» »

Pahor bo linčan.

Pahor bo linčan.

1
2
3

Luka Percic ::

Javno financiranje zasebnih šol se sliši narobe, ampak imo ni.

Država naj postavi kurikulum, pravila igra(plačljiva ali ne), zrihta inšpektorje, potem pa naj izvajanje poda zasebnikom. Tudi v šolah.

Trg bo poskrbel da bodo šole vedno boljše, veliko hitreje in ob manjši rasti stroškov kot so to sposobni javni zavodi.
Jasno.

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Luka Veliki> Država naj postavi kurikulum, pravila igra(plačljiva ali ne), zrihta inšpektorje, potem pa naj izvajanje poda zasebnikom. Tudi v šolah.

Ja.

Vendar tega predlog zakona o financiranju šolstva ne predvideva.

Reč je seveda predvsem strokovno kočljiva, zato ni čudno, da se razni perciji, ki niti o šolstvu, niti o zakonodajnih postopkih nimajo pojma, o njej težko izrečejo. Pa to žal ni bil edini slab zakonodajni predlog, ki ga je koalicija brezglavo rinila skozi postopek mimo vseh tehtnih pripomb.

_marko ::

->Reč je seveda predvsem strokovno kočljiva

Najboljše univerze na svetu so privatne, najboljše (specializirane) bolnišnicne na svetu so privatne.
Slovenci pa se delamo neumno in bi imeli vse javno. Ja vredu, zato pa imamo za % našega BDPja zelo slabo zdravstveno oskrbo, univerze pa niti blizu najboljsim.

Javni znanstveni instituti so pa tudi precej slabi - skratka, vi kr mejte javno. :\
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Karaya 52 ::

jype: Glede pokrajin, spomnim se kako je cela opozicija pritrjevala da je št. 14 politična realnost. Kako so glasovali vemo. Zataknili so se pri financah, po mnenju opozicije bi morala imeti vsaka pokrajina samostojne vire financiranja. Vidiš paradoks?

Glede stolpa samo to. Če kdo misli da višina 100m ni zaradi projektantskih razlogov se moti. Minister je nasedel, projekt bodo spremenili (druga slabša lokacija, ker na tistem mestu je lahko visok samo 100m), letališče pa zgublja tekmo s sosednjimi letališči saj je širitev nujna, tudi zaradi varnosti.

Kar se tiče pa financiranja zasebnih šol; opozicji gre v nos ker je večina privatnih šol katoliških, pa še boljše so. :D Poglejte cerkve po Sloveniji pa jih primerjajte s to na blejskem otoku. Pa naša podružnica, ki je visoko v hribih je v 10× boljšem stanju. Treba si je priznat, država je zanič gospodar na vseh področjih, celo na kulturnem.

TESKAn ::

Stolp na letališču Heathrow je visok "samo" 87m, pa je to eno najživahnejših letališč na svetu. Sto metrski stolp na našem malem letališču je samo "jaz mam pa dalšga" kazanje okrog in fotranje množic z propagando. Spominja na komuniste, ki so mogli imet vse večje od "soseda">:D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

djordjevic ::

ker je večina privatnih šol katoliških, pa še boljše so.


Prosim obrazloži to. Oziroma še bolje, podkrepi s kakšnimi preverljivimi podatki.

Daedalus ::


Najboljše univerze na svetu so privatne, najboljše (specializirane) bolnišnicne na svetu so privatne.
Slovenci pa se delamo neumno in bi imeli vse javno. Ja vredu, zato pa imamo za % našega BDPja zelo slabo zdravstveno oskrbo, univerze pa niti blizu najboljsim.


Privatno samo po sebi ob neurejenih pravilih pomeni točno 0 - in sumim, da je to tisto, kar hoče jype povedat. Poglej malo okolja, v katerih uspevajo najboljše privatne univerze in bolnišnice, pol pa poglej malo okoli sebe. Ni čisto neposredno primerljivo. Rajši mam slabo javno ustanovo, kot pa z javnim denarjem in nedodelanimi pravili izdatno podprto zasebno. Pri prvi lahko vsaj neposredno Oblast kličem k odgovornosti, drugo je pa samo bolj učinkovit recept za razna mutenja brez prave odgovornosti. Tolko pa menda že vemo, da nam je jasno, kako zgolj privatizacija ne garantira ničesar. Poglej samo privatizacijske težnje v slovenskem šolstvu - še nekateri podporniki oblasti se jim odrekajo, ker jim je pač jasno, da takole ne bo nič kaj dobrega ratalo. Je treba kdaj tud kontekst malo pogledat, ne samo brezglavo sledit najljubši ideologiji. Ni problem zgolj lastništvo - problem je odnos. In kolker poznam razmere na eni izmed fakultet, ti lahko zagotovim, da če bi bla privat, še vedno ne bi bila dobra. Nima pogojev, ker je vodstvo preprosto preveč ozkogledno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Karaya 52 ::

TESKAn: hah, prav nasprotno. Kompleksi "zakaj pa moramo imeti tako velikega, mi smo majhni, London ima samo 87" udarjajo ven. Da boš razumel zakaj 100m, priporočam v branje par poglavij o opisni geometriji pa bo takoj vse jasno. Lahovnik in Žerjav je na faksu nista imela. Slednji hoče biti všečen ljudstvu prvi je pa, hkm milo rečeno pobalinski.

djordjevic: poglej omejitve vpisa.

Daedalus: Privatne šole so veliko bolj angažirane na vseh področjih, ker "dober glas seže v deveto vas, slab pa še dlje". Če ima neka šola drugačna pravila, pa je vseeno velik interes zanjo komu to škoduje? Jasno, če je vse javno, zakaj bi se sploh trudili, komu na čast? Ja, enim je to v interesu. Plača bo tako ali tako ista, ane?

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Karaya - pomojem nisi poštekal, kaj hočem povedat. Preberi še ene parkrat, zna bit, da bo bolj jasno. Tale tvoj pogled je namreč zelo banaliziran in poenostavljen. Zakaj je temu tako, pa kr sam pogruntaj.

p.s. - pa da ne bo kakih prehitrih in neutemeljenih sklepanj - delam v zasebnem sektorju.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

djordjevic ::

karaya52: Saj se najbrž strinjaš, da omejitve vpisa nimajo samo katoliške univerze. Sicer pa omejitev vpisa sama po sebi ne pove kaj dosti. To pove samo, da je večji naval na določeno šolo. Kakovost pa ni nujni prvi kriterij za visoko omejitev.
Slab glas seže v deveto vas, imaš prav. Moj sorodnik je pravkar zaključil šolanje na katoliški gimnaziji. Če bi lahko izbiral še enkrat, bi raje izbral katerokoli drugo šolo, pravi. Tako krutega omejevanja posameznikove ustvarjalnosti in neposrednega zatiranja človekove samobitnosti še ni videl, pravi. In to na srednji šoli, kjer poteka ena od zaključnih faz v formiranju človekove osebnosti. Jaz, recimo, sem obiskoval javno gimnazijo, pa bi ob morebitnem ponovnem vpisu brez pomisleka obkrožil isto šolo. Četudi se je zgodilo, da je bila kakšno leto celo brez omejitve. Sicer pa zame bolj kot omejitev vpisa štejejo predvsem rezultati, ki jih dosegajo dijaki določene šole, če ne drugje, na maturi. Kjer moja bivša šola redno 'štepa' zlate maturante. In kjer so odnosi s profesorji po sproščenosti, dostopnosti in možnosti konzultacij dosegli, včasih pa celo presegli raven s faksa.

jype ::

Karaya 52> Če kdo misli da višina 100m ni zaradi projektantskih razlogov se moti

Če je to nujno je v projektu zagotovo zapisana tudi utemeljitev, vendar je nihče ni videl, da bi to lahko preveril. "Minister je popustil" je seveda očiten indic, da je šlo za preseravanje.

_marko> Najboljše univerze na svetu so privatne, najboljše (specializirane) bolnišnicne na svetu so privatne.

Skratka, ti praviš, da javno financiranje zasebnih šol lahko enostavno odpade, ker nobena od teh zasebnih šol oz. drugih ustanov ni financirana z državnim denarjem?

_marko> Slovenci pa se delamo neumno in bi imeli vse javno. Ja vredu, zato pa imamo za % našega BDPja zelo slabo zdravstveno oskrbo, univerze pa niti blizu najboljsim.

_marko se pa dela neumnega in problem tega, da javne šole _morajo_ sprejeti vsakega otroka in _ne smejo_ biti financirane iz nedržavnih virov, zasebne šole pa _lahko_ zavrnejo otroka in so _vedno_ financirane še iz zasebnih virov, tako kot tisti zanič predlog zakona, ignorira.

Poleg tega pozablja, da je ne dolgo nazaj tej zanikrni univerzi iz Ljubljane pomagal s tem da je s svojo ekipo dosegel nagrado, s katero se bo univerza ziher rada pohvalila, čeprav mu povsem verjamem, da bi svoje delo veliko lažje in tudi kvalitetneje lahko opravljal v okolju, ki ni tako neverjetno duhamorno in deprimirajoče, kot je ravno (v splošnem, glede na pričevanja vpletenih v slovensko akademsko in raziskovalno dejavnost) na naših univerzah.

Karaya 52> Privatne šole so veliko bolj angažirane na vseh področjih, ker "dober glas seže v deveto vas, slab pa še dlje". Če ima neka šola drugačna pravila, pa je vseeno velik interes zanjo komu to škoduje? Jasno, če je vse javno, zakaj bi se sploh trudili, komu na čast? Ja, enim je to v interesu. Plača bo tako ali tako ista, ane?

Očitno nimaš pojma, zakaj je zakon slab, še manj pa se ti očitno sanja, da pri nas že imamo zasebne šole in da te dobijo od države(!) 85% vseh sredstev, ki jih dobijo tudi javne šole, s tem da imajo zgoraj opisane privilegije, kar seveda javne šole očitno postavi v zelo neprijeten položaj - na javne šole bodo prišli le tisti otroci, ki jih ne bodo zavrnili na nobeni od (seveda praviloma kvalitetnejših) zasebnih šol, kar (nekateri to vemo, drugi pa tega ne veste) je ena najhujših strokovnih napak, ki jih lahko država stori. Če vas skrbijo nemiri v pariških predmestjih in niste popolnoma neuki, boste seveda tak predlog zavrnili, saj je popolnoma nesprejemljiv. Na tem forumu smo o tem že debatirali in kadar privrženci slovenske desne in desnosredinske opcije niso obolevali za svojo vero v nezmotljivost njihovih političnih protagonistov in so dejansko uporabili lastno glavo, smo slišali nekaj zelo zanimivih konceptnih idej o tem kako bi lahko zagotovili smiselno obliko konkurence med vsemi šolami, ne glede na primarni vir njihovih financ.

Karaya 52 ::

djordjevic: Kaj naj rečem? Naj drugič prebere drobni tisk. Jasno da je drugačna od javnih, pa je še vedno velik naval. Rezultati mature do pred kratkim sploh niso bili javni. Žalostno, se je pa pokazalo da so nekatere šole umetno dvigovale ocene mature.

jype> Če je to nujno je v projektu zagotovo zapisana tudi utemeljitev.

Saj je bila. Stolp nebi stal neposredno ob letališču zato je bil nujen višji stolp - da kontrolor sploh lahko kaj vidi. Sedaj bo stolp nižji, AMPAK na drugi lokaciji, ker na stari nižji ni možen. Ta druga lokacija je slabša, izsilili so jo pa zaradi stolpa. Vzdrževanje bo dražje, gradnja pa se bo zavlekla še za eno leto. Navadnemu državljanu se zdi 100m visoko, ko mu nekdo reče da bo to dražje (predrago) ob tem pa se še dogodi afera "čista lopata"...

jype> ...na javne šole bodo prišli le tisti otroci, ki jih ne bodo zavrnili na nobeni od (seveda praviloma kvalitetnejših) zasebnih šol...

Da, meni je to všeč. Ne vem koliko imajo veze nemiri v Franciji, srž tega problema vendarle tiči drugje. Konkurenca jim ni všeč, zavrnili so nov plačilni sistem.

djordjevic ::

Jasno da je drugačna od javnih,

Pa jim državni denar zato nič manj ne diši. Mimogrede, šola mora delovati po istih pravilih in imeti od ministrstva za šolstvo potrjen učni načrt. Tako da mi ni povsem jasno, kako lahko mirno prenašaš oz. celo zagovarjaš dejstvo, da je ta drugačnost, ki jo, mimogrede, forsirajo jako očitno, dobrodošla.
Žalostno, se je pa pokazalo da so nekatere šole umetno dvigovale ocene mature.

Kolikor vem, rezultate mature objavi republiška maturitetna komisija. Prirejanje rezultatov je torej no-go.

jype ::

Karaya 52> Da, meni je to všeč.

Kaj ti je všeč? Da bo mularija iz socialno problematičnih slojev že v šoli pridobila vse znanje o kriminalu ki ga potrebuje za uspešno delovanje na ulici? Verjetno bi rad da tako kot v ZDA skoraj 4% socialno ogroženih otrok v javnih šolah (tam je zasebne treba dejansko plačati) ni pismenih?

Klinc, pa tak sistem, če ne poskrbi za vse. Z otroci je pač križ - ne moreš jih kriviti za njihovo poreklo, če jim glede na poreklo določaš usodo (kar nižanje kvalitete javnega šolstva na račun višanja kvalitete zasebnega zagotovo je) boš pač gor plačal, ko bo to kulminiralo v nasilje, kakršnega pomnimo v Parizu, ali pa zlom kreditnega trga, kakršnega gledamo zdaj, ko se ti sloji za svoje preživetje pač zanašajo na kredite.

Karaya 52> Saj je bila. Stolp nebi stal neposredno ob letališču zato je bil nujen višji stolp - da kontrolor sploh lahko kaj vidi.

Torej je minister, ki je popustil, nesposoben (morda je pa nesposoben tudi projektant - težko sodim o tem, dokler nisem preučil celega projekta). Nič novega, samo še en v dolgi vrsti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

djordjevic ::

Konkurenca jim ni všeč, zavrnili so nov plačilni sistem.

Da se enkrat za vselej skine ta stigma, ki jo nekateri pavšalno lepijo na učitelje, češ, pizda, nič ne delajo, pa glej, kako plačo vlečejo. Če bi si kdo vzel vsaj pol ure na dan za svojega otroka, ne bi imeli otrok, ki že v drugem razredu osnovne šole vse pošiljajo v rodni kraj, veselo razlagajo, kak bi zbombardirali celo Afriko in tiste črnuhe tam, ter motijo pouk na sto in en način. Odkar se učiteljem iz leta v leto bolj veselo spodkopava avtoriteta in je vedno večji poudarek na pravici otrok (ki se teh še kako zavedajo), pač ne pričakujte vedno kvalitetnejše šolske vzgoje. Ampak za take stvari se, prosim, obrnite na ministra za šolstvo in ne očitat šolnikom, da so lenuhi in si ne zaslužijo plač za svoje delo. Pa še to, mimogrede, tud marsikateri starš bi lahko potegnil glavo iz gnoja in morda dopustil možnost, da je njegov otrok enostavno manj vzgojen kot moja psička, pa naj se sliši še tako banalno. Je res. In konkurenca nima s kakovostjo šolanja, če želite, vsaj dokler se zgoraj opisano ne spremeni na bolje, čisto nič opraviti.

Karaya 52 ::

jype, nisva se dobro razumela oz. nisem bil dovolj natančen. Zagovarjal sem privatne srednje šole ne OŠ. Ravno ta zakon bi omogočil, da bi bile privatne šole 100% financirane, torej "zastonj". Tukaj ni važno "poreklo" otroka, niti finančno stanje staršev, šteje samo njegov IQ in dovzetnost za učenje/delo. Če povem po domače, takšne je treba naprej tišat ker bodo v končni fazi odpirali podjetja. Glede Žerjava imaš žal prav.

djordjevic, se strinjam. Če bi bil zloben bi še dodal, da je na privatnih šolah disciplina večja. >:D

jype ::

Karaya 52> Ravno ta zakon bi omogočil, da bi bile privatne šole 100% financirane, torej "zastonj".

Ta zakon je žal govoril o osnovnih šolah. Pri srednjih je seveda stvar že bistveno drugačna, ker so to precej manj vzgojno in precej bolj izobraževalni zavodi kot osnovne šole. Srednje šole tudi niso obvezne, zato bistveni argument o tem da šola _mora_ sprejeti dijaka odpade.

Karaya 52> Če bi bil zloben bi še dodal, da je na privatnih šolah disciplina večja.

Seveda je večja - poleg tega, da starši plačujejo zasebne šole in imajo interes, da otrok njihovega denarja ne meče skozi okno, ti otroci praviloma izvirajo iz najmanj srednjega sloja, v katerem so problematični pritiski kulture in vrstnikov bistveno manjši.

ANGEL_B ::

Vidim da tukaj bolj o šolah kot o pahorju govorite :)
No glede šol se mi zdijo privatne šole slaba stvar. Vseeno pa podpiram vsaj to da jih država plača če že bodo.
Sicer sam mislim da je to tak cerkveno maslo, torej da bo cerkev ustanovila svoje šole, zaposlula notri kader z teološke falultete ki drugače nebi dobil službe, država pa jih bo plačala. Tak da zato bi bilo bolj če privatnih šol nebi bilo, sploh pa se mi zdi osnovno znanje bi morali vsi dobiti enako in bi moral bit samo en program. Kdor hoče še več pa naj hodi v kakšne dodatne izobraževalne centre ki so rpivatni, lahko gre k verouku oz. kamorkoli mu srce poželi, smao osnovno znanje oz. program osnovnega izobraževanja bi pa pomojem morali vsi imeti enak.

No ker očitno privatne šole bodo, pa vseeno podpiram da jih država plača oz. bolje povedano sem proti temu da bi si jih ljudje plačali sami. Saj bi to lahko vodilo v neke elitistične šole. Torej na državnih šolah bi ostali samo še reveži, z nižjih ekonomskih in socialnih slovej, z roba družbe... medtem ko bi si tisti z denarjem lahko plačali šolo kjer bi bili v "višji" družbi, nebi rabili bi skupaj v razredu z romi, čefurji in raznimi reveži... Ljudje si mogoče tega želijo, samo to je žal samo beg pred problemi kar ni rešitev. Sploh pa taka delitev na šole z nižje sloje in šole za višje sloje samo še povečale družbene razlike in s tem tudi probleme ki so s tem povezani.


------------
Drugace pa da se vrnem k Pahorju ki je bil osnova te teme. JE gledal kdo "as ti tud not padu" danes ? Je bil pahor kot gost in pomojem si je s tem naredil veliko reklamo. PRed časom sem videl da mu marsikdo očita da ni dovolj ljudski človek. No danes je to popravil in to na zelo prefinjen nacin, saj ni zaigral na orglice, ampak nastopil v razvedrilni oddaji. Pri tem je imel se priliko na komicen in sproscen nacin razlozit stvari ki so mi jih ocitali, torej da je sam v sebe zagledan, pa tisto da na morju kadi, pa o tem kak hodi na fitnes... Vrhunec vsega pa je blo to da so mu pripeljali njegovo prvo ljubezen iz prvega razreda osnovne sole, pri tem pa je povedal celo zgodbico kak je kot otrok sedel na radjatorju zraven deklice in bil noro zaljubljen v njo... Pomojem si je misli pri tem "jansa&urska beat that!" Sicer ne vem koliko od tega je blo v naprej dogovorjeno samo vsaj zgledalo je vse zelo spontano, pa tudi na vsa podjebavanja se je pahor zelo dobro odzval in se jim izmuznil. Tak da boljse reklame kot si jo je nardil danes v tej oddaji si ne morem predstavljat.
Drugace pa morem rect da mi je dokaj vredu politik. Mogoce se malo bojim tega da zna sicer stvari lepo povedat brez nekega radikalnega mnenja, nevem pa tocno kak bo ce bo predsednik vlde in bo prisiljen odlocit se za eno in s tem razocarat tiste ki so za drugo. Mu pa zelo zamerim to da je v stranko sprejel bivse LDSovce, sploh ropa ki je pomojem vlka baraba. Ze tak se mi zdi moralno sporno da sprejmes v stranko nekoga ki je prej bil v drugi stranki in ima ocitno neka drugacna prepricanja. Ker ce nekdo ni svojim prepricanjem zvest, potem bo tujim se tezje.

djordjevic ::

Ravno danes sva s punco debatirala nekaj o Ropu in me zanima, če zna kdo razložit, kaj natanko je tip takega zagrešil, da se nanj limajo (povečini neargumentirane) izjave te baže:
sploh ropa ki je pomojem vlka baraba.

ANGEL_B ::

Kup afer je blo povezanih z njim, sploh pa clovek sam sebe bol v drek talci ker ko se razjezi se ne more kontrolirat in mu tudi kaj uide.
Ena stvar je bla z sib banko, kjer sicer niti tocno ne vem zakaj se je slo, ker pri nas tak vse afere enrkat utihnejo in se nikoli nic ne pripelje do konca, v glavnem v odmevih so imeli neke gosti im en izmed gostov je govoril kaj vse mu je rop narocal kaj bi naj delal ko se je slo za neke grde posle. Sicer take stvari so lahko igrane, samo sam sem vseeno tistemu tipu bol verjel. Verjel pa sem mu spet zaradi druge stvari, to pa je tisti posnetek ko se rop razpizdi na jankovica in mu ocita da jankovica brez njega sploh nebi bilo, da ga je on postavil na vrh merkatorja, ga ga je on nareidl...
Pa potem ta zgodba z pogovori med janso in sanaderjem. Sicer spet se ne ve kaj je blo res in verjetno se tudi tu nikoli ne bo prislo do konca, in ce se je jansa dogovarjal kar bi mogoce celo verjel je pa rop pac bil tolko pokvarjen da je prisluskoval jansi. Sploh pa se to niti nebi zvedlo ce se rop spet v jezi nebi zagovoril in povedal malo pveec in je tak po vec letih to prislo v javnost.
Najbolj od vsega pa mu ocitam tak to da je iz stranke katere sam je bil nekoc predsednik odsel pod pretvezo da so pogledi novega vodstva drugacni kot njegovi in da se ne morejo uskladit. Sel pa je k drugi stranki ki ima se nekoliko drugacne poglede, tam pa se ocitno ni problem uskaldit. Samo jaz sam pac mislim da je spekuliral in ve da pahorjevi stranki dobro kaze in da je celo velika sansa da zmagajo na volitvah, medtem ko se je lds potaplal ko ga je zapustil.
Tak da to mi nekak nakazuje na to da clovek ne stoji za sovjimi prepricanji, ampak si samo zeli visoke pozicije in cimvecje moci. Tak da takemu cloveku je pac z moje strani potem tezko zaupat in zato je to tudi crna pika pri pahorju ker mu pahor ocitno zaupa.

Aja pa rad bi povedal da nisem na strani janse niti ne desnice, pa vseeno ropu ocitam podobne strani kot mu desnica.
V glavnem nisem clovek ki bi rekel da vsi na esni so slabi vsi na levi pa dobri. Tak da rop je tipicni primer clovek na levi ki mu ne zaupam oz. ga sploh ne maram (ceprav ni bl ovedno tak), naprimer zelo pa podpiram ministra viranta.

borchi ::

koncizno in odlično argumentirano.

če človek ne prebere nobenega tvojega posta več... ne da ni na slabšem, na boljšem je!
l'jga

djordjevic ::

Okej, da ne bom izpadel kot neki Ropov advokat, ampak odlično argumentirano?
Kup afer je blo povezanih z njim,

Naštej.
Ena stvar je bla z sib banko, kjer sicer niti tocno ne vem zakaj se je slo,

Slaba argumentacija.
v odmevih so imeli neke gosti im en izmed gostov je govoril kaj vse mu je rop narocal kaj bi naj delal ko se je slo za neke grde posle.

Kdo, kaj in zakaj?
Sicer spet se ne ve kaj je blo res in verjetno se tudi tu nikoli ne bo prislo do konca,

Edina stvar, ki jo Ropu sam zamerim, kar pa je bolj kot preračunljiva ravnanje posledica njegove vročekrvnosti.
pod pretvezo da so pogledi novega vodstva drugacni kot njegovi in da se ne morejo uskladit

E, daj, no. Kdo vse je obešal krivdo za poraz lds-a in posledično njen potop Ropu? In ti bi ostal v taki stranki? Ja, če si mazohist.
Imho je on pač ena od tragičnih figur slovenske politike. Karkoli bi že naredil , bi mu folk nekaj očital. Koliko let se že folk pizdi, kake odnose imamo s Hrvati. Skine Rupla zaradi neumnih potez in Hrvatom prvi pokaže malo bolj resno faco. In kaj folk naredi? Ja, kako je odrezav ta Rop. Mislim, odločite se. Točno zato sem postavil vprašanje. Ker me je zanimalo, ako mu lahko kdo celo očita kaj konkretnega. Vnovič se je pokazalo, da nič. Mimogrede, me prav zanima, kako kaj napreduje zasebna tožba ljubega predsednika vlade.

Luka Percic ::

Da bi mogel za vsakega človeka držati kup argumentov v glavi zakaj da mu ne zaupaš, je preobremenitev.

Največkrat razčistiš takrat, stvar pa ne shraniš v celoti, ampak le pri parametru "gnoj" prišteješ ustrezno število.
Če brskaš po ostankih, pa je jasno da nastane kar nastane.

Njegov post je čisto ok, kot odgovor na djordjevic-evo vprašanje.
Sej stalno opozarja da je "po spominu".


Sam bom komentiral le njegovo lajanje po Janši; Javno ga obtoži da se je dogovarjal, ne predloži dokazov, se ne opraviči, niti za to da je mogoče stvar narobe spomnil/povedal(dogovarjal/pogovarjal),...
Še dobro da je Janša vložil tožbo, tako bomo vsaj doživeli verodostjno sodbo. Tejle heci z Ropom ter Rudolfom Mogetom(slavni kovalec zarot), je imo presegla meje dobrega okusa, in vse to zaradi Ropove trmoglavosti. Gnoj prištej ena.

Če nekdo ve, da se morebitni mandatar pogovarja o škodovanju sloveniji, ima da takoj pove. Že zaradi tega mu ni za zaupat. Če mu kaj uide, naj se opraviči (vsaj napol, če ma prehud ego). Že zaradi tega mu ni za zaupat.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Že zaradi tega mu ni za zaupat.

Po tej analogiji lahko kufre spakira kompletna vladna kompozicija.
Sicer pa ni važno - vidim, da so v špilu volilne preference.

Thomas ::

> vidim, da so v špilu volilne preference.

To smo vidli že pri tebi, da so v špilu volilne preference.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

djordjevic ::

Ja? Kje sem se pa izdal?

perci ::

Video - link


Anketa

Na kaj vas spominja izjava T.Ropa?

a) na izjavo mafijskega bossa
b) na izjavo kredibilnega politika
c) na učiteljico razrednega pouka v 1. razredu OŠ, ko krega otroke?

Avby ::

Uf to je že staro...

Drugače pa Rop je taki ja. Preveč nepremišljen včasih. Jaz osebno nisem razumel nikoli zakaj je on pred leti postal predsednik vlade.

perci ::

Vem, da je staro. Ampak djordjevic razlaga kok kredibilen, da je rop.

borchi ::

> Na kaj vas spominja izjava T.Ropa?

mene zgolj na dejstvo, da je jankoviča v mercatorjev nadzorni svet spravil SOD, katerega upravni odbor je takrat vodil rop.

ne vem pa kako ta link zamaje ropovo kredibilnost? očitno je perci višje v politiki kot pa je bil rop in bolje ve, kdo je bil za imenovanje jankoviča v NS. perci pravi, da je rop bil takrat proti, sedaj pa pred kamerami pravi, da je bil za?!

dej, razlož, perci...
l'jga

djordjevic ::

Ne mi polagat besed v usta. Zanimala me je argumentirana razlaga za Ropov javni linč. In če bi pozorneje prebral moj prvi post, bi videl, da sem v njem tudi sam omenil, da je Ropova vročekrvnost, koleričnost, če želiš, problematična.

borchi ::

> Ampak djordjevic razlaga kok kredibilen, da je rop.

kje razlaga?
l'jga

perci ::

Mafijski bossi zame niso kredibilni - po definiciji ne morejo biti.

Recimo, če Toni Soprano reče, da je on tisti, ki pobira reket v Jerseyu, je to sicer lahko povsem res....ampak s tem pove, da je mafijski boss in zame tako že v štartu ni kredibilen.

Ti je zdaj jasno, kako ta link zamaje oz. poruši (vsaj v meni) Ropovo kredibilnost, borchi?

perci ::

Se opravičujem, če sem djordjetu kaj položil v usta. Tak vtis sem dobil iz njegovega posta - če sem se motil, se pardoniram.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Luka Percic ::

ne vem pa kako ta link zamaje ropovo kredibilnost? očitno je perci višje v politiki kot pa je bil rop in bolje ve, kdo je bil za imenovanje jankoviča v NS. perci pravi, da je rop bil takrat proti, sedaj pa pred kamerami pravi, da je bil za?!


Zakaj mu očita?
Ker ni vrnil usluge, ali pa je bila premajhna.
Jasno.

Edina stvar, ki jo Ropu sam zamerim, kar pa je bolj kot preračunljiva ravnanje posledica njegove vročekrvnosti.

Tukaj razlaga.

Čeprav se dela da mu ni prav vse všeč, ravno z tem pove da se mu neda nič očitat, razem par malenkosti.
Kje pa!

borchi ::

> Ti je zdaj jasno, kako ta link zamaje oz. poruši (vsaj v meni) Ropovo kredibilnost, borchi?

rop je mafijc?

(aja, aja, kučan, forum21, itd... že zastopim)
l'jga

borchi ::

> Ker ni vrnil usluge, ali pa je bila premajhna.
Jasno.

no shit, sherlock! da ni blo to posneto ravno takrat, ko je janković javno žical SOD in KAD, da menedžerjem prodata svoje deleže?

janševci bi sedajle po rokah nosli ropa, če bi pustil jnakoviču odkorakat z merkatorjem?! you little pervertet hipocrats...
l'jga

ANGEL_B ::

Hja moji argumenti mogoce res niso za pred sodisce, samo tak kot je nekdo ze prej rekel, tezko si je vse natancno zapomnit. Se pa durgace zelo zanimam za politiko in redno spremljam dogajanje na politicni sceni, tak da sem si s casom pac ustvaril neka mnenja o politikih.
O Ropu pac ta filmcek nekaj pove in tak kot sem rekel se je ocitno marsikdaj delal kaj kar je vsaj moralno sporno ce ne celo kaznivo. No mu pa priznavam da se dobro spozna na ekonomijo kar je pomojem dokazal v raznih debatah kjer je ponavadi s svojimi razlagami nasprotnike utisal.

Glede prestopa pa sem pac kriticen. Hja LDS je pac propadala, samo kakorkoli, nekoc je bil predsednik tega oz. teh ljudi, pa se mu je ocitno bolj pametno zdelo vstopit v drugo stranko in se podredit njenim prepricanjem kot pa da bi vstrajal pri svojih prepricanjih in pri ljudeh ki jih je nekoc vodil... Nevem, meni se pac zdi moralno sporno ce stranko zamenjas kot spodnje gate.
Sicer pa lahko bi tudi novo stranko nareidl, samo verjetno niti v parlament nebi prisla, z SDjem pa si je kupil vtopnico v parlament. Pac njegovo ravnanje mi deluje kot da mu je glavna oblast ne pa neke vrednote in osebno se mi zdi najpomembneje da politik predstavlja neke vrendote in se bori za njih.

perci ::

rop je mafijc?

(aja, aja, kučan, forum21, itd... že zastopim)
Ja, jst tko razumem to njegovo izjavo Jankoviču. Češ, jst sem capo di banda, jst sem te dal na prestol, now shut the fuck up and do as you're told.

borchi ::

> O Ropu pac ta filmcek nekaj pove in tak kot sem rekel se je ocitno marsikdaj delal kaj kar je vsaj moralno sporno ce ne celo kaznivo.

ne me j****!? kot predsednik upravnega odbora je imenoval jankoviča v NS. le kaj si misli! sej vendar ANGEL_B ve, da je za to poklicana dežurna snažilka!!! sej pravim, tvoje poste je škoda brat.
l'jga

perci ::

"politka te je postavla, jst sem te postavu"


prevod za borchija:

"Za direktorja nisi bil postavljen zaradi svojih strokovnih kvalitet ampak zaradi tega, ker si utrezal politicni opciji. Torej zato, ker si ustrezal meni. Ne pozabi tega."

borchi ::

> Ja, jst tko razumem to njegovo izjavo Jankoviču. Češ, jst sem capo di banda, jst sem te dal na prestol, now shut the fuck up and do as you're told.

sej razumem, da ti tako razumeš. ma janković srečo, da je rop nad njega poslal samo janšo in ne svojega psa milana. al je rop kučanov buldog? vedno pozabim kk že gre ta zgodba...

mimogrede, ja, stvar je res nezaslišana. da bi kak prestavnik lastnikov drznil kaj rečt proti upravi! kriminal, mafija po tamalem...

čeprav, mam rajš, da mafijozo dela to javno kot pa za zaprtimi vrati vladnega kabineta.

> Za direktorja nisi bil postavljen zaradi svojih strokovnih kvalitet ampak zaradi tega, ker si utrezal politicni opciji. Torej zato, ker si ustrezal meni. Ne pozabi tega.

ampak "mafijskost" se nalima samo na kakega LDS ali SD politika, ane? ko to naredi janša, je pa vitez v svetlečem oklepu, ki brani nedolžne državne firmice pred pogoltnimi tajkuni. no, da je parodija popolna, janša proda tajkunom tisto kar jim rop ni želel...
l'jga

perci ::

ampak "mafijskost" se nalima samo na kakega LDS ali SD politika, ane? ko to naredi janša, je pa vitez v svetlečem oklepu, ki brani nedolžne državne firmice pred pogoltnimi tajkuni. no, da je parodija popolna, janša proda tajkunom tisto kar jim rop ni želel...
Kontra borchi, kontra.

borchi ::

aja, ti si samo zato tu, da z bulšitom zbalansiraš bullšit load na obeh straneh.

ZDEJ te pa razumem.
l'jga

djordjevic ::

ANGEL_B: Hvalabogu, da se ti zdi sporno. Saj je prav tako, da imamo različna mnenja. Meni se pač zdi, da ni nič narobe s tem, če se odločiš za menjavo ekipe, zlasti če v dogledni prihodnosti ne vidiš kakšne večje koristi. In bodimo pošteni, Rop je prestopil v SD v času, ko še ni lih prekašala SDS-a. Kar pomeni, da bi do morebitnega položaja v morebitni novi vladni koaliciji moral lepo pridno delati in potrpeti. Plus tega sem mnenja, da bo marsikdo iz SD-ja dobil stolček prej kot on. Drugačni se mi recimo zdijo Ruplovi preskoki. Ker on pa dejansko skače iz stranke v stranko ter si tako zagotavlja eksistenco, kronski primer tega pa je njegovo zunanje ministrovanje. In ja, borchi je napisal prav. Vso sranje itak povzroča levi pol, ko pa desni pol ušpiči pizdarijo, pa je to uravnoteževanje. Bi blo smešno, če ne bi blo žalostno.

edit: typo

Zgodovina sprememb…

ANGEL_B ::

ne me j****!? kot predsednik upravnega odbora je imenoval jankoviča v NS. le kaj si misli! sej vendar ANGEL_B ve, da je za to poklicana dežurna snažilka!!! sej pravim, tvoje poste je škoda brat.

Hja, hkrati pa se je zavzemal za umik politike iz gospodarstva. Torej to je moralno sporno. Pri sib banki pa je pac blo se mal ovec kot smao za moralno sporna dejanja.
Sicer pa idi pa ga voli na volitvah ce ga mas tak rad, mojih postov pa pac ne beri ce ti niso vsec.

Djordjevic ja, pac mnenja mamo razlicna. Osebno nic nimam proti tistim ki ropa podpirajo. Pac probal sem razlozit zakaj ga sam ne maram kljub temu da vecino politikov z levice podpiram.
Ja, Ruplu pa to se bol zamerim ker je dejansko prestopil v cisto nasproti misleco stranko, samo da si je zagotovil mesto v vladi. Se hujse pa je to da se tak zelo grebe za pozicijo zunanjega ministra, hkrati pa ni naredil cisto nic in imamo ene in site zunanjepolitcne probleme ze leta in leta. Osecno celo vse te spore z juzno mejo bol zamerim njemu kot pa hrvatom. Ker on je tisti ki ima nalogo resevat taksne probleme, ce pa ni sposoben (kar ocitno ni) pa bi naj odstopil, ne pa da se sili na to pozicijo ki je ocitno ne obvlada.

Aja pa rad bi se enkrat opozoril da sem tudi sam bol levo usmerjen in sam ze od nekdaj volim SD. Ne pomeni pa to takoj da podpiram vse ljudi ki so na levici, niti ne da vse ki so v SD. Tak da tudi kritike ropa ne jemat kot kritiko levice, ampak samo njega osebno. Na desnici je pa je takih patronov celi kup, samo zdaj smo pac smao o ropu govorili. Nisem pa clovek ki bi rad svet barval crno belo in rekel da so vsi na levici absolutno dobri, vsi na desnici pa absolutno slabi al pa kaj podobnega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ANGEL_B ()

drejc ::

Ruplu pa to se bol zamerim ker je dejansko prestopil v cisto nasproti misleco stranko, samo da si je zagotovil mesto v vladi


To, zakaj je Rupsy dober za Slovenski biznis, se zavedajo imho vsi politiki in direktorji večine zdaj uspešnih vlkih firm v Sloveniji. Tip ima tak ugled in vpliv predvsem v Rusiji, Nemčiji, Italiji, Franciji, UK, balkanu in ZDA (pa tudi verjetno drugje po svetu, to sicer ne vem) da bodi sigurn da direktorčki ne hodijo za đabe zraven Rupsya, ko gre on v goste.

Glede ostalega pa niti ne vem, morda bi kdo lahko rešil medsoseske spore z Hrvaško bolje, morda še slabše. Me niti ne zanima, samo da pridejo v EU.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Volta ::

Potem se pa pojavljajo stometrski kontrolni stolpi, plačljivi splavi, javno financiranje zasebnih šol in podobne slabo premišljene in še slabše ubesedene traparije.

In zakaj bi po tvojem bilo polno financiranje programa tistih 6 zasebnih šol, ki jih imamo v Sloveniji traparija? Pa ne govorit koliko denarja pobere to javnem šolstvu, saj je javnih šol v sloveniji 99,9%. V vsaki demokratični državi pa imamo pravico do javnega in zasebnega šolstva.

LP

Daedalus ::

V vsaki demokratični državi pa imamo pravico do javnega in zasebnega šolstva.

Seveda. Pejd, pa izkoristi svojo pravico do zasebnega šolstva in si ustanovi zasebno šolo. A ti kdo brani?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Borut Pahor

Oddelek: Problemi človeštva
435739 (4006) T-h-o-r
»

Desnica razpada? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
82996174 (79514) poweroff
»

koga volit? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
94645100 (27171) poweroff
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150268 (43553) Keyser Soze
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027384 (17423) iration

Več podobnih tem