Forum » Loža » Ali bodo Združene Države napadle Irak?
Ali bodo Združene Države napadle Irak?

undefined ::
> Glavni atributi "ameriškega imperializma" - Kolosej, McDonalds, MTV, plehka pop kultura - ne zlezejo kar sami v naše dnevne sobe. Tudi nas nihče s pištolo ne sili jesti hamburgerjev..... ali govoriti angleško, kadar ni treba. :-)
V kolosej ne hodim, McDonalds tudi ne, MTVja ne gledam, plehke pop glasbe tudi ne poslušam, hamburgerjev ne jem, Angleščina izhaja iz Velike Britanije, ne Amerike.
V kolosej ne hodim, McDonalds tudi ne, MTVja ne gledam, plehke pop glasbe tudi ne poslušam, hamburgerjev ne jem, Angleščina izhaja iz Velike Britanije, ne Amerike.

Ikarus ::
Ikarus, lahko bi gledal potegnil tudi drugačno vzporednico.
Lahko, meni se zdi moja ustreznejša.
Takšne stvari so preveč odprte, da bi jih preprosto vstavili v nek predal in mislili, da smo zadevo dorekli.
Nasprotje temu je, da jasno situacijo prepustiš paralizirajočemu kontempliranju, namesto da bi kaj ukrenil. Sicer pa - bistvo demokracije je ravno v tem - pretresanju vsaj dveh plati medalje. Ampak nič od tega ni svet kaj pretirano počel zadnjih 12 let - kar se tiče Iraka - vse se zopet odvija na ameriško pobudo.
Tako kot mirovnikom in antiamerikanistom tudi meni ni všeč ta situacija, ampak sam iščem rezerve in vir rešitve/krivde v Evropi in drugje, kjer se obnašajo pišmeuharsko in pustijo stvarem svoj, dostikrat maligni, potek.
Peripetije v bivši domovini so bile zame dovolj poučne. In najbolj eklakantno ponižanje za celotno Evropo od Britanije do Rusije.

Double_J ::
Ampak zdej je ta smotani referendum, pa se angažiram
Prijavi se na kakšno javno debato, ki jih bo v naslednjih tednih dosti in bodo po TV.
Bo doseglo veliko širši krog ljudi. Bi nasprotnike totalno sesul, ker smo jih že tule do potankosti analizirali in preučili. Presenečenja so praktično nemogoča

Iceman
"Naša" angleščina izhaja kar lepo iz ZDA. Miselni vzorci, lep del "kulture", estetski stili in ostalo pa tudi.
Mi ni niti malo všeč! Ampak krivim Slovence, ne ZDA.
"Naša" angleščina izhaja kar lepo iz ZDA. Miselni vzorci, lep del "kulture", estetski stili in ostalo pa tudi.
Mi ni niti malo všeč! Ampak krivim Slovence, ne ZDA.

Pepe ::
Prijavi se na kakšno javno debato, ki jih bo v naslednjih tednih dosti in bodo po TV.
Zanimivo! Misliš da bo? Kolk ga jaz razumem se trudi ostat anonimen, kolikor se da.
Vprašanje. Kaj pa je bolj pomembno sesut ali prepričat?
LP
P.S. Se mi zdi, da teme tudi brez njega njega živijo. Predvsem tiste zaradi katerih se SLO-TECH imenuje SLO-TECH. Al se motim?
Zanimivo! Misliš da bo? Kolk ga jaz razumem se trudi ostat anonimen, kolikor se da.

Vprašanje. Kaj pa je bolj pomembno sesut ali prepričat?

LP
P.S. Se mi zdi, da teme tudi brez njega njega živijo. Predvsem tiste zaradi katerih se SLO-TECH imenuje SLO-TECH. Al se motim?

Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!
Ti samo pridi, ti mater!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pepe ()

Keyser Soze ::
Žalostno Ikarus kajneda? Kako lahko nas preplavlja ta ameriška miselnost oz. način življenja.
Za nekater res žalostno za druge pač ne. In nekateri bomo skušali ohraniti vsaj kanček lastnega ponosa in zgodovine. Drugi boste pripravljeni za mali hamburger prodati svojo dušo. Pa navrzimo še pločevinko kokakole, da ne bo izpadlo prepoceni.
Pa oprosti moji nevednosti in skromnosti ampak res ne razumem tega stavka:
Za nekater res žalostno za druge pač ne. In nekateri bomo skušali ohraniti vsaj kanček lastnega ponosa in zgodovine. Drugi boste pripravljeni za mali hamburger prodati svojo dušo. Pa navrzimo še pločevinko kokakole, da ne bo izpadlo prepoceni.
Pa oprosti moji nevednosti in skromnosti ampak res ne razumem tega stavka:
Ko Thomas zapusti temo, ta zamre. Ko ZDA pustijo domorodcem urejati razmere, ti 10 let gledajo srednjeveške razmere na Balkanu in se čudijo.

> "Naša" angleščina izhaja kar lepo iz ZDA.
To sploh ni bistvo. Bistvo je, da Angleščina v ZDA izhaja iz GB. Nič drugega.
To sploh ni bistvo. Bistvo je, da Angleščina v ZDA izhaja iz GB. Nič drugega.

MadMicka ::
"Bela hiša odločno zavrača namigovanja, da se ZDA pri prepričevanju neodločenih poslužujejo neprimernih ukrepov, med drugim podkupovanja. Tiskovni predstavnik Bele hiše Fleischer je pred dnevi zavrnil vprašanje mehiškega novinarja, ki ga je zanimalo, kaj bo južna soseda dobila od ZDA za podporo v VS. Fleischer je ogorčeno dejal, da to vprašanje nedopustno namiguje na podkupljivost voditeljev držav, za kar si je prislužil spontan izbruh krohotanja prisotnih dopisnikov in je novinarsko konferenco nemudoma prekinil. Dopisniki so seveda pomislili na barantanje med ZDA in Turčijo o namestitvi 60.000 ameriških vojakov za napad na Irak s severa, kar je turški parlament zavrnil kljub obljubi o ameriški pomoči v višini 16 milijard dolarjev. Fleischer je do torka še trdil, da ameriška pomoč ni vezana na dovoljenje za namestitev ameriških sil, v torek pa je dejal, da denarja ne bo, če si turški parlament ne bo premislil." (povzeto iz www.siol.net)
ZDA oz. vlada izgublja verodostojnost v zadevi Irak, kolikor jo še ima.
Resnično huda preizkušnja pa čaka VS OZN, če bodo ZDA napadle brez njihove odobritve.
ZDA oz. vlada izgublja verodostojnost v zadevi Irak, kolikor jo še ima.
Resnično huda preizkušnja pa čaka VS OZN, če bodo ZDA napadle brez njihove odobritve.

Thomas ::
Nekateri pričakujejo, da jim bodo ZDA dajale milijarde dolarjev, da se bodo lahko še naprej šli politiko, ki ni v interesu ZDA.
To je ena največjih ameriških napak. Financirajo (tudi) svojo opozicijo.
To je morda pametno v demokratičnem svetu - v temle pa ni.
Zato če bodo prekinili financiranje svojih "ne prijateljev" - nič narobe.
Veliko psov (ki te majo radi) bi lahko kupili za ta denar, ki ga zmečejo za MI in podobne ustanove povsod po svetu. Če zato, da imajo nad njimi pregled - tudi ni več treba.
"Podkupovanje" - je pa v tem primeru povsem neustrezna beseda. Ni podkupovanje, če nekomu rečeš - prav, ne bom ti več dajal.
To je ena največjih ameriških napak. Financirajo (tudi) svojo opozicijo.
To je morda pametno v demokratičnem svetu - v temle pa ni.
Zato če bodo prekinili financiranje svojih "ne prijateljev" - nič narobe.
Veliko psov (ki te majo radi) bi lahko kupili za ta denar, ki ga zmečejo za MI in podobne ustanove povsod po svetu. Če zato, da imajo nad njimi pregled - tudi ni več treba.
"Podkupovanje" - je pa v tem primeru povsem neustrezna beseda. Ni podkupovanje, če nekomu rečeš - prav, ne bom ti več dajal.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

krneki0001 ::
Na propagandni turneji po ZDA se predsednik George W. Bush
ustavi v eni od sol in razlaga ucencem svojo vladno politiko. Nato pozove
ucence k diskusiji. Mali Bob vstane in rece: "Gospod predsednik, za
vas imam tri vprasanja: 1. Kako ste lahko kljub manjsemu stevilu
glasov od vasega nasprotnika zmagali na volitvah? 2. Zakaj hocete
brez razloga napasti Irak? 3. Ali je tudi za vas atomska bomba na
Hirosimo najvecje teroristicno dejanje vseh casov?" V tistem
momentu zacne zvoniti in vsi ucenci se odpravijo iz razreda. Ko se spet
vrnejo z odmora, se tokrat dvigne Joe in pravi: "Gospod predsednik,
za vas imam pet vprasanj: 1. Kako ste lahko kljub manjsemu stevilu
Hirosimo najvecje teroristicno dejanje vseh casov? 4. Zakaj je
danes zvonilo 20 minut prej kot ponavadi? 5. Kje je Bob?"
LP
Nebivedu
ustavi v eni od sol in razlaga ucencem svojo vladno politiko. Nato pozove
ucence k diskusiji. Mali Bob vstane in rece: "Gospod predsednik, za
vas imam tri vprasanja: 1. Kako ste lahko kljub manjsemu stevilu
Hirosimo najvecje teroristicno dejanje vseh casov?" V tistem
momentu zacne zvoniti in vsi ucenci se odpravijo iz razreda. Ko se spet
vrnejo z odmora, se tokrat dvigne Joe in pravi: "Gospod predsednik,
za vas imam pet vprasanj: 1. Kako ste lahko kljub manjsemu stevilu
Hirosimo najvecje teroristicno dejanje vseh casov? 4. Zakaj je
danes zvonilo 20 minut prej kot ponavadi? 5. Kje je Bob?"
LP
Nebivedu

iration ::
zeh.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

zeh ja. V Ameriki seveda lahko vprašaš Busha tudi takale vprašanja - redno mu jih zastavljajo in brez posledic.
Vprašaj kaj podobnega Sadama, če si Iračan. Potem ne bo nič smešno.
Zato tile "vici" niso ravno okusni.
Vprašaj kaj podobnega Sadama, če si Iračan. Potem ne bo nič smešno.
Zato tile "vici" niso ravno okusni.

smash ::
Thomas NAKLADAŠ....kako pa ti veš kaj bi sadam naredu z bobom??? spet neki govoriš o čemer nimaš nobenga pojma....
itak pa mislme da ZDA pospravjo svoje sovražnike veliko bolj diskretno ter hitreje oz. na drugačen način kot sadam....ampak vseeno jih....zato ne govort da so zda v primerjavi z sadamom angelček, ker so popolnoma iste
itak pa mislme da ZDA pospravjo svoje sovražnike veliko bolj diskretno ter hitreje oz. na drugačen način kot sadam....ampak vseeno jih....zato ne govort da so zda v primerjavi z sadamom angelček, ker so popolnoma iste

Hehehe smash .... a ti to resno al kaj?
Če resno - potem nisi zmožen resne razprave.
Če se "hecaš" - potem nisi zmožen resne razprave.
Če se "hecaš" - potem nisi zmožen resne razprave.

Točno tako, v ameriki nasprotniki dočakajo visoko starost.
Vprašanje je le pod katerim mostom?
LP

Vprašanje je le pod katerim mostom?

LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!
Ti samo pridi, ti mater!

Veste v čem je tudi problem pri zgodbi, ki sem jo zgoraj navedel.
ZDA hoče napasti Irak tudi iz Turčije in da bi to dosegla, bi plačala Turčiji težke miljarde.
Ampak, če bi se Turčija resnično počutila ogoroženo ali pa bi želela, da Sadam pade, potem bi dovolila in celo spodbujala oborožene sile ZDA, k namestitvi na njenem ozemlju oz. k napadu na Irak (brez plačila seve).
To je res umazana igra ZDA v visoki mednarodni politiki. Ni razloga, da bi jo tolerirali.
Je razlog, da toleriramo Sadama? Tudi ne. Če bo pretiraval s svojo diktaturo, potem ne bo problem dobiti podpore v mednarodni areni za napad. Ampak, da bi ga ZDA napadle za grehe, ki jih je storil, ko je bil njihov zaveznik???
ZDA hoče napasti Irak tudi iz Turčije in da bi to dosegla, bi plačala Turčiji težke miljarde.
Ampak, če bi se Turčija resnično počutila ogoroženo ali pa bi želela, da Sadam pade, potem bi dovolila in celo spodbujala oborožene sile ZDA, k namestitvi na njenem ozemlju oz. k napadu na Irak (brez plačila seve).
To je res umazana igra ZDA v visoki mednarodni politiki. Ni razloga, da bi jo tolerirali.
Je razlog, da toleriramo Sadama? Tudi ne. Če bo pretiraval s svojo diktaturo, potem ne bo problem dobiti podpore v mednarodni areni za napad. Ampak, da bi ga ZDA napadle za grehe, ki jih je storil, ko je bil njihov zaveznik???
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()

> Ampak, da bi ga ZDA napadle za grehe, ki jih je storil, ko je bil njihov zaveznik???
Hehe Mici ... a si prespal 12 let - al kaj?
Hehe Mici ... a si prespal 12 let - al kaj?

Double_J ::
Denar Turčiji je samo povračilo za morebitno škodo, ki bi jo utrpela zaradi vojske, ki bi se tam nastanila.
Kako plemenito.
Kako plemenito.

Kak si me zajebal Thomas. Uf.
Kot, da nisem pričakoval, nekaj takega.
Kako pa veš da sta res. Zato, ker nekje piše? Ali pa sta samo orodje?
Ako bi bila zagrižena nasprotnika in bi utegnila ogroziti interese, bi jim že zdavnaj nekaj naprtli. Ah ja, sem pozabil, to počnejo drugje.
Nazaj k temi.
Povej mi, ti ameriški govorec, koliko vojakov je že v Iraku?
LP
Kot, da nisem pričakoval, nekaj takega.
Kako pa veš da sta res. Zato, ker nekje piše? Ali pa sta samo orodje?
Ako bi bila zagrižena nasprotnika in bi utegnila ogroziti interese, bi jim že zdavnaj nekaj naprtli. Ah ja, sem pozabil, to počnejo drugje.
Nazaj k temi.
Povej mi, ti ameriški govorec, koliko vojakov je že v Iraku?
LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!
Ti samo pridi, ti mater!

Imam občutek, da se že ponavljam, ampak....
Thomas, upam da boš znal prebrati to vprašanje in nanj tudi odgovoriti.
Od kje tako dobro poznaš razmere v Iraku ter usposobljenost ameriških taktičnih enot???
Preprosto vprašanje na katerega zna odgovoriti tudi "revež izpod mostu".
Thomas, upam da boš znal prebrati to vprašanje in nanj tudi odgovoriti.
Od kje tako dobro poznaš razmere v Iraku ter usposobljenost ameriških taktičnih enot???
Preprosto vprašanje na katerega zna odgovoriti tudi "revež izpod mostu".

Še en film priporočam vsem na ogled (tudi Thomasu, da mu bo šlo še mal v nos
). Oglejte si Wag The Dog.

Zame je najbolj relevantni politični vir BBC.
No Thomas, potem se pa ne delaj pametnega in ne govori o stanju v Iraku. Ko boš bil kdaj v Iraku ali pa boš govoril z Iračani - tudi begunci(ki so mimogrede povečini ekonomski) potem se pa delaj pametnega. Vsak zna copy/paste z neke internetne strani. Google pa tud znamo uporabljat.
Po tvojem naj bi bili pa Američani bolj sposobni od Slovencev. Si slučajno že kdaj videl slovenske operativce na delu.
Dvomim.
Mislim da ta tema nima več nobenega pomena, saj so izjave tu le posledica branja člankov ne pa poznavanja realnih razmer.

> Si slučajno že kdaj videl slovenske operativce na delu.
Kakšne operativce?
Kakšne operativce?

Ne, res je ni.
Kar je velik uspeh. Da državna (BBC) in komercialna (CNN) televizija prideta na nek podoben in visok nivo.
Ti seveda misliš, da so SLO novinarski mirovniki bolj objektivni.
Jest samo vem, da se (v povprečju) spoznajo bistveno slabše tudi na politično nevtralne zadeve.
Žal, tako je - in bi moralo dati misliti vsakemu.
Kar je velik uspeh. Da državna (BBC) in komercialna (CNN) televizija prideta na nek podoben in visok nivo.
Ti seveda misliš, da so SLO novinarski mirovniki bolj objektivni.
Jest samo vem, da se (v povprečju) spoznajo bistveno slabše tudi na politično nevtralne zadeve.
Žal, tako je - in bi moralo dati misliti vsakemu.

Mislim, da si ti edini "velikoustnež" od naju, ki se v celoti opira na medije.
Osebno govorim iz lastnih izkušenj. Ker lahko in kar ti ne moreš.
O nevtralnosti virov, ki jih ti navajaš, pa prosim ne bi govorili.
Sicer pa kot smo že ugotovili, in ne samo v tej temi, je tvoja "resnica" naravnost sveta.
Osebno govorim iz lastnih izkušenj. Ker lahko in kar ti ne moreš.
O nevtralnosti virov, ki jih ti navajaš, pa prosim ne bi govorili.
Sicer pa kot smo že ugotovili, in ne samo v tej temi, je tvoja "resnica" naravnost sveta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Keyser Soze ()

> Osebno govorim iz lastnih izkušenj. Ker lahko in kar ti ne moreš.
Big shot a?
Major pri vojski ali policiji - al kaj?
Hm ... se smeš sploh oglašat javno o političnih temah?
Ne. Zgleda da nimate nevemkakšne discipline.
Big shot a?
Major pri vojski ali policiji - al kaj?
Ne. Zgleda da nimate nevemkakšne discipline.

Niti ne big shot. Prej mala riba zato pa se "matram" v tej temi.
A res misliš, da se majorji pa ubadajo s takšnimi zadevami.
Lahko sem navaden vojak, ali pa navaden policaj, to sedaj sploh ni pomembno.
Vseskozi vpiješ kakšni ekstremisti so ti "mirovniki", medtem ko ti nisi nič boljši. Le da greš v drugo skrajnost.
To je tisti glavni problem pri tej tvoji objektivnosti.
P.S.: Nekaterim res manjka discipline.
A res misliš, da se majorji pa ubadajo s takšnimi zadevami.
Lahko sem navaden vojak, ali pa navaden policaj, to sedaj sploh ni pomembno.
Vseskozi vpiješ kakšni ekstremisti so ti "mirovniki", medtem ko ti nisi nič boljši. Le da greš v drugo skrajnost.
To je tisti glavni problem pri tej tvoji objektivnosti.
P.S.: Nekaterim res manjka discipline.

Pripadniki oboroženih sil, se pa v politične debate ne smejo vmešavat - a vas niso naučili tega?
Jest ne podlegam tej disciplini - ti bi pa moral!
Jest ne podlegam tej disciplini - ti bi pa moral!

zino ::
"Major pri vojski ali policiji - al kaj?
Ne. Zgleda da nimate nevemkakšne discipline."
Lol. MatrixMPI ti lepo odgovori ker ocitno pozna to podrocje ti pa blebetas neke nesmisle v stilu da se ne sme javno oglasat hahah. Ce nimas pametnega ogovora se raj zadrz. Ne bo tko neumno izpadlo.
p.s. CNN, BBC lol. zdej mi je vse jasno.
Ne. Zgleda da nimate nevemkakšne discipline."
Lol. MatrixMPI ti lepo odgovori ker ocitno pozna to podrocje ti pa blebetas neke nesmisle v stilu da se ne sme javno oglasat hahah. Ce nimas pametnega ogovora se raj zadrz. Ne bo tko neumno izpadlo.
p.s. CNN, BBC lol. zdej mi je vse jasno.

Thomas, to je tvoja politična tema. Za mene to ni to.
Pa mislim, da je brezveze nadaljevati to temo, ker poznamo resnico. Vsak svojo.
Kar bo pa tako ali tako ni odvisno od nas.
Mene ne vidite več pri tej temi.
Pa ne jokat
Pa mislim, da je brezveze nadaljevati to temo, ker poznamo resnico. Vsak svojo.
Kar bo pa tako ali tako ni odvisno od nas.
Mene ne vidite več pri tej temi.
Pa ne jokat

> Pa ne jokat 
Zeh.

Zeh.

Sid Izprijeni ::
Matr, Thomas, če bo šlo tkole naprej v stilu moj glas vs. tvoj glas, se lahko pa še fizično zmenimo in se prebunkamo. Če pa še to ne bo dovolj, pa prinesemo zarjavele nože, pa se še pokoljemo. Po ameriško - vulgar display of power.
Takšno debatiranje nima smisla. Patetično je, kako se postavljaš za edino moralno avtoriteto. Ker se lahko, a ne? Tudi Ameri bojo razmazal Irak, ker ga lahko. Pa to še ne pomeni, da je to prav v vsakem pogledu. Dvomim pa, da boš na BBC-ju slišal, kaj je prav in kaj ne. Tam samo je. OS v tvoji glavi pa mora premleti, ali je prav ali ne.
ZDA so kot spodletel poizkus, ki je ušel izpod nadzora. Nihče jih več ne nadzoruje in samo upamo lahko, da jim je Evropa dovolj dobro poštimala BIOS, preden so ji ušle iz rok. Če ja, potem bo že njihov imunski sistem sam poskrbel za rakave tvorbe, ki jih trenutno preraščajo, če pa ne, se pa tumor lahko razraste tudi na nas...
Takšno debatiranje nima smisla. Patetično je, kako se postavljaš za edino moralno avtoriteto. Ker se lahko, a ne? Tudi Ameri bojo razmazal Irak, ker ga lahko. Pa to še ne pomeni, da je to prav v vsakem pogledu. Dvomim pa, da boš na BBC-ju slišal, kaj je prav in kaj ne. Tam samo je. OS v tvoji glavi pa mora premleti, ali je prav ali ne.
ZDA so kot spodletel poizkus, ki je ušel izpod nadzora. Nihče jih več ne nadzoruje in samo upamo lahko, da jim je Evropa dovolj dobro poštimala BIOS, preden so ji ušle iz rok. Če ja, potem bo že njihov imunski sistem sam poskrbel za rakave tvorbe, ki jih trenutno preraščajo, če pa ne, se pa tumor lahko razraste tudi na nas...
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

OS v tvoji glavi pa mora premleti, ali je prav ali ne.Vidiš, Sid, teorijo že poznaš.

ksmith ::
Dejstvo je da si Sadam želi rakete, ki bi dosegla Ameriko. Bakterij in kemikalij ima dovolj za napolnit te rakete, saj mu jih je rihtala prav Amerika v času vojne med Iranom in Iraqom. Takrat je kemično orožje tudi uporabil. Američani bi ga iz tega razloga radi ustavili. Drug razlog je tudi tale: v državi s tako zalogo nafte vidijo raje na oblasti moža, ki je nafto pripravljen prodati po tržni ceni (ali ceneje) kot psihopata.
Na živce mi gredo mirovniki, ki so taki zagovorniki miru v konfliktu ZDA/Iraq. Kje so bli, ko je Sadam streljal na svoje ljudstvo s kemičnim orožjem, kje so bli med vojno na Hrvaškem, v Bosni, na Kosovu in nenazadnje kje so bili ko se je vojna začenjala v Sloveniji? A ste vidli kje koga protestirat po svetu? Čečenja? Indija/Pakistan? V Afriki je vsaka druga država pod oblastjo diktatorja, ki se bojuje proti uporniški gverili. Kje so mirovniki, zakaj ne grejo za živi ščit v Afriko?
Na živce mi gredo mirovniki, ki so taki zagovorniki miru v konfliktu ZDA/Iraq. Kje so bli, ko je Sadam streljal na svoje ljudstvo s kemičnim orožjem, kje so bli med vojno na Hrvaškem, v Bosni, na Kosovu in nenazadnje kje so bili ko se je vojna začenjala v Sloveniji? A ste vidli kje koga protestirat po svetu? Čečenja? Indija/Pakistan? V Afriki je vsaka druga država pod oblastjo diktatorja, ki se bojuje proti uporniški gverili. Kje so mirovniki, zakaj ne grejo za živi ščit v Afriko?

mocio, zaenkrat ma Sadam rakete, ki letijo 180 km daleč, pa še te mu bodo uničili. Kje zdej tukaj vidiš napad na Ameriko? Če bi se napad zgodil, bi kvečjemu pretihotapili bio-kemično orožje v ZDA, oz. bi ga nardili kar tam.
Dalje, Sadam bi lahko iztrelil rakete z bio-kemičnim strupom na Izarel. Pa jih ni. Že ve zakaj. Ne zato, ker bi mu bili Izraelci povšeči, temveč zato, ker bi bilo to zadnje, kar bi naredil on in njegova družina.
In zakaj ne gredo demonstrirati mirovniki, če diktator v Afriki pobije na 1000 ljudi? Bi reku, da zato, ker so različni standardi. Če pobije ljudi polpismen diktator v Afriki je eno, če pa demokratična vlada iz zahoda , je to nekaj povsem drugega. To je menda ja jasno.
Dalje, Sadam bi lahko iztrelil rakete z bio-kemičnim strupom na Izarel. Pa jih ni. Že ve zakaj. Ne zato, ker bi mu bili Izraelci povšeči, temveč zato, ker bi bilo to zadnje, kar bi naredil on in njegova družina.
In zakaj ne gredo demonstrirati mirovniki, če diktator v Afriki pobije na 1000 ljudi? Bi reku, da zato, ker so različni standardi. Če pobije ljudi polpismen diktator v Afriki je eno, če pa demokratična vlada iz zahoda , je to nekaj povsem drugega. To je menda ja jasno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()

smash ::
mocio: kje so bli mediji takrat, da bi napihnl te zadeve....potem bi se še mirovniki nabral....tko pa se vid kaj se zdi medijem bolj pomembno

Ikarus
Poslano: 15.02.2003
Se mi samo zdi, ali pa so Thomasu v zadnji postih enkrat slabo prikrito grozili, enkrat pa se sklicevali na "višji čin"?
Prvemu bi priporočil naj počaka na naslednje slo-tech kepanje, čeprav domneva, da "prekratki na argumentih" bolje ciljajo, ni nujno točna.
Drugemu pa predlagam, da nas blagovoli seznaniti z vsebino svojih izkušenj, da jih bomo primerjali z uradnimi podatki 3 mio izgnanih Iračanov in nekaj 100 000 izginulih. (Ne)argumentiranje na podlagi domnevno večje avtoritete ne šteje in smrdi pri glavi.
Poslano: 15.02.2003
Ne biti preveč presenečeni, če se nekateri počutimo nekoliko pod udarom militantnega mirovništva - in smo zato raje tiho.
Se mi samo zdi, ali pa so Thomasu v zadnji postih enkrat slabo prikrito grozili, enkrat pa se sklicevali na "višji čin"?
Prvemu bi priporočil naj počaka na naslednje slo-tech kepanje, čeprav domneva, da "prekratki na argumentih" bolje ciljajo, ni nujno točna.
Drugemu pa predlagam, da nas blagovoli seznaniti z vsebino svojih izkušenj, da jih bomo primerjali z uradnimi podatki 3 mio izgnanih Iračanov in nekaj 100 000 izginulih. (Ne)argumentiranje na podlagi domnevno večje avtoritete ne šteje in smrdi pri glavi.

No Ikarus, še tipična od Thomasa...
Če se "hecaš" - potem nisi zmožen resne razprave
Nenehno stavki v smislu "jaz vem, kdor misli drugače, nima pojma".
Cel kup je takih postov. Se ti to zdi v redu? Ikarus, se potem čudiš, da pride do reakcij na takšen način debatiranja?
Če se "hecaš" - potem nisi zmožen resne razprave
Nenehno stavki v smislu "jaz vem, kdor misli drugače, nima pojma".
Cel kup je takih postov. Se ti to zdi v redu? Ikarus, se potem čudiš, da pride do reakcij na takšen način debatiranja?

Da se vrnemo k temi.
Preventivni napad je nekaj, kar so si izmislili agresorji oz. tisti, ki so hoteli vojno.
Saj ne rečem, da ni možna situacija, ko bi bil tak napad upravičen, vendar je zelo zelo redka, če sploh.
Preventivni napad je nekaj, kar so si izmislili agresorji oz. tisti, ki so hoteli vojno.
Saj ne rečem, da ni možna situacija, ko bi bil tak napad upravičen, vendar je zelo zelo redka, če sploh.

MadMicka: Kje vidim napad na Ameriko? Nikjer nism napisal da ga vidim. Vem tudi, da Iraq nima raket, ki bi dosegle Ameriko. Zato sm napisal, da si Sadam takih raket želi. Ima pa bio/kem orožje in kot sam praviš ga lahko pretihotapi u Ameriko. Američani nočejo šeenega 11.septembra in zato ga bodo napadli. Razlogi so seveda tudi drugej (nafta, notranjepolitični vzroki...)
Sam sicer dvomim, da bi napad na Iraq Ameriko rešil terorističnih napadov, vsekakor pa bi Sadama vrgel s prestola. Sigurno bi ga ne našli tako kot Osame ne. Ne Američani in ne Izraelci, če bi napadel Izrael. Razlog, da ne napade Izraela je drugje. Najbrž ni dovolj "atraktiven" cilj oz. če že zapiše usodo Iraqa bo za cilj izbral direktnega sovražnika in ne njegovih zaveznikov.
Človeško življenje je enako vredno. Enako tragično je če je nekdo žrtev pametnega zahodnega demokrata ali neumnega afriškega psihopata ali svinjskega srbskega komunista. Če te lastna mirovniška vest ne spravi na cesto protestirat v primeru vojne kjerkoli na svetu, nisi pravi mirovnik. In točno to je primer teh mirovnikov.
Drugače pa sem jaz vedno za mir.
Sam sicer dvomim, da bi napad na Iraq Ameriko rešil terorističnih napadov, vsekakor pa bi Sadama vrgel s prestola. Sigurno bi ga ne našli tako kot Osame ne. Ne Američani in ne Izraelci, če bi napadel Izrael. Razlog, da ne napade Izraela je drugje. Najbrž ni dovolj "atraktiven" cilj oz. če že zapiše usodo Iraqa bo za cilj izbral direktnega sovražnika in ne njegovih zaveznikov.
Človeško življenje je enako vredno. Enako tragično je če je nekdo žrtev pametnega zahodnega demokrata ali neumnega afriškega psihopata ali svinjskega srbskega komunista. Če te lastna mirovniška vest ne spravi na cesto protestirat v primeru vojne kjerkoli na svetu, nisi pravi mirovnik. In točno to je primer teh mirovnikov.
Drugače pa sem jaz vedno za mir.

Sid Izprijeni ::
Heh, najprej je treba pomesti pred svojim pragom, pravijo. Zato, mocio, se grejo mirovniki živi ščit prav v tem primeru.
To pomeni, da če se imamo kot zahodna civilizacija za demokratičen svet, ki si prizadeva, da bi tudi povsod drugod posvetu spoštovali dogovorjena pravila, moramo prav mi biti prvi, ki jih spoštujemo. Pa četudi ostali goljufajo. Seveda imamo mi tako manj maneverskega prostora, medtem ko se lumpi zajebavajo iz nas, ampak pravila so pravila. Zaenkrat še ni nedvoumnih meril in pravil znotraj OZN, ki bi omogočala legitimno vmešavanje v notranje zadeve posameznih držav in stopiti na parkeljce raznim Sadamom in podobnim tolovajem.
Zato bo napad na Irak s strani članic OZN upravičen samo v primeru, da VS OZN ugotovi, da Irak krši predpisane mu zapovedi in skladno s tem odredi sankcije, ki vključujejo omenjeni napad. Do takrat pa lahko Sadam znotraj Iraka rogovili, kolikor hoče. Žal.
Ko ste pa že Izrael omenili. Že desetletja obstaja nekaj resolucij VS OZN, ki Izraelu izrecno narekujejo umik iz zasedenih ozemelj, ipd. Se je do danes morda nadpravična Amerika toliko pomujala, da bi v imenu miru in pravičnosti naredila totalno uzbuno in z vso silo zapizdila v VS, da Izrael krši resolucijo?
Dvojna merila!
To pomeni, da če se imamo kot zahodna civilizacija za demokratičen svet, ki si prizadeva, da bi tudi povsod drugod posvetu spoštovali dogovorjena pravila, moramo prav mi biti prvi, ki jih spoštujemo. Pa četudi ostali goljufajo. Seveda imamo mi tako manj maneverskega prostora, medtem ko se lumpi zajebavajo iz nas, ampak pravila so pravila. Zaenkrat še ni nedvoumnih meril in pravil znotraj OZN, ki bi omogočala legitimno vmešavanje v notranje zadeve posameznih držav in stopiti na parkeljce raznim Sadamom in podobnim tolovajem.
Zato bo napad na Irak s strani članic OZN upravičen samo v primeru, da VS OZN ugotovi, da Irak krši predpisane mu zapovedi in skladno s tem odredi sankcije, ki vključujejo omenjeni napad. Do takrat pa lahko Sadam znotraj Iraka rogovili, kolikor hoče. Žal.
Ko ste pa že Izrael omenili. Že desetletja obstaja nekaj resolucij VS OZN, ki Izraelu izrecno narekujejo umik iz zasedenih ozemelj, ipd. Se je do danes morda nadpravična Amerika toliko pomujala, da bi v imenu miru in pravičnosti naredila totalno uzbuno in z vso silo zapizdila v VS, da Izrael krši resolucijo?
Dvojna merila!

The true challenge of Creation lies not in the engineering...

Sid: Imaš prav. Živimo v demokraciji in zato so tudi take mirovniške demonstracije dovoljene. Po drugi strani pa bi lahko ti mirovniki vložili malo več truda za zamenjavo lastne vlade (npr Ameriške), če so že proti vojni. Problem moraš namreč rešit korenito. Ustaviti morajo Busha. Če ustavijo samo to vojno bo Bush začel drugo vojno drugje.

Se ti to zdi v redu? Ikarus, se potem čudiš, da pride do reakcij na takšen način debatiranja?
Bila je podana primerjava med ZDA in Irakom - menda, da ni nobenih razlik, politika v ZDA ubija lastno opozicijo po svojem trenutnem razpoloženju itd. Žalibog, ampak to je neumnost. Ni nič narobe, če kdo takšne blodnje označi s pravim imenom - seveda tudi pisec ni zmožen resne debate, če so osnove tko izkrivljene. Lahko pa vseeno debatira, jasno.
Me čudi, da ne vidiš razlike s tem: "Jaz imam rdeč klobuk, zato moja beseda nekaj velja, ostali z navadnimi kapami pa raje utihnite." ali tem "Zdej si pa že tečen s temi "argumenti", bi te blo treba premikastit."
Preventivni napad je nekaj...
s čimer se lahko edino spopade s samomorlnimi morilci opremljenimi z orožji za množično uničevanje. Ni potrebno biti vojaški strokovnjak (kar očitno nisem, hvalabogu), da bi to preprosto logiko razumeli. So pa vojaški in ostali varnostni strokovnjaki potrebni, da povedo, kdaj ta zadnja možnost nastopi. V končni fazi pa je za običajne ljudi vse skupaj stvar zaupanja: verjeti Francozom, Rusom in Kitajcem, ki pravijo, da so še druge možnosti - ali verjeti Američanom, Britancem, Dancem, ki pravijo, da je ni več? Prvi so bili globoko v zmoti že v primeru Miloševića, Kitajska zame mnenjsko sploh ni relevantna (dokler ne podpre stališča z argumentom (vojaške) moči), ker tam ni demokracije - gre torej samo za mnenje maloštevilne parazitske partijske elite, ki gleda na lastno udobje.
mocio
Te demonstracije so v bistvu bolj proti ameriške narave kot mirovniške. Že tvoji argumenti ciljajo v to smer. Realni učinek je pa pro sadamovski, čeprav verjamem, da ni namerno - ker pa demonstratorji niso otroci (večinoma), jim ta naivnost kaj prida ne pomaga.
Sid
Tvoj prvi odstavek je odličen, kar se mene tiče. Glede pravil "vmešavanja" in ostalega: ta pravila ravnokar nastajajo in se bodo v veliki meri oblikovala po takrat že uveljavljeni praksi. ZDA želijo na podlagi svoje moči kar najbolj zasukati bodočo svetovno ureditev v skladu s svojimi nazori in interesi. Ostale države pa tudi. Pax americana je, resnici na ljubo, za večino prebivalstva tega planeta dobesedno raj na zemlji, čeprav se ne strinjam s Thomasom, da bi na to kar brez pomislekov pristali. Moramo dati svoj prispevek tudi vsi ostali. (Kitajska in ostale diktature šele, ko bodo uveljavili demokracijo.)
Ni res. Precedens sicer še ni "uzakonjen", vendar obstaja in rezultat je dober - Jugoslavija. Ravno o tem sem govoril zgoraj - če ZDA ne bi v pravnem vakuumu izvajale svoje verzije ureditve, tega precedensa ne bi bilo, tako ima pa lepe možnosti, da nekoč postane norma. Čimprej, tem bolje!
Ko ste pa že Izrael omenili.
Se strinjam - najprej palestinska država, da se pridobi simpatije in kredibilnost, nato pa Irak, Savdska Arabija itd. Ampak se bojim, da ta država ne bo možna, dokler bodo samomorilski napadi 12 letnih otrok in dokler bodo po mošejah za najvišjo uslugo Alahu postavljali klanje Židov (in kristjanov).
mocio
Slepijo se levičarski ustvarjalci javnega mnenja, da bi se Amerika
bistveno drugače obnašala pod recimo Clintonovim vodstvom. Razlike bi bile samo v niansah - nekaj več dobrikanja evropskim voditeljem, nekaj več mehkobe in simpatičnosti - dejanja bi bila identična.
Tudi Clinton je bil v boju s terorizmom sposoben bombandirati farmacevtske tovarne.

SmartAss ::

Izrael vsakdodnevno izvaja preventivne napada. Očitno brezuspešno. Bolj, ko je Izrael vojaško pritiskal, več Palestincev samomorilcev se je pojavilo.
Namesto, da bi se Izrael umaknil za svoje meje, se odpovedal tistim naseljem, ki jih je postavili v Palestini in bi imel mir. Ampak tega ne more. Zaradi tistih nekaj gorečnežev v Izraelskih vrstah.
Toliko o preventivnih napadih.
Namesto, da bi se Izrael umaknil za svoje meje, se odpovedal tistim naseljem, ki jih je postavili v Palestini in bi imel mir. Ampak tega ne more. Zaradi tistih nekaj gorečnežev v Izraelskih vrstah.
Toliko o preventivnih napadih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napad ZDA na IRAN (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 24640 (17236) | drvo |
» | Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Loža | 52815 (33377) | gfighter |
» | AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 29523 (21942) | MadMicka |
» | Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 9295 (8139) | nevone |
» | Napad na Irak (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 11381 (9070) | Thomas |