» »

Islam v Evropi

Islam v Evropi

««
3 / 26
»»

USS Liberty ::

Anarholiberalni multikulturalisti so očitno mazohisti ali pa so tako butasti, da jim nikako ne kapne, da njihovi islamski prijatelji tudi slučajno ne želijo živeti v takšnem svetu, kot si ga oni zamišljajo... tudi slučajno ne....

Ta ljubezen, ki jo levičarji tako strastno gojijo do islama je izrazito enostranska. Islamisti z vami levičarji sodelujejo samo trenutno in to iz čisto taktičnih razlogov, ker vas potrebujejo. Drugače pa vas imajo za najhujše nevernike in brezbožnike in vas v bistvu sovražijo še bolj kot kristjane in žide.

islamisti v bistvu sovražijo vse tisto kar levičarji tako ljubijo.....komunizem, sekularizem in multikulturalizem.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Ziga Dolhar ::

CrniE:

Kdaj bomo pa mi naše Cigane poštimali? Oni nas res ne bojo preplavili, ampak zakone pa imajo svoje. Pa tudi naši za njih malo drugače veljajo. Kar najdite si tist primer, ko je stric napumpal 14 letno nečakinjo, in je sodišče reklo, da je to pač njihova navada in ga ne moremo kaznovat, čeprav je proti "našim" zakonom.


1. Si prebral vsaj (prvostopenjsko) sodno odločbo, ČEMU takšna odločitev? Začuda ima oporo v trenutno veljavnem kazenskem zakoniku. Še Pavel Rupar se je opiral na isti člen!

2. Drugostopenjsko sodišče je (pod pritiskom javnosti, si na žalost upam trditi ;(), odločilo drugače.

p.s.: gre za primer, ko sta se tadva celo 'poročila', ne?
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

urban99 ::

evo, frišn link za borce proti telebanom. Dokler obstajajo na Zahodu za take stvari umobolnice, se nam po mojem ni za bati :)

Utk ::

Ziga, sej verjamem, da sodnik ni kar vzel pravice v svoje roke, ampak nič za to. Če imamo tako zakone, jih je treba spremenit.

Samsung06 ::

Urban: A zaradi tega linka se bo število muslimanov v evropi ustavilo?

Torej še vedno nisem zasledil še nobene rešitve ze evropo,...

Na eni strani so zagovorniki multikulturnosti. Ti bi z odprtimi rokami sprejeli vse priseljence brez kakršnihkoli omejitev, pogojev priseljevanja, kar bi nas slej kot prej vodilo v manjšino ter posledično sprememba zakonov, ustave, kulture v prid priseljencev. Tle gre nekak za to, da prelagamo problem na pleča nasih frocev, vnukov. Who cares?

Na drugi strani pa zagovorniki bolj trde politike do priseljencev. Tukaj naj bi se upostevalo pogoje "Rim-a", priseljenci bi imeli obvezo, da se prilagodijo, upostevali bi se strozji pogoji priseljevanja. Ohranila bi se sedanja kultura, vrednote. Obstajal bi nek nadzor, katerega danes NI.

Karaya 52 ::

madmitch> Karaya 52, mene motijo ne, čudim se pa, kako lahko razumen človek v 21 stoletju verjame v kateregakoli boga in to izpostavlja kot vrlino. Eto ti, to mi res ne gre pa je povsem vseeno v kaj veruje, Boga, Šivo, vrtne palčke al pa drevesne vile.

Mene ne motijo niti ti ki se ob besedi religija obrnejo, me pa čudi kako lahko v 21. stoletju nekdo v isti koš meče religijo in vrtne palčke. Ko me takšni analfabeti poskušajo poučiti oz. razsvetliti... nekateri so tako predrzni in 2. desetletji po padcu komunizma pravijo da so kristjani nasilni, čeprav smo bili zaradi tega pod drobnogledom udbe, moški del družine pa je imel posebne ugodnosti pri služenju vojske ipd. Ti pobalini so zdaj najbolj papeški ko se govori o človekovih pravicah, pravijo celo da so svetovljanski, njihova preobrazba pa se suče okoli tega dogodka. Ni čudno da jih je strah in usmerjajo pozornost na druge dežurne krivce.

Je pa zanimivo kako se pogovor vedno obregne še ob krščanstvo ko je govora o islamu.

Saladin ::

Karaya 52, mene motijo ne, čudim se pa, kako lahko razumen človek v 21 stoletju verjame v kateregakoli boga in to izpostavlja kot vrlino. Eto ti, to mi res ne gre pa je povsem vseeno v kaj veruje, Boga, Šivo, vrtne palčke al pa drevesne vile.

Obstajajo precej bolj moteče in nevarne stvari kot povprečen vernik. Tako krščanski kot muslimanski ali drugi.

Je pa zanimivo kako se pogovor vedno obregne še ob krščanstvo ko je govora o islamu.

Saj, dokler hočejo, da se držijo istih standardov za vse religije, je to OK.
Držanje istih standardov pa je sinonim za strpnost, ki ga Slovenci ne premoremo prav veliko (pa ne jamrat da ni res - vzorni Ljubljančani so se jasno in glasno izjasnili).
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

jype ::

Samsung06> Torej še vedno nisem zasledil še nobene rešitve ze evropo,...

Ti bi kar rešitev, a? (Do)končno, če se le da?

Saladin> Držanje istih standardov pa je sinonim za strpnost, ki ga Slovenci ne premoremo prav veliko (pa ne jamrat da ni res - vzorni Ljubljančani so se jasno in glasno izjasnili).

So se, ja. Izvolili so Jankovića, ki pravi, da bo, če bo izvoljen, džamija dobila svoje mesto v Ljubljani (kar je edino prav, razen če podremo tudi Cervantesov inštitut, British council, stolnico in Cankarjev dom).

urban99 ::

Urban: A zaradi tega linka se bo število muslimanov v evropi ustavilo?

Torej še vedno nisem zasledil še nobene rešitve ze evropo,...


lol rešitev za Evropo... dajte nehat s to paranojo, lepo vas prosim, saj vas ne bodo Mavri pohrustali.

Pa čas bi bil, da razščistimo kaj vas moti - skrajneži ali muslimani kar tako. Ne morem se znebiti občutka, da tudi drugi. S prvimi itak vemo kako ravnat, z drugimi pa... že kdaj slišali za svobodo veroizpovedi?

PaX_MaN ::

Si že kdaj slišal za srednjeveško inkvizicijo? Problem postane, če imajo malo preveč teh pravic.

Saladin ::

So se, ja. Izvolili so Jankovića,

No ja, meni je ostal v spominu določen "Svetnik" (ironija pa taka).

Si že kdaj slišal za srednjeveško inkvizicijo? Problem postane, če imajo malo preveč teh pravic.

Inkvizicijo bote kvečjemu vi ustvarjali nad muslimani. Ekstremizem se v Evropi jasno in spoštljivo zatira (ekscesi pa so itak neizogibni).
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

BigWhale ::

Dajte vsi skupaj odgovoriti samo na eno vprasanje: ali je povprecen musliman bolj skodljiv kot povprecen kristjan?

donfilipo ::

Aber Heidschi Bumbaidschi wirds sehen
wie schnell alle sorgen vergehen
und bist auch einsam und bist so alein
Dort schauen ja die Engel zum fenster hinein
Singen Heidschi Bumbeidschi Bum Bum
Singen Heidschi Bumbeidschi BOOM BOOM.

Niti Mazzini po moje ni posumil tele uspavanke, davno slavnega Heintjeja, ki smo jo vsak dan poslušali v mladosti. Yeah a long long time ago:) Ali đavola ima:) IN opozicija, ki naj bi bila močnejša, potem po definiciji tudi mora biti.
Ker sem ne po lastni izbiri iz multikulturne vasi, praske in konflikti obstajajo. Nisem čisto prepričan, če je 50 letno zatiranje vseh religij, prineslo samo dobro. Je že res, da sta bila zatirana tako RKC kot islam, pa tudi nenaden Phoenixov vzpon islamizma v naši vasi, če sem čisto iskren, vsaj po moje skoraj ne nosi neprijetnosti. Kar jih vedno nosi je konflikt 'iskonskosti' balkana in jodlberg zabitost in kontakt ob 5 kruglicah kaknega tajkuna recimo:) Se pa po drugi strani čisto strinjam, da bi zakoni morali veljati enako za vse, ne glede na veroizpoved in mi nasprotna praksa ni čisto nič jasna, kako se lahko sploh utemelji???? In na drugi strani svoboda veroizpovedi seveda mora ostati civilizacijska vrednota, saj nasprotne politike, ne prinesejo obetanih si rezultatov, skupaj z ločitvijo cerkva od države. Kolikor je to pač mogoče. Ko zajodlate, saj to je multikulturalizem vas prašam: ok če je to bad, kaj je bolje? Prepoved islama? Zradirati minarete, mošeje? Določati modo oblačenja? Ali kaj? Mene osebno ne moti če Ibn Baba OhneDentes nosi feredžo, če ji je pač tako zapovedal nek višji cilj. Bi pa seveda storil še vse kaj drugega kot spustil Heintjeja:) , vkolikor bi nekdo v ime svetega štrudlna maltretiral dekle, ki si noče zabiti žebelj v glavo, pa makar to bil njen brat, oče mož...Tu pa ni zajebancije. Tu popuščanja, nazaj na drevesa, pač ni! In upam vsaj, da pri nas ni niti najmajših odstopanj od teh smernic, (tudi pri Romih), sicer se nam dejansko slabo piše. Če čika Romeo ni sedel za to predpisano dobo, ker je nadlegoval mladoletno - nečakinjo, potem gremo po koščkih u božjo mater in vsak, še tako multikulturni in 'levi', bo to priznal. Je pa treba biti pošten, da niso sedeli in nikoli ne bodo, tudi mnogo nevarnejši gangsterji, tako da na osnovi posameznega primera morda ne gre posploševati:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

BigWhale> Dajte vsi skupaj odgovoriti samo na eno vprasanje: ali je povprecen musliman bolj skodljiv kot povprecen kristjan?

Ne. Pa tudi obratno ne drži, sta kar nekje tam-tam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

rasta ::

Posamezen musliman, v kolikor ne gre za kriminalca, je pretežno neškodljiv.
Težava nastane, ko jih je preveč, toliko, da se ne pomešajo več dovolj uspešno med "domorodce" in ustvarijo paralelno družbo. Ponavadi ta paralelna družba pomeni predvsem slume.

In jasno je, da bolj kot so prišleki drugačni, težje se asimilirajo in bolj priprta mora biti pipica njihovih prihodov.

In žal danes prišleki iz muslimanskih dežel predstavljajo problem. Pa ne izključno samo muslimani, problem so tudi Afričani iz podsaharske Afrike ali pa Azijci, vzhodno Evropejci ... Nikakor zato, ker bi bili slabši ljudje, ampak enostavno padejo v nek obrobni krog svojih ljudi (zaradi neznanja jezika, nepoznavanja dežele, v novi domovini nimajo ustvarjene socialne mreže ipd.), kar pa jim v bistvu škodi, saj jim otežkoča sprejetje novih vrednot in navad.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rasta ()

donfilipo ::

rasta>>In jasno je, da bolj kot so prišleki drugačni, težje se asimilirajo in bolj priprta mora biti pipica njihovih prihodov.
Tu ni kaj. Kar me zanima, katera država je uspešno zaprla pipico pritoka, brez da je seveda sama revna in ljudje bolj bežijo ven kot prihajajo not:) Res mi ni čisto jasno, kako bi to lahko funcioniralo kljub raznim poizkusom 'zidov' in prerekanj politikov. In zdi se, da trg in povpraševanje po neukih poceni kadrih prav nič ne pripomore k nemešanju religij in nacij.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

fabrskd ::

Vse bolj imam občutek, da bo moj vnuk Mušaraf El Sharif. :)
Screw you guys i'm going home!!!

Utk ::

Povprečen musliman ni škodljiv dost bolj kot povprečen kristjan. Bi pa bilo 100,000 ali pa 300,000 povprečnih muslimanov v Sloveniji dosti bolj škodljivih. Ker kristjane imamo že itak in že dolgo delajo škodo, kolk je pač delajo.
Sej tisti, ki so daleč od tega, so lahko zelo pametni. Pri nas je veliki večini zelo smešno in žalostno, da so Američani takšni rasisti. Kako bi bli pri nas rasisti, ko pa nimamo skoraj nobenga črnca. Podobno je s Cigani. Tisti, ki živijo blizu njih, jih nimajo čisto nič radi, tisti ki so daleč, so pa svetniki in jih bi z veseljem vzeli za sosede. Muslimanov je pa vse več, pa tudi drugačni so, ne se slepit.

jype ::

CrniE> Tisti, ki živijo blizu njih, jih nimajo čisto nič radi

Predvsem to ne velja vedno, zgolj pogosto.

CrniE> Muslimanov je pa vse več, pa tudi drugačni so, ne se slepit.

Drugačni niso zgolj Muslimani. Si kar predstavljam kako bi popenil kakšen solatko, ko bi skandinavec pred njim kar ustavil pred prehodom za pešce, samo zato, ker nekje v bližini prehoda stoji pešec. Pa tudi brez težav vidim, kako bo kdo penil, če bomo muslimanom prepovedali prakticiranje spornih verskih določil, ki so v nasprotju s človekovimi pravicami.

En red mora bit, kar pa nikakor ne pomeni, da moramo biti vsi ostriženi na hitlerjugend.

podbevna ::

Tako temo pa sem videl na ST že vsaj 5 krat.

Jaz ne mislim, da so priseljeni muslimani problem. Ne mislim, da je problem islam. Mislim pa, da so v globaliziranem gospodarstvu lahko vsi masovni priseljenci problem. In mislim, da so lahko problem vse religije. Religije, ki se odkrito vtikajo v vsa področja življenja in celo državo, pa niso samo problem, ampak grožnja za pravice ljudi.

Verjamem v izolacionizem, kar se tiče pretoka ljudi iz držav izven EU v EU, ker enostavno ni argumentov proti njemu.

In verjamem v direktno kritiko neumnosti. Neumnosti v smislu iracionalnosti, protiracionalnosti, vraževerja, intelektualne strahopetnosti, intelektualne majhnosti in arogance bedakov. Vse to združujejo vse religije. In če moja kritika žali "verska čustva" nekoga, je to njegov problem. Če parafraziram Dawkinsa: iz bedarij se je treba norčevati. Če pa določena skupina hoče postaviti neumnosti nad človekove pravice, pa sem tudi za odkrit odpor proti tej skupini.

Da še malo prilijem olja na ogenj: V Saudski Arabiji so prepovedali prodajo in sprehajanje hišnih ljubljencev, ker to promovira flirtanje in je grožnja islamski morali. Iz takih držav se je treba norčevati in vključevanju logike, ki dopušča take cvetke, v našo družbi se je treba upreti.

KaiV6 ::

Zanimiva tema in prepolna dvolicnosti, tako prepolna, da uhaja tudi v ostale teme.

Kje je problem v priseljevanju ? Kje je problem v mesanju kultur ? Ce ne bi bilo tega, in nasi pra pra pra pra pra dedki imelu "muda" ter se preseljevali na veliko, bi najverjetneje se zdej ziveli v zakavkazju, rock`n`rola ne bi poslusali, saj to je ze "vsiljevanje" tuje kulture, in se vedno bi jahali konje, ker avtomobile bi vozili samo v Angliji, saj Ford ne bi prisel do Amerike, ker bi pac tako zaplankan folk navijal za rasno cistotst.
Mislim ... anti-multikulturniki-rasniki-verniki noben vam ne brani, da v sloveniji ustanovite skupnosti like-Amiši v ZDA, v taki skupnosti v Sloveniji bo poskrbljeno, da bodo vsi enake krvi , enake vere, enake kulture in za bonus tudi enakih oblek.

Ce nisi heavy metalec ali punker, kaj je iz vasega zornega in kulturnega kota/vidika razlika med punkerjem, raverjem ali muslimanom ? Musliman je bav-bav ? Kitajec ni bav-bav ? Kaj pa random emo kid ? Ne on pa ne, ker, ce naredis obdukcijo na emotu in muslimanu ter primerjas telesi, so razklike ze ocitne najbrz. Opazil sem tudi ocitek, pa se pac priseljuje samo nek "junk" v Slovenijo, barbari v bistvu, necivilizirani, in tako dalje. Kdo pa je rekel, da ne bo vnuk enega takega priseljenca, s seveda "boljsim" slovenskim izobrazevalnim sistem, izumil prvega fizijskega reaktorja na svetu ? Mislim, logicno je, da vec kultur na enem mestu = vec raznolikega znanja = vecja podlaga za novo znanje = vecja konkurenca znanja. Saj vsaka kultura ima dolocen "rezervar" znanja, za katerega druga kultura ne ve oz. ne pozna. Pa to je samo eno podrocje, kaj sele vsa ostala.

Saj imamo volitve, izberite kandidata, ki o obljuljal cistost Slovenske drzave pred ostalimi narodi, ce pa ga trenutno ni, postani sam tak kandidat. Ce pa tak kandidat na volitvah ne zmaga pa najbrz pomeni, da ljudem pa le ni prva stvar zivet v "cistem" okolju.
Kaj vas moti, da je muslimasnka zenska pri nas pokrita ? A je kje to prepovedano ? Neclovesko ? Kaj pa (ze ki mi je domace in gledam vsak drugi vikend) 14 letnica ovita v prozoren najlon in snezkami, ko plese v Ambasadi Gavioli, to pa je good, sprejemljivo, al kako ? Kaj pa emo, ki ima pokritega tricetrt obraza je ok ?

Da smo si na jasnem, mene vse od nastetega ne moti, ker je absurdno pricakovat, da ce se (ze ki o njih poteka debata) muslimani preselijo, da se bo prva generacija takoj asimilirala, NE! Se bo tretja al peta al enajsta, in to v takem okolju kjer bo boti musliman cisto normalna stvar.
V glavnem, dosti zaplankanih ljudi na forumu, ko je novica o kitajski vladi, ki blokira Google ali same zaprtosti kitajske nasploh, se zgrazajo in v isti sapi kricijo, kako bi bilo lepo v Sloveniji imet eno tako zaprto skupnost, samo za slovence, kot je kitajska recimo. Bleh.

Se pa strinjam ja .. za razumet urbana, jureta in podone mores imet razsirjena obzorja, zato tudi razumem njihovo razlaganje v prazno nekaterim glavam tukaj na forumu, ter istocasno socustvujem z njimi.

Mogoce nekateri zivite pred svojim casom, torej pred casom, ki ga Thomas zagovarja in tudi jaz se tukaj strinjam z njim, da bo nekako prevladalo, cez 20.000 let bodo govorili na zemlji samo en jezik, verstvo z religijami bo izumrlo, ostal bo "surovi" znanstveni napredek in uzivanje po drugi strani. Belcev, crncev, kitajcev in indijancev ne o vec .. bo ena rasa .. mesanica in naslednica vseh ras, rdeckasto-rumenkasti-mulati z malo posevnimi ocmi najrz. Zelo optimisticna napoved oz. bolj upanje in zelja ter produkt 1000 istocasnih misli, ter pozne ure. Se vnaprej opravicujem zgornji "zablodi".
<insert>podpis.html</insert>

Utk ::

Kai, sej vsi vemo, da je kul bit brez predsodkov, odprt, multikulturen, in da smo vsi, ki mislimo drugače navadni kmetavzarji. Ampak včasih imajo tudi kmetavzarji prav.
Sploh, ker se dostikrat izkaže, da imajo tisti, ki so po tej strani najbolj kul, potem dost več problemov z nekom, ki ne vidi nič slabega v pljuvanju in smetenju po tleh.

jype ::

CrniE> Ampak včasih imajo tudi kmetavzarji prav.

V tem primeru ne.

CrniE> Sploh, ker se dostikrat izkaže, da imajo tisti, ki so po tej strani najbolj kul, potem dost več problemov z nekom, ki ne vidi nič slabega v pljuvanju in smetenju po tleh.

Ne razumem - ideja mora bit slaba, če je všeč nekomu, ki je ne zna izpeljati, al kako?

OmegaM ::

Recimo na Nizozemskem so enega ubli sred ulice samo zato ker je nekaj omenil kje so nekaj poceli neki skrajnezi, in po Šeriitskem pravu je pač plačal z svojim življenju, sam kriv, ... in to v Evropi, zaradi takih zadev sem sam proti gradnji nekih đamij pri nas in v Evropi.

Poglejte bosno, več đamij kot ljudi, še posebej Sarajevo in okolica.

V glavnem, jaz imam nekako svoje poglede, proti đamiji, nimam pa nič proti molilnicam.

LP
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Saladin ::

Recimo na Nizozemskem so enega ubli sred ulice samo zato ker je nekaj omenil kje so nekaj poceli neki skrajnezi,

Nek mulc je ubil taksista, da bi sprobal, če je res tako enostavo nekoga oropati, kot je to v GTA4. Je bila res igra kriva in jo dajmo zato prepovedat?

Lovec je ustrelil svojo partnerico z svojo puško in nato še sebe. Je bila puška kriva ali lovci in jih dajmo zato prepovedat?

Antiaborcionist je ubil zdravnika, ker je le ta "ubijal" nerojene otroke. Je antiaborcionizem kriv in ga dajmo zato prepovedat?

"Bog" je nekomu v glavi rekel, naj zakolje svojo družino. Je Bog tukaj kriv in ga dajmo zato prepovedat?

Nek funamentalističen govornik je uspel nagovorit enega vernika v uboj. Čemo krivit fuindamentalistčnega govornika. DA
Čemo krivit morilca? DA.
Čemo krivit izkrivljeno, zastarelo razlago Islama? DA
Čemo krivit Islam per se? NE.

Dajte si vbit v glavo, da je lahko tudi Islam liberalen in da je možna miroljubna koeksistenca.
Delajte na tem, da naredite Islam liberalen - ne pa ga avtomatsko prepovedovat. Slednje ni niti zakonito niti efektivno pri preprečevanju fundamentalističnih ekscesov.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

OmegaM ::

Narobe si me razumel ... imam par kolegov kateri so muslimani, in od tega pol vseeno je svinjsko ...

No, to ni bistveno, hocem povedati samo kaj se dogaja, ce ti prides recimo npr. nekam od Turčije dol, severna afrika, ... se boste obvezno morali nekako asimilirati, ali vsaj v večini, še v kratkih hlačah je problem it, recimo Libija, ampak vseeno spoštuješ, sicer se gre za tvoje dobro.

Ko pa so tu pa tako kot je nekdo omenil težko asimilirajo, nimam nič proti veri, ampak gre se bolj za asimiliranje, če si tu, se tako obnašaj, spoštuj pravila ni tako samo pri nas, in seveda marsikdo takoj pomisli tudi na "južnjake".

Jih precej govori Slovenščino lepše kot veliko ostalih, slovencev, rpideš sem na forum, ali drugje pa vidiš kaj pišejo, niti slovar te ne reši, gre se za nekaj kar prinesejo s sabo vsi ti ljudje, če grem jaz živet ne vem kam, se bom skušal asimilirati, seveda ne mislim to tako da bi pozabil kdo sem in kaj sem, to kar človek nikoli ne sme.

Recimo, pri nas v Evropi rasejo đamije in mošeje kot gobe po dežju, postavimo cerkve kje pri "njih".

Nekako se mi zdi da sem malo zabluzil, upam da ste vsaj malo razumeli kar hočem povedati.

Sicer pa smo si ljudje vedno dobri in se razumemo kadar ni govora o politiki in veri.

Pa še to, to o čemer sem govoril je bil dokumetnarec na RTV SLO.

Saladin, ....

Čemo krivit morilca? DA.
Čemo krivit izkrivljeno, zastarelo razlago Islama? DA
Čemo krivit Islam per se? NE.

z vsem tem se strinjam.

Priznam pa tudi to, daimam predsodke, sem dokaj odprt, sem marsikaj, gre se zato, da evropejci pocasi izginjamo, če bo šlo tako pocasi ne bo to kar je bilo, recimo poglej si Francijo, koliko imajo Arabcev, Alžircev,. ...

Kot so sami rekli, ne rabimo atomske bombe in pravic, imamo pa po 10 otrok, kaj to pomeni, čez 50 let bodo Francozi manjšina.



LP
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OmegaM ()

Utk ::

CrniE> Ampak včasih imajo tudi kmetavzarji prav.

V tem primeru ne.


To bomo še videli. Marsikateri Nemec, Nizozemec, Belgijec je že ugotovil, kdo ima prav.


CrniE> Sploh, ker se dostikrat izkaže, da imajo tisti, ki so po tej strani najbolj kul, potem dost več problemov z nekom, ki ne vidi nič slabega v pljuvanju in smetenju po tleh.

Ne razumem - ideja mora bit slaba, če je všeč nekomu, ki je ne zna izpeljati, al kako?


Ne, da jo ne zna izpeljati, izpeljuje jo. Ti je res tako prav, da imajo pri nas šiptarji žene praktično zaprte v hiši? Da jo je itak dobil po pošti, čeprav ni nje nihče nič vprašal? Ti je prav, da jo lahko ubije, če ga prevara? Če nekaj sprejmeš, moraš sprejet z vsem skupaj, ne pa nekaj na pol. Ne moremo rečt, naj kar bojo muslimani, samo ne smejo delat nič takega, kar nam ne paše. Ker bojo to delali, samo da se jih dovolj nabere. Če jih prej ne spravimo k pameti. Ko bomo videli kamenjanje na kongresnem trgu bo prepozno.

Thomas ::

Kamenjanje domnevno nezveste žene na Kongresnem trgu je atraktor, proti kateremu sili fundamentalni islam.

Strpneži pravijo, da naj tega (še) ne skušamo preprečevati, ker to se itak ne more zgoditi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Valvoline ::

V drugo svetovno vojno nemci so pač *spucal* žide.
K bo tretja svetovna vojna bojo *pucal* muslimane.
V nemčiji se bo spet začelo. Tam že vre.
5 miljonov turkov.... kaj bojo z njimi. Skinhedi so že na pohodu. Kolega je delal v nemčiji par mesecev. Povedal mi je da tam kjer je delal so enemu turku ki je mel avtotrgovino skinhedi 2 krat razbili avte ki jih he prodajal. Tale turk se je potem takoj preselil gor na švedskem. Kolega mi je tut povedal da jima ščijejo in serjejo pred bajte in stanovanja. Nič dobrega se ne obeta.

urban99 ::

Pri nas se že dogajajo javna klofutanja hčerk na vaških veselicah! In to s strani poslancev! O tempora, o mores!

/sarcasm off

Utk ::

In ko bo prišlo 5,000 muslimanov na kongresni trg to opravit, ne bo tako kot ko imajo delavci proteste. Valda, moramo jim pustit se zbirat itd., kaj pa takrat ko so na Danskem al kje že, pozivali k umorom, bombam, itd, tega se pa ne sme, in jih je kdo kaznoval? Me zanima kater od teh levičarjev ima tolk jajc, desničarji so pa itak lahko rekli, aha, vidite, da smo imeli prav.

Utk ::

Pri nas se že dogajajo javna klofutanja hčerk na vaških veselicah! In to s strani poslancev! O tempora, o mores!

/sarcasm off


Ker je poslanec, je narobe, če bi bil musliman, ali Cigan, bi blo pa kul, ne?

jype ::

Thomas> Kamenjanje domnevno nezveste žene na Kongresnem trgu je atraktor, proti kateremu sili fundamentalni islam.

Isti atraktor ima fundamentalno krščanstvo. Pa kaj? Tega pač ne toleriramo, odkar nismo "under one god" država.

CrniE> In ko bo prišlo 5,000 muslimanov na kongresni trg to opravit

Je treba tistega, ki je prisilno privedel tja žensko, takoj zapreti, ostale pa poslati domov.

CrniE> Ker je poslanec, je narobe, če bi bil musliman, ali Cigan, bi blo pa kul, ne?

Narobe je, ker je klen Slovenec. Če bi dajal dober zgled, kot se od poslanca tudi pričakuje, tega ne bi počel, s tem pa bi tudi zmanjševal sprejemljivost takšnega početja.

Zdaj jo pa povečuje, teslo.

Samsung06 ::

CrniE> In ko bo prišlo 5,000 muslimanov na kongresni trg to opravit

Je treba tistega, ki je prisilno privedel tja žensko, takoj zapreti, ostale pa poslati domov.


Kako le, če bomo manjšina? Vzvodi moči ne bodo več v naši rokah.

Utk ::

Ja teoretično bi blo tako, ampak zakaj niso na Danskem pozaprli tiste, ki so pozivali k umoru? Če bi jaz po Ljubljani kričal, da je treba ubit Janšo in zbombardirat Hrvaško, bi hitro dobil svoje, in čisto prav je tako. Ampak z muslimani si nihče ne upa tako delat, kot se že zdej nihče nič ne upa Ciganom.
Da je narobe tepst, je tako in tako jasno, ni važno kdo, ampak če bi bil to musliman, bi blo pa kmetavzarsko, če bi imeli kaj proti temu.

Gavran ::

Zanimiva tema in prepolna dvolicnosti, tako prepolna, da uhaja tudi v ostale teme.

Kje je problem v priseljevanju ? Kje je problem v mesanju kultur ? Ce ne bi bilo tega, in nasi pra pra pra pra pra dedki imelu "muda" ter se preseljevali na veliko, bi najverjetneje se zdej ziveli v zakavkazju, rock`n`rola ne bi poslusali, saj to je ze "vsiljevanje" tuje kulture, in se vedno bi jahali konje, ker avtomobile bi vozili samo v Angliji, saj Ford ne bi prisel do Amerike, ker bi pac tako zaplankan folk navijal za rasno cistotst.
Mislim ... anti-multikulturniki-rasniki-verniki noben vam ne brani, da v sloveniji ustanovite skupnosti like-Amiši v ZDA, v taki skupnosti v Sloveniji bo poskrbljeno, da bodo vsi enake krvi , enake vere, enake kulture in za bonus tudi enakih oblek.

samo en jezik, verstvo z religijami bo izumrlo, ostal bo "surovi" znanstveni napredek in uzivanje po drugi strani. Belcev, crncev, kitajcev in indijancev ne o vec .. bo ena rasa .. mesanica in naslednica vseh ras, rdeckasto-rumenkasti-mulati z malo posevnimi ocmi najrz. Zelo optimisticna napoved oz. bolj upanje in zelja ter produkt 1000 istocasnih misli, ter pozne ure. Se vnaprej opravicujem zgornji "zablodi".


Ja, res blodiš. Naj ti dam primerjavo, ki jo boš lahko razumel.
Sedanje stanje "nemešanih" kultur: greš na kosilo in dobiš:
juho z gobicami
Dunajski zrezek
Pomfri
paradižnikovo solato
deci vina
sladico
kavo s smetano

Vsaka stvar posebej je dobra.

Tvoja bodočnost: kuhar zmeče vse zgoraj našteto v mikser in ti prinese zadevo na mizo. Bo še zmeraj dobro in okusno???

Point: vsaka kultura ima svoje dobre strani (postimo slabe pri miru kot holesterol v dunajskem) in vsaka posebej je zanimiva. Zato rad obiskujem muslimansko kulturo v njihovih deželah, indijsko v Indiji in tako naprej. Različne kulture in ljudje se morajo spoštovati med seboj in drug drugemu priznavati enakopravnost. Priseljenci torej morajo spoštovati zakone in običaje okolja kamor so se priselili ali pa se vrniti tja od koder so prišli. Simpl ko pasulj.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

rasta ::

Različne kulture in ljudje se morajo spoštovati med seboj in drug drugemu priznavati enakopravnost.

Problem tvojega koncepta so recimo človekove pravice, za katere zahodna kultura smatra, da so univerzalne.
Ostale (bolj zaprte) kulture so še bolj problematične. Eni se imajo za izvoljeno ljudstvo, drugi imajo vse ostale za nevernike itd.

Gavran ::

Točno! In zato se je pač nujno (zaradi samoobrambe) do takih kultur obnašati "po njihovo".
Da ponovim: nič nimam proti priseljencem, muslimanom, vegetarijancem ali pedrom, dokler me pustijo pri miru in svoje stvari izživljajo na zasebnih mestih in v skladu z našo zakonodajo.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

Utk ::

Streljanje v Nemčiji. Sami pravi Nemci :)

Luka Percic ::

Rešitev je učinkovita policija.

Torej da končno začne uporabljat verjetnost pri svoji navzočnosti. Če so podatki da je pri določenih kulturah/rasah/ozemljih/vaseh/cerkvah/stricih/... večja možnost za zločin/prekršek, naj te osebe/prosore/... pač pogosteje pregleduje, več nadzira, vsaj dokler se ne izravna.

Samo to. Večje je odstopanje, večja naj bo prerazporeditev policajev/preizkovalcev tja.

Pa se bom počutil varnega.

Dokler bomo pa neumni, ter v imenu multikulturnosti zatiskali oči pred statistiko, do takrat me pa skrbi.

Tear_DR0P ::

hocem povedati samo kaj se dogaja, ce ti prides recimo npr. nekam od Turčije dol, severna afrika,

od severno afriških držav sem obiskal samo alžirijo
na cestah sem videl večinoma policistke, oblečene v krilo nad koleni - na bazarju se lokalne ženske sprehajajo tudi v majčkah brez rokavov in oprijetih hlačah. moški se brez problema pogovarja z žensko ki je ne pozna, prav tako se ženske sprehajajo brez spremstva moških.

je pa res, da vidiš tudi ninđe, da vidiš moškega ki v zastavi 101 prevaža 3 žene in 5 otrok, da ženske v kavarni ne bodo postregli in da ti kdaj kakšen otrok s kazalcem pomaha naredi pew pew in potem pihne v kazalec.

samo predvsem moraš razumeti, da se mnogo alžircev prevaža v francijo na delo, kjer so ugotovili da je življenje v alžiriji bedno, da je pežo 307 boljši od zastave. zato je alžirija dežela ekstremnih nasprotij. če jih zapremo dol, dobimo libijo ali iran, če jih odpremo dopbimo pa muslimane v francijo.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Vanich ::

Karaya 52 ::

Ne vem zakaj si presenečen, še zunanje politike niso sposobni komentirati brez filtra politične korektnosti, samo poglejmo oddajo Globus, kjer voditelj priznava da odbira dobre in slabe vsebine ampak kaj, ko vse to naredi tako površno in očitno, da se človek vpraša če živimo v času hladne vojne. Revolucije v arabskem svetu so še vedno nekaj super romantičnega, kot padec berlinskega zida, medtem ko vso tematiko ki je povezana z islamom komentira izključno Šterbenc iz FDV. On pa itak vse težave sveta vidi v liberalnem gospodarstvu in tega nikoli ne pozabi omeniti.

USS Liberty ::

Vanich je izjavil:

150m od mojega bloka. Slovenski mediji seveda o tem ne poročajo nič.


Te muslimane ti je na Jesenice tvoj Kardelj pripeljal, tako da če te kaj motijo, se na stranko SD pritoži. Ko pa je Rosvita Pesek na TV omenila, da bodo tisti Guantanamovci, če jih Slovenija sprejme, najbrž šli živet na Jesenice, ker je tam veliko muslimanov, je pa takoj doživela linč in oster protest od Jeseniškega SD župana.

Drugače pa te muslimani z Jesenic niso neka tajna celica, ki jo je jutranji list odkril. Oni se nič ne skrivajo... na rtvslo je cel kup blogov od tega Hasanagića.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

kow ::

"medtem ko vso tematiko ki je povezana z islamom komentira izključno Šterbenc iz FDV. On pa itak vse težave sveta vidi v liberalnem gospodarstvu in tega nikoli ne pozabi omeniti. "

Se še spominm, ko je nakladal, da je vojaška klika v Egiptu ljudem vsiljevala surov neoliberalizem. O_O
Sem se 2x udaril po buči, če slučajno sanjam.

jype ::

Mene veseli, da imamo takšne islamiste tudi pri nas.

Da lahko "s prostim očesom" vidimo razliko med "normalnimi" vernimi muslimani in skrajneži, ki čakajo na priložnost, da nam dostavijo božjo kazen.

USS Liberty ::

Pa še to...

Ne vem podrobno kako je z mednacionalnimi in verskimi odnosi na Jesenicah, saj tja samo občasno zaidem na hokej, ampak v Kranju se Bošnjaki za zdaj razmeroma normalno obnašajo. Jaz te priseljence pri nas ocenjujem predvsem glede na to, kako se obnašajo do nas Slovencev in od Bošnjakov nismo doživeli v moji občini še niti enega protislovenskega nacionalnega izpada, od pravoslavnih Srbov se pa protislovenski izpadi vrstijo in cel Kranj je pokracan z raznimi četniškimi grafiti. Za pravoslavne praznike je Kranj bolj podoben Bejrutu iz 80ih, saj pijani Srbi streljajo v zrak tudi iz avtomatskega orožja. Tako, da slika ni črno bela in je težko reči, kdo je večji fanatik, tisti bradati Alim z Jesenic ali pa razni Ćedoti iz Kranja, ki s pištolo streljajo v zrak in prodajajo rakijo, ćakijo in majice s sliko Ratka Mladića pred pravoslavno cerkvijo na Pungartu v Kranju.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Vanich ::

USS Nimitz; ker so po Koranu dolžni zavajati in lagati "kafirje" (nas nevernike) , ter skrivati svoje prave namere (takoimenovana: "al taquia") - seveda so tajna celica - tajna celica z sovražnimi nameni.

Kardelja pa dvomim, da lahko še bolj preziraš, kot ga jaz.

 ...še Diareja na to temo:

...še Diareja na to temo:



Apropos "tema": drži se teme, USS Nimitz.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

Ramon dekers ::

eh pri nas še ni sile občasno vidiš sem ter tja kakšnega, kitajca, črnca... Španija, Francija, Italija, tam je pa v glavnih mestih ogromno črncev, da o angliji ne govorim, ko je indijcev in muslimanov v londonu več kot angležev.

Sicer pa nataliteta pada, tako da rabimo priseljence iz lampeduze za delo. In baje naj bi se evropski bdp na račun tujcev zelo povečal, saj tako je bilo rečeno na pop-tv ju.

Nevem no meni je celotna evropa z zda gnila dobesedno. V Kanadi in Avstraliji še nisem bil lahko pa sklepam da je situacija podobna. Mi je bilo pa zelo všeč kako na Tajskem ohranjajo svojko kulturo, in se na veliko izogibajo tujcev. Tam ne dobiš državljanstva pa če si bog ne, no razen ko greš v penzijo in pokažeš da imaš na račun xxx.xxx.xxx dolarjev. So pa nekaj časa nazaj tajci pregnali indijce ki so se hoteli s čolni prebiti na obalo. Prišla je njihova obalna straža in jih lepo poslala nazaj na odprto morje.

In še vir:

http://www.irrawaddy.org/highlight.php?...

Tako se to dela, ne pa ujčka tako kot z ljudmi na Lampeduzi.

"It's an outrageous situation. Thailand must stop putting them back in the middle of the sea," she added."

jype ::

Ramon dekers> Tako se to dela, ne pa ujčka tako kot z ljudmi na Lampeduzi.

Začeli bomo kar s tabo.
««
3 / 26
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Posledice Manchesterskega napada? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
998142861 (128524) BigWhale

Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47182984 (73451) Gandalfar
»

Kako se mora islam spremeniti, da ga bo zahod 'sprejel'? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
22935499 (30900) guest #44
»

Pakistan blokiral Facebook, Youtube, Wikipedijo in Flickr (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7626617 (24755) ahac

Več podobnih tem