» »

Rezultati državnozborskih volitev 2004

Rezultati državnozborskih volitev 2004

««
4 / 10
»»

drejc ::

recimo tiste o 12 letih škode na 50 let podlage ipd. in to je prijavljal večkrat sam lider sds-a


Kaj je tuki nejasno?

borchi ::

Kaj je tuki nejasno?

??? kaj pa bi moglo bit nejasno?
l'jga

BigWhale ::

Za staro vlado je dovolj ena beseda: "Falcon"

To je dost, da vlada leti ;>, iz parlamenta... Premajhen proracun imamo za take, hehe, akrobacije ;)

Bomo videli, kaj bodo 'ta novi' nabavli... :)

kolesar ::

Ko ze tarnamo kako bo: Bajuk na mestu financ ministra po moje sploh ne bo najvecje hudo. Saj je baje izkusen ekonomist. Boljsi od Mramorja gotovo ne bo, bo pa precej boljsi od kakih drugih ministrov potencialne Janseve vlade.
In ja, Lahovnik je imel na zalost prav. Ne vem pa kaj ljudi moti da zdaj LDS-ovci malo bolj konkretno tezijo in jokcajo, se pac privajajo na opozicijo. Ko so pa desni stalno zamorjeno tarnali kako je vse narobe (medtem ko je Slovenija prisla v EU in v letih ko se je povprecno zadovoljstvo Slovencev z zivljenjem dvignilo z dna na vrh EU lestvic) je bilo pa vse OK, tudi ce so nakladali take, da kar glava boli. Dejte malo pomislit.

Falcon nima veze - za NATO je bilo treba potrosit tolikointoliko denarja za vojaske zadeve. In to letalo (itak ga rabimo) je najmanj vojaska stvar kar so jo nasli, da so jo se lahko upravicili kot vojasko (kao naj bi ga uporabili v sili). Bi pa tudi jaz raje na podoben nacin upravicil par helikopterjev in jih senkal civilni zasciti za resevanje in pomoc v naravnih nesrecah.

Boste pa imeli zdaj priloznost videti kako se stvari (predvsem obnasanje) spremenijo, ko pride do odgovornosti oblasti. Tisto kar je nekdo govoril o "zvestih nesposobnih podpornikih" je zelo res. Jansa bo res moral vleci tudi grobe poteze do svojih opricnikov (ce bo hotel pametno vlado - upam), zato bo potreboval tudi razumevanje zvestih volilcev. Ne mu potem pozabit dat razumevanja, ce ste mu ze dali mandat.
Vsi na kolo za zdravo telo.

Keyser Soze ::

Ja, si upamo kritizirat. Pa čeprav še niso začeli delat. Ampak so enkrat podobni tiči že bili na oblasti. In kako je bilo takrat? Ne lepo.

Sam si upam rečt, da bo že čez nekaj časa prekleto očitno kako smo se odločili. Upam pa da bo čez štiri leta kdo to temo privlekel na dan. Tako za vpogled, kdo je imel prav in kdo narobe.

P.S.: Janša pa ne taktizira. Pač pa obupuje in išče tiste rešilne bilke, da bi sestavil vlado pa magari po sili. O kvaliteti in znanju zaupnikov pa ne bi komentiral. Tako da če je kdo od njih namesto 300 zapisal 200 in potem hik, hik odtelefoniral to številko v njihov "štab".

Thomas ::

Jah mau se morjo zmerjat. Vsaj vemo, da zadeve jemljejo zares - eni in drugi.

BigWhale ::

> In to letalo (itak ga rabimo)

Kako prosim? Nakup letala je bil upravicen? Da se sedaj ze vec kot eno leto (al kolk je ze) isce kupca, da se ga proda pod ceno oziroma najemnika, ki placuje tako najemnino, da jo bo moral placevati se vsaj 20 let, da se bo pokril strosek nakupa?

---

Predvsem pomembno je to, da se je vlada zamenjala. Kaj pa bo, bomo pa videli. Vsi glasni naj gredo cez stiri leta kandidirat... ;)

Ce bo vlada sibka, se jo bo odstavilo, saj imamo to moznost in ce je ne bo nihce izkoristil, potem stvari ze niso tako hudo slabe. LDS so ljudje volili, dokler se jim je zdelo, da delajo pametne stvari in so jih delali, nekaj casa. Zdaj so pa zaceli bluzit in volitve so pokazale kaj si ljudje mislijo.

Ocitno so nekateri nezadovoljni s prejsnjo vlado. 12 let, je dolga doba, clovek se zmatra. :)

borchi ::

Za staro vlado je dovolj ena beseda: "Falcon"

res je. po drugi strani pa mi je mal čudno, da je glavni pritisk izvajala javnost in ne opozicija. je bla takrat kaka interpelacija?

opozicija se je takrat v glavnem osredotočala na take tehnikalije kot so kolk je dejansko cena letala, a je treba gledat ceno z ali brez ddv in podobne smešnosti. men takrat opozicija niti ni delovala smešno, ampak žalostno.
l'jga

Thomas ::

Jebo falcona. 1% državnega proračuna, še manj.


To, da nimamo 6% gospodarske rasti - manjkajočih 300 faconov na leto - to je problem!

Thomas ::

Se popravljam. 500 do 600 falconov na leto, za kolikor naša ekonomija ne zrase.

borchi ::

pa zdej bo tolk rastla (6%)? misliš, da imamo realne šanse?
l'jga

poweroff ::

Zanimivo bi bilo, če bi kakšen psihoanalitik, npr. Žižek spisal kaj na temo odraščanja slovenske politike in predvsem opozicije.

Namreč, Janša sedaj ne bo več v opoziciji, kar pomeni, da bo moral začeti delati. In to dobro delati, ker bo za napake odgovoren izključno on sam. Še več - opozicija ga bo kritizirala. In ne bo izgovorov.

To bo dobro za SDS, ker bo ta stranka na tak način odrastla.

Dobro pa bo tudi za LDS, da se malce znajde v opoziciji, ker bo tudi to pomagalo k njihovemu odraščanju in samoočiščenju. Kot prvo, si bodo lahko malce oddahnili, kot drugo opozicija vsakomur malce koristi, kot tretje, navadili so bodo biti kritični... mogoče jim bo padla še kakšna nova ideja.


Vprašanje je samo, ali bo nova vlada delala neumnosti (kot jih je v času Bajukove vlade) ali ne. Če jih ne bo, bo to dobro, ker bodo ljudje videli, da demokracija dejansko funkcionira in da menjava oblasti v demokraciji ne predstavlja naravne katastrofe. Verjetno pa obstajajo v Sloveniji še kakšni sposobni posamezniki, ki niso bili do sedaj v LDS...

Če jih pa bo, bo pa to še boljše, saj bodo ljudje videli, da je treba politike kritično spremljati in da se je treba za svoje pravice boriti. Sicer malce dvomim, da so Slovenci sposobni ne biti hlapci, ampak presenečenja so vedno možna.
sudo poweroff

Thomas ::

> ali bo nova vlada delala neumnosti (kot jih je v času Bajukove vlade)

Ena neumnost Bajuka naj bi bila postavitev Marjana Podobnika za šefa Telekoma.

Drnovškova postavitev Marjana Podobnika za podšefa vlade Slevenije, je bila pa pametna reč?


Če je bilo oboje neumnost, katera je bila večja?

Samo ilustriram stanje duha.

BigWhale ::

No ja, neumnost bo, ce bojo postavili Krambergerja za Ministra za informacijsko druzbo... ;)

perci ::

V obeh primerih je šlo za neizogibno politično trgovino, tako da jst niti Bajuka niti Drnovska glede tega ne bi preveč kritiziral.

borchi ::

tudi če ima le-ta stranka v programu zapisano, da se ne bo vmešavala v gospodarstvo? in to naj bi bila ena velikih razlik od konkurenčne stranke.

kako lahko potem nekdo zaključi, da je bilo oboje politično oz. kako kratek spomin imajo nekateri.
l'jga

Thomas ::

> V obeh primerih je šlo za neizogibno politično trgovino, tako da jst niti Bajuka niti Drnovska glede tega ne bi preveč kritiziral.

Se povsem strinjam. Takratni šef SLSa, ki je dobila za LDS največ glasov, je bil pač neizogibna spremenljivka v vsaki politični enačbi. Ne Drnovšek in ne Bajuk nista mogla bistveno drugače.

Hočem pokazati samo, kaj vse se Bajuku šteje v zlo. Druga njegova velika neumnost naj bi bila to, da je pocenil bencin. Držal se je pač modela oblikovanja cen, ki je bil maloprej narejen. Drnovšek in Rop za njim tudi. Samo Mencinger je ves penast začel govoriti, kakšna neumnost, da je to bila. Poceniti bencin!? Gospod Mencinger tega pač iz Juge ni bil vajen, pa mu je postalo slabo. Kot že prej ob tem, da se bomo osamosvojili, recimo.

Tretja Bajukova neumnost? "Tožaril nas je Beneški komisiji!". LOL. V letih potem smo se stalno dajali pod drobnogled neštetih ustanov EUja, OZN, OECD ... . To je NORMALNO.

Četrta neumnost. Trgovanje z elektriko. Viške elektrike je Turk pod Bajukovim žegnom dobro prodajal. Vrhovno sodišče mu je nazadnje dalo prav!

Katera Janša Bajuk - neumnost še? :\

poweroff ::

Jaz jih poznam kar nekaj... kadrovske rošade, nezakonita odpoved nekaterih pogodb (kasneje je morala vlada pogodbe obnoviti in izplačati še zamudne obresti), še kaj bi se verjetno našlo. Seveda je imela tudi LDSovska vlada velike zgodbe, npr. Falcona. Malce mi je nerazumljivo le, da Falcon vlade ni odnesel že prej in da so bile kritike razmeroma mlačne. No, tudi mediji bodo morali še odrasti...
sudo poweroff

Thomas ::

> kadrovske rošade

Katere? Turk Korošec?

Vrhovno sodišče je potrdilo pravilnost Bajukove rošade - Turk nadomesti Korošca. Spet obratno - kar je storil Drnovšek - je bilo pa nezakonito.

O tem obstaja odločitev Vrhovnega sodišča.

Da bi bil Turk kakšen lubljenec Janše in Bajuka? Sploh ne. Njun nasprotnik iz zgodbe o termoelektrarni in referendumu. Ampak ko je prišel obljubit milijarde iz trgovanja z elektriko, sta ga vzela na krov. Te svoje obljube je tudi izpolnil v kratkem mandatu.

Katere kadrovske rošade še? :\

Thomas ::

Zaradi objektivnosti voljo pa moram povedati tudi, da Falconu poslu ni kaj dosti očitat. Formalno ne in LDS je tukaj trpela po krivici.

Matev ::

tema se je čisto izrodila in je primerna kvečjemu za zaklep

borchi ::

hmmm, zanimivo. opozicijo so v glavnem motle tehnikalije/formalnosti na falkonu, niti ne vsebina posla. a so sedeli na istem vlaku pa pač mal po navadi pluvali zraven?
l'jga

Thomas ::

Tema je zadela bistvo. Demoniziranje Bajuk-Janša vlade.

Povedal sem, kako je bilo - lahko vsak preveri. Pa da potem ne sprejme Janša-Bajuk vlade takoj na nož.

Če novinarji niso sposobni tega povedat - štrajkajo, ne vejo, gonijo svoje interese ... - nej se prebere vsaj na kakšnem internet forumu, ane?

A že eden hoče zaklep! :|

kolesar ::

Matthai, totalno se strinjam glede tega, da je mozno, da je to dobro za odrascanje obeh strank (SDS in LDS), ce ne bo v naslednjih stirih letih prehudih napak. Bodimo optimisticni.

Falcon ni bil tako napacen kot so nekateri zeleli, tudi opozicija je bila mogoce zato takrat bolj tiho. Ali pa zato ker so racunali da se bodo kmalu oni z njim prevazali :D . Napaka je bila to, da so se po hajki v medijih (zeljnih senzacij) ustrasili in sli v nakup cenejsega Falcona, ki je dosti manj koristen in uporaben - npr. ne leti cez luzo brez postanka. Zdaj imamo malo cenejsi avion, ki ne leti cez luzo, ima verjetno iste vzdrzevalne stroske - in ker takega ne rabimo, ga skusamo trzit.....po moje bi lazje trzili tistega tromotornega.

Razen debate o Falconu (ups - sorry) so posti na tej temi cist v skladu s temo, nekateri diskutanti so (ali pa postajajo) celo vedno bolj zmerni in premisljeni - ni razloga za zaklep.
Vsi na kolo za zdravo telo.

Caligula ::

1. Thomas ma prav, ko pravi, da Podobnik ni neka stvar, ki bi jo mogli specificno Bajuku obesat. Ampak predstavlja podobno situacijo v kakrsni je Jansa. Jansa ceprav diktatorski bi lahko bil verjetno dober premier, ce bi mel sposobne delavce-funkcijsko. Pa mu manjkajo. In ma tko kot sem rekel-problem, ker bo moral podobno kot Podobnika takrat-nastavljat na mesta folk, ki to pricakuje zaradi zvestobe in ne folk, ki ve kaj tam delat oz bi bil najboljsa izbira za Slovenijo, gospodarstvo...

Kaj je LAhovnik rekel ne vem, ce je rekel samo ,da si ne predstavlja kdo bo gospodarski minister pol ma cisto prav.

Ce je pa samo kaj piskal, da so vsi nesposobni oz izrazal frustracije pa je kmet.

Jaz recimo ne mislim crnit zdej JAnse. Naj zdaj pokaze kaj zmore. Itak se mu bodo (tudi na zalost) hmalu vsi mascevali in bo mel milijon interpelacij po preteku pol leta, ce bo vlada obstala... Ker mu jih bodo verjetno zdaj iz principa skos metali v glavo. Da mu kao vrnejo. In to ni dobro za SLO. Tko kot to do zdaj ni blo.

KAr se tice Falcona.
Ali to ali vojaska letala. Falcona zdaj lahko vsaj prodajo al pa dajo v najem. NATO je pac zahteval doloceno potrosnjo in ta je bila najbolj civilna. Zdaj se pa lahko vsaj proda oz da v najem. Ce bi pa lupili vojaska letala bi pa NATO malo postrani gledal, ce bi jih hotli prodat. Morali bi jih uporabljat v vajahm, vzdrzevati, ponujati za vaje na tujem,...

Falcon ni tak problem. Je bil Drnovsek zasebno verjetno malo infantilen z njim ampak nekje se more cloveku pozat, da se stara :(

Pa dajte res ze utihnit tisti, ki piskate, da je trenutna vlada slabo delala v smislu gospodarstva. Mi smo fenomen, ko gre za napredekv zadnjih 15 letih glede na izhodiscno pozicijo. Ali bodite glede tega tiho ali pa to pocnite ekonomsko s podatki in primerjavami.

Sploh nasi tuji in kreditni ratingi so odlicni. Nase javne finance so v primerjavi s primerljivimi drzavami perfektne. Jaz od JAnse ne pricakujem veliko. AMpak najmanj to, da ne bo zasral tega. In kot pravim-se ze uci pri Drnovsku. Ker ve, da je to zanj dobro.

TBit ::

Ma kva so eni tle preveč zafrustrirani al kuga, ker pač niso zmagal nijihovi, zato se bo pa ke cela slovenija sesedla. Ma dejte že utihnt pa počakte 4, 8, 12 let tko k so ostali, na naslednje volitve. Pa še neki, če mislte da so SDS + NSi tolk nesposobni kot pravte, ne bi mel dons slovenije. Pa takrat je bilo treba bistveno več na novo narest kot pa zdej ko ima država že vse inštitucije.

Zmer nam je šlo slabs, pa tle eni še zmer vidjo bleščečo rast z Ropom. Poglej ekonomske kazalce pa cene v štacun pa povej kako je lahko inflacija (deflacija) -0.2 (naneki tazga), sam nasledn mesec je pa +1.2 .

Pa vsi ROP privrženci, poglejte si napovedi inflacije ki jih je dal Rop ko je bil še minister. Če se pravilno spomnim bi mogla biti inflacija letos mnogo nižja kot pa je. Sam K*** k se vse pozab. Ja seveda bodo rekl da je cena nafte kriva, a ne. (LDS in njim podobni zmer potrebujejo enga sovražnika, ce ni Stalin, so domobranci, opozicija, nafta, sam nikol pa oni)

PS.: Nevem kdo je dal komentar da je Mramor boljši od Bajuka. Sam kar lahk rečem je STUF pa si kej preber raj !

Mah sej BMK ... važn da so tapravi spet tam k bi mogl bit.

kolesar ::

Pa še neki, če mislte da so SDS + NSi tolk nesposobni kot pravte, ne bi mel dons slovenije. Pa takrat je bilo treba bistveno več na novo narest kot pa zdej ko ima država že vse inštitucije.


8-O :D :D :D
Kdaj so oni to na novo delali? :\
A niso vedno tarnali da jih nikamor ne pustijo zraven?

Sorry, ce bi bil tvoj post samo hecen (tisto o gospodarstvu, ki naj bi se izkazovalo s cenami v stacuni :) ), ampak ker je tudi zaljiv, sem pa moral to vprasat.

Je pa res, da zdaj pa bodo morali kej narest - in zdaj se bodo imeli priloznost izkazat. Potem bomo lahko videli in imeli primerjavo za presoditi bolj posteno - recimo cez kako leto in pol.
Vsi na kolo za zdravo telo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kolesar ()

TBit ::

Je pa res, da zdaj pa bodo morali kej narest - in zdaj se bodo imeli priloznost izkazat. Potem bomo lahko videli in imeli primerjavo za presoditi bolj posteno - recimo cez kako leto in pol.


Ja no saj neki... kva pa pol tle ocenjujete da bo slabs... še počakat se vam ne da !(nekaterim)
Sam se ne strinjam s tabo z 1.5 leta. Preverja se vedno pred volitvami... to je 4 leta.

kopernik ::

Kaj si londonski Financial Times misli o rezultatu volitev :-) ?

TBit ::

Ja in kaj je tle važn kva drugi misljo ?

TBit ::

Itak delajo angleži največji problem EUju. Zakaj bi se obremenjeval pol s tem ?

Thomas ::

Heh, treba bi blo primerjat, kakšni članki izidejo ko se oblast zamenja v Franciji ali Italiji. Ravno tako (ne)prijazni.

Po drugi strani se je pa treba zavedat, da naša nova oblast je trn v peti vsem levičarjem v celi Evropi. Kot je bila prejšnja vsem konzervativnim "opazovalcem".

Imamo levo/desno delitev po vsej Evropi in še v Ameriki po vrhu. Da bi se pa mi morali komurkoli zdaj kej opravičevati - je pa fama naših levih novinarjev. Tako kot se je prej zdelo nekaterim desnim, da smo s svojim "ostankom komunizma na oblasti" sramota za Evropo.

Hehe ...

borchi ::

TBit: Sam kar lahk rečem je STUF pa si kej preber raj !

sem že enkrat vprašal, če me lahko kdo napoti kam, pa je ostalo vse tiho. torej, še enkrat. pokaži mi kje so kaki članki od bajuka. ekonomist takega kalibra sigurno ni črnila šparal, ko je bil še mlad in so možgani še delovali.

mislim resno! da ne bo spet kdo vidu v tem kake bodice, ki je ni.
l'jga

Caligula ::

Tbit, po ekonomskih kazalci smo mi fenomen. :D

Kar se tice zgovarjanja na cene nafte. Jah res so majckeno volatilne tele cene zadnje case ane? In v inflaciji in njenih izracunckih se to tudi pozna.

christooss ::

Sej zarad nafte/inflacije bo pomoje tud padla prva izredna seja ki jo bo predlagala LDS Vsaj če so tolk f********** da bodo to res naredl >:D ker bojo izpadl res BAD kokr je SDS pri zadnji
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Tilen ::

kako je zdaj z DESUS-om ?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Ziga Dolhar ::

Nič.

:)
https://dolhar.si/

Luka Percic ::

"Tbit, po ekonomskih kazalci smo mi fenomen."

Gospodarska rast 3,6 (da ne govorimo, da je bila v prejšnjih letih še manjša), to je zate fenomen? Še slovaki imajo dosti več!

Zamujamo, zamujamo.
Samo to me muči.
Če hočemo čimprej ujet razvitejše države (in jih seveda potem tudi prehitet) prej kot v 20 letih, se nam mudi.

LDS pa te potrebe po naglici ni kazala...

Mati ::

Kako nič. So noter ali ne!

Moje mnenje je, da naj upokojenci uživajo v starosti in se naj ne vtikajo v politiko!

Poldi112 ::

Ti bi jim verjetno se volilno pravico vzel.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Thomas ::

NE, ne, ne.

Upokojenci imajo volilno pravico.

Tista malenkost njih, ki je volila DeSUSa - tudi.

Tukaj ni in ne sme biti nič spornega.

Sporno je to, kako prav so šteli. Koliko so se motili. :))

Tilen ::

"motili" >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Thomas ::

Ja, "motili" pa sploh ... To bi bilo kar disturbing. Ker če so se preveč motili, potem so se verjetno "motili". :|

borchi ::

dobri stari janša. se vedno špila paranojika.
l'jga

borchi ::

"špila"
l'jga

Thomas ::

"Seveda da sem paranoik, sej nisem nor!"

- Slavoj Žižek

borchi ::

sj pravim, da špila paranojika. špila da ni nor.
l'jga

Vikking ::

Thomas: a se da komentarje od Žižek-a prebrat kje na netu?

Thomas ::

Ne vem. Meni se zdi zgornji citat še najbolj užiten od vsega, kar je napisal.

Caligula ::

Sam to ni dorbi stari jansa. Vcasih ga je vglavnem zivel. Zdaj ga le se igra 0:)
Pridni Janez. Se uci od velikega Janeza.
««
4 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

koga volit? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
94644821 (26892) poweroff
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150079 (43364) Keyser Soze
»

Parlamentarne volitve

Oddelek: Loža
442243 (1401) smash

Volitve - oddaj glas (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
736646 (5120) Gandalfar
»

Kdo bo na volitvah zmagal? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
565625 (4757) Daedalus

Več podobnih tem