» »

koga volit?

koga volit?

««
18 / 19
»»

jype ::

perci> Ampak je bilo treba ze prej pametovat in obtozevat, ane Mici in Borchi.

Seveda - bilo je povsem upravičeno pametovat in obtoževat, glede na to da je isto počel sam presvetli zgled slovenstva.

MadMicka ::

perci, Virant je po TV-ju dejal, da bodo uporabili vsa pravna sredstva. In govoriti o uporabi vseh pravnih sredstev, brez da bi obenem zatrjeval kršitve, ki bi lahko vplivale na izid volitev, je skregano s pravom in daleč od običajev, ki veljajo na Zahodu, kjer se zmagovalcu čestita, če ni izjemnih, zelo resnih zadržkov. V našem primeru jih ni bilo.

perci ::

Kdo je obtoževal koga česa?

Je Janša obtoževal kakšno komisijo, da ni (tako kot zakon zahteva) zagotovila podpisov oz zaznamkov, da se volivec ni hotel podpisati, v volilni imenik?

Sej to je RES. Dejansko je prišlo (nedvomno) do kršitev zakona. Drugo je pa vprašanje, če je zaradi tega lahko prišlo do spremembe v volilnem rezultatu. Sedaj se zagotovo ve, da do te spremembe ni moglo priti in Janša se ne pritožuje več.

Res zanimivo, kakšno selektivno obravnavo zakonitosti imate. Ko pride do izbrisanih, ste vsi oh in sploh vazni, kako da je zakon jasen in da je ustavno sodisce reklo to in to, ko pa pride do jasne krsitve tega nacela pri volitvah (ki so najpomembnejsa prvina vsake sodobne demokracije) pa pridete z raznimi izgovori, kako je ta določba, da se je treba podpisat itak butasta in da je ze brez tega podpisa vse skupaj dovolj varno.

Popolnoma nerelevantno. Zakon je zakon in tudi ce je slab (pa ne pravim, da je), je se vedno zakon in ga je treba upoštevati. Ane Matthai?

perci ::

perci, Virant je po TV-ju dejal, da bodo uporabili vsa pravna sredstva. In govoriti o uporabi vseh pravnih sredstev, brez da bi obenem zatrjeval kršitve, ki bi lahko vplivale na izid volitev, je skregano s pravom in daleč od običajev, ki veljajo na Zahodu, kjer se zmagovalcu čestita, če ni izjemnih, zelo resnih zadržkov. V našem primeru jih ni bilo.

Ja. Pravna sredstva. Ta so namenjena temu, da se uporabijo, ce mislis, da bos z njimi uspesen. Torej, uporabiti so jih hoteli, ker so mislili, da se lahko rezultat obrne njim v prid. Popolnoma zakonito in legitimno. Vsaka stranka si želi zmage na volitvah. Tudi poslanka iz "normalne" stranke se je v Izoli posluzevala teh prijemov (kar se meni ne zdi nic narobe), pa niste takrat nic jokali, kako se to v normalnih drzavah ne dela.
In ja, Mici, kršitve so bile. Niso pa vplivale na rezultat - vendar tedaj tega nismo zagotovo vedeli, ane?

Kar se pa tiče običajev na zahodu, je pa s tem tako, da so to samo običaji in veljajo za nedvoumne volilne rezultate, ne pa takrat ko gre na knap za nekaj glasovnic. Takrat se počaka na uradne rezultate in vsak poskuša s pravnimi sredstvi doseči zase bolj ugoden rezultat. Si že pozabil koliko časa se je vlekla Florida?

borchi ::

> Ampak je bilo treba ze prej pametovat in obtozevat, ane Mici in Borchi

o čem ti to?

> Sedaj se zagotovo ve, da do te spremembe ni moglo priti in Janša se ne pritožuje več.

potem pa nisi poslušal včeraj intervjuja na RTVSLO z janšo. on je rekel, da je nezakonitih 54k glasov (verjetno je sem prištel vse poslane glasovnice v tujino :))), ampak da se ne bodo pritožili, ker ne želijo zavleči procesa sestave nove vlade. ker on je vedno bil konstruktivna opozicija pa to...

to da ne bodo uporabili vseh sredstev za pritožbo, je bilo jasno že prej. ker je vsakomur jasno, da nepodpisi niso v ničemer vplivali na izid volitev, poleg tega pa ima janša, ker v dobro slovenije ni izčrpal vseh pravnih sredstev, pravico, da lajna o ukradenih volitvah naslednja štiri leta... ne verjameš, da bo to počel? no, te bom jaz spomnil za vsako tako izjavo.
l'jga

perci ::

Borchi, ne igram lota.

Matthai ::

Zaradi mene je lahko tudi samo obkroženo. Čeprav ne vem, zakaj podpis sploh problematizirate. Kakšni so sploh racionalni pomisleki zoper to?

Zelo preprosto - nepotreben podatek je nepotreben.

Dajmo se obnašat racionalno in ne zbirat nepotrebnih podatkov. Vsak nepotrebni podatek odpira novo možnost za zlorabo osebnega podatka, poleg tega sam akt podpisovanja vzame nekaj časa. Nepotrebna izguba resursov in odprte možnosti za nove zlorabe.

Že samo dejstvo, ali si se udeležil volitev ali ne, bi moralo biti tajno.

Zakaj le? Na volišče lahko prihajaš na pet minut, če hočeš, kot v gostilno in zakaj naj bi bilo to tajno? MORA pa biti tajno, kaj si naredil z volilnim listom. Lahko si tudi kaj obrišeš, če želiš. To pa je tajno.


Da, vendar je za opazovanje kdo pride na volišče potrebna bistveno večja organizacija (dežuranje pred voliščem, zapisovanje v seznam), za dostop do imenika z oznakami kdo je volil pa je dovolj pol urice. Ko bo imenik elektronski bo dovolj 5 sekund. To je kvalitetna razlika.

Maria - zaupnikov lahko na volišču tudi ni - vendar pa so volilni odbori tam in so sestavljeni po strankarskem ključu in oni garantirajo pošteno izvedbo volitev. Zaupniki so zgolj dodatna kontrola. Hkrati pa so prisotni NAJMANJ trije člani volilnega odbora - pri štetju pa seveda VSI.

Seveda pa tisti, ki živijo v teorijah zarote vedno najdejo nek način, da je do zatore prišlo. Konec koncev bi lahko na volišču imeli 20 člansko komisijo, pa bi vseeno prišlo do zarote. Saj veste - mediji, politiki, framasoni, skrivna svetovna vlada, 9/11, udbomafija, itd. - VSE je del teorije zarote.

Dejansko - ko prideš do tega, da so vsi razen tebe (pa mrbit še tvojih najbližjih) udeleženi v zaroti je - čas za obisk psihiatra.
Kind of an asshole at first sight,
but actually a nice guy when you get to know me personally. :)

borchi ::

> Borchi, ne igram lota.

spet ne vem o čem ti to. dej vsaj quote-aj kaj te tare.

se pravi, nisi gledal janše včeraj in 54k nezakonitih glasov?
l'jga

perci ::

Saj veste - mediji, politiki, framasoni, skrivna svetovna vlada, 9/11, udbomafija, itd. - VSE je del teorije zarote.

Ne, ker v SLO vse funkcionira tako kot mora. Korupcije ni, klientelizma tudi ne, tajkunov nimamo - vse štima. Predstavniki bivše totalitarne oblasti nimajo več nobenega vpliva na politiko. Skratka, idealne razmere za razcvet demokracije. Bognedaj, da bi kdo kej čez tako situacijo govoru.

djordjevic ::

Revež kar ne more iz svoje kože. Bluzi o neki široki razvojni koaliciji, ki da bi jo oni sestavili (zato so potrebovali zmago z ..., zmago z ... veliko razliko), obenem pa že pljuva čez tranzicijsko levico in centre moči, ki da so vodili kampanjo. Janša pač, kot riba v vodi.

perci ::

borchi: Loto se je nanašal na tvoje predvidevanje, kaj bo janša počel naslednja 4 leta. Pa niti ni bilo mišljeno zajedljivo - dejansko mislim, da si malo prenagljen s temi svojimi napovedmi. In se odgovor na tvoje vprasanje: Ne, nisem gledal tistega o 54k glasovih.

djordjevic: Ja, to je pac politika. Nekako pac mora upraviciti poraz. Nič nenavadnega.

Če so ta njegova dejanja pravilna, se bo pa čez 4 leta presodilo - če ne bo spet popolne amnezije.

Ker geslo za spremembe ocitno pali - tudi, ce je to predvolilno geslo stranke, ki bi jim JJ rekel "sile kontinuitete" ;).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

jype ::

perci> Ne, ker v SLO vse funkcionira tako kot mora

Ja, ampak šele od volitev naprej. Prej je bla pa res štala!

Matthai ::

Ne, ker v SLO vse funkcionira tako kot mora. Korupcije ni, klientelizma tudi ne, tajkunov nimamo - vse štima. Predstavniki bivše totalitarne oblasti nimajo več nobenega vpliva na politiko. Skratka, idealne razmere za razcvet demokracije. Bognedaj, da bi kdo kej čez tako situacijo govoru.


Eh. Ne pravim, da vse štima.

Daleč od tega.

Ampak gledanje na vse skozi prizmo teorije zarote (po možnosti globalne) je pa - bolno?
Kind of an asshole at first sight,
but actually a nice guy when you get to know me personally. :)

borchi ::

> Ne, nisem gledal tistega o 54k glasovih.

ampak, zdej ko veš, ti še vedno ne zvoni alarm v glavi? janša razpolaga z dokazom, da je 54k glasov nezakonitih in imamo napoved njegove stranke, da bodo uporabili vsa pravna sredstva, če obstaja možnost, da ponovne volitve spremenijo rezultat volitev.

kakšna je ta SDS matematika, da sešteješ te dve trditvi in je na obeh straneh enačbe enako?

> Ja. Pravna sredstva. Ta so namenjena temu, da se uporabijo, ce mislis, da bos z njimi uspesen. Torej, uporabiti so jih hoteli, ker so mislili, da se lahko rezultat obrne njim v prid... kršitve so bile. Niso pa vplivale na rezultat - vendar tedaj tega nismo zagotovo vedeli, ane?

torej, ko je bilo v špilu manj kot 2k nezakonitih glasov je bilo potrebno počakat rezultate iz tujine (ca. 10k glasov), ker obstaja možnost, da je 2k nezakonitih glasov 'ukradlo' volitve, ko pa imaš dokaz za 54k nezakonitih glasov pa nenadoma zagotovo veš, da stvar na volitve ni vplivala?! če bi jaz volil SDS, bi se razpočil, če moja stranka ne bi speljala tega do konca, sedaj ko mi prvak stranke pove, da stvar nedvomno je vplivala na izid volitev...
l'jga

Ted ::

Dajte se umirit, tako Virant kot Janša sta "ustavila" konje. Rezultat je takšen kot je, nepravilnosti na voliščih pa je treba naslednjič odpraviti, člane komisij ki so zato odgovorni pa zamenjati.
Pustimo novo opozicijo pri miru in se raje osredotočimo na koalicijske pogovore.
Zanimivo je, da Kresalova zahteva poseben status LDS-a v koalicijskih pogajanjih, češ da so oni "trojček". A to pomeni, da bo sedaj LDS izsiljeval? Očitno se boji (upravičeno), da bo sedaj LDS najmanjši ali pa vsaj najmanj viden član koalicije. Še posebej če bo v koaliciji poleg Desusa tudi SLS.
Mah...

borchi ::

> Zanimivo je, da Kresalova zahteva poseben status LDS-a v koalicijskih pogajanjih, češ da so oni "trojček".

bolj kot 'trojček' izigra desus, boljše je to za slovenijo. če od desusa na naslednjih volitvah ostane manj kot od npr. nsi-ja, so to dobro porabljena 4 leta...
l'jga

Utk ::

perci> Ne, ker v SLO vse funkcionira tako kot mora

Ja, ampak šele od volitev naprej. Prej je bla pa res štala!


Ja, takoj ko so komunajzarji naredili nezakonit zur, je začela delovat pravna drzava. Slava jim. S Pahorjem, za domovino, naprej!

djordjevic ::

> Zanimivo je, da Kresalova zahteva poseben status LDS-a v koalicijskih pogajanjih, češ da so oni "trojček".

bolj kot 'trojček' izigra desus, boljše je to za slovenijo. če od desusa na naslednjih volitvah ostane manj kot od npr. nsi-ja, so to dobro porabljena 4 leta...

Well said.

borchi ::

žur je lahk samo, če zmaga fuzbal reprezentanca in je igral pavlin (ali kak drug SDSovec) vsaj 15 minut... :))
l'jga

Matthai ::

perci> Ne, ker v SLO vse funkcionira tako kot mora

Ja, ampak šele od volitev naprej. Prej je bla pa res štala!


Ja, takoj ko so komunajzarji naredili nezakonit zur, je začela delovat pravna drzava. Slava jim. S Pahorjem, za domovino, naprej!


Ne, to je še ostanek prejšnjega režima. Za to je odgovorna še prejšnja vlada, ki je dopustila takšne nezakonitosti. >:D
Kind of an asshole at first sight,
but actually a nice guy when you get to know me personally. :)

Karaya 52 ::

Ted> Zanimivo je, da Kresalova zahteva poseben status LDS-a v koalicijskih pogajanjih, češ da so oni "trojček".

Ni ji jasno kje je njeno mesto. Pahorju pa tudi zgleda da ne. On sestavlja vlado, on postavlja pravila. Me zanima če bodo razpršili tudi odgovornost za slabe odločitve. Brez Desusa ali SLS so na mrzlem.

borchi ::

> On sestavlja vlado, on postavlja pravila.

a tako to gre?! ko je janša sestavljal vlado, ko je on postavljal pravila, je erjavca vzel za ministra, ker sam ni imel boljšega človeka?!

so skoz govoril, da je SDS kadrovsko podhranjena, pa Karaya 52 ni hotu verjet... :))
l'jga

Karaya 52 ::

Borchi se rad spreneveda ali pa... Kresalova kar naj uči Desus kje je njihovo mesto. Takšne zaletave deklice hitro nekdo postavi na realna tla. 29+9+7+2=47 Sveta trojica lahko brez problema razpade. Glede kadrovske podhranjenosti... zunanja ministrica Kresal, za kulturo Školč... komentar sploh ni potreben. Hrvatom se je odvalil kamen od srca.

T-h-o-r ::

meni se je tudi odvalil kamen od srca
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

borchi ::

> Borchi se rad spreneveda ali pa...

sprenevedam se kje? sem jasno povedal, da bom vesel kakršnegakoli zmanjšanja političnega vpliva desusa. če kresalka to izsili z zaletavostjo al pa s svojo krtačo, me bolj malo briga...

ti pač navijaš za desus, no problem! sej takih je po zadnjem štetju glasov kar precej...
l'jga

Barakuda1 ::

Ni ji jasno kje je njeno mesto. Pahorju pa tudi zgleda da ne. On sestavlja vlado, on postavlja pravila. Me zanima če bodo razpršili tudi odgovornost za slabe odločitve. Brez Desusa ali SLS so na mrzlem.


Če sem jaz včeraj dobro razumel Pahorja (ravno glede pripombe Kresalove), stoji Pahor na stališču, da morajo biti koalicijski partnerji v enakopravnem odnosu, ter da jih bo vezalo le skupno stališče iz koalicijske pogodbe. To je utemeljil s tem, da morajo vsi koalicijski partnerji sprejeti koalicijsko pogodbo in njene prioritete kot svoje, sicer je koalicija nesmiselna.

Mislim, da je med vrsticami dal Kresalovi jasno vedet, da naj se malce brzda.

Maria ::

Barakuda1

Preden sem tebi dopovedal, da je v realnem svetu 2+2=4,

In v katerem drugem svetu to ne velja?;)

Barakuda1 bi rad v tej zgodbi prikril dejstvo, da je ključni princip delovanja ljudi, ki se venomer sklicujejo na pravno državo, točno ta, da veljajo pravila pravne države le za druge, sami pa lahko zahtevajo zase vse možne izjeme /ali celo kršitve zakonov/ in jih nato ''pravno'' opravičujejo in dopuščajo.

Pravno licemerstvo, ni več.


Maria

Barakuda1 ::

Barakuda1 bi rad v tej zgodbi prikril dejstvo, da je ključni princip delovanja ljudi, ki se venomer sklicujejo na pravno državo, točno ta, da veljajo pravila pravne države le za druge, sami pa lahko zahtevajo zase vse možne izjeme /ali celo kršitve zakonov/ in jih nato ''pravno'' opravičujejo in dopuščajo.


Tako grobega in nesramnega podtikanja pa že dolgo ne.

A bi bil prosim tolk prijazen in mi pokazal en sam...ampak res en sam moj citat, kjer zagovarjam ali opravičujem kršenje zakonov.

Če mi ga ne citiraš v naslednjih 24 urah, te bom v nadaljevanu štel, kot osebo, ki ni vredna niti toliko, da bi ji namenil eno samo črko na papirju (čeprav dvomim, da te bo to sploh ganilo).

Camalotz ::

Seveda jo ne bo ganilo, ko ji pa namenjaš toliko črk v elektronski obliki...

Pa da ne bom čist offtopic še eno glede podpisov:
ja, so nepotrebni (čeprav se nekaterim ne zdijo)
ja, so po zakonu (čeprav je to bedarija)
ja, zakon je bil kršen (čeprav je, vsaj ta del, nesmiseln)
ja, treba je ukrepati (čeprav to ne spremeni rezultata)
Vedno znova me preseneča, koliko ljudi zna pisati, ne pa tudi brati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Camalotz ()

Odin ::

Samo se 23ur in 20minut! Ura tece nic ne rece!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Odin ()

MadMicka ::

Perci pravi: "In ja, Mici, kršitve so bile. Niso pa vplivale na rezultat - vendar tedaj tega nismo zagotovo vedeli, ane?"

Perci, to smo in še vedno zagotovo vemo. Vemo, da krištev - volilci, ki se niso podpisali, da so volili - sama po sebi ne more vplivati na izid volitev.

Tvoje stališče je podobno, kot včasih, ko je marsikdo mislil, da če se v avtomobilski nezgodi dva zaletita, en trezen, en pijan, je avtomatično kriv za nezgodo tisti, ki je pijan. Kar je seveda daleč od resnice.

p.s.: Maria, pravo je veda o reševanju sporov in ne veda o svetem gralu pravičnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

nevone ::

Tvoje stališče je podobno, kot včasih, ko je marsikdo mislil, da če se v avtomobilski nezgodi dva zaletita, en trezen, en pijan, je avtomatično kriv za nezgodo tisti, ki je pijan. Kar je seveda daleč od resnice.

Če v zakonu piše, da je kriv tisti, ki je pijan, potem je tisti kriv, ki je bil pijan.

Pravo je veda o reševanju sporov na podlagi zakonov in ne veda o svetem gralu pravičnosti.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: nevone ()

MadMicka ::

Torej, nevone, kakšen je tvoj odgovor, kdo je kriv za nezgodo, če se dva z avtomobili zaletita, en pijan, en trezen?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

djordjevic ::

Kakorkoli vzameš, ima tu nevone le prav. V stvarnem svetu je seveda moč krivdo relativizirati - konec koncev je podobno pri pravilu, da je vedno kriv tisti, ki se zaleti od zadaj, pa četudi je voznik spredaj povsem namerno in nepričakovano, na vsem lepem, zavrl - na papirju pa velja, da je kriv tisti, ki pihne 0,2. In črka na papirju tu žal poseka realno situacijo. Četudi se je opit voznik peljal čisto po predpisih in ga je zgazil kamion, čigar voznik je zaspal za volanom. Po zakonu je kriv opiti voznik.

tsh2 ::

če greš voziti pijan te očitno varnost na cesti ne skrbi preveč, nič ne narediš za preventivo nesreče. saj se mi je zdelo da bodo levičarji začeli zagovarjati kakšno podobno bedarijo kot je vožnja pod vplivom alkohola. ne pozabimo, oni so pametnejši od perfektno dobrih zakonov, oni so najpametnejši ljudje na svetu, golobič je pa njihov tipični primerek :)

Barakuda1 ::

Po zakonu je kriv opiti voznik.


Čeprav je tle off, vendarle

Trditev je napačna.

Lahko je sicer kriv (za nesrečo), ne pa nujno. Nenazadnje, takšnih primerov niti ni tako malo.

Po ljudskem prepričanju je sicer res zmeraj kriv pijan voznik, po zakonu pa ne.

Očitno pa nekatere zakon ne zanima. Ljudsko prepričanje je očitno zelo zakoreninjeno.

djordjevic ::

Po ljudskem prepričanju je sicer res zmeraj kriv pijan voznik, po zakonu pa ne.
Očitno pa nekatere zakon ne zanima. Ljudsko prepričanje je očitno zelo zakoreninjeno.
Čakaj. Praviš, da zakon ne pravi nedvoumno, da je v primeru, da je eden od udeležencev prometne nesreče pod vplivom alkohola, prav tisti odgovoren za nezgodo? Potem se, jasno, posipljem s pepelom.

perci ::

Posiplji se s pepelom.:)
Seveda opitost nima nobene veze s krivdo pri povzrocitvi nesrece. Kriv je tisti, ki je nesreco povzrocil, ne glede na maligane. Samo Mici pa vidi tu primerjavo z volitvami ;).

Jst nisem rekel, da bi bil rezultat zagotovo drugacen. Rekel sem samo, da takrat se ni bilo gotovo, da krsitve niso vplivale na rezultat volitev. Mici bo zdej spet ponovil svoje, ampak dejstvo je, da dva pravnika pomenita dve stališči. In če imaš dve stališči, pomeni, da stvar ni jasna. Torej?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Matthai ::

Samo medklic - kolikor sem razumel Kresalko je hotela povedat, da je položaj LSD in Zares, ki sta s SD že pred volitvami sklenili partnerstvo pač bistveno drugačen kot položaj strank, ki so "taktično kolaborirale" z Janšo - sedaj pa mislita, da lahko kot jeziček na tehtnici izsiljujeta.

S tem se strinjam. Odločit bo pa v končni fazi moral pa Neodločni Lepotec.
Kind of an asshole at first sight,
but actually a nice guy when you get to know me personally. :)

Utk ::

Levičarji (da ne uporabim še kakšne besede) bi ze radi določali kolk ima kdo vpliva. Jaz ne prenašam DeSUS-a, res mi gre na živce, da imamo stranko, ki zastopa samo eno točno določeno skupino, ampak dobili so 7 poslancev in kar nekaj glasov, in vsak, ki pravi, da bi moral LDS imet večji vpliv, samo zato, ker so "naši", je navaden bedak. Pa naj sestavijo vlado brez njih, če morejo.

borchi ::

nikjer ne piše koliko ministrov mora dobi stranka, ki je dobila 7 poslancev. ali pa 29. al pa 88. NIKJER! kapiš?! zato pa se reče pogajanja. če bi bilo zapisano koliko vpliva ima posamezna stranka v vladi preko ključa koliko poslancev so dobili v parlamentu, teh pogajanj ne bi imeli. pa smo jih imeli še za vsako vlado.

penzjonisti imajo izvoljenih 7 poslancev v parlament. tam jim nihče ne more vzeti vpliva, niti jim ga ne jemlje.

v preteklosti so se koalicijske stranke že tudi odrekle ministrskim položajem...
l'jga

Matthai ::

Ja. Stvar pogajanj ali bo LDS imela večjo težo kot Jezus.

In dobro pogajalsko izhodišče je, da je LDS odkrito sklenila koalicijo pred volitvami, Dezus pa je "vztrajal v vladi".

Pač naj se ve, če je vlada leva so eni bolj levi od drugih. Fair enough.
Kind of an asshole at first sight,
but actually a nice guy when you get to know me personally. :)

Zheegec ::

Gospod Erjavec skozi trdi, da stranko zanimajo samo upokojenci - na takšen način tudi računa na glasove.
Kaj potem dela kot minister? Kaj ima obrambno ministrstvo veze z upokojenci? Takoj je začel izsiljevati (želi si pač najti službo sedaj, ko ni prišel v parlament) za ministrska mesta, pa stalno pravi da ga drugo kot upokojenci ne zanima...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

imagodei ::

Saj pravim - interesne skupine nimajo kaj početi v parlamentu. Demokracija pač omogoča vsakomur, ki zbere zadosno število glasov, da pride gnojit v parlament.

Prepovedat se pač ne da, da bi takšne skupinice kandidirale za parlament. Upamo lahko, da se bo ljudem toliko zjasnilo v glavi, da jih v bodoče ne bodo več volili.
- Hoc est qui sumus -

Matthai ::

Ministrstvo za obrambo bi moralo uvesti benecifirano delovno dobo - in potem bi imeli veliko upokojencev.

Na ta način bi si Erjavec lahko "generiral" svojo volilno bazo, hehe. >:D
Kind of an asshole at first sight,
but actually a nice guy when you get to know me personally. :)

Icematxyz ::

S tem se strinjam. Odločit bo pa v končni fazi moral pa Neodločni Lepotec.


Če podrobno poslušaš kaj govori naš bodoči premier je čedalje bolj konkreten in nič kaj neodločen. Na zastavljena vprašanja čedalje bolj odgovoarja konkretno in jasno ampak kljub temu se ne obnaša kot diktator. To pa da ne more vsega vedeti o vseh področjih in da noče odgovoriti konkretno preden se ne posvetuje pa menim da je le veliki plus ne pa neodločno dejanje.

Tako da neodločen postaja čedalje bolj "neodločen".

Lepotec? Ne vem ne znam soditi, ker ne ocenjujem moške lepote ponavadi. Bi moral kakšo žensko vprašat.

Pred volitvami je modro "molčal" saj najslabši so ravno tisti, ki dajo obljube ki jih nikoli ne bodo izpolnili. Naprimer Janša in njegove obljube za leto 2015... To je nakladal...

Barakuda1 ::

Saj pravim - interesne skupine nimajo kaj početi v parlamentu


A jaaa. A SDS, SLS, NSi, pa še kdo, so pa brezinteresna skupina, ki želi oblast kar tako ... brez jasnih interesov.
Zanimivoo razumevanje demokracije, ni kaj.

imagodei ::

Barakuda,

prvič, citiraš iz konteksta - če si prebereš naslednji stavek, ti nenadoma postane jasno, da volji ljudstva ne oporekam.

Drugič, ni bilo mišljeno, kot da ne bi smele biti v parlamentu as in: prepovejmo jim. Nenavadno, drugi stavek zopet to razjasni.

Tretjič, mislil sem, da je jasno, da govorimo o interesnih skupinah, ki so pravzaprav krožki ljudi, ki se radi pogovarjajo med sabo in malo sooblikujejo politiko. Ozko usmerjena interesna skupina. IMO je to brez veze. Kao, da se nobena druga stranka ne poteguje za pravice upokojencev. Al pa Zeleni Slovenije... Halo, to naj bodo aktivisti, civilna iniciativa. Ne pa parlamentarna stranka. Naj gredo jajca metat v parlament, če je pokojnina premajhna, ne pa, da se grejo politike, če jim je edini cilj samo višja pokojnina. Če pa to ni njihov edini cilj, potem naj se pa ustrezno preimenujejo in povejo, kakšen je njihov politični program.

No, ja - to JE samo MOJE mnenje. Volji ljudi ne bom oporekal, kot mi ti hočeš podtaknit. Če so v parlamentu, so tam zato, ker jih je dovolj ljudi volilo. Jaz pač pravim, da to ni ravno OK.
- Hoc est qui sumus -

Matthai ::

Da se razumemo - Pahor je nekajkrat bolj sprejemljiv od Janše. Kljub temu pa je oblastnik - in oblasti je treba vedno gledati pod prste.

To da je preveč neodločen je moje osebno mnenje. Raje bi videl malo bolj odločnega (nepa seveda diktatorskega) predsednika.

Lepotec pa pomeni, da po mojem mnenju pretirano skrbi za svoj videz. Tako - rahlo osladno.
Kind of an asshole at first sight,
but actually a nice guy when you get to know me personally. :)

tsh2 ::

nimam nič proti "interesnim" strankam, pri njih je vsaj jasno, za kaj se zavzemajo. bolj me motijo nekvalitetne stranke. lds se je preimenoval v zares in zdaj je nova stranka, brez zgodovine, brez odgovornosti za tistih 12 let, ko so bili na oblasti. naj stojijo za svojo zgodovino, pa naj bo slaba ali dobra, ne pa da bežijo pred njo. saj bi še razumel, če bi se skregali, ampak oni so ustanovili zares samo zato, ker je šel rating lds-u stalno dol. to je samo zamegljevanje stvari, nič novega od levičarjev.
««
18 / 19
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28146195 (39480) Keyser Soze
»

Predsednik vlade (stranke) in njegovi/njeni možje

Oddelek: Loža
161671 (1185) Zeberdee
»

Volitve se bližajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8219575 (18194) T-h-o-r
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49021755 (11794) iration

Volitve - oddaj glas (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
735374 (3848) Gandalfar

Več podobnih tem