» »

Islam v Evropi

Islam v Evropi

««
«
1 / 26
»»

Samsung06 ::

Zanima me naslednje:

1) Obstaja kje link, ki prikazuje kako hitro narašča število muslimanov v posameznih državah po letih?
Nekaj podobnega kot je razvidno na tem linku, samo da bi prikazovalo določeno obdobje recimo od 1900 do 2008 za vsako posamezno državo? Wiki

Če bi bil graf pa še toliko bolje. Tako bi lahko resnično videli, primerjali kako narašča število muslimanov v Evropi.

2) Zanima me tudi ali obstajajo kaki izračuni, katerega leta bi "mi" postali manjšina, seveda za vsako posamezno državo?

3) Ali lahko pričakujemo ob vse večjem naraščanju muslimanov v Evropi, da se bo ob določenem % muslimanov začelo počasno spreminjanje naše sedanje ustave, naših sedanjih zakonov v prid muslimanski populaciji? O katerem % govorimo tlele? 30%, 50%, več? Primer: Makedonija ima okrog 30% muslimanske populacije, in že spreminjajo zakone, ustavo.

4) Kako gledate na to, da naj bi Švica imela referendum za minorete?

5) Ali ste mnenja da asimilacija ne deluje tako kot bi morala? Kaj storiti?

Toliko zaenkrat.

lp
  • zaklenil: bluefish ()

Thomas ::

Če bi se zgodovina nadaljevala po starem ... boljš da ne pomislite. Zaradi milijard ljudi, ki vstopajo v interakcijo ... kaos po defaultu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Saladin ::

1) Obstaja kje link, ki prikazuje kako hitro narašča število ne-muslimanov (kristjanov, ateistov, ...) v arabskih državah po letih?
Nekaj podobnega kot je razvidno na tem linku, samo da bi prikazovalo določeno obdobje recimo od 1900 do 2008 za vsako posamezno državo?

Če bi bil graf pa še toliko bolje. Tako bi lahko resnično videli, primerjali kako narašča število ne-muslimanov v arabskem svetu.

2) Zanima me tudi ali obstajajo kaki izračuni, katerega leta bi "mi" postali večina, seveda za vsako posamezno državo?

3) Ali lahko pričakujemo ob vse večjem naraščanju ne-muslimanov v arabskem svetu, da se bo ob določenem % ne-muslimanov začelo počasno spreminjanje njihove sedanje ustave, njihovih sedanjih zakonov v prid ne-muslimanski populaciji?

5) Ali ste mnenja da asimilacija ne deluje tako kot bi morala? Kaj storiti?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

A. Smith ::

Nemci in Islam - der Spiegel.

Obširen članek, priporočam v branje.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Thomas ::

Tole ni hec. Lani osorej sem bil jaz "edini" nestrpnež. Oziroma eden redkih skrajnežev, ki mu je Slotech dušebrižništvo celo pripelo eno odlikovanje Grata, non Grata - neki tacga.

Zdej pa tako razmišljajo že milijoni po Nemčiji.

Vem pa naslednje. Moja intenca je bilo miroljubno reševanje problemov. Ravno toliko ostro, da bi cvilili vsi Hanžeki, a kri ne bi tekla. Vsaj s strani države povzročenega prelivanja krvi, ne bi bilo. Obupani Hanžeki pa vsekakor.

Mislim, da ker se je ene 20 let tlačilo dol tole, pometalo pod preprogo, nekej milijonov Nemcev zdej razmišlja fašistično, da ne rečem nacistično. Reakcija na "strpnost" uradne politike.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Samsung06 ::

No sej to me zanima, če je kje kak izračun, katerega leta bomo postali "mi" manjšina ob takem trendu(za vsako državo posebej; Eu)?

PaX_MaN ::

Hja, tam doli se množijo, ker se lahko in jim versko pravo to dovoli/zapoveduje, potem pa, ko vidijo, da le ni tako dobro, kot so mislili, da bo, ilegalno/pol-legalno/legalno pridejo sem, kjer jim zakonsko pravo dovoli, da obdržijo versko pravo minus stvari, ki jim v le-tem verskem pravu od tam doli niso všeč in potem štepajo svoje potomce, ki takisto spoštujejo to malček spremenjeno versko pravo od tam doli etc.

Zakaj ni, recimo, obratno? Ker mi tam v njihovem verskem pravu ne moremo obdržati svojega zakonskega prava, medtem ko ga oni pri nas komotlih.

[Ne me resno jemat,no.]

BigWhale ::

No ja, ce 'mi' postanemo manjsina in potem izumremo, bo to samo pomenilo, da smo imeli eno evolucijsko hibo, pomanjlkjivost, da nismo premagali 'onih'.

Sem pa precej preprican, da se marsikateri musliman, ki ostane 'ne-asimiliran' tukaj pri nas, spremeni in povzame zahodnjaski nacin zivljenja, brez, da spremeni vero. Pocasi bodo tudi muslimani dojeli, da se Koran ne bere dobesedno, tako kot se ne bere dobesedno Biblija. Vseeno bo pa marsikje ostal se kak ficfiric (na obeh straneh), ki bo svojo versko knjigo jemal dobesedno...

Thomas ::

No ja, ce 'mi' postanemo manjsina in potem izumremo, bo to samo pomenilo, da smo imeli eno evolucijsko hibo, pomanjlkjivost, da nismo premagali 'onih'.


ČE.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Saladin ::

Moj reply je bil povsem resen:

če se mi tukaj bojimo asimilacije islama, kaj je potem tam "doli" pri njih? Se tudi oni kaj bojijo?

Seveda se.

Afrika npr. je bila dolgo časa pretežno muslimanski kontinent (-indogeni paganizem), sedaj pa med sabo na veliko jamrajo, kako hitro in množično izgubljajo svoje ovce nad krščanstvom.

To je Afrika.

Arabske države su druga zgodba. Tudi tam se dogaja "westernizacija". Odpira se kapitalističen razvoj, trgovine, McDonalds, moda, internet caffeji,..
In odpira se mentaliteta.

Je pa tako - hitrost razvoja tam je odvisna predvsem od politike in verskih vodij. V času miru in ko ni "ekscesov" tipa "žalitev" ali "zahodnih napadov" gredo tam stvari na bolje.
Biznis in politika dobivata vse večjo moč nad verskimi voditelji. Verski zakoni ali uveljavljanje le teh postaja vse ohlapnejše.

Vse zgleda super dokler se nekje ne zgodi kaka pi......a. Potem to vsi verniki (in politiki) tam vzamejo osebno kot napad ne le na njihovo državo, ampak prav na Islam. Evropske sankcije tako privedejo do ponovne degeneracije v fundamentalizem in dolgotrajen napredek v westernizaciji se v zelo kratkem času izniči v valu sovraštva in nasilja.

Da narod tam preobčutljivo reagira na vsako potezo zahoda je jasno. Ampak ignoriranje tega in neko vsiljevanje ne bo tukaj pomagalo, kot je zgodovina pokazala.

Edini način za miroljubno koeksistenco je liberalizacija moralnih in verskih vrednot.

To pomeni, da muslimanom v Evropi pustiš njihova oblačila (brez vela) njihove mošeje in si bolj pazljiv pri kritikah Islama (obenem seveda aktivno nastopaš proti verskemu nasilju, mutilacijah in sovraštvu. Da jasno nastopaš proti ekstremizmu vsake vrste - ki pa ni naperjen proti specifičnim religijam. Da jasno ločiš ekstremizem od religije in da to stalno tudi poudarjaš).

To bo avtomatsko privedlo do izboljševanja stanja v arabskem svetu. Liberalizacija Islama na Zahodu pomeni tudi liberalizacijo zahodnih vrednot pri njih.

Kar bo sprva privedlo do koeksistence raznih narodov, bo ščasoma (to velja povsod) mešanja in prilagajanja teh vrednot, da bodo odgovarjala večini. Razlika med muslimanom in ateistom bo postala postranska in globalno nepomembna, kot če je nedko črne barve, drug pa bel.

Potem niti ne bo več pomembno, če bi res Islam postala večinska vera v Evropi (čeprav močno dvomim v to).
To pa zato, ker se bi šlo za liberalni Islam, ki se (razen v semantiki in podrobnostih) ne razlikuje bistveno od liberalnega krščanstva, ki je naša vsakodnevica.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Karaya 52 ::

Saladin; In kako še lahko odgovoriš na "pritisk liberalnih vrednot"? Egipt, Iran anyone? Kam se pa Turki zadnje čase nagibajo pa tudi vemo.

Saladin ::

In kako še lahko odgovoriš na "pritisk liberalnih vrednot

Prvi korak je, da za pogovore z Muslimani izbereš za to primerne ljudi, ki razumejo Islam tako kot krščanstvo in svetovne geopolitične razmere. Po možnosti kakšen akreditiran in obojestransko spoštovan zahodni liberalni musliman.

Že to je treba podrazumevat, da bo fundamentalistični musliman pogojno upošteval le besedo drugega muslimana. In to mora bit naš, liberalen musliman, ki bo pokazal in mu dokazal liberalen prav.

To je prvi korak.
Dobre govornike in mirovnike potrebujemo, ne pa kavboje.

Kajti če se gremo nasilja, je edina dokončna pot totalna anihilacija. Genocid.
Kar je nedopustno, ne glede kako bedasta in nasilna je druga stran.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

T-h-o-r ::

"Kam se pa Turki zadnje čase nagibajo pa tudi vemo."


tam vojska ne bo tega dopustila (ukinitve sekularne države namreč)


zadeve v muslimanskih državah pa se bodo spremenile takrat, ko bodo ljudje sami pogruntali, da je njihov način življenja katastrofa in ne takrat, ko bomo na njih zmetali nekaj milijonov bomb
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Thomas ::

ko bodo ljudje sami pogruntali, da je njihov način življenja katastrofa


Si kar optimist, moram rečt. Pogruntali bodo čez 5000 let. Toliko, kolikor smo Evropejci rabili, da smo pozabili Keltske, Praslovanske, Germanske in podobne obrede.

Morda smo pa mi celo izjema. Morda drugi svojih korenin ne bodo pozabili niti v 5000 letih.

Če je konec z Evropejci in njihovimi podružnicami po svetu (Amerika, Avstralija), po moje nivo preostale civilizacije ni nujno ravno visok.

Sanjarije o arabski odpravi na Južni tečaj, če bi leta 1900 izumrli vsi Belci zaradi kakšne kožne bolezni ... so prav lahko samo SF.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

T-h-o-r ::

"Pogruntali bodo čez 5000 let. Toliko, kolikor smo Evropejci rabili, da smo pozabili Keltske, Praslovanske, Germanske in podobne obrede."

je bilo takrat(v času germanov, keltov) nekaj podobnega z rimljani, svoje sile so pošiljali povsod po znanem svetu, da bi civilizirali germane, kelte itd., na koncu pa jih je ravno to izčrpalo in nastopilo je 1000let blackouta

se bojim, da bi se to ponovilo
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Thomas ::

Dokler je bil Rim, je bilo tako dobro na svetu, kot nikoli prej in še 1300 let po tistem ne.

Povedal sem že, da bi tistih 1300 let par procentne rasti letno - kar imamo že 250 let, enako smo pa imeli pod Rimom - da bi teh dodatnih 1300 let rasti pomenilo, da bi bila sedaj postavka na uro BISTVENO višja kot je.

Pod Rimom je bilo relativno naraščajoče blagostanje, skoraj do konca. Od 1760 je spet. Vmes smo pa 1300 let pofučkali, tako kot smo prej pofučkali mnogo tisočletij.

Jaz nisem zato, da se vrnemo "h keltskim koreninam", ali pa da nam eni drugi "Kelti" solijo pamet.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Utk ::

Za stanje v muslimanskih državah, se naj sekirajo muslimani. Nas briga samo to, da nas tu ne popapcajo. Dol naj delajo kar želijo. Če jim je tako hudo, bojo že naredili revolucijo, kot jih je blo v Evropi že ogromno, in ogromno mrtvih, da se je kaj premaknilo. Da bi Evropejci umirali v po Aziji in Afriki za njihovo demokracijo, je pa neumno. Naj si jo sami izborijo, če nočejo, pa nič. Lahko pomagamo, ampak ne z življenji.

Samsung06 ::

Torej, kaka je rešitev problema?

Saladin? Se naj kar pustimo, da postanemo manjšina? Mene prov malo briga kako tam živijo. Zanima me le kako živimo tle v Evropi, naše vrednote,...

Torej Švica je OK, če bodo imeli referendum o minoretih? Pri nas se pa o tej temi še govoriti ne sme, ker te Hanžek 2.0 takoj sesuje.

Ali ne bi morali malo poostriti zakone? Recimo, da ne dobi prov vsak državljanstva, da oblada jezik, zgodovino države, da spostuje kulturo te drzave,... itd.

T-h-o-r ::

"Dokler je bil Rim, je bilo tako dobro na svetu, kot nikoli prej in še 1300 let po tistem ne."

agree, ampak, ker so se preveč razširili jim nič od tega ni pomagalo, da jih barbari ne bi pregazili

in nočem, da se to zgodi tudi nam


CrniE: se popolnoma strinjam
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

nevone ::

Za stanje v muslimanskih državah, se naj sekirajo muslimani.

Ni čisto res, ker tudi nam lahko zrastejo čez glavo. In predvsem se tisti, ki se sekirajo naselijo drugam, ker se imajo kam. Zato pritisk v lastnih državah ni tako močan, kot bi moral biti.

Problem pa nastane, ko tukaj na Zahodu mogoče ne uspejo, in potem začnejo tako relativizirat, - kot veliko Evropejcev, namreč da je itak povsod isto sranje - in se obrnejo nazaj k svojim koreninam. Kar pa potegne za sabo to, da se začne razkol med njimi in nami na našem teritoriju.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

urban99 ::

"Dokler je bil Rim, je bilo tako dobro na svetu, kot nikoli prej in še 1300 let po tistem ne."

lol fajn pravljice so tole... seveda je vse fajn, če je sistem oz. stanje, v katerem si, edino kar poznaš. Tudi Indijanci so se mel najbrž fajn med tem pa Kitajci tudi... Japonci celo še 100 let nazaj.

Ampak kaj bi vi sploh radi - bi zdej meje zaprli? Ker v islamu ni prav nič dobrega? In kaj je v naši kulturi (zaradi mene jo lahko imenujete tudi katoliška, če lahko živite brez razsvetljenstva (i pitty u)) tako dobrega, da bi se morali zapreti v kokon?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

nevone ::

Ampak kaj bi vi sploh radi - bi zdej meje zaprli?

Ne. Mi bi samo osveščali ljudi, da ne nasedajo naivno propagandi o multikulturnosti in splošni dobrosti divjakov. Treba je ohraniti trezno glavo, ne pa da se kar topimo ob misli, kako bomo složno živeli vse potlej, ko se muslimani, množično in nekritično z naše strani, naselijo na "našem" ozemlju.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

nevone ::

Muslimani imajo dovolj ozemlja, ki ga je potrebno ustrezno urediti. Naj se ukvarjajo s tem, preden začnejo s svojo ekspanzijo po celem svetu.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Saladin ::

Saladin? Se naj kar pustimo, da postanemo manjšina?

Do tega ne bo prišlo.

Naša naloga je, da čimbolj neboleče in miroljubno liberaliziramo muslimane. Da jim pokažemo, da seksualnost, profit, ateizem, td. niso noben bavbav. Da jim pokažemo, da se da Koran brat in razumet na sodoben način, primeren današnjemu času.

In to je treba istočasno delat tako pri nas kot v arabskem svetu.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

urban99 ::

nevone, ne vem no... kdo pa smo 'mi', da bomo to počeli? Abu graib in Guantanamo pa še kaj so 'nas' popolnoma diskreditirali za kaj podobnega. Res ne razumem od kje vam ta superiorni egocentizem, še manj pa absolutistično govorjenje o divjakih. Se imate za übermensche, ki imajo doma vse pošlihtano? Blagor tistim, ki živijo v tej zablodi.

@saladin
"Da jim pokažemo, da seksualnost, profit, ateizem, td. niso noben bavbav."

khm... to bi jim kdo kazal? Francozi? Tem gre glede tega še kar dobro imo, ostali pa... khm, no. Sploh mi, če začnemo na lokalnem nivoju. Vprašajte Slovence kaj je to seksualna revolucija. Velik smeh. Vprašajte jih kaj so 'razsvetljenske' reforme. Spet smeh, ampak hvalabogu bistveno manjši.

"In to je treba istočasno delat tako pri nas kot v arabskem svetu."

Podpis pod tole, zrelo razmišljanje after all. Všeč so mi ljudje, ki razmišljajo vsaj s kančkom avtorefleksije.

nevone ::

Abu graib in Guantanamo pa še kaj so 'nas' popolnoma diskreditirali za kaj podobnega.

Ti si zaradi tega pripravljen dvigniti roke in reči evo res nismo za nobeno rabo, zadnji čas, da uvedemo šeriatsko pravo po vsem svetu, ker je bistveno boljše od našega.

Res ne razumem od kje vam ta superiorni egocentizem, še manj pa absolutistično govorjenje o divjakih. Se imate za übermensche, ki imajo doma vse pošlihtano? Blagor tistim, ki živijo v tej zablodi.

Vsak se ima za kar se ima. Jest ne vem za kaj se imajo drugi. Osebno se imam za čuteče in razmišljujoče bitje, ki pač ocenjuje situacijo v svetu kar se da objektivno. Seveda pa nisem pripravljena spregledati napak drugje po svetu in gledati samo svoje lastne. To je preprosto avtodestruktivno.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

A. Smith ::

Naša naloga je, da čimbolj neboleče in miroljubno liberaliziramo muslimane. Da jim pokažemo, da seksualnost, profit, ateizem, td. niso noben bavbav. Da jim pokažemo, da se da Koran brat in razumet na sodoben način, primeren današnjemu času.
Liberalizacija je v redu zadeva. In verjetno se strinjamo, da se z glavnimi Islamskimi kleriki ne da imeti dialoga. Tole je video, ki kaže dialog (glavni del se začne pri 3:22). Morda ni najboljši možen, vendar pokaže tisto, kar mora.

Z liberalizacijo torej ciljamo na posamezne osebe izven visokega klera, ki se priselijo. Tu pa nastopi gradnja džamij, ki ustvarjajo okolje, v katerem se muslimani gibljejo, in jim preprečujejo integracijo v našo kulturo. To je razlog pretirane gradnje džamij v Nemčiji (sklicujem se na članek) in za protest tudi tistih Nemcev, ki niso skrajni desničarji.

Ne me narobe razumet, gradnji džamije v Ljubljani ne nasprotujem. Vendar zagovarjam mnenje, da se mora priseljence prisiliti v stik z našo kulturo, pa četudi to pomeni omejitev števila postavljenih džamij.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

urban99 ::

Abu graib in Guantanamo pa še kaj so 'nas' popolnoma diskreditirali za kaj podobnega.

Ti si zaradi tega pripravljen dvigniti roke in reči evo res nismo za nobeno rabo, zadnji čas, da uvedemo šeriatsko pravo po vsem svetu, ker je bistveno boljše od našega.

Kakšno šeriatsko pravo? Od kje ti to? Kje v zahodnem svetu vidiš težnje po njegovem uveljavljanju? Dajte prosim razmišlat brez nezdrave paranoje pa bo vsem bolje. A obstoječa zakonodaja držav zahodnega sveta ni dovolj dobra za 'islamiste', ki prihajajo vanje? Potem spremenimo zakonodajo - za vse(!), pa bo. Al je kje drugje problem?

Če ima pa kdo željo letake iz avionov metat nad Arabijo pa naj, ampak - kot je rekel Saladin - naj kakega odvrže tudi nad nami.

USS Liberty ::

>>>>No ja, ce 'mi' postanemo manjsina in potem izumremo, bo to samo pomenilo, da smo imeli eno evolucijsko hibo, pomanjlkjivost, da nismo premagali 'onih'.

Ja, in ta evolucijska hiba, ki se je pojavila na zahodu in ki ga bo očitno tudi pokopala, se imenuje multikulturalizem.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Thomas ::

Zato je treba to evolucijsko hibo odpraviti. Smešiti multikulturalizem, ki po svoje teoretični osnovi je smešen, po svojih posledicah je pa za nas poguben.

Nočemo nobenega multikulturalizma, ker je res - samo hiba.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

nevone ::

Kakšno šeriatsko pravo? Od kje ti to? Kje v zahodnem svetu vidiš težnje po njegovem uveljavljanju?

Sej so se Srbi pa Hrvatje tudi čisto bratsko mešali, potem se pa kar naenkrat niso več marali.

Če mešamo civilizacije obstaja možnost, da ko se enkrat zadosti zmešajo, se tudi spopadejo med sabo za prevlado. To je v človeški naravi. Ne v vsakem človeku, ampak dovolj je, da je masa njih kritična in nihče več ne zaustavi toka neljubih dogodkov.

Dajte prosim razmišlat brez nezdrave paranoje pa bo vsem bolje.

To ni nobena paranoja. To SE dogaja. Lahko si pa seveda zatiskaš oči in mene otožuješ nezdrave paranoje.

Če ima pa kdo željo letake iz avionov metat nad Arabijo pa naj, ampak - kot je rekel Saladin - naj kakega odvrže tudi nad nami.

Pri nas se letake kar pridno meče. Medtem ko je ponekod to precej tvegano početje.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

urban99 ::

Res ne štekam problema 'multikulturalizma'. Hočete blond otroke al kaj? Če ne drugega - v Sloveniji se vam glede tega skoraj ni za bati po mojem. Število ne-belcev je... khm, mogoče jih je vsega skupaj par tisoč.

V Londonu je samo 40% 'Angležev', v Parizu najbrž še manj 'Francozov'. So what?

Saj vidim, eni bi najraje meje zaprli in srečno živeli v nekih mentalnih in po možnosti rasno čistih (da bo za ziher) kokonih... (obenem pa slavili rušenje berlinskega in podobnih zidov). Ne bo šlo po mojem.

Thomas ::

Pri nas se letake kar pridno meče. Medtem ko je ponekod to precej tvegano početje.


Pri nas lahko mečeš vsakršne letake. Le zdaj nekateri strpneži hočejo uvesti "kaznivost sovražnega govora".

Sovražni govor je v Saudiji seveda že kazniv.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

A. Smith ::

Se imate za übermensche, ki imajo doma vse pošlihtano? Blagor tistim, ki živijo v tej zablodi.


Tega ni nihče trdil. To je zgolj tvoje podtikanje. Meni so samo všeč ženski obrazi, in nočem doživeti, da bi se v naši državi uzakonil hidžab. Nočem šerijata namesto ustave. Pa saj so to čisto pozitivne in neškodljive želje, ali kako?

Izpostavljam samo dejstvo, da bo treba ob trenutni stopnji priseljevanja muslimanov hudičevo pazit, da jih dovolj hitro integriramo (s tem mislim na kulturo, NE na njihovo vero, ja?). Če meni ne verjameš, da bodo sicer posledice, potem vprašaj Kosovske Srbe!
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: A. Smith ()

urban99 ::

To ni nobena paranoja. To SE dogaja. Lahko si pa seveda zatiskaš oči in mene otožuješ nezdrave paranoje.


Kje SE dogaja uveljavljanje šeriatskega prava na zahodu?

Thomas ::

V Londonu je samo 40% 'Angležev', v Parizu najbrž še manj 'Francozov'. So what?


So, požigajo avtomobile. Ponavadi po par na noč, občasno po 100 in 1000.

Izvajajo mutilacijo deklet afriškega porekla ...

Če še ne veš. Oziroma misliš, da ne smeš vedeti sploh, da bi ne bil nestrpen.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Karaya 52 ::

Saladin> In to je treba istočasno delat tako pri nas kot v arabskem svetu.

Meni so pa dopovedovali da so teroristi produkt zahoda, ki se vmešava v njihov svet.

Thomas ::

Kje SE dogaja uveljavljanje šeriatskega prava na zahodu?


Na.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

urban99 ::

Se imate za übermensche, ki imajo doma vse pošlihtano? Blagor tistim, ki živijo v tej zablodi.


Tega ni nihče trdil. To je zgolj tvoje podtikanje. Meni so samo všeč ženski obrazi, in nočem doživeti, da bi se v naši državi uzakonili hidžab. Nočem šerijata namesto ustave. Pa saj so to čisto pozitivne in neškodljive želje, ali kako?


Vsega ne jemati dobesedno, prav nič nisem želel podtikat. Ampak misel o uzakonjenju hidžaba, pa je imo čiiiista paranoja. Ampak tam še nismo. Imam pa občutek, da imajo mnogi probleme že z dovoljenjem nošenja hidžaba. Če je pa to problem (ne leti nate), potem pa 'onih divjakov' nimamo kaj učiti.

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

urban99 ::

V Londonu je samo 40% 'Angležev', v Parizu najbrž še manj 'Francozov'. So what?


So, požigajo avtomobile. Ponavadi po par na noč, občasno po 100 in 1000.

Izvajajo mutilacijo deklet afriškega porekla ...

Če še ne veš. Oziroma misliš, da ne smeš vedeti sploh, da bi ne bil nestrpen.


Thomas, meni ne boš pravljic prodajal. Sem mal preveč po svetu, da bi mi jih lahko. "Ponavadi po par na noč" - ja seveda, humorist :)))

V Parizu sem vsake tri mesece po dva do tri tedne - prejšji mesec, na dan Bastilje, jih je v eni noči gorelo 300 po vsej državi. En pred mojim stanovanjem. Zakaj? Ker so mulci nanj petarde metali... simple as that. No big deal za Parižane, v naših butalah pa nekateri v luft skačejo.

Tistile link si pa kar bookmarkaj, jaz se mu samo smejim... če mate takele stvari za resne, potem ste neresni.

durrenmatt ::

veliko pove vrednostni sistem. Pri muslimanskih priseljencih je čisto drug kot pri nas. Za njih je važno imet dosti otrok. Kak jih boš šolal pa to je druga briga.

Kar se pa tiče muslimanskih klerikov, pa je njihov cilj jasen: kalifat Evropa. Torej: pomuslimaniti Evropo. Pomuslimaniti cel svet v bistvu.

durrenmatt ::

ja, pa še to: Muslimani nimajo interesa, da bi se asimilirali.

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

urban99 ::

Na!


Ontario has allowed Catholic and Jewish faith-based tribunals to settle family law matters on a voluntary basis since 1991, but the practice got little attention until Muslim leaders demanded the same rights.

Jah sej, egalite za vse, al pa za nobenga. Zgleda so se nekje zakalkuliral, aneda... no, tud svari bodo rešili po uradni poti in zakonodaji. Če jo bo treba spremenit, jo bodo pa za vse.

Thomas ::

Se pravi, si svojo trditev "kje na Zahodu se uveljavlja šerija?" - povlekel nazaj?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

USS Liberty ::

>>>>>>Res ne štekam problema 'multikulturalizma'. Hočete blond otroke al kaj? Če ne drugega - v Sloveniji se vam glede tega skoraj ni za bati po mojem.

Čisto narobe štekaš. Tukaj ne gre za nasprotovanju nekomu, zato ker ima drugačno barvo kože. Za mene je dober zahodnjak tako temnopolti Michael Jordan, kot belopolti Wayne Gretzky. Nasprotovanje multikulturalizmu je nasprotovanje politiki, da mora zahod sprejeti in na svojih tleh gojiti neke tuje kulture in navade, ki z zahodom nimajo nič skupnega. Zahod je zahod, mi imamo svojo kulturo, svojo tradicijo, svojo civilizacijo… tako kot imajo Arabci svojo, Kitajci svojo, Indijci svojo... Nekateri pa bi v imenu nekega multikulturalizma zahod tako na silo preuredili, da ne bi bil več zahod, ampak bi bilo na zahodu malo Arabije, malo Kitajske, malo Afrike… to pa vodi v konflikte in na dolgi rok v propad zahoda…
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

urban99 ::

ja, pa še to: Muslimani nimajo interesa, da bi se asimilirali.


lol seveda... ker v Evropi ni asimiliranih muslimanov. Fant moj, bo treba kaj čez mejo, zdaj ne rabiš pasoša, da boš videl kaj takega.

Ne da se mi več, grem ven v Belo Ljubljano :)

Thomas ::

Ne da se mi več, grem ven v Belo Ljubljano :)


Normalno, "da se ti ne da"!

Sprevidel si, kakšne oslarije si trdil. Priznaj vsaj sebi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

urban99 ::

Se pravi, si svojo trditev "kje na Zahodu se uveljavlja šerija?" - povlekel nazaj?


Niti slučajno... še vedno trdim, da so tisti, ki mislijo, da se te stvari brez ozira na državne zakonodaje, lahko uveljavijo, navadni paranojiki.

Pa kake linke, ki so jih webmastri naredili, limaj drugič. Tole izgleda podobno neresno kot tisti, ki to jemljejo resno. Aiiit!
««
«
1 / 26
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Posledice Manchesterskega napada? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
998142877 (128540) BigWhale

Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47182993 (73460) Gandalfar
»

Kako se mora islam spremeniti, da ga bo zahod 'sprejel'? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
22935499 (30900) guest #44
»

Pakistan blokiral Facebook, Youtube, Wikipedijo in Flickr (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7626619 (24757) ahac

Več podobnih tem