» »

Čas dela za islam - demografija sveta

Čas dela za islam - demografija sveta

Temo vidijo: vsi
««
28 / 33
»»

donfilipo ::

TESKAn>> zato bi se pa morali zavzemat za družbo, kjer lahko uresničuješ te cilje in kjer vladajo pravila (zapisana v zakonih).....

Točno tako, le da zavzemanje revežev, za pravičnejšo družbo, ob tisočih dobro plačanih profesionalcih izgleda malce smešno:)

>> Najslabše je, če neko skupino pavšalno kaznujemo samo zato, ker se en od parametrov ne ujema z našimi prepričanji oziroma mu pavšalno pripisujemo neko obnašanje.

To je pa nedvomno res. Trenutno so najbolj na udaru revnejši sloji:) Šalo na stran, se ne bi mogel bolj strinjati. Muslimanom pavšalno očitati terorizem je, kot sem prav v tej temi sam večkrat omenil, nespametno! Po drugi strani je pa še bolj nespametno trditi, da nekateri muslimani ne podpihujejo nacionalizma in šovinizma in v kakih težjih časih potencialno tudi terorizma.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

donfilipo> Po drugi strani je pa še bolj nespametno trditi, da nekateri muslimani ne podpihujejo nacionalizma in šovinizma in v kakih težjih časih potencialno tudi terorizma.

Žal se v tem ne razlikujejo od nobene druge arbitrarno izbrane skupine. Če npr. trdiš, da kristjani redkeje zagovarjajo in izvajajo terorizem kot muslimani, potem očitno ne razumeš, kaj terorizem je (bombardiranje civilnih ciljev, ki so ga krščanski vojaki ZDA na bližnjem vzhodu izvedli večkrat, kot je to uspelo Talibanom, Sadamu in ostalim režimom skupaj, na primer, je klasični primer državnega terorizma, primerljiv z nacističnim bombardiranjem civilnih ciljev v Španiji v tridesetih letih prejšnjega stoletja).

http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/7... je le eden od več sto takih primerov v Afganistanu, na primer.

Če rečeš, da za to niso krivi kristjani, potem moraš sprejeti, da tudi muslimani ne morejo biti krivi za teroristične napade ljudi, ki so muslimani. Glede na to da verska dogma obojim nalaga nespoštovanje drugače verujočih in hkrati pridiga o strpnosti in morali, je ta dilema popolnoma nesmiselna - ljudje svoje obnašanje prilagodijo socialnim pritiskom, ne pa tekstom iz knjig.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

guest #44 ::

a torej ko nekdo omeni radikalni islam pomislite samo na samomorilske napadalce? kaj pa tisti, ki širijo ekstremistične ideale, zavračajo kulturo v katero so se preselili, tisti ki ubijajo ko nekdo užali njihovega boga, tisti ki skušajo hijackat pravni sistem (googlaj...Muslim arbitrary courts, UN ban on criticizing religion),...

tisti, ki se razstreljujejo so večinoma pripeljani na rob, ampak je ogromno drugih, ki širijo islam na manj nasilen način. V Evropi muslimani nas bodo outbreed-aly, poslušite sam Gadafija kaj napoveduje. A ne vidite, da je to začaran krog...vera pravi muslimanom, da se morejo razmnoževat, s tem pa povzročajo večjo brezposelnost mladih.

Teroristi pomojem so manjša težava kot ostali faktorji.

Najslabše je, če neko skupino pavšalno kaznujemo samo zato, ker se en od parametrov ne ujema z našimi prepričanji oziroma mu pavšalno pripisujemo neko obnašanje.

Tako je, edino pravilno da podpiramo nekoga, ki nas želi iztrebit.

jverne> Tako je, edino pravilno da podpiramo nekoga, ki nas želi iztrebit.

Si ti nepismen? Nisi prebral, kaj je napisal donfilipo, al se norca delaš?

jverne> Teroristi pomojem so manjša težava kot ostali faktorji.

Jasno, a to ne spremeni dejstva, da smo mi sposobni zoper "ostale faktorje" realno ukrepat samo tako, da se držimo lastnih načel in predpisov.

V vseh ostalih primerih smo že kapitulirali.

Ja malce sem napačno prebral, vzamem besede nazaj.

Je pa res, da to kar teksan predlaga, se ne dogaja, tako kot bi se moralo...ta prvi del njegovea mnenja mislim. Islam is getting a free ride in Europe.

Lastna načela in predpise praviš, bi se strinjal. A niso naša načela taka, da vsi neglede na raso, barvo, spol, religijo,... so dobrodošli, res al ne?
V tem primeru pa imamo težavo, kako sprejet nekoga ki ti hoče slabo?

jverne> Islam is getting a free ride in Europe.

Free ride? Samo tam, kjer policija ne opravlja vestno svojih dolžnosti. Sam bi poostril zakonodajo na tem področju in naredil ljudi na položajih tudi kazensko odgovorne. Seveda to ne gre brez poštenega plačila, mi (in večina evrope z nami) pa pri državnih službah radi skoparimo z denarjem in namesto njega ponujamo "stabilnost" zaposlitve.

Jaz tudi ne bi šel v romsko naselje preganjat zločinca, če bi za to dobil 500 evrov na mesec, pa 400 evrov nagrade če bi tvegal življenje pri obvladovanju psihopata z bombo.

jverne> A niso naša načela taka, da vsi neglede na raso, barvo, spol, religijo,... so dobrodošli, res al ne?

Načela so povsem poslovna. Dobrodošli so sposobni ljudje, ki lahko zapolnijo delovna mesta in seveda določeno število političnih beguncev - ti so najboljši borci za islam, kompatibilen s človekovimi pravicami, ker so pred njim pribežali sem in ga tudi najbolj glasno in argumentirano kritizirajo.

Zgodovina sprememb…

OmegaM ::

jure, a si ti kdaj videl plačilno lisato vojaka ali pa policista ???
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

OmegaM> jure, a si ti kdaj videl plačilno lisato vojaka ali pa policista ???

Ne.

USS Liberty ::

V javnost je prišla šokantna novica, da je vladajoča leva britanska Laburistična stranka načrtno uvozila ogromno priseljencev, da bi si zagotovila večjo volilno bazo...

LABOUR IMIGRATION PLOT

Očitno levica Sskoraj nikjer po Evropi nima več večinske podpore avtohtonega prebivalstva, pa mora zato uvažat volilce iz tretjega sveta, v Veliko britanijo uvaža levica volilce predvsem iz Pakistana in Bangladeša...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Šokantno!

Načrtno uvozila, ja. Smo vidl živinske vagone!

Gandalfar ::

V javnost je prišla šokantna novica, da je vladajoča leva britanska Laburistična stranka načrtno uvozila ogromno priseljencev, da bi si zagotovila večjo volilno bazo...

kje to pise?

Mipe ::

Gotovo v rumenih medijih.

Free ride? Samo tam, kjer policija ne opravlja vestno svojih dolžnosti. Sam bi poostril zakonodajo na tem področju in naredil ljudi na položajih tudi kazensko odgovorne. Seveda to ne gre brez poštenega plačila, mi (in večina evrope z nami) pa pri državnih službah radi skoparimo z denarjem in namesto njega ponujamo "stabilnost" zaposlitve.

Jaz tudi ne bi šel v romsko naselje preganjat zločinca, če bi za to dobil 500 evrov na mesec, pa 400 evrov nagrade če bi tvegal življenje pri obvladovanju psihopata z bombo.

ja no...res mislim da so plače policaja oz vojaka višje (za navadnega vojaka se giblje okol 1000EU, pri policaju pa nevem še...morem enega kolega policaja prašat).

Mislim, da bi morali zahodnjaki glasneje kritizirat islam...in ne se bat izpast kot islamofob. Zahtevati tudi moramo, da se zmerni muslimani javno izrekajo proti ekstremizmu. Definitivno strožjo imigracijsko politiko.
Vse imame, ki bolj ali manj širijo ekstremistične nauke izselit.

Problem je ker dejansko je nemogoče bit politično korekten in se bojevat proti ekstremistom. Nekje moremo potegniti linijo...koliko smo pripravljeni sprejeti.

Jz osebno mislim, da je islam relativno manj kompaktibilen z liberalno ideologijo, to pa zato ker islam je ibl ustvarjen prav zaradi združenja arabskih plemen. Islam je bolj politično socialna religija kot pa neka duhovna. Krščanstvo, glupo kot je blo, še vedno ni ime tako močnih integracijskih naukov kot islam. Samo poglejte pet stebrov islama. Islam je prava totalitaristična religija v osnovi, ki je bila ustvarjena s tem namenom.

Načela so povsem poslovna. Dobrodošli so sposobni ljudje, ki lahko zapolnijo delovna mesta in seveda določeno število političnih beguncev - ti so najboljši borci za islam, kompatibilen s človekovimi pravicami, ker so pred njim pribežali sem in ga tudi najbolj glasno in argumentirano kritizirajo.

Ok

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: guest #44 ()

Definitivno strožjo imigracijsko politiko.

Se tistih 30 ljudi na leto ne bi notri spustil?

Nekje moremo potegniti linijo...koliko smo pripravljeni sprejeti

Koliko pa smo jih?

Zgodovina sprememb…

jype>> Načrtno uvozila, ja. Smo vidl živinske vagone!

Naa so vidli avtobuse...potem vlake...potem pa že dobre avtomobile:) Cinizem na stran.

Število državljanov se vztrajno veča in to na račun priseljencev. Pa se dušebrižniki enakopravstva (in 422,45EUR-vrskih mezd:) brž glasno skličejo na 30 priseljencev. Pa bogati,..... teh 30 bi hillbillyi kot smo, nosili na zlatih prestolih, če bi se naučili polko in kranjsko klobaso:)
Tako pa gre za drastično večje številke! Povsod. In ne povsod samo muslimani. Nemci jamrajo že nad poljaki in rusi:)
Imigracija v EU ni 'uradna imigracija 30 na leto':) Pika. Nekje se skrivajo množice začasnih delavcev, ki so tu vedno bolj doma in bodo prejkoslej državljani. In večjo bazo sosedov imajo v obljubljeni deželi, več jih bo. Pika. Nikomur pa ne pade na glavo, kako to dejansko ustaviti.

jverne> glasneje kritizirat islam

Čemu? O islamu vemo toliko, kot o krščanstvu - da je bedasta religija, katere temelj so bukve, ki so jih pisali razni premaknjenci, od romantikov prek sadistov, pedofilov in vse do morilcev.

Vemo, da se interpretira na mnogo načinov, da je pa interpretacija, ki jo zastopa večina "slovenskih" muslimanov, približno isti šmorn, kot krščanstvo, ki ga zastopa večina "slovenskih" kristjanov. Hobi, da se maš s kom in o čem preklat, ko si sam, pa da veš, kje poiskat družbo, ko nočeš bit sam.

Kritiziramo lahko samo posamezna dejanja (in nobenega od njih ne izpustimo), hkrati pa lahko na podlagi zgodovine tudi napovedujemo, kakšne učinke bodo imele različne politike do integracije islama pri nas na obnašanje muslimanov.

donfilipo> Nikomur pa ne pade na glavo, kako to dejansko ustaviti.

Trivialno je. Najameš par tisoč inšpektorjev, pa nehaš gradit, zapreš vsa gostinska podjetja in prepoveš "bolšji trg", pa jih ni več.

Zgodovina sprememb…

[Michael] ::

Baje, da naši otroci več ne bodo v večini, na tem kontinentu. Kaj mislite o tem?

Kaj se bo zgodilo z evropsko kulturo? Kaj bo z Zahodom? Kdo bo v večini v Sloveniji čez 100 let?

Naši otroci bodo vedno naši otroci, od Muslimanov, od Židov, od Katolikov od VSEH.

Evropska kultura se bo razvijala in ohranjala vekomaj.

V Sloveniji bo, logično večina slovencev oz. ljudi.

Sam sem prišel do spoznanja relativnosti časa. Zame čas ne obstaja, ker v svojih mislih potujem zelo hitro in daleč. Za primer: mislis na Sonce in kolika časa potrebuješ, da pomisliš na svojo punco, nič. Naslednji trenutek si z mislimi z njo.
S prijatelji že odpiramo društvo v katerem bomo zbrali najprej 3 milijarde ljudi in potem še vseh 7 milijard ljudi. Tako bomo ena velika, srečna družina.
:)

krneki0001 ::

Sanja svinja kukuruz, ali kukuruz u europi poskupio, u afriki ga nema, u SAD ga ima ali je genetsko zatrovan!

Definitivno strožjo imigracijsko politiko.

Se tistih 30 ljudi na leto ne bi notri spustil?

Nekje moremo potegniti linijo...koliko smo pripravljeni sprejeti

Koliko pa smo jih?

ne bom se niti trudu odgovarjat na take izjave, pa še falu si moj point z tazadnjim delom

jverne> glasneje kritizirat islam

Čemu? O islamu vemo toliko, kot o krščanstvu - da je bedasta religija, katere temelj so bukve, ki so jih pisali razni premaknjenci, od romantikov prek sadistov, pedofilov in vse do morilcev.

Vemo, da se interpretira na mnogo načinov, da je pa interpretacija, ki jo zastopa večina "slovenskih" muslimanov, približno isti šmorn, kot krščanstvo, ki ga zastopa večina "slovenskih" kristjanov. Hobi, da se maš s kom in o čem preklat, ko si sam, pa da veš, kje poiskat družbo, ko nočeš bit sam.

Kritiziramo lahko samo posamezna dejanja (in nobenega od njih ne izpustimo), hkrati pa lahko na podlagi zgodovine tudi napovedujemo, kakšne učinke bodo imele različne politike do integracije islama pri nas na obnašanje muslimanov.

donfilipo> Nikomur pa ne pade na glavo, kako to dejansko ustaviti.

Trivialno je. Najameš par tisoč inšpektorjev, pa nehaš gradit, zapreš vsa gostinska podjetja in prepoveš "bolšji trg", pa jih ni več.

na krščanstvo smo uspeli dati povodec z tem ko smo ga dolga stoletja kritizirali in bojevali proti njemu. je pa res da je skoraj podobno sranje kot islam. sam kot sem omenu se mi zdi islam bolj fašistična religija kot kršćanstvo. no kakšenkrat se ne upamo niti kritizirat posamezna dejanje, ker nas je strah posledic.
Pa tud v splošnem bi blo dobro ga postavit pod žaromete. Reči kar češ ampak Islam trenutno raste in ne zapada kot krščanstvo. V splošnem me zmerni Islam ne moti tolko, pač kot vse vere. Sam če veš kaj pomen "moderate religion" po dawkinsonu je logično, da večja baza zmernežov daje zatočišče ekstremistom tudi če nehote.

Vsa razlika med ostalimi ekstemi in islamskim extremizmom je to da so trenutno dobro financirani in imajo veliko bazo.
Če bi bilo na svetu 2 miljadrai zmernih Nacistov in da bi od njih par tisoč glasnih, bi sigurno drugače gledal na to. Trenutnim neo-nacistom se smejemo ker so pljunek v morju.

http://islamicweb.com/begin/results.htm

North America (1989-1998) 25%
Africa 2.15%
Asia 12.57%
Europe 142.35%
Latin America -4.73%
Australia 257.01%

zelo spodbudno!

BALAST ::

Ali je toeden izmed dokazov, da so muslimani izumili "prašičjo gripo"?

Ali je toeden izmed dokazov, da so muslimani izumili "prašičjo gripo"?

to si dva dni čakal da lahk končno izjaviš?

jverne> Sam če veš kaj pomen "moderate religion" po dawkinsonu je logično, da večja baza zmernežov daje zatočišče ekstremistom tudi če nehote.

A to pomeni, da smemo vse "zmerne naciste" kar aktivno diskriminirat? Ne smejo dobit službe v javnem sektorju? Ne morejo legalno kupiti orožja?

Močno zajebana dilema je tole.

Sicer me pa prav nič ne skrbi, kot sem že rekel: http://xkcd.com/663/

Zgodovina sprememb…

jverne> Sam če veš kaj pomen "moderate religion" po dawkinsonu je logično, da večja baza zmernežov daje zatočišče ekstremistom tudi če nehote.

A to pomeni, da smemo vse "zmerne naciste" kar aktivno diskriminirat? Ne smejo dobit službe v javnem sektorju? Ne morejo legalno kupiti orožja?

Močno zajebana dilema je tole.

Sicer me pa prav nič ne skrbi, kot sem že rekel: http://xkcd.com/663/

no vidiš...treba potegnit mejo nekje. svet ni idealen in treba kakšenkrat igrat umazano za obstati.

tisti, ki trdi drugače pa ali ni še sploh zaživel ali živi v LA LA land.

Zgodovina sprememb…

jype>> Trivialno je. Najameš par tisoč inšpektorjev, pa nehaš gradit, zapreš vsa gostinska podjetja in prepoveš "bolšji trg", pa jih ni več.

Če je tole že preizkušeno lahkotno...no potem bom jaz raje malo prebral do konca islam za telebane. Prepričan sem, da bodo z ostarelimi agnostiki novi imami imeli sočutje:)
Ma saj imaš prav...strah pred tujci, ni nič drugega, kot strah pred ljudmi. In tega se zdravi v lastnem zelniku:)
Ampak a si čisto siguren, da me ne bodo pojedli, če so bili tako hrabri, da so zbežali iz lastne domovine:)

Racionalno naj dodam še to, če že govorimo o temi imigracije, bi bilo pošteno podati prave številke. Torej število tujcev za katerega se letno poveča slovensko državljansko telo....(in to ni 30:)

kaksna pa je ta cifra?

Looooooka ::

imigracija...zadnje upanje razvitih drzav...ponavad sledi propad.
ne vem a je zadnjic nekdo na slo-techu postal link...al je blo na slashdotu ampak v Ameriki je z vsako velko imigracijo sledila recesija.
zihr se da na boljsi nacin dvigat rodnost v drzavi kot pa da masovno odpiras meje in posredno omogocas muslimanom in podobnim narodom, da se brez vecjega problema iz manjsine po par 10 letih ratajo vecina(me spet ne gane kaj si kdorkol o tem misli...dejstvo je, da majo drugacno mentaliteto, ki temelji na tem, da so zenske doma in da rojevajo...posledice so pa jasne in logicne).

Looooka> zihr se da na boljsi nacin dvigat rodnost v drzavi kot pa da masovno odpiras meje

Ziher, ja. Sploh za moške je to uizi. Uvedeš hareme, depriviligiraš ženske, ...

O, lej no!

pivo ::

Looooka> zihr se da na boljsi nacin dvigat rodnost v drzavi kot pa da masovno odpiras meje

Ziher, ja. Sploh za moške je to uizi. Uvedeš hareme, depriviligiraš ženske, ...

O, lej no!

Hehe, ne ni to edini možni način. Lahko povečaš dodatke in par privilegijev za mlade in večje družine, pa si v parih letih na konju.
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

Mipe ::

Pravkar si opisal Rome.

>>>>>kaksna pa je ta cifra?

ta cifra sigurno ni 30 na leto s katero ti tukaj operiraš...

Po podatkih SURSA se je v prvem četrtletju 2009 se je v SLO priselilo 9.528 tujcev, v drugem četrtletju pa 6.527. Odselilo se jih je pa 2.925 in 3.677... Torej je bil v prvih pol leta selitveni prirast 9.453 tujcev. To so legalne migracije... k tej cifri je pa treba dotati vsaj še enkrat toliko ilegalnih priseljencev...

Pravkar si opisal Rome.

hehe, you nailed it. pa ne sam Rome btw

dodatek in privilegije, ki jih da država so kaplja v morju glede na to kolk je "strošek" za vzgojit otroka na tako "visokem standardu" kot ga mamo zahodnjaki. Za priseljence (grdo kot se to sliši) ponavad pa je čist lepo, ker so itak navajeni na nižji standard vsaj za časa ustvarjanja družine.

Politično korektni kekci bodo seveda trdili, da pač se bodo priseljenci že asimilirali. To je zelo odvisno od kritične točke, ki je funkcija števila priseljencev, mentalitete, povezanosti. Skratka vrjetno res da bodo nekoč prišli sami na liberalno mentaliteto, odvisno je sam koliko časa bodo to rabli in če nas bodo medtem outbreed-ali. Meni osebno se ne da čakat da "barbari" poštekajo nekaj kar je bilo že zdavnaj izumljeno.

>>>>>kaksna pa je ta cifra?

ta cifra sigurno ni 30 na leto s katero ti tukaj operiraš...

Po podatkih SURSA se je v prvem četrtletju 2009 se je v SLO priselilo 9.528 tujcev, v drugem četrtletju pa 6.527. Odselilo se jih je pa 2.925 in 3.677... Torej je bil v prvih pol leta selitveni prirast 9.453 tujcev. To so legalne migracije... k tej cifri je pa treba dotati vsaj še enkrat toliko ilegalnih priseljencev...

torej na vsako četrtletje se priseli za kako manjše mesto (mesto mislim da se v slo smatra 2000 in več ljudi...nisem 100% če je res, je pa skoraj sigurno pod 10000) tujcev?

Zgodovina sprememb…

jverne> Skratka vrjetno res da bodo nekoč prišli sami na liberalno mentaliteto

No, tolk optimistični pa liberalci ziher nismo. Jaz sem prepričan, da bodo povzeli apatičnost, nikakor pa ne sprejeli kulture, ki je itak ne sprejme več kot polovica naše (in tudi marsikatere bolj razvite) države.

jverne> odvisno je sam koliko časa bodo to rabli in če nas bodo medtem outbreed-ali.

Ta problem ni rešljiv. Pozabite nanj. V _vsakem_ primeru nas bodo outbreedali, razen če jih prisilno steriliziramo. Je to sprejemljivo? Naj odgovorim z novim vprašanjem: Are you bleedin' bonkers?

Nobena država ne more svojim državljanom zagotoviti pogojev, da se množijo kot zajci, zato da bodo "prehiteli muslimane" ali pač Rome ali kakšno tretjo skupino.

>>>>>>torej na vsako četrtletje se priseli za kako manjše mesto (mesto mislim da se v slo smatra 2000 in več ljudi...nisem 100% če je res, je pa skoraj sigurno pod 10000) tujcev?

Če pa delaš recimo paralele z velikostjo občin in številom priseljenih tujcev na letni ravni, se v Slovenijo vsako leto priseli toliko tujcev kot ima prebivalcev ena velika občina kot so recimo Domžale...

Recimo v letu 2008 se je po podatkih SURSA k nam priselilo 30.693 tujcev, odselilo pa 4.766...

Thomas ::

30.693 tujcev

Procent in pol prebivalstva? V enem letu?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

>>>>>Procent in pol prebivalstva? V enem letu?

Da. Procent in pol prebivlstva na leto. To so uradni podatki SURS-a. Če pa k temu dodaš še ilegalce, je pa situacija še toliko bolj katastrofalna... Dogaja se nam prava invazija in okupacija s strani tujcev...

K nam se glede na število prebivalcev na leto priseli več tujcev kot recimo v ZDA...

Strpneži seveda povedo, da je vse okay.

Samo ni, to je daleč čez asimilacijske sposobnosti Slovenije.

Ta problem ni rešljiv. Pozabite nanj. V _vsakem_ primeru nas bodo outbreedali, razen če jih prisilno steriliziramo. Je to sprejemljivo? Naj odgovorim z novim vprašanjem: Are you bleedin' bonkers?

Nobena država ne more svojim državljanom zagotoviti pogojev, da se množijo kot zajci, zato da bodo "prehiteli muslimane" ali pač Rome ali kakšno tretjo skupino.

Jah...spet dilema ne. Osebno sem zagovornik manjše populacije (http://www.optimumpopulation.org/), z istim moremo več naredit. Temu se reče učinek.

Zdej kako zagotovit manjšo populacijo? Hmm, počasen in zanesljiv način je pač avtomatsko zvišanje standarda tujcev. Obratno pa kontrola rodnosti, to ne pomeni sterilizacije. To je zelo umazana zadeva, ampak treba se zavedat, da vse vsem pač se ne da z omejenimi resursi. Treba izbrat kdo ma prednost. Jz osebno navijam za "našo" kulturo, ki po domače povedano se mi zdi boljša. To je relativno seveda, ampak na kratko povedano ker je bolj humanistična. Paradoks? ja res je, sam tako je pač življenje, you can't have it all.

Dober štart bi bil to, da se sprejema le best and brightest od tujcev in še bolj pomembno kot to je da so pripravljeni popolnoma sprejeti našo kulturo, pravzaprav slednje se bo že avtomatsko uredilo s tem ko bomo manjše število ljudi sprejeli, saj bodo tej bolj izpostavljeni naši kulturi. Je pa res da je to kvečjemu začasna rešitev.
Takoj za tem bi morali nekaj narediti za izboljšanje stanja v državah kjer prihajajo emigranti. Namreč emigrante brez 5m visokega in 2m debelega zidu boš bolj težko ustavil na dolgi rok. Prej omenjeno pa bi lahk začeli tako, da zahod se neha obnašat do takih držav tako kolonialistično.

Jz bi tu potegnu analogijo z strateškimi igrami...prvo si moreš na hitro ustvarit nekakšno obrambo baze, nato začneš razmišljat o ofenzivi.

Seveda sem odprt do ostalih predlogov. Do sedaj mislim, da se je več al manj gibalo med opcijama..."vse postrelit" in "lasser fair".

pa btw
http://www.southparkstudios.com/episode...

edit: wow...strinjam se s Tomasom?! :)

Zgodovina sprememb…

Prej omenjeno pa bi lahk začeli tako, da zahod se neha obnašat do takih držav tako kolonialistično.

Kolonializem je zanje čisto pozitivna zadeva, odsotnost kolonializma je hudič. Potem pač zacvetijo njihove stare šege in navade in imamo hudiča. Kolonializem je edina alternativa.

>>>>>Strpneži seveda povedo, da je vse okay.

Naše "strpneže" bolj kot izbris Slovencev s tega planeta skrbita Palestina in Zimbabve...

Prej omenjeno pa bi lahk začeli tako, da zahod se neha obnašat do takih držav tako kolonialistično.

Kolonializem je zanje čisto pozitivna zadeva, odsotnost kolonializma je hudič. Potem pač zacvetijo njihove stare šege in navade in imamo hudiča. Kolonializem je edina alternativa.

nisem 100% prepričan, da je tako. Mislim, da nisi upošteval da v času kolonializma so se marsikaj naučili, čene drugega to da obstajajo kraji kjer je življenje boljše. To pomeni, da prej al slej bodo že sami pogruntali da hočejo podobno. Sam poglej politično stabilnejše novodobne afriške države kot so Nigerija. Daleč od tega da bi ble zadeve rožnate a vseeno mnogo boljše kot kak Sudan. Poanta je ta, da dandanes se večina ne bi vrnila več v bronasto dobo če bi kolonializem zamru. Kolk časa in krvi bo preteklo nihče ne ve ampak sem precej prepričan da enkrat jim bo uspelo.

KaiV6 ::

Se vedno so to tujci in ne drzavljani Slovenije, kako??! lahko tebe tujec izbrise kot drzavljana is beyond me ...
mogoce pa bos podal se kak iracionalen odgvoor na to vprasanje, mogoce.
<insert>podpis.html</insert>

čak koga to sprašuješ?

Če ti ne koloniziraš sosednjega kontinenta, pa on tebe. Še ene 1000 let bi čakali s Kolumbom, pa bi Indijanci prišli v Evropo, tako kot so recimo prej Vikingi, Huni, Vandali, Slovani in drugi taki barbari. Samo vsi ti so se stalili in asimilirali. Nastala je neka nova kultura.

To je vedno tako, ni druge, v realnem svetu.

Se vedno so to tujci in ne drzavljani Slovenije, kako??! lahko tebe tujec izbrise kot drzavljana is beyond me ...

Hehe ... Pozor! Naivci prosto letajo okol!

KaiV6 ::

jverne: tebe ne sorry :)
so se pa ze nasli tapravi, ki se jih tice

Thomas
no saj pravim, razsvetli moje naivno prepricanje in obrazlozi, kako te bo tujec kot drzavljana izselil, seveda danes se ne bos sel kolonializma ali pac?
<insert>podpis.html</insert>

Če ti ne koloniziraš sosednjega kontinenta, pa on tebe. Še ene 1000 let bi čakali s Kolumbom, pa bi Indijanci prišli v Evropo, tako kot so recimo prej Vikingi, Huni, Vandali, Slovani in drugi taki barbari. Samo vsi ti so se stalili in asimilirali. Nastala je neka nova kultura.

To je vedno tako, ni druge, v realnem svetu.

Moram se strinjati, čeprav vrjamem da obstajajo kake druge možnosti, kjer prevladujemo še vedno mi ampak, da ne rabimo hoditi čez trupla ljudi.
Jz menim, da fanj sistem bi bil tak, ker si lahko bogat ne moreš pa biti svinjsko bogat...toliko da se imaš za pol-boga. Isto velja za prej omenjeno.

jverne: tebe ne sorry :)
so se pa ze nasli tapravi, ki se jih tice

Thomas
no saj pravim, razsvetli moje naivno prepricanje in obrazlozi, kako te bo tujec kot drzavljana izselil, seveda danes se ne bos sel kolonializma ali pac?

aha ok. lahk pa vseeno dam moje mnenje...poglej si malo situacijo v Lebanonu. Kdo je bil prej, kdo kasneje in kaj se je takrat dogajalo.

off topic: a zna kdo povedat zakaj mi forum noče pokazat polovico posta? pa tud edite mi noče prikazat? kwa dogaja??

oz...zdej pa mi...wtf??? krneki

Zgodovina sprememb…

....Časi angleških, španskih itd. kolonizacij so mimo. Nove kolone pa potekajo v obratne smeri. In razen brbljanja v prazno, nihče tega ne bo ustavil:) Zato je morda zapovedana strpnost na vseh straneh edina racionalna rešitev. Ali ima kdo drug kako boljšo rešitev, ki jo je pripravljen podpreti s čim konkretnejšim od brbljanja?
....Klasični slovenski nacionalizem je farsa, ki se odpravlja z 24.35EUR:), švabski je bil poražen, ameriški multinacionalizem pa se zaman skuša vpeljati na balkan že stoletja. Zato ima metanacionalna islamska država, ki ima po defaultu tudi velik socialen naboj in enormen mednarodni potencial, kar velike možnosti za prevlado v nasledjih 50 letih. Na srečo pa bo razvoj znanosti zadeve preobrnil na glavo in bo tudi islam povsem outdated. Če znanost zataji, potem obrežite 'mušku odojčad' dokler so majjčkeni, ker manj boli:)

>>>>>Se vedno so to tujci in ne drzavljani Slovenije, kako??! lahko tebe tujec izbrise kot drzavljana is beyond me ...
mogoce pa bos podal se kak iracionalen odgvoor na to vprasanje, mogoce.

Izbrisali nas bodo v smislu asimilacije.... Vsilili nam bodo svojo kulturo, svoj jezik, svoje navade. V LJ se to recimo že dogaja... Ko prideš v LJ, ne veš ali si v Sloveniji ali v Bosni...

Ma kaki. Ljubljana je središte slovenstva:) Pridi v mojo vas Velenje, Kranj, Maribor pa da ne naštevam:)

....Časi angleških, španskih itd. kolonizacij so mimo. Nove kolone pa potekajo v obratne smeri. In razen brbljanja v prazno, nihče tega ne bo ustavil:) Zato je morda zapovedana strpnost na vseh straneh edina racionalna rešitev. Ali ima kdo drug kako boljšo rešitev, ki jo je pripravljen podpreti s čim konkretnejšim od brbljanja?
....Klasični slovenski nacionalizem je farsa, ki se odpravlja z 24.35EUR:), švabski je bil poražen, ameriški multinacionalizem pa se zaman skuša vpeljati na balkan že stoletja. Zato ima metanacionalna islamska država, ki ima po defaultu tudi velik socialen naboj in enormen mednarodni potencial, kar velike možnosti za prevlado v nasledjih 50 letih. Na srečo pa bo razvoj znanosti zadeve preobrnil na glavo in bo tudi islam povsem outdated. Če znanost zataji, potem obrežite 'mušku odojčad' dokler so majjčkeni, ker manj boli:)

heh...ok. ajd. kolonializem v izvornem pomenu res ne obstaja več. so pa še vedno ostanki, kjer zahod diktira kaj in kako.

Ti pač hočeš povedat, da kulture pridejo in gredo. Jp popolnoma res...grki in rimljani so bli mnogo bolj razviti kot barbari ki so zavladali. To se dogaja ciklično. Sam poglejte kaj je blo iz starig Minojskih, Kretskih...itd civilizaciji, ki so ble mnogo bolj razvite od barbarov ki jih kasneje poznamo kot Atenčane, Špartance,...

Torej opcije so...predam se v uppcoming times (torej postanem musliman, oz pač v karkoli ki bo večina), se borim proti drugim kulturam ali ...

Vse kar se mi zdi škoda je to da vsi napredki, ki jih je moderna sekularna kultura dosegla, bodo spet pozabljeni za en lep čas. Ehh...pa tok fanj bi blo kolonizirat mars še v tem stoletju.

>>>>Ljubljana je središte slovenstva

LJ je kulturno mešanica Zenice, Smedereva in Prištine. Arhitekturno pa spomininja na V. Berlin. To mesto za mene nikoli ne bo središče slovenstva...
««
28 / 33
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Islam v Evropi (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Problemi človeštva
1274264754 (242299) Truga

Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
471100557 (91024) Gandalfar
»

Švica - prepoved minaretov (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

76629090 (19948) redo
»

Na Otoku veliko islamskih sodišč (strani: 1 2 3 4 )

19910302 (7416) donfilipo
»

ĐAMIJA (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60733378 (25344) KaiV6

Več podobnih tem