj skoraj me je sram da sem slovenec.

NATO dilema: Koga bomo danes napadli?:D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shock ()

Ne vem, ce si kdo dela utvare, da Sadam ni nevaren. Cist pravilno je, da se Sadama skine. Tole s temi "vohunskimi podatki" je pa eno samo sprenevedanje. Te zadeve je kupil od Amerov, in zelo verjetno ni vsega unicil in pokazal. Jasna stvar. In dokazal je, da je nevaren in da bo, ce ga pustijo pri miru, rovaril naprej. Ze zdavnaj bi ga morali sneti. Ce ne prej, pa takrat, ko je potolkel Kurde (z amerisko robo).

Jest bi samo rad videl, da bi bila mednarodna politika tako dosledna, da bi z enako odlocnostjo poskrbela se za Izrael. V bistvu tega najprej. Potem pa takoj Sadam. Ta vrstni red je pomemben. Potem pa vse po vrsti, ki so navzven agresivni. Je pa res, da se potem seznam naenkrat razsiri se na kaksno Kitajsko, pa Rusijo... Zoprno, ne? Za "velike" je vojno osvajanje se vedno dovoljena praksa, majhni pa... Saj vemo. S tem bo res tezko presekat. A o tem morda v kaksni drugi debati.

Dokler si mednarodna politika v oceh Islama ne bo pridobila vsaj neke minimalne legitimnosti, (kar bi poseg v Izraelu po mojem mnenju omogocil), kajti za napad na Irak ji legalnosti morda ne bo uspelo pridobiti, bo napad na Irak zakuhal pizdarijo. Ni nujno, je pa zelo verjetno. Pizdarijo, ki bi se ji dalo izogniti, samo ta dvojna merila Zahoda bi bilo treba enkrat koncno preseci.
Tko pa muslimanski svet tole dogajanje upraviceno vidi kot krivico. Pa se lahko sovrazniki Islama na glavo postavte. Tko oni to vidjo: "Izrael pustite, da pocne kar hoce, s Korejo se boste "pogovarjali", po Islamu boste pa uzgali."
Jasno, da jim to ni vsec. To, da pa oni ne razumejo nasih "vzvisenih namenov", ker so "divjaki", je pa stereotip prve klase. Slabo opravicuje vojno z njimi. Zelo slabo.

Iraški režim je islamski samo kolikor mu paše.

Toda mnogi islamisti - še bolj pa arabski nacionalisti - razmišljajo da kakršen že je, je "njihov brat".

Izrael je pa demokratična država, ena najbolj uspešnih na svetu, ki se sama bode z istim sovragom. Ne mi mešat zdejle osnovnih reči - jeb!

Je pa zanimivo, da tako ti kot Mici, v bistvu vidita nujnost, da se Sadama sesuje brez francosko-nemških jamrarij.

Samo se "delata lepe".

p.s.

shock bi se pa raje "prilizoval" Sadamu?

nevone: tvoji t.i. Arabci niso zaceli prvotnega konflikta. Pa da ne bos mislil, da podpiram njihovo politiko ali njihova dejanja.

Kolk nazaj si pa ti pripravljen gledat? 10, 20, 50, 100, 1000, 1000000, bigbang ?

Mislm to ti je fora. A sedaj nej pa vse skupaj mirno gledamo al kaj?

Dej mal premisl. Pa prosim preštudiraj zgodovino od bigbanga dalje - če ga seveda priznavaš.

o+ nevone

To, da gre za Islam ali pa "arabsko bratstvo", je nepomembno. Situacija v zvezi z Izraelom pa JE relevantna, ko gre za napad na arabsko/islamsko drzavo, ce ze hoces.
VS OZN je res bolj klinc, je pa se vedno edino, kar imamo, in je sigurno bolje kot ameriska samovolja. Zal pa ne dosti.
Temu, da naj bi Francija in Nemcija predstavljali "novo Evropo", tudi priblizno ne nasedam. Oboji imajo svojo "hidden agenda", brez skrbi. V altruizem Zahoda ne bom verjel, dokler se politika korenito ne bo spremenila.

Nevone - dej povej, koliko pa ti poznas zgodovino Bliznjega vzhoda, recimo zadnjih 150 let? Sej je to dovolj, da clovek lahko uvidi, za kaj gre, ni treba gledat do krizarskih vojn.
A sploh ves, kaksno politiko so igrale Zahodne demokracije na teh tleh od recimo 1850, pa potem od Sueskega prekopa, Sionizma, itd..? Se mi zdi, da ne.

> Temu, da naj bi Francija in Nemcija predstavljali "novo Evropo", tudi priblizno ne nasedam

Kdo pa je to sploh rekel?

Mau si pomešal.

Dej nehi se it, kdo pozna zgodovino bolje! Prvič ker boš potegnu takratko. In drugič zato, ker imamo momentalno eno nevarno situacijo, ki jo je treba rešit. Brez raznega "zgodovinskega opravičevanja".

Glavo iz peska in premislimo tole:

ZDA niso napadle talibanskega režima v Afganistanu 1999. Napaka.

Kako velika napaka bi bila šele, če ne bi zdej razorožili Iraka. Katastrofa!

Seveda ga je nevarno tudi napasti, ker bo Sadam začel metati strupe naokoli.

Zato je tudi jedrska grožnja nujna.

Če ga pustijo pa pri miru, kot nekateri predlagajo - se bo v nekaj letih situacija razlila čez rob.

Glavo v roke!

shock ::

Thomas:
>shock bi se pa raje "prilizoval" Sadamu?

Odgovor je ne. Samo bi lahko malo bolj razmišljali s svojo glavo, to sem hotel povedat. Že na kilometer daleč se vidi da so naši politiki hočejo prilizovat Ameriki. In kaj oni nam pravijo? Hmmm bolj malo, ker niti ne vejo kje je Slovenija in vedo samo, da smo kroniki. Hvala lepa za take "prijatelje".

_sas_ ::

glede napada na izrael: izrael je demokraticna drzava, v nasprotju z irakom, in zato kakrsen koli poseg tam je idiotizem. je pa res da bi lahko "malo" bolj strogo preucili in posledicno kaznovali zlocine proti clovestvu, genocid, itd., ki ga je (in ga se) izvajal izrael (oz. posamezniki na polozajih; lep primer je saron) nad palestinci.

glede jederske groznje in uporabe tega; pa se ti sploh zavedas kaksne posledice lahko to pusti??? mislis da bo te posledice cutil rezim v iraku? ne. tisi "navadni" bodo obcutili to. da ne omenjam nevarnosti, da pol to se drugod postane stalna praksa; ce ne gre zlepa pa bomo eno atomsko bombo vrgli. indija po pakistanu, pakistan nazaj ... rusija po ceceniji ... kitajska po tajvanu ... itd. na koncu si bodo vsi grozili z jederskim orozjem.

"Je pa zanimivo, da tako ti kot Mici, v bistvu vidita nujnost, da se Sadama sesuje brez francosko-nemških jamrarij."

Kaj si pa potem hotel povedat s tem? Da v resnici pravzaprav podpiram amerisko akcijo brez soglasja OZN? Niti priblizno je ne! Ce bodo Rusi, Kitajci ali Francozi dali veto, nimajo Ameri kaj sami pocet.
Ampak, glede na dosedanje izkusnje z obcutljivimi resolucijami, verjamem, da se bodo ob glasovanju za morebitno resolucijo o napadu na Irak, vse tri sile "vzdrzale". Kot ze tolikokrat dosedaj...

Kar se pa zgodovine tice, heh...
U wish, Thomas...

Ne gre za nobeno "prilizovanje Ameriki" - gre za dejstvo, da smo v istem čolnu z njimi, kar se tiče možnosti terorističnih napadov.

Zanikanje tega s trditvami o prilizovanju - je neresno. Ampak tudi razumljivo. "Go away nightmare!"

Seveda je slabo, ker je potrebna jedrska grožnja. Še slabše pa bo, ko tudi ta ne bo pomagala.

nevone: nisem rekel, da je treba mirno gledat, ampak mirno resevat.

"Seveda je slabo, ker je potrebna jedrska grožnja. Še slabše pa bo, ko tudi ta ne bo pomagala."

Seveda ne bo pomagala. Jedrski napad pa še veliko manj.

> Seveda ne bo pomagala.

Mogoče boljšega upanja ni.

> Jedrski napad pa še veliko manj.

O to pa že. Cena za iraško prebivalstvo bi bila sicer strahotna, toda morda bomo morali mi plačevati podobno ceno, če se Iraku ne vzame VXa in podobnih reči.

Zelo tezko je predvidet posledice taksnega napada, se ti ne zdi? Pa ne govorim o prebivalcih napadene drzave.

jeb, ne mi predpisovat do kam naj jaz gledam zgodovino. Jaz jo pač gledam od bigbanga naprej. Če tebi seže (se skliciješ) samo 150 let nazaj oz. do križarskih vojn, je to pač tvoj način spoznavanja zgodovine.

TrOn, a ti res verjameš, da se da mirno rešit zadevo. Bodi prosim tako prijazen, in mi opiši miren način reševanja tega problema. Samo da ne boš slučajno pozabil kakšne malenkosti, ker ti lahko popolnoma sesuje sistem mirnega reševanja.

o+ nevone

> Zelo tezko je predvidet posledice taksnega napada, se ti ne zdi?

Milijon mrtvih, milijone težko ranjenih. Edinole na drugem koncu sveta, kot če nam Sadam pošlje svojo "kemijo in biologijo" na glavo.

Preden pa zadeve postanejo tako dramatične, je pa še eno majhno časovno okno, v katerem je mogoče uničiti Iraški režim za manjšo ceno. Upam vsaj.

ZDA poskušajo prav to. "Mirovniki", tisti ki se delajo francoze, nemci, nevedniki - ti pa samo povzročajo dodatno zgago.

To tako je.

Alec999 ::

mene sam zanima .... zakaj ne odstranjo ("atentat") samo Sadama a nebi bilo to zadosti? Se bolje po mojem mneju pa bi bilo, da ga "ugrabjo" in pripelejo na mednarodno sodisce, kjer nj mu sodjo.

Res pa je, da v slednjem primeru .. bi se njbrz zacel samomorilski napadi in ugrabitve ... velka moznost pa je, da se to nebi zgodil za prvi primer.

lp,
Alec999

alec!

Sej to skušajo narest. Sicer je res, da bodo morali še prej razsuti iraško vojsko in pobiti večino republikanske garde, da bi prišli do vseh pomembnih članov režima in do vseh podatkov - ampak točno to bi ZDA in GB naredile.

Samo se jima pod nogami valja pol luzerske Evrope in večina Arabcev. Pa še OZN povrhu.

Alec999 ::

ma ya sam ostali (vojska) so itak samo ovfce ... pa ubogajo ukaze ... mislm, da bi zlo zlo velik dosegl ze ce bi samo Sadama odstranl ... mogoce zravn se une generale k vedno z njim sedijo za mizo :)

vohuni ugotovijo, kje se nahaja ... poslejo vodeno raketo .. problem resen mrtvih 1-20 ljudi. Mislm, da usi vemo, da Sadam je enako nc dobrga .. tko, da mislm, da bi s takim predlogom tud "luzerska" Evropa podprla napad. Zdi se mi pa skoda, da bi unicl tist mal infrastrukture v drzavi in pa zravn bombandiranja pobili se nevem kok civilistov.

"jeb, ne mi predpisovat do kam naj jaz gledam zgodovino. Jaz jo pač gledam od bigbanga naprej. Če tebi seže (se skliciješ) samo 150 let nazaj oz. do križarskih vojn, je to pač tvoj način spoznavanja zgodovine."

da ... praclovek nosi izredno veliko krivdo za problem, o katerem mi tukaj razpravljamo :D

mislim no, kaksne eni prijavljajo.

_sas_, ne gledamo na zgodovino vsi strogo družboslovno, to je vse.

o+ nevone

aha. pol pa je ze itak v prvi vrsti bigbang kriv za vso nastalo situacijo :)

Krivdo iskat v zgodovini je začel jeb - jeb....

Iskanje "družboslovne" zgodovinske krivde je totalno neproduktivna zadeva, to je mende jasno. Niti pri Sadamu.

We have a situation here!

In to tako, ki se slabša.

Treba je ukrepati. Da bi ubili samo Sadama, bo bolj težko. Preveč njegovih dvojnikov se sprehaja po Iraku in preveč jih je, ki bi ga nasledili.

Vendar OZN in luzerska Evropa nista dali žegna niti za takšno operacijo specialcev. Vztrajata pri "ozemeljski celovitosti Iraka" in "pomembnosti reševanja v okviru OZN".

Pilat si umije roke.

> pol pa je ze itak v prvi vrsti bigbang kriv za vso nastalo situacijo

V bistvu je. Tudi za bebavo spakovanje nekaterih.

8-)

matej97 ::

Hmmm Sadama ubit z atentatom je po moje skoraj nemogoče.

Sem gledal po eni oddaji, da ima nevemkoliko dvojnikov. Itak pa jih pošilja tudi na srečanja z drugimi državniki.

Je kazalo primer, kako se je Haider srečal z enimo njegovih dvojnikov...

težko bo :\

Če železna zavesa ne bi padla, problema Irak sploh ne bi bilo, ker ZDA ne bi nanj kazala s prstom.

A si predstavljate, da lahko edina supersila pokaže s prstom na kogarkoli in ga uniči?? Bolj ko je nekdo močan, večjo grožnjo predstavlja.

ZDA na silo v celoti spreminjajo sedanja načela na podlagi katerih je temeljil mir: in sicer uvaja doktrino prvega napada, celo napada z jedrskim orožjem??? in dalje ingorira VS ZN.

Če sedaj ne zaustavimo ZDA, bo kasneje prepozno!

Sadama Huseina hočejo odstraniti? Takih kot je on, je polna Afrika in velik del Azije.

Vedno manj jih je, seve, ker se vpliv civiliziranih držav širi. In to je dobro. In to (brez orožja) je pravi način.

Vojne hujskače je pa treba utišati in odstraniti iz politike. Za začetek bi Američani veliko naredili, če bi odstranili tisto Bushevo oil-bando.

Bolj ko je nekdo močan, večjo grožnjo predstavlja.

Ali bi ti drugim grozil, če bi bil zelo močan?! ;(
Slabost ni v moči, ampak v nevednosti in slepoti, tega se močni dobro zavedajo(mo).
Nekateri na stvari gledate za spoznanje preveč preprosto. Raje malo bolje razmislite.

o+ nevone

> Če sedaj ne zaustavimo ZDA, bo kasneje prepozno!

Kdo? Ti, pa Sadam pa Joška Fišer?

Mi, velika večina, moramo zaustaviti krvi žejno pošast...

Ne morte. Niste izvežbani, da bi vas poslali v Irak.

Samo pesti lahko držite, da se ne bo razsul kakšen balon VX, preden jih pospravijo.

Največ kar lahko naredite je, da nehate klobasat o "suverenosti Iraka" in podobne neslanosti.

Boste?

Kdo neki govori o suverenosti Iraka?

Se boš nauču brat?

Boš?

In še to: če bi ZDA že pred dobrimi 10 leti napadla vsako državo, ki bi jo po njenem mnenju ogrožala, potem bi seveda že zdavnaj izbruhnila tretja svetovna vojna.

p.s.
S. Koreja ima najmanj 2 atomski bombi, še več jih lahko naredi, ampak nima pa nafte, tako da problem S. Koreje bo rešila diplomacija. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

"V bistvu je. Tudi za bebavo spakovanje nekaterih."

ce bo debata zavila na to, se ne bo nikamor prislo. ali ti slucajno resno verjames, da bi morali zavit v to smer in iskat krivdo tako dalec nazaj ... to sem hotel poudarit.

sicer pa nebi o bebavosti z nekom, ki vidi samo crno in belo in ki mu je v bistvu srz argumentov: zda rox, ostali (ki jih seveda takoj etiketira z anarhisti, mirovniki (nevem zakaj bi ta beseda imela slabsalen pomen, ampak pri njemu to je tako), marxisti, itd.) sux.

"Največ kar lahko naredite je, da nehate klobasat o "suverenosti Iraka" in podobne neslanosti.

Boste?
"

o tem sem govoril zgoraj. "jaz vem vi ne veste" ... debata na nivoju, ni kaj. :)

Mici - Srbije in Afganistana ne bi nikoli napadli, ker nimata nafte?

sas - a ti jemlješ jeba, ki je s tem začel v zaščito, ali ga napadaš?

> sicer pa nebi o bebavosti z nekom, ki vidi samo crno in belo

Samo črno in belo vidim? Tako črno (belo) me ti vidiš?

|O

"sas - a ti jemlješ jeba, ki je s tem začel v zaščito, ali ga napadas?"

v bistvu v zascito. je "rahla" razlika (ki je pomembna za to temo) med zadnjimi 150 leti in zgodovino od nastanka vesolja. se ti ne zdi?

"Samo črno in belo vidim? Tako črno (belo) me ti vidiš?"

lahko belo lahko crno. katera barva (ekstrem) ti je ljubsa?

_Tom_ ::

Samo eno majhno vprašanje: Vsi se strinjate, da je poanta v temu, da je pravično napasti Irak, ker ima "kao" orožje za množično uničevanje... zanima me, kdo določa države, ki imajo pravico do tega orožja, glede na to, da ga ima največ tisti, ki zganja hrup okoli tega (, da tudi biološko in kemično,...), in seveda, sedaj boste rekli, da ga je Saddam že uporabil,...se strinjam, vendar tudi izpeljem naslednjo hipotezo: kemično orožje, katerega je uporabil nad Kurdi, je dobil od USA, skupaj z dovoljenjem uporabe, kajti am.vojska je želela "field data" o tem orožju. Iz tega sledi, da so oni enako odgovorni kot Saddam, če sprejmemo njihovo politiko vojne proti terorju, da so talibani enako odgovorni za napad 11.sept. kot Al-Qaeda, torej imamo, mi "demokratične države" moralno pravico in dolžnost napasti USA.... haha
««
8 / 44
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napad ZDA na IRAN (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27723136 (15732) drvo
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175350189 (30751) gfighter
»

AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

60027566 (19985) MadMicka
»

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )

1508628 (7472) nevone
»

Napad na Irak (strani: 1 2 3 4 )

17610708 (8397) Thomas

Več podobnih tem