» »

Ali bodo Združene Države napadle Irak?

Ali bodo Združene Države napadle Irak?

««
7 / 44
»»

Thomas ::

Nisem jest predmet tegale threada.

Ampak bom šel tja, če gre kdo od vas v Irak ali Severno Korejo.

Lahko celo samo v Pakistan. Samo je kleč. Za Pakistan jest oddidem v ZDA šele po enem letu bivanja dotičnega v Pakistanu.

Sicer pa ... moj cilj je, da se celotni NATO land ultramodernizira. Za začetek. Nočem, da ostane to rezervirano samo za ZDA.

:)

p.s.

V moje ocene Izraela in Palestincev, še ni še nihče vtaknil.

Še s fašistom me niso ozmerjali, kaj šele da bi pokazali kakšno konkretno napako.

A bo zatišje, a bo vihar?

Po moje bo vihar!

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

iration ::

Ali bo referat iz MI padel, ali pa boš samo fašist. ;)
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Jackass ::

NEVMESNO!

Če jst kej poznam Grmovjevega Jurija (George Bush) pol bodo napadl!

Zanč sm ga klicu, pa je reku da ga bodo napadl!
Majkemi!

jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

||_^_|| ::

Thomas: Najboljša rešitev za palestince bi bla torej takšna: hoditi na delo v Izrael, se odpovedat arafatu in alahu in živet srečno ter moderno. Samo kaj ko je to trenutno nemogoče. Kakšno rešitev vidiš ti?

_sas_ ::

resitev za muslimana v palestini je, da postane ortodoksen jud.? :D

jeb ::

Pa smo od Thomasa le dobili odgovor - razlog za Palestinski (islamski) terorizem je torej verski fanatizem in primitivnost islamskega memplexa.
Ne morda zato, ker je Izrael ob nastanku za Zide rezerviral 80% ozemlja, bilo jih pa BISTVENO manj od Palestincev, ne zato, ker je od samega zacetka nacrtno izseljeval, pobijal Palestince, jim celo dajal dobre sluzbe (haha), ampak zato, ker so oni pac verski fanatiki. Dobro.

Zdej pa povej, Thomas, a so verski fanatiki tudi na Sev. Irskem? Kaj? Verski fanatiki? V zahodnem memplexu??? Kaj takega!!!
Kaj pa Baski? Kaksni fanatiki so pa oni?
Please, enlighten me... Please...

Tragicno je, da tko pameten poba (k zna menda celo algoritme delat, pa programirat, in je ob tem se tako strasno ponosen na to, da mi gre na smeh) ne uvidi tako elementarne cloveske zadeve:

LJUDJE NE MARAJO, DA JIM NEKDO DRUG NAREKUJE, KAKO MORAJO ZIVETI.

A si res debil, da tega ne razumes? A se iz vseh zgodovinskih dejstev, ki jih menda poznas, in kljub vsej svoji nadmocni inteligenci nisi naucil tega tako enostavnega dejstva?
Kako to, da se upirajo eni Irci, pa Baski, pa se jim ZAGOTOVO godi NEPRIMERNO bolje, kot se godi Palestincem v Izraelu? Ker so pac fanatiki? Kr tko, ekstremisti za hobi...?

Pravis, da se bodo morali muslimani na Danskem asimilirat v naso kulturo, ce bodo hoteli biti tam. Vsekakor, da se bodo morali, pa hitro. Ampak ti bi pa v naso kulturo asimiliral muslimane, ki ne zivijo tukaj. To je pa aroganca, ja. In to zagovarjas s tem, da smo pac bolj razviti, in nas sistem na dolgi rok za clovestvo lahko zagotovi boljse izglede.
Mogoce jih lahko, ampak nerazviti svet vseh dobrot zahoda se ni obcutil. Iz dosedanje zgodovine so od zahoda dobivali batine in garanje, zahod je pa bogatel
Skratka, oni se s tem ne strinjajo, pa se lahko na trepalnice postavis. (aja, ti jih bos raje znjukal)
Oni imajo na svojih tleh (ja, Thomas, SVOJIH tleh, ti nisi tam doma, ONI so, a razumes to??) pravico ziveti, kakor jim pase. Ja? Tezko za razumet? Bi rabu algoritem? Sorry, se bos moral pa drugam obrnit, nisem tolk pameten, da ti ga spisem.

Pa se to - Thomas, kje si nasel podatek, da je od nastanka Izraela pa do danes Jordanija pobila vec Palestincev od Izraela? Prosim link, oz. v kateri knjigi si to prebral? To me pa res zanima.

All of this is vintage Arafat as we recall his attempt to take over Jordan in 1970, resulting in his being kicked out of Jordan after King Hussein's Bedouin Army slaughtered between 10,000 and 20,000 Palestinians. Arafat escaped to Lebanon where he again tried to take over the Lebanese government in a 12 year Civil War that killed over 100,000 Lebanese civilians. Arafat, if nothing else, is consistent and therefore predictable.

Naprimer tale link.

Tega maš morje.

Tko, nimam časa zdej en čas za tole.

Thomas, RESNO se vprasaj, kdo je bolj zapadel kaksni propagandi. Al jest (anarhisticni, fundamentalisticni, komunisticni, ne vem kateri, namrec), ali ti amerisko/zidovski?
Hudo...

Tito ::

:D :D :D

Ma ni smesno vec, sploh ne.
Seveda se koljejo na bliznjem vzhodu, itak, da se. In Thomas dobro ve, da niti ni point, al je tm slo 20000 al 50000 al 5000 Palestincev, tm pa 10000 al pa 30000 iraskih kurdov, itd. Koljejo se tako, kot se je Evropa klala se do 50 let nazaj. Big deal.
Ampak ce se pa zahod ne bi vmesaval ze (vsaj) od sredine 19.stol, danes teli arabci ne bi bili pissed off na nas. In zahod se je IZDATNO vmesaval in skusal regijo prirediti v svojo korist, to so spet dejstva.
No, ne vem, na koga bi bli muslimi pissed off, ampak ne na nas, ce bi jih mi pustili pri miru. Simple as that. Ni treba bit genij, da to dojames. Res ni treba.

V kaj pa se ne vmešava?

Ampak to je zato, ker smo belci... Mamo privilegije tm zgor:D 8-)

No, pa se enlink, (in to so podatki, ki jih ni navedla kaksna PLO ali kaj takega, ampak univerzitetna profesorica v Izraelu), da se vidi, koliko lahko verjamemo uradnim Izraelskim navedbam o zrtvah, ki jih sproducirajo, pa na kaksen perfiden nacin vplivajo na razmerje mrtvi/ranjeni.
Za kozlat...

Izraelka lahko opozarja na (domnevne) zločine Izraela in poučuje na univerzi v Tel Avivu.

Palestinka pod Arafatovo oblastjo lahko tudi opozarja na Izraelske zločine. Opozorilo na palestinske se konča s (hardway) smrtjo.

Arabci vsak dan ubijejo več Arabcev kot Izraelci. Pa če to še tako označujete za "židovsko ameriško propagando".

V resnici veste, da je res.

;)

where else in the world today can one find more convoluted and pathetic fantasies of victimhood than among Arabs? All the backwardness of Arab society, all its poverty, all its oppressions, all its misogyny, all its misanthropy, is routinely blamed on everyone but Arabs. When Arab women in Saudi Arabia are kept behind a legally-enforced wall of demeaning and archaic sexual segregation and subjugation, Arab intellectuals and apologists tell us that the burqa, the niqab, etc., are an act of cultural rebellion against encroaching Western norms, and thus Westerners are to blame when Arab men oppress Arab women. No mention, of course, of other sharia laws in Saudia Arabia like that in order for a woman to prove she was raped she must present four male witnesses who witnessed her being penetrated!

When Arab men kill thousands of Palestinian men, women and children at Sabra and Shatilla, a truly horrific massacre, the Arab world unanimously agrees that Israel is to blame; this despite the fact that it is universally acknowledged that Arab hands held the knives, the guns, the truncheons that laid low so many innocent Palestinians (and so many non-innocent ones, too). The idea that those Lebanese Arab men may have been responsible for their own actions is unthinkable. How could we Arabs be responsible for our own self-inflicted tragedies? the thinking goes. Other people must have made us do it, they must have made us who we are.

No, Židi niso povsem nedolžni. Oziroma so. IMO Arabci in Židi so popolnoma nedolžni. Njihova memplexa sta pa smotana.

Arabski za nekaj razredov bolj.

all good-intentioned men and women should do what we can, to help the Arab world honestly face its own medievalism and infantilism, as well as the remarkable triviality of Palestinian suffering, in the light of the vastly greater and contemporaneous sufferings of other people. The Arab people need help looking in the mirror.

Ja, ja, Thomas, je ze v redu.
Izraelci so ful OK, arabci si morajo pa ogledalo nastavit... Vsekakor...
Dej rajs se kaksen apel napisi, no...
:D :D :D

A ti mar postaja jasno, da si (bil) v zablodi?

Pa bi se sedaj rad pogovarjal o nečem drugem?

Težko se pameten človek ne strinja, da si potegnil (zelo) kratko v tej diskusiji - jeb!

JAO!;((

Yeah, right... :D
Glavno, da si zadovoljen s sabo, Thomas.

Jok in stok in škripanje z zobmi - ne pomaga nič, Jezus Kristus.

Povej kaj ti ni všeč - konkretno!

Tkole se zmenva, Thomas:
Prvi korak:
sestavi "manifest" svojih idej, (pa nikakor ne izpusti svojih "tez", ki si jih v zadnjem letu natrosil po temle forumu:

- planet ni zasvinjan, ekoloski problemi so zaganjanje panike ta zelenih in anarhistov in bogvekoga ze

- ni hudega, ce pade kaksna atomska bomba, to se vse da spucat

- suznjelastnistvo moralno ni bila vprasljiva praksa, vsaj na dolgi rok ne

- kolonializem ni pocetje, za katerega bi se Zahod komurkoli moral kakorkoli opravicevati oz. vsaj poskusal popraviti storjene napake

- Islamski teroristi niso nic drugega kot verski fanatiki, ki niso hoteli ziveti v raju, ki jim ga je ponudil Izrael

- kulture, ki se ne razvijajo, smatram nevredne obstoja

Drugi korak:
Vse to objavi v kaksnem casopisu, (ce bo kdo tvoje fasisticne ideje sploh hotel natisnit), ce ne drugace, vsaj v PISMIH BRALCEV.
Tretji korak:
Potem pa bodi toliko MOZA, da se pod svoja stalisca PODPISI, pa bom z veseljem polemiziral s tabo. Javno. Brez problema. Se ne bojim, da bi se osramotil. Niti malo.
Do takrat pa smatram, da se za svojimi stalisci v resnici sploh ne UPAS javno stati.
In jest VEM, da si ne upas. Je pa zanimivo, zakaj. A si res tako preprican v to, kar pridigas? Deep down inside... Who knows...
:D
V tej debati sem tukaj povedal, kar je bilo po moje treba, da bralci vidijo se pogled, drugacen od tvojega, zato v nadalje ne vidim smisla debatiranja (in konstantnega ponavljanja) s clovekom, ki ignorira dejstva in se izmika odgovorom na neprijetna vprasanja.
Te pa pozivam na javno debato o tej temi v kaksnem bolj "obljudenem" mediju. Anytime.
Ja?

MadMicka ::

jeb si je pa vzel cajt........ :D

Zelo sem zadovoljen s svojo vlogo v temle threadu. (To je tukaj edino on topic in relevantno.)

Sicer si ne delam nobenih iluzij, da sem prepričal lokalne anarhiste in podobne. Sem pa gotovo dal za misliti bolj treznim. S podatki ki sem jih navedel, in niso široko poznani. Imamo namreč preveč Arafatu prijaze medije. >:D

Ki nam niso nikoli povedali, da v Izraelu živi tudi nekaj sto tisoč Židov, ki so bili pregnani iz domala vseh arabskih držav. Kam naj bi oni šli? Da zdaj naj se umaknejo Palestincem, ki zahtevajo svojo državo na pol Izraela?

Lažje sprejmejo Arabci vse Palestince, kot so Izraelci vse Žide, ki so jih Arabci izgnali.

Pa nihče tega od njih ne zahteva. Samo tudi Židi imajo pravico do svojega prostora pod Soncem - mar ne?

matej97 ::

"jeb si je pa vzel cajt"

Ni si ga vzel brezveze... post kot se šika

p.s.: ja vem, da si tak mislil Micka :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matej97 ()

MadMicka ::

no, sej v tem smislu sm tud jaz mislu...

Imajo pravico in so jim jo tudi dali po drugi svetovni vojni, a so stem naredili drugemu krivico... Ampak sej je vsen... Ko pa bi ostali na svojem kuščku pod soncem. Ne sedaj hočejo še več, še zahodni breg in Jeruzalem (tm k sem jst pokopan>:D )...

Thomas, zaradi takih ... kot si ti, se je prelilo že ogromno krvi in še se bo! Sedaj gledamo na zgodovino, kako so vedno nerazviti uničevali civilizacije, nikoli pa se ne uprašamo zakaj!

Rim ni razpadel zaradi vdorov barbarov in podobnih lolekov, ampak zaradi svoje pokvarjenosti in privilegiranosti Rima (mesta in njegovih prebivalcev)!

Prav tako bo tudi amerika podlegla pritiskom sprememb, ki jih bo narekoval nerazviti svet. če nebo spremenila politike!

Vsi drugačni vsi enakopravni!8-)

Zidje si vsekakor zasluzijo prostor pod soncem. Zidje so dali ogromno znanstvenikov, umetnikov, vsemogocega.
In vseskozi so jih preganjali. Ne vem, zakaj. Mi nikoli ni bilo jasno. Njihov obstanek in CELO prosperiteta sta lahko za zgled vsem zatiranim, da se vseeno da obstati, in ob tem celo napredovati. Jest Zide v resnici obcudujem, da so obdrzali svojo enotnost in sli v smeri zahodnih demokracij (ceprav so notranje se dokaj versko ortodoksna druzba).
Ampak to, kar je Izrael storil Arabcem, pa ni dobra stvar. Evropa je pa zraven drek mesala. Ob vsem tem pa je ravno Evropa zagresila najvecje zlocine nad njimi. Evropo bi moralo biti neprimerno bolj sram in bi morala cutiti veliko vec krivde zaradi polozaja, v katerega so pahnili tako Zide kot Arabce.
Ce bi bilo po moje, bi Zidom naredil drzavo direkt v Nemciji. Za kazen za svinjarije, ki jih je pocela. Ne pa, da so eno zlo nadomestili z drugim, ko so ustvarili Izrael, dejansko sli drezat v tako militanten in agresiven sistem, kot je Islam.
Le upamo lahko, da bodo vsi toliko pametni, da bodo popustili. In Zidje in Arabci in Zahod.
Zal, vedno strasnejsi obcutek imam, da ne bodo.

hatch ::

Zidje so bli izkoriscevalci. Zdej je to mal tezko napisat, da bos razumel.. ampak bom probal.. Zidje so (po vecini, ne vsi) veliki materialisti.. so pa tudi boljalimanj nemilitantni. Torej do denarja ne pridejo s silo.. edina druga moznost je, da do denarja pridejo s pametjo. To se sicer zdi prav in obcudovanja vredno... vendar ko je tega prevec, poci.
Tako je bilo v nemciji.. pac nemci so bli bl 'preprosti' niso se tolko brigal za ekonomijo itd.. potem pa so prisli zidje. Zacel so odpirat svoje trgovine, ki so bile vec kot konkurencne (seveda kot se spodobi so zaposlevali samo zide) nemske trgovine so pa zaradi tega propadale.. stopnja brezposelnosti nemcev se je vecala.. zidje so pa lepo bogateli na racun nemcev. In tako se je stopnjevalo dokler ni pocilo in so se nemci uprli.
Jaz mislim, da bi na njihovem mestu enako naredil.

Drgac so bli pa zidje ze od nekdaj taki.. drgac je pa dejstvo da so zidje bli bolj pametni kot ostali.. to pa zato ker druzga kot pameti niso imel.. in brez nje ne bi preziveli.

Je kdo ze vidu zida obdelovati polje?

Primitivna človeška reakcija, ubij tistega, ki kakorkoli izstopa, si dostikrat nadene celo plašč človekoljubnosti.

A je že kdo vidu hatcha obdelovati polje?

Jest sem Žide vidu. Seveda jim gre zelo dobro od rok. Kapljično namakanje recimo, je sploh genialna stvar, ki pa zahteva ogromno dela.

In potem mene zmerjajo s fašistom ... hehehe ...

:D

Hatch,
to, kar si napisal o Zidih, je ze ZELO prezivet stereotip, ki bi v moderni druzbi ze zdavnaj moral biti presezen, pozabljen. Ce nic drugega, naj ti bo malo v premislek to, da so podobne oznake o Zidih kot "hinavskih, potuhnjenih, laznivih, goljufivih..." veselo krozile po nacisticni Nemciji.

Zanimivo je, da so ravno v okolju liberalnega kapitalizma Zidje tako uspevali, pa vseeno niso bili sprejeti kot "enakovredni partnerji" v biznisu. Nikoli. Kr ne morem verjet, da niso bili sprejeti zaradi svoje ortodoksne verske usmeritve. Ne verjamem. Gre enostavno za clovesko zavist in sovrastvo do uspesnih. Bil je torej problem v vecno ksenofobicni Evropi. Vse, cesar ne poznas in ne razumes, sploh pa ce je to se uspesno in ti konkurira, je nevarno in je treba zajeziti ali uniciti. Evropa je imela problem s svojim pristopom, ne pa Zidje. Vsaj po moje.
Za danasnji polozaj na bliznjem vzhodu je v IZRAZITO najvecji meri kriva Evropa. Prakticno v celoti. Vsi skupaj. Vsi veseli so bili, da so se koncno znebili Zidov, in se jim je totalno jebalo, kje si Zidje naredijo drzavo, ali na vrhu Tibeta al pa na bliznjem vzhodu. Koga in cigave pravice in dostojanstvo bodo Zidje pri tem pohodili (seveda so bili pa do takrat tudi Zidje od vseh pizdarij toliko navelicani, da si drzave niso pustili odreci), se je Evropi milo jebalo.
Tko je to blo.
Zdej je lahko govorit, "kriv je ekstremni islamski fundamentalizem", ampak to je samo reakcija na dejanja, ki jih je vsilila Evropa, ko je dala podporo Zidom, ze tako sprta arabska plemena pa dodatno skregala med sabo, in vsakemu obljubljala vsemogoce, obljube, ki jih niti ni mogla izpolniti.
Ekstremni Islam je seveda proti vsem nevernikom, "no matter where they are". Vemo to. Ampak ce bi se tej ideologiji (struji) pristopilo na pravi nacin (tudi Evropa je po 1500 letih katolicizma nehala sezigati znanstvenike), bi se z njimi dalo so-bivati. Poglejte Indijo. Sicer se ne obozujejo, ampak shajajo. Cez cas, in ce jim glav ne bodo mesali fanatiki, se bodo naucili ziveti skupaj, tako kot se je (upajmo) naucila Evropa.
Pravi nacin pristopa do tega ideoloskega "paketa" pa sigurno niso letalonosilke na bliznjem vzhodu. To pomeni samo se vecji revolt. Vse do tega, ko nam bodo vrgli v zrak Krsko.

Tr0n ::

hatch: mislim, da ima sharac na tebe slab vpliv ;)

hatch: Tvoj tazadnji post je pa khm..mal čudn no..

> Poglejte Indijo. Sicer se ne obozujejo, ampak shajajo.

Jeb - pojma nimaš! Jeb en ti ... en ti bo moral razložit osnove! :|

Za primer.

Pa kaj bi ti rad? Da se objemajo? Pa kaj ti mislis, da je 50 let razlike, torej odkar se je Evropa nehala klat med sabo, pa neka strasna stvar? Vsak si isce svoj "prostor pod soncem", se vedno nasilno, jasno. Ameri so svoj "prostor pod soncem" jemljejo se kje drugje, kot zivijo sami.
Aja, pa se to: v Indiji zivi ze ornk preko milijarde ljudi, tko da so taksnile "okrsaji" dejansko nic drugega kot ektremizem, gledano na celotno drzavo. Glede na revscino, ki tam vlada, je to nula v primerjavi z bandami v Los Angelesu ali NY. Cist tko.
Dvomim, da bi Islam tako dobro shajal s krscanstvom. Hvalabogu, da je Hinduizem se relativno miroljuben...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jeb ()

> Pa kaj bi ti rad?

Da uvedejo demokracijo, ki smo jo tudi mi šele relativno nedavno sprejeli. Tako Slovenci, kot večina Evrope.

Da sprejmejo moderni Zahodni sistem, ki takšne ekscese hitro odpravi. Poglej samo Nemčijo pred 60 leti in danes!

Kaj bi pa ti rad? Da se v Indiji še naprej takole "zmerno" obdelujejo?

:\

AMPAK V TO JIH NE MORES PRISILIT, BUCMAN!

Doesn't that compute???????

NE MORES JIH PRISILIT!!!

Dovoli jim, da se NAJPREJ razna plemena/narodi, karkoli, zmenijo med sabo, kako bodo ziveli na svojih tleh.

Jeb,

Če se dereš (capsiraš), so tvoji argumenti še vedno enako slabi. Kvečjemu še slabši.

"Pustimo jih pri miru" je nemoralna politika. Pa tudi nevarna. Ker z njo ogrožamo tudi sebe.

Naj jih spustimo v Evropo, ali naj jih kultiviramo tam?

To je edina dilema.

Evropa je sebe s svojo politiko ze kr dovolj ogrozila, se ni nic bati, hehe.
Slabse ji skoraj ne bi moglo iti. Smo ze dovolj ogrozeni.
Derem se pa zato, ker imam vedno vecji obcutek, da imas tezave s sluhom. :D

Tole mazohistično pričakovanje "pravične kazni za Evropo" je za moj okus rahlo sick.

Nikoli ne pozabimo, da je samo iz Evrope vzniknila civilizacija, ki je kaj več, kot le igra z ničelno vsoto, ki so jo do začetka vzpona Zahoda, igrali povsod po svetu.

Evropa (Zahod) je blagoslov za človeštvo.

Nekatere ideje (morda celo vecina, nikakor pa ne vse) imajo dejansko potencial, da bi pomenile nekaksen blagoslov za clovestvo, cloveski napredek.
NACIN, na katerega so se druzbe, v katerih so te ideje vzniknile, materialno vzdignile nad ostala ljudstva po svetu, je pa dvomljiv, moralno izrazito oporecen. O tem ni nobenega dvoma. Zato nas tudi ne marajo. Smo jih malo prevec ravbali. Pa predolgo. To ni stvar debate. To so facti.
Ce nic drugega, tej tvoji trditvi o blagoslovljenosti zahodne ideologije nasprotuje vecina planeta. Pojdi stet.
Nikjer seveda ne pise, da ima vecina planeta prav, ampak ti to kej dost ne pomaga. Enostavno, na silo ne bo slo.
Se bo treba potrudit, pa do ljudi stopit na bolj enakovrednih pogajalskih osnovah, ne jim pa bomb vozit tja. Jim dati zgled. Pravicen, posten.
Zgled, ki so ga skozi kolonializem dobili od Evrope, ni bil nic boljsi od zgleda, ki so ga dobili od rivalskih plemen. Nic boljsi. Pac, trpljenje pod skornjem zmagovalca.

Thomas: Naj jih spustimo v Evropo, ali naj jih kultiviramo tam?

ta pa je bila rahlo totalitarna. vcasih so v kaksnih taboriscih "kultivirali"/"prevzgajali" tiste, ki se niso z rezimom popolnoma strinjali. nekateri to pocno se danes. tega imas po s. koreji polno, nekaj tut na kitajskem, vcasih je bilo to v sibiriji ... samo kaj, ko se je ta "prevzgoja", po nekajletnem trpljenju, ponavadi koncala s smrtjo.

v iraku tudi "kultivirajo" ljudi. v bistvu ti sploh nisi toliko drugacen od teh, katerim nasprotujes. vsak ste v svojem ekstremu.

iration ::

Kultivacija ni enako "kultivacija", sas.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

za zahod bi bila to kultivacija ... za tiste tam doli pa "kultivacija". :)

hatch ::

Ja jeb sedaj je to preraslo v stereotip. 100 let nazaj je bilo pa malo drugace.

Tr0n;)

Zdaj kultivacija pomeni uvedbo in izvajanje demokratične ustave. Potem pa le v okviru tega tudi raznorazna pomoč. Trenutno kutivirajo Bosno in Kosovo.

Skrajneži seveda zelo trpijo pri tem.

Ker ne morejo uživati svobode, kakor jo pač pojmujejo.

Nič hudega.

hehe, norci:

S svojimi telesi oziroma živim ščitom, kot so organizatorji poimenovali akcijo, bodo skušali preprečiti vojno, je danes v sporočilu, ki ga je naslovila na uradno politiko, medije, nevladne organizacije, javnost in podjetja, zapisala sociologinja Marta Gregorčič.

Akcijo Živi ščit organizira Ken Nichols O'Keffe, marinec v zalivski vojni 1991, danes pa aktivni mirovnik, ki poskuša preprečiti ponovno humanitarno in globalno katastrofo. Akcija teče znotraj Universal Kinship Society (www.uksociety.org). V okviru akcije v Sloveniji zbirajo tehnično opremo za vzpostavitev neodvisnega informacijskega centra v Iraku, poleg tega pa še zdravila in sanitetni material za pomoč Iračanom v primeru napada. Materiale zbirajo v Pekarni (Ob železnici 6, Maribor) in v Kiberpipi (Kersnikova 6, Ljubljana) do vključno 31. januarja 2003, ko jih bodo z mirovniškim konvojem odpeljali v Irak. Tam je sicer že nekaj sto aktivistov Živega ščita, še več pa jih tja odhaja.

Aktivisti in aktivistke v Sloveniji so na javnost, podjetja, uradno politiko, medije in nevladne organizacije naslovili tudi prošnjo za denarno pomoč, saj sodelovanje v konvoju predstavlja resno finančno breme - okoli 500 evrov po osebi. Glede na časovno nepredvidljivost vrnitve je naša finančna negotovost še toliko večja, je zapisala Gregorčičeva. Prispevke za udeleženke in udeležence iz Slovenije bo zbiralo društvo Humanitas, nakazati pa jih je mogoče tudi neposredno organizatorjem akcije Živi ščit.

Jih bo kdo pridržal?

Al ne?

Zanimivo ...

;)

whatson ::

Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

V danasnjem Delu sta na 5. strani (Mnenja) dva zelo lepa clanka o ameriski politiki zadnjih let in o napadu na Irak.
Ilustrativno, ni kaj.

zadnjic sem gledal reportazo iz tovarne orozja v zda ... mislim da je bila McAlister. Po predstavljenem (s kaksno paro se izdelujejo tiste granate in koliksna kolicina dnevno gre iz tiste tovarne), bi se clovek vprasal, ali res ameriska administracija diktira "prinasanje mira" v "malopridne" drzave, ali je to orozarski lobi? ;)
««
7 / 44
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napad ZDA na IRAN (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27723136 (15732) drvo
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175350189 (30751) gfighter
»

AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

60027568 (19987) MadMicka
»

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )

1508628 (7472) nevone
»

Napad na Irak (strani: 1 2 3 4 )

17610708 (8397) Thomas

Več podobnih tem