» »

Volitve

Volitve

Zeberdee ::

Jaz sem mejčken presenečen!
Volilne rezultate seveda ne razumem, je pa tukaj trenutna sestava:
http://volitve.gov.si/dz2008/rezultati/...

T0RN4D0 ::

SD imajo trenutno dober procent prednosti. Precej izenačeno je tole. =) Oziroma je bilo, ternutno je 10k glasov razlike.

SD 268.230 30,44 %
SDS 258.300 29,32 %
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Zeberdee ::

Na tej listi seveda NI kohla, tko da bo šel desus 100% v pozicijo.
Na tej listi ni ne Šrota (v celju ga je namahala andreja rihter:)), Zalarja (polom LDS)...

Zeberdee ::

V DZju je tudi Franci Kek, Eva Braun. Vesel sem, da bo v Kranju zgleda le prišel notri župan, za katerega sem glasoval. Več kot tisoč glasov za Jožeta Andrejaša :). Pahor v Gorici čez 50 procentov, Kresalova recimo samo 800 glasov (manj od andrejaša:)), Minister Turk najslabše od vseh sdsovcev v lj okraju, Janša v dveh okrajih le 39% ampak kar 12 tisoč glasov.

Triumvirat ima 43 mest v parlamentu + mogoče Juri kot predstavnik ita. manjšine.
Povezava z SLS/DeSus bo nujna.

Koliko bi bila SNS močna, če ne bi prišlo do poka raje ne verjamem. Vsaj 10 mandatov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zeberdee ()

koyotee ::

Mogoče 0,5 do 1% več, bi dobila SNS, če ji nebi kunkurirala lipa.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zeberdee ::

Jaz mislim da več.

Slo-One ::

No nisem še 18 pa kaj :) .


SOCIALNI DEMOKRATI 30,51 % 312.612

SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA - SDS 29,30 % 300.221

Zheegec ::

In že takoj izjava Erjavca, da zahteva tri ministrska mesta. Kaj ta kloven počne in kdo ga je volil?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

kmetek ::

PENZIJA!

Utk ::

Jaz ze pakiram kufre. Vlado komunistov bi še prezivel. Vlado spreobrbrnjenih laznjivih komunistov pa ne bom. Kako morajo govorit, da od zdaj naenkrat ne bo več delitev na naše in vaše, če pa pravijo, da Janše in Jelinčiča pa ze ne bojo nič upoštevali. Samo to je ze 35 procentov ljudi. Po vrhu bojo pa še DeSUS not povlekli, kar je bla itak napaka ze te in vseh prejšnih vlad.
Zapomnite si, čez 4 leta bomo travo jedli :) no, tisti, ki bojo ostali v Sloveniji. Seveda razen upokojencev in tistih, ki zadnja 4 leta lezejo v rit SD-ju, v upanju na dobro sluzbo. Še jaz jih poznam kar nekaj, pa ne poznam nobenga politika.

kmetek ::

Kam greš?

Slo-One ::

Jaz ze pakiram kufre. Vlado komunistov bi še prezivel. Vlado spreobrbrnjenih laznjivih komunistov pa ne bom. Kako morajo govorit, da od zdaj naenkrat ne bo več delitev na naše in vaše, če pa pravijo, da Janše in Jelinčiča pa ze ne bojo nič upoštevali. Samo to je ze 35 procentov ljudi. Po vrhu bojo pa še DeSUS not povlekli, kar je bla itak napaka ze te in vseh prejšnih vlad.
Zapomnite si, čez 4 leta bomo travo jedli :) no, tisti, ki bojo ostali v Sloveniji. Seveda razen upokojencev in tistih, ki zadnja 4 leta lezejo v rit SD-ju, v upanju na dobro sluzbo. Še jaz jih poznam kar nekaj, pa ne poznam nobenga politika.



Aha tako kot smo travo jedli vsa ta leta...

Zeberdee ::

Boh pomagej, kako je fant užaljen. Le kako ve, koliko jih je bilo poslanih po pošti? 40 000?
Levi tranzicijski trojček. :)
Tole bo še pokal. Mater bo užaljenosti...

Utk ::

kmetek, če ne drugam, na Hrvaško. Tam je vsaj jasno, da vlada mafija, niti tega nihče ne olepšava. Pa še dobre sluzbe so plačane bolje kot pri nas. Pa imajo pol našega bdp-ja. Oni so ze skoraj preboleli tajkunizacijo, pri nas pa posledice šele prihajajo.
Če greš kam v Evropo, je pa sploh boljše.

cekr ::

Ne se sikirat. Prej ali slej bo prišla streznitev, ko volilnih obljub ne bo mogoče uresničit.
Sem pa do zadnjega upal, da SLS ne bi prišla v parlament. Sedaj bo verjetno ponovno v vladi saj zmagovalci nimajo dovolj sedežev.
Pogrešal bom spanje Marie Pozsonec v njeni pižami. Moje želje tudi niso bile uslišane, da sedeža ne bi dobili razni ritolizci in kavke tipa: Grims, Cvikl, Žnidaršič, Školč, Anderlič... So bile pa uslišane pri Saškotu&co.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

jype ::

cekr> Ne se sikirat. Prej ali slej bo prišla streznitev, ko volilnih obljub ne bo mogoče uresničit.

Res? Katere obljube pa pahor ne bo mogel uresničiti?

cekr> Sem pa do zadnjega upal, da SLS ne bi prišla v parlament. Sedaj bo verjetno ponovno v vladi saj zmagovalci nimajo dovolj sedežev.

Jaz sem si želel, da SNS, NSi, SLS in DeSUS ne bi prišle v parlament.

No, vsaj ena od njih bo očitno prišla tudi v vlado.

cekr> Pogrešal bom spanje Marie Pozsonec v njeni pižami.

Ja. Dobil smo enega easy riderja :)

cekr> Moje želje tudi niso bile uslišane, da sedeža ne bi dobili razni ritolizci in kavke tipa: Grims, Cvikl, Žnidaršič, Školč, Anderlič... So bile pa uslišane pri Saškotu&co.

Škoda, ja, da se ni malo bolj premešalo.

space_monkey ::

Slovenija vseeno ni tako zahojena, da bi kot slepe ovce spet volili SDS. Kljub visoki udeležbi takoj po maši (po navodilih) smo zmagali. Tudi glasovi iz tujine Janši ne bodo pomagali, ker izgleda ne bo nihče z njim sestavil vlade, edino Jelinčič se je že slinil, kako bo prvič v koaliciji. Sedaj je vse odvisno od Desusa. Upajmo da bodo sestavili levo vlado in naredili bolj demokratično Slovenijo.

Tody ::

Slovenija je zahojena :) Lihkar je JJ govoril da so zmagal v 5 volilnih okrajih od 8. Ljubljana (Zoki je rešil stvar ;)) in Primorska sta edina okraja kjer je SD zmagal. Ampak pogled na eno luštno razpredelnico, pokaže kako obrača besede že 4 leta... In še 4 leta jih bo samo da bodo to namenjena nagajanju :D

http://volitve.gov.si/dz2008/rezultati/...

Torej 40-50 tisoč jih še pride kako se bodo zadeve razpletle? SD ma 12.000 prednosti :D

PaX_MaN ::

AFAIK, 40-50k je poslanih/zunaj živečih/prapraprapotomcev; koliko jih bo poslalo nazaj, je drugo vprašanje. Lahko, da samo eden.

Alexius Heristalski ::

Upajmo da bodo sestavili levo vlado in naredili bolj demokratično Slovenijo.

Seveda. Zdaj bo vse v najlepšem redu, saj bo v časopisih pisalo, da je tako.:D Ker ta 4 leta je bilo pa čisto vse narobe, semaforji so svetili vijolično, ptiči so letali ritensko in voda je imela nekam sparjen okus.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

p0ki ::

Bolj demokratična slovenija z svežo politiko in z starimi lopovskimi politiki kateri so se spremenili in nebojo več kradli.. in moj drek diši po vrtnicah... na oblas ste smo karkoli postavl mafijo nad mafijami.. bote vidl. Če ne prej se čez 4 leta oblast spet menja v to sem 100% prepričan ker bodo ljudje videli kaj so volili
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"

WarpedGone ::

Tody:
Ampak pogled na eno luštno razpredelnico, pokaže kako obrača besede že 4 leta...

Predvsem ta pogled pokaže, da nimaš pojma kaj govoriš. Iz tvojega linka je razvidno:

SDS
VE 1 Kranj: 41.614 31,59 % ZMAGA
VE 2 Postojna: 33.844 27,64 %
VE 3 Ljubljana Center: 37.873 27,16 %
VE 4 Ljubljana Bežigrad: 42.732 29,51 %
VE 5 Celje: 40.496 30,44 % ZMAGA
VE 6 Novo mesto: 33.254 27,34 % ZMAGA
VE 7 Maribor: 35.733 29,08 % ZMAGA
VE 8 Ptuj: 37.928 31,84 % ZMAGA

SD
VE 1 Kranj: 39.244 29,79 %
VE 2 Postojna: 47.112 38,48 % ZMAGA
VE 3 Ljubljana Center: 54.144 38,83 % ZMAGA
VE 4 Ljubljana Bežigrad: 49.406 34,12 % ZMAGA
VE 5 Celje: 35.443 26,64 %
VE 6 Novo mesto: 31.881 26,21 %
VE 7 Maribor: 31.010 25,24 %
VE 8 Ptuj: 27.426 23,03 %

In rezultat? 5 proti 3 za SDS po volilnih okrajih. Zoki je pač naredu svoje.
Zbogom in hvala za vse ribe

djordjevic ::

Če bi zmagal SD v vseh volilni okrajih, pa bi rekli, da, eee, ne vem, ni zmagal z 10 odstotki razlike. In da to pač ni demokratično, ane. Sore losers, bi jaz rekel.

Mr_Globus ::

Jebi ga.. se vidi da kar se Primorci odločimo to drži. Žabarji pa kopirajo =P Hec hec drugače dal Plemenitemu podporo :D Bi ga blo fajn met za zunanjega ministra :P

Atos ::

Eh, vedno se najde nekaj. Kaj mene briga, kako je kdo zmagal po volilnih okrajih... Tak sistem imajo v ZDA in zato lahko tam zmaga človek, ki v celotni državi dobi manj glasov od drugo uvrščenega. Pri nas pa pač zmaga tisti, ki ima skupaj največ. In to je danes bila SD. Vsi ostali komentarji so milo rečeno debilni. V bistvu debilni na kvadrat. Zgleda da desnica ne prenese poraza.

To, kar pa je danes po medijih govoril Janša pa je sramota, milo rečeno. Takoj, ko vidi da je izgubil, je že začel obračati ljudi ene proti drugim. Glede tega me sploh ni razočaral. Takoj je šel govorit, kako da ima glas v LJ večjo vrednost kot glas na podeželju. Kaki bedak!! Še hvala bogu, da je izgubil! Ta človek bi naj bil povezovalen in ustvaril neko razvojno koalicijo? Hkrati pa ima toliko hinavščine v sebi, da stopi na oder in govori, kako je zmagala tranzicijska levica in podobne nebuloze? Pred volitvami pa govori, kako se bo pogovarjal z vsemi (očitno se je zdaj pokazalo, da tega namena nikdar ni imel - SD, LDS in Zares so vsaj po resnici povedala, da z njim nočejo imeti opravka). Očitno se ne zaveda, da je njihova partnerica SLS bila v vladi neprekinjeno zadnjih 12 let (16, če štejemo dobršen del njihovih članov iz bivše KDS), da SD ni bila v vladi od 96 do 2000 in da so imeli pred štirimi leti zmago danes brezpogojno v rokah, samo če nebi bili tako totalitarni.

Če se že gremo to vašo delitev po volilnih enotah, lahko tudi rečemo, da imajo tisti prebivalci v mestih večjo domovinsko zavest, saj so se neprimerno v večjem številu udeležili volitev in potemtakem je rezultat tam bolj verodostojen, ali ne? Kaj pa boste na to rekli? (sem prepričan, da nekaj že bo)

WarpedGone ::

>> Kaj pa boste na to rekli?

To kar sm reku v eni drugi temi. Če se moja efektivna dohodninska stopnja naslednje leto dvigne - adijo Slovenija.
In me ne zanima, kako da so razbremenili katerikoli sloj, kako je premoženje pravično razdeljeno in kako smo socialna država. Višje davke kot letos bom plačal še največ enkrat.
Zbogom in hvala za vse ribe

cekr ::

Se opravičujem za zgoraj;
moje želje so se uresničile tudi pri Andreliču in Školču.
Le kaj bosta ta dva siromaka sedaj delala, ko sta že od pleničk pri državnem koritu.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zeberdee ::

W1: Briši, banirej, označi, ordeči. Ampak ti si neumen in prizadet. V Problemih človeštva si napisal, da so prebivalci oz. volilci iz tam, kjer je zmagala SD zajebali Slovenijo. Od kje tebi pravica, da pišeš o tem, kdo je koga zajebal? Od kje tebi pravica, da odločaš, kateri glas pomeni več? Že ob janševem govoru sem bil zgrožen, ko je rekel, da glas "mesta" pomeni več kot glas "revnih".
To je svinjarija, kar govoriš oz. povzemaš iz njegovih ust. Svinjarija.

Icematxyz ::

Vsaka vlada se bo ukvarjala z zniževanjem davkov. To mislim da je samoumevno in trditi da le Janševa SDS se bo s tem ukvarjala je neumnost.

Bomo sodili rezultate čez 4 leta spet, če bo mandat zdržal. Če pa koga mika tujina pa naj gre danes, tudi Janševa vlada ne bi v 4 letih dala 2-4X višjih plač.

Atos ::

>> Kaj pa boste na to rekli?

To kar sm reku v eni drugi temi. Če se moja efektivna dohodninska stopnja naslednje leto dvigne - adijo Slovenija.
In me ne zanima, kako da so razbremenili katerikoli sloj, kako je premoženje pravično razdeljeno in kako smo socialna država. Višje davke kot letos bom plačal še največ enkrat.


Sej sem rekel, da nekaj bo... Sicer nima niti 0,000000001% veze s tem, kar sem sam napisal, ampak nekaj vseeno je! Misliš, da te bo kdo pogrešal, če se že sedaj odseliš?? V bistvi vsaj nebi smetil tu na forumu bv... In še moderator si...

@ Zeberdee

točno tako!! In ta človek bi naj povezoval ljudi! Sramota, da kaj takega pride iz ust samega premiera!! Pa me briga, če bi zaradi njega imeli 20% gospodarsko rast in 0% inflacijo. Če kaj takega začne govoriti mora takoj leteti! Ni vse samo denar! Hitler je tudi dosegel preporod Nemčije pa bi bilo mogoče boljše, če ga nebi bilo! In ne primerjam Hitlerja in Janše, ker tako hudo pa spet ni. V bistvu niti od daleč, ampak hočem doseči neki point. (sem pa prepričan, da se bo marsikdo v to zapičil :) drugega nimajo ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Atos ()

IgorGrozni ::

CrniE>>>>Za vsako bedarijo res ni treba iskat linkov, ampak to tvoje nakladanje je pa res mimo. Ankete in zadnje volitve leta 2004 tega ne podpirajo. V ljubljanski eni in drugi volilni enoti je SDS dobil več kot 30%. Marsikje drugje pa manj. Recimo v mariborski, ptujski in celo novomeški (samo 25%), ko je pa ja znano kakšni fašistični kmetavzarji so Dolenjci, ker tako radi preganjajo nedolzne Cigane.
Malo si poglej forum Financ. Mislim, da če bi tam delal anketo, bi komunisti, ups, levičarji, dobili morda 15%, vsi skupaj. Ali tudi na Finance hodijo sami neizobrazeni ruralni kmetavzarji?
Ziviš v preteklosti. Ljudje hočejo nizje davke, ne pa kvazi borce za reveze.


ad1) Realnost, t.j. rezultati volitev, nazorno pokažejo, kdo tukaj naklada.
ad2) Finance niso ravno referenca. Točno to so, kar karakterizira mestnega ruralca. Rumen, opravljivi časopis, preoblečen v plašč resnosti-ekonomije. Pri ostalih rumenjakih se vsaj ne pretvarjajo, da so kaj drugega.
ad3) Povezavo neizobražen+ruralen+kmetavzar si si ustvaril pač sam, jaz ne.

Pozdravljen v prihodnosti, ruralec po duši, CrniE.

Lp. Igor

Zgodovina sprememb…

Sc0ut ::

Najlepše na teh volitvah pa je sledeče:

Ljudjo so sedaj že drugič zamenjali vlado, s katero niso bili zadovolji.

Pred štirimi leti je odletela LDS, sedaj pa je odletela SDS-ova vlada.

To je lahko za politike znak, da Slovenci sploh nismo togi in da znamo kaznovat tiste, ki se nam zamerijo. Mogoče pa sedaj ne bodo več tako gledali na svojo rit.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

kmetek ::

Mah Grims notr jao....

opeter ::

Zanimivo, da je italijanska manjšina ponovno izvolila Batellija. Čeprav so tudi oni imeli možnost izbirati med petimi kandidati. Mi smo to priložnost (končno) vsaj izkoristili. Gospa Pozsončeva je 16 let sedela v parlamentu in v tem času doživela kar nekaj zamenjva vlad, ministrov in ostalega osebja. Čas za upokojitev.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

imagodei ::

Hja, SDS si morda na teh volitvah želi, da bi imeli kak elektorski volilni sistem, po katerem bi prišlo do uravnilovke in bi tako spet zmagali. Ne po volji ljudstva, ampak po volji nekih fiktivnih razdelitev. Srh me spreletava ob njegovem nastopu, ko govori, kako so zmagali v večini volilnih enot, pozablja pa, da je v LJ tudi precej priseljencev oz. tistih, ki so iz obrobja Slovenije prišli v center. Morda pa bi bila zanimiva statistika, kako so ljudje volili glede na izobrazbo in socialni položaj. Znano je, da so ideološki idol SDS (Cerkev in Inkvizicija) v preteklosti vedeli, da je ljudi potrebno držati čimbolj v nevednosti; izobraženci so jim bili vedno trn v peti.
- Hoc est qui sumus -

kopernik ::

Ja, sistem volitev je tak, kakršen je. Pravila so za vse enaka, tle ni kaj čivkati. Je pa res, da sta ljubljanska volilna okraja "mobilizirala" več ljudi, medtem ko je bila drugje volilna udeležba vidno nižja. V tej luči lahko res rečemo, da je Ljubljana odločila zmagovalca, ampak to je vse "by the book". Glede elektorskih glasov pa mislim, da v ZDA sistem niti ni tako grozno zgrešen, saj bi sicer večje zvezne države z velikimi mesti (CA, NY) dobesedno povozile ostale države v uniji.

kixs ::

cekr> Ne se sikirat. Prej ali slej bo prišla streznitev, ko volilnih obljub ne bo mogoče uresničit.

Res? Katere obljube pa pahor ne bo mogel uresničiti?

cekr> Sem pa do zadnjega upal, da SLS ne bi prišla v parlament. Sedaj bo verjetno ponovno v vladi saj zmagovalci nimajo dovolj sedežev.

Jaz sem si želel, da SNS, NSi, SLS in DeSUS ne bi prišle v parlament.

No, vsaj ena od njih bo očitno prišla tudi v vlado.

cekr> Pogrešal bom spanje Marie Pozsonec v njeni pižami.

Ja. Dobil smo enega easy riderja :)

cekr> Moje želje tudi niso bile uslišane, da sedeža ne bi dobili razni ritolizci in kavke tipa: Grims, Cvikl, Žnidaršič, Školč, Anderlič... So bile pa uslišane pri Saškotu&co.

Škoda, ja, da se ni malo bolj premešalo.


Glede nedirektno izvoljenih poslancev pa upam, da se zavedate, da bodo vseeno prisli v parlament ali kot poslanec ali kot minister. Poslanec na tak nacin, ko bodo imenovani ministri + mandatar + podpredsenik vlade, ki so bili direktno izvoljeni za poslance. Nekdo jih pac mora zamenjat v parlamentu...

Torej bo se precej zabavno kdo bo prisel v parlament skozi zadnja vrata. Ceprav mi je zal, da bomo spet gledal in poslusal Cvikla, Skolca, Anderlica in podobne "kekce" 8-O

Keyser Soze ::

Ja, sistem volitev je tak, kakršen je. Pravila so za vse enaka, tle ni kaj čivkati. Je pa res, da sta ljubljanska volilna okraja "mobilizirala" več ljudi, medtem ko je bila drugje volilna udeležba vidno nižja. V tej luči lahko res rečemo, da je Ljubljana odločila zmagovalca, ampak to je vse "by the book". Glede elektorskih glasov pa mislim, da v ZDA sistem niti ni tako grozno zgrešen, saj bi sicer večje zvezne države z velikimi mesti (CA, NY) dobesedno povozile ostale države v uniji.

Je mogoče, da je v Ljubljani več ljudi, ki imajo boljši vpogled v situacijo trenutne oblasti? In zato nižja podpora Janši?
Precej možno IMO.

Sicer pa, ljudje so se odločilo za najslabšo alternativo izmed slabih. Overall pogled. Ne samo tisto, kar pokažejo v ospredju. Važno je tudi zakulisje, kamor pa marsikdo nima vpogleda.

P.S.: Zgodba sicer še ni zaključena. Samo vseeno rajši dam možnost Pahorju kot pa Janši.
OM, F, G!

imagodei ::

Sicer pa, ljudje so se odločilo za najslabšo alternativo izmed slabih.


I beg to differ.
- Hoc est qui sumus -

borchi ::

> Je pa res, da sta ljubljanska volilna okraja "mobilizirala" več ljudi, medtem ko je bila drugje volilna udeležba vidno nižja. V tej luči lahko res rečemo, da je Ljubljana odločila zmagovalca, ampak to je vse "by the book".

zato je malo čudno, da janša pravi, da je glas bogatih vreden več kot glas revnih. enako sta vredna. mogoče je hotel reči, da bi moral biti glas revnih več vreden kot glas bogatih?! sem ga vedno imel na sumu, da je največji levičar med vsemi.

sicer pa, ja, če 4 leta jebeš določen volilni okraj v glavo, je težko pričakovat, da boš tam uspešen. mobilizacija, my ass. v mestu, ki je skoraj s plebiscitarno večino izvolila župana, s čimer si je nakopalo sveto jezo predsednika vlade, se je sds še nenormalno dobro odrezala... če kaj, je vidno, da precej tistih, ki so volili jankoviča, ni delilo njegovega mnenjna o tem katera izbira je boljša za parlament.
l'jga

WarpedGone ::

Zeberdee:
W1: Briši, banirej, označi, ordeči. Ampak ti si neumen in prizadet. V Problemih človeštva si napisal, da so prebivalci oz. volilci iz tam, kjer je zmagala SD zajebali Slovenijo. Od kje tebi pravica, da pišeš o tem, kdo je koga zajebal? Od kje tebi pravica, da odločaš, kateri glas pomeni več? Že ob janševem govoru sem bil zgrožen, ko je rekel, da glas "mesta" pomeni več kot glas "revnih".
To je svinjarija, kar govoriš oz. povzemaš iz njegovih ust. Svinjarija.

 Rezultat po okrajih

Rezultat po okrajih


Neprizadeti umi lahko vidijo dva jasno nasprotujočega si trenda. Močna zmaga SDja v centru in razmeroma jasen poraz v periferiji.

>> Od kje tebi pravica, da pišeš o tem, kdo je koga zajebal?
Iz ustave. Na srečo tudi nova ablast ne bo mela ustavne večine, da bi mi to pravico lahko ukinila.
Zbogom in hvala za vse ribe

preem ::

ej a je kdo opazil, delo.si je offline že od včeraj. sicer vem, da ga je JJ kontroliral, ampak da ga je kar skenslal ko je zvedal za poraz ? :D sej je res, boljš brez cajntga kot met skorumpiranga :P

BigWhale ::

v mestu, ki je skoraj s plebiscitarno večino izvolila župana, s čimer si je nakopalo sveto jezo predsednika vlade, se je sds še nenormalno dobro odrezala... če kaj, je vidno, da precej tistih, ki so volili jankoviča, ni delilo njegovega mnenjna o tem katera izbira je boljša za parlament.


Jankovic je prisel drek mesat. Mesto ga je izvolilo kot neodvisnega kandidata. Zakaj se ne obnasa tako?

'Neodvisnih' kandidatov sploh ne bi smeli imeti. Ker na koncu izpadejo komicno.

kixs ::

ej a je kdo opazil, delo.si je offline že od včeraj. sicer vem, da ga je JJ kontroliral, ampak da ga je kar skenslal ko je zvedal za poraz ? :D sej je res, boljš brez cajntga kot met skorumpiranga :P


Lasnik Dela je Bosko Srot oz Pivovarna Lasko v cca 80% :|

Popravljam:

Časopisna hiša Delo d.d., velja za najpomembnejšo slovensko medijsko hišo. Lastniška struktura
podjetja je naslednja:
1. PIVOVARNA LAŠKO, D.D. 80,83%
2. RADENSKA, D.D. RADENCI 19,17%

(*opp. Radenska d.d. je v večinski lasti Pivovarne Laško d.d.)


No comment!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

djordjevic ::

Neprizadeti umi lahko vidijo dva jasno nasprotujočega si trenda. Močna zmaga SDja v centru in razmeroma jasen poraz v periferiji.
Hja, potem pa vam za naslednjo volilno kampanjo svetujem, da se osredotočite na mesto, ane. Brišite one support-buse, pa prirejajte koncerte in prireditve v mestih, pa ni hudič, da vas še meščani ne vzljubijo. Aja, samo res. Je bil letos menda en taki SDS-koncert v LJ, pa se je zbralo okoli 600 ljudi. Mogoče pa to pomeni, eeh, da meščani pač niso toliko za desnico? Just a mere thought. In še enkrat, kaj pri p. m. imate za problematizirat, kje je kdo dobil koliko? Ni pomembno.

d0rK ::

Jz ne vidim cesa groznega v Jansevih povolitvenih besedah. Kaksen je biu Rop ko je popusiu? SURLA DO TAL! In kje je zdej on? Hm...

BTW, je tole real al kksna fancy montaza? Premier Anton Rop napizdi Zorana Jankovića

imagodei ::

@W1,

volilni rezultat, kakršenkoli že je, je jasen. SD ima majhno prednost pred SDS. Volja volilcev je izražena. SD nima ustavne večine, niti nima sorazmerno velike prednosti. SDS je še vedno druga najmočnejša stranka v parlamentu. Morda bodo glasovi, ki bodo prišli po pošti in glasovi iz tujine še nekoliko spremenili sliko (osebno upam, da ne v škodo SD-ja), vendar so volitve legitimne in merodajne. Če te moti, da je v Sloveniji samo slabih 30% podpornikov Janše in zgolj kak procent več podpornikov Pahorja, je res najbolje, da se odseliš. Ni treba čakati eno leto, kar zdaj se daj. (Mrkaić se je pa itak že v prejšnjem mandatu.)
- Hoc est qui sumus -

borchi ::

> 'Neodvisnih' kandidatov sploh ne bi smeli imeti. Ker na koncu izpadejo komicno.

se strinjam.

> Mesto ga je izvolilo kot neodvisnega kandidata. Zakaj se ne obnasa tako?

da pa jankovič ne bi agitiral proti janši, bi bila pa prvovrstna neumnost. služba jankoviča je, da dela za dobro mesta katerega župan je. če ga janša pri tem ovira, je njegova dolžnost, da pomaga z dovoljenimi sredstvi ustaviti človeka, ki zavira karkoli v mestu.

mogoče bo pa zdaj zabite ruralce, ki ne hodijo na volitve, srečala pamet. ljubljana se je lepo organizirala, zaradi mene lahko rečete tudi mobilizirala. očitno imajo sposobnega župana, ki je sposoben zmotivirat svoje meščane. v mariboru imamo pa loleka in posledično drugo najnižjo volilno udeležbo...
l'jga

d0rK ::

Jaz pa pogresam ameriski nacin pollanja ljudi ki pridejo z volisc. Zelo! me zanima kaj je vplivalo na njihovo odlocitev...

Ala, "koliko teze je imela afera Patria pri vasi odlocitvi", pa za inflacijo in tako naprej. Rezultati dobro sestavljenega vprasalnika bi bil zelo zanimivi IMO.

borchi ::

> Ala, "koliko teze je imela afera Patria pri vasi odlocitvi", pa za inflacijo in tako naprej. Rezultati dobro sestavljenega vprasalnika bi bil zelo zanimivi IMO.

patria ni imela bistvenega vpliva (če bi se lahko kaj zanesli na ankete, je patria celo pomagala janši). je pa pri tako tesnem rezultatu vsaka malenkost važna. no, janša je posredno že priznal, da patria ni bila kriva. krivi so "mobilizirani" ljubljančani. čeprav bo, seveda, krivil tudi patrijo, soseda in njegovega psa...
l'jga


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Volitve v EU parlament (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1009293 (7217) [SpydeR]
»

Desnica razpada? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
82996173 (79513) poweroff
»

koga volit? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
94645095 (27166) poweroff
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027384 (17423) iration

Več podobnih tem