» »

ĐAMIJA

ĐAMIJA

««
«
1 / 13
»»

Medved ::

kaj mislite o gradnji đamije v Ljubljani in potem v vseh mestih in vaseh po Sloveniji:)
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

gkovac ::

in zakaj ne??? a nismo v demokraciji?? a mogoce nismo strpni do ostalih verstev??? vsaj jest sem... zarad mene naj imajo dzamijo, sinagogo, oltarje in kar hocejo...

to je edino pravilno, da jo imajo... sej ze nasa ustava zapoveduje da ima vsak posameznik pravico do svobodne veroizpovedi...

in kako nej imajo svobodno veroizpoved, ce se k "masi" oziroma molitvi ne morejo it??

pa da ne bo pomote... nisem veren... ampak razumem vse ki to hocejo biti

lp,SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

MTB ::

He, he, Sulc, me zanima kaj bi rekel potem, ko bi ti nekdo 50m od doma zgradil džamijo, pa bi ti hodža vsak božji dan ob zori, poldnevu in mraku kričal z minareta.
Vem kako to zgleda, sem že doživel takšno zadevo. Pa pomisli na lepo poletno nedeljsko jutro, ko sonce vzide ob peti uri, ti pa si prišel pol ure prej domov.

RS

Medved ::

ja ja ko ti začne tulit navsezgodi in to pol petkrat na dan - da ne govorimo kakšno fršterkerijo majo frajerji zdej - sliš se 20 km naokoli hehe - tud sam sm doživu to sranje, ne morš spat, da se ubiješ - da ne bo pomote nimam nič proti , vsak naj ima svojo vero in prepričanje
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

gkovac ::

hmmm... RS in Medved... kaj pa pravta na to, da ti zvonik na lokalni cerkvi vsake 15 minut nabija ker misli da je Big Ben???? a to pa je sprejemljivo?? al je to sprejemljivo pac samo zato, ker je Slovenija 94% katoliska drzava?

kar se tice omejevanja jakosti zvoka je to prislo sele zdej v veljavo in recimo v Trnovem so trnovsko cerkev ze utisali... in isto bojo nardil tut z dzamijo, mosejo, sinagogo oz. karkoli bojo ze modeli postavli

lp,SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Medved ::

a si ti SULc (kot SULJO COPIRAJT) - to ni par udarcev z zvonom - to hođa tuli celo uro pridigo , če ne veš in to v arabščini, cerkev vsaj uporabla slovenščino kot mi je znano>:D;((
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

gkovac ::

Salam malejkum,

isto ti je to stari moj isto... bojo pac mogli tult pridigo ZNOTRAJ dzamije in sevede ob sobni jakosti... al pa zvocno izolirat zadevo da se bojo boljs pocutil :D:D

Alah Akhbar, SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

poweroff ::

Medved - ti že veš kako tulijo, saj je v Sloveniji postavljenih ogromno džamij.

Mislim da je razlika med eno arabsko državo - tam res oreng tulijo in eno zahodno državo. Pri nas se bodo morali držati pravil o omejitvi hrupa.

In če so kaj pametni se jih bodo držali že zato, ker vedo da so manjšina ida ni dobro preveč izzivat.

Tako da sem jaz tudi za to da imajo džamije. Saj jo konec koncev gradijo iz lastnega denarja.

MTB ::

Ponekod so še manjšina, ponekod pa se mi zdi, da so že kar večina.
Komentar o tem, da Medved že ve, kako tulijo, ker je baje v Sloveniji veliko džamij, je pa popolnoma nepotreben, Matthai. Zakaj pa bi to moral slišati ravno pri nas? Dovolj je že 60 km južneje od naše meje.

RS

Tomi ::

Ne vem, no kje je tu problem. To, da začne tvoj sosed v nedeljo ob sedmih zjutraj žagati drva ali pa kositi trato ( čeprav se ne sme ), te očitno ne moti. Ker je tvoj sosed, in ne bi rad bil v slabih odnosih z njim.
Seveda je z đamijo čisto drugače. Tja zadajajo neznani ljudje tuje kulture, drugačnega načina oblačenja in jezika. Tujci torej, "nečistoča". Nekaj, kar predstavlja za Slovenijo potencialno nevarnost, da se razširi. Torej, nekaj, kar je potrebno prepovedati
Upam, da razumete, da je vse v italicu napisano ironično in/ali cinično.
Če želi imeti manjšina svoje verske objekte, jih naj ima. Saj zanje sami plačajo ( in to ne malo ), poleg tega še država zaradi njih služi, držati pa se morajo vseh pravil, ki jih o življenju v strnjenih naseljih ureja država. Torej pravil o hrupu.
Sicer pa, če gledaš cerkev v Podutiku, njena rast je že nekaj časa zavrta, tako da lahko vsako nedeljo mirno spiš.
Sicer pa znajo biti tudi navadni cerkveni zvonovi zelo moteči, in pri nas so jih že morali utišati.
metrodusa.blogspot.com

gkovac ::

Tomi... tale italic je zadel bistvo ... mam pa nekaj za dodat...

a mogoce vi veste kako je zgledala Evropa pred turskimi vpadi in pred potovanji na Vzhod?? Mogoce veste v kaksni svinjariji so ziveli takratnji Evropejci ki so se seveda imeli za naj naj in sploh in oh? Mogoce veste koliko ljudi je priblizno takrat umrlo za crnimi kozami, kugo, tifusom itd??? No... stevila ne poznam.. vem pa neki... Evropejci bi pocrkal oz. bi sami sebe pobil z lastnim smradom ce nebi bilo vpliva Vzhodnih civilizacij (predvsem arabcev)...

umivanje je v arabskem svetu svetinja.. in isto mnenje o tem imajo tudi budisti in ostala orientalska verstva... medtem ko katoliska cerkev ne predpisuje umivanja in se kristjani pac niso umivali a ne....

vazno je blo to da si imel lepo lasuljo pod katero se niso vidli svijnjski in zamasceni lasje in pa kulo in pol pudra, da se ni videla koza, ki si jo tako moski kot tudi zenske niso umili tudi po pol leta! :D

Si predstavljeate ziveti v takem???

No... point Tomijevega posta je bil navzen na znanje... tole je pa samo intermezzo

lp,SuLc

RS: se tole... Matthai je cist dober odmerek cinizma vrgu v svoj post... ma prav...
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

whatson ::

Brezveze je nekaj debatirat prej kot vidimo efekt. Jaz ne vidim problema đamij pri nas. Se bodo pač držali določenih pravil, če se jih ne bodo, bodo na sporedu določene sankcije.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

||_^_|| ::

đamija me glih tolk mot kokr ena katoliska cerkev, sepravi nic

Thomas ::

Mem(plex)i so dominantni replikatorji zadnjih 3000 let. Zanje so ljudje pripravljeni narediti vse. Braniti jih kakor branijo teritorij. Vse - vključno z uničenjem nosilcev tujih memov. Islam memplex in Christianity memplex se trenutno borita za naklonjenost WesternLiberal memplexa - preden se odločita za dokončni medsebojni spopad. Kdorkoli od obeh ga dobi - WesternLiberal je potem naslednji memplex, ki ga je potrebno zrušiti, da bi prevladala avtentična Božja beseda.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

||_^_|| ::

aha za vsem tem pa stoji gdo? Mr. $

Sergio ::

Thomas: ti me pa vedno kej novga naučiš... Prvič da kaj takega slišim... Ampak, ironija, popolnoma se strinjam :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Thomas ::

||_^_||

Hipoteza o Mr. $ kot kolo-vodji (suprem memu) - ni pravilna.

(Eternal) bliss je suprem mem - hard wired v človeški cortex.

"Eternal" del tega mema je resno načel WesternLiberal memplex - ampak njegov "bliss" del je zelo živ. Tu stopi v memsko koalicijo - memplex Mr. $ - saj ta efektivno podpira (nekaj(deset)leten) bliss. In obratno.

Mati Terezija (Albanka Zahodnega tipa) pa je verjela v "eternal" part in šla v Indijo kot krščanska usmiljenka pedenat sirote. Zdaj že uživa plačilo pri Bogu.

Tudi mladi Palestinec Abdul ni dvomil v prvi krog nebes pri Alahu - v zameno za uničenje par nevernikov. V begunskem taborišču Šatila, pa je bilo dobrega in prijetnega malo. Zato si je opasal dinamit in šel na izraelski avtobus.

(Tudi o tem nadaljevanju) je poročal CNN.

Ray, Nick, Natasha-Vita, Thomas ... in podobni "sickfreaks" prav tako iščejo (nearly) eternal (super)bliss. Oni kar s Science memplexom.

Sergio, če se ti ljubi, lahko s tega vidika analiziraš vse aktualne dogodke (na Slo-Techu). 8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Da ne bomo na pamet govorili koliko je raznih tujcev ki nas ogrožajo - tole so moji podatki iz zadnjega meseca - o tem kakšne narodnosti so ljudje:
Slovenec: 90%
Bošnjak: 2,7 %
Srb: 2,1 %
Hrvat: 3,5 %
Italijan: 0,3 %
Madzar: 0,1 %
drugo in brez odgovora: 1,1 %

Pa še veroizpoved:
rimokatoliška: 68,4 %
nobena: 18,8 %
islamska: 2,1 %
pravoslavna: 2,2 %
ostalo pod odstotkom.
brez odgovora in "ne vem": 6,3 %

Se pravi 2,1 % - > to pomeni da jih je polno okrog nas??!?!
Wake-up.

Medved ::

hehe bejbo to je statistika - ampak tudi muslimani se izrekajo za slovence posebno ONI, razni salkići, zahovići, mujkići itd - vse so to SLOVENCI BRATE MOJ. A znaš li ti ono, bila dva slovenca Mujo i Suljo hahahaha>:D;((
p.s.: statistika je šit
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

Fantom ::

Zaradi mene lahko zgradijo tudi piramido dokler se držijo pravil in predpisov.
Druga stvar pa je kaj bodo na to rekli kristjani.
Mogoče je to še ena tema za referendum???

zlickon ::

nima nič proti temu, če se sa vsem veram možnost za izražanje svoje vere

MTB ::

Matthai: Od kod ti pa ta statistika? Saj štetja še ni bilo. Sicer pa se tudi ob štetju lahko proglasiš za marsovca. Vsaj tako je bilo včasih.

RS

rasta ::

ena đamija je že na jesenicah. in povem vam, da je to en šit ;((;((;((, čeprov večine folka okol ne moti (bosanci, kaj morš;().
v sloveniji đamij trpel bomo ne! je*eš demokracijo, zaradi nje večina ne sme zatirati večine. rečte temu rasizem, ampak tko je!
muslimanom pa dol pade, kaj si folk misl o vsakodnevnem razgrajanju, sej je slovenija itak zana, da vse kršitelje takoj sankcionira z visokimi kaznimi! :'(:'(:'(

||_^_|| ::

Fantom: kaj pa so kristjani zaeni frajerji da bojo odlocal o temu gdo bo loh gradiu "verski objekt" pa gdo ne?

sketch ::

Jaz tudi pravim naj gradijo piramide, zigurate, đamije al pa gigantske falične simbole (hehe, sm vidu en fotorep - presenečeni bi bili koliko imamo falusu podobnih objektov po LJ... eden je pred eno ambasado celo :D). Itak me vsake tolko lokalna cerkev živcira z zvonovi. Včasih je kar prijetno, ko igrajo (ne zvonijo, igrajo melodijo).

Thomas:
A si ti mogoče gledal Serial Experiments: Lain? To je ta memplex oné.. pa Schumannova resonanca pa to...
pa Dan Simmons (Hyperion) ma eno dobro teorijo o tem... priporočam kot poletno branje.
Mogoče veš kje bi jaz lahko prebral kaj več o tej memplex teoriji?

[dodatek] Thomas po kratkem preletu protokola sem ugotovil da se kregate o tem, kar 8po moje) predstavi Serial Experiments: Lain... bo luni povedal (če opazi temo). Se opravičujem če sem šel izven teme tukajle.

Medved ::

v arabskem svetu ne pustijo gradit novih cerkva - tko je to:)
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

Thomas ::

sketch

Ja tkole bom reku ... filmarji hodijo zadaj. Tele ideje - oziroma vsaj začetek teh idej o Singularnosti je leta 1987.

Filmarji niso nobeni vizionarji - ampak bolj slabi interpreti, zdej ko so pogruntal, da bi se to znalo dobr prodajat.


Kar se tiče Teorije Memov je pa tko, da obvezen morš prebrat knjigo, kjer so bili prvič omenjeni - Richard Dawkins: Sebični gen.

Drugače je pa zdej že na netu tega ogromno. Sam gledat se splača le po dot-edu straneh.

V PROTOKOLU se pa ne kregamo več dost. Opozicija je precej obupala, samo simpatizerji se še pojavljajo.

Medved

Ti bi (najmanj) en mem vzel iz Islama! Prepoved gradnje krivoverskih objektov!. Kje se to neha?

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Delam na Centru za raziskave javnega mnenja - podatki so iz naše najnovejše raziskave, temeljijo pa na vzorcu, ne pa na populacijskih parametrih. Se pravi je treba upoštevat še napako, ki pa je okrog 1% max.

Drugače pa je sicer res da se marsikdo od Neslovencev označi za Slovenca, samo tak odstotek je po moje zelo nizek. Načeloma bi šel lahko gledat v vzorčno bazo in bi jih sortiral po priimkih (samo se mi to ne da delat) ampak po moej bi odkril da je velika večina "čistokrvnih" Slovencev.

Ja, saj vem - sedaj boš pa rekel da so si dali spremeniti priimek v slovenskega - samo potem ti pa svetujem da greš na upravno enoto pogledat koliko sprememb priimkov je bilo v zadnjih 10 letih - po moje še par 100 ne.

Thomas ::

Matthai:

"res da se marsikdo od Neslovencev označi za Slovenca"


Thomas:

Ta Slovenec - je. Asimiliral se je.
Ampak čez 100 let ne samo, da nihče ne bo več čistokrvni Slovenec - še čistokrvnih ljudi ne bo več. Samo - to je pa tle že off topic.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nemelk ::

jst sm odločno proti!!!;((
Nemelk ™

Jeronimo ::

Hja, če že moram trpeti cerkve na vsakem koraku, potem me Đamija ne bo nič bolj motila. Če jo hočejo naj jo postavijo. Ne moreš jih pa diskreditirat z stavkom - ni slovenska kultura.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

sketch ::

Dragi moji, kar se tiče raznih predsodkov glede priimkov in Neslovencev (pazi! folk to piše z veliko, kot da nam, Slovencem, preti nek notranji sovražnik, Neslovenci... lol) - osebno se pišem Matić. Da, z groznim strašnim ćefurskim mehkim ć. Pa se zaradi tega nimam za Neslovenca (opa! z veliko!), tudi za ne-Slovenca ne. Oba moja starša sta bila rojena na Hrvaškem, ena veja prihaja iz Srbije (Vojvodina), drugi pa iz Istre. To da se moj priimek končuje na -ić torej NIKAKOR ne pomeni da sem neslovenec, musliman ali pa baba-jaga. Enako je z raziskavami - človek lahko špekulira in obrača procente in priimke, a vedno bo dokaj veliki skupini storil krivico.
Priimek s končnico -ić torej nikaor ne pomeni, da je neka oseba priseljenec, ki se umiva enkrat na 2 meseca in "ogroža nacionalno identiteto" Slovenije.

lp
s.

p.s. Thomas stvar ni film... SE:Lain je risanka (anime)... iz nekje iz začetka '90ih, se mi zdi...

kn3z007 ::

jaz se nikakor ne strinjam. že tako so sami problemi, če bo pa še đamija (upam samo da ne kje v tivoliju) bo pa sploh pestro. posebej za sosede. sicer pa je tudi Nato ugotovil, da se v notranje stvari države ne sme vtikati, ker je potem še 2x več problemov.
Lp
kn3z007

www.geneza.com

kn3z007 ::

Aja Sulc, kot največjemu zagovorniku đamije, ti svetujem da se jim pol kar pridružiš. Aja pa pimpeka si dej predelati v Cabrio izvedbo.:D

Bog čuva Srbe. (to ti je pa za tvoje zgornje salame in alejkume, pa alahimane in ostalo).:D>:D
Lp
kn3z007

www.geneza.com

Thomas ::

Zadnja desetletja Slovenci uspešno asimiliramo skoraj vse priseljence. Njihovo poreklo postane - samo poreklo (prednikov) - kamor ne spadajo več - niti se ne vračajo.

Enaka usoda doleteva Slovence v Ameriki, Nemčiji in celo Egiptu. In celo Anglež(inj)e pri nas.

Za tehle par desetletij kvečjemu še - je to čisto dobro.

Eni primitivci pa ne diskriminirajo samo na nacionalni osnovi - pač pa (sem videl včeraj po TV) - tudi tiste, ki so kot mladi zboleli za rakom.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ABX ::

kn3z007: v USA pimpeka ti obrežejo takoj ob rojstvu brez nič vprašat.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

poweroff ::

Ne me narobe razumeti da imam kaj proti n(N)eslovencem. Mi je tudi precej vseeno če se asimilirajo ali ne - važno da se obnašajo kot ljudje, s stališča države pa da plačujejo davke in pošteno delajo.

Me tudi ne moti če se na avtobusu med sabo pogovarjajo v svojem jeziku. Saj se jaz tudi če grem s kolegi v tujino.

Neslovenec z veliko je pa menda pravopisno pravilno.

In da ne bo kdo začel sedaj bloditi da so Neslovenci bolj nagnjeni h kriminalu - to ne drži. Stopnja je enaka kot pri Slovencih, sploh če upoštevaš faktor revščine. O tem sem že pisal...

Je pa res da časopisi vsakega kriminalca na -ić napišejo s polnim imenom in priimkom, ostale pa samo s kraticami.

Medved ::

zakaj se pa potem arabci, indijci in vsi ostali tako hudičevo borijo za svojo vero - celo vojne so v 21-tem stoletju, kr poglejte razne HAMASE in drug šit - KAJ je zdej to mi poveste???;((
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

ABX ::

da bi bog dal da bi crknil
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

poweroff ::

Hamas se bori v veliki meri proti izkoriščanju ZDA. Obračanje na religijo in tradicijo je za njih način da pridobijo folk.

Svoj boj proti prevladi zahodne kulture pa gradijo na pretiranem poudarjanju lastne kulture in religije.

Sicer smo pa Zahodnjaki ravno tako agresivni - poleg tega pa s(m)o tudi kristjani delali raztur po svetu - spomnite se samo križarskih vojn, itd.

Morda boš presenečen, ampak med pripadniki Islama je veliko izjemno strpnih ljudi. Na Zahodu seveda vidimo samo Islam = Terorizem. Kar pa ni res.

Pozabljaš tudi da oni vidijo Krščanstvo = Kapitalizem = Izkoriščanje.

Medved ::

Medvedi so tud ogroženi - pobijajo jih v sloveniji - smrt LOVCEM in podobnim njim>:D;((
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

Thomas ::

Islam?

Dolgo se da govorit o muslimanski veri. Ampak dobrega malo.

Seveda, da so tudi tam kakšni vredu ljudje. Toda bolj proti njihovi veri, običajem in razmeram - kot zaradi njih.

Zame - čeprav sem ateist - bi bilo spreobrnjenje muslimanov v Jehove priče - že velik praznik in veselje.

Če bi se pa spreobrnili v kakšne normalne kristjane - pa sploh.

No, itak jih bomo razsvetlili počasi - kot vse druge - da sprejmejo znanstven pogled na svet. In transhumanizem z njim - se razume!

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Medved ::

meni je enkrat reku en arabec (študent znanec v Ljubljani) da je za muslimane bitna samo nataliteta, da bojo z številčnostjo osvojili svet (dobesedno preplavili), ker drugače ne morejo - prepad med razvitimi in trtjim svetom je že prevelik in se ne splača matrat. Tako je povedu. Kr grozovita izjava.:)
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

||_^_|| ::

medo: poglej albance

Thomas: normalni kristjani? normalni?

kn3z007: model tebe je čisti nacionalizem

ABX: kako to mislš da te ob rojstvu predelajo v targa varjanto?:))

Medved ::

saj sm reku da se albanci širjo na vse strani - kr mal preveč pa na tuja ozemlja. Po vojni jih je blo okoli 500.000 na kosovu, zdej jih je po moje ene 3.000.000 po zadnjem popisu jih je blo neki čez 2.000.000. Torej so v 50 letih presegli število slovencev, kmal jih bo največ na Balkanu (ožjem - jugobalkanu) -definitivno bojo najbol množični:)
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

kn3z007 ::

||_^_||: kakšn nacionalizem? jaz sem sulcu odpisal nazaj. Salame in banane, ki pa jih piše on pa nisi videl? Se mi je kar zdelo. Raje povej, da ne maraš nobenih južnjakov v Sloveniji. Ti pa jaz povem, da jih je večina, ki jih jaz poznam bolj kulturnih kot Slovenci v moji okolici.
Lp
kn3z007

www.geneza.com

poweroff ::

Thomas - stavit grem da sploh ne poznaš Islama.

Oziroma ga poznaš skozi zahodnjaške oči.

Sufizem je recimo del islama. Določene veje islama tudi učijo izjemno strpnost, itd.

Seveda pa pri nas na Zahodu vidimo samo kako nas islam kao ogroža. Ta strah izvira še iz časov križarskih vojn (ki so jih zanetili kristjani!) in Mastnak v svoji knjigi dokazuje da strah pred Islamom konstituira Evropo.
Se pravi Evropa kot heterogena enota postane homogena zaradi strahu pred skupnim sovražnikom - islamom (ki ga je BTW tudi sama pomagala sproducirati).

Meni se zdi grozljiva izjava da jih bomo že razsvetlili. Si predstavljam kako - v usta jim bomo vlili coca-colo, jim vsilili TV int. pa bodo "odrešeni".

MEDVED: pozabljaš da smo kristjani ravno tako agresivni n se ravno tako širimo v arabske države kot oni širijo Islam. Naš izvoz je pa bistveno uspešnejši kot njihov.
KAj boš pa na to rekel da so kristjani-kapitalisti izkriščali in uničevali njihove kraje, netili vojne, pobijali in zastruplajli okolje zaradi nekaj sodčkov nafte ali kosa zemlje?
Če na stvar pogledaš tako ti je lahko jasno zakaj toliko terorizma.

Jeronimo ::

Krščanska vera je evropski najuspešnejši izvozni artikelj.

Vsekakor verjamem, da uči muslimanska vera tudi strpnost. Sigurno pa ne uči enakopravnosti moški - ženska. Dokler bodo take razlike med spoloma, je vera nesprejemljiva. In mnogo več je muslimanskih nestrpnežev kot prosvetljenih strpnežev.
Kaj se je zgodilo mojemu prijatelju v Turčiji, ja državi ki bi rada v EU in ki misli da je silno demokratična. S punco sta sedela v parku in pila pivo. Nakar sta knjim priletela dva arabca s hanđaro (večji nož), in jima tuleče grozila, da morata v hipu nehat pit pivo, ker se je v daljavi vidi turn od mošeje. Prijatelj je bil prepričan, da se bi za njiju slabo končalo, če ne bi zlila pira stran. Torej strpnost? Da ne omenjam koliko denarnih ponudb je dobil za svoje dekle. Ženska kot predmet?

Matthai: prosim ne primerjat krščanske vere z muslimansko. Obe sta naredili toliko gorja, da ni vredno izgubljati besed, katera je slabša.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Thomas ::

pipe, pipe, underline ... ma dej si ti zrihtej vsaj kakšn pisljiv ime!

Jehovci so gotovo kristjani, normalni pa težko - s svojimi čolni na Šmarni gori pred 20 leti.

Kar se tiče Islama, Matthai
Gledam ga s svojimi "zahodnimi očmi" in pomilujem njegove podanike.

Sej je Jeronimo dobro povedal glede tega. Islam sux.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gkovac ::

tkole fantje moji...

velika vecina vas reagira na vse ostalo tko kot 90% zagovedanega slovenskega naroda... polni samih sebe pa nimam bit za kej sej smo bli skozi kompletno zgodovino hlapci Nemcev, Italijanov in Avstrijcev, nenazadnje pa tudi Srbov in Hrvatov... obnasate se paranoicno do neznanega in tujega... to pa Islam v Sloveniji je... no pa ne samo Islam.. tut ostalo

da ne bo pomote... sem Slovenec... cisti Slovenec... brez kancka juzne ali severne krvi... na to sem ponosen, nisem pa paranoicen... rad imam ljudi... rad imam spoznavanja z ostalimi kulturami in sem toleranten do vsega kar je tuje ma kakorkoli cudno ze je! res pa je neki... Slovence so nas nategnili kjerkoli in kadarkoli se je dalo in bi rad da se to neha! sem zato nacionalist?? upam da res... ampak ne v takem smislu, da sovrazim druge, ampak v takem, da imam rad Slovenijo in vse kar je slovenskega...

v marsicem podpiram ideje Jelincica (predvsem kar se tice meje, NATA, EU in tko naprej - a je kdo pogledu kdaj kaksen je bil zemljevid Kranjske iz leta 1816??? - takrat je "Kranjska" dezela... sedaj Slovenija - imela avstrijsko Korosko, Trst, in pa CELO ISTRO z otokom Krkom vred!!!!

pol pa pridejo komunisti... in briljantni Edvard Kardelj in pravi Hrvatom... sej je vseen... kr vi mejte... sej smo vsi enaki... no... zdej pa mamo pizdarije...

no... se to... za mene nekdo k se rodi v Sloveniji ( pa nima veze al je njegov fotr iz Marsa pa mama iz Alfa Tau al pa ce so starci Srbi, Hrvatje, Bosanci, Makedonci al pa Italijani...) Slovenec... in to Slovenec, ki ima korenine eje drugje ampak je se zmeri SLOVENEC! Se pravi naj bi bil navezan na Slovenijo in ne na Hrvasko, Srbijo ali karkoli drugega.... (primer navijanja pri nogometu za Jugose/Hrvate namesto za Slovenijo)... tak po moje nima kaj iskat v Sloveniji in nej lepo gre tja kamor misli da spada.... pa brez zamere vsem!

kn3z07
Kar se pa tice tvojega komentarja... smilis se mi stari moj... kot sem ze reku nej majo đamijo ... majo pravico do svobode veroizpovedi tko kot vsi ostali... kar se pa tice mojih salam malejkumov pa nej bi bla to provokacija k jo tvoji mozgani ocino niso lih najboljs regstriral... curo si grem pa lahko obrezat neglede na to al sem Musliman al ne... boljs to kot to da jo pa sploh nimam kot....

islamu se ne bom pridruzil... pa ne zato ker so slabi, zlobni ali karkoli drugega, ampak preprosto zato, ker mi gre sama misel na vero na bruhanje....vera je po mojem mnenju genialna ideja nekega dolocenega modela k je pogruntal da se jo da s pomocjo neumnih in kratkovidnih ljudi zelo dobro izkoristiti.... katoliska cerkev je to pripeljala do popolnosti!

tko... to je vse kar sem mel za povedat... mogoce bom se kej dodal ampak mislim da sem svoje bistvo povedu

lp,SuLc

P.S.
Upam da s tem postom nisem nikogar uzalil... to je pac samo moje osebno mnenje
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."
««
«
1 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Prispevki za gradnjo džamije (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26448083 (44407) Ziga Dolhar
»

Džamija v lj na cesti dveh cesarjev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27816094 (11637) Daedalus
»

referendum (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10036017 (34512) Gr0unD Zer0
»

Trenja - DŽAMIJA:)?? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
60732329 (24735) kuglvinkl

gradnja đamije!

Oddelek: Loža
171731 (1446) Gandalfar

Več podobnih tem