» »

[fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera

[fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera

««
3 / 20
»»

PacificBlue ::

Pač poganska ustanova s pogansko religijo. Bo slo?

lambda ::

@PacificBlue

>>Ne bom več razlagal, ker v te debate se nočem več spuščat, samo Jezus je kopija starejsih boznastev, poganskih religij, ki so častili sonce. To je moje dokoncno mnenje in noben mi ga ne bo spremenil s conspiracyscience in wanabbe viri.
>>Danasnja RKC pa je poganska religija! Ti odebelim,narisem, podpisem???
>>Pač poganska ustanova s pogansko religijo. Bo slo?

Kaj te v pravzaprav sploh žuli? To, da so na svetu religije? To, da je tvoje osebno mnenje, da krščanstvo ni "prava" religija, nekateri drugi pa mislijo, da je? Kdo ti kaj hoče, te vprašam? Ne vem a je res treba po forumih jokat, če ti ni všeč, da ljudje hodijo v cerkev. Pa mošejo. In sinagogo. Menda te nihče v nič ne sili. In težko boš ljudem vsilil svoje hipoteze in travme, brez kakršnihkoli dokazov.

PacificBlue ::

In težko boš ljudem vsilil svoje hipoteze in travme, brez kakršnihkoli dokazov.


:D

Kaj te v pravzaprav sploh žuli? To, da so na svetu religije?


Najbolj me to,da so ljudje neumni.

i386 ::

PB.. največ neumnosti tu kažeš TI :)

PacificBlue ::

Ne jaz sem podal največ argumentov, bedarije kvasis ti.

i386 ::

Kvaliteta je bol važna kot kvantiteta :)

PacificBlue ::

Grem citirat tvoje poste? tvoje dvoumne, nesmiselne izjave?? Ne se zdaj vlečt ven iz dreka.

Saladin ::

O zaboga...

Prvo si nič nisi mogel razložit in je vse bilo živo in magično. Potem je vse živo dobilo svoje božanstvo. Potem so božanstva podala moralo. Morala je dala dogmo. Ob dogmi se je pojavila kritična analiza in znanstven pristop - filozofija, logika, matematika in osnove fizike. Potem je fizika začela tekmovati z dogmo. Na koncu pa je fizika prevladala dogmo (no ja - večinoma).

Religijs se skladno z tem razvija. Iz prastarih, striktno subjektivnih, duševnih, spiritualnih osnov - ki se sčasoma spreminjajo v objektivnejše, urejenejše in bolj znanstvene pristope.

Novih religij nimaš več - saj so vse glavne možnosti že zdavnaj bile obdelane. Kar imaš je evolucija, asimilacija, mešanje, tekmovanje, pozaba,... obstoječih religij ter mešanje njihovih komponent, da se zadovoljijo institucionalne in socialne potrebe določenih skupin, kakortudi kompatibilizacija le teh z aktualno stopnjo mainstream znanosti. Vse po pristopu - izberi najboljše kar imaš na voljo in le to postavi v novejši čas, kulturo in vlado.

Ne se spraševat, kaj je pogansko ali ne - temveč le koliko resnice stoji za njo. Na to pa že lahko odgovorim - če je kaka resnica za njo, je znana le zelo groba in ohlapna inačica.

Kar je še en razlog, da postane to ločevanje med strujami in časom nesmiselno, saj imaje vsi bolj ko ne enako prav/narobe.

Sinkretizem, pluralizem, eklekticizem, univerzalizem, interdisciplinarnost... To so edini relevantni pristopi ki jih morate poznati pri religijah. Drugače zgolj ustvarjate napačne dihtomije - relevantne razlike kjer jih pravzaprav ni.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

lambda ::

@PB

Nihče tebi ne more dokazat, da Bog je. In ti ne moreš nikomur dokazat, da ga ni. Definicija pojma vera. Kdor želi naj veruje, kdor ne, pa pač ne. Svobodna volja menda ...

Aja pardon, se opravičujem, PB bi najrajši ukinil svobodno voljo in prepovedal vse religije. In potem včasih vernike primerjajo z radikalci, konzervativci, nestrpneži, ...

rezator ::

nubes lepo napisano

i386 ::

>>Ne bom več razlagal, ker v te debate se nočem več spuščat, samo Jezus je kopija starejsih boznastev, poganskih religij, ki so častili sonce. To je moje dokoncno mnenje in s conspiracyscience in wanabbe viri.noben mi ga ne bo spremenil
>>Danasnja RKC pa je poganska religija! Ti odebelim,narisem, podpisem???
>>Pač poganska ustanova s pogansko religijo. Bo slo?

Od celotne religije da je poganska do ustanove, to pa ni dvoumno, ne?

PacificBlue ::

Aja pardon, se opravičujem, PB bi najrajši ukinil svobodno voljo in prepovedal vse religije. In potem včasih vernike primerjajo z radikalci, konzervativci, nestrpneži, ...


Religije niso in tudi nikoli ne bodo prinesle kakrsne koristi človestvu. Nikdar in nikoli...

Nihče tebi ne more dokazat, da Bog je. In ti ne moreš nikomur dokazat, da ga ni. Definicija pojma vera. Kdor želi naj veruje, kdor ne, pa pač ne. Svobodna volja menda ...


Ne pravim, da Bog ne obstaja. Verjamem in čutm higher self. In to ni Jezus, raje infinitive consciousness . In zato me jezi neumnost ljudi, da verjamejo v neverjetne stvari, ne da bi sprvo psoznali sebe. To so zombiji, definitvno!

Od celotne religije da je poganska do ustanove, to pa ni dvoumno, ne?


OD ideje do religije. Saj sem ti napisal.

lambda ::

>>Religije niso in tudi nikoli ne bodo prinesle kakrsne koristi človestvu. Nikdar in nikoli...

Izključno tvoja interpretacija. Pa tudi pri predpostavki, da BI bila resnična - bi bil to zadosten razlog, da se jih iztrebi?

PacificBlue ::

Nisem pristaš nasilja...daleeec od tega.

Kaj pa če bi se ukinile religje, zdaj trenutno..kaj bi ljudje s tem izgubili in kaj bi pridobili..si se kdaj vprasal?

rezator ::

kaj so delali ljudje v koncentracijskih taboriščih ko so izgubili vse upanje? molili so! in z tem ko so molili niso izgubili upanja za preživetje. upali so da jih Bog reši in nekatere je, drugi so umrli v upanju da bodo preživeli in tako jim je bilo lažje. PacificBlue, i368 in še drugi anti krščani tukaj na kaj bi ti upal,oz bolje rečeno, koga bi ti prosil da te reši, ko ti bi smrtna ura tiktakala? na nič ker imaš praznino v sebi, ker ne vrjameš da je nekaj kaj je nad nami ljudmi in da nas lahko reši še v tako teških časih...

drugače pa: "Grehi cerkve niso storjeni po krivici Boga, ampak zaradi krivice človeka!"

tak da to bi izgubili... upanje... ker K***C bi pa pridobili nam pa ti povej!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rezator ()

i386 ::

rezator... si me s kom zamenjal? :P
drugače si pa prav povedal. Tudi tito je na smrtni postelji zahteval, da mu pripeljejo župnika. kaj vse mu je povedal... a to je že čisto druga tema :P

lambda ::

Nasilje in nestrpnost se zganja v tej temi, takorekoč.

Ne nisem se vprašal, ker je to nesmisel. Če bi začeli "po tvoje", lahko kar naštevam. Ukine se vse droge, cigarete, alkohol, vse MMORPG z WOW na čelu, jerry springer oddaje, ... Ja, le zakaj to obstaja? Saj baje ni nobene koristi od vsega tega.

Če ne opaziš, je vse to, kar v tej temi trdiš samo tvoja resnica. In zanjo si prepričan, da je prava. Dobro torej ... konsenzualno živi svoje življenje na tem svetu in pusti druge ljudi, da živijo, kakor jim paše, v kolikor ne kršijo te implicitne konsenzualne pogodbe sobivanja s tabo na zemlji. Zmoreš to? Tu je treba seveda povdarit, da so določeni zgodovinski dogodki to pogodbo v veliki meri kršili in to ni bilo pravilno in to se dogaja še danes (govorim o določenih religijah v preteklosti, v sedanjosti in seveda predvsem o določenih političnih režimih).

Menim pa, da danes tebi v tej državi čisto nihče ne krši nobenih pravic in svoboščin, če je veren.

Shegevara ::

Sej se bojo počasi izkoreninile religije, PacificBlue, daj času čas in ne jokat tle na forumu.

Človek mora sam ugotoviti, da je religija dejansko res en kup gnoja, šele potem bo spremenil prepričanje.

Če boš pa človeka nekaj na silo, z argumenti, prepovedmi verovanja, se bo ubogi idiot še bolj zatopil v svoje zablode in si dosegel nasprotno od tega za kar si se prizadeval.

rezator, pa kaj sploh ti prodajaš? Nobenega ni bog rešil in nobenega ne bo. Če pa veš da je, pa povej.

RazzorX ::

rezator in vsi tebi podobni večina vas sploh ne dojame za kaj se gre. Ne gre se za to ali je bog, ni boga, je religija prava, ni prava, kopija, original itd. Ne, ne gre se zato. Zaradi mene verjemi kar hočeš in moli k komur/čemer hočeš. Gre se le za to, da se današnjo vero še danes vsiljuje večini ljudi, čeprav ne tako opazno kot včasih. Kdo nas je silil da smo hodili k verouku in v cerkev? Starši ali pa kdo drug. Kdo nam je govoril da je to napačno če ne hodiš, da je to greh in podobno? Ravno župniki, starši itd. Tako se na "moderen" način vsiljuje vero veliki večini in ponavadi hočeš nočeš moraš delati nekaj kar ti ne paše do določenega leta. Religija naj zaradi mene obstaja, ampak naj se vanjo NE vlaga ogromne količine denarja in naj bo svobodna, verjemi kar hočeš, naj bo tako kot v starem Rimu, svobodna izbira religije. Šele ko je religija postala državna vera je šlo vse po domače v tri krasne (ne ni bil to edini razlog, je bil pa velik delež).

lambda ::

>> ponavadi hočeš nočeš moraš delati nekaj kar ti ne paše do določenega leta

Ja tudi domačo nalogo je treba delat v šoli ane? Hočeš nočeš, kakšna krivica ...
Starši imajo pač pravico do vzgoje. Vsaj sedaj, upam da čez 500 let tudi, da ne bo krasni novi svet. In krščanstvo, na katerega v tej temi letijo mnoge obtožbe, zagotovo ne trpinči in muči mladine, ko jih starši vzgajajo v njej (pustimo skrajne radikalce).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lambda ()

i386 ::

razzorx, v rimu do priznavanja krščanstva ni bilo svobode veroizpovedi.
Kako pa to, da ne verjameš v boga, če so te pa silili in nisi imel izbire? aja, imaš izbiro

RazzorX ::

nubes, haha, domača naloga je dejansko koristna napram veri.

i386, ne spet ne razumeš. :) Ne gre se za vero v boga pri večini. Gre se le za to, da jih večina v to verjame le zato, ker so jim kot malim to vbijali v glavo kot nori.

i386 ::

starši imajo izbiro kako bodo vzgajali otroka. Ti jim recimo govoriš, da boga ni. Je kaj narobe s tem?

rezator ::

RazzorX je izjavil:

rezator in vsi tebi podobni večina vas sploh ne dojame za kaj se gre. Ne gre se za to ali je bog, ni boga, je religija prava, ni prava, kopija, original itd. Ne, ne gre se zato. Zaradi mene verjemi kar hočeš in moli k komur/čemer hočeš. Gre se le za to, da se današnjo vero še danes vsiljuje večini ljudi, čeprav ne tako opazno kot včasih. Kdo nas je silil da smo hodili k verouku in v cerkev? Starši ali pa kdo drug. Kdo nam je govoril da je to napačno če ne hodiš, da je to greh in podobno? Ravno župniki, starši itd. Tako se na "moderen" način vsiljuje vero veliki večini in ponavadi hočeš nočeš moraš delati nekaj kar ti ne paše do določenega leta. Religija naj zaradi mene obstaja, ampak naj se vanjo NE vlaga ogromne količine denarja in naj bo svobodna, verjemi kar hočeš, naj bo tako kot v starem Rimu, svobodna izbira religije. Šele ko je religija postala državna vera je šlo vse po domače v tri krasne (ne ni bil to edini razlog, je bil pa velik delež).a si ti bral kaj freuda mogoče?
veš kaj so prvinski goni? veš da freud trdi da je človek krvoločno bitje in mu je prek kulture potrebno vcepiti vzgojo in ga naravnati da bo "dober" to dela šola, država, cerkev. če tega nebi počeli bi bili krvoločni kot praljudje in se bi pri tem ko bi ubijali druge dljudi počutili naravnost super, ker je takšna narava človeka ker mu tako narekujejo njegovi goni in vzgibi. in kaj je prva zapoded? Ne ubijaj! in ker se ta vzgoja tako vsidra v tebi bi zdaj ker si kolturen človek se počutil slabo oz te bi vest pekla ko bi človeka ubil. in če se te nebi preoblikovalo skozi vzgojo bi bil krvoločen človek, željan ubijanja neznancev oz nasprotnikov. in prav tukaj ima cerkev veliko vlogo, pri potiskanjo tah prvinskih vzgonov v ozadje. in freud pri tem stališču ni sam

PacificBlue ::

PacificBlue, i368 in še drugi anti krščani tukaj na kaj bi ti upal,oz bolje rečeno, koga bi ti prosil da te reši, ko ti bi smrtna ura tiktakala? na nič ker imaš praznino v sebi, ker ne vrjameš da je nekaj kaj je nad nami ljudmi in da nas lahko reši še v tako teških časih...


Verjamem da je neskočna zavest nad mano, katere del sem. In ta zavest je polna ljubezni, modrosti, ultimativnega znanja..ni besed s katerim bi lahko to opisal. In ko bom telesno umrl se bom vrnil k tej popolni zavesti.

Zdaj pa da bom delal rituale zaradi tega, se bal za svoje grehe, poslusal starcke v zlatu, ki govorijo "lepe stvari" in se jim klanjal..to pa je bedarija, ki drzi človeka v okovih. In to o čemer govoris ta strah pred smrtjo, pred bogom je samo psoledica stvari ki jih je Cerkev naredila človeku.

drugače pa: "Grehi cerkve niso storjeni po krivici Boga, ampak zaradi krivice človeka!"


In ravno to pravim. Jezus si tudi imo ni želel, da bi mu postavljali spomenike in ga častili kot zlato tele. Če je imel point je to pomoč sočloveku, nematerialnost..itd..to pa so stvari, ki jih pri Cerkvi ni. Se vidi skozi ves čas kako je Cerkev kontradiktorna sama sebi. Ustvarja strah, poniznost , nevednost nasprotuje vsakemu razvoju človeka skozi zgodovino.

rezator... si me s kom zamenjal? :P


Potem si res veren:)

Sej se bojo počasi izkoreninile religije, PacificBlue, daj času čas in ne jokat tle na forumu.

Človek mora sam ugotoviti, da je religija dejansko res en kup gnoja, šele potem bo spremenil prepričanje.

Če boš pa človeka nekaj na silo, z argumenti, prepovedmi verovanja, se bo ubogi idiot še bolj zatopil v svoje zablode in si dosegel nasprotno od tega za kar si se prizadeval.


Vem da imas prav... v vseh ozirih. Me pa vseeno razburi tupoglavost nekaterih...če smo že vsaj na istem planetu.

Gre se le za to, da se današnjo vero še danes vsiljuje večini ljudi, čeprav ne tako opazno kot včasih. Kdo nas je silil da smo hodili k verouku in v cerkev? Starši ali pa kdo drug. Kdo nam je govoril da je to napačno če ne hodiš, da je to greh in podobno? Ravno župniki, starši itd. Tako se na "moderen" način vsiljuje vero veliki večini in ponavadi hočeš nočeš moraš delati nekaj kar ti ne paše do določenega leta.


+1

i386, ne spet ne razumeš. :) Ne gre se za vero v boga pri večini. Gre se le za to, da jih večina v to verjame le zato, ker so jim kot malim to vbijali v glavo kot nori.


Res. In kaksen bi bil človek brez tega, bolj izgubljen, brez čustev ali kako?:) verniki so prav fascinantni s svojim prepričanjem, da jim je vera nujna..kot mamilo.

veš kaj so prvinski goni? veš da freud trdi da je človek krvoločno bitje in mu je prek kulture potrebno vcepiti vzgojo in ga naravnati da bo "dober" to dela šola, država, cerkev. če tega nebi počeli bi bili krvoločni kot praljudje in se bi pri tem ko bi ubijali druge dljudi počutili naravnost super, ker je takšna narava človeka ker mu tako narekujejo njegovi goni in vzgibi. in kaj je prva zapoded? Ne ubijaj!


To dela vzgoja brez problema. In to brez vere. Ogromno nevernih otrok je ki so čisto OK. In ne rabijo zato hodit v nedeljo k masi.

Zgodovina sprememb…

RazzorX ::

rezator je izjavil:

RazzorX je izjavil:

rezator in vsi tebi podobni večina vas sploh ne dojame za kaj se gre. Ne gre se za to ali je bog, ni boga, je religija prava, ni prava, kopija, original itd. Ne, ne gre se zato. Zaradi mene verjemi kar hočeš in moli k komur/čemer hočeš. Gre se le za to, da se današnjo vero še danes vsiljuje večini ljudi, čeprav ne tako opazno kot včasih. Kdo nas je silil da smo hodili k verouku in v cerkev? Starši ali pa kdo drug. Kdo nam je govoril da je to napačno če ne hodiš, da je to greh in podobno? Ravno župniki, starši itd. Tako se na "moderen" način vsiljuje vero veliki večini in ponavadi hočeš nočeš moraš delati nekaj kar ti ne paše do določenega leta. Religija naj zaradi mene obstaja, ampak naj se vanjo NE vlaga ogromne količine denarja in naj bo svobodna, verjemi kar hočeš, naj bo tako kot v starem Rimu, svobodna izbira religije. Šele ko je religija postala državna vera je šlo vse po domače v tri krasne (ne ni bil to edini razlog, je bil pa velik delež).a si ti bral kaj freuda mogoče?
veš kaj so prvinski goni? veš da freud trdi da je človek krvoločno bitje in mu je prek kulture potrebno vcepiti vzgojo in ga naravnati da bo "dober" to dela šola, država, cerkev. če tega nebi počeli bi bili krvoločni kot praljudje in se bi pri tem ko bi ubijali druge dljudi počutili naravnost super, ker je takšna narava človeka ker mu tako narekujejo njegovi goni in vzgibi. in kaj je prva zapoded? Ne ubijaj! in ker se ta vzgoja tako vsidra v tebi bi zdaj ker si kolturen človek se počutil slabo oz te bi vest pekla ko bi človeka ubil. in če se te nebi preoblikovalo skozi vzgojo bi bil krvoločen človek, željan ubijanja neznancev oz nasprotnikov. in prav tukaj ima cerkev veliko vlogo, pri potiskanjo tah prvinskih vzgonov v ozadje. in freud pri tem stališču ni sam


Da, pravilno je da se jih nauči in jim vbija v glavo take koristne stvari. Ni pa treba poleg tega pripovedovati še pravljic s čudeži, vstajenji od smrti in podobnih stvari. Kaj nuca zraven 100+ zgodb o ne vem kakšni poplavi ali delanju vina iz vode in podobnega, če ti lahko enostavne stvari, kot si podal primer "ne ubijaj" povej na veliko bolj normalen in realen način.

i386 ::

PB.. nisem veren, a to ne pomeni da sem antikristjan, kot je on trdil v svojem postu. :)
In noben ne trdi, da je vera nujna, da je kot mamilo. Samo kot je napisano v enem od zgornjih postov, v težkoh časih si boš uteho najlaže poiskal v veri, v molitvi. Pa čeprav ne pomaga, si že slišal za placebo efekt? :P
Razorx... otrok si bo veliko lažje zapomnil kakšno zgodbo z naukom kot pa samo ne ubijaj, ne kradi ipd. No, res pa da lahko tudi basni bereš XD

RazzorX ::

i386, seveda, vendar so zgodbe lahko realne.

i386 ::

Pa beri otroku novice iz recimo rtvslo, če ima katera kakšen nauk....

RazzorX ::

A daj daj, dokler človek ne doživi sam kaj pretresljivega se mu lahko naklada in naklada in naklada pa se mu lahko še vseeno j*be za to. :) Potem pa župniki posiljujejo in podobno ane. Ne mi s takimi.

lambda ::

>> nubes, haha, domača naloga je dejansko koristna napram veri.

Dokler se ne boste nasprotniki verstev otresli predpostavke, da je vera nekoristna, bodo tudi vaše trditve izpadle nekredibilne. Vera je lahko koristna, le zunanji opazovalec izjemno težko vidi kakršnekoli koristi.

IMO: več škode in trpljenja povzroči že samo tobačna industrija in alkohol, kot ga krščanstvo. Pa se mi zdi, da se mnogi manj borijo proti njima, kot proti krščanstvu.

Spoštujem: ateizem ter neskrajna in do nevernikov nesovražna verstva
Preziram: antiteizem in skrajna verstva, ki spodbujajo sovraštvo do nevernikov

In tu se greste antiteizem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lambda ()

PacificBlue ::

In noben ne trdi, da je vera nujna, da je kot mamilo. Samo kot je napisano v enem od zgornjih postov, v težkoh časih si boš uteho najlaže poiskal v veri, v molitvi. Pa čeprav ne pomaga, si že slišal za placebo efekt? :P


Ah ja. Včas so v imenu vere ubijali..fora je da se je Cerkev že toliko vpletla v druzbo, da verniki vidijo to kot koristno stvar. Da brez tega ne morejo živeti.

Milijoni ljudi hodijo gledat papeža, kot da bi bil kaksno bozanstvo..pa je čist navaden človek. Ki pa zaradi statusa, ki mu ga podarjajo uživa velike priveligije..in z njim vsi podaniki.

Pa beri otroku novice iz recimo rtvslo, če ima katera kakšen nauk....


A zdaj pa otroku ne mores razloziti na normalen način, brez vpletanja pravljic? HUdo so nekateri zabredli..Krst je tak primer, ko otroka dobesedno posilis s krčasnko vero...lepa verja je to res..In tile "cerkveni dostojasntveniki" so pravi promotorji pedofilije..Totalno omračen um že imajo od vseh bedarij, ki jih počnejo.

Zgodovina sprememb…

RazzorX ::

lambda je izjavil:


...
IMO: več škode in trpljenja povzroči že samo tobačna industrija in alkohol, kot ga krščanstvo. Pa se mi zdi, da se mnogi manj borijo proti njima, kot proti krščanstvu.
...


Na žalost je to res. Ne gremo se antiteizem, noben ni rekel da jaz ne verjamem v nekaj. Ne verjamem le v to kar mi govorijo drugi in to brez dokazov, brez česarkoli. Če pa že ni dokazov pa pomeni da lahko verjamem v karkoli brez da bi me kdo drug k nečemu brez dokazov silil.

AmokRun ::

IMO: več škode in trpljenja povzroči že samo tobačna industrija in alkohol, kot ga krščanstvo.

Ja kaj moreš, če pa kristusova kri vsebuje alkohol.:D

PacificBlue ::

Dokler se ne boste nasprotniki verstev otresli predpostavke, da je vera nekoristna, bodo tudi vaše trditve izpadle nekredibilne. Vera je lahko koristna, le zunanji opazovalec izjemno težko vidi kakršnekoli koristi.


Osebno verjamem v nekaj..sem že razlozil. Ne sprejmem pa takih bučk, s katerimi se človestvu samo skodi. Ni nobene koristnosti v tem, rituali izjemno privlacijo ljudi..to že od pradavnine naprej.

lambda ::

Kaj a boste rekli, da ni res to z alkoholom? Precej se boste namatrali, da boste našli kaj velik primerov, ko bi prišel mož iz cerkve in pregonil ženo ter otroke.

Na žalost je takih prizorov, ko pride iz gostilne, precej več ... Kaj ko bi rajši odprli eno temo "Alkoholizem" in v njej debatirali, kako bi pristopili k temu problemu, da bi ta problem omilili. Ja, in šel sem OT, vendar samo zato, da pokažem, kako absurdna so vaša antiteistična nagnenja.

@PB
Ti verjameš v svoj absolutni prav in zmoto drugih. In sedaj poskušaš ta prav vsilit drugim.

PacificBlue ::

Ti verjameš v svoj absolutni prav in zmoto drugih. In sedaj poskušaš ta prav vsilit drugim.


Ne vsilit, pojasnit. Seveda ima vsak človek pravico do svojega nacina življenja,ampak da v to sili še druge , in to od rojstva..je pa ravno to o čemer govoris.

RazzorX ::

nubes, res bi lahko odprli kako temo o alkoholu in drogah, vendar je pa tam nek drug problem. Mislim da mi ni treba pojasnjevat kako bi tista tema potekala (že če si pogledaš komentarje kake novice na 24ur.com o alkoholu ali drogah te mine vsako razpravljanje).

AmokRun ::

Kaj a boste rekli, da ni res to z alkoholom? Precej se boste namatrali, da boste našli kaj velik primerov, ko bi prišel mož iz cerkve in pregonil ženo ter otroke.

No, jaz sem bil nekajkrat tepen, ker nisem hotel v cerkev.

Na žalost je takih prizorov, ko pride iz gostilne, precej več ... Kaj ko bi rajši odprli eno temo "Alkoholizem" in v njej debatirali, kako bi pristopili k temu problemu, da bi ta problem omilili. Ja, in šel sem OT, vendar samo zato, da pokažem, kako absurdna so vaša antiteistična nagnenja.

Ko se je enkrat govorilo o 0.0 promila alkohola v krvi, so bile pritožbe tudi iz strani duhovnikov, češ da zdaj pa pri maši ne bodo smeli vina piti.

rezator ::

i368 tebi se pa opravičujem ker sem te v naroben koš vrgel.


PB
""Ne vsilit, pojasnit. Seveda ima vsak človek pravico do svojega nacina življenja,ampak da v to sili še druge , in to od rojstva..je pa ravno to o čemer govoris.""

Ja točno o tem sem govoril. Freud pravi da je treba osebi vsiljevat neke kulturne navade in noreme, da človek ni plemenit in dober ko se rodi, trdi da je ravno obratno. Če te mami in ati nebi od malih nog učili da moreš hodit kakat na WC in potegnit vodo za vsako in si za vsako obrisat ritko in vmit rokice, te navade sploh nebi imel. Tako so ti ta postopek vsilili in tebi se zdi zdaj čisto samomneven, in če te nebi preoblikovali in ti silili te navade bi zdaj sral vsepovsod kot žival in drek se ti spoh nebi gnusil, bi brez problema jedel sendvič zdraven svojega dreka. Tako, vsaka stvar ki si se jo naučil ti je bila vsiljena in nemorš rečt da si se naučil srat na WC školki ker si sam tako hotel. Povedano se da razširiti na vse naučeno v življenju...

AmokRun ::

Ma ne ga srat! Tebi drek smrdi zato, ker so ti starši povedali, da smrdi.:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AmokRun ()

i386 ::

AmokRun ... Gnus je delno priučen. Poglej recimo nekatera primitivna ljudstva, kjer z veseljem jedo črve, ličinke ipd. Tebi bi se verjetno gnusilo, ne?

RazzorX ::

rezator je izjavil:

i368 tebi se pa opravičujem ker sem te v naroben koš vrgel.


PB
""Ne vsilit, pojasnit. Seveda ima vsak človek pravico do svojega nacina življenja,ampak da v to sili še druge , in to od rojstva..je pa ravno to o čemer govoris.""

Ja točno o tem sem govoril. Freud pravi da je treba osebi vsiljevat neke kulturne navade in noreme, da človek ni plemenit in dober ko se rodi, trdi da je ravno obratno. Če te mami in ati nebi od malih nog učili da moreš hodit kakat na WC in potegnit vodo za vsako in si za vsako obrisat ritko in vmit rokice, te navade sploh nebi imel. Tako so ti ta postopek vsilili in tebi se zdi zdaj čisto samomneven, in če te nebi preoblikovali in ti silili te navade bi zdaj sral vsepovsod kot žival in drek se ti spoh nebi gnusil, bi brez problema jedel sendvič zdraven svojega dreka. Tako, vsaka stvar ki si se jo naučil ti je bila vsiljena in nemorš rečt da si se naučil srat na WC školki ker si sam tako hotel. Povedano se da razširiti na vse naučeno v življenju...


Živali si tudi vohajo rit, pa katera umre zato? :) Preveč knjigam verjameš, kar je več kot očitno.

PacificBlue ::

rezator
Seveda me lahko mama in ati naučita vseh pozitivnih stvari, brez religije. Resno ne vidim zakaj bi bila religija tu potrebna.

lambda ::

>> Ne vsilit, pojasnit. Seveda ima vsak človek pravico do svojega nacina življenja,ampak da v to sili še druge , in to od rojstva..je pa ravno to o čemer govoris.

Kaj je način življenja? To da hodiš v osnovno šolo? Zakaj je obvezna, saj bi lahko šel ovce past, tako kot so jih včasih? Spet se bo nekdo našel, ki bo rekel: "Ker je koristna!"

Ja, seveda je, vsi to vemo. Ampak lahko bi se pa našla skupina ljudi, ki bi začela trdit, da to ni dobro za otroške možgane in je boljše, če prej 10 let ovce pase, pri 18ih se pa sam odloči, če bo šel v šolo ali ne. Precej čudno, kajne? In tako se vi obnašate tukaj, kot da bo vera škodovala ljudem. Pa jim? PB se čutiš kaj hudo prikrajšanega ali zlorabljenega (ampak mislim resno, razen nelagodnega občutka ki ga imaš kot verski nestrpnež)? Sam sem prepričan, da je od krščanske vzgoje all-in-all v današnjih časih več koristi, kot škode. Ob primerni vzgoji seveda, ne ob kakem totalitarnem starševstvu, kjer poje šiba.

>>Seveda me lahko mama in ati naučita vseh pozitivnih stvari, brez religije. Resno ne vidim zakaj bi bila religija tu potrebna.

Vendar kaj je narobe, če je prisotna?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lambda ()

rezator ::

Saj človek nebi umru če bi vohal komu rit, kdo je to rekel. Tudi če si rok nebi pral po sranju nebi umru. Smrti zaradi dreka spoh omenjal nisem.

Kaj hočem povedati je to, da kdo bo klince učil kaj so dobre stvari in o dobroti v življenju? starši majo zmer manj časa za otroke, v šoli se bolj uči kot vzgaja in tudi funkcija šole je učenje ne vzgoja, po tvju in računalniku večinoma samo nasilje in kri, in kaj je tukaj slabega če nek ubogi župnik ki je življenje posvetil religiji govori da morjo bit dobri ljudje in morejo drugim pomagat in jim daje za vzornika Jezusa? ne vidim razloga zakaj ste nekateri tako anti cerkveno naravnani.

RazzorX ::

rezator je izjavil:

Saj človek nebi umru če bi vohal komu rit, kdo je to rekel. Tudi če si rok nebi pral po sranju nebi umru. Smrti zaradi dreka spoh omenjal nisem.


Ne jemlji vsega dobesedno.

rezator ::

hehe nisem razumel najbolje kaj si mislil, sem mislil da si ti mene tako razumel:)

RazzorX ::

Ne, nisem mislil na tisti primer, ampak na to da vse kar je danes večini ljudi samo po sebi umevno ni nujno najbolj pametno in točno.

PacificBlue ::

Kaj je način življenja? To da hodiš v osnovno šolo? Zakaj je obvezna, saj bi lahko šel ovce past, tako kot so jih včasih? Spet se bo nekdo našel, ki bo rekel: "Ker je koristna!"


Seveda je koristna, ne sicer v popolnosti, ker ima tudi svoje felerje. Ampak dobro. Religija pa je kot Alica v čudežni deželi...

In tako se vi obnašate tukaj, kot da bo vera škodovala ljudem. Pa jim?


Seveda jim. Poglej malo po svetu... skoraj vsaka religija pravi, nasa vera je taprava. Potem se pa kristjani norcujejo iz muslimanov in vice versa. Kaj menijo kristjani o drugih religijah? Kaksna gonja je proti muslimanom, kaksna gonja je od muslimanskih vernikov do kristjanov? Se zavedas tega? In potem trdis da sem jaz najbolj nestrpen:)

Religije so same sebi najvecji sovraznik.

PB se čutiš kaj hudo prikrajšanega ali zlorabljenega (ampak mislim resno, razen nelagodnega občutka ki ga imaš kot verski nestrpnež)? Sam sem prepričan, da je od krščanske vzgoje all-in-all v današnjih časih več koristi, kot škode. Ob primerni vzgoji seveda, ne ob kakem totalitarnem starševstvu, kjer poje šiba.


Osebno ne, čeprav sem pa bil..posiljen z neumnimi zgodbicami.Imam dovolj zavesti, da ne rabim teh stvari da bi bil boljsi človek, to nihce ne rabi. Rabi samo dobro vzgojo, brez fizicnega nasilja in seveda brez religije. Itak vsak človek spozna svojo resnico ko živi. Ne pa da mu je vsiljena in potem v tej " resnici" živi.

zee je izjavil:

Ali je neka religija poganska ali ne, je tipično odvisno od tega, katera religija je "ta prava".

Namig: "Prave" religije ni.


Točno o tem govorim:)

Zgodovina sprememb…

««
3 / 20
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se pogovarjati z vernikom? (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Loža
1084140859 (123975) Mrakw
»

Odnosi do Krščanstva v Sloveniji (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
55279000 (68758) gruntfürmich
»

Scientologija: STRUP za razumnost in neodvisnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9315423 (12620) Alek

Več podobnih tem