» »

Ali teorija evolucije poziva k rasizmu in genocidu?

Ali teorija evolucije poziva k rasizmu in genocidu?

1 2
3
4 5

Shegevara ::

Hitler v osnovi ni bil zloben. Le rodil se je s potencialom, da to postane in se je zaradi večih naključji tudi to zgodilo.

DeusVult ::

Zheegec je izjavil:

DeusVult je izjavil:

Zaključki so nepravilni, ker so nepravilne predpostavke.

U ja, Hitler je bil gotovo zelo dober človek, pa ga je zlobna teorija o evoluciji potisnila čez rob.


Svojo zblojeno ideologijo je vlekel iz ateistične filozofije (velik občudovalec Nietzscheja) in teorije o evoluciji. Če ne bi bilo ateističnih laži, ne bi bilo druge svetovne vojne in holokavsta.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

Shegevara ::

DeusVult je izjavil:

Zheegec je izjavil:

DeusVult je izjavil:

Zaključki so nepravilni, ker so nepravilne predpostavke.

U ja, Hitler je bil gotovo zelo dober človek, pa ga je zlobna teorija o evoluciji potisnila čez rob.


Svojo zblojeno ideologijo je vlekel iz ateistične filozofije (velik občudovalec Nietzscheja) in teorije o evoluciji. Če ne bi bilo ateističnih laži, ne bi bilo druge svetovne vojne in holokavsta.


Problem je, ker je bil Hitler zagret kristjan. Ja pobožnejših posvetnikov danes ne vidiš več. Bil je en zagret (verski) fanatik TU sploh NI DEBATE.

DeusVult ::

Očitno zelo zmeden vernik, če je svojo vero osnoval na Nietzscheju in Darwinu. Njegova vera, da opravlja Božje delo, je bila zmotna. Sploh pa je v Narodno Socialistični ideologiji jasno viden vpliv mnogih drugih ver, kar nasprotuje trditvi, da je ta ideologija Krščanska.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

Shegevara ::

v narodno socialistični ideologiji je viden vpliv pomanjkanja razuma in ne kakršnih koli religij.

Hitler je bil en navaden verski fanatik. In ti so glavni produkt religij. Bodisi koristni, ali ne. V tem primeru sigurno ne.
"The anti-Semitism of the new [Christian Social] movement was based on religious ideas instead of racial knowledge."

Hitler

Njegov zgled je bil Jezus kristus sam. Težko bi rekel, da kdo drug.

overlord_tm ::

DeusVult: S svojo prostovoljno izlocitvijo iz evolucije bos naredil vsem medvedjo uslugo. Pa se Darwin Award mogoce dobis.

Vere so nastale kot posledica tega, da si clovek vcasih ni znal razloziti dolocenih pojavov. Ker so bili nekateri pojavi zelo neprijetni za eksistenco ljudi, je ene par buc, pametnejsih od vecine tistega casa, pogruntalo da bi lahko to pripisali ene nadnaravni osebi. Hkrati trdimo da se s to osebo lahko pogovarjamo in ce se ljudje ne bodo vedli po nasih navodilih bomo to "osebo" nagovorili naj udari se enkrat. In hola, imamo super orozje za nadziranje mnozic.

Ampak od takrat je clovestvo dozivelo ogromen razvoj, tako da si znamo veliko stvari pojasnit. Tako da vera v 21. stoletju je en prezivel koncept. Vendar se vedno zanimiv za manj izobrazene, ki verjamejo v bozje cudeze.

Zero0ne ::

100% troll.
uname -o

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zero0ne ()

DeusVult ::

Hitler je bil "fanatik" edino v tem pogledu, da je socialistično in ateistično ideologijo pripeljal do svojega logičnega zaključka.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

Pyr0Beast ::

Ateistična ideologija ne vodi v pokole, ker ni nobene višje sile, ki bi ji ta ideologija služila. Vsak posameznik je sam odgovoren za posledice svojih dejanj.

Hitler pa je vzel evolucijo/ostale zakone, jo prikrojil po svoje ter potem z njo opletal po ljudeh.
Evolucijska teorija ni NIKOLI v nobenem pomenu besede zahtevala da se šibkejše nemudoma pokonča.
Tako tudi ne dela ateizem ali pa 'zakon preživetja močnejšega'.

Religija je opij ljudstva ? Se spomnete kako na glas se je to govorilo. To je samo en primer izmed mnogih.

Marx je to dobro vrgel na tablo. Samo brati je treba cel sestavek in ne samo tisto kar ti paše in ustreza tvojim idejam ter je kompatibilno s tvojim pogledom na svet.

Religion is, indeed, the self-consciousness and self-esteem of man who has either not yet won through to himself, or has already lost himself again. But man is no abstract being squatting outside the world. Man is the world of man--state, society. This state and this society produce religion, which is an inverted consciousness of the world, because they are an inverted world. Religion is the general theory of this world, its encyclopedic compendium, its logic in popular form, its spiritual point d'honneur, its enthusiasm, its moral sanction, its solemn complement, and its universal basis of consolation and justification. It is the fantastic realization of the human essence since the human essence has not acquired any true reality. The struggle against religion is, therefore, indirectly the struggle against that world whose spiritual aroma is religion. Religious suffering is, at one and the same time, the expression of real suffering and a protest against real suffering. Religion is the sigh of the oppressed creature, the heart of a heartless world, and the soul of soulless conditions. It is the opium of the people. The abolition of religion as the illusory happiness of the people is the demand for their real happiness. To call on them to give up their illusions about their condition is to call on them to give up a condition that requires illusions. The criticism of religion is, therefore, in embryo, the criticism of that vale of tears of which religion is the halo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

dzinks63 ::

Conservapedia je resen projekt, h kateremu prispevam tudi sam.

S tem si povedal vse. Na netu je larifarija vedno več. Pisati se dopušča praktično vse. In če je nečesa v dovoljšnjih količinah, se kmalu najde dovolj naivnih in neukih podpornikov, kateri te novosti zagovarjajo, se delajo pametne in vsem drugim celo soliljo pamet. V krogu svojih podobno mislečih in približno enako ali še manj inteligentni prijateljev izpadeš frajer, kateri te kujejo v zvezde, tebi pa se dvigne ego do neba in misliš, da si bog in batina kateri ve vse, vsi ostali pa nič.

Malo se prizemlji, naredi kakšen pameten faks in se poglobi v znanstvena dognanja in znanja, pa ti bo malo bolj jasno vse skupaj. SloTech ni primeren forum zate, na katerem bi se velika večina strinjala s tabo, ravno nasprotno, s tabo se strinjajo neki novi prišleki, kateri so bili na drugih forimh banani in so sedaj tukaj našli zlati jamo v AE, katerega so zasmetili do konca in je sodu izbilo dno. Takšnih SloTech ne potrebuje in svoje umotrove pišite na svojem necenziriranem forumu, kateri pa itak ni vreden nič.

tsh2 ::

hitler je bil močno vraževeren, religije pa niso nič drugega kot vrsta vraževerja. pravi ateisti pa so popolnoma nevraževereni in so hladno logični, pustijo se prepričati dejstvom, ne zapeljati vraževernim blodnjam.

JohanP ::

Tko pač je - Vsake oči imajo svojega malarja. V očeh posameznih zagretih vernikov je, kot izgleda, ateizem konotacija za slabo, perverzno, rasistično, nelogično, in naprej v tem smislu. Najlažje je zmetat vse v isti koš in se opreti na zblodenega osebka iz pretekle zgodovine, ki je svoja vraže skušal opreti na germanski mitologiji in jo povezati z ostalimi zgodnejšimi verovanji, in ga označit za vrh ledene gore ateizma.
To je nepoznavanje zgodovine človeštva in hudo obračanje dejstev. Avtorja teme prosim, da si prebere več kot le knjigo, ki jo stalno omenja in si vsaj malce razširi obzorje. Če že ne okrog nastanka sveta, kjer se bodo mnenja vedno kresala (in prav je tako), pa vsaj glede zgodovine Evrope in nastanka kultur na tem področju.
Če ti je knjiga odveč, pa lahko obiščeš predavanja na raznih fakultetah. Vsaj v okviru Ljubljanske univerze so brezplačna.

AtaStrudl ::

Jaz mislim, da Marxov stavek o religiji kot opiju sploh ne rabi kaj dosti konteksta, ker je ze sam po sebi cisto dobesedno resnicen.
Opij je "hardware" droga, vera pa "software". Obe omogocata beg pred resnicnostjo. Primer: Dva zgarana proletarca se vrneta domov s 16 urnega sihta: prvi cugne iz flaske, drugi pa poklekne pred razpelo in rece "za trpljenje na tem svetu bom bogato poplacan na onem..."
Tako, da jaz bi stavku "vera je opij za ljudstvo" dodal edino "in cerkev je mafija, ki ga dila".

Odstavek, ki ga citira pyro, prej zamegljuje bistvo, je prej tipicen proizvod filozofa, ki se boji, da bi zvenel prevec preprosto... (se pozna, da je Hegel eden od virov marksizma :-)

XsenO ::

@DeusVult: Sicer offtopik toda kako pa se razlaga obstoj drugih bogov in s tem mislim sedanjih in preteklih. Plus kakšni so božji pogledi na incest, ker če res vsi izviramo iz Adama in Eve...no sej veš kam to pelje.
1 + 1 = 1

Okapi ::

Dva zgarana proletarca se vrneta domov s 16 urnega sihta: prvi cugne iz flaske, drugi pa poklekne pred razpelo in rece "za trpljenje na tem svetu bom bogato poplacan na onem..."
Tretji pa gre na sestanek partijske celice ali sindikata. Ni samo vsaka vera opij, vsaka ideologija je opij.

O.

Zero0ne ::

Zakaj sploh še pišete? OP se očitno ne da prepričat.
uname -o

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zero0ne ()

AmokRun ::

Vse religije razen Krščanstva - to pomeni vključno z ateizmom - so neuspel poskus približanja Bogu. Eni so poskušali tako, da so si izmišljali lažne bogove, drugi pa tako, da so z lažmi Njegov obstoj izpodbijali.

Zakaj pa razen krščanstva?

Vsi izviramo iz Boga.

Dokaz za to pa je?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AmokRun ()

Arto ::

Zakaj ti ateizem šteješ pod religije mi pa ni popolnoma jasno. Ateizem je samo stališče glede obstoja boga / bogov:

Ne verjamem, da bog obstaja. (pozor, ne verjamem. To ne pomeni enako kot vem, da bog ne obstaja.)

To je to. Ni privzetega sistema vrednot ali česarkoli podobnega.

XsenO ::

@arto: Očitno je po novem ateizem vera v nevero :)
Anyway upam sa človeštvo in kristjane, da je naš ekstremist tukaj zgolj troll :P
1 + 1 = 1

AtaStrudl ::

No ja, za razliko od flaske in kristusa, so sindikati v zadnjih 100 letih delavcem tudi zares kdaj pomagali...

Pyr0Beast ::

Odstavek, ki ga citira pyro, prej zamegljuje bistvo, je prej tipicen proizvod filozofa, ki se boji, da bi zvenel prevec preprosto... (se pozna, da je Hegel eden od virov marksizma :-)

To je problem ker nikoli ne veš kdo te bi rad stisnil za vrat. Potem se pa motovili.

V narodno socialistični ideologiji je viden vpliv pomanjkanja razuma in ne kakršnih koli religij.

Žebljco na glavico :)

Conservapedia. Smeh. Wikipedia citira članke, conservapedia pa novice. Toliko o verodostojnosti. Kje so šele kakšni statistični podatki, teh ne vidiš.

Pa še o ateizmu in neskrbi za bljižnjega;
Verniki so prijazni ker se bojijo svojega boga in hudiča.
Ateisti so sočutni zaradi empatije.

Quote iz prvega odstavka conservapedie glede homoseksualnosti;
Homosexuality is the condition of "sexual desire or behavior directed toward a person or persons of one's own sex.


Wikipedia;
Homosexuality is romantic or sexual attraction or behavior among members of the same sex. As a sexual orientation, homosexuality refers to "an enduring pattern of or disposition to experience sexual, affectional, or romantic attractions primarily to" people of the same sex; "it also refers to an individual’s sense of personal and social identity based on those attractions, behaviors expressing them, and membership in a community of others who share them."[1][2][3]


In naprej.

The now longstanding consensus of the behavioral and social sciences and the health and mental health professions is that homosexuality per se is an example of normal and positive variation in human sexual orientation.


Tega ne-biasiranega pristopa v vaših knjigah ne vidiš.

Gremo še datiranje malce požokati.

Many people believe that carbon dating has proved that the Earth is millions or billions of years old, much older than the biblically-derived date of around 6,000 years. However, as explained above, carbon dating is incapable of providing dates in the range of millions or billions of years.

Some also argue that carbon dating should only be used on samples that fall within the range over which it can measure. However, this begs the question of how one might determine this prior to using carbon dating to determine the age. They further argue that dating much older items will result in anomalous dates, which might fall within the range that carbon dating can measure. This is incorrect. Any sample that is older than the range that carbon dating will measure will record zero 14C, and can therefore not be confused with younger samples.


Wikipedia bi nemudoma označila tole pod 'weasel words' in zadeva je tupični primer izkrivljanja resnice.

Pa vseeno. Kar se izlušči ven je da je karbonsko datiranje nenatančno za milione ali miljarde let.

As of 2007, the limiting age for a 1 milligram sample of graphite is about ten half-lives, approximately 60,000 years.[8] This age is derived from that of the calibration blanks used in an analysis, whose 14C content is assumed to be the result of contamination during processing (as a result of this, some facilities[8] will not report an age greater than 60,000 years for any sample).

Do 60k let zadeva lavfa BP, kar je več kot biblijske zgodbice. Več kot 10k let star vzorec za ovreči napačna dejstva v bibliji ne rabiš.
Vraga, še kamni in glina iz katerih je zgrajena cerkva imajo lahko vire v tistih obdobjih.

Tretji pa gre na sestanek partijske celice ali sindikata. Ni samo vsaka vera opij, vsaka ideologija je opij.

Zelo dobro povedano. Naj citiram še enega uporabnika iz drugega foruma -witchking - URL

Potrebno je tudi dodati, da religija ni edin opij množic. Morda je le zgodovinsko najpomembnejši.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

darian ::

Hitler ni nikoli temeljil svoje vere na ta pravi Nietzsche-viji filozofiji. Kvecjemu si je priredil njen pomen, da bi lahko nadaljeval s svojo zblojeno ideologijo. Pa ce nekdo ne ve dejstev, naj ne razglasa napacnih.

Ce pa koga zanima kaj vec,

http://video.google.com/videoplay?docid...

O temi pa... skoda besed. Zalost, ali pa smeh, kakor vzames.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darian ()

nurmaln ::

"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Zak0n ::

www ::

Super clip.:))

DeusVult, zakaj tvoj vsemogočni Bog dopušča stvari, ki te tako jeze? Ali ni vse kar je, vključno z ateisti sad božje volje?

Pegaz ::

T-h-o-r ::

haha, ta deusvult pa prav popestri dogajanje s svojimi bedarijami
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

DeusVult ::

Tile zadnji odgovori prav lepo pokažejo klasično ateistično miselnost - če ne gre z argumentirano debato, gre z spreminjanjem teme, nesmiselnim nakladanjem, žalitvami in grožnjami. Če to ne bi bil forum, bi pa kmalu prešli na naslednjo stopnjo - koncentracijska taborišča, fojbe, itd.

BOG ODREŠUJE

ATEIZEM UBIJA
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

Shegevara ::

ja, če jim nič pametnega ne ponudiš se začnejo hitro dolgočasiti.

Rad bi te slišal, kako argumentiraš to kar vedno ponavljaš: Ateizem ubija?

Ker drugače s temi tvojimi parolami ne boš nič dosegel.

Limit-sky ::

SVOBODA OSVOBAJA!

Okapi ::

Strelovodi na cerkvah povedo vse o pravem razmerju med vero in znanostjo.

O.

DeusVult ::

Rad bi te slišal, kako argumentiraš to kar vedno ponavljaš: Ateizem ubija?


Kaj res ni zadosti primerov, če se ozreš po polpretekli zgodovini?

Komunizem je ideologija, osnovana okoli ateizma, zavračanje obstoja Boga je eden njenih temeljnih naukov. Žrtve komunizma? Tam okoli 100 milijonov.

Narodni Socializem je ideologija, osnovana na teoriji evolucije, ateistični filozofiji (Nietzsche) in raznih poganskih tradicijah. Zmagovita kombinacija. Žrtve Narodnega Socializma? Samo v genocidih med 5 in 10 milijonov, skupaj z drugo svetovno vojno okoli 50 milijonov.

V obeh primerih se je večina pobojev zgodila ali nad lastnimi državljani, ali pa v vojnah, ki so se začele ravno zaradi teh ideologij. Cerkev je tako rekoč vse verske vojne bila v obrambi, v bitki za lasten obstoj in obstoj zahodne civilizacije. Ker če izumre cerkev, izumre zadnji up za odrešitev človeških duš, in za razliko od nesmiselnih ateističnih ideologov, ki so privedli do smrti milijonov, je to dejansko nekaj, za kar se je vredno boriti.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DeusVult ()

Zheegec ::

Od kje ti to, da je komunizem osnovan okoli ateizma?
Sploh veš, kaj ateizem je? Ateizem ni nobeno verovanje, nobena vera. Ateist je pač izraz za nekoga, ki verjame v logiko, znanost, splošno razumevanje sveta okoli sebe brez hinih ***izmov. Jaz kot ateist sem striktno proti komunizmu! Je pa gotovo kakšen ateist za komunizem, saj le-to ni povezano med seboj.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Matev ::

deusvult bi verjetno če bi imel možnost pobil vse nevernike

death to the infidels
bi se drl in vreščal ob tem ko bi zasajal nož v hrbet ljudem ki ne verujejo v njegovega boga

DeusVult ::

Sploh veš, kaj ateizem je? Ateizem ni nobeno verovanje, nobena vera.


Drži, ateizem je nesmiseln kult.

Je pa gotovo kakšen ateist za komunizem, saj le-to ni povezano med seboj.


Kdo se je spomnil komunizma in Narodnega Socializma, ateist ali vernik?

Kdo bolj ceni človeško življenje, vernik, ki se zaveda, da je življenje od Boga podarjeno in sveto, ali ateist, ki so mu milijoni žrtev statistika in življenje fizični fenomen, kompleksna kemijska reakcija?

Popolnoma razumem, kako ateizem zamegli um in spremeni čuteče ljudi v ubijalske stroje.p
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

Arto ::

Seveda, samo poglejte kakšna barbarska država je Švedska!

Thomas ::

Argument, da darwinizem ni pravilen, ker da so darwinisti morilci, ni logični argument. To je samo pozivanje na čustva in moralo, ne pa na resnico.

Tudi če bi bil Hitler ateist in darwinist, zraven pa še Stalin in še kdo, to v ničemer ne zanikuje pravilnost darwinizma.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

T-h-o-r ::

DeusVult je izjavil:

Tile zadnji odgovori prav lepo pokažejo klasično ateistično miselnost - če ne gre z argumentirano debato, gre z spreminjanjem teme, nesmiselnim nakladanjem, žalitvami in grožnjami. Če to ne bi bil forum, bi pa kmalu prešli na naslednjo stopnjo - koncentracijska taborišča, fojbe, itd.

BOG ODREŠUJE

ATEIZEM UBIJA



trololololo
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Shegevara ::

DeusVult je izjavil:

Rad bi te slišal, kako argumentiraš to kar vedno ponavljaš: Ateizem ubija?


Kaj res ni zadosti primerov, če se ozreš po polpretekli zgodovini?

Komunizem je ideologija, osnovana okoli ateizma, zavračanje obstoja Boga je eden njenih temeljnih naukov. Žrtve komunizma? Tam okoli 100 milijonov.

Narodni Socializem je ideologija, osnovana na teoriji evolucije, ateistični filozofiji (Nietzsche) in raznih poganskih tradicijah. Zmagovita kombinacija. Žrtve Narodnega Socializma? Samo v genocidih med 5 in 10 milijonov, skupaj z drugo svetovno vojno okoli 50 milijonov.

V obeh primerih se je večina pobojev zgodila ali nad lastnimi državljani, ali pa v vojnah, ki so se začele ravno zaradi teh ideologij. Cerkev je tako rekoč vse verske vojne bila v obrambi, v bitki za lasten obstoj in obstoj zahodne civilizacije. Ker če izumre cerkev, izumre zadnji up za odrešitev človeških duš, in za razliko od nesmiselnih ateističnih ideologov, ki so privedli do smrti milijonov, je to dejansko nekaj, za kar se je vredno boriti.


posploševanje.

Ateizem je pomanjkanje vere. In če tudi bi obstajala neka ideja ateizma v kakšni knjigi, še ne pomeni, da predstavlja ateizem, ker ateizem ni ideologija.
Ateizem ni darvinizem. Nimata ničesar skupnega.

Tudi jaz nisem rekel, da je krščanstvo krivo za množične poboje nevernikov in trdim, da so za to krivi fanatiki. Tem jaz nasprotujem. In prav tako ateizem ni kriv za pobijanja v SZ in drugje.

DeusVult ::

Thomas je izjavil:

Argument, da darwinizem ni pravilen, ker da so darwinisti morilci, ni logični argument.


Tu ni argumentov o pravilnosti oziroma nepravilnosti teorije o evoluciji. Hotel sem samo prikazati, da darwinizem in ateizem iz normalnih ljudi delata morilce, ne glede na to, če sta resnična ali ne. In s tem mislim, da se lahko strinjamo.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

CoolBits ::

Normalni ljudje delajo ateizem in ne obratno!

hamax ::

Hotel sem samo prikazati, da darwinizem in ateizem iz normalnih ljudi delata morilce, ne glede na to, če sta resnična ali ne. In s tem mislim, da se lahko strinjamo.

Torej bi morale statistike pokazati, da imajo najbolj ateistične države(Švedska, Norveška, Danska, Japonska ...) največje stopnje umorov?
Izakaže se, da je ravno obratno.

Morda je pa statistika še ena izmed zlobnih znanosti, ki so krive za Hitlerja in Stalina ...

Malo za hec: Reductio ad Hitlerum

w00tnes ::

Deus Vult, pravi nick... vzklik pri prvi krizarski se mi zdi?

Thomas ::

Največji morilci so, kot sem tukaj že velikokrat povedal, divjaki. Lovci-nabiralci, kot recimo Yanomami Indijanci, Inuiti, Kelti, Praslovani ... Ti so pobili ali še pobijejo skoraj polovico pripadnikov lastnega in sosednjih plemen. Potem s civilizacijo killing rate pada, da bi bil danes v razvitih in negeto okoljih le še kakšno promilo.

Tako preklemano 20. stoletje pomeni največji procentni upad killing ratea v zgodovini. Upad, ki ga epizode WW1, WW2, stalinizem, maoizem, povojni poboji, Srebrenica, Ruanda ... niti niso mogle resno ogroziti.

To je trezen pogled na zgodovino, ki ga razni "ideologi" sploh ne zmorejo. Sploh ne., pa če se iskreno trudijo.

Pat pozicija moderne (sekularne) civilizacije je ljudem de facto "vzel pravico se pobijat med sabo". Zato tudi, taka nejevolja nad moderno civilizacijo. Sicer skrita pod razne "pravične ideje", a v bistvu cmeranje divjaka v nas za "starimi dobrimi časi".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

švrk ::

Fizik Steven Weinberg:

Religija žali človeško dostojanstvo. Z njo ali brez nje boste naleteli na dobre ljudi,
ki delajo dobro in zle ljudi, ki delajo zlo. Za to, da bi dobri ljudje delali zlo pa potrebujete religijo.


Blaise Pascal:

Ljudje nikoli ne delajo zla tako temeljito in s takšnim navdušenjem kakor takrat,
ko to počnejo zaradi verskih nazorov.

Okapi ::

Ti so pobili ali še pobijejo skoraj polovico pripadnikov lastnega in sosednjih plemen.
To seveda niti približno ni res.

O.

Thomas ::

Da rabiš ravno religijo ali ateizem, da narediš kaj res zelo slabega, ni prepričljivih dokazov. Takih dejanj so bili v preteklosti zmožni mnogi, zelo različni po svojih ontologijah. Fanatični verniki, agnostiki in ateisti. Že v imenu česa, že iz nekih razlogov, z Bogom ali brez Boga, proti njemu ali zanj.

To seveda niti približno ni res.


Ti Okapi ... si extra nadležen. Ampak tole je penicilin zate:

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Okapi ::

Jaz sem mogoče nadležen, ko preberem bedarijo, ti si pa trmast in ne priznaš tudi najbolj očitnih napak. Glede na to, da žensk v glavnem ne pobijajo, bi morali pobiti skoraj vse moške, da bi bila resnična tvoja trditev o polovici pobitih pripadnikov svojega in tujih plemen. Poleg tega na osnovi 3-4 indijanskih plemen ne moreš posplošiti na vse.

Poleg tega si lahko izračunaš, kakšen odstotek ruske, poljske, nemške in še kakšne moške populacije je umrl v prvi in drugi svetovni vojni. V nekaj prejšnjih stoletjih je bil ta odstotek manjši.

O.

Zero0ne ::

Okapi je izjavil:

Poleg tega si lahko izračunaš, kakšen odstotek ruske, poljske, nemške in še kakšne moške populacije je umrl v prvi in drugi svetovni vojni. V nekaj prejšnjih stoletjih je bil ta odstotek manjši.


Glede na populacijo čez celo stoletje? Po mojem ne.
uname -o

Okapi ::

Glede na takrat živeče ljudi. Preteklost je bila nasilna, ampak še vedno so ljudje umirali pretežno zaradi bolezni, ne zaradi nasilja.

O.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Atheist Experience Show (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
30349739 (36823) s1m0n
»

Še ena tema o Bogu - Intelekutalno bojišče (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17923962 (11058) CoolBits
»

[fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
992117054 (101664) PacificBlue
»

Religija in znanost (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14927135 (25199) Saladin
»

Odnosi do Krščanstva v Sloveniji (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
55278053 (67811) gruntfürmich

Več podobnih tem