» »

ĐAMIJA

ĐAMIJA

««
12 / 13
»»

urban99 ::

Da bi tile Slovenceljni zaštekali enakopravnost verskih skupnosti, bi jaz za božič ali veliko noč zaprl kompletno vse cerkve v Šentflorjandiji in jim dal na voljo dvorano Tivoli + še par telovadnic. Takrat bi pa zaštekali po mojem :)

imallears ::

Nej mi en "protidžamijist" pove neki; A zdej k mamo v Sloveniji že muslimane, pa molilnice, a zdej če bi pa džamijo postavl bo pa kr val islamskih imigrantov, "tahude" sorte, pa kr "teror boot camp"?

Pa k berem komentarje po raznih portalih, pa FBju in podobno, sej ni čudn da so ljudje proti, če so pa ignorantni do konca. Pa ne da bi se hotl pozanimat o čem, ne, njim čist ustreza tist znanje k ga majo, da podpira njihovo prepričanje. Vedo pa ne niti kakšna je veja islama, ki se prakticira v Sloveniji, pozabljajo, da so muslimani prisotni pri nas že dolgo, pozabljajo, da so tudi islamske molilnice potencialen "terrorist boot camp" pa še ni niti en terorist bil vzgojen v Sloveniji.

Ne vse te zadeve, kot da jih ni. A če bi bla pa džamija ... gorje nam ane.

Na žalost se pa Jelinčič pa Jarc dobr zavedata tega in začneta švicat vsakič, ko se poskuša javno debato (npr. Trenja kjer se je to zelo dobr vidl) speljat na bolj strokovno raven, ker vesta, da nimata za burek, pardon, za gibanico.

Ne vem kaj enim ni jasn ...

AmokRun ::

Zakaj pa je lokacija klečanja na tepihu tako pomembna? A klečiš doma v kuhinji, športni dvorani, molilnici ali pa v M€ vredni đamiji, vse je isto, saj pri veri ja gre za neke duhovne vrednote. Ampak očitno đamijo hočejo neki kvazi verniki.>:D

urban99 ::

Ja no, pol pa cerkve zapret pa tam zgradit socialne objekte za vse... v Stalinovem slogu. Bazene in lunaparke. Najbrž nimaš nič proti? Jaz tudi ne. To al pa džamijo zgradit. Naj bodo vsi enaki.

perci ::

Jap, čudaki so tile muslimani. Medtem, ko so katoliki za polnočnico doma in klečijo v kotu, bi tile "neverniki" radi bili kar v mošeji. Vse v Guantanamo.

jype ::

radeqster> Ne vem kaj enim ni jasn ...

Radi bi nazaj v socialistični raj, kjer se je lahko z "družbenim konsenzom" ropalo in zatiralo.

urban99> v Stalinovem slogu.

Stalin ni rušil verskih objektov - ni bil tolk hardcore kot so tile naši nestrpnežčki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

drvo ::

Ja, jype, je pa Stalin, strpnež kot je bil,poslal na miljone drugače mislečih v gulage.

imallears ::

In kaj ma Stalin zdej pr džamiji?

Pa bajdevej, slovenski katoličani, ne verjamem, da poznajo svojo vero tolk(in razne veje te vere ...), da bi lahko o drugih verah sodili, o katerih vedo še manj.

Sicer pa, kdaj nam pa politika servira vsa dejstva? Prej nobenih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: imallears ()

urban99 ::

@Jype
Em... kolikor vem je to kar znano dejstvo. Ne da se mi iskat vseh podatkov, ampak recimo planirana Palača sovjetov je točno tak primer. Katedralo je porušil, ko se je izkazalo, da plac ni primeren za tovrstno monumentalno masturbacijo, so pa kasneje tam bazen zgradili.

Pa saj je prav, folk lahko doma žegna pirhe al pa v telovadnici, k'nede.

urban99 ::

@Drvo
Ja, jype, je pa Stalin, strpnež kot je bil,poslal na miljone drugače mislečih v gulage.


Jah, kaj pa bi? Čakal da pride do določene koncentracije neke kulture na območju drugega kulturnega okolja ter tako prihaja do večjih in manjših problemov? Problemi ki ob tem nastajajo (so) tako veliki da močno prevagajo nad pozitivnimi stvarmi. In dejstva so, da ko se doseže kritična masa ne funkcionira več noben talilini lonec in podobno. Dejstva so pač takšna...

Takle mamo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

jype ::

drvo> Ja, jype, je pa Stalin, strpnež kot je bil,poslal na miljone drugače mislečih v gulage.

Manj kot bi jih nekateri od vas, če bi imeli možnost. Muslimanov je nekje med milijardo četrt in milijardo tričetrt.

urban99> Em... kolikor vem je to kar znano dejstvo.

Da je cerkve podiral? Nikakor ne. Morda sem pa tja kakšno (saj veste, najbrž ni pasala v urbanistično podobo), zagotovo pa tega ni počel sistematično. Je le malo preveč cerkva ostalo za njim.

urban99> Pa saj je prav, folk lahko doma žegna pirhe al pa v telovadnici, k'nede.

Men se ne zdi prav. Če smo tapravi fašisti, loh vero komot kr prepovemo, tut doma in v telovadnicah. To ni naša kultura in nima kej iskat tle. Sej vemo kko je, če jim pustiš perhe farbat pa žegnat - nasledn dan ti pa že otroke posiljujejo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

drvo ::

Jah urban, jaz mislim da, kot si ti vsaj mislim da ironično parafraziral moj post ni popolnoma enaka stvar tisti o kateri sem govoril prej.(vsaj tako je moje mnenje)

Jype, o zapiranju muslimanov kot mi očitaš(da bi rad), pa je zraslo na tvojem zelniku in ne na mojem. Jaz o tem nisem govoril.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: drvo ()

urban99 ::

@Drvo - kultura ni nujno nekaj religiozno pogojenega. Včasih imaš, recimo v komunizmu, kjer je religija odveč, pač dominatno neko državno ideologijo. In da se ta ne bi preveč miksala v talilni lonec, je pač vsake toliko fajn kaka čistka. Ampak to je kurativa.

Preventiva oz oblika "čistke v samem štartu" pa ima včasih lahko drugačno, bolj prefinjeno ime. Reče se ji lahko tudi referendum ;)

drvo ::

Se strinjam, da vera ni nujno nekaj religijozno pogojenega. Vendar pa pa pri Stalinu ni bil problem "državna ideologija" temveč njegov osebni bolesni kompleks paranoje, večvrednosi ipd. Problem komunizma in drugih izrojenih političnih sistemov ni bila toliko ideja kot izrojenost ideje v ljudeh in "nezamenjlivost le teh" ki bi jo mogli implementirati in rezultat so razni Stalini, Hitlerji in podobni. Rekel bi, da niso dovolj upoštevali človeške narave.

KAr pa se tiče mešanja kultur jaz ne trdim, da je naša kulturna podstat oziroma zgodovinski kulturni pedigre večvreden od katerega drugega. Trdim pa, da obstajajo kulture, ki so si tak različne, da druga z drugo teško sobivajo. Meni moje kulturno- religiozno okolje najbolj ustreza(to ne pomeni da sem veren), kot verjamem, da nekomu z diametralno nasprotnim kulturno-religioznim zaledjem ustreza njegovo. Če taki nasprotni kulturi poizkušata sobivati prihaja do konfliktov. Moje mnenje je, da sta si evropski kulturni prostor, kjer religija izgublja na pomenu in v tem primeru muslimani(ker tam je religija še vedno glavno vezivno tkivo kulture) nasprotni. In v zadnjih cca. 50 letih se je na evropskem prostoru začelo zlivanje dveh nasprotnih kulturno- vrednostnih "tvorb" in tam, kjer je že prišlo do kritične mase(Nemčija, Francija, Skandinavske države, Anglija,...) torej , kjer je "tuj oziroma nov" kulturni model dosegel kritično maso in začel pritiskati na drug" večinski kulturno- vrednostni sistem", da bi se ta spremenil oziroma prilagodil prihajajočemu je jasno da prihaja do težav, ki so po mojem mnenju neizogibne. Prav to bi se zgodilo, če bi mi naš vrednostni sistem poskusili vsiliti njim.(no se na nek način dogaja z vsiljevanjem političnega sistema, ki je njihovemu vrednostnemu sistemu tuj. Torej težave imamo MI pri nas in tudi ONI pri njih. A rabimo še kakšen dokaz, da si nismo kulturno-vrednostno najbolj kompatibilni?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: drvo ()

urban99 ::

No saj, v Sloveniji je vzrok samo malenkost drugačen. Ne gre za osebno, ampak kolektivno (beri nacionalno) paranojo. Vsi argumenti proti džamiji temu samo pritrjujejo - "čez 50 let bo Slovenija islamska republika", "leglo terorizma (in bognedaj Alkajde)", "neavtohtona religija"... ipd. traparije.

imallears ::

Ironija je, da so jo, če je ne bi, se ne bi povzpeli na vrh držav/narodov ... It's a tricky term - human nature, best not to go there.

--@urban99; ignorance is bliss, y dig? :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: imallears ()

BigWhale ::

Neavtohtona religija. Tale je dobra ja. hehe. :))) Jaz cem nazaj avtohtono religijo, castili bomo Svaruna!

Pa se to ni cisto avtohtono, ce smo natancni.

w00tnes ::

Najbolje da gremo nazaj na cascenje duhov narave...
(al pa se bolj nazaj in postanemo vsi ateisti, bi blo se najboljs :P )

imallears ::

Ej vidva, da ne bi kakšnga templja postavlala! ;(

jype ::

Js hočm nazaj kelte! Te ilirske pritepence pa nagnat! Er. No, al pa slovanske, če Ilirov ni več.

urban99 ::

Drvo, malo poglej, kdaj so že Mavri kolovratili po Evropi... kaj je prinesel kolonializem... kapitalizem... in nenazadnje, najbolj lokalno, kaj pomanjkanje gradbene in druge delovne sile v Sloveniji v času Jugoslavije :)

Tudi ta tako opevani "pri nas" in "pri njih" že lep čas ne obstaja več. Vsaj ne v tisti prastari obliki. Ta anahronična iluzija se odvija praktično samo še v glavah ljudi, ki pijejo kalno vodo. Naj jim bog pomaga... ali pa več njih, z Morano na čelu.

drvo ::

Se strinjam, vendar še vedno obstajajo določene kulturne razlike med različnimi območji. Pa ja ne boš trdil, da imata "evropski" kulturno-vrednostni prostor in naprimer bližnjevzhodni ali Japonski enake kulturno vrednostne ideale. Ali pa Turek, ki pride v Nemčijo in Nemec. (ne glede na ekonomske, politične ali kakršne koli migracije) Ravno to pomanjkanje tistega pri "nas" pri "njih" je mešanje. Saj kot sem že rekel da to lahko bogati kulturo tako dolgo, dokler ne pride do kritične mase in ta masa postane tista ki začne pritiskat in zahtevat spremembe in prilagoditve večine in začne zase zahtevati izjeme, ki se jih prej ni poznalo in so v nasprotju z ustaljenim vedenjem. Nekatere kulture so si med seboj podobne in lažje sobivajo druga z drugo. Druge so si pač skoraj popolnoma nasprotne.
Enako je z ljudmi, eni se med seboj razumejo drugi se pač ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: drvo ()

urban99 ::

V redu, ampak a mi govorimo o džamiji za slovenske muslimane ali o džamiji za neke muslimanske turiste?

imallears ::

Sej res ni več jasno kakšni so argumenti proti gradnji džamije, medtem ko so argumenti za popolnoma jasni in znani.

drvo ::

Ja, smo malo zašli iz teme ja. Čeprav je zadeva glede na temo z njo definitivno povezana.

durrenmatt ::

Okapi
V bistvu je oboje res.


Nič ni oboje res. Durrenmatt je trdil, da v Bibliji nikjer ne piše, da je treba homoseksualce ubiti. Kar ni res, kakorkoli obračaš.
Mene je pa samo zanimalo, ali je to trdil iz nevednosti, ali zato, ker mu je pač tako ustrezalo in je upal, da tega nihče ne ve.

Je pa seveda to značilno. V Koranu iščejo najbolj grozne verze, po svetu pa najbolj zadrte islamske fanatike, pizdarije iz Biblije, ki so 100X hujše kot karkoli, kar je zapisano v Koranu, pa spregledajo, in krščanske fundamentaliste (recimo tiste, ki v ZDA pobijajo ginekologe, ki delajo splave) tudi, če preteklih grehov krščanstva niti ne omenjamo.

O.


Okapi, ti po mojem sploh biblije ne poznaš, kaj šele koran. Če si eno al pa drugo enkrat v knjigarni prelistal, to še ne pomeni, da si s tem seznanjen, kaj not piše

imagodei ::

Dobro... No need to go personal. Predlagam, da se vrneta k Džamiji in pustita Koran ter Biblijo na stranskem tiru. ;)
- Hoc est qui sumus -

Shegevara ::

sama džamija ne bo nič situacije spremenila. Muslimanov bo še vedno isto, terorist bi pa lahko nastal tudi prej, saj živijo muslimani v Sloveniji vsaj že 60 let in če do sedaj niso mogli spljunit nobenih teroristov nula metrov, jih tudi ne bojo ko bojo že enkrat zgradil tisto džamijo.

JanK ::

Ekron:
Zakaj pa je lokacija klečanja na tepihu tako pomembna? A klečiš doma v kuhinji, športni dvorani, molilnici ali pa v M€ vredni đamiji, vse je isto, saj pri veri ja gre za neke duhovne vrednote. Ampak očitno đamijo hočejo neki kvazi verniki.>:D


Zakaj pa je lokacija momljanja ocenasa tako pomembna? A momljas doma v kuhinji, sportni dvorani, molilnici ali pa M€ vredni cerkvi, vse je isto, saj pri veri ja gre za neke duhovne vrednote. Ampak očitno cerkve hočejo neki kvazi verniki.>:D

durrenmatt ::

MedoPu: muslimanov je v Slo vedno več, z džamijo ali brez. Vsako leto se jih enih par k priseli iz Bosne. Na tak način umetno vzdržujemo število prebivalstva nad 2 mio.

AmokRun ::

JanK: Ja saj to je podobno, jaz osebno ne vidim kakšne bistvene razlike v teh mainstream religijah.
Cerkev pa zraven napeljuje še k skromnosti, če pa pogledaš njihove obrede, je pa skoraj tako kot bi v kakšno faraonsko grobnico padel - vse v zlatu.

Sem to že v skrajšani obliki povedal, pa je Gandalfar zbrisal.>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AmokRun ()

perci ::

Ekron: Torej si za rušenje vseh cerkva?

AmokRun ::

Jah rušenje cerkev bi bila preveč radikalna rešitev, čeprav priznam da me osebno to ne bi preveč motilo, ker nisem navezan na te stavbe.>:D Torej sem proti vsesplošnemu rušenju cerkev.
Drugače me tudi motijo razni kriminalci, morilci, pedofili..., pa to še ne pomeni da jih je treba kar pobit.

Sem pa proti da se taki verski objekti na novo postavljajo, pa naj bo to cerkev ali pa đamija ali pa nekaj tretjega. Pa ne zato ker se bojim teroristov, navala muslijev, pa ne vem kaj vse ste tu še omenjali, ampak zato ker se mi enostavno zdi neumno v 21 stoletju postavljati zgradbe, v katerih se časti nadnaravna bitja. Mislim LOL. Razumem da se okrog religij plete kultura, umetnost, filozofija, pa kaj jaz vem kaj še, ampak še vedno je bistvo to da je nek nadnaravni _stric_ tam zgoraj in to je smešno.:D

Jasno ta skupina ljudi ima vso pravico do svojega verskega objekta in sem prepričan da ga bo slej ko prej tudi dobila. Vendar to še ne pomeni da to ni neumno. Jaz sem proti temu, ker imam pravico biti proti!:D

Berserker ::

Sej mamo holiwood pa filmske zvezde častimo, kinoti so lahk pa templji.

jype ::

tr33k> Sej mamo holiwood pa filmske zvezde častimo, kinoti so lahk pa templji.

Vse kinote podret! Te dekadence nam pa res ni treba!

Thomas ::

Sej jih bodo podrli, ko bo šerija zmagala. Najprej mora dobiti "Center".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

urban99 ::

Boš pač še naprej gledal svojo črnobelo televizijo, se nimaš kaj dosti za sekirat po mojem.

Saladin ::

"Vsi bi morali sprejeti vse doneče stolpe, dokler na koncu ne bodo vsi gluhi in ne bodo več slišali razlik med njimi"

By Saladin
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

BigWhale ::

MedoPu: muslimanov je v Slo vedno več, z džamijo ali brez. Vsako leto se jih enih par k priseli iz Bosne. Na tak način umetno vzdržujemo število prebivalstva nad 2 mio.


Naredi sedemnenajst otrok in se bori proti muslimanski zalegi! Kaj se cakas?!!!?

dukenukem ::

haha sam tole je pa res ,to če bo tukaj đamija, bojo hodil od vse povsod, bo še huje

Meizu ::

A imamo katoliki v Sloveniji katedralo?

urban99 ::

Zanimivo res - zgleda, da ne veste, da jo imate? :))) Celih šest komadov kot kaže...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

Okapi ::

Meizu pač ne ve, da je katedrala po slovensko stolnica in da jih imamo pri nas 6. Žalostno, da mora to ateist razlagati verniku. In po svoje značilno - nekateri katoliki še o svoji veri vedo bore malo, pa bi radi vsem solili pamet o islamu.

O.

imagodei ::

Pa ravno takšno število bazilik...
- Hoc est qui sumus -

jype ::

Tudi sinagogo imamo. Kar je seveda prav, glede na to da imamo ljudi, ki jim to nekaj pomeni.

Meizu ::

Aja no. Mate point. Sori ljudje vera me ni nikoli zanimala, me niti ne bo. Zaradi mene nej jo postavijo, sam nej utišajo un fakin minaret al kaj je že. Ampak že iz stilskega stališča džamija ne paše glih v ljubljano :\

poweroff ::

Vsaj toliko kot toplarna. :D
sudo poweroff

fabrskd ::

Naredi sedemnenajst otrok in se bori proti muslimanski zalegi! Kaj se cakas?!!!?


Na đamijo:)!
Screw you guys i'm going home!!!

BigWhale ::

Samo dve moznosti sta:

Ali prepovemo in podremo vse obstojece verske objekte ali pa dovolimo pripadnikom drugih verstev, da postavljajo nove, svoje.

kriko1 ::

Prva možnost mi je zelo všeč >:D
««
12 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Prispevki za gradnjo džamije (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26448614 (44938) Ziga Dolhar
»

Džamija v lj na cesti dveh cesarjev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27816244 (11787) Daedalus
»

referendum (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10036092 (34587) Gr0unD Zer0
»

Trenja - DŽAMIJA:)?? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
60732561 (24967) kuglvinkl

gradnja đamije!

Oddelek: Loža
171740 (1455) Gandalfar

Več podobnih tem