» »

Čas dela za islam - demografija sveta

Čas dela za islam - demografija sveta

Temo vidijo: vsi
««
12 / 33
»»

USS Liberty ::

>>>>>>bi pa znal bit tak, ja, ampak mi nekak ne zgleda lih Sudanec.

Ti pa si res multipraktik...
Pogruntal si, da predsednik Sudana ni Sudanec...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

jype ::

USS Nimitz> Pogruntal si, da predsednik Sudana ni Sudanec...

Ene 60 kil preveč ma, da bi ga lahko imel za Sudanca.

Mipe ::

jype: Komu kršimo pravice? Kolikor vem, so Strojanovi deležni več ugodnosti kot pošteni garaški Slovenci. Madžari? Imajo svoj jezik v šoli, itd., več pravic, kot jih imajo Slovenci na avstrijskem Koroškem.

Drugi pa so priseljenci, ki so imeli pogoj učenja slovenskega jezika za Slovensko državljanstvo. Ne vem, kdo je delil ta državljanstva tistim, ki ne znajo slovensko govorit.

Torej, komu kršimo pravice? Romom? Bolj so varovani kot kočevski medvedje. Muslimanom? Kolikor vem, lahko prakticirajo svojo religijo, rut pa še nismo prepovedali.

Povej mi, komu kratimo pravice - razen invalidom, invalidnim upokojencem itd.?

Mipe> Kolikor vem, so Strojanovi deležni več ugodnosti kot pošteni garaški Slovenci.

Tut Podbevškovi pa Štembalovi so deležni več ugodnosti kot pošteni garaški Slovenci.

Mipe> Drugi pa so priseljenci, ki so imeli pogoj učenja slovenskega jezika za Slovensko državljanstvo. Ne vem, kdo je delil ta državljanstva tistim, ki ne znajo slovensko govorit.

Nope, priseljenci, ki so imeli tukaj stalno prebivališče pred nastankom slovenske države, so postali polnopravni državljani na podlagi tega stalnega prebivališča. Nobenih dodatnih pogojev jim nismo postavljali, ker bi to bilo narobe.

Mipe> Torej, komu kršimo pravice? Romom? Bolj so varovani kot kočevski medvedje. Muslimanom? Kolikor vem, lahko prakticirajo svojo religijo, rut pa še nismo prepovedali.

Izbrisanim smo jih, dokler nismo dobili notranje ministrice z jajci, recimo.

Rome in priseljence šikaniramo in stigmatiziramo na vsakem koraku, če je to upravičeno ali pa ne. Da država protipravno preseli romsko družino je seveda le najbolj banalen in v nebo vpijoč primer kršenja pravic. Kje si še videl, da bi država preselila Slovenca, ki je sosedom z gnojevko zastrupljal vodno zajetje? Ja, jaz tudi ne.

BigWhale ::

Če pridejo k nam, morajo sprejeti tudi našo zakonodajo, ne pa da potem zahtevajo šeriatsko pravo kot na Švedskem itd., potem pa bodo spet drugam bežali.

So nori, ti Rimljani.

Kje je kdo kaj zahteval. Pa ne najt enga marginalca, ki pise blog.

Ajde, uradno, kje je kdo kako seriatsko pravo pri nas zahteval.

Eni so pa zahteval katoliski verouk v solah ...

Limit-sky ::

Ajde, uradno, kje je kdo kako seriatsko pravo pri nas zahteval.

Eni so pa zahteval katoliski verouk v solah ...

Svašta.
Imajo pa obvezni veronauk v OŠ v BiH.

Limit-sky> Imajo pa obvezni veronauk v OŠ v BiH.

Nope.

Limit-sky> Imajo pa obvezni veronauk v OŠ v BiH.

Nope.

Se opravičujem. Ni obvezno.
Imajo pa obvezen izborni predmet. Izbirajo lahko med: 1. vjeronauka.

Limit-sky> Imajo pa obvezen izborni predmet. Izbirajo lahko med: 1. vjeronauka.

Ali karkoli drugega, za kar je dovolj zanimanja.

Ampak islamofobi si zelo radi izmislite kakšno reč, da bi dokazali svoj point (da so ljudje, ki so sprejeli islam, nevredni življenja, ker da so bolj agresivni kot stekle lisice).

durrenmatt ::

submission je stal Thea van Gogha življenja

durrenmatt ::

Slaba propaganda.

Nihče se nikomur ne podreja in nihče ne omogoča muslimanom (ali židom ali kristjanom) praktičnega izvajanja dobesedne interpretacije njihove knjige.

Utk ::

Sej jim ne rabi nihče omogočat. Lahko bi jim že na vratih rekli, če hočete not, pozabite na te svoje bolne navade. Ker jih nihče ne more imet stalno pod kontrolo, jih je treba ko prvič kaj narobe naredijo, poslat tam iz koder so prišli. Sej tako tudi bo, kolk že ni.
Molijo pa naj desetkrat na dan, zarad mene.

CrniE> Lahko bi jim že na vratih rekli, če hočete not, pozabite na te svoje bolne navade.

No, naštej te bolne navade, prosim lepo.

Limit-sky> Imajo pa obvezen izborni predmet. Izbirajo lahko med: 1. vjeronauka.

Ali karkoli drugega, za kar je dovolj zanimanja.

Kar ne spremeni dejstva, da morajo neverniki obiskovati veronauk.
Kot pravim. Izbirajo lahko med: 1. veronauk.

Limit-sky> Ampak islamofobi si zelo radi izmislite kakšno reč, da bi dokazali svoj point (da so ljudje, ki so sprejeli islam, nevredni življenja, ker da so bolj agresivni kot stekle lisice).

Sem se že opravičil za zmoto. Res nimajo obvezen veronauk. Jype prav imaš. Pa veronauk ne pomeni samo nauk o islamu.

Ko sem se pred časom pogovarjal s sorodniki iz Sarajeva, o nečakinji, ki _mora_ obiskovati veronauk, sem predvideval, da je obvezno. Pa ni. Saj pravim. Lahko izbirajo.

Limit-sky> Sem se že opravičil za zmoto.

Me veseli.

Mi gre kar precej na živce ko ljudje, ki so jih polna usta "vrednot zahodne in krščanske družbe" promovirajo diskriminacijo zoper muslimane in trabunjajo, da "levaki" in "anarholiberalci" in tako dalje "želijo uvažat islam v evropo".

Take buče lahko vali samo nekdo, ki je bodisi idiot, bodisi želi z lažmi prepričati ljudi, da jih mora biti strah nečesa, ker bo to pomagalo njegovim političnim aspiracijam.

Če koga muslimani (ali pač židje, homoseksualci, lekarnarji in majhni otroci) motijo, naj se gre lepo preselit v državo, ki vse od teh kategorij avtomatično deportira.

Če pa koga motijo militantni islamisti, serijski morilci ali pač katoliški skrajneži, naj se lepo obrne na svojo državo, ki je pristojna s takimi ljudmi obračunati. Urejene pravne države (tudi naša!) imajo institute, ki omogočajo vložitev tožbe zoper državo, ki svoje dolžnosti ne opravi.

Limit-sky> Sem se že opravičil za zmoto.

Me veseli.

Mi gre kar precej na živce ko ljudje, ki so jih polna usta "vrednot zahodne in krščanske družbe" promovirajo diskriminacijo zoper muslimane in trabunjajo, da "levaki" in "anarholiberalci" in tako dalje "želijo uvažat islam v evropo".

Take buče lahko vali samo nekdo, ki je bodisi idiot, bodisi želi z lažmi prepričati ljudi, da jih mora biti strah nečesa, ker bo to pomagalo njegovim političnim aspiracijam.

Če koga muslimani (ali pač židje, homoseksualci, lekarnarji in majhni otroci) motijo, naj se gre lepo preselit v državo, ki vse od teh kategorij avtomatično deportira.

Če pa koga motijo militantni islamisti, serijski morilci ali pač katoliški skrajneži, naj se lepo obrne na svojo državo, ki je pristojna s takimi ljudmi obračunati. Urejene pravne države (tudi naša!) imajo institute, ki omogočajo vložitev tožbe zoper državo, ki svoje dolžnosti ne opravi.

Se deloma strinjam s tabo. Ampak po drugi strani pa bi lahko ravno tako pustili status quo, saj je zdaj stanje čisto sprejemljivo za večino slovencev. Nihče ne pravi, da se bo v džamijah dogajal sovražni govor, ampak izključeno tudi ni. In ne zdaj s pravnimi sredstvi spet začet. Prav zanimivo bi bilo videti, če bi se policisti pred vstopom v džamijo sezuli. Če se ne bi, bi pa bilo to medkulturno nespoštovanje. Nekatere stvari so manj kompatibilne z našimi in menim, da bi se jih morali dotakniti zelo previdno. Obstaja zelo mala verjetnost, da se res kaj takega zgodi pri nas. Nekateri pač ne bi radi tvegali. In nihče ne more _zagotoviti_, da se tega pri nas ne bo dogajalo.

Limit-sky> Ampak po drugi strani pa bi lahko ravno tako pustili status quo, saj je zdaj stanje čisto sprejemljivo za večino slovencev.

Zakaj se ti zdi, da je zdaj status quo?

Saj muslimani trenutno nimajo niti ene ovire (razen povsem običajnih zakonskih zahtev za objekte te vrste), zaradi katere ne bi mogli graditi džamije.

Limit-sky> Prav zanimivo bi bilo videti, če bi se policisti pred vstopom v džamijo sezuli.

Nič ni narobe, če se. Tudi ni nič narobe, če se ne. Odvisno od situacije, se razume.

Limit-sky> Če se ne bi, bi pa bilo to medkulturno nespoštovanje.

Seveda. Če pride policist malo na obisk v džamijo, pa se ne sezuje, je to nesramno.

Če pa policist priteče v džamijo za zlikovcem, ali pa če pride s papriji, ki mu dovolijo džamijo obkoliti in preiskati, potem pa pač ne.

Limit-sky> In nihče ne more _zagotoviti_, da se tega pri nas ne bo dogajalo.

Seveda ne, in seveda tudi zdaj nihče ne more zagotoviti česa takšnega, zato je to zelo slab argument.

Double_J ::

Dve šivanki...

Limit-sky> Ampak po drugi strani pa bi lahko ravno tako pustili status quo, saj je zdaj stanje čisto sprejemljivo za večino slovencev.

Zakaj se ti zdi, da je zdaj status quo?

Saj muslimani trenutno nimajo niti ene ovire (razen povsem običajnih zakonskih zahtev za objekte te vrste), zaradi katere ne bi mogli graditi džamije.

Limit-sky> Prav zanimivo bi bilo videti, če bi se policisti pred vstopom v džamijo sezuli.

Nič ni narobe, če se. Tudi ni nič narobe, če se ne. Odvisno od situacije, se razume.

Limit-sky> Če se ne bi, bi pa bilo to medkulturno nespoštovanje.

Seveda. Če pride policist malo na obisk v džamijo, pa se ne sezuje, je to nesramno.

Če pa policist priteče v džamijo za zlikovcem, ali pa če pride s papriji, ki mu dovolijo džamijo obkoliti in preiskati, potem pa pač ne.

Limit-sky> In nihče ne more _zagotoviti_, da se tega pri nas ne bo dogajalo.

Seveda ne, in seveda tudi zdaj nihče ne more zagotoviti česa takšnega, zato je to zelo slab argument.

Saj sem že omenil, da sem proti vsakemu širjenju ved, ki temeljijo na nekaj sto let starih knjigah. To ne more voditi v napredek in razvoj civilizacije.

Džamija kot verski center je pa nekaj drugega, kot samo molilnica. Seveda imajo pravico narediti tudi takšen center, kot imam jaz pravico proti temu protestirati. Pa čeprav iz mojih osebnih prepričanj. Vera, ki zagovarja smrtno kazen v današnjih dneh, ne ustreza mojemu mišljenju.

Ne vem, kaj hočete povedat s tem, da so zopet jezni. Niso jezni bistveno pogosteje kot Semolič, recimo.

Limit-sky> Saj sem že omenil, da sem proti vsakemu širjenju ved, ki temeljijo na nekaj sto let starih knjigah. To ne more voditi v napredek in razvoj civilizacije.

Ja, jaz tudi, ampak jasno je, da midva ne moreva odločati o tem, kaj drugi ljudje izberejo.

Limit-sky> Vera, ki zagovarja smrtno kazen v današnjih dneh, ne ustreza mojemu mišljenju.

Ja, mojemu tudi ne, pa se zato ne zavzemam za podiranje katoliških cerkva pri nas, čeprav ti impliciraš, da bi se moral.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Limit-sky> Vera, ki zagovarja smrtno kazen v današnjih dneh, ne ustreza mojemu mišljenju.

Ja, mojemu tudi ne, pa se zato ne zavzemam za podiranje katoliških cerkva pri nas, čeprav ti impliciraš, da bi se moral.

Neširjenje ni podiranje.
Pa te bom še enkrat prosil, da mi poveš, v kateri cerkvi _danes_, _pri nas_ javno razglašajo kamenjanje, in da je to treba implicirati na vse nevernike.

ahac ::

Ti pa povej v kateri džamiji _danes_,_pri nas_ javno razglašajo kamenjanje.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Limit-sky> Pa te bom še enkrat prosil, da mi poveš, v kateri cerkvi _danes_, _pri nas_ javno razglašajo kamenjanje, in da je to treba implicirati na vse nevernike.

V uni k je 100m naprej od tiste džamije, v kateri javno razglašajo podobne reči.

Ti pa povej v kateri džamiji _danes_,_pri nas_ javno razglašajo kamenjanje.

V nobeni. Meni se to zdi, kar dobra situacija. Jaz sem za to, da tako ostane.

V uni k je 100m naprej od tiste džamije, v kateri javno razglašajo podobne reči.

Svašta.
A imaš kakšen link mogoče? Lahko tudi iz Švedske ali Nizozemske. Pa niti ni treba, da je katoliška cerkev. Al' bo tole spet eno primitivno gobezdanje na pamet.

commissar ::

mene ste prepričal da bo eventuelno več muslimanov v evropi kot nas in tole je dokaj slabo. kaj lahko storimo?

mene ste prepričal da bo eventuelno več muslimanov v evropi kot nas in tole je dokaj slabo. kaj lahko storimo?

Strelamo! A ne?

http://www.rtvslo.si/svet/muslimani-na-...

Ubožci zopet jezni...

Kristjani so bli pa jezni k je Madonna v svojem video spotu zazgala en kriz. Ubozci.

Strelamo! A ne?

ne, ne privoščim jim unih 72 devic. neki drucga.

commisar> ne, ne privoščim jim unih 72 devic. neki drucga.

Izobraževanje?

CoolBits ::

Ne pomaga izobraževanje pri trdih vernikih... oz je potrebno vsaj nekaj generacij po mojem.

kako jih boš pa 'izobrazu' da bodo začel svinjino jest? oz. ne bodo jokali da jih šole ne smejo strežt?
kaj pa ko bodo zahteval spremembo ustave, glede na to da jih bo vsaj 50%?!?
alpa kaj boš reku otroku, ki bo prijokal domov ker mu je vzgojitelj (logično muslič) rekel, da bo cela družina šla v pekel, ker so neverniki?

pizda, če še enkrat pomislim mogoče pa bi kar strelat začel...

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

a proti vegeterijancem pa nimaš kaj?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Mipe ::

Problem so muslimanske brezplačne šole, masade ali nekaj takega, kjer revne otroke učijo samo Koran na pamet in nobenega praktičnega znanja. Revni starši otroke pošiljajo v te šole. Tako skrajne milice in teroristi dobijo kader.

commissar> kako jih boš pa 'izobrazu' da bodo začel svinjino jest?

Nočem. Ogibanje svinjini je koristno, tako za posameznike, kot tudi za državo.

commissar> oz. ne bodo jokali da jih šole ne smejo strežt?

Nočem. Do jokanja imajo vso pravico. Bodo pa seveda morali svoje otroke vpisati v šole, ki ponujajo hrano, ki se jim zdi primerna. Tudi vegani to počno.

commissar> kaj pa ko bodo zahteval spremembo ustave, glede na to da jih bo vsaj 50%?!?

To je za spremembo ustave precej premalo.

CoolBits> Ne pomaga izobraževanje pri trdih vernikih... oz je potrebno vsaj nekaj generacij po mojem.

Mhm. Staviva lahko, če ti to kaj pomeni. Jaz pravim, da bo, preden bodo muslimani postali večina pri nas, islam evoluiral v religijo, podobno današnjemu krščanstvu. Zoprna reč, ampak nič strašno nevarnega. Sčasoma tudi upam, da bodo ljudje končno sprejeli dejstvo, da je ateizem edina smiselna filozofska pozicija sodobnega človeka.

Mipe> Problem so muslimanske brezplačne šole, masade ali nekaj takega, kjer revne otroke učijo samo Koran na pamet in nobenega praktičnega znanja. Revni starši otroke pošiljajo v te šole. Tako skrajne milice in teroristi dobijo kader.

Take šole so problem? Zakaj že? Ker mi (zahodna civilizacija) nismo pripravljeni vlagat v te ljudi in potem pač to storijo drugi?

commissar> alpa kaj boš reku otroku, ki bo prijokal domov ker mu je vzgojitelj (logično muslič) rekel, da bo cela družina šla v pekel, ker so neverniki?

Isto kot mu zdaj rečem, če mu vzgojiteljica reče, da kdor pred obrokom ne zmoli, bo šel v pekel (moj otrok pa ne zna moliti).

Zgodovina sprememb…

no me veseli, da si tako vesten branilec enakosti in kaj-jaz-vem-česa-še. tud take rabmo, da nas ostalih ne zanese. preveč.

CoolBits ::

Mhm. Staviva lahko, če ti to kaj pomeni. Jaz pravim, da bo, preden bodo muslimani postali večina pri nas, islam evoluiral v religijo, podobno današnjemu krščanstvu. Zoprna reč, ampak nič strašno nevarnega. Sčasoma tudi upam, da bodo ljudje končno sprejeli dejstvo, da je ateizem edina smiselna filozofska pozicija sodobnega človeka.

No ja... se pravi upaš in praviš da se bojo izučili... možnosti je lih 50/50 ne več ne manj... tko da bomo videli.
Ampak je po mojem muslimanska vera dosti bolj zakoreninjena kot katoliška... vsaj tko zgleda zaenkrat.

Še dodatno pojasnilo:

jype> To je za spremembo ustave precej premalo.

Če domnevamo, da je 100% muslimanov pripravljenih podpreti idiotske spremembe - kar seveda nikoli ne drži.

CoolBits> No ja... se pravi upaš in praviš da se bojo izučili... možnosti je lih 50/50 ne več ne manj... tko da bomo videli.

Možnosti, da islam postane nevaren za evropo, ocenjujem na približno 2%.

CoolBits> Ampak je po mojem muslimanska vera dosti bolj zakoreninjena kot katoliška... vsaj tko zgleda zaenkrat.

"Tko zgleda" samo če bereš bedaste propagandne pamflete desničarskih kolumnistov. Če pogledaš ulice Teherana, ti bo takoj jasno, da to ni niti približno res.

Zgodovina sprememb…

Jaz sem pa domneval, da so prej že spremenili ustavo (po zahtevi muslimanov) za znižanje zahtevanih procentov

Zgodovina sprememb…

commissar> Jaz sem pa domneval, da so prej že spremenili ustavo (po zahtevi muslimanov) za znižanje zahtevanih procentov

Slabo si domneval.

Za spremembo ustave mora glasovati vsaj dve tretjini poslancev.

Možnosti, da islam postane nevaren za evropo, ocenjujem na približno 2%.

Ocenjujem, da se precej motiš in da je islam že nevaren za evropo.
Sploh za nevernike, kot sem sam.

Limit-sky> Sploh za nevernike, kot sem sam.

Na podlagi česa pa sklepaš takšne neumnosti?

OmegaM ::

Verjetno na podlagi tega kar se že dogaja, ampak ne, ti še boš vedno trdil, da se to ne dogaja.

O ja, se, se in je že več kot 2 % in še bo več.

Lp
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

OmegaM> Verjetno na podlagi tega kar se že dogaja

Kaj se pa dogaja? V statistično smiselnih številkah, prosim.

Limit-sky> Sploh za nevernike, kot sem sam.

Na podlagi česa pa sklepaš takšne neumnosti?

"No-one loves the kuffaar. Not a single person here from the muslims"
"We love the people of Islam, and we hate the people of kufr"

Takšne neumnosti mi kar same padejo na pamet, ko slišim tole.
Mi ni treba izračunavati odstotkov možnosti za kaj takega.

In na podlagi dveh stavkov si pripravljen sklepati na nevarnost?

Neverjetno.

In na podlagi dveh stavkov si pripravljen sklepati na nevarnost?

Neverjetno.

Jap. En stavek, ki meni grozi je dovolj.
Ti prepišem še več citatov, al si boš sam ogledal dokumentarec?

Kar bi rad (od kogarkoli, ki se boji islama) je potrdilo, da za tem bedastim sovražnim govorom dejansko stoji več kot par militantnih islamistov.

Ker jaz tega ne vidim. Muslimanov pri nas in po evropi je povsem dovolj, da ta trenutek, danes, uničijo 90% evrope. Zakaj tega ne storijo? Ker nimajo nobenega razloga za karkoli podobnega. Ogromna večina si jih želi zgolj udobno življenje, ki jim ga evropa tudi zagotavlja. Blazno redki izmed njih se dejansko ubadajo s karikaturami mohameda, ali pa z načrtovanjem poboja nevernikov.

Poleg tega jasno vidim trend upadanja radikalnega islama, navkljub vsem kiksom, ki jih je uspešno izvedla bivša ameriška administracija in ki so bili voda na mlin vsem skrajnežem, ki so že prej svoj politični kapital črpali iz antiameriških sentimentov.

Ne morem razumeti, kje vidite indice, da se situacija z islamom kakorkoli slabša.

Thomas ::

Levaki kot jure so peta kolona in to IMO zavestno.

Kar bi rad (od kogarkoli, ki se boji islama) je potrdilo, da za tem bedastim sovražnim govorom dejansko stoji več kot par militantnih islamistov.

Se pravi, po tvojem, je par militantnih islamistov čisto sprejemljiva situacija.
Koliko je pa kritična masa, po tvojem mnenju?
««
12 / 33
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Islam v Evropi (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Problemi človeštva
1274249331 (226876) Truga

Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47193372 (83839) Gandalfar
»

Švica - prepoved minaretov (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

76627902 (18760) redo
»

Na Otoku veliko islamskih sodišč (strani: 1 2 3 4 )

1999906 (7020) donfilipo
»

ĐAMIJA (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60732199 (24165) KaiV6

Več podobnih tem