» »

ĐAMIJA

ĐAMIJA

««
2 / 13
»»

Cosmo ::

Mene osebno dzamija magari poleg bajte ne bi nic motila, pod pogojem da uporabljajo za klicanje vernikov kaki smsinfo:D namesto da se muezin dere s stolpa al pa po zvocniku.

lp
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

kn3z007 ::

SuLc: se mi ne da s tabo kregati, dosti več pametnejšega dela imam.
Drugače pa malo poglej kje se odvija največ vojn (poleg balkanaI)? take in drugače svete vojne (đihad, če se ne motim), samo sranje je na vzhodu.
Pa da ne boš mislil, rojen sem v naši mali Kuri (vseeno se mi pretaka po žilah južna kri, na kar sem tudi ponosen) in načeloma nimam nič proti njim dokler se jaz ali moja familija ne počuti ogroženega.
To je moje mnenje in ostaja nespremenjeno. Doživotno.
Lp
kn3z007

www.geneza.com

gkovac ::

kn3z007: no lepo da se ti ne da kregat... ampak ne pozab da si ti zacel....

povej mi samo to kako te lahko đamija v Ljubljani ogroza??

lp,SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Tzar ::

Vera je strup naroda - Kar se pa islama tiče pa res sux, k povsod k je kakšna vojna ali kakšna pi...ija je na skoraj vedno na eni strani islamska država.
Zgoraj je en omenu da mu je kolega reku da hočejo prevladat številčno, pa mislm da jim bo uspelo. Je samo vprašanje cajta.
Poglejte sam šiptarje. Kot plevel, ko enkrat zraste se ga ne morš znebit.
So pa redki, ampak res redki muslimani odprtih nazorov. Ne poznam skoraj nobenga nemuslimana, ki bi imel muslimansko. Poznam pa veliko muslimanov, ki imajo nemuslimanske punce. Širijo vero!
lp
Življenje je lepo!

Thomas ::

Je pa treba seveda povedat, da če je Islam šit - kar je - so muslimani še zmeraj ravno toliko ljudje, kot kdo drug.

Je pa res, da bi jim bilo treba to "Alah norost" prikazat kot eno prekleto neumnost.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Jah, kar je narobe z islamom je to, da je preveč povezan z državo...če bi bla lepo ločena bi blo po moje bolje...poglejte sam krščansko cerkev - dokler je bil papež 'capo di država' so ble p******** po evropi in okolici, ko pa je izgubil popolno kontrolo, se je pa stanje umirilo in napredek je prišel...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

||_^_|| ::

kn3z007: nemaram nobenih južnjakov tle? hehe, šit k sm sam napol bosanski hrvat:) fensi a? Kokr sm jst razbrau iz tvojih postov ti grejo na kurac muslimani, ti si pa srb (al pa saj del). Poprav me če se motm.

Thomas: alah je bedarija. Jezušček pa enaka če ne še večja. (sam moje mnenje da nebodo kristjani&muslimani užaljeni)

Ena debata je že bla enkrat glede vere. Dejstvo je da vera ponavad nardi več slabga kot dobrega. še zdej je tko. 100 let nazaj je biu pa živ šit.

MadMax ::

Moje mnenje ostaja enako.
Vec o tem si lahko preberete tukaj.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

poweroff ::

Jeronimo: a krščanska vera pa uči enakost moškega in ženke? hahaha, da me ne bo popadel smeh. Enakost med spoloma nam je zagotovila šele država, Cerkev pa nikakor!

Imajo pa muslimani zelo veliko spoštovanje do žensk. V bolj strpnih deželah obstaja enakost med spoloma, odnos do žensk je pa zaščitniški. Ženska gre lahko kamorkoli sama in ji ne bo nihče storil nič žalega.

Pa naj gre pri nas zvečer čez Tivoli sama...

Povedat hočem samo to da so povsod ekstremi in normalno vedenje - žal pa mi vidimo pri Muslimanih samo ekstreme.

MTB ::

Seveda ne more it. Zakaj? Ker bo pršu kter, pa bo začel "Ćao mala!" In bo poklical še prjatla Sejota, pa Emirja in tako dalje....
Pa ne govort da to ni res.

RS

Jeronimo ::

Matthai: zopet primerjaš krščansko vero z islamom. Napaka. Še enkrat povem, da ne primerjaj ene neumnosti z drugo. Meni se obedve gnusita.

Z ženskami je pa tkole: poglej Iran, Pakistan, Indijo ....
Zadnje čase se pojavljajo posameznice, ki so pobegnile in sedaj pišejo na veliko kako se jim je godilo.
Že mogoče, da se ji ne bo zgodilo nič ko bo hodila naokoli, bo pa toliko bolj pretepena ko bo prišla domov. Naj te spomnim, da ni zločin pretepati ženske v muslimanskih državah.

Sulc, ti imaš tako rad ljudi, vse bi sprejel z odprtimi rokami. :D
Mogoče pa tisti ne bi bili več tako strpni do tebe, ko bi ti postal manjšina.

Glede đamije - naj jo imajo.
Še raje pa bi videl, če bi se zgradil v SLO kakšen budistični center.
Saj smo svobodni ljudje.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Medved ::

V ZAGREBU je največja ĐAMIJA na balkanu , to je bogih 130 km od LJ, zakaj torej še Đamije v LJ, MB, KP, CE in še kje. Baje bodo v vseh mal večjih mestih po slovebiji, ne vem, ne vem. A je to OK???>:D;((
P.S.: več Đamij kot cerkva - naprej ĐIHAD>:D
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

rasta ::

za vse tiste, ki jim je krščanstvo bedarija: večino nazorov in idej, na katere ste ponosni, je prišlo s krščanstvom (enakost moškega in ženske pred bogom, svobondna trgovina), šele pozneje so se odcepili od cerkve. zmerjate nekaj, po čem se ravnate.

vera sama je dobra, problem so fanatiki (za islam, tretji rajh...). ;( na žalost islam še vedno precej podpira take oz. islam jim je dober izgovor!

glede đamije: ljubljana ni jeruzalem! in v sloveniji poznamo okoljsko načrtovanje, če bi vsakemu pustili, da gradi kar hoče, bi nastala anarhija!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

ahac ::

RKC rabi konkurenco, da ne bojo misll, da si taglavni.
Zdej so spet ene gozdove dobil.
Če ja na vsakem hribu cerkev je pa lahko tudi nekaj đamij, budističnih templjev, itd.
Itak imajo muslimani kot SLO državljani pravico do svoje vere -> torej tudi do verskih objektov (tako kot vsi državljani). Kdo jim je pa dal državljanstvo je pa druga stvar.
Medved: A ti bi 130km daleč hodil v cerkev?????

Thomas ::

Jah je bil en članek na to temo pred letom v Scientific American. Evropske cerkve so velike monopolne organizacije. RKC, Zveza protestantskih cerkva, angleška kraljica ma kar svojo pandržavno t.i. Anglikansko cerkev ...

Sami (gnili) monopolisti, ki v svoje cerkve zberejo več turistov, kot (domačih) vernikov.

V Ameriki je pa svoboden trg stotin raznih metodistov, kvekerjev, luzerjev ... you name!

Konkurenca je huda in morjo se trudit za vernike, ki prinesejo denar - če ga.

V Evropi pa cerkve dobijo od države, kadar jim ne gre. Podobno kot Phylips in Volkswagen ...

Zato preko 50% Američanov redno hodi k maši - in pod 10% Zahodnih Evropejcev.

Bolj bodo države ujčkale cerkve - prej bodo te izgubile praktično vse vernike.

Ampak tiste gozdove na Pokljuki je blo treba vrniti ne glede na karkoli.

Islam je pa podn. Sam ravno preverjam, če ni Hinduizem pa še slabš.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rasta ::

Dejte že nehat tretirat RKC kot company a la Micro$oft! :| Sem tudi ne spadajo nobeni komentarji o monopolnem položaju Cerkve. Cerkev ne more biti monopolist, saj je ena najbolj svobodnih organizacij! :))
Cerkev tudi nič ne dobi od države (razen odvzetega premoženja, za kar se kritizira smo Cerkev, medtem ko pa se na ostale Neslovence (večinoma nemškega rodu) pozablja!), posebno pa še v Sloveniji ne, kjer so na oblasti sami stari komunisti (zato tudi take ogromne kritke RKC) :(
Vernikov pa Cerkve nimajo, ker je v Zahodni Evropi sekularizacijski trend. Za to sta dva razloga: ljudje so vse bolj škrti (npr. v Nemčiji verniki plačujejo davke cerkvi) in zaradi ljudi, ki imajo svoj "lucky stuff" in vsak dan berejo horoskop, medtem ko se jim zdijo verstva traparija (brez zamere - nimam nič proti ateistom, ki imajo tehtne razloge).
Islam je podn? Islam je druga najštevilčnejša religija in ne more biti tako slaba. Res je, da se prepočasi modernizira in da za Zahodni svet ni preveč primeren, vendar je to zelo kvalitetna religija, ki ima veliko pametnih določil (prepoved uživanja alkohola, iger na srečo, dajanje miloščine, obvezno umivanje...). Muslimani niso sami teroristi, ampak so tudi zelo dobri in gostoljubni ljudje!
Glede na to, da muslimani niso avtohtoni verniki v Sloveniji in so v manjšini ne morejo graditi velikih verskih objektov v svojem slogu! Zadostovati bi jim morala preprosta zbirališča. Manjšina se mora nekoliko podrediti večini, da lahko živita v sožitju, ker se večina ne bo manjšini!

||_^_|| ::

rasta: jst tega da jim pustimo zgradit đamijo ne tretiram kot podrejanje manjšini

thomas: zakaj je islam kej bolj podn od krscanstva? ne razumem.

itak pa je cilj vsake verske organizacije pomoje samo in edino DENAR
lohka bi kr uvedl spet kupovanje odpustkov:)

Medved ::

kakšen smisel ima življenje brez vere ??? vse gre v nič al kaj, potem je vse šit!!>:D
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

TESKAn ::

Hm, nimajo vsa verstva za cilj denar - poglej naprimer budiste.
rasta: pozabil si še na eno vrsto ljudi - na tiste, ki si ustvarijo svojo religijo. Meni se nasploh te množične religije ne zdijo lih tko dobre. Raje verjamem v nekaj svojega:).
Lp
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

pipe, pipe, underline, control, underline, pipe, pipe: (a nej te kličem raj pipi?)

Islam smatra ženske za podljudi. Več se mi pa ne ljubi naštevat. Pa je že to dovolj. Ampak Hinduizem je pa še bl podn. De facto. Sem pa prelen za to zdej dokazovat. Verjem mi na besedo!

medved

Popolnoma irelevantno za resnico - če vidiš smisel ali ne. Ni Boga - pol pa ni smisla? To ne dela Boga nič bolj resničnega.

TeskaN

Vse religije so bolj slab biznis. Ne čisto slab - ampak bolj slab pa. Osebna religija pa nima posebne prednosti pred bolj množičnimi.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ahac ::

Cerkev ne more biti monopolist, saj je ena najbolj svobodnih organizacij!
And pigs fly... :D

rasta ::

Thomas: Popoln kandidat za bodočega nacista oz. terorista! Islam je podn, hinduizem je podn, krščanstvo je podn ... in ti si nadčlovek?:| V podobnih organizacijah kot je bila Hitlerjeva nacistična stranka so taki ljudje kot ti pričeli najprej z nedolžnim razbijanjem židovskih oken, končalo pa se je s koncentracijskimi taborišči ...:(

Monopol, Telekom, Micro$oft, Rode, Cerkev? So to besede, ki jih povezujete?;(|O
Občutek dobivam, da večina folka na tem forumu nima osnovnih predstav o tem, kaj je to vera in vse svoje znanje o tem črpate iz medijev, ki pluvajo po Cerkvi?
Večini vernikov sploh ni mar za to, če Cerkev dobi gozdove ali ne. Cerkev je za nas nekaj povsem drugega in se ne počutimo večvredne od drugače mislečih ljudi! Pa ne mi zdej z neko ikvinzicijo, kjer so samo vladarji preganjali jude-upnike in jim je bila vera samo izgovor za početje (podobno kot so Američanom človekove pravice:D)!

Thomas ::

rasta

Da je krščanstvo podn - jest nisem rekel nikoli. Krščanstvo je po mojemdanes dokaj civilizirana religija, pogled na svet. Seveda ni docela racionalen - ta pogled na svet - vendar ima danes mnoge pozitivne učinke na družbo kot celoto. Tako kot RKC. Tako kot prometna policija s prometnimi predpisi. Ljudje ga nekoliko manj lomijo.

Je pa seveda razlika. Prometna policija gre v korak s časom (prav počasi sicer) - RKC pa misli, da so stara nespremenljiva pravila najboljša. In tu jo je treba seveda skritizirati. Zaradi odnosa do kontracepcije. Zaradi kratenja pravice do poroke svojim duhovnikom. Prvo ima za posledico več splavov. Drugo (večjo) pedofilijo v duhovniških vrstah.

Pa še zaradi marsičesa. Vendarle v Sloveniji RKC naredi vseeno precej dobrega.


Islam pa je podn. Toliko kot šeriatsko pravo. Hinduizem je pa še slabši s "svojo" kasto nedotakljivih, ki so jim zavestno kršene vse (tudi osnovne) pravice. Celo takrat, ko bi zlahka bilo drugače. Dark Side of India.

p.s.

Zmerjanje z nacistom - bi pa lahko bil greh - mar ne? Se boš opravičil?

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

||_^_|| ::

ti ejđ ou em ej es: kaj pa nardi RKC dobrega? (to sprašujem zato ker nevem)

Thomas ::

pipe ...

Karitas in ostale karitativne dejavnosti, ki jih RKC spodbuja in podpira - zagotovo.

To je le ena socialna in psihološka mreža, ki olajša življenje mnogim.

Za dodatne informacije se pa obrni na tiste, ki mene zmerjajo z nacistom, ker da preganjam ali bom preganjal RKC.

(rasta)

:D

Ob napadaih iz "obeh taborov" - se počtim priviligiranega! :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rasta ::

Thomas: Da se zjasni, jaz nisem nikogar zmerjal z nacistom, dal sem samo neosebni primer, kako lahko oz. je tako razmišljanje privedlo do največjih zložinov človeštva! Upoštevaj pa besedo lahko - vsak, ki misli tako še ni oz. ne bo postal nacist ali kaj podobnega.

Tega o kršanstvu nisem posebno dobro zakapiral ... Vera ni racionalna in tudi to o civiliziranosti je dokaj subjektivno. Civilizirano s katere strani? Ali muslimani in hindujci niso civilizirani in so tako divjaki? In kako misliš z "danes"? Je bila v preteklosti neprimerna? Kaj ni ravno ta Cerkev v preteklosti pomagala ustvariti "danes"? Svojemu času je bila vsekakor primerna.
Tudi to, da je Cerkev konzervativna organizacija, je na mestu, ker temelji na tradiciji. Vsaka novotarija tudi ni dobra in Cerkev se tudi ne sme spreminjati z letnimi časi...:\ Z novimi ljudmi prihajajo nove ideje, v Cerkvi pa se ljudje pač menjavajo počasneje kot pri prometni policiji ... Tudi jaz se popolnoma ne strinjam z uradnim stališčem Cerkve, vendar nekatere stvari niso niti tako slabe: Kaj nimamo premajhno rodnost? Poglej koliko je zaradi Cerkve Italjanov ... (pustimo socialno vprašanje glede tega); s celibatom pa je takole: vsak duhovnik se prostovoljno odloči zanj, kar pa je glede na to, da je vedno na voljo, kar pripravno, da nima žene! Pedofilije pa je dovolj tudi v drugih poklicih, vendar pa duhovniška najbolj odmeva med javnostjo, ker so še posebno podvrženi spolni morali!
Sploh pa ugotavljam, kaj je tvoj problem (ne bit spet užaljen). Španski konkvistadorji so uničili asteško in inkovsko kulturo, ker jo niso razumeli; podobno se je zgodilo tudi z Indijanci v Severni Ameriki ... Podrejenost ženske v islamu in način oblačenja žensk izvira iz perzijske kulture in je bil povsem v skladu z agresivno širitvijo islama - v ospredju so bili bojevniki - moški. Danes je že preživet, vendar ga še vedno zlorabljajo mnogi skrajneži in tudi sama vera je bolj toga od krščanske ...
Podobno kot imajo hindujci kaste, smo imeli v Evropi še ne dolgo nazaj plemstvo in razredno družbo ... Kastni sistem so uvedli Arijci, da so dobili nadvlado nad staroselci vedske Indije ... Poglej sodobni primer: Švica. Kdaj so ženske dobile volilno pravico (to se lahko vprašamo tudi za Jugoslvijo)? In kdaj so ženske sploh "smele" študirati? In kaj praviš o tem, da si za pridobljeno švicarsko državljanstvo leta opazovan z daljnogledom? Ni to kršenje tistih tvojih pravic? :(:(
By the way, o kakšnih pravicah pa govoriš? Pa menda ne o zloglasnih človekovih?

Thomas ::


rasta:

By the way, o kakšnih pravicah pa govoriš? Pa menda ne o zloglasnih človekovih?

Thomas:

A človekove pravice so zloglasne? A pravica do svobode veroizpovedi tudi? Katere pa?

p.s.

Mislim, da se s tabo ne bom več dosti trudil.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gkovac ::

Thomas ... brez zamere ampak rasta ma prav...

kar se pa tice RKC pri nas je pa tko... sramota je to, da se RKC vracajo gozdovi ki jih je ona pokradla od vernikov... s tem se nikol ne bom sprijaznil in zakaj hudica ne dajo tega na referendum???

lp,SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Thomas ::

Sulc, brez zamere - amapk V ČEM ima rasta prav? :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Sem lihkar gledal StudioCity. Mučenje v Tuniziji.

Islam je podn. Podn.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ahac ::

? Kaj ni ravno ta Cerkev v preteklosti pomagala ustvariti "danes"? Svojemu času je bila vsekakor primerna
Ja, takrat je bilo moderno zažigati krivoverce...
Če Cerkve ne bi bilo bi bil ta 'danes' veliko lepši, kot pa je.

jetam ::

Rasta:
»ljubljana ni jeruzalem! in v sloveniji poznamo okoljsko načrtovanje, če bi vsakemu pustili, da gradi kar hoče, bi nastala anarhija!«
Uh tale izjava mi je pa dvignila pritisk… Rasta ne govori o nečem če ne veš za kaj gre… In ti NE VEŠ o čem gre. Tale bedarija, ki si jo izjavil in glede na to da je podkrepljena je očitno da daš veliko na ta argument je poleg ostalih izjav a la »…cerkev ne more biti monopolist, saj je ena najbolj svobodnih organizacij!« ena največjih bedarij, ki si jih tule napisal. V Sloveniji seveda poznamo okoljsko načrtovanje ampak predvidevam, da si ti mislil urbanistično načrtovanje. In pri nas VSAK gradi kar hoče. Ne glede na vse urbanistične študije, ne glede na vse urbanistične plane (takšne in drugačne), v Sloveniji vlada na področju gradnje totalna anarhija. Od vseh novogradenj je letno v povprečju 60% (takole na oko) črnih gradenj. Med njimi tudi takšne, ki so ustavljene z odločbami ustavnih sodišč a se še vedno izvajajo. Ta argument lepo in jasno pove da o vsej tej stvari nimaš pojma, tako da se v tvoje zagovarjanje RKC ali pa krščanstva sploh ne bi spuščal…

Torej z arhitekturnega in urbanističnega stališča ima tale boga đamija žegen pa če se RKC in vsi vi ozkogledi tepci na glavo postavite.

rasta ::

Thomas: A človekove pravice so zloglasne?
Človekove pravice so zloglasne, ker so nepoštene (teoretično so Ok, v praksi pa :'(:'(:'( ; npr. Albanci na Kosovu in Kurdi v Turčiji)

A pravica do svobode veroizpovedi tudi?
A to zato ker sem vernik? Spomnimo se, kdo je govoril islam je podn, hinduizem je pond...
Sem lihkar gledal StudioCity. Mučenje v Tuniziji.
Ti kar glej te oddaje o Vietnamu, Tibetu ... Mogoče se boš iz njih naučil, da ni vse slabo na svetu zaradi islama in hinduizma ...
ahac: Sem vedel, da se bo nekumu zataknilo za inkvizicijo ... Tehnično gledano, krivovercev ni sežigala cerkev ... Sploh pa so etnična čiščenja obstajalo skozi vso zgodovino tudi nepovezano s Cerkvijo ... Cerkev so ljudje in po tvojih komentarjih so bili ljudje nekoč zelo zlobni ...
jetam: Raje premisli o tem, če ti veš o čem govoriš! To, da vsak gradi, kar hoče, je problem inšpekcije in sodišč. Sicer pa bi po tvoji logiki lahko iz Kongresnega trga naredili smetišče in ne bi bilo nič narobe ...
Naslednjič malo razloži zakaj so moje argumenti take bedarije, ne pa da samo kritiziraš!

||_^_|| ::

Rasta: glede rodnosti. Če bi blo tko k pravi cerkev, pol bi blo 10 miljonov lačnih slovencev:) (vem da uibr pretiravam ampak useen)
Pa tut nevem kok parov starosti od cca 15-16 let naprej ki so spolno aktivni je prpravljenih met otroka. Če ne bi blo kontracepcije take kot je, bi biu živlenje velik težji. Saj zame pa za večino folka k ga poznam.
Tolk za razmislek o tem.

poweroff ::

Sulc: zakaj tega ni na referednumu je zelo preprosto. Ker se nihče ni pravočasno spomnil razpisati referendum. BTW: to da je treba Cerkvi vrniti gozdove je že pred časom odločilo ustavno sodišče. Jaz osebno se s tem ne strinjam, ampak odločitev je zakonita in jo je treba spoštovat.
Sedaj je šlo pa le za to na kakšen način se bo zadeva vrnila - v naravi ali pa z odškodnino.

Thomas: IRO sestavljajo katoliki. Torej so vsi katoliki teroristi???
Mislim da je treba jasno razmejit med teroristi v islamu in tistimi verniki islama ki so miroljubni. OK, morda jih ni veliko, so pa. Zato ne moreš reči da je celotna religija zanič.

Rasta :če tehnično gledano Cerkev ni zažigala krivovercev (pač pa samo "držala štango"), potem naj tudi Miloševiča in Karadžiča izpustijo. Konec koncev nista ona dva osebno pobijala ljudi, Karadžič je celo izdal nekaj ukazov o lepem ravnanju z ujetniki (čeprav se domneva da so bili ti ukazi samo na papirju, da bi se zavaroval pred morebitnimi sodnimi procesi). Tehnično gledano sta obadva nedolžna. :D

Thomas ::

Matthai,

Islam JE religija, ki ne pusti nobene sekularizacije. Kot posledica tega, recimo degradira izobraževanje. Degradirajo (če so že kdaj bile) državne strukture. Nastopi revščina, ker je svobodna iniciativa zatrta.

To se zgodi kot logična posledica nesekularnosti Islama.

Standard v katoliško-ateistično-protestantski Sloveniji je VIŠJI, kot islamski Saudski Arabiji, ki čepi na fantantastičnih naftnih zalogah!

8-)

Islam je kamen okrog vratu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rasta ::

Thomas: S takimi, ki jim islam predstavlja SAMO sodobni Iran in Talibanski Auganistan, se sploh ne mislim več ubadati. Naj gonijo svoje ...:|
Matthai: Dej že nehej s temi neumnostimi ... Krivoverce so požigali vladarji (všteti tudi nekateri cerkveni dostojanstveniki, vendar so to delali za svojo posvetno rabo), Cerkev pa so samo uporabljali za izgovor ... Karađić, Mladić in Milošević pa so ukazali poboje in so neposredno krivi za to!!!
||_^_||: Tud ni mišljeno, da se folk natepava kot se mora, ampak da imajo otroka v družini, ki je sposobna nositi vso odgovornost zanj. Tako se pa vsak zmišljuje, da bo imel raje psa in boljši avto namesto otroka, nato pa jamrajo zaradi pokojninske reforme!:(

jetam ::

Kot prvo to ni problem inšpekcije in sodišč. Njihov problem postane šele ko je stavba že zgrajena. Problem je v takšnih kot si ti, ki »najbolje« vedo kaj je prav in kaj ne in ki ne upoštevajo urbanističnih planov, temveč gradijo karkoli in kjerkoli jim paše. Argument da đamije ne bi zgradili ker pač to ni v urbanističnem planu odpade ker potemtakem tudi novih cerkva ne bi gradili (btw. že tako ali tako jih je preveč). Seveda đamije ne bi mogli postaviti kjerkoli ampak bi bilo treba lokacijo izbrati s pomočjo več strokovnjakov, toda to je drugotnega pomena. Tako da je tvoja teza v končni fazi zelo pristranska in diskriminatorna, ker predvideva da se pač na ozemlju, ki je že stoletja pod kontrolo RKC, ne sme oz. je že v osnovi prepovedano graditi karkoli kar izhaja iz drugačnega okolja.
Upam da so vas v šoli učili o pomenu besede diskriminacija, ki je, kot že mnogokrat povedano, prepovedana tudi v ustavi RS. Če te niso, pa upam da ti bo tvoj bog pomagal razumeti… Saj kristjani naj bi bili vendar zelo strpni in odprti do drugačnosti kajne… Ljubi svojega bližnjega, rasta…

Thomas ::

Rasta:

S takimi, ki jim islam predstavlja SAMO sodobni Iran in Talibanski Auganistan, se sploh ne mislim več ubadati. Naj gonijo svoje ...

Thomas:

Saudska Arabija, Sudan, Pakistan, Libija, Alžirija ... - so pa po tvojem kaj boljše?

Oziroma sam povej islamsko državo, v kateri je vsaj tako dobro, kot v Sloveniji. Ti modrina! >:D;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Thomas - poglej islam v ZDA. Zelo je strpen.

Pa d ame ne bi narobe razumel - seveda sem za to da se te ljudi razsvetli. Vendar ne z NATOvimi bombami. :D

Rasta: včasih je imela cerkev veliko moč nad posvetnimi vladarji. Obstajajo dokazi da so se vladarji upirali inkviziciji, ker jim je že zmanjkovalo podložnikov (preveč pobojev), vendar so nekateri škofje bili nepopustljivi.

Dokazano je tudi da so bili inkvizicijski procesi vir bogatenja posameznikov in cerkve (niso vseh usmrtili, nekaterim so samo zaplenili premoženje).

Seveda lahko trdiš da so to ravnali posamezniki (čeprav je bilo v nekem obdobju teh posameznikov večina). Cerkev pa je bila sveta.

Samo potem jaz trdim da so srbske zločine nad civilnim prebivalstvom in SSovske zločine tudi delali posamezniki. Sicer so res obstajali ukazi o pobijanju in represiji - vendar so jih izdali posamezniki (podobno kot Kladivo čarovnic - dokument o tem kako mučiti čarovnice, ki sta ga izdala dva vrhovna inkvizitorja).
Sama srbska vojka in sama SS pa je bila čisto spodobna organizacija - samo par prenapetih posameznikov je imela.

Kajne, isto kot Cerkev v srednjem veku?

ns-miha ::

for islam we have FINAL SOLUTION :D
džamije pa je treba dat na rob mesta, najraje v kak gozd , de se tipi ne bodo drli ko biki dol iz tistih stolpov.
mislim da ne bodo medvedi zadovoljni :D
sovrazim niggerje, zide

rooster ::

Ali da imamo vse vere skupaj, ali prav nobene. Pred bogom so vse vere enake.
p.s. A lahko tožim cerkev ker moti moj notranji mir, ko me budi ob nedeljah, praznikih...??
A s ti tut not padu?

Jeronimo ::

Rasta: Vidim da bi se z veseljem pogovarjal o verstvih. Ker smo o tem že ogromno napisali si poglej topic Vera ali nekaj podobnega. Nekako se mi ne da še enkrat vse argumente naštevati.

Ker se je že Thomas malo bolj razpisal, samo povem da se v glavnem strinjam z njim, razen v stavku, kjer pravi da krščanstvo ni podn.

No vsi ki niste si preberite topic Vera.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Yohan del Sud ::

Evo moja ocena verstev (od 1 do 10):

Budizem 7 (pretežno neškodljiv)
Hinduizem 2
RKC 4
Protestantizem 5
Pravoslavci 4
Islam 2
Totemizem 9
Ateizem 5
Animizem 10 (voodoo rulz)
Komunizem 1 (ja to je tudi religija)
Pasajnegrizem 10

ahac ::

Kaj pa Scentiologija?

Thomas ::

Yohan,

Budizem 4
Hinduizem 1
RKC 5
Protestantizem 5
Pravoslavci 3
Islam 2
Totemizem 3
Ateizem 10
Animizem 3
Komunizem 1 (ja to je tudi religija)
Pasajnegrizem ?

8-)

ahac,

Scientizem=Tom Cruise=pozerstvo=omembe nevredno

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rasta ::

Pa je ta tema dobila epilog! Lestvica verstev dokazuje vse! Najprej naj vas vprašam, po kakšnih kriterijih je bila sestavljena, glede na to, da so vsa ta verstva zelo različna med sabo.
Najbolj me preseneča ovrednotenje različnih "vej" krščanstva, ki so si zelo podobne. Najmanj so dobili pravoslavci, kar je razumljivo (Srbija, Bolgarija - Balkan; skorumpirana Rusija); zanimivo pa je da je RKC ovrednotena enako ali podobno, glede na to, kako je bila skritizirana (celibat, proti kontracepciji, splavom ...). Ostalo pa po pričakovanjih, bolj neznane vere pri Thomasu nizko (ni 'american way of living'), komunizem pa glede na zamenjavo sistema tudi nizko (Bom raje tiho, ker bom hitro označen za komunista). Ateizem je seveda zlata vreden. Kaj hočemo, vsak hvali lastno prepričanje.
Lestvica dokazuje popoln subjektivni odnos do verstev, kar podkrepi tudi to, da je Thomas brez da bi jaz kaj napisal ugotovil , da ga zmerjam za nacista, da sem proti človekovim pravicam, da sovražim 'krivoverce' (tako kot on), itd. Da ne bo pomote, jaz sem ZA človekove pravice, samo da sem proti temu, da ZDA manipulirajo z njimi in se z njimi okoriščajo!
Tu lahko dodam samo še, da mi je žal, da sem se trudil z vami in šele tako pozno ugotovil, da se z osebki kot je Thomas, ki ne more razumeti, kako so lahko kdo še drugače misli kot on in je vse kar se od njega razlikuje zanič (če gledamo po BDP so islamske države res poden, vendar islam ni kriv za to stanje; sicer pa denar še zdaleč ni vse in tudi BDP ne zagotavlja dobrega življenja vsem, ampak samo eliti, le ta pa tudi v arabskih državah dobro živi) ter da če ne bi bil tako zagoreč zagovornih človekovih pravic bi izjavil da jih je treba vse pobiti.
Ker kdor misli s čustvi, se ga ne da prepričati z dejstvi (da bi saj izjavil, da ne more biti vse 'poden' in bi priznal drugačnost kot jih priznavajo človekove pravice) in ker nisem izurjen psihiater tu ne morem več veliko narediti in je to moj zadnji post v tej temi!

Sedaj si pa dajte duška in me označite za antikrista, nihče več vam ne bo nasprotoval!!! >:D>:D>:D

Thomas ::

rasta


    Thomas brez da bi jaz kaj napisal ugotovil , da ga zmerjam za nacista,

    da sem proti človekovim pravicam



rasta (malo prej)



    Thomas: Popoln kandidat za bodočega nacista oz. terorista!

    By the way, o kakšnih pravicah pa govoriš? Pa menda ne o zloglasnih človekovih?



Thomas:

Oh, ja ...

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jeronimo ::

Zanimivo je kako se vsi tako otepate komunizma.

Nisem v nobeni politični stranki, vendar me od vseh političnih prepričanj najbolj navdušuje ideja komunizma in socializma.

Sicer mi pa naj nekdo pove zakaj imamo po desetih letih samostojne države 6,4 Milijarde dolarjev dolga, kar znaša na prebivalca več, kot nam je uspelo narediti tako zloglasnega dolga, ko smo bili še v FLRJ oz. za mlajše da bodo razumeli SFRJ. Zdaj ko imamo tako opevan in hvaljen kapitalizem in takozvano demokracijo. Mislim da nam zdaj mnogo bolj poka po šivih kot nam je včasih. Dosti o tem, ker je to za drugo temo.

In tudi mi ni jasno od kje vam ideja da neverovanje v boga sploh lahko primerjate in ocenjujete kot religijo. To da sami sebe imenujete za ateiste je popolnoma nesprejemljivo. Poglejmo - v osnovi človek ne bi verjel v nobenega boga, če ga ne bi v to priučili. Torej je verovanje priučeno, neverovanje pa ni. Torej sta to dve drugačni kategoriji. In če me že kdo označuje za ateista, je to lahko samo nekdo ki je popredalčkan in že priučen v neko verovanje, takemu se zdi predalčkanje normalno -jaz verujem v to, tisti v ono, nekdo tretji pa v nič.
Jaz, ki ne verjamem v boga se ne morem samega sebe uvrstiti v nobeno kategorijo, ker v osnovi kategorij ni.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

||_^_|| ::

Jeronimo se strinjam s tabo 100% in spadam v isto kategorijo k ti:))
««
2 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Prispevki za gradnjo džamije (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26448083 (44407) Ziga Dolhar
»

Džamija v lj na cesti dveh cesarjev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27816094 (11637) Daedalus
»

referendum (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10036017 (34512) Gr0unD Zer0
»

Trenja - DŽAMIJA:)?? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
60732329 (24735) kuglvinkl

gradnja đamije!

Oddelek: Loža
171731 (1446) Gandalfar

Več podobnih tem