» »

Ali bodo Združene Države napadle Irak?

Ali bodo Združene Države napadle Irak?

««
35 / 44
»»

Thomas ::

Tole o igralcih

Ko so v Ameriki "nepokorni igralci ostajali brez dela" - pred 50 leti, so pri nas odhajali na Goli otok.

Zato se mi takele zgodovinske analogije zdijo nekoliko trapaste.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

_sas_ ::

zgleda, da je tudi v zda nevarno imet svoje lastno mnenje ... :D

vem da poveliki vecini ni nevarno za zivljenje tako kot ponekod (sem napisal namesto tebe thomas ;) )

MadMicka ::

Pri nas danes noben ne gre na Goli otok, niti ne izgubi službe, če se ne strinja z vlado.

V ZDA pa so resno razpravljali glede gospodarskih sankcij za Francijo in Nemčijo, ker niso za takojšen napad na Irak. Neverjetno, vendar resnično.

Zgleda pa, da so protesti vedno bolj množični tudi med študenti v ZDA, to je tisti sloj, ki je precej svojeglav in na katerega ni moč zlahka vplivati.

SmartAss ::

Thomas, tvoj odgovor, ki je primerjava med komunistišno diktaturo in ameriško "demokracijo" samo potrjuje, da trenutno v ZDA ni demokracije ampak diktatura podobna Sadamovi. 8-)

Leta 1950 je prosovjetski uradnik v ZDA lahko ostal brez dela.

Leta 1950 je prosovjetski uradnik v Jugoslaviji lahko šel na Goli otok.

To sta dve dejstvi.

Zato se mi zdi "liberalno jamranje POP TV" nad McCarthizmom 50 let nazaj v Ameriki - precej brez veze.

Pa sočustvovanje z milijonarskimi zvezdniki čez lužo - tudi.

> v ZDA ni demokracije ampak diktatura podobna Sadamovi.

Se mi pa zdi bolano. Zares ni boljše besede.

Finta, da "demokracijo pač bolj podrobno gledamo kot diktaturo" - je pa rezervirana za pristaše demokracije.

Za "relativiste", ki jim je "Irak isto kot Amerika" - pa seveda ni uporabna. Zakaj bi oni gledali Ameriko podrobneje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thomas ()

Zato da "vzpostavljajo ravnotežje".

Očitek Sadamu, da pobija opozicijo, "uravnotežijo" potem z "Sheen morda ne bo več mogel igrati v nekem filmu".

To je v stilu - "Vsi smo kdaj prekršili zakon - eden je morilec, drugi je šel čez cesto mimo prehoda."

To relativiziranje je in abotno in prozorno.

Pepe ::

Še nekaj o bushu.
Slišal sem, da ne sprejema ljudi, ki se z njim ne strinjajo. Ampak katoliške odposlanca pa je (pozabil ime). Zanimivo, vsaj meni.
LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

> Slišal sem, da ne sprejema ljudi, ki se z njim ne strinjajo.

Ne, to je zelo narobe. Tiste ki se z njim ne strinjajo - očara s svojo pojavnostjo. To lastnost je imel tudi Reagan. Če je menil še tako slabo o njem, ga je ob srečanju očaral.

Nasploh smo "desničarji" taki. Ponavadi v živo očaramo sogovornika, ki je prej o nas mislil vse slabo. :D

perci ::

Thomas: Tole se je slišalo kot vabilo na kako srečanje >:D . Sam tam bomo vsi brez gugla ;) tko da...:D

Po mojem pa se noče zamerit katoliškim američanom. Ampak, če ma takšno podporo, bi lahko tudi to tvegal, a ne.

-Nasploh smo "desničarji" taki. Ponavadi v živo očaramo sogovornika, ki je prej o nas mislil vse slabo.
OK, ko bo klima ta prava, pa da volje ne bo manjkalo.:D
LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

undefined ::

> Sam tam bomo vsi brez gugla ;)

ROFLOL! Big disadvantage for Thomas. :D

smash ::

jest bom prnesu s sabo edu link v obliki kola:D

Iceman: Za vse nas, če smo čisto iskreni.

smash: Pa kaj je s tabo človek? Dej mal kulture spravi iz sebe no.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

smash
120x:D, pa enih 15x>:D.
Mene je ful smešno, ne morem si pomagat, AKO je to fora.
LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

Sam sta pa prov bedna vidva ;(( .

En off topic:
Sam si žačel z guglom, tako lahko sklepam , da a si ga na tak post navedel TI. Beden gor ali dol, dokler bo smešno in ne bo nikomur ŠKODILO, se bom SMEJAL. ;(( ;(( (ehm, ta dva sta lažna, ker se v resnici >:D :D >:D )
LP

P.S. Ostanimo pri temi. Hvala!
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

Ja, začel sem z guglom in ne s kolom. Sicer pa ja, ostanimo pri temi.

Thomas pravi, da je desničar in da desničarji očarajo sogovornika.

Mislim, kar lasje mi grejo pokonci.

Ne bi rad bil žaljiv, ampak kar je preveč, je preveč.

Ali naj moderatrorji odstranijo tega človeka, ali pa naj se ne vmešavajo, če mu bomo razumniki vračali z enakimi besedami.

kaj zdej...a se ne smem kdaj pošalit na tem forumu..lejte Thomasa kakšne šale že vs čas stresa :D :D :D :\ :D

> lejte Thomasa kakšne šale že vs čas stresa

Thomas jih vsaj stresa dostojno. On bi bil lahko za vzor mnogim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

SmartAss ::

Iceman ti si car. :D :D :D

To najboljši vic, kar sem jih slišal v življanju :D :D :D

OwcA ::

Sedaj pa resnično dovolj z "off-topic". Prošnja je bila že izrečena, moje se od nje razlikuje le po tem, da ne bom rekel ne prosim, ne hvala, temveč bom samo brisal.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

"Ko moderatorji popravljajo moderatorje..." :D

Eschelon ::

Glede na to, da je bil Bowling za Columbine omenjen kot osnova dojemanja nekaterih sogovornikov (in sem ga končno uspel videti), si ne morem kaj, da ne bi povedal par pikrih na njegov račun.

* To ni dokumentarec. To je osebni dnevnik, začinjen z nekaj krepkimi bombardiranji s slikami, izsekom iz SouthParka (The Movie) - uvodno pesmijo in še eno krajšo (cinično) risanko.
* Film postavi eno vprašanje (čeprav se vmes tema nekajkrat oddalji), vendar ne ponudi nobenega odgovora. Skratka - film se je očitno snemal brez scenarija. Avtor izgublja svojo nit ves čas.

Tema filma so najbrž umori/uboji s strelnim orožjem v ZDA. Irak je omenjen samo v enem izmed bombnih napadov na gledalca in sicer s številom žrtev otrok zaradi sankcij proti Iraku (BTW - te sankcije so uvedli ZN).

Moore z vsemi žrtvami kao sočustvuje, hkrati je pa ves material, kako se ljudje zlomijo pod čustvi vštikal noter - zagotovo so mu hvaležni.
Nekaj pljuva čez oddajo "Cops", ker so senzacionalistični, hkrati pa je v filmu malo morje izrazito nasilnih prizorov.
Za primer da Kanado, kjer je ogromno orožja, pa zelo malo umorov s strelnim orožjem, potem pa obsoja NRA in gre spraševat Hestona o tem, zakaj je v Kanadi tako malo umorov. (Kje je tu poanta?)

> Za primer da Kanado, kjer je ogromno orožja, pa zelo malo umorov s strelnim orožjem, potem pa obsoja NRA in gre spraševat Hestona o tem, zakaj je v Kanadi tako malo umorov. (Kje je tu poanta?)

V tem delu pridemo do vrhunca zgodbe. Poanta je, da mediji ustrahujejo ljudi, kar je nakazano že skozi ves film. Tega v Kanadi ni, zato tudi ljudje ne počnejo takšnih traparij. Priporočam ti ponovni, bolj precizni, ogled. :)

jp odiedog..oglej si film se enkrat pa bod bolj pozoren...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

Eschelon ::

Narobe - ti preberi, kaj sem jaz napisal. Zakaj je šel spraševat Hestona o manj umorih v Kanadi?

Glede ustrahovanja - strah se prodaja. Nihče ga ne sili ljudem - sami hočejo imeti take oddaje. To so hamburgerji na novinarski način. Tudi POPTv dela v tej smeri.

Moore uporablja iste prijeme (nasilni prizori). Hinko.

Igre je konec - tako ali tako.

Sadam bo odstranjen, potem se bo pa večina strinjala s tem.

Kako "Annan govori v nekem intrvjuju za nek arabski časopis, da gre za odstranitev WMD in ne režima" - je to neumnost.

Alea iacta est.

takrat bomo vsi vedel kdo je začel z vsem tem..in to bodo ZDA....njih bomo krivil za vs terorizem, ki se bo razplamnteu na planetu

Prazne obljube in grožnje. Nič ne bo iz tega.

Dajte si res še ogledat film Wag The Dog (1997), ne bo vam žal. :)

_sas_ ::

da, kocka je padla ... razen ce se ne zgodi res kaj nepredvidljivega.

BorisJ ::

A Turčija res že zaseda sever Iraka? To je danes v delu na zadnji strani.

Skor ne morem verjet, ker Kurdi so tm oboroženi in tega ne bi dovolili...

ja vojna bo :|

> ja vojna bo

For American Freedom and Democracy! For American Peace and Justice! For American McDonalds and Donuts! For American Toilet Paper also. May our brave men defend us. God bless America! >:D

Itak - ampak tudi za nas.

US officials were outraged that Hans Blix, the chief UN weapons inspector, did not inform the Security Council about the drone, or remotely piloted vehicle, in his oral presentation to Foreign Ministers and tried to bury it in a 173-page single-spaced report distributed later in the day. The omission raised serious questions about Dr Blix’s objectivity.

“Recent inspections have also revealed the existence of a drone with a wingspan of 7.45m that has not been declared by Iraq,” the report said. “Officials at the inspection site stated that the drone had been test-flown. Further investigation is required to establish the actual specifications and capabilities of these RPV drones . . . (they) are restricted by the same UN rules as missiles, which limit their range to 150km (92.6 miles).

U, uau, zdaj imajo že brez-pilotske avione!Imajo najnovejšo tehnologijo, katero poseduje tudi ZDA. Iz česa pa so jih naredili, peska? LOL! Saj ni res. Thomas, upam, da ne nasedaš tem štorijam. :)

Avioni na radijsko vodenje, niti (že dolgo) niso noben high tech.

Njim je vseeno, kam gredo. +-100 km, glavno da pridejo na "cilj".

Tega Irak ne sme imeti - po resoluciji VS OZN.

Blixu se ni zdelo vredno tega omeniti včeraj v VS, pač pa je samo zapisal na tistih 173 straneh.

A ti pa misliš IceMan, da sploh ni res, da je zapisal?

> A ti pa misliš IceMan, da sploh ni res, da je zapisal?

Dvomi vsekakor obstajajo. Še bolj zanimivo pa je tole dogajanje med samimi inšpektorji. Na koncu bodo pa civilisti Iraka plačali za njihove grehe. :)

Za grehe mirovnikov, ki ne pustijo strmoglaviti Sadama - naj bi plačevali v nedogled?

Še dobro, da se vsi nočejo it njihovih igric.

Razumniki so proti enostranskemu napadu ZDA na Irak. Če bi ZDA lahko napadla katerokoli državo bi hotela, potem predstavlja ZDA bistveno večjo grožnjo svetovnemu miru, kot Irak. In tega se zavedamo! In to bomo preprečili!

Recent inspections have also revealed the existence of a drone with a wingspan of 7.45m that has not been declared by Iraq,” the report said

whose report? ZDA's?

kot vidš blix to ni omenu ker to ni res....blix vendar govori resnico..ZDA si pa kr neki zmišljujejo da bi mele razloge za napad:\

iration ::

Ah, smash, o katerem reportu pa je bilo govora včeraj cel dan?
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

U.S. officials were outraged that Hans Blix, the chief U.N. weapons inspector, did not inform the Security Council about the drone in his oral presentation to Foreign Ministers and tried to bury it in a 173-page single-spaced report distributed later in the day, the Times said. The omission raised serious questions about Dr. Blix's objectivity.

Secretary of State Colin Powell had informed the Security Council last month that Iraq had test-flown a drone.

heh..ja odvisno kako gledaš na te stvari....američani bi vsekakor radi da blix pove nekaj s čimer bi dobili razlog za napad...in blix to dobr ve...zato je nekatere stvari potrebno zamolčati, da ne bi američani izvedli svoj kavbojski nastop takoj zarad nečesa, kar se da porihtat po mirni poti....ki je bytheway edina prava pot...in svaka čast blixu da se tega zaveda...kaj bi brez tako pametnih ljudi?.....vladali bi nam kavbojci z zahoda...ihhhhaaaaaaa

A zdej je pa na Blixu presoja?

On je našel "drone" - zapisal to v poročilo, ki je bilo razdeljeno kasneje.

Na seji VS pa tega ni povedal.

Pa bi moral. Če je govoril, da niso mogli najt kar je Powell trdil da obstaja - bi _MORAL_ povedati še, da so pa (že) našli nekaj, kar je Powell rekel da Iračani imajo.

Mar ne?

:\

TESKAn ::

Heh, drone...narediš model motornega letala, nanj namontiraš kamero, oddajnik in daljinske kontrole, pa imaš en tak 'drone'...in zdej bodo američani šli napadat, ker ima sadam letalce na daljinca...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
««
35 / 44
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napad ZDA na IRAN (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27724449 (17045) drvo
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175352392 (32954) gfighter
»

AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

60029252 (21671) MadMicka
»

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )

1509204 (8048) nevone
»

Napad na Irak (strani: 1 2 3 4 )

17611304 (8993) Thomas

Več podobnih tem